Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kutyakakát evő gyerekkel kampányolnak Angliában

Torbay város megelégelte az utcákat ellepő kutyaszart, és egy drasztikus lépésre szánta el magát. A szokásos jópofáskodó hirdetések helyett egy irgalmatlanul undorító képpel indultak harcba a szó szerint meindent leszaró kutyatulajdonosok ellen. A dologban az a szörnyű, hogy ez bizony nem elképzelhetetlen, mert a gyerekek tényleg mindent vackot a szájukba vesznek. Bár én megúsztam az ilyen jellegű tapasztalatokat, az ismeretségi körben volt olyan anyuka, akinek a gyereke boldogan hozta oda a parkban talált kutyaürüléket, és büszkén mutatta az újonnan szerzett kincset. A felmérések szerint a kampány eredményesnek bizonyult, és április óta a felére csökkent a kutyaszarral kapcsolatos bejelentések száma a városban, miközben magára a plakátra állítólag egyetlen panasz sem érkezett. Ebben persze annak is lehetett hatása, hogy a büntetési tételt megemelték, és a kutyapiszkot nem felszedő gazdákra 1000 fontos (!!!) bírságot róttak ki. Nálunk jár ezért bármilyen büntetés? Az ÖRT szitáján átmenne egy ilyen darab? via: bbc

Címkék: botrány nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr521248395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.07.17. 14:42:35

Szerintem átmenne az ÖRT-revizorainak a keze alatt. Ami reklámtörténeti érdekesség a hirdetésben, hogy nem a kutyát jeleníti meg valamilyen ügyes konnotációban, hanem egy fantáziadúsabb irányba tolja el a kommunikációs teret.

Akár klisészerűnek is titulálhatnák a gyermeket, de ez esetben éppen, hogy az ő karaktere ruházza fel némi újdonságértékkel a hirdetést. Szerintem!?

Hazánkban is történtek kampányszinten próbálkozások a kutyapiszok mentes városkép megteremtése érdekében.

Elég, ha csak Kaszás György munkáira hivatkozunk:
dijnyertes.hu/?id=259

vagy a 2005-ös ARC-fesztivál ügynökségek számára kiírt, "Élhetőbb város" projekt kreációira.

A XII. kerület is indíthatna valamilyen felhívó jellegű akciót, ugyanis a Csörsz utca környéke tele van kutyaürülékkel...

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.07.17. 14:48:05

jó a reklám, remélem, eléggé elrettentő. évente egy csomó gyerek vakul meg a kutyaürülékben található élősködők miatt...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.07.17. 15:05:14

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
de biztos nem annyi amennyi bicajosbalesetben hal meg...

ez nem a gyerekről szól. ez a kutyaszarról szól elsősorban

Dulifuliokoska 2009.07.17. 15:38:54

A környékünkön sokszor nem látszik a fű a kutyaszartól.
Hiába pakolta ki az önkormányzat a zacsikat, semmivel nem lett kevesebb az otthagyott csomag.
Amikor a gyerek cipőjének redőiből kapargatom ki esténként, legszívesebben a kedves gazdikkal etetném meg.
Nem vagyok kutyagyűlölő. Szeretem a kutyákat. A trehány és agyatlan gazdikat utálom.

agi02 2009.07.17. 16:26:32

Drága Vérnyúl!

Legalább vedd a fáradtságot, hogy utánannézel mit írsz. Vakságot a toxoplazmózis nevű élősködő okozhat ami nem elsősorban nem a kutya élősködője. A kutyaürülékben bélféreg lehet ami szintén nem jó, de nem okoz vakságot.
Mellesleg nagyon szép elősködőket lehet kapni a szúnyoktól, a csigától is.

Akinek kutyája van az takarítson utána, akár az utcán, akár a kertben.

sántakígyó 2009.07.17. 16:47:24

Egyszer láttam egy durvát a Rákóczi úton. Egy járokeretes néni vitte le sétálni a kutyát, igen ám, de a kutya (nem akarok gusztustalan lenni, de így volt) a járdára fosott. A néni pedig a botjának a végével kenegette el, hogy ne a járda közepén legyen. Nagyon sajnáltam a nőt, de majd el hánytam magam a látványtól :(
Olyan volt az egész jelenet, mint egy rémálom (kicsit az Arany János: Ágnes asszony ugrott be róla).

KCB 2009.07.17. 16:49:42

Itthon is csak ellenőrizni kéne és büntetni. Azt mondják nincs rá ember. Pedig ha csak egy ilyet kap el naponta és 30 ezerre büntetik, akkor már meg van a parkőr fizetése és marad 20ezer forint haszon. Nem nehéz kutyát szaratókat találni, mert könnyű felismerni őket. Egy madzaggal sétálnak amin kutya van. Csak utána kell sétálni és megvárni. Aki meg felszedi, annak lehetne valami kis aprósággal kedveskedni. Kicsit pavlovos hozzáállás, de aki nem képes felfogni hogy mit okoz azzal hogy összeszaratja a várost a kutyájával azt csak kondícionálással lehet megnevelni.

StreetView · http://streetview.blog.hu 2009.07.17. 17:29:28

Nekem ez elég gusztustalan reklám! De Kerek Perec véleményével teljesen egyetértek!

Izomor Lánya 2009.07.17. 17:35:21

@agi02: Már bocsánat, de itt keveredés van (toxocara vs. toxoplasma)

A toxocara canis (és cati), a kutyák és macskák férge, bár az emberben legtöbbször tünetmentes a fertőzése -- ha nem is gyakran, de sajnos nem is elvétve igenis súlyos szemkárosodást, vakságot okozhat (OLM, Ocular larva migrans), főleg a gyerekek a veszélyeztetettek. Magyarországon olyan egy tucatnyi lehet az éves esetek száma.

www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=97176&name=Larva-migrans-ocularis

A toxoplasma más ügy, a friss toxoplasmosis fertőzés elsősorban terhes nőkre jelent veszélyt; ez valóban macskaélősködő. Úgy tűnik, ezzel keverted össze.

nemuccaszoc 2009.07.17. 17:37:02

Ha kell, hát legyen, elrettentésből sosem elég (kemény).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.07.17. 18:23:12

Azért nyugtassatok meg, az ott a gyerek szájában igazából csak valami csokikrém :)

cheeky 2009.07.17. 18:38:40

Nem egy finomkodó plakát! Nekem tetszettek a Kaszás György féle plakátok, de nem mondanám hatásosnak ôket.

A nemtörôdöm kutyásokat viszont én nem pénzben büntetném, hanem közmunkával. Takarítsák el azt is, amit más hagyott ott. Jobban elgondolkodnának...szerintem.

A Tyne folyó déli partja 2009.07.17. 19:18:42

én mondjuk még nem láttam, de elég megdöbbentő. viszont azzal vitatkoznék, h. a "szokásos jópofiskodások helyett". mert mikor ideköltöztem, és hallgattam az angol rádiót, már akkor feltűnt, h. micsoda brutális rekláimjaik vannak. (tévét nem szoktam nézni). a brutális, elrettentő célú reklám eléggé megszokott az angoloknál. de igazuk van.

Todward 2009.07.18. 00:52:59

Ez durva, de ettől függetlenül: buntetes.blog.hu

infanta (törölt) 2009.07.18. 10:48:47

@Todward: ez ma már a sokadik blog, ahova ugyanezt írod

julika1 2009.07.18. 16:14:54

@agi02: Na ez nagy tévedés ezt te sem mondod komolyan.Az én 4 éves kislányom a kutyapiszoktól vakult meg a jobb szemére.TOXOCORA.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2009.07.19. 10:29:30

Pécsen elvileg 30 000Ft a büntetés ha nincs nálad zacskó amivel felszeded. (mondjuk ez kicsit sántít, mert ugyebár ettől még otthagyhatják)

bakaohki (törölt) 2009.07.20. 14:07:10

Nem a kutyával van a gond, de akkor is legem van ebből a sok koszból :( Amúgy még finomabb: nálunk mellékutcában néni feldobta a szoknyát és odapakolt egy szépet a parkoló kocsik közé (jó, igen, nyolcker, lehet leugatni)...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása