Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vérfürdő a szökőkútban



Bár már máshol is olvashattatok róla, innen sem maradhat ki az év egyik legnagyobb szabású gerillaakciója, amelynek során vértengerré változtatták a szökőkutakat szerte Amerikában. 14 amerikai nagyvárosban hüledezhet a közönség szökőkutakból spriccelő vérvörös víz láttán. A találgatás persze azonnal megindult, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Dexter című, vérnyomszakértős-sorozatgyilkosos sorozat második évadjának hirdetéseiről van szó, bár a hirdetés szó kicsit gagyin hangzik az előttünk feltáruló gigantikus látvány leírására.
Azoknak, akik esetleg még nem sorozat-fanok: Dexter Morgan a Miami rendőrség vérnyomszakértője, aki mellesleg hivatali órái után maga is sorozatgyilkol, nem egyszer kerülve hasonló helyzetbe munkája során. A szökőkutakat Dexter feliratú kordonszalaggal tekerték körbe, a vízbe pedig a sorozat címét viselő flakonkat pottyantottak. Hihetetlenül egszerű ötlet, elképesztően profi megvalósítás.

A képeket látva azt gondolhatnánk, ott könnyű ilyet csinálni, hiszen Amerikában mindent lehet, és különben is kolbászból van a kerítés. Ez távolról sincs így, az ottani reklámosoknak ugyanúgy meg kellett küzdeniük a hatóságokkal és a közvélemény kevésbé nyitott felével is. Ezt jelzi, hogy több Washingtonban például sem a köztereken, sem a plázákban lévő szökőkutak vérseítését sem engedélyezték, így ott egy külön erre az alkalomra épített vérszökőkutat kellett kiállítani. EA chicagoi Buckingham szökőkútnál szintén a tiltás miatt kellett cselhez folyamodniuk, itt az éjszaka kutat megvilágító fényeket színezték vörösre. A droidok várható felháborodását azzal próbálta kivédeni a  sorozatot készítő Showtime csatorna, hogy előre felvilágosított mindenkit: nem a vér miatt színezték vörösre a kutakat, hanem mert ez a Showtime csatorna hivatalos színe. Az pedig csak véletlen egybeesés, hogy Dexter szereti a vért, és vérnyomszakértő, és hogy a szökőkutakból vérvörös víz spriccel. Nem akarják ők riogatni a jónépet, és különben is, mindenki arra gondol, amire akar. „Blood. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos.” Magyarázkodás ide, akadékoskodás oda, az ötlet, meg a kivitelezés ettől még baromira jó. És persze a sorozat is. Második évadra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr87179995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyan 2007.09.30. 20:59:25

nem nézem a sorozatot. a lányom igen, ő szokott mesélni róla. ez a vérszökőkút tetszik, polgárpukkasztó :))

sbarat 2007.09.30. 22:49:29

Kegyetlen jól néz ki. Elképzelem, ahogy a Margit-szigeti zenélő szökőkút is vért spriccel a magasba a Dexter főcímzenéjére. Állat

zmina · http://zmin.freeblog.hu 2007.10.01. 13:18:11

ez állat! meg a blogod is. koszi, h irod. :)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.10.01. 15:00:00

Most majdnem zavarba hoztál ám. Köszi. Mellesleg úgy néz ki, lesz még két ember, aki rajtam kívül itt garázdálkodik majd. Igyekszünk valami jót összehozni.

albinoblacksheep 2008.05.07. 11:28:41

Egyre aberáltabbak a reklámkampányo. Én nagy rajongója vagyok Dexternek, de aki nem nézi annak túlzásnak tűnhet.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása