Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melyik szlogeneket küldjük be a BKV pályázatára?

Most már több mint egy hete megy a BKV szlogeníró pályázat, ami nagy örömömre igencsak megmozgatott benneteket. Szeretném azt hinni, hogy ez a blog légkörének köszönhető, de tudom, hogy inkább a kiírás elképesztő hülyesége volt az, ami jobbnál jobb szlogenek gyártására ösztökélt benneteket. Mostanra túl vagyunk a 170. hozzászóláson, a javaslatok száma pedig az 500-hoz közelít. A pályázaton azonban csak három darab szlogennel lehet indulni, ezért most valahogy ki kell választanunk, hogy melyeket indítsuk. 

Így végignézve a termésen elmondható, hogy több irány bontakozott ki a javaslatok között. Az első a mindennapokból és a békávés szakzsargonból táplálkozik. Ide sorolható az igazán jól csengő BKV. Jegyeket, bérleteket! és a BKV. Az ajtók zátodnak! szlogen is.

A második csoport az igazi corporate bullshit. Ezekben üres frázisok és sokszor mély életigazságok váltják egymást: BKV. A miénk a jövő. / BKV. Elérjük céljait! / BKV. Velünk célba ér! / BKV. Mindig. Mindenkinek. Mindenhova. / BKV. Haladás jár velünk. / BKV - Az igazi közösségi élmény / BKV. Természetesen vezetünk / BKV. Otthon a fővárosban / BKV. Együtt célba érünk

Egy őszinte irány is született, több ígéretes szlogent is ajándékozva a világnak: BKV. Tudsz jobbat? / BKV. Mert nincs más. / BKV. Mindenkinek útban vagyunk / BKV. Az utasnak mindig igaza van

Aztán érkeztek egészen költői megfejtések is, amelyek némelyikének olvastán magától indul papírzsebkendőért a kéz: BKV. Bérlet egy szebb jövőhöz! / BKV. Szenvedélyünk a szállítás. / BKV. Neked ez jár. / BKV. Velünk jobban jár! / BKV. Neked jár. / BKV. Utazzunk együtt! / BKV. Velünk jobban megy! / BKV. Velünk célba ér!

Volt egy egészen meglepő, vallásos vonulat is, amelynek két csúcspontja a BKV. Szállj fel és állj! és a BKV. Jézus velünk utazna! volt. Ha egy mélyen katolikus zsűri dönt a szolgenek sorsáról, még lehet esélyük.

Sokan a BKV betűinek átértelmezésével próbálkoztak. Na, ebből születtek aztán az igazán fájdalmas megoldások, ezek végiolvasását csak erős idegzetűeknek ajánlom: BKV - Better Keep Valking! / BKV - Busz, Ketró, Villamos! / BKV. Biztonság. Közelség. Változatosság. / BKV. Büdösen Koszosan Vánszorogni / BKV. Bringások Köcsögök Vagytok!

Menet közben, a kommentek között már voltak pozitív visszacsatolások egy-egy szlogennel kapcsolatban. Ezek valamint jobb híán a saját véleményem alapján összeállítottam egy kisebb, kezelhetőbb listát, amelyen szándékaim szerint a legjobb javaslatok szerepelnek. Ezeket most szavazásra bocsátom. Kattintsátok be azt az egyet, ami nektek a legjobban tetszik, hogy kiderüljön, melyik három szlogent adjuk holnapután postára. Búcsúzóul álljon itt az egyik kedvencem, amelybe egy élet bölcsességét sűrítette a szerző: BKV. Nyomokban mogyorót tartalmazhat.

Címkék: blog bkv reklámszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr29948143

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Fnrz 2009.02.17. 16:42:33

[...]align="right" class="Katlatszo">[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tygger 2009.02.17. 11:38:43

hiányolom az egyetlen komoly javaslatomat :)

BKV. Pontosan, önért.

belőlük pont ennyit néznék ki :)

nick nolte (törölt) 2009.02.17. 12:09:00

és kié lesz a fél milla?

(ez nem szlogen, vag yde?)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.17. 12:26:30

Nick Nolte
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezek között van a nyertes szlogen? Vagy igen? Ennyire még egy békávás se lehet ellenőr!

Ha mégis, már az elején elmondtam, hogy közösen költjük el, de ha szeretnéd, ezennel falajánlom az Állástalan Reklámszövegírókat Segélyező Közhasznú Alapítvány javára. Ha nincs ilyen, majd mi megalapítjuk.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.17. 12:36:36

Most éppen a Nyomokban mogyorót tartalmazhat szlogen vezet, ez némileg választ is ad a kérdésedre.

TH 2009.02.17. 13:40:04

@reklámbuzi: Szerintem egyrészt nem lesz nyertes szlogen, nem hiszem, hogy a BKV ezt komolyan gondolná nagyon, de ha igen, akkor ezek simán esélyesek. Én a "Jézus velünk utazna" szlogent preferálnám, kihangsúlyozhatnák, kiemelné a cég eddig rejtett, vallásos irányvonalát is. Természetesen később új változatok készülhetnének Mózessel és Mohameddel is, illetve egyéb - igény szerint felmerülő - nevekkel is, hogy minden vallásnak megfeleljen a cég. :)

TH 2009.02.17. 13:40:44

@TH: Most komolyan: szerintetek ekkora baromságra lesz bárki, aki értelmes szlogent tud beküldeni?

arasuna 2009.02.17. 14:12:46

Hu, azt azert olyan jo lenne valahogy megtudni, hogy valojaban milyen szlogeneket kuldenek be. En komolyan kivancsi lennek, hogy milyen szlogenek szuletnek nem csak jatszasibol.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.02.17. 14:49:01

A Nyomokban mogyorót tartalmaz a legnagyobb, egyértelműen (egyszer az életben hadd elsőzzek, én nyomtam rá először). Jó, a Jézus velünk utazna szintén nagy esélyes volt, bár a kollégák a Mindenkinek útban vagyunkra szavaztak volna. Egyiküknek pedig elhagyta az a sajnos már újrahasznosított szlogen a száját, hogy BKV. Mert megérdemled!, de nyilván ez nem nagyon rúghat itt labdába...

Egyébként tervezem, hogy este megmutatom BKV-nál dolgozó anyámnak a posztot, szerintem jókat röhögne. Nem, nem ellenőr.

Chalabre (törölt) 2009.02.17. 16:21:18


"Mindig. Mindenkinek. Mindenhova." Hát, nem egészen. Nem mindig, például éjszaka csak ímmel-ámmal, nem mindenkinek, csak aki megfizeti, és nem mindenhova, csak gyalogjárattal kiegészítve.

A legtöbb ugyebár csak poén. Jókat lehet rajtuk nevetni: "Jegyeket! Bérleteket!", "Tudsz jobbat?", "Mert nincs más!", "Mindenkinek útban vagyunk!", "Szállj fel és állj!", "Jézus velünk utazna!", "Nyomokban mogyorót tartalmazhat!"...

Eleve a tegező stílusúak kiesnek. Gondolom az egész kommunikációt nem változtatják át tegezőre, és ne is tegezzen a BKV.

Nálam a három dobogós:

"Természetesen vezetünk!"
"Elérjük céljait!"
"Velünk célba ér!"

Azonban ezek sem verik a sokkal átfogóbb, teljesebb képet adó jelenlegi szlogent. Ezek alapján én nem cserélném le.

Vagyis a nyerő:

"Mozgásba hozzuk a várost!"

TH 2009.02.17. 17:23:31

@Chalabre: Köszönjük, Emese. Most te tényleg ennyire komolyan vetted a dolgot?

Chalabre (törölt) 2009.02.17. 17:28:56

@TH:

Már az ötletbörzézésnél élveztem, hogy megnevettetnek egyesek a hülyeségeikkel és még buzdítottam is őket a folytatásra. Tényleg jó volt olvasni a fricskákat.

De szerintem nincs mivel nevezni. Ez csak a belső szórakoztatásra volt jó. Arra kitűnő!

TH 2009.02.17. 17:44:31

@Chalabre: Mint olvashattad, nem is cél, hogy értelmes szlogennel nevezzen a blog. :)

Chalabre (törölt) 2009.02.17. 17:56:38

@TH:

Szerinted a BKV-nak van humorérzéke? Eddig semmi sem igazolta.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.17. 18:07:15

Chalabre
Egy pillanatig sem gondoltam komolyan, hogy itt születhet egy értelmes szlogen, ami érdemes arra, hogy a BKV ùj jellondata legyen. Játéknak, fricskának jó, a félmilliòt meghagyjuk a haveroknak.

Chalabre (törölt) 2009.02.17. 18:47:56

@reklámbuzi:

Én is pont így gondoltam. Játéknak jó volt. Élveztük. Várjuk a folytatást. Mármint a nyertest a pályázaton. De valójában engem egyáltalán nem is érdekel. Hisz csak emiatt a poszt miatt tudtam meg a BKV jelenlegi szlogenét is. Előtte soha nem találkoztam vele. Nem szlogenre lenne szükségük.

Chalabre (törölt) 2009.02.17. 18:49:37

@reklámbuzi:

Ja, egyébként rólad simán feltételezem, hogy elküldesz nekik egy-két gyöngyszemet fricskának. Itt lehetett a félreértés :-).

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.02.17. 20:24:08

@Chalabre: Reményeim és a fent olvasottak alapján, reklámbuzi el is fogja őket küldeni. A fenébe.:)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.17. 20:46:19

felhasználó
Bármikor, bárkit, bárhová!

Mr. Blowfish 2009.02.18. 00:50:02

Ha már "elküldünk" valamit akkor a "Tudsz jobbat?!" a nyerő. Nem mintha ez bárkit megérintene a BKV kommunikációs osztályán, és a cég hirtelen öntudatra ébredne mint a skynet, majd elkezdene minőségi szolgáltatást nyujtani racionális áron, de mi legalább jól odamondtunk nekik. :)

Chalabre (törölt) 2009.02.18. 10:27:38


Irigylim a határtalan optimizmusotokat. Szerintetek a fricskán elgondolkodnának a BKV-nál? Az első levélbontogatónál kukában landolna, mondván komolytalan, szóra sem érdemes ajánlat, vagy félretolná, elő sem terjesztené, csak a jelentkezők statisztikáját növelné :-).

TH 2009.02.18. 17:33:55

@reklámbuzi: De ugye tényleg beküldesz majd hármat? Ha már ennyi remek javaslat összegyűlt. Már csak azért is jó, mert látja a BKV, hogy mennyire vették komolyan a pályázatot egyesek.

sitcom 2009.02.18. 23:07:46

javallanám egy fricskázós, egy bullhsit és egy betűértelmezős változat pályáztatását, de annyira nem lesz kálmán féligazgató és ilonka kreatív menedzser jófej, hogy önkritikát és öniróniát gyakorolva fricskát, neadjisten humoros szlogent, értelmezést, népművészeti szemszögű alkotást válasszon a Vállalatnak.

_original 2009.02.19. 01:37:13

na ez lett volna ajó amit itt olvastam kommentben: BKV - Nincs szükség szlogenre. :D :D :D

de a mogyorónak szurkolok!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.19. 10:48:03

Délben lezárom az urnákat, és azt a három javaslatot teszem a borítékba, ami akkor az élen áll. Izgi!:)

TH 2009.02.19. 10:52:05

@reklámbuzi: Én nagyon drukkolok a Jézusos szlogennek!

Mindenki: tessék arra szavazni! :)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.19. 15:01:02

A kockákat elvetettem, a levelet elküldtem. Délben még a Nyomokban mogyoró, a Tudsz jobbat és a Neked jár volt az első három, úgyhogy ők indultak útnak. A többi már nem rajtam múlik. Szurkoljatok!:))))

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.02.19. 20:09:51

Szurkolunk! És lesz addict-parti a nyereményből?:)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.19. 21:36:27

Hát, ha csak egy menetjegyet küldenek vissza, azt is közösen mulatjuk el!

foldim 2009.02.20. 00:36:48

Csak most találtam meg ezt a lapot sajnos, én a következő sort javasoltam volna József Attila Betlehemi királyok című verséből:
"Gyalog jöttünk, mert siettünk"...

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.02.22. 19:19:19

Hiányolom én is a saját szlogenemet, de hát mit lehet tenni, ez már csak egy önző világ:
BKV - Múkoggy!

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.02.22. 19:23:48

Kicsit nincs olyan érzésetek, mint a Tanú c. filmben? "Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet..." Valószínű itt is megvan már az ítélet, csak még nem tudjuk, ki fizetett a legtöbbet érte. (Vagy van valaki, aki számára ez nem volt teljesen egyértelmű, és már csak én magyarázok itt, mint egy hülye??)

thing 2009.02.23. 14:30:04

Köszönet mindenkinek, aki kommentjével, szavazatával a mogyorót támogatta! Még ahogy látom lehet szavazni, ne fogjátok magatokat vissza!

Örülök, hogy az Addict agyszüleményemet shortlist-re tette, így az megmutathatta oroszlánkörmeit. :-)
Úgyhogy ezt nektek:

Addict.Tőlünk függ.

/használjátok ha tetszik/

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.23. 14:33:25

thing
Ezer köszönet, amint megindulunk a márkává válás útján, azonnal használni fogjuk a szlogenedet!:)

Rav Antal 2009.02.25. 20:05:31

Sajnálom a jézusos szlogenemet, de szövegírói állásajánlattal bárki kereshet! :)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.03.11. 15:36:45

Namost a neked jár és az önnek jár szvsz ugyanaz...
Kap pénzt a blog, vagy magázó csókos korruptkodik megint a pénzen?

TH 2009.03.11. 15:50:52

@maxt: Igen, ez nem semmi. Mi lett volna, ha innen is ennek magázós verziója ment volna tovább?

TH 2009.03.11. 16:29:40

@TH: Ja, és valaki korábban mondta, hogy a BKV nem fog tegezésre váltani. Ez az oldal ezért lepett meg: www.bkv.hu/zoldbkv/index.php

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.11. 18:40:47

Igaz a hír miszerint az "Önnek jár" szlogen nyerte a BKV-s versenyt?

vagy ez egy ál-rémhír?

azért lehet, hogy innen vették az ötletet, csak átírták az itt felvetett tegezett formát.. (neked jár)

kiváncsi vagyok, hogy egy BKV-dolgozó-közeli cég nyerte e..

hát, azt már sohasem fogjuk megtudni, hogy innen szopták e az eredeti ötletet, nade gondolom ezt belekalkulálta mindenki, hogy ami jó, azt le fogják nyúlni...

homar.blog.hu/2009/03/11/homar_breking_uj_mindent_vivo_szlogenje_van_a_bkv_nak

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.03.11. 19:58:07

oázis
Semmi sincs kizárva. Még az is lehet, hogy én írtam át magázó formába, és most a fél millával a zsebemben veregetem hátba magam, hogy milyen jó ötlet volt ez a játék.

Amúgy nem hiszem, hogy innen vették volna az ötletet a pályázók, de ha így van, akkor váljék egészségükre.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.11. 20:35:53

@reklámbuzi:

jaj, nem hiszed, nem hiszed, miért nem hiszed? elég sokan járnak errefele... a blog.hu az index.hu blogbirodalma... abszolút belefér...

szóval ne írj ilyeneket, hogy nem hiszed, mert abban a pillanatban, hogy valami nyilvánosságra kerül, minden okod megvan, hogy azt gondold, hogy adtatok valakinek egy jó ötletet...

Ami az egészségüket illeti, az tuti javulni fog a félkmilkától...

itt az 5. helyezést érte el, tehát elvileg nem te küldted be...

viszont ird ide annak a nevét és linkjét, aki kitalálta a tegező formát, hogy felköszönthessük...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása