Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Palackozott csapvizet a sznoboknak!

Abból a feltételezésből vagy ha tetszik tényből kiindulva, hogy a palackozott ásványvízfogyasztás sokkal inkább divat, mint természetes szükséglet, a New York-i székhelyű TAP'D NY cég egy merész lépésre szánta el magát. Azoknak, akik ragaszkodnak a palackozott vízhez piacra dobták a palackozott csapvizet. Ez még második hallásra is elég nagy ökörségnek hangzik, de azért van benne némi logika. A kampányban ugyanis arra buzdítják az embereket, hogy igyanak csapvizet, és ha már annyira nem bírják ki palackozott víz nélkül, akkor ahelyett, hogy mondjuk a Fiji-szigetekről származó vizet szállítatnák ide magukhoz, inkább a közelből származó tiszta, finom és teljesen ártalmatlan csapvízzel oltsák a szomjukat. 

Ne vásárolj palackozottat! Ha mégis muszáj, akkor legalább vegyél helyi vizet!  - hangzik a cég jelmondata, amiben ha nagyon akarom, azért felsejlik némi ráció. A sznobhatás kedvéért ráadásul igazi killer dizájnt is csináltak az új terméknek, ami annyira jól néz ki, hogy azonnal megszomjazik tőle az ember. A palackok oldalára ráaádsul remekbe szabott, az ásványvízhíveket fikázó mondatokat is tettek. Az olyan szövegek, mint: "A víz készítése közben nem károsítottunk egyetlen gleccsert sem", "Palackozott víz, a furcsa kiejtés nélkül" vagy az "Univerzális, újratölthető palack!" egytől-egyig gyöngyszemek. Érdemes értük a képre kattintani, és a többit is elolvasni. Ha pedig valaki még ennél is többre szomjazik, akkor olvasgassa a blogjukat, ahol rendre beszámolnak az értelmetlen, túlzó, az Alpok csúcsairól vagy a magma közepéből Amerikába szállított ásványvizekről.

Címkék: design nonprofit pia

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr93664787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.07. 00:08:36

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stirlitz 2008.09.17. 17:23:26

Az a bizonyos Fiji-szigeteki is szimpla ártézi viz , rá is van irva. Kár hogy mikorra bejött az ásványviz az ártézi kutak már leálltak.
Gyerekkoromban furtak egyet , oszt jött a viz rajta 10 éven keresztül , nem is volt rajta csap .
Jól elpocsáltuk :(

Kukucs 2008.09.17. 17:25:00

A belgrádi férfiak meg beszophatják maguknak a pesti ÉS a bécsi luvnyák hormonos pisáját is egyben!

divixy (törölt) 2008.09.17. 17:37:09

AttilaBal: "hum... buborékos csapvíz kellene nekem.... "

Ezt úgy hívják, hogy szódavíz és szódásszifonból jön.

lugu 2008.09.17. 17:40:06

Jó hogy mondod Tenkes kapitánya,én is féltem az autómat!Nem is iszom csapvizet! A sör is jó, kiválóan szűrik a vizet hozzá. Neked otthon, és Belgrádban megy a Dunavíz, vagy más folyó koszos vize. A vízszűrő kancsó is jó. Egy kicsit.Íz, illatanyag kimegy, a jó kis hormonmaradvány, baci, vírus nem, átmegy a szűrőn, mint a higany az emberen, még jól ki is nevet.

Medve 2008.09.17. 17:43:58

Hormonos csapvíz, ez tényleg borzasztó. Csakhogy a palack falából töménytelen méreg kerül a vízbe (lágyítóanyagok, stb...). Vicces, hogy mire elértük hogy majdnem mindenkihez vezet vízvezeték, már nem trendi, úgyhogy félliteresével szállítjuk.

mirimári 2008.09.17. 17:45:41

Szénsavas csapvizet a népnek!

gyz 2008.09.17. 17:48:04

szuper ötlet: még több palack, még több szemét.

Mi a fene a nehéz abban, hogy megfogsz egy poharat, és töltesz bele vizet?

Lina 2008.09.17. 17:48:22

A méregdrága vizszűrők nem segítenek a le nem bomló hormonkészítményeken pl.
Való igaz, nagyon hasznos szűrni, lágyítani, de én így csak forralva (tea, kávé, leves) iszom a folyóvizet.
Viszont a környezettudatos vásárlással maximálisan egyet értek.
A rétegvizekkel tényleg nincsen semmi bajom. Más kérdés, hogy ha a klór helyett az oxidációs eljárás is elterjed a víztisztításhoz, akkor tényleg jobb lesz a vezetékes víz minősége, élvezeti értéke.

frances 2008.09.17. 17:49:59

Érdekes de ha annyira jó a csapvíz ahogy mondják akkor miért van az hogy az olyan gyorsan átszalad a szervezetemen?A klór miatt?

Stirlitz 2008.09.17. 17:51:35

Amugy szerintem pazarlás hogy a cspviz iható , nagyrészét a klotyon huzzuk le , fürdésre használjuk , mosásra ...ilyenek.

Közbe iszunk kétlitert belőle.

Szerintem a csapviznek tisztának de nem ivóviz minőségünek kellene lennie , jöhetne vissza egyenesen a szennyviztisztitóbol egy kis pihentetés után!

Hangyasav 2008.09.17. 17:52:37

Én iszom csapvizet, és nincs benne sem hormon, sem pisi, megkérdeztem és megmondta, mert nem Budapesten lakom... ahogy az ország nagyobbik része sem. Az már más tészta, h az országban sok helyen arzénos a víz.

Egyébként az ötlet, amiről a poszt eredetileg szól, sztem zseniális.

Lina 2008.09.17. 18:06:11

Stirlitz: Aki teheti, mert olyan helyen lakik, és gazdaságos, az nyogodtan fúrhat kutat, és a kút vizét bevezetheti a háztartásba, szigorúan mosni, fürödni, wc-be.
Esteleg, ahol az első vízzáró rtg méllyen van, lehet érdemes (ki kell számolni!), de környezet kímélési szempotból mindenképpen értékes gyűjteni a csapadékvizet hasonló felhasználás céljából, ill. vanna házi szennyvíztisztítók aminek a segítségével a "szürke" vízből (tehát amiben zuhanyoztál, gyümölcsöt mostál, de pl a zsíros mosogató léből nem) wc-be, mosásra lalakmas vizet tudsz visszanyerni.
Persze ez már nem ívóvíz felhasználás kérdése.

Hangyasav: nem mondtam, hogy mindenki Pesten, ill a Duna vízelosztó területén él. Aki teheti használja a vizet. Igaza van!

Zeze 2008.09.17. 18:13:27

A csapvíz rohadtul káros!
Ott a klór, a sok gyógyszermaradvány, és ez pont elég ahhoz, hogy csak akkor igyak csapvizet, ha nincs más.
Ozmózisszűrővel tisztított víz a tuti, nem olcsó, de sokkal olcsóbb mint ásványvizes pakkokat vásárolni hetente és cipelni.

xiau-ling 2008.09.17. 18:17:52

a bonaqua ásványvízre rá volt írva, hogy palackozott csapvíz. feltalálták a spanyolviaszt.

Stirlitz 2008.09.17. 18:18:10

Lina

Senki sem furhat nyugodtan kutat , ahhoz engedély kell! Ez is a gond a sok illegális furás össze szakitja a vizzáro rétegeket , és egyre mélyebbre kell furni tiszta vizért. Régebben az ásott kutak vize is iható volt. Manapság meg a sok illegális furás lemegy akár 80 méterre is. Eszarjuk ezt is mint az ártézi vizet.

petyka 2008.09.17. 18:33:46

Én Budapesten még nem ittam túl klóros vizet, mármint a pezsgő fajtát, és úgy tudom itt nagyon jó minőségű a csapvíz. Egyébként a vizet nem közvetlenül a Dunából nyerik, hanem pár száz méterrel beljebb a Csepel és a Szentendrei szigeten, így a mechanikai szűrés nagyrészt letudva, ezután levegőztetik miegymás majd jön a klórozás, mely ugyanúgy oxidációs folyamat mintha ózont használnának, viszont a hatás tartósabb, és így a rendszer nem fertőzi vissza a vizet. A hormonokat, gyógyszermaradékokat tényleg nem tudják kinyerni a vízből, ellenben a palackokból lágyítószerek oldódhatnak annak tartalmába, valamint némelyik palackozott víz túl sok ásványi anyagot tartalmaz, van olyan is amelyikre rá is van írva, hogy max napi 1l fogyasztása ajánlott, és nem mellesleg 1l palackozott víz ára már majdnem 1m3 csapvíz árával vetekszik.

dr. Wilbur Swain 2008.09.17. 18:43:00

nem igazán ránk vonatkozik ez a téma, hanem sok idiótára, aki trendből iszik ilyen-olyan fiji-gleccser-szűzlány-izzadságot

lugu 2008.09.17. 18:55:19

Mindig arra gondolj, hogy :kinek az érdeke? Kinek az érdeke az,hogy hallgasson arról, hogy klóros a víz, hormonos, nehézfémes gyógyszermaradványos,növényvédőszeres,hogy az ereid eltömődnek a vízkőtől és más maradványoktól,stb(Mert nem tudják tisztítani, nincs eszköz, nincs pénz.Csak liberális szabály, hogy beleférjen minden vacak.De bedughatod a fejed a homokba. Az is megoldás.Ez a te igazságod.)Ez tény.Mit gondolsz, miért érik meg sokan a hatvanat ilyen nehezen és betegen? Lina, a "méregdrága" szűrők bizony ki tudják szűrni a gombát,baktériumot, a vírust. Azok a carbon szűrők, amit itt is hirdetnek, jók, csak millió szennyeződés még benne marad a vízben, kivéve az íz, illatanyagot és a klórt.Nézz utána, ha nem hiszed. Akkor kiszámolhatod, hogy mi a drága, és mi az olcsó, mi az ami megéri.
Attól, hogy nem tudunk valamiről, még lehet, hogy létezik?
Kérdezzétek meg vízműves ismerősötöket, miért csak 10-12 féle anyagra vizsgálják a vizet, és nem több, mint 60-ra, mint kellene??

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.09.17. 19:02:02

Én egészen egyszerűen a buborékot szeretem abban a vízben, amit megiszom (és magas ívben teszek arra, hogy csapvíz-e vagy Perrier). Sznob-e vagyok?

sk 2008.09.17. 19:30:12

már a ruháknál is megfigyeltem, hogy egyre inkább nem az a vonzó, ha egy ruha jó, szép ÉS olcsó, hanem az a vonzó, ha ELÉG DRÁGA, minden más "B"-kérdés.
ezt a szabályt egyre több árucikkre rá tudom húzni, íme, megjelent a víz, ami drága, TEHÁT jó.

a cipőknél egyébként megfigyelhető egy másik érdekes jelenség is (szintén alkalmazható sok egyébre), a csúfítás általi olcsítás, amivel a cipőpiac minden szereplője rosszul jár, a vevőt is beleértve, nem beszélve az utcaképről, tehát nem értem.

van egy egyszínű, nem piros, a lehető legegyszerűnbb szabású vászoncipő, ami tehát jól néz ki, így ez drága. veszik is, ha nem is azért, mert szép, hanem, mert drága.
az onsorsrontó cipőmanók gondolnak egyet, lefestik emitt lilára, amoda varrnak két kis lógó taknyot, így a cipő máris ronda, hurrá, már nem kell drágán eladni, uccu, adjuk olcsón, mehet ki a polcokra, gyerekek.

visszatérve, a hülyékből megélni igenis nem bűn, a lényeg, hogy:

1. sok
2. olcsó
3. szart adj el
4. jó sok hülyének
5. drágán

norvég specialista 2008.09.17. 19:30:58

Hasonló tapasztalatról szól ez a kis norvég tv-sorozat is, mely érdekes norvég attrakciókat mutat be. Az egyik nyári adásban egy kis betét a Voss Water-ről szólt, mint Norvégia egyik legnagyobb külföldi különlegességéről. A Voss Water-t egy kis norvég cég gyártja, persze nem a Bergen melletti Voss-ban, hanem egy teljesen más helyen. A nevet könnyen kiejtik a külföldi vevők is. És marhára kapnak rá. Madonna csak ezt hajalndó szopikálni a fellépései előtt-alatt-után. Úgyhogy az egész hollywoodi pereputty is rákapott a vízre. MArha nagy bevételt csinálva a kis cégnek. A hülye Madonna meg nem is tudja, hogy a vízgyár körüli tóból merítik és szűrik a vizet. Az ott élő néni meg (aki mellékesen a cégtulajdonos családjához tartozik) ezt használja mosogatáshoz, wc-öblítéshez, meg hasonlók. Amit ez a sok barom több tíz dollárért vásárol/palack...
Akit érdekel a rész: www1.nrk.no/nett-tv/indeks/109156 Persze norvég nyelven :-)

Andi · http://komika 2008.09.17. 19:31:16

Van egy rakás üres palackom. Vegyetek palackozott levegőt.
Ez nem is annyira röhejes, mint a csapvíz.

sdfsdf 2008.09.17. 19:39:10

azaz termeljünk mér több szemetet, mégis mikor fogják bevezetni újra az üveget amit elég volt kimosni és újra lehettt használni, jah hogy a kommunizmus nem termelt felesleget nem lehett eladni minden szart,
a kapitalizmus meg kúúl

az agyatlanság csúcsa egyébként vagy tuti bukás lessz vagy kurva nagy siker: 1hliter 100 ft 1 féliteres doboz meg 100 ft lessz gratulálok így kell kaszálni
az amerikaiakat elnézve meg is fogják venni amilyen hülyék

túlsúlyos tini akrobata 2008.09.17. 19:57:29

A Scientific American Skeptic rovatában olvastam pár éve:
egy amerikai sóműsorban (Penn&Teller: Bullshit!) csinálták a következőt:
1. vakteszt New Yorkban. eredmény: az emberek 75 %-nak jobban ízlett a csapvíz.
2. ezután Los Angelesben rejtett kamerát szereltek fel egy étteremben, aminek külön "víz sommelier"-je volt. az étteremben árult összes víz palackját az épület hátsó traktusában, ugyanabból a slaugból (direkt nem SLAG, brrrr) töltöttek meg. A menő külföldiesen csengő nevű vizekért (i) L'eau de robinet (szó szerint csapvíz) (ii) Agua de Culo (seggvíz) és (iii) Amazone (a brazil őserdő természetes szűrőrendszere által szűrve) 8-10 dollárt is hajlandók voltak otthagyni a vendégek.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.09.17. 20:10:16

A tesco ezt már rég kitalálta. A tesco gazdaságos ásvány vizet is a csapból engedik az árufeltöltők. XD

toodark 2008.09.17. 20:11:34

A víz szállítása leggazdaságosabban a csővezetéken keresztül oldható meg, erre már a rómaiak is rájöttek. Örülok, hogy végre egy környezetvédő csoportnak is feltűnt, hogy naponta sokszor annyi energiát pocsékolunk el a palackozott ásványvizekkel, mintha csapvizet innánk.

toodark 2008.09.17. 20:16:00

Egyébként ahol tehetik, a csapvizet is a föld alól hozzák. A hegyvidéki részeken mindenki ásványvizet kap a csapba. Én úgy tudom, hogy Budán is a budai hegyekből jön a víz.

A másik érdekes, amikor valaki azzal bizonygatja, hogy a csapvíz rossz, mert abból vízkő képződik. A víz ízét pont azok a sók adják meg, amikből vízkő lesz. Ha a palackozott ásványvizet is forralgatnánk, abból is rengeteg vízkő válna ki. Továbbá a palackozott ásványvizet is fertőtleníteni kell valahogyan, gyanítom, hogy ott is előfordul egy kis klór. Csak pontosabban lehet adagolni.

jhlkjh 2008.09.17. 20:18:23

jó a csapvíz, csak ne kellene állandóan a benne úszkáló szardarabkákra és antibiotikum-részecskékre gondolni...
szóval nyilván nem jó a csapvíz, mert mocskos, undorító. de igya, aki akarja.

portis · http://www.online-szallas.com 2008.09.17. 20:24:30

A iható csapviz tök pazarlás... 99%-át nem ivásra használjuk .

Emberek... nyugodtan szivattyuzhatnánk a Dunábol meg a Tiszábol a vizet hogy lehuzzuk a szarunkat!!!!

Jude 2008.09.17. 20:33:28

Lazán kapcsolódik.


Lábvíz, kérek egy lavór lábvizet!
De a hőmérsékletére nagyon ügyeljetek!
Ne legyen túl meleg, azaz mégiscsak, meggondoltam magam,
Legyen egy kicsivel melegebb, annál, mint amire azt gondolnátok, hogy én ilyenre gondolok!
Legfeljebb kell egy kicsit várni, amíg kihűl,
Legfeljebb kell egy kicsit várni

R. ||: Nem baj, nem baj!
Nem baj, nem baj!
Nem baj, nem baj!
Nánáná! :||

2. Adjatok nekem lábvizet, adjatok nekem lábvizet,
Adjatok, hisz a múltkor is adtatok,
És ma se vagyok még undokabb.

Brúnó, életmód tréner 2008.09.17. 20:34:29

Azt már az általános iskolában meg kellett volna tanulnod X, hogy ha forralod a vizet, éppen a jó H20 száll el, és a trutyi marad, de töményebben! Ezt iszod jóízűen.De ne hidd, hogy csak te nem tudsz valamit, egy babavizes palackra is ez van ráírva!!! A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.
Egyébként Amerikában nagyon sokan tisztított vizet isznak,( nem palackozott vizet) mert tudják, hogy a csapvízzel, csak a betegségeket isszuk meg. Igyál nyugodtan csapvizet, dugd a fejedet a homokba, hagy legyen elég páciense a frusztrált háziorvosodnak...
Vagy választhatod az egészséget is. Igaz, hogy ez macerás, pénzbe is kerül. Most. Ha más utat választasz, akkor később kerül pénzbe, de akkor nagyon sokba. Jó döntést.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.09.17. 20:36:16

A KÖVETKEZŐ HÚZÁS A NEJLONZACSKÓZOTT OXIGÉN LESSZ???

toodark 2008.09.17. 20:37:21

Az palackozott víz ivása közben meg arra érdemes végiggondolni, mennyi CO-t, CO2-t pöfögött ki a kamion, miközben elvitte a gyárból a nagykerbe, onnan az áruházba, ahol a vásárló autóba tette, hazavitte. A műanyag palack szintén kőolajból van, de egy használat után kidobjuk, újra teherautóra rakják, elviszik valahova jó messzire (pl Kínába), ahol _esetleg_ újrahasznosítják (még több energia felhasználása mellett).

Persze van ahol a csapvíz borzasztó minőségű, ezért is érdemes lenne fejleszteni az ivóvízhálózatokat.

Gusztáv 2008.09.17. 20:43:34

A gőzölős vasalódba miért raksz jó desztvizet? Ne legyen benne a sok vízkő ugye? Hogy el ne duguljon? Az a centis lyuk... Ha magadba töltöd , a finom hajszálereidben mit fog csinálni??? Majd ettől lesz egyensúly zavarod, fog zúgni a füled veszettül, mert előbb utóbb eltömi. Kivárod?. Amúgy tényleg ez adja a jó ízét a víznek... Persze én azt tanultam, hogy a víz színtelen, szagtalan... átlátszó folyadék.

Kepler 2008.09.17. 20:51:50

Gusztáv 2008.09.17. 20:43:34
Ha magadba töltöd , a finom hajszálereidben mit fog csinálni???

Az ereidben víz folyik? Egyébként arról hallottál, hogy a szervezet születés után is tud új hajszálereket gyártani? Pl sérülés, balesetek után, ha úgy érzi, hogy nem megfelelő a korábbi út, akkor új ereket hoz létre a megfelelő vérellátás biztosítására.

toodark 2008.09.17. 20:52:20

Gusztáv: ezekben igazad van, de az ásványvíz is rengeteg sót tartalmaz, még rá is írják az oldalára, hogy miből mennyit. Csak a lágy vízben van kis mennyiségű asványi só, az viszont csak az alföldi csapokból jön. Kár, hogy emiatt nem ízlik az embereknek az ottani víz.

Egyébként bizonyos mennyiségű sókat tartalmaznia kell a víznek, a desztvíz fogyasztása hosszú távon kifejezetten káros (például jód hiány léphet fel). Megoldás tehát itt is az arany középút.

Gusztáv 2008.09.17. 21:07:32

Bizonyára úgy van, ahogy mondod Kepler, de én eddig inkább azokról az erekről hallottam, amik a mi felelőtlenségünk miatt mentek tönkre.Láb, szív.Egy ismerősöm erei teljesen el voltak "dugulva", megoperálták, új eret raktak be.Kész.Minden rendben.Fél év múlva meghalt. Felesége a boncolásról kapott jegyzőkönyvből tudta meg, hogy az új ér is teljesen eldugult. Ennyi volt. Nem volt új ér, csak eldugult.Győzött az emberi tökéletlenség a tökéletes testünk fölött.
Toodark: az emberi szervezetnek H20-ra van szüksége. Amit említesz, azt a táplálékból kell, hogy felvegye. Nézz utána:szervetlen ásványi anyagokat a szervezetünk nem tud feldolgozni, átalakítani, ezért vagy eltávolítja, vagy elraktározza. Dolgoztatjuk a szervezetünket feleslegesen. Ezért nem jó az ásványvíz sem.Ne üljünk fel a városi legendáknak.

Brúnó 2008.09.17. 21:21:57

Nagyon komoly dolgokról van itt szó, nem ennek indult. Ez azért van, mert mindenkit érint a dolog, csak egyben különbözünk.
Valaki hülyéskedik / lezser , van akit félretájékoztattak, és van aki tud valamit.
Van egy javaslatom: fogadjátok meg azt amit Buddha mondott: ne higgy el semmit, nekem se, próbáld ki és győződj meg róla, hitedet váltsa fel a tudás. (nem szó szerint)
Nézzetek utána, megéri, csupán az életünk jobbulhat tőle, miatta.

Csapvízivó 2008.09.17. 21:27:31

Bécsi nők vizelete?

No, gondoljuk csak végig egy napunkat:
reggeli tea, déleőtt egy kávé, egy leves ebédre, esetleg rizs, vagy krumplipüré az ebédnél, délután egy kóla, este egy gyümölcstea.
Mindben benne van a bécsi nők vizelete! (szerintem kólában is, de ez csak feltételezés)
És emelett megiszunk fél liter asáványvizet...
Hát kurvára megvédtük a spermiumainkat a bécsi fogamzásgátlók maradékainak hatásaitól...
(a nemi hormonok rövid forralástól nem bomlanak le)
A gyógyszermaradékok megjelenése az élővízben valós probléma. Emiatt ásványvizet fogyasztani, olyan, mintha nem 42-szer csapnál rá a kisujjadra egy kilós kalapáccal, hanem csak 40-szer...

Kepler 2008.09.17. 21:29:37

Gusztáv 2008.09.17. 21:07:32
Nem hiszem el, hogy a csapvíztől halt volna meg az ismerősöd, sokkal valószínűbb, hogy a rengeteg zsíros étel miatt lerakódott a koleszterin az érfalaiban és ez okozhatott nála meszesedést. Bár te dugulást írtál, ami viszont embólia, erről meg a vérrög jut eszembe és nem az ásványvíz.

"Nézz utána:szervetlen ásványi anyagokat a szervezetünk nem tud feldolgozni, átalakítani, ezért vagy eltávolítja, vagy elraktározza."
Nézz utána, hogy a vas, vagy pont az általad említett ásványi sók mennyire szervesek, mert pont, hogy nem.

Csapvízivó 2008.09.17. 21:32:58

"mindent spécin kiszűr ami ártalmas..."

ne haragudj, hogy ezt mondom, de azért meglep, hogy pont egy reklámról szóló blog olvasója az, aki beszopja ezt az egyébként is gyenge marketingszöveget?
picit végiggondolva: nem létezhet olyan szűrő, mely pontosan válogat és MINDENT kiszűr a vízből, ami ártalmas.
Egy ilyen "szűrő" van, ha desztillálod. Akkor meg gyomorvérzést kapsz.

sz_ 2008.09.17. 21:45:57

Szerintem is egészségtelen a csapvíz, ezért iszom kólát :))

Gusztáv 2008.09.17. 21:47:24

Szervetlen anyagok vannak a vízben, ásványvízben, ami szerves az a baktérium és társai... ("ásványi sók" szervesek?) A gyomorvérzés pedig városi legendának sem jó. Ugyanis az a buta szervezetem desztilálja a "vizet", amit megiszol, mert egyébbként nem tud dolgozni.
Nem akartam szakszerű szöveget írni az ismerősömről.
Viszont aki félre akarja érteni, az meg is teszi, itt többről van szó, mint ásványvízkérdés, itt életmódról van szó.
Csapvízivó:"nem létezhet olyan szűrő, mely pontosan válogat és MINDENT kiszűr a vízből, ami ártalmas" Nem létezhet, létezik. És nem válogat. Egyébként mire gondolsz, hogy válogat, amikor ezt írod?

professional 2008.09.17. 21:57:24

Tökmindegy mit mondtok.
Nemsokára eladják az egész hazai vízkészletet és akkor majd vehetjük meg palackban külföldről.
Ennyi.

Csapvízivó 2008.09.17. 21:58:25

Gusztáv!
A szervezeted nem "desztillája" a vizet. Ez egyszerű tévedés.
Minden sejted, testfolyadékod sók és szerves anyagok oldata. Nézz már meg egy laborvizsgálatot: nem csak vércukrot néznek, hanem nátriumot, klóridot, káliumot, stb...

Szóval szűrő kiszedi az arzént, a gombamérget, a penicillint, a klórt, a benzolt... rendben, értem.... mit "hagy bent" a vízben?

Berci 2008.09.17. 22:04:58

Gusztáv: azért amit a desztillált vízről írsz... elég nagy zöldség. Az emberiség évezredeken át megvolt desztillált víz nélkül. Sőt, az egész természet, mint olyan desztillálatlan vízzel működik. Az is, amit megeszünk, vagy amiből magunknak facsarunk gyümölcslevet.

Ennyire silány, satnya, tehetetlen szerkezet lenne az emberi szervezet, hogy az élet alapját jelentő vizet csak tucatszor átmosva, átszűrve, szanaszét desztillálva tudná csak hasznosítani? Ez lenne a teremtés koronája?

Itass meg egy kiszáradt emberrel egy liter desztillált vizet. Ott helyben megpusztul, mert hiába a folyadék, ha az elektrolitok aránya a szervezetében kritikusan alacsony.
Vagy megetetnél vele egy jókora sült csirkét, mert abban van a sok-sok ásványi anyag? Igaz, hogy a szervezete nem képes feldolgozni se, de azért te kitűntél nagyszerű ötleteddel, az, hogy meghalta magát, nem a te gondod. Nem tudatosult bizonyára szerencsétlenben, hogy te vagy a megváltója, ezért nem dolgozta fel a szervezete.

Amúgy minden kórházban van egy keverék, amit pl. kiszáradás ellen adnak a betegnek, úgy hívják, hogy fiziológiás oldat: hu.wikipedia.org/wiki/Fiziol%C3%B3gi%C3%A1s_oldat

Ilyen esetben ha sima desztillált vizet kapna a beteg, ugye tudod mi lenne belőle? Műhibaper!

Gusztáv 2008.09.17. 22:16:48

Csapvízivó:Nem a vízben hagy, hanem maga a víz marad meg, a H20, te is tudod. Kösz, hogy megerősítesz :"testfolyadékod sók és szerves anyagok oldata" Akkor nem szervetlen? Gondolom nem téveszted össze a szerves anyagokat a szervetlenekkel.Ugyanarról beszélünk, csak egymás mellett. Én azt mondom, hogy a csapvízben és az ásványvízben szervetlen anyagok tömege van, szerveset pedig nem a vízzel vesszük fel.Ennyi.A sok káros anyag pedig csak tetézi a bajt.
A veséd egyébbként mit csinál szerinted? Hányszor szűri át a folyadékot, a vizet egy nap? Miért szűri? Nem tudja, hogy jó nekünk a csapi víz és az ásványvíz, "üdítő" is?
A laborvizsgálattal mit akarsz mondani? Talán csak nem azt, hogy nincs a vérnek víztartalma???

Berci 2008.09.17. 22:22:45

Gusztáv 2008.09.17. 22:16:48
Én azt mondom, hogy a csapvízben és az ásványvízben szervetlen anyagok tömege van, szerveset pedig nem a vízzel vesszük fel.

Ez a mondat rendben van, de a többi előtte és utána... Nagyon sántít.
Bár sókat se csak vízzel veszünk fel.
Aki sok gyümölcsöt fogyaszt, annak csökken az ételek sózottsága iránti igénye, vágya. A túlsózás viszont kétségtelenül veszélyes dolog, a túlsózott, zsíros magyaros ételek kitűnő példái az egészségtelen étkezésnek. :/

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.09.17. 22:24:48

Csak kapkodom itt a fejem, olyan parázs vita bontakozott ki a bécsi lányanyák folyadékháztartásától kezdve az emberi szerveztig, ami jobban szűr mint a bajnok MTK középpályája. Én ehhez már nem tudok hozzászólni, de örülök, hogy ez az Amerikából származó kis hírecske olyan építő párbeszédet katalizált, ami még a Fővárosi Vízművek többmilliós társadalmi célú kampányának sem sikerült.

Brúnó 2008.09.17. 22:26:25

Berci, néhány állításodat nem tudnád tartani, amit Gusztávnak írtál...A sülcsirkés példa, az lenyűgöző....

Berci 2008.09.17. 22:35:34

Brúnó: kiemelnéd, hogy melyek a nem tartható állítások?

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.09.17. 22:36:26

MEEEE' UGYEBÁR KIKŐ VONNI A VÍZBŰŰŰ AAA, ZOXYGÉNT !!!

Berci 2008.09.17. 22:45:51

MP33PORTAL · www.mp33portal.blog.hu 2008.09.17. 22:36:26
MEEEE' UGYEBÁR KIKŐ VONNI A VÍZBŰŰŰ AAA, ZOXYGÉNT !!!


ez volt a nap hozzászólása. :]
amúgy fentebb már említve volt a vas, mint élettanilag fontos ásványi anyag. érdekes, hogy minden ásványvízre ráírják: vastalanítva. na vajon miért? mert netán káros? dehogy, a szervezetnek semmiképp, sőt, a vérképzésnek nagyon is jót tesz. de akkor minek kell vastalanítani azt a vizet? a választ pl. a csopaki strandnál levő természetes forrásvizet adó kutak adják meg. menj oda, tölts fel egymásfeles palackot, és nézzed meg másnap. belül csupa rozsda, azaz kicsapódott vas-oxid. ki tudna ilyen palackokat eladni? naugye.
hát ezért vastalanítják az ásványvizeket.

amúgy a csopaki forrásvíz ritka finom. ;)

swissroll 2008.09.17. 22:53:10

A hormontartalomról már hallottam az itt többek által állítottakkal ellentétes véleményt. Mérnök mondta, hogy Bécs alatt, a beömlésnél nem kizárt, hogy lenne kimutatható érték, de itt, Pestnél még senki nem talált értékelhető hormontartalmat a Duna vízében.

vizitor 2008.09.17. 23:05:48

itthon is sok a hülye, de azért a new york-i helyzet más: amerikában több dollárt is elkérnek egy üveg ásványvízért, sokkal inkább a sznobéria jelzője, míg nálunk kb az önköltséget fizetjük (jó, a félliteres palack 150+ forintért lehúzás).

én a buborék miatt iszom, nincs szódásszifonom, a szénsavmentes helyett jó a csapvíz nekem.

szóval hajrá magyar ásványvizek!

Hypogyerek 2008.09.17. 23:09:04

Sztem kurva mindegy mindegy mit isztok vízként. Ha nincs más lehetőség, elhiszitek, hogy a pocsolyához is lehajolnátok!? Manapság mindenki, aki 13 éves elmúlt, az vagy drogozik, vagy iszik!:D És Hiába a Smiley ez nem vicc! Ezek után nem teljesen mindegy, hogy ki és mikor hugyozott bele a Dunába?

SueSue 2008.09.18. 00:18:53

olyan vizet isztok amelybe halak szeretkeznek? :DDD

sarius 2008.09.18. 00:49:22

Megint keveritek az ásványvizet a "kristályvízzel", a "forrásvízzel" meg hasonló kamuságokkal.

Állítom, hogy idehaza nincs 5-nél több olyan palackozott víz, amely tényleg megérdemelné az "ásványvíz" elnevezést.

Ezzel nem azt mondom, hogy szarok, hanem hogy nem ásványvizek.

Aki ásványvizet akar inni, menjen el Székelyföldre és minden második faluban talál olyan forrást, ahonnan ÁSVÁNYvíz folyik: van kicsit szénsavas, kicsit vasas, kicsit kénes; esküszüm, még enyhén citromízűt is ittam Vlahicafürdő mellett! Tudjátok, milyen ez másnaposságra?!

mizrolist 2008.09.18. 02:01:54

Gusztáv: az ivóvízben levő sók mind szervetlen anyagok. Ha nem lenne bennük ilyesmi és elkezdenél desztillált vizet inni, olyan gyönyörűen megborulna a szevezeted ionháztartása, hogy az orvosok sokáig töltenék beléd az infúziót... Az meg marhaság, hogy a szervezet nem tud felvenni szervetlen anyagokat; ha így lenne, akkor nem használna az emberiség konyhasót meg fluoridos fogkrémet. (és mielőtt jönne egy megjegyzés: vegyész vagyok, és jártam a víztisztítóban is Csepelen; amit nem szűrnek ki, azt nem is érdemes, mert nem árt)

MekkElek 2008.09.18. 02:48:48

"ha elkezdenél desztillált vizet inni, megborulna a szevezeted ionháztartása"

Ez egy baromsag, az etelekben nagysagrendekkel tobb asvanyi anyag van mint barmilyen ivovizben.

symore 2008.09.18. 03:20:24

Annyi kompetenciát vélek itt felfedezni majd minden kommentben, mint amennyit a Blikkes szexológus mutatott mostanában a hatékony fogamzásgátlást illetően

pappito 2008.09.18. 03:55:56

a kampány jó, a csapvíz öteltes és a dizájnja is tetszik.

a kommentviharban pedig gyönyörűen kibontakozott a félműveltség és a városi legendák összecsapása, gratulálok. Felesleges volt kötelezővé tenni az általános és középiskolákat. Elég lett volna a heti egy blikk és havonta egy multilevel marketing víztisztító előadás.

Úgy hárommilliárd embernek nem jut naponta tiszta víz, de a magyar a dunára finnyog. Brávó.

a két nyertes az "eltömődött hajszálér" és a "lágyítóanyagok oldódnak ki a petpalackból", nekik mindkettőjüknk kívánok egy-egy palack eviant a seggükbe

vadparaszt 2008.09.18. 04:20:13

Az én főnököm csak és kizárólag Evian vizet fogyaszt, mert a többi szar, de abból is csak a kétdecis kiszerelésűt, mert a literesnek más az íze.
Egyszer, mikor szokás szerint utasította valamelyik csicskását, hogy hozzon neki inni, az kicserélte az üveg tartalmát csapvízre, és úgy vitte be, mintha pont akkor nyitná. (Így nem tűnt fel, hogy bontott.) És képzeljétek, szerencsétlen szó nélkül megitta azt a büdös csapvizet!

F 2008.09.18. 04:22:11

ez már régóta van itthon is
PI viznek hivják
PalackozotIvóviz

stockerer 2008.09.18. 04:59:13

Némileg off leszek.

Vajh mi a véleménye a faj- és környezetvédőknek a "PI" vízről?

vadparaszt 2008.09.18. 05:34:46

pappito: jót nevettem, köszönöm

pappito 2008.09.18. 06:12:42

vadparaszt, az, hogy valaki sznob hülye, az szíve joga.
Az is, hogy csak az eviant szeresse. (bár szerintem annál vannak jobb magyar vizek)

Meg mi is azt gondolunk erről, amit akarunk.

Manyizga (törölt) 2008.09.18. 08:33:34

Nem a csapvízzel van a gond, hanem a vezetékrendszertől kap érdekes utóízt. Sokan azért nem szeretik.
A vízműveknek úgy lenne hatékonyabb a csapvíz fogyasztására buzdító kampányuk, ha "víztisztító" (gyakorlatilag szagtalanító) berendezést osztogatnának...

2008.09.18. 09:10:37

A hírben szereplő ötlet nem újkeletű, volt már ilyen tizenezer forintba kerülő üveges víz, természetesen egy világhírű designer nevével megfejelve. Fentebb már említette valaki. :)
Akkor is működött, most is fog.

dBácsi 2008.09.18. 09:22:30

Gusztáv! te akkora hülye vagy, hogy szívesen csinálok neked egy vetélkedőt mindenki okulására. te minden nap kizárólag desztvizet iszol én meg fizetek neked hat hét múlva egy millát, ha túlélted :)

legalább a guglin nézz utána a "vízmérgezés" című kórképnek!

dBácsi 2008.09.18. 09:24:44

szinte szégyellem bevallani ebben a társaságban de én is a bubik miatt veszem a palackozottat, ami olcsóbb, mintha patront vennék és még lusta is vagyok :)

hehe 2008.09.18. 09:38:26

limuska, milyen koncentrációban találhatóak meg a duna vizében a bécsi asszonyok fogazásgátlójának bomlástermékei?

hány mikro vagy nano gramm/köbméter?

ne menjetek bécsbe, hátha szemmel ver egy fogamzásgátolt asszony!

értelmetlenségi 2008.09.18. 09:39:24

Kocsmában:
- Egy pohár vizet kérek.
Borizű hang:
- Vizet?! Egyesek úgy isznak, mint az állatok...

Jamesch 2008.09.18. 09:41:01

Eszem megáll a sok tudóstól. Ennyi baromságot rég olvastam. Gusztáv pl alapíthatna egy öngyilkos szektát, ahol mindenki desztillált vizet iszik (bazze nincs benne semmi só/ion így kurvára beoldja a szervezetben lévőket, kb 1 hét mulva sztem olyan szarul lennél hogy csak).
Vízkövesednek az erek? Na ne viccelj. HOgy az istenbe rakódna már le az erekben a só? Tán kipárolog a víz és félig üresek lesznek az erek hogy le tud rakódni?
Amúgy meg aki Eviant iszik az lehet hogy sikeres, de az is biztos hogy egy barom.
Az a vicc hogy Magyarország elég sok részén, najó a dunántúlon a csapvíz tényleg ásványvíz, a sok hüje meg megveszi a mentes palackozott vizet.
Én is csak a bubiért veszem főleg, meg ahol most lakom pesten, 13. ker., tényleg nem tul jo a csapvíz: egyrészt rohadtul klóros, másrészt nem elég hideg ami kijön.
Amúgy Magyarországon kívül kb sehol se divatos a bubis víz, itt kell a fröccshöz:)

A NY-i palackozott csapvíz viszont tetszik. A forgalmazó kb nyííltan pofánröhögi azt aki ezt veszi.

tl 2008.09.18. 10:03:56

csapvízet szom - szűrve. tökéletes, csak buburékmentes..

wheeler 2008.09.18. 10:27:05


reklámbuzi, tájékozodottságodat ismerve kicsit csodálkozom hogy nem is utalsz rá: ez jó eséllyel a tapproject reloaded.

www.tapproject.org/

Ofélia . 2008.09.18. 10:30:54

A patron tényleg drága a szifonrol nem is beszélve.

Namármost bubi nélküli UN. ásványvizet venni szerintem környezetszennyezés.

Én csak a bubi miatt veszek mivel az ember megunja a vitát, hogy ki itta ki a szifont.

deuce 2008.09.18. 10:48:59

ahogy a klasszikus mondja: nem iszom vízet, halak b@sznak benne! :)

ja, és ezért szopunk most a rakparttal, hogy azt a qrva tisztító csatornát megcsinálják, nem?

Mákos 2008.09.18. 10:58:58

Reklámbuzi, attól tartok wheelernek igaza van és ez a post kissé félrement. A tapproject NY-ben nagyon sikeres volt (az Unicef csinálta, az éttermekben 1 dollárért "árusították" a csapvizet hogy pénzt gyűjtsenek afrikai vizes projektekre) és most kitalálták hogyan vihetik NY-on kívülre. Szenzációs.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.09.18. 11:13:37

wheeler, Mákos

Gondoltam rá én is, de a kettő között azért van egy nagy különbség. A Tap project egy jótékonysági akció volt, ahol azzal gyűjtöttek pénzt az éttermekben, hogy az amúgy ingyenes ivóvízért fizethettek a vendégek. A vizet nem palackozták azt - szép is lett volna egy jótékonyságo akcióban -, hanem design kancsókban szolgálták fel, és csakis a vendéglátóipari egységekben.

Itt nem erről van szó, nincs mellette jótékonysági pénzgyűjtő akció, hanem csak a csapvíz mellett kampányolnak. Minek iszol távoli vizeket, amikor a helyi ugyanolyan jó? Ennyi. Nincsenek afrikai szomjazók, nincs Unicef, semmi. Szerintem.

tygger 2008.09.18. 11:21:05

hova lett az erstés post?

L'AURA 2008.09.18. 11:22:55

.. nagyon jók vagytok, valamennyien, es öröm, hogy nem a sörömről beszélgetünk, végre. Mert ugye a Magyar erőst cuccos, azaz piás nemzet, de vízben a legkirályabb.
JAMESCH tényleg van egy misid, mert én ezt az egyhetet vállalom. (Persze nem a gagyi és mérgező desztilláló gépből kifolyt löttyel.)
Mindezek felett esen egy cseppnyi kitekintés reszetekről, a legtrendibb globál palackosok felé. Több tucat van 100 mg/liter alatt. Ja és a magyar gurunak mondott Kékkúti sem a 1600 milligrammos ősTheodórára büszke, hanem a 904 mg-os Mindszentkállai bubisára. A titok az, hogy tényleg nem tudunk a vízben lévő szervetlen sókkal mit kezdeni. Bekajáltattak minket, miközben a trapista, a diósbejgli, a mákostészta, a makaróni, a gyümölcs, hús és zöldség, egyszóval szilárd táplálkozás kiváltsága a szerves kötésben lévő asványság elérhetősége. A víz feladata nem a táplálás, hanem a tisztítás és az energetizálás. Ezen kezdődő info tudatában vedd magadhoz a földkérgi, aza mélységi vizek csicsás sokaságát; amit ráadásul tradicionális világvallások a pokol országából valónak említ, s jegyez. Ez egy viszonylag új divat, kibaszott kemény extra-profitot termelve keveseknek. És most hadd ne húzzam időtöket a cucc bankok által jegyzett fenntarthatósági indexével. Szerinted húsz autópályán 60 liter gázoljat fogyasztó kamionból hány szállít vizet????
Szerényen csak azt mondom, hogy maradjunk a felszínen vagy afölött, mert azon dimenziót kaptuk a nagyfőnöktől. Kiváló privát technológiák vannak, amivel kezlheted vizedet és töltheted a saját logoddal fémjelzett lehetőleg üvegpalackba. Legyen ez a Te egyéniséged, és ne vegyél rész a tömegszerű polietiléntetrafalát szisztéma mérgező terjesztésében. Legyél azzal mobil. De beszéljük meg ..

Mákos 2008.09.18. 11:27:55

Azért én kikérném a cégkivonatot. 1. Nem hiszem hogy bárki felülhetne az ötletre. 2. Nem a Drogáék csinálták ezt? Szerintem simán eladták az Unicefnek hogy indítsanak el egy kereskedelmi márkát. Nem csak beharangozott jótékonysági akció keretében gyűjthet pénzt egy szervezet. Éppen ettől szenzációs az ötlet, és még azt sem tartom kizártnak, hogy annak idején számoltak azzal, hogy erre fog kifutni. Ha nem a Droga állna mögötte, én is bizonytalabb lennék :D

wheeler 2008.09.18. 11:33:55


Mákos

Igen, Droga5. Tapproject vagy sem, egy reklámos blogon inkább erről kéne folynia a vitának.

Úgyhogy fenntartom reklámbuzi: legközelebb tessék ilyen irányú kételyeinket megfogalmazni, különben tök másról lesz szó :]]

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.09.18. 11:48:05

wheeler
Jogos észrevétel, értettem, igyekszem. Azért viszont nem kezeskedhetek, hogy senki nem fejti ki a véleményét a témával kapcsolatban, és nem is hiszem, hogy az feltétlenül jó dolog lenne. Ha egy témában TCR-kampányt szerveznek valahol a világban, az itthon is ugyanolyan releváns lehet, így ha a poszt generál körülötte vitát, azt én hasznosnak gondolom.

L\'AURA 2008.09.18. 12:12:10

Lúzerség csapvizet palackba tölteni. Kezdő kisiskolás is a csomagolt lobbit erősíti ezen vizualizáltsággal. Reklámguruk! CSR kiválóságok! SRI befektetők! Ha tényleg egyhiteles globál etikai és fenntarthatósági média projektet akartok hegeszteni, akkor ne az 'ellenség' lovának a fogát fehérítsétek. A vezetéken szolgáltatott vízzel baj van, mindenki a vegyületileg tisztábbnak mondott és hitt somagolt ivóvizet választja, megteremtve ezzel a giga ökolábnyomot. A vezetékeseknek, akiknek a lelkén szárad mindez, már régen egy új brandet kéne szorgalmazni és pofázni, ami a vezetékhez köthető (tapproject), és arra épül és azon keresztül elérhető. Érdekel valakit, hogy mi az; vagy mindenki a csúcsdizájnelit műanyagszobrászokat akarja tetszetősen utánozni?!

Berci 2008.09.18. 15:26:31

Nyilván a rómaiak, görögök és egyéb primitív, béna, ásványvíz általi halálra ítélt, elhanyagolható történelmi emlékfoszlányok is azért javasolták egyes helyek vizeit fürdésen kívül fogyasztásra is, mert az Hádész birodalmából jött, nem az egészség, hanem a gyors halál miatt fogyasztandó. Aha, persze. Mit tudtak ők az egészségről, hiszen még hiperdesztilláló pee-o-matic se állt rendelkezésükre. Nem is csoda, hogy mindegyik birodalom megszűnt létezni.

Megsúgom, ezt az ásványvizes-gyógyvizes marketinghülyeséget nem a 20. század találta ki, de már ismerték nemhogy a rómaiak, meg a görögök, de nagyjából minden velük kortárs, vagy előttük létezett civilizált, vagy kevéssé civilizált népség tudta és ismerte. Max nem azt mondták, hogy ez egy magas szulfit tartalmú víz, ezért belsőleg bélbántalmakra, külsőleg bőrproblémákra alkalmas, csak tudták, mert tapasztalták, hogy jó és kész. Pedig akkor még nem is azért tették, mert wellness, meg fitness, meg lochness, nem volt még mekikaja, mesterséges színezékek, édesítőszerek, tartósítószerek, trendi fitnesszgörlök...

Csak pár elhanyagolható név, amit már a rómaiak is: Balf, Csillaghegy, Kékkút...

Erdélyben amúgy, ahol gyakori a vastalanítás nélkül palackozott víz, borvíznek hívják az ásvány- és forrásvizeket, és szintén évszázadok óta fogyasztják. Borszék nevében sem a szőlőből készült alkoholos italra utal ám az a szó. ;)

Black Mamba 2008.09.18. 16:18:47

egészen friss TCR a témában:

Tappening is an educational campaign designed to encourage the public to drink only tap water, and to send a message to the bottled water industry about its unnecessary and extreme waste of fossil fuels and resultant pollution of the Earth.

commercial-archive.com/d138bfd7bb6f0663dcc71c6b82557c00/2008/septjpgs/tappening-4-1.jpg

zerotolerancia 2008.09.18. 17:30:23

hikari?
Ezek szerint a Vítmű mégiscsak oltja a szomjat? :)

zerotolerancia 2008.09.18. 17:30:58

Vízmű

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.09.19. 09:44:49

A budai csapvíz finom. Az ereim nem vízkövesek. A desztvíztől fosni fogsz, aztán kiszáradsz, mert nem tartalmaz elég ásványi sót. Kémia, gimnázium, alap. Sebaj.

Nem veszek ásványvizet, mert műanyag a csomagolása. Inkább kiöblítem az üvegpoharam vagy a bögrém csapvízzel.

Az ásványvizek tartós fogyasztása káros az egészségre, mivel azokban meg túl sok az ásványi só, egyes fajtákból így többlet, másokból meg hiány keletkezik. A boltokban kapható palackozott vizek nagy része kurvára nem látott karsztréteget, miegyebet. Tisztított víz (forrás, csap), egy kis szénsav, egy tetszetős lógó és némi műanyag. Mindezt 100 forintért.

sz_: a kóla is csapvízből van.:)

Berci 2008.09.19. 11:22:10

Ezért javasolják, hogy ne ragadjunk le egyetlen márkánál, sőt ha a sajátmárkás termékeket nézzük, egyetlen kútnál. Sajátmárkásak az esetek többségében vagy az Aquarius kútból kerülnek a polcokra, vagy a Mizseiből.
Szóval érdemes váltogatni, hogy melyiket isszuk.
Ünnepekre meg engedjünk meg magunknak egy borszékit. ;)

AW 2008.09.19. 14:58:31

Emberek,

igyatok tisztított esővizet. mindenki számára elérhető, tisztitása kis ráfordítással megoldható és testi/szellemi tisztulásodhoz is erőst hozzájárul.

Hiteles információk az ivóvízről pedig itt található - mindenkinek szívesen aljánlom, továbbküldésre is:

www.ivoviz.hu

egészégetekre!

gerimaster 2008.09.19. 15:45:44

Hiszékenység, divat, ennyi, ami a palackozott ásványvizek mellett szól.

Tudományos kísérletek alapján (RTL 2007.02.10) német műsorban, egy Hamburgi egyetem kutató laboratóriumában, megvizsgáltak közel 60 palackozott vízminőséget.

Elrettentő eredmények. Tudni kell a palackozott víz szennyezési értékei az EU-ban akár a 3-szor magasabb lehet mint a csapvízé. :) Fogadjunk kevesen tudtátok. Csak a következő években születik erre megfelelő szabályozás, mely a csapvíz normához fog hasonlítani.

A tesztek alapján, egyes palackozott vizek, tartós fogyasztása esetén, akár rákveszély is kialakulhat. 3 márka a szó szoros értelmében megbukott, nagyon neves vizek van szó.
Az Evian Top 23 helyre került.

Ezek után, életmód és egyéb tanácsadó barmok, akik abból élnek hogy a marketing szövegeket bemagolják, majd tudatják velünk miért is jó valami, ezt szeretnék velünk itatni ?

Hurrá...

Csapvíz for ever ... :)

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2008.09.19. 16:14:24

ááááááá mióta meg akartam csinálni.
Csapvíz
"ami benne van"

ezt bebuktam

Gergo 2008.09.24. 10:22:38

Szerintem is jo ötlet ez a csapviz a palackban akcio. Munchenben is van buzditas a csapviz fogyasztasra, de kicsit maskepp. De ez a kampany is baromi otletes, mert kiegeszitettek egy kerekparos- tura utvonallal, rendesen tablazva, ahol az ember vegigmehet azon az uton, ahol a viz a varosba jut. Nagyon otletes szerinem es jo latni, hogy honnan is jut el az ivoviz egy nagyvarosban. Ja es ehhez jelkepes osszegert meg egy klassz bicos terkepet is adnak.

www.swm.de/de/produkte/mwasser/wasser-angebote/mwasserweg.html

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása