Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lejárt Beckham ideje?

David Beckham és a Pepsi útjai 10 év után elválnak egymástól. Ez a borzalmas hír futott körbe a világsajtóban az elmúlt napokban, még az egyik legtekintélyesebb reklámszakmai folyóirat, az AdAge is erről cikkezett erről, feltéve a sokakat foglalkoztató kérdést, hogy ez az esemény vajon a Beckham márkanév végleges lehanyatlásának a jele-e?

És hogy miért kezdik temetni a magát épp az angol válogatottba visszaküzdő sztárt? Mert tavaly, amikor az amerikai futball-ligába szerződött, a Gilette-tel fennáló többéves és sokmillió dolláros reklámkapcsolata is véget ért, vagyis a két legjelentősebb megbízója betette neki a kaput. Persze azért nem eszik ilyen forrón a kását, hiszen Beckham az Adidas-szal, a Motorolával és az Armani márkával még szerződéses kapcsolatban áll, így nem kell attól félni, hogy a reklámozók kedvenc kirakatfocistája nem tudja majd miből öltöztetni a feleségét. Egyelőre még nem kell a - mellesleg fél évre teljesen nyilvánvalóan csak reklám célból, csillagászati összegért - éppen a Milan csapatához szerződő angol sztár javára gyűjtést rendeznünk, hogy mire az adidas is kiebrudalja, legyen majd miből fenntartania a világ különböző pontjain álló villáit.

Nem vagyok én ellensége Beckhamnek, sőt, kifejezetten jó focistának tartom, de az utóbbi időben akkorára fújták a körülötte lévő marketinglufit, ami már sokszorosára rúg az ő tehetségének és jelentőségének. Ami most történik, az szerintem sokkal egészségesebb folyamat, mint amit idáig láttunk. A Pepsi például éppen azzal építi a márkáját, hogy búcsút int a focipálya helyett egyre inkább csak a bulvárlapokban nyújtott teljesítményéről híres játékosnak, és filmjeiben többek között olyan játékosoknak ad helyet, mint Messi vagy Fabregas. Persze attól nem félek, hogy Beckham előbb-utóbb bekövetkező lelépésével majd eladható megasztár nélkül maradna a futballvilág. Sőt, kifejezetten kíváncsi vagyok, ki lesz majd a következő, akit ekkorára fúj majd a reklámipar. Én egyébként Cristiano Ronaldóra tippelek, néhány év múlva kiderül, jó lóra tettem-e, és befújhatom-e magam a róla elnevezett parfümmel.

Címkék: sport celeb

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr21852177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remy 2009.01.03. 14:47:44

Épp most olvastam, hogy bár 33 éves, az sportorvosok szerint még benne van legalább 6 szezon. Ennek ellenére szerintem is eljárt felette az idő, és már jó ideje csak a hírnevéből él. Mondjuk abból elég jól.

Chalabre (törölt) 2009.01.03. 15:17:07


Én nem fogadnék Christiano Ronaldo-ra. Szerintem Beckham azért lett sikeres, mert szerény, zavarba hozható, szolidan mosolygó, igazán jóképű pasas, aki nem mellékesen remek focista, s akinek tényleg lenne mire felvágnia, magasan hordania az orrát, és ennek ellenére máig mégsem teszi. Megjegyzem megteszi helyette a neje :-).

Szerintem ez a szerénység, visszafogottság Brad Pitt titka is. Ettől igazán szexiek, vonzóak. C. Ronaldora ez sajnos egyáltalán nem igaz. El van szállva magától, pedig a szerénység nagy erény és közkedveltséget növelő.

Másrészt nem biztos, hogy kell még egy tehetséges focista modell. Ahogy lement a női modellek korában is egy topmodell éra Cindy Crawforddal, Claudia Schifferrel és Naomi Campbellel. Azóta sincsenek ilyen húzónevek. Vagy épp más sportág egy szerény, de igazán jóképű fiúja lesz felkapva. Mondjuk a Forma I-ből. Akár. Csak a hasamra ütöttem.

Kedveltem és kedvelem David Beckhamet a fenti pozitívumok miatt. Szerintem még sokáig képes lesz megélni a nevéből. Lehet, hogy egész életére. Az meg csak természetes, hogy aktív sportolóként többet kereshet, mint visszavonulva. De sajnálni nem kell. Talán jól befekteti a tőkéjét, mind a pénzügyit, mint a kapcsolatit. Ha Ő nem, majd a neje :-).

ghavin 2009.01.03. 15:33:51

@Chalabre: Óóóóké. Akkor én most azt hiszem bezárom a böngészőt.

Dr Kangörény 2009.01.03. 15:41:04

Szerény? Egyszerűen buta. Nagyon buta.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.01.03. 15:42:55

Nem féltem én a srácot, okosan rakja/ta össze a karriert.
Buksok az újabb spam-szóró!

saq 2009.01.03. 15:53:07

ronaldo a fasorban sincs beckhamhez képest. egy buta félcigány paraszt, aki még angolul is csak nyekeg-nyökög.

parttalan 2009.01.03. 15:53:35

Vajon a Pepsi részvényárfolyama hogyan reagál a bejelentésre? :)

Shopping 2009.01.03. 16:08:55

Ez a post semmiről sem szól. Olyan Blikk-es hír.

Beckham az ADIDAS-szal élete végéig szóló szerződést kötött 160 M dollárért.
Az L.A. Galaxy szerződése öt év= 250M dollár.

Ez eddig 410M dollár.
A többi reklámszerződését (Pepsi, Gilette, és még gondolom ezer másik)+ a foci kluboknál kapott fizetését nem ismerem, de gondolom a 410M dollárból eléldegél valahogy és ez a PEPSI dolog nem vágja földhöz.

Fj0d0r 2009.01.03. 16:16:11

Lehet kirakatfocista, lehet marketinglufi, de az tény, hogy nagyon sok fiatal feltörekvő vagy már fent lévő sztárnak volna mit tanulnia tőle. Nem tudom milyen az életben ezt itt senki nem tudja, de a szíve, a játék iránti alázata a legnagyobb sportolók közé emeli.
Az meg hogy lefelé szállóban van majd kiderül mit produkál a Milanba. Nem hinném, hogy a posztíró olyan hűdesok Galaxys meccsét látta úgyhogy ezt ne hamarkodjuk el.

ssirhC 2009.01.03. 16:33:56

azért éhen halni nem fog :)

amc 2009.01.03. 16:35:20

"attól nem félek, hogy műanyag futballsztár nélkül maradna a világ,"

Te egy hivatásos paraszt vagy. Beckham 100-szoros válogatott a foci hazájában, hosszú évekig a csapat kapitánya volt.Csináld már utána ezeknek az ezredrészét.
Méghogy műanyag, meg egy lapon emlten C.R.-val
Baazzz, ekkora hülyét..

Leeroy of SMV Design 2009.01.03. 16:52:06

Akkor hasonlítsuk már össze Paolo Maldinival, ha már a Milan szóba került. Szálldos a madárka ágról ágra, oda, ahol épp a legtöbbet keresi és marketingszempontból a legjobban kirakatban van. MU, Real, Milan... hadd ne minősítsem őket.

muhi 2009.01.03. 16:58:32

Cristiano, nem Christiano. Egyébként egyetértek AMC-vel, nem műanyag Beckham, hanem futball-ikon. Kritizálni csak azért szokták, mert nem sokoldalú focista.
CR meg szenzációs játékos, csak a hipergeci arrogáns nyálgép volta sokakat elvakít, nem látnak tovább a személyiségénél. Rúg negyvenvalahány gólt egy szezonban, bajnok és BL-győztes, aranycipős és aranylabdás 2008-ban, de ez nem számít ám, csak az, hogy zselézi a haját meg színészkedik. Nálatok is működik ám a lényeglátás, barátaim.

Kalasz 2009.01.03. 17:01:56

Kíváncsi lennék, h miféle szakmai szempontból lett műanyag focistának beállítva az említett focista. Fentebb említette vki, h mikert ért el. Kicsit demagóg, szídjuk Beckhamet post lett ez. Egy a sokból, csak szart se mond...

Hubermatos 2009.01.03. 17:04:11

Kedves AMC!

Légyszíves írj is valamit, hogy majd mi is lemarházhassunk! Kultúrálatlan idióta vagy kiskoma.

Ami a postot illeti: a pepsi és David Beckham már jóideje kéz a kézben sétálgatnak, hír értékű, hogy szétválnak. Erről ennyit. És szerintem rossz lóra tettél. Semmiképp nem C. R. :)

shikari 2009.01.03. 17:06:39

@Yann Le Pentrec: hé zsenikém, kevered a fogalmakat. beckhamnek a _játék_ iránti elkötelezettsége a tisztelendő, míg maldininek a _klubhűsége_ a tanítanivaló.

Mirrmurr 2009.01.03. 17:26:16

A Spice Boy, ha buta lenne, nem lenne róla "marketinglufi" cikk. Mindamellett bármennyi bevételre tenne szert, az is kevés lenne futballérdemei elismeréseként. Mindenhova, ahova éppen ment játszani, sikeres volt, csakis pozitív emlékeket hagyva rajongókban, sportszerető nézőkben.
Beckham legrosszabb időszakaiban is maximális alázattal viseltetett a focival szemben, a rajongóival, edzőivel, "fogyasztóival" szemben.
E cikk szerzője vélhetően felületesen ismeri karrierjét, vagy sehogy, és csak a reklámokból ismeri a Beckham védjegyet.
Becks forever, egyértelműen példakép generációk számára.

pitaa 2009.01.03. 17:28:47

Amikor a Real Madrid szarban volt, Beckhamre mindig lehetett számítani. Én azóta tisztelem nagyon.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.01.03. 17:44:07

AMC
Beckham múltját és jelenét nem kellene összekeverni. Megemelem előtte a kalapomat, mert amit a pályafutása során letett az asztalra, az elismerésre méltó. Azonban az a fajta sztárkultusz, ami körbeveszi, már nagyon régen nem a futballista Beckhamről szól, sokkal inkább a sztármagazinokból, botránycikkekből, reklámokból ismert Beckhamről. Beckham egy márkanév lett az évek során, ami szinte teljesen elszakadt a pályán nyújtott valós teljesítményétől.

Azt, hogy a friss aranylabdást lehet-e egy lapon említeni Beckham-mel nem az én tisztem megítélni. Cristiano Ronaldót azért hoztam fel, mert ő látszik olyan játékosnak, akinek a nevéből a marketingguruk Becks-hez hasonló márkát tudnak majd építeni idővel. Simán el tudom képzelni, ahogy egy Gilette reklámban csókolgatják a csajok a frissen borotvált képét, vagy hogy Messivel kergetőzik kezében egy Pepsivel. De lehet, hogy tévedek, csak egy tipp volt.

Kikkoman 2009.01.03. 18:02:37

Beckham ideje akkor is lejárt. Évek óta nem csinál semmit, az amerikai viccligában próbálja tolni a Galaxy szekerét, de még ott sem emelkedik ki a mezőnyből. Árnyáka már régi önmagának, szépen lassan Figó sorsára jut, aztán majd egyszercsak egy Szentkirályi szpotban látjuk viszont!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.01.03. 18:14:36

buksoknak és a spamkommentjeinek viszont lassan külön szégyenposztot szentelek. Direkt nem törlöm ki a most már a harmadik posztba beírt faszságát, hogy mindenki megjegyezhesse, és tiltólistára tehesse a reklámozott oldalt.

josef_k 2009.01.03. 18:15:26

Én egész addig utáltam ezt a srácot, amíg egyszer nem láttam a Real Madrid ausztriai edzőtáborának egy nyilvános edzését. Ez még pár éve volt. Az edzés után minden sztár (és kisebb sztárocska) rohant befelé az öltözőbe; egyedül Beckham maradt kinn autogrammot adni a gyerkőcöknek. És ez azért sokmindent elárul róla. A másik, hogy amit e Realnál csinált, az nekem tetszett. Azt hittem, hogy majd ő is beáll a sztárok közé, akik várják, hogy majd valahogy megnyerik a meccset, de ehelyett ő próbált is tenni valamit érte. Szerintem baromi sokat hajtott, és egy nagyszerű idényt produkált - szerintem akkor ő volt az, aki abban az évadban a legjobban teljesített a Realban. Az, hogy ennyire kihasználta a népszerűségét, nem azt mutatja, hogy buta, de ha így is lenne, a dolog akkor sem érdekel túlságosan, mert szerintem még mindig jó focista. Kár, hogy a Milant viszont nagyon nem szeretem (bár Kaká és Gattuso ott van a kedvencek között), de kiváncsi vagyok, mit sikerült letenni Beckhamnek az asztalra.

Leeroy of SMV Design 2009.01.03. 20:07:53

shikari 2009.01.03. 17:06:39

Igen "zsenikém" (a stílus maga az ember), pont a klubhűségre kívántam rávilágítani, ami ebből az emberből maradéktalanul hiányzik. (Vagy kiveszett?)

totyatotya 2009.01.03. 23:56:00

Yann Le Pentrec: miert, neked eleted vegeig 1 munkahelyed lesz? amugy Beckhamet a MU nevelte, es ott le is huzott vagy 10 kivalo felnott evet. Nem hinnem h elegtelent erdemelne klubhusegbol.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása