Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hangulatos vírusfilm nemcsak biciklistáknak

Nem tudom, ki hogy van vele, de én imádom az ehhez hasonló, valójában teljesen értelmetlen, de épp a belefektetett elképesztő munkától és energiától működő hangulatfilmeket. A kedvencem még mindig Muto házfalakra festett animációs filmje, de a nemrég bemutatott irodai post-it őrületet is bármikor újra meg tudom nézni. Ehhez hasonló hatás elérése lehetett ennek a filmnek is a célja, amelyben egy srác az éjszaka kellős közepén keresztülkerekezik egy forgalmas városrészen, ahol az úttestre ragasztott színes micsodák jelzik az útját. Az útközben megszervezett kis meglepetések, trükkök, aprócska ötletek és az elemlámpa fényében feltűnő alakzatok elképesztően hangulatossá teszik a filmet, amibe szerintem könnyű belefeledkezni.

Azok, akik azt gondolták hogy ez néhány megszállott fiatal produkciója, most szegényebbek lesznek egy illúzióval, ugyanis ezt a filmecskét a híresztelések szerint a Droga5 ügynökség készítette, hogy így szerezzen egy kis ingyen publicitást a Guitar Hero nevű számítógépes játék legújabb részének. Azt, hogy számításaik bejöttek, a pillanatok alatt 1 millió köré szökkenő Youtube-os nézettség jelzi, és a mindenfelől érkező pozitív visszacsatolások. Ha mély mondanivalót vagy átütő kreatív koncepciót kerestek a film mögött, akkor bizony csalódni fogtok, de ha úgy nézitek meg mint egyfajta vizuális bonbont, akkor lesz két jó percetek. A dalt mellesleg, mint ahogy azt a videó elején kihajtogatott papírkából is kiderül, a Prisoner of Society című számot a Living End nevű zenekar jegyzi, ha valakinek tetszik, innen letölthető. via: adrants

Címkék: vírus látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr16780088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buzuki 2008.11.21. 11:32:57

Kegyetlenül jó! Harmadszor nézem újra. Pont attól működik, hogy ilyen home-made jellege van, még akkor is ha nagy büdzsét tettek mögé. Imádom az ilyen mandala-szerű videókat.

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2008.11.21. 12:00:51

Megelőztetek. :P
Amúgy tényleg nagyon jó ez a kis vírus, az ilyet szívesen kapom el. :)

Gepember · http://blog.gepember.com 2008.11.21. 12:35:53

Szerintem rögtön le lehet vágni, hogy ez valaminek a reklámja. Túl profi. Várom az első vírusvideót, ami legalább egy percig elhiteti velem, hogy nem egy marketingosztályon találták ki.

Gepember · http://blog.gepember.com 2008.11.21. 12:36:26

Ettől függetlenül persze jópofa.

balta (az igazi) 2008.11.21. 15:08:59

ez nagyon fasza. mondjuk aki még nem látta a Guitar Hero-t testközelből annak sztem nem nagyon esik le, hogy mi ez a sok "felfestés" az úton. Félelmetes, hogy tényleg közel tökéletesen megy a GH hangjegyeken a brinyós végig. Profi munka.

stardust 2008.11.22. 22:27:55

Mondjátok már el, mitől olyan fasza (zseniális???) ez. Komolyan érdekel, mert bennem az égvilágonsemmit nem mozdított meg. Fogalmam sincs, mifaszom az a sok színes szar az aszfalton, de ha ez valami girárhírós izé, amit értenék, ha ismerném a gitárhírót, akkor meg az a bajom vele, hogy emiatt kíváncsi sem lettem. És mitől volt ez nagy büdzsé? A 3 tekercs konfettitől, két kínai petárdától, négy villogó ledtől a csepelmontenbájkon, meg az ötszáz színes matricától? Nem a jóleső fika kedvéért kérdem, Istenbíz érdekel.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.11.22. 23:10:04

stardust
Ez szerintem vagy tetszik valakinek, vagy nem. A célcsoportnak valószínűleg bejött, mert küldik mint a cukrot. Amúgy, ha nem ismered a programot, akkor valóban kevesebbet mond, mert itt valójában arról van szó, hogy a játék látványát ültették át a valóságba. A Guitar Hero egy zenei program, ahol van egy gitárod asszem négy gombbal, amin le kell "játszanod" az éppen szóló számot. Olyan, mintha karaokéznál, csak éppen gitárral teszed. Ezek a szembejövő pöttyök meg vonalak jelzik, mikor melyik színű gombot kell megnyomni, és ha időben pöttyintesz, akkor fasza gyerek vagy. Itt van például a Master of Puppets Guitar Hero verziója, ebből megérted, miről van szó:
www.youtube.com/watch?v=ta461fuCKW4

Elsősorban persze tinik nyomják, így ők többségükben ismerték ezt a képi geget, amit a filmben kivittek a valóságba, hogy szó szerint végigtekerjenek rajta. Ennyit tud ez, nem többet. Reklámnak talán kevés, de hangulatos "Elküldöm a haveromnak, mert ez milyen faszsa" vírusfilmnek viszont működik. Szerintem.

mczm 2008.11.23. 00:05:12

gepember:
ja ezen látszik h profi, de jelen esetben teljesen rendben van, mivel egy ilyennél ha amatőrebb lenne a dolog is azonnal mindenki levágná, hogy ez csak vírusfilm. igy meg gondolom ugy voltak vele, hogy nemtitkoltan lesz vírusfilm, olcso is, hatásos is, akkor meg megcsinálják igényesen. amugymeg a leghihetőbb vírusfilmek szerintem még a guerilla marketing hajnalán születtek, mert akkor még nem volt senki képben. ma már bármi ilyesminél nekem is az az első, hogy ááá ugyis valami vírus. ami persze nem jelenti azt, hogy nem tetszik, csak már nem hat ugy.

stardust:
attol zseniális, hogy minimál összegből csináltak egy olyan reklámot, ami telitalálat a fiataloknál, és még médiavásárlást se kellett csinálni. te nyilván nem vagy célcsoport, semmilyen szempontból, téged nem akarnak rávenni arra, hogy megismerd. ez most nem az új emberekről szól, nem márkát akarnak belédverni, hanem millio amcsi fiatalnak csinálni valamit, amire azt mondják, h omg wow dude.

kjtl 2008.11.27. 20:34:36

RB: tök nemfontos, de a Prisoner of Society a szám címe (ezért is hangzik el benne olyan sokszor :), a zenekar neve Living End

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.11.28. 08:23:49

kjtl
Hogy ne lenne fontos! Most ezrek néznek tanácstalanul össze, hogy akkor mi az igazság. Javítom, köszönöm.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása