Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Transzszexuális férfival reklámoz a Philips

A világ ne adja, hogy egyszer divatba jöjjön a láb szőrtelenítése a férfiaknál, mert akkor nagy bajban leszünk. Egyrészt azért, mert azt az ősbozontot lekaszabolni, ami a legtöbb férfi lábán burjánzik kegyetlenül fájdalmas dolog, másrészt mert szerintem mi a hiedelmekkel ellentétben sokszor nemhogy jobban bírnánk a fájdalmat a nőknél, de ha ilyen hétköznapi dolgokról van szó, talán még rosszabbul is. Erre az insightra építette fel legújabb szőrtelenítő gépének kampányát a Philips, amelyben egy transzszexuális vall az életéről, és arról, hogy minek köszönheti babapopsi simaságú vádliját. Az alapötlet egyáltalán nem öncélú, jól vezet el a termékelőnyhöz, mégis sok támadást kapott a reklám. És akkor még nem beszéltünk a hazai reakciókról, amiket kiváltana, ha esetleg egyszer a Barátok Közt szünetében egy Provident meg egy Allianz szpot közé becsusszanna ez is.

Címkék: film botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr24466966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anna Nymus 2009.01.05. 18:47:47

Az addict-blogon találtam erre a reklámra, amit pusztán illusztrációként illesztek be újra, hiszen a hivatkozott bejegyzés már elmúlt fél éves is. Ami miatt számomra érdekes a linken található bejegyzés, az a hozzászólások kivétel nélkül pozitív h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roth 2008.05.16. 10:35:03

bár nem derül ki teljesen egyértelműen, de a főszereplő szerintem inkább transzvesztita (=a másik nem ruháiba szeret öltözni), mint transzszexuális (=úgy érzi, hogy a biológiai neme nem felel meg annak, aminek ő érzi magát; esetleg át is operáltatja magát). Ha transzszexuális lenne, akkor magára mint nőre hivatkozna, és ekkor persze a szlogen (a férfiak rosszul tűrik a fájdalmat) se működne.

Dallas 2008.05.16. 10:49:53

Szerintem jó ötlet, bár a sok hazai Magdi anyus egyáltalán nem értené, mi is történik. Nekünk még az utószinkronizált ostoba mosóporreklámok valók.

Grétsyné · http://www.nyelvitanacsadas.hu 2008.05.16. 10:50:00

az egyzser úgy maradt :P

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.05.16. 10:52:33

Grétsyné
Téged nem lehet megtéveszteni:)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.05.16. 10:54:18

Dallas. Ez azért így summás vélemény. Egyszerűen még nem tartunk ott, hogy egy nagy márka ki merjen jönni egy ilyen filmmel, és meg merje kapirgálni az előítéleteket. De bízom benne, hogy ami késik, nem múlik.

velúr 2008.05.16. 10:57:04

Hasonló férfinő vagy nőférfi feldolgozással van egy remek Sprite reklámfilm is:
blogmagazin.hu/napi/rovat/reklama/183/udito_noiseg
Bűbáj!

Külföldi Viktor 2008.05.16. 10:58:06

travinak lenni régóta kúl dolognak számít. elmegy még a macsó sörreklámban is...
napielet.hu/napi/rovat/reklama/2457/laba_kozt_a_labdat

napazapa 2008.05.16. 11:09:55

Roth,

szerintem sokan nincsenek tisztában a transzszexualitás pszichológiája és a transzevtita öltözködési szokások közötti különbséggel, de ebben az esetben szerintem nincs igazad.
A filmben szereplő férfi szerintem inkább transzszexuális, mint travi, ugyanis melle van (és gondolom nem zokni). A nemi jelleg megváltoztatása pedig a nemváltás első lépése. Ha a következő - radikálisabb - lépés még nem történt meg, akkor vagyunk bajban a személyes névmásokkal, hogy he vagy she. Azt mondja erre az angol, hogy "chick-with-dick" tehát "farkas csajszi" v valami ilyesmi. Szerintem ő is egy ilyesmi, ha nem teljesen transzszex.

almendrico 2008.05.16. 11:12:33

Biztos en elek rossz orszagban, de itt mar divat egy ideje a ferfiak labszortelenitese..

Sue · http://www.hellorepublic.com/author/sue/ 2008.05.16. 11:18:16

napazapa
nem akarok beleszolni..hol látod hogy van melle? a tükörben látszik hogy nincs 0.37-nél

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.05.16. 11:27:54

Volt már ilyen nem egyszer, hogy férfiakkal reklámoztak női termékeket, a transzvesztita ehhez képest apró csavar.

Volt amikor bugyi meg melltartó volt a téma, hogy ez csak nőknek való, mert a faszikon hülyén állt, de volt valami olyanis, hogy egy focista reklámozott harisnyanadrágot, hogy az még az ő lábából is szép női lábat csinál.

Mindenesetre tényleg jó lenne itthon is kicsit kitörni a sima reklámokból, még akár kis botrány árán is...
Biztos jó eredményeket hozna egy jó kis botrány bármelyik márkának itthon is.

taki 2008.05.16. 11:33:41

Arrol nem is beszelve, hogy a transzexualisnak a hormonkezeles miatt nem no szor a laban vagy csak alig...

Dodo 2008.05.16. 12:07:15

Nem transszexszualis, es nincsenek mellei. Pont azt mondja a vegen, hogy mikor leveszi a ruhajat, akkor latjak h valojaban ferfi

lovely · http://index.hu 2008.05.16. 12:10:00

minden hülyeségre vevők vagytok vazze

TS. Miller 2008.05.16. 12:16:18



Crossdresser: Az a férfi, aki csak hobbiként néha vesz fel magára egy-egy női ruhadarabot.

Drag king: olyan - általában leszbikus vagy transznemű - személy, aki férfinak öltözve tart szórakoztató előadást (playback, éneklés, tánc).

Drag queen: olyan személy - általában meleg férfi vagy transznemű - aki nőnek öltözve tart szórakoztató előadást (playback, éneklés, tánc). A transzvesztita hasonló fogalom, a drag queen-ek esetében azonban a fő hangsúly a szórakoztatáson van, így ők gyakran szélsőségesen eltúloznak bizonyos vonásokat a humor miatt.

Hermafrodita: Hermafroditák, azaz más (újabb) szóval interszexuálisok olyan testtel születnek, amelyen férfi és női jegyek is találhatóak, illetve testükről nem dönthető el egyértelműen, hogy férfi-e vagy női.

Homoszexuális: a homoszexuális férfiak többsége kifejezetten férfinak érzi (jól) magát, és partnerében is a férfiasságot keresi. A leszbikus nők többsége is éppen annyira nőies, mint a többi nő, és jól érzi magát nőként. A homoszexuálisok tehát nem saját nemükben, hanem partnerideáljuk nemében térnek el az „átlagtól” vagy „normálistól”.

Interszexuális: Olyan személy, akinél valamilyen mértékben mindkét nem külső nemi jellegzetességei (elsősorban a nemi szervek) megtalálhatók (régebben hermafroditáknak hívták őket).

Queer: Általában a leszbikus,meleg, biszexuális és transznemű emberek közös elnevezése, de tágabb értelemben ide tartoznak azok a heteroszexuálisok is, akiknek szexuális szokásai eltérnek az „átlagostól”. A melegmozgalom a kifejezést olykor társadalompolitikai jelentéssel is felruházza, rámutatva a hagyományos szexuális orientációkban való gondolkodás (heteroszexuális, homoszexuális stb.) leegyszerűsítő és korlátozó voltára.

Shemale: jelentése kb.: „hímnő”. Azokat a transzszexuálisokat hívják így, akik nem végeztetik el a nemiszerv-átalakító műtétet, de minden másban nőiessé formálják testüket. Sokszor a szexiparban keresnek megélhetést.

Transznemű: transzneműségről akkor beszélhetünk, ha a transzvesztitizmusnál kevésbé ideiglenes határátlépésről van szó, tehát ha valaki nagyrészt a másik nemre érvényes normák szerint él. Az ezzel kicsit átfedésben lévő transzszexualitás pedig az az eset, amikor a biológiailag másik nemmel való vállalt azonosulás motiválja a külső átalakulást.

A transzszexuális úgy érzi, hogy a „természet tévedéseként” született fizikai neme ellentétes pszichológiai nemével. Minden eszközzel igyekszik kijavítani a tévedést, tehát átalakulni férfivá vagy nővé. Az azonosulás tehát lehet „stílusbeli”, vagy testi jegyekben mérhető (hormonkezelés, átoperálás). Előfordul, hogy a transzszexuális nehezen boldogul új énjével, csökkent szexuális képességével és szembesülnie kell a társadalom előítéleteivel is. A legtöbben azonban boldogabbak lesznek nemük megváltoztatása után.

Transszexszuális: Olyan személy, aki biológiai adottságaival ellentétes neműként határozza meg magát ("férfi testbe született nő" vagy fordítva). (Lásd előzőekben). Számos transzszexuális nemváltoztató operációnak veti alá magát.

Transzvesztita: olyan f érfi, aki jól érzi magát részben vagy egészen nőnek öltözve, ez nála szexuális izgalommal járhat, és kötődhet valamilyen szexuális tevékenységhez is (szex partnerrel vagy maszturbáció). A transzvesztiták közül sokan titkolják „másságukat”, és csak a négy fal között, elrejtőzve űzik tevékenységüket; mások kifejezetten a nyilvánosság elé tárják, és pl. színpadon fellépnek nőimitátorként. A transzvesztiták között egyaránt vannak homo- bi- és heteroszexuálisok is. Nagyon ritkán nőknél is előfordul.

Rövidítések:

CD: Crossdresser

TS: transzszexualizmus, transzszexuális

TV: transzvesztita

king 2008.05.16. 12:47:40

meg***nám! :)

nemtom 2008.05.16. 12:48:15

Pontosan mennyivel szebb a honaljkutya egy ferfin, mint egy non?

Miert lenne jobb egy nonek szort nyelni oralis erintkezeskor, mint egy ferfinak?

Miert erzik magukat a nok apolatlannak, ha nem epilalnak?

Miert kell a ferfiaknak osallatokkent, apolatlanul, budosdisznokent elni, degeneralt eloiteletek miatt?

Mit utalnak a leszbikusok legjobban a ferfiakban?

nemtom 2008.05.16. 13:00:14

Ja, es a kenyelmetlen ruhak...

Miert van az, hogy a nok barmit felvehetnek, de a ferfiaknak tiltott a jobb minosegu es kenyelmesebb ruhak viselete?

Miert halnak a ferfiak korabban?

Es meg emancipacio, meg szegeny elnyomott nok...

tsonline · http://tsonline.blog.hu 2008.05.16. 16:05:57

A filmen egy transzvesztita látható, nem transzszexuális.
Nincs melle sem, ez is látszik a filmen.
A transzszexuálisoknak általában a hangja is sokkal nőiesebb ennél.

A transzszexualizmus témájáról bővebben blogunkon: tsonline.blog.hu

.mano 2008.05.16. 16:38:09

naaagyonjóóó! Szlogen: A legszőrösebb "nő" ajánlásával!

Hazai fogadtatás? Hehe, a sok látenszhomoszexuálissal és egyéb intoleráns homofóbbal? Mit gondolsz? A hüvelygomba kompatibilisebb :)

fostalicska · http://fostalicska.blog.hu 2008.05.16. 18:57:00

Nagyon szexi!
Kúrnám éjjel-nappal!
Még szürkületkor is!

bezzeg 2008.05.18. 19:16:44

Az a gond ezzel a reklammal, hogy amilyen felforgato potenciallal rendelkezik, pont annyira eloiteletes: "Like _all_ men he is not great with pain".
De azt keszseggel elismerem, hogy a hazai kozonseg nem emiatt haborodna fel. :P

donjohnson 2009.09.25. 14:51:03

Régebben volt egy campari reklám is hasonló témában:

www.youtube.com/watch?v=7TOve6swe7M

Red passion ;)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása