Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A könyveknek tényleg leáldozott?

A typográfia iránt érzett elkötelezettségem okán nem nézhetem jó szemmel a könyvnyomtatás egyre érezhetőbb hanyatlását, a kiadott kiadványok eligénytelenedését. Ennek ellenére jót mosolyogtam az Amazon Kindle printhirdetésein (micsoda feloldhatatlan ellentét!), melyek a túlzás eszközével mutatják be az e-book olvasó előnyeit egy "hagyományos" könyv ellenében. A rajzos-naív képi világ nagyon jól illik a nem-is-igazán-létező termékelőnyökhöz, melyeket az Adhouse NYC kihagsúlyoz a reklámokban. Tagadhatatlan, hogy a Kindle könnyebb mint egy átlagos keménykötésű Gyűrűk ura kötet, és az is biztos, hogy nem fogunk vele halálos sebet ejteni magunkon egy óvatlan pillanatban, de beismerhetjük, hogy a bemutatott szituációkba viszonylag ritkán keveredik az ember... A "Books suck" fősor talán kissé erős, de ettől függetlenül a hirdetések remekek. Remélhetőleg ezen printek hatására senkiben nem alakul majd ki halálos rettegés, ha a lapozáskor egymáshoz súrlódó papír hangját hallja. via adsoftheworld.

 

 

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr791097237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bernard Black 2009.05.04. 11:12:21

hmmm... nem rossz, de az ilyen "XY sucks" jellegű reklámok a szememben inkább unszimpatikussá teszik az egész brandet (lásd a híres-hírhedt Apple reklámok...), ez a fajta reklám inkább a már a terméket birtokló emberkéket teszi még hűségesebbé (fanatikusabbá?)... szerintem...

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.05.04. 12:33:45

@Bernard Black: Micimackó szavaival élve: nem hinném, Bagoly :). Biztos sokan vannak olyanok, akiket valami zavar a könyvben, vagy egyszerűen hiányzik nekik belőle a "kütyü-faktor". Ők lehetnek célközönség, bár ők meg valószínűleg a kütyü-buziság okán tudnak már a kindle létezéséről. Mindegy, szerintem lehet, hogy elér valahol egy megfelelő célközönséget a reklám.

Lángharcos 2009.05.04. 13:00:32

Kényelmes lehet egy könyvolvasó.. Olvasok már egy ideje könyvet mobilon.. De egy ilyen kütyü se adja vissza azt az érzést, amikor egy könyv kerül a kezembe..

nemuccaszoc 2009.05.04. 13:08:21

Ha csak a címet nézem---Valami hasonlóról kellett ma érvelni :D

leslie nilsen (törölt) 2009.05.04. 13:24:30

akkómán rámehettek volna a környezetvédelemre...
("védd a fákat, egyél hódot")

az is elég trendi... és ennyire értelmetlen...van ...

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.05.04. 18:20:45

Egyet kell értsek a fenti hozzászólásokkal, számomra a könyvet egy ilyen nem tudja pótolni, bár lehet, hogy előbb ki kellene próbálnom, mielőtt ilyet nyilatkozok.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2009.05.04. 20:55:35

Ezek a legszarabb olvasás-tárgyú reklámok, amiket valaha láttam. Azért vegyek e-book olvasót - ami mellett 1000+1 VALÓS érvet lehetne felsorakoztatni -, mert ha 100 könyv van a táskámban, amennyi még sohasem volt, lehúz a súlya, pont az úttesten, ami még sose történt meg se velem, se senkivel, akiről tudok? Vagy mer a statikailag könyvek tárolására kitalált szekrény feldől tőlük, ahogy feldőlhet az a szekrényem is pont ugyanilyen valószínűséggel, amin Kindle-t tartom, és ami megintcsak senkivel se történt meg még? Vagy mert elvérzek egy ujjelvágástól, amit ráadásul nem is a könyvek vékony és puha papírja okoz?
Ezekért a szarokért még fizettek is a "kreatívoknak"? (Ja, és mielőtt azzal jönnétek, hogy "oké, de hát ez vicces", nézzetek körül épp ezen a blogon, az itt felsorolt reklámok 75%-a simán veri ezeket poénban.)

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2009.05.04. 20:56:58

Mellesleg, books suck? mér vazzeg, azok mik a Kindle-n? Nem "bookok" véletlenül? még ha e- is...

resztli 2009.05.05. 13:25:20

tyű, de szar sorozat

ez a kindle basz nem az olvasni szerető embereket célozza meg? nekik érvelni úgy, hogy books suck? vagy a tévénézőkre lő? de legalább vicces lenne. csak egy kicsit legalább.

bla 2009.05.10. 19:40:33

szar.

kapásból csinálhatnék 3 ellenposztert:
1. az egyik amikor hardverhiba miatt lefagy a cucc (és az összes könyv eltűnik): Over 1,500 titles not available. Kindle sucks.
2. amikor lemerül az aksi, és kikapcsol a cucc. Low battery. Kindle sucks.
3. amikor a csávót megcsapja az áram, amikor bedugja tölteni. Over 200 Volts. Kindle sucks.

bla 2009.05.10. 19:47:35

ja bocs, egy lemaradt.

Made of plastic. Over 500.000 years to decompose.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása