Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elvesztették szüzességüket a Combinók

Nem kell megijedni, nem Kelemen Anna legújabb akciójáról van szó. Mindössze annyi történt, hogy eddig bírt ellenállni a BKV a hirdetőknek, na meg a kísértésnek, és eladta a zsírúj Combinók felületeit, médiának. „A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság december 1. és 31. között kísérleti jelleggel lehetővé teszi hat Combino villamos külső felületén reklámok kihelyezését. A közlekedési társaság a reklámfelületek értékesítéséből befolyt összeget a szolgáltatások színvonalának emelésére fordítja, például ebből az összegből a BKV évente két autóbuszt tud vásárolni.” – írja a cég közleményében.

A régi tujákat még csak-csak megértettük, hisz kopottak is voltak, meg több évtizedes pályafutásuk alatt igencsak rájuk untunk, a matricák (szerintem) már nem rontottak rajtuk. És neadjisten, néha (nagyon néha) még kreatívan is használták a felületet. Ám a régi villamosok matricázott felülete kicsivel nagyobb volt a mostaniakénál. A Combinók oldalán valahol lábszár magasságban kell keresgélni, ha valaki szeretné majd megtalálni a reklámokat. Igazából senkinek nem lesz ez jó, ezért békávé pajtás szerintem jobban tenné, ha a kísérleti jelleg után mégis visszavonulót fújna. Annyi reklámszemét van már a városban, jó lenne egy tiszta felület, egy ekkorka csíkhirdetésért felesleges szétbarmolni a fényezést.

Javaslatom: ha már muszáj, legyenek reklámok, oké. De akkor BKV válogassa meg, mi az, amit enged felragasztani. Mert ha valóban jó, és ötletes a reklám, ráadásul jól néz ki, biztos  hogy kevésbé lesz zavaró, az emberek elnézik majd nekik, bármekkora felületet is takarjon el.

A Villamosmatrica-előválogató Bizottság munkáját segítendő kerestem néhány példát. Az első képen a National Geographic hirdetése látható, amelyen az éppen akkor induló, a cápákról szóló dokumentum-sorozatot népszerűsítettek. A másikon  egy rugalmas nyakú fogkefe hirdetése, a harmadikon a Toys 'R' Us  játékbolt-hálózat villamosmatricája, a negyediken pedig az Axe party-busza látszik. Legyen ez a mérce. Ha a delikvens megüti a színvonalat, ragaszthat. Ha nem, száműzzük az egyik felszámolásra váró szárnyvonalon közlekedő lepukkant vasúti kocsi oldalára.

Címkék: bkv kollekció köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr90255034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karas · http://www.karas.hu/ 2007.12.07. 11:15:16

a régi villamosokat sokkal jobban elcsúfította szerintem. azok a kis ütöttkopott csodaszép uv-k:)

yooccoo 2007.12.07. 11:26:34

"Ha a delikvens megüti a színvonalat, ragaszthat. Ha nem, száműzzük az egyik felszámolásra váró szárnyvonalon közlekedő lepukkant vasúti kocsi oldalára."

persze, a vidéki embernek jó a szar is, adjuk oda neki ...
gratulálni tudok ehhez, nem jelentkezel miniszterelnöknek?

kapszula 2007.12.07. 11:28:05

nem akarom, hogy ne lássak ki a villamosból. Mert azt senki nem gondolhatja, hogy csak a lábszárig érő részt adják el. Abból még egy játékbuszt se lehetne venni. Szellemes reklám itthon? Hát te meg hol élsz? Nézz körül! Nekem sikerült az utóbbi idők legförmedvényebb reklámjával találkoznom, pont egy megállóban. A city light plakáton egy amolyan zsírtahó család turkál a cukorban. Anyun a világos pulcsi alatt fekete melltartó, a gyerekek ellenszenvesek, a papa is, a grafika a Photoshop 1.0 szintjén, szóval megint sikerült valami havernak kiadni a melót. És ilyenekkel tele van az utca. Ne szaporodjon má\'!

Black Mamba 2007.12.07. 11:37:14

yooccoo - jajmár, ne legyél ilyen. miért kell mindenbe a rosszat belelátni? poén próbált lenni, merthogy vasúti kocsin nem igen vannak reklámok, hisz az elsuhanó búzamezők ritkán célcsoport. :)

Mokele-Mbembe 2007.12.07. 11:43:07

Azoknak a vonatoknak csak használna, ha azokat a szétgraffitizett felületeket letakarná valaki, mégha mosóporreklám is az, azoknak a vagonoknak tökmindegy...

A Combinokat meg garantáltan betakarják ablakostól, hiába sírunk...

yooccoo 2007.12.07. 11:45:41

ehelyett én a médiacég/tervező házával/irodájával szembe tenném, hogy bámulja ő minden nap :)

yooccoo 2007.12.07. 11:48:23

graffitiből is vannak művészi munkák

reklámot meg mindenhol látok, lassan már Emese lesz a toalett papíron is

szóval minden pénzéhes majom, aki belőlünk akar meggazdagodni és letojja a valós igényeinket, bekaphatja :))

hiissaa 2007.12.07. 11:54:39

natgeo über alles :)
legyen valami yü is már...

hiissaa 2007.12.07. 11:55:11

...yó...

Androidus · http://androidus.freeblog.hu 2007.12.07. 11:57:27

Ez jó :)

"Zoltánzoltán! Van egy ötletem. Ráfesthetnénk az arcomat a vécépapírra, hogy az ügyfelek is lássák, a Budapest Bank nem szarja le őket. Hmmm?"

xiao 2007.12.07. 12:08:47

előválogató bizottság van. és ez tapasztalat, mert már csináltunk bkv-nak 6-os villamos reklámot. az más kérdés, hogy ki a bizottság tagja.

úh. a spanyolviasz szindróma esete forog fennen pütyi!

nevetőharmadik 2007.12.07. 12:13:55

Az ablakokra kerülő rész lyukacsos, teljesen jól ki lehet látni bentről. A hatás leginkább a fényszűrő üvegre emlékeztet. Persze ettől még majdnem biztos, hogy rusnya reklámok kerülnének oda.

nevetőharmadik 2007.12.07. 12:15:07

Ja igen... ha már matricázunk, a régi Ganzok vagy UV-k képeit kellene odaragasztani...

botrányosfrankó 2007.12.07. 12:33:37

Budapesten mindenki ráér mindennel foglalkozni... nem kispálya! Nem tök mind1, hogy mi van a villamoson??? Ha nem tetszik, ne nézz oda. Ha szerinted korlátoz a kilátásban? Akkor ne vegyél bkv bérletet, és sétálj, vagy biciklizz...
Ha meg ki akarsz cseszni velük, ne érdekeljen az általuk kínált frankó tv, stb. De hogy ebből egy cikket... wááá... ostobák!

bazs 2007.12.07. 13:02:13

Hát nem tökmindegy. Az sem, hogy szeméttelepre, vagy egy strand női napozójára nyílik panoráma. Rengeteg igénytelen plakáttal, reklámmal, épülettel, akármivel van tele a város, nem kellene tovább rontani a helyzetet.

botrányosfrankó 2007.12.07. 13:16:00

De a sok igénytelen plakátról nem mi és embertársaink tehetnek? Ha meglátod egy bazinagy fehér plakáton, aminek piros sráfos a teteje, hogy "1 héten át 200Ft helyett 80Ft az egyik kedvenc söröd/üveg", akkor tuti te is elmész megvenni, pedig marha igénytelen volt a plakát. Nekik meg lejön, hogy ---> tök 8 milyen, célba ért. Jobban járunk, ha átnézünk ezeken (mind1, milyen jó v. rossz a plakátja), nem vesszük észre őket. Vedd azt, amire szükséged van, ne azt, aminek frankó a plakátja!
nah... már én is ezzel foglalkozom :)

feketefene · http://feketefene.wordpress.com/2007/12/06/ 2007.12.07. 18:15:43

Jók azok a képek...
a cápás főleg.
:D

gaze 2007.12.09. 15:42:25

ez a coolspace mekkora rakás f*s..

nya, Berlinben a kukásautók oldalán van egy-egy óriásplakáthely. mindegyiken.
Ezek úgyis a városban járnak, nagyon nincs az oldalukon semi, miért is ne lehetne belőle pénzt termelni, közhasznúlag. /és ezzel is lehet csökkenteni az mo-n amúgy is minden négyzetmétert felfaló és ezzel egyre haszontalanabbá váló vizuális környezetszennyezést../
És így jön létre a szinergia.
Hogy ez a budapesti városházán még senkinek sem jutott eszébe...
de, hát nálunk az elvátrsak csak a hatalom megragadásáig jutottak. friss ötletek, rugalmasság, korszellem. arra már nem volt upgrade. 2010-ig bekkeljünk ki, aztán majd csak lesz valahogy.

Lesz a combinón egész ablakos matrica, olyan kreatív lesz mint a szikkadt lótüdő.

Amíg nálunk minden további nélkül állnak a bamba népek esőben egy nyitó bevásárló központ előtt, és nem verik szét féltéglákkal, vagy intéznek jégkorszakszerű bojkottot ellene, addig persze hogy ez lesz.
A XXI. század a sok kicsi sokra megyről, a kooperációról szól. Itt Mo-n ezt nem tudjuk. nincs is mit várni.

Vicktor 2007.12.10. 23:06:13

Igazából nem érint a dolog. Szegeden ritkán látni Combinot. De az belülről nekem se szimpi ha mondjuk egy busz ablakát eltakarják. Viszont valljuk be jóval figyelemfelkeltőbb ha egy nagy színes folt mászkál a villamos síneken, vagy az úton, mint ha a megszokott villamos vagy busz egy nem túl vastag felirattal.
Egy picit eltérve a témától, ami szerintem nagyon bejött itt Szegeden a trolikon és villamosokon felszerelt képernyőkön futó reklámok. Elég nagy és elég behatárolható célközönséghez jut el és az ember akaratlanul is figyel rá, hisz ha egyedül tömegközlekedik (ebben azért van egy pici ellentét) nem igazán tud mit csinálni. Bocsi az off-ért.

benc e 2007.12.11. 11:26:49

Első mondaton nem kicsit kacagtam:D

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása