Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Koponyafoci és akasztófa-hinta


























Az Amnesty International sokkoló hirdetésekkel kampányol, hogy felhívja a közönyös közvélemény figyelmét a katonáskodásra kényszerített közel 300.000 gyermek tragikus helyzetére. A felfegyverkezett gyerekeket a csaták szünetében mutató képeken a jobb híján koponyával focizó srácokat, az akasztófán hintázó vagy éppen emberi csigolyával jengázó kölyköket mutatnak. A gyerekek önfeledten merülnek bele a játékba, teljesen természetesnek véve az embertelen viszonyokat, amelyek körülveszik őket.

Címkék: nonprofit nsfw

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr77256777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figyelj Castro 2007.12.08. 14:37:29

Uhh. Ez kemény. De hatásos.

Viszkis 2007.12.08. 18:23:30

Szerintem meg hatásvadász. Bár a fotók nagyon jók.

andreasue 2007.12.09. 09:58:02

Ey mekkora szar fake! Gyerek katonák, ahogy azt Móricka elképzeli.

hagymácska 2007.12.09. 10:04:50

andresaue!
akkor olvass pl. itt:

attac.zpok.hu/cikk.php3?id_article=445

egyébként nem rég tarottunk gimiseknek gyerekjogos tréninget és hát ez a korosztály is vágja ám h.mi a szitu.nagyon is tisztában vannak vele milyen jó dolguk van itthon.csak néha efeledkezünk róla..
a kampány erős, amilyennek muszáj lennie.

doubting thomas 2007.12.09. 10:08:46

andreasue, buta vagy mint egy segg. a náci orvosos blogban is, kicsi hülyegyerek. azért a röfögésedért Németországban már börtönben rohadnál.

em-patikus 2007.12.09. 10:11:49

andreause:

Kéne egy kis világosságot gyújtani a kopnyádban! Na nem arra gondoltam, hogy ezek az aranyos gyerekek (például az a kislány, akinek a vállán szíjjal van rügzítve a kés, hogy lekapja a búrád, ha kell) gyújtsnak meg egy gyertyát a buksidban, miután 3:2-es végeredményt érnek el az azzal játszott focimeccsen.
Szóval, tájékozódj kicsit többet a világ dolgairól! A világ nagyobb, mint kicsiny hazánk, vagy akár Európa! De még a "civilizált világ" sem minden.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.12.09. 10:21:32

andreuse
Nam fake, mert senki nem mondta, hogy ezek valóságos fotók. Ez egy hirdetés, amiben túloznak, de épp az a lényeg, hogy a képek akár igaziak is lehetnének.

AP (törölt) 2007.12.09. 11:04:30

Vajon ezeken a meccseken mennyire mennek előre fejelni a srácok?

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.09. 11:36:42

a közvélemény majd sajnálkozik egyet és nem csinál semmit. sajnos.
lesz meghökkenés, felhördülés és marad minden úgy, ahogy van....

AP (törölt) 2007.12.09. 11:48:01

Mégis mit kéne tenni?

Az úgynevezett fejlett világ fegyvereket ad a kezükbe azért cserébe, hogy eláshassák az atomhulladékukat az afrikai tengerpartokon.
Lehet műfelháborodni hivatalosan, meg konferenciákat tartani a svájci tóparton arról hogy szegény afrikaiak, de változni semmi se fog.

gothmog 2007.12.09. 11:52:04

hmm, amnesty, ez nem az a cég, akik szerint a magyar rendőrök véresre rugdalják a lábukat a cigányokon?
Kövezzetek meg, de úgy vagyok velük, mint a greenpeace-szel. Talán valamikor régen még tényleg arról szólt a tevékenységük, amit reklámoznak, de ma már csak az indokokat gyártják, hogy lássuk, miért kapják a pénzüket.
Mára már hiteltelen hatásvadászattá vált az egész, még akkor is, ha véletlenül igazuk van.
Szépen beállított fekete-fehér művészi fotók? ugyanmár.

bahahaha 2007.12.09. 13:32:11

gothmog:

Nem teljesen pont arrol szolt az a plakat, de azok utan, amiket tavaly TV kamerak elott eloadtak (ill csak azokat az eseteket veve, ahol egeszen konkretan bizonyitast nyert az, hogy brutalisan megvertek valakit a rendorok) nem igazan ertem, hogy mire fel ez a nagy hitetlenkedes a reszedrol.

gothmog 2007.12.09. 13:55:55

abban az időben, mikor a véreslábas kampány ment, még szó nem volt az általad hivatkozott eseményekről.
tv-kamerák elött? úgyérted a kockaköveket, meg a felborogatott, felgyújtott autókat? a kukaburogató forradalmárokat? ja, láttam őket.

cooper 2007.12.09. 14:06:57

Ha valaki ezt durvának találja, akkor csak annyit írjon be a gugliba: Don McCullin!!!! 1994-ben Magyaron is volt kiállítása a fotósnak. Köszi

Rasszista 2007.12.09. 14:17:50

Semmirekellő színesek, ennyit tudnak, ezt érdemlik.

bahahaha 2007.12.09. 14:27:58

gothmog:

Fogalmazzunk inkabb ugy, hogy nem kapta fel igy a mainstream media. Naivsag lenne azt hinni, hogy par eve meg csupa jogkoveto rendorbol allt volna az allomany es par ev alatt hirtelen atvaltozott olyanna, amilyen.
Az AI-nek tobbek kozt az a feladata, hogy felhivja a figyelmet arra, amit a mainstream media nem nyom. Ha a legnagyobb kertevek kamerai elott verik a polgarokat a rendorok, akkor ott sok dolga nincs. Ha viszont az orszoba meghitt homalyaban verik veresre az orizeteseket (ez ebbol nem lesz hir a Fokuszban), akkor viszont fel kell szolalnia. Ha teged ez zavar es inkabb a homokba dugod a fejed, az a te dontesed, nem oket minositi.

szp 2007.12.09. 14:46:25

Bezzeg nálunk az 1956-ban fegyvert kapó gyerekkatonálat istenítik, sőt szobrot állítanak nekik.

nemkellvagta (törölt) 2007.12.09. 15:25:43

-Akasszátok fel az áruló hiénákat az első fára
-Igenis, Mbanda parancsnok, csak van egy kis baj...
-Mi az, Yuba fiam, akarod, hogy a másik kezedet is levágjam?
-Nincsenek fák, kivágtuk mindet.
-Hát akkor?
-Stanley-nek támadt egy remek ötlete. Használjuk a hintát.
-Dehát azon gyerekek játszanak, a játszótér az nem arra való... várjál csak...
-Egy Mzungu magazinban láttam. A fehérember ötlete, tessék a kép...
-Nagyon jó. Mzungu mindig találékony. Nem véletlen, hogy ők találták fel a láncfűrészt is, meg az áramot
-Meg a botmixert. Emlékszel milyen jól szórakoztunk a faluban?
-Ja, ez még jobb lesz. Na, száljál le szépen a hintáról, fiam, ne akard, hogy rád gyújtsam a traktorbelsőt...

toxx 2007.12.09. 17:20:46

superfool, te nyamvadt, utolsó mocsok spammer, mássz be egy savval teli kádba, kússz vissza a holdkráteredbe vagy egy fa odvába, miért kell neked a hülyeségeidet mindenhová beokádnod?

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.12.09. 17:36:52

superfool
Tényleg kímélj meg bennünket a coolspace-es spamektől. A továbbiakban minden ilyet azonnal kiírtok, mint egy túlpörgetett Adblock addon.

toxx 2007.12.09. 17:38:33

Az adott témában az AI hozzáállása, mondjuk, helyes. Ugyanannyira helyes, mint amennyire bulvár-szenzációhajhász. A témával ugyanis évek óta hosszan és részletesen foglalkozik a nyomtatott sajtó és a tv-rádió. Na jó, nem épp Mo.-on, mert itt a tv-híradókban előbb hír, hogy a balatonpocakosi általános iskola menzáján forralás közben kifutott egy kis tej a sparheltre, mint hogy mi történt aznap Oroszországban, Franciaországban, az USA-ban vagy bármi más prominens helyén a világnak. Nyugat-Európában és egyáltalán a nyugati világban a téma egyáltalán nem új. Ennyiben a felvilágosító kampány a semmibe markol. Mi mondandója lehet még? Hogy a gyerekkatonaság rossz dolog? Tényleg? Hogy mit nem mondanak. És akkor, kérném szépen, mi mit tehetünk ez ügyben? Szóljak a fegyverkereskedő nagybátyámnak, hogy mostantól az ilyenekre vigyázzon? Írjak petíciót a miniszternek (melyiknek?) hogy ne adjanak el több fegyvert Afrikába, és ha el is adnak, kérjenek előtte személyi igazolványt és csak nagykorúaknak adjanak, de korengedménnyel se tíz éves kor alatt?

Az átlag polgártól ugyanolyan elérhetetlen távolságban vannak a fegyverkereskedésben érdekeltek, mint a médiamogulok, a popsztárok vagy a szicíliai maffiafőnökök. Nem ismerjük őket, nem jutunk el hozzájuk, nem tudunk rájuk nyomást gyakorolni. Még egy pop-sztárra csak-csak, mondjuk nem megyek el a koncertjére vagy nem veszem meg a cd-jét, de mit tegyek egy fegyverkereskedővel, hogyan presszionáljam? Ne nála vegyek M16-os gépfegyvert? Nyolc év helyett csak tíz évenként cseréljem le a páncélozott csapatszállítómat?

Harmadsorban pedig a legkisebb mértékig sem tőlünk függ, hogy Afrikában a gyerekeknek kezéve nyomnak-e fegyvert, vagy sem. Fegyver van elég a világban, a kereskedést vele megtiltani elképzelhetetlen, és ha a fegyver már célba ért, akkor bizony nagyon praktikus okok miatt a helyi gonosz fiúk gyerekeket fognak felfegyverezni. Ezen változtatni nem lehet, csak síránkozni, keseregni (egyébként teljes joggal), de hogy egy ilyen kampány mivégre, minek ez a média-rejszolás, arra az öntömjénezésen kívül (bravó, AI!) más magyarázatot nem látok. De hajlok érvekre, tessék engem felvilágosítani.

toxx 2007.12.09. 18:30:45

A képek elég ütősek, de nem hibátlanok. A hintázós képen hamarabb láttam meg az első zavaró hibát, mintsemhogy észleltem volna a két akasztott gyereket oldalt. A bal oldali hintázó gyereknek a nyakába kellene lógnia a vállára akasztott lőszer-hevedernek, aminek biztos nem örülne. Mind a két hintázó gyereket más háttér előtt, valószínőleg stúdióban vették fel. A maszkolás elég világosan látható a cipőjükön meg a bal oldali gyerek haján, és a megvilágítás is eltér a jelenet maradékától: a gyerekek kezén-karján világosan látni, hogy az árnyék balra vetül, míg az akasztott emberek kb. ugyanúgy lógó végtagjain jobbra. A harmadik képen a kislány arcán látszik legjobban a rásegítés: az árnyékok mind a kép jobb felső sarkától balra lefele vetülnek, de a lánynak pont az az arcéle van legjobban kivilágítva, amelyiknek a leginkább árnyékban kellene lennie. A középső gyerek egy sisakon ül, amelynek teljes árnyékban kellene lennie, de jól tükröződik rajta a megvilágítás. Persze ez csak kukacoskodás.

toxx 2007.12.09. 18:31:49

(maszkolás: az egyik cipőjén és a másik meztelen lábán)

Hangyasav 2007.12.10. 09:03:24

toxx:

Ma reggel apu emberbarátsága vagyok.

Általában egyetértek a cinizmusoddal, de evvel együtt tényleg nem járható út, h csak megrántsuk a vállunkat mindenen, hogy mert hát ilyen a világ.
Valamit tenni kell? Mit? Nem tudom. Nem tudom, h az AI tudja-e? De valaki tudhatja. A mostani webkettes-wikipediás-stb hypeolásnak ha van tanulsága, akkor az az, h odakinn több az okos ember, mint odabenn (pl. cégben, NGO-ban). Valakinek lehet jó ötlete... És lehet h ehhez az kell h felrázzák és rányissák a szemét a problémára.
Így legyen!

Ha meg nem, akkor is ötletes a kampány, a maszkolási amatőrségek ellenére :o) Bár nekem pont attól van egy kis melengető Afrika-fílingem :o)

bulgakov 2007.12.10. 15:52:06

4 éve Thaiföldön a rendőrség elkezdte módszeresen felszámolni a kábszerkereskedelmet. a módszer az volt, hogy akinél találtak bármit, azt a helyszínen lelőtték. főleg helyiekete, azért azt érezték, hogy ez turistákkal ma már nem okés valamiért. az egyetlen, aki felháborodott ezen, illetve odafigyelt, az amnesty volt, és meg is állította az öldöklést, 4 hónap alatt (bocs, nem pontos adat) kb 4000 embert lőttek le az utcán. erről hallott valaki? az Amnesty azért van, hogy rávilágítson a problémákre, nem elsősorban megoldást akar adni, hanem megmutatni a problémát azoknak, akik esetleg tehetnek valamit, azaz nekünk. a mi dolgunk lenne tiltakozni ezek ellen, de ki várhatja el egy ilyen országban, hogy miután megbaszott az APEH, lenyúlta a fizetésem 60%át az Állambácsi, illetve azt sem tudom, hol fogok lakni jövőre, még utcára vonuljak, mert Szudánban többtízezer családot irtottak ki - hoppá.

ez meg itt egy kampány. aki nem vágja, mi egy reklámkapmány, és azt, hogy ezek miért nem eredeti helyszíni fotók, az meg ne írjon faszságokat, plíz, mert annyira égő. köszi, azok nevében is, akikről ez a kampány, meg a több AI kampány szól.

toxx 2007.12.10. 21:38:25

"Anyagi szempontból óriási hasznot hozott szervezőinek a 1212-ben végrehajtott vállalkozás, melynek szenvedő alanyai francia gyermekek voltak. Az egyház támogatásával olyan hadjáratot hirdettek, melyet – mint mondották – Isten csak azzal a feltétellel támogat, ha abban kizárólag tiszta lelkű, romlatlan emberek, vagyis gyermekek vesznek részt. Minden gyermekért arannyal fizettek, azt hirdették, hogy majd sorozatos isteni csodák eredményeként Jeruzsálemben felszabadítják a szaracének birtorolta Szent Sírt, ott majd vékaszámra kapják az aranyat, a 10-12 éves gyermekek alig győzik majd hazavinni a sok kincset.

Ezek a szavak nem voltak hatástalanok. A hitbuzgó szülők Franciaország minden részéről kézen fogva vezették lányaikat és fiaikat a toborzóirodába. Rövid idő alatt 30 ezer kisgyermek ruhájára varrta fel anyja a keresztet. A gyermekek ezt követően a gyűjtőtáborba, Marseilles-be indultak. Már útközben sokan meghaltak, mások átjutottak a Földközi-tengeren. Afrikában emberkereskedők várták őket, aki rabszolgának adták el ezeket a gyermekeket. Óriási gazdagságot hozott ez az üzlet szervezőinek, de az így szerzett arany nem hozott szerencsét tulajdonosainak, mert elfogták és felakasztották őket."
hu.wikipedia.org/wiki/IV._keresztes_hadj%C3%A1rat

Ahogy a fenti eset is példázza, a gyerekek felhasználása harci célokra nem egy különösebben újkeletű gondolat, de akit ez nem győz meg, gondoljon a Hitlerjugendre, az '56-os "pesti fiúkra" (ők ugyebár hősök, és azokkal sincs baj, akik fegyvert adtak a kezükbe), vagy gondoljanak az Irakban, Afganisztánban vagy Izraelben öngyilkos merényletre felhasznált gyerekekre, vagy a Hizbollahra, amelynek tagjai Libanonban óvodák-iskolák mellé-alá telepítettek bunkereket, a médiahatás növelése érdekében remélve, hogy a gyerekeket találják el. Vagy gondoljon a kétkedő a kínai "kulturális forradalomra", melynek során - Mao uszítására - a frissen megalakult "Vörös Gárda" tagjai - kizárólag fiatalok, gyerekek - öltek, pusztítottak három éven át, melynek eredménye nagyjából 500,000 halott lett. Végül gondoljon Kambodzsára, ahol a vörös khmerek használták fel a gyermekeket a saját brutális céljaikra:

"[...] the Khmer Rouge often took advantage of children and molded them into fanatical communists. Young children were seen as being pure and untainted by capitalism and family influence. From an early age children were propagandized and brainwashed to believe in nothing but Angka - even their parents might become their worst enemies. Khmer Rouge brainwashing techniques were often so successful that children would spy on their parents or report on their families' activities during the Lon Nol regime. If parents were disguising themselves as uneducated peasants, their children would be rewarded for identifying them as enemies of the state. Children received expanded privileges under Angka as their parents were taken away to die. In some farming collectives there were so many adolescent Khmer Rouge cadres it seemed their were no adults running the camps."
www.edwebproject.org/sideshow/khmeryears/camps.html

Afrikában csak hasonlóan embertelen logika mentén cselekszenek a felelősök. És nem, nem vagyok cinikus, csak nagyon pontosan látom, hogy nem jön elő semmilyen okos ember a probléma megoldásával, mert ennek a problémának nincs megoldása. Ha ismernétek a témát, tudnátok hogy miért. Az AI ismeri (szinte bizonyosan). Tehát vagy eszelősen naívak, vagy számító módon kihasználják a médiát a saját népszerűségük polírozására. Szerintem az utóbbi igaz. Mocskok.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása