Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A WTC elleni támadás legízléstelenebb felhasználása

Hogy miért használják fel újra és újra az ikertornyok elleni 2001-es támadást különféle reklámüzenetek célbajuttatására? Mert bár tudják, hogy alapvetően ízléstelen ezt előcibálni egy teljsen más témájú reklámban, de egész egyszerűen túl nagy a kísértés. 9/11 annyira beleégett az emberek tudatába, annyit "reklámozta" a média, hogy a reklámkészítők, akik gyorsan beazonosítható szimbólumokkal dolgoznak, nem tudják elengedni a kezét. Ennek az eredménye aztán egy ízléstelen összehasonlítgatás, ahol almát mérnek körtéhez.

Korábban is volt már példa a halottak számának egymáshoz hasonlítására, de az közel sem keltett akkora visszhangot, mint most a WWF társadalmi célú hirdetése, amelyben a terrortámadás áldozatait a cunamihoz mérik, gyakorlatilag lepkefingnak minősítve annak hatását. Ezt ráadásul úgy mutatják be, hogy a százas szorzónak megfelelően repülők tucatjait reptetik a tornyok, illetve más célpontok felé. Ez engem nem sokkol, de mindenképpen ízléstelennek, hatásvadásznak és ami nagyobb baj, teljesen hatástalannak tartom. Nézzétek meg az MTV Switch kampányát, ami lényegében ugyanezt üzeni, csak - a fősort kölcsön véve - éppen 100-szor összeszedettebben és logikusabban.

Update: Közben a felháborodás elérte a WWF-et is, akik határozottan cáfolják, hogy bármi közük lenn a reklámhoz: "WWF strongly condemns this offensive and tasteless ad and did not authorize its production or publication. It is our understanding that it was a concept offered by an outside advertising agency seeking our business in Brazil. The concept was summarily rejected by WWF and should never have seen the light of day. It is an unauthorized use of our logo and we are aggressively pursuing action to have it removed from websites where it is being currently featured. We strongly condemn the messages and the images portrayed in this ad. On behalf of WWF, here in the US and around the world, we can promise you this ad does not in any way reflect the thoughts and feelings of the people of our organization."

Update2: A komédia folytatódik. Közben kiderült, hogy a helyi WWF-nél mégis jóváhagyta valaki, de a nemzetközi koordináció tudta nélkül. A hirdetés ráadásul bevallottan egyetlen egyszer jelent meg egy helyi újságban, nagy valószínűséggel azért, hogy nevezni lehessen.

 via:animal

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr221353626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoo 2009.09.01. 22:01:57

@reklámbuzi: Ha nem hatásvadász, akkor mi értelme?
Ha nem szólítja meg az embereket, ha nem döbbenti meg a fogyasztót", akkor mi értelme? egy jó írás, vagy egy jó film, egy jó reklám elgondolkoztat, hatást, érzelmeket, indulatokat vált ki, cselekvésre ösztönöz!

egy hang a hátsó sorból 2009.09.01. 22:02:07

@Zsoo: "Azért ezt észrevétlenül előkészíteni, ez félelmetes!"

Szerintem a hozzád hasonló emberek sokkal félelmetesebbek. Főleg öröklődési és szavazójogi szempontból.

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.09.01. 22:02:16

Egy kis AAA elhárítótűz még hangulatos lenne a képhez.

A WWF-nél meg vki szimplán túl sok füvet tolt, a koalák, pandák és hasonlók még szimpátiát keltenek az átlagemberekben, de szerintem elég kevés cunami-rajongó él a világon, csak ez nem tűnt fel a kreatív zöldeknek.

Wild Colonial Boy 2009.09.01. 22:02:30

@egy hang a hátsó sorból: Amit írsz az igaz, de nem erről szól a reklám. Az egyetlen dolog amit állít, hogy vannak körülöttünk hatalmas erők, amelyekről nem veszünk tudomást. Ahhoz, hogy felmérjük pl. a cunami nagyságát a WTC elleni támadást hozza fel segítségül. Egy szóval sem állítja hogy az semmiség, de még csak azt sem hogy Hirosima vagy Nagaszaki picsafüst lenne. De azt sem, hogy az ember nem képes bolygónyi kárt okozni (sőt közvetve pont az a lényeg, hogy képes). Szóval amit írtál az igaz, csak a reklámhoz nincs egy picike köze sem.

foodlfg 2009.09.01. 22:03:01

Teljesen jó, kreatív reklám.
A 9/11 eseményt sokan túlértékelik, nem halt meg ott olyan sok ember..

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.09.01. 22:05:44

Ja, hát ha én amerikai lennék, kicsit ideges lennék. Kb. annyira, mint ha azt mondanák nekem, hogy a cunami kétszer (háromszor, passz) annyi embert ölt meg, mint ahány magyar meghalt a doni katasztrófában. (= ne sírjon a szád az ott meghaltakért, te hülye magyar, gyűjt inkább a cunami károsultjainak). Szóval ne.

Wild Colonial Boy 2009.09.01. 22:06:44

@reklámbuzi: 50 repülő a WTC felé = annyi ember halála amennyi a WTC-nél halt meg. x50. Vagyis esetünkben inkább x100. Mintha azt mondtam volna, hogy 50x több ember halt meg tavaly atóbalesetben mint tüdőgyulladásban. Ezt azért mondom, hogy az emberek el tudják képzelni, milyen sokan is halnak meg autóbalesetben, nem pedig azért, hogy tüdőgyulást elemezzem, és főleg nem azért, hogy valamilyen formában összehasonlítsam a kettőt.

HgGina 2009.09.01. 22:08:56

A WTC-ben meghaltak döntő többsége amerikai zsidó pénzember volt. Bezzeg ha palesztin áldozatok lettek volna és El Al repülőgépek, akkor bizonyára az egész "fejlett nyugat" hősnek tekintené az eltérítőket.

Pont jó ez a reklám. Amerika pedig nem más, mint egy kizárólag pénzközpontú trágyadomb. A trágyadombot meg időnként illik eltakarítani, fertőtleníteni.

Zsoo 2009.09.01. 22:12:07

Közel 2000-en haltak meg, a WTC romjai alatt, köztük több száz tűzoltó..
Zsidó áldozatok nem igen vannak, nekik kirándulás volt aznapra..
Az épületeket felrobbantották!
Mind a 4-et!

"Sőt azokat a repülőgépeket is ők csinálták amikkel belerepültek. Sőőőt azokat a meztelenseggűeket is ők tanították meg repülőt vezetni, akik belevezették a gépeket."

Távirányítású gépeket vezettek a tornyokba, jól megrakva robbanóanyaggal! You tubon meg lehet nézni a videót, egy bábú látszódik, a pilóta helyén!
Az épületeket felrobbantották, leginkább termáttal!
Az acélgerendákat megfelelően elfűrészelték, az összes emeleten, mindet, ha jól emlékszem 60 valahány darab?
Azért ezt észrevétlenül előkészíteni, ez félelmetes!

Ugyanez magyarországon: 100-ig félrevezetrni, manipulálni az embereket a médián keresztül, gyilkosságokat elkövetni, rendőrségi nyomozásokat irányítani, manipulálni.("A kiskunlacházi eset")

Aki nem ért egyet, az cáfoljon meg!
Gomdolkozni kéne, el kéne felejteni az évtizedes agymosást, de ez sajnos képtelenség. Remélem lesz annyi értemes és nem 0-ra mosott agyú ember, akik segítségével véghez lehet vinni a magyar rendszerváltást!

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.09.01. 22:12:23

A dinoszauruszok kihalása (és az azt előidéző esemény) meg még a szájbatolt cunaminál is nagyobb tragédiát okozott, de kérdem én: NA ÉS?!
Most akkor mindenki sírjon a cunamiáldozatokon, de még inkább bömböljön a dinókért?

A magyartanárok kedvenc mondatával szólva: "MIRE GONDOLT A KÖLTŐ? Mit is akart nekünk mondani a szerző?"

Hát a válasz is az erre, mint amit az egyszeri diák ilyen kérdés elhangzásakor magában gondol: HÁT A FASZOM SE TUDJA, hogy mire gondolt, meg mit akart ezzel mondani a szerző!

malacful 2009.09.01. 22:13:19

szerintem semmi izlestelen nincs a reklamban, nagyon is jo es hatasos

Zsoo 2009.09.01. 22:13:52

Nem igen volt zsidó áldozat!
Bár logikus lenne a feltételezésed, de ők aznap éppen kirándultak!

fraki 2009.09.01. 22:15:07

@reklámbuzi: Furcsa ez az egész.

Én is értem az ízléstelen-olvasatot, de azt is érzem, hogy van egy teljesen semleges olvasata is, amelyik semmit nem _állít_, ahogyan itt túldimenzionálják a többiek, hanem egyszerűen figyelmet kelt fel egy ötlettel. Persze állítja azt a mondatot, ami rá van írva a plakátra, de nem kíván továbbkövetkeztetést, nem implikál olyan ráértelmezéseket, hogy akkor most a WTC elleni támadás egy cunami, vagy a cunami egy terrortámadás stb.

Amolyan szimbólumverseny, amiben a terroresemények nagyobb hírérték, mint a föld állapota. És amiben a föld mint szimbólum szól, hogy heló, mi is itt vagyunk.

Ez az olvasat egy médiakritika, és persze ehhez kell az is, hogy nekem már ne legyenek érzelmi kötődéseim 911-hez. Nekem így működik.

Sierpe (törölt) 2009.09.01. 22:15:08

@terasz9:
mostanában gyakran mondják azt, hogy mind1, csak beszéljenek róla. Azt hiszem ez sikerült :)

egy hang a hátsó sorból 2009.09.01. 22:16:27

@Wild Colonial Boy: Már hogy ne lenne köze. A kép párhuzamba állítja az Al-Kaida által okozott WTC-t a természet által okozott cunamival, és azt mutatja, hogy a természet mennyivel erősebb. Ez igaz is. Csak az nem világos még mindig, hogy akkor most mi van? Ennyi volt az üzenet? Köszönjük, ezt tudtuk eddig is.
Sőt, ennyi erővel akár úgy is értelmezhetném a képet, hogy az ember akármit csinálhat, a természet úgyis erősebb, és majd jól megbasz mindenkit. Szóval jöhet az atombomba meg a kétütemű tuning láncfűrész, úgysem rúgunk mi itt labdába hosszú távon.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.09.01. 22:16:46

@Zsoo: Jó, megcáfollak. Fogalmam sincs, honnan vannak ezek az elsőrendű információid, de gondolom, valakitől hallottad.
Na, én meg azt hallottam, hogy
- nem volt kirándulás
- nem bábuk ültek ott
- nem robbantották fel az épületeket
- nem "fűrészelték" el a tartókat.

Na, meg vagy cáfolva, tessék.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2009.09.01. 22:16:56

@Zsoo: Az áldozatok listáján az első 20 közül itt van 3 név. Az 20%.

Ezra Aviles, Evan Baron, Alvin Bergsohn

KR_ 2009.09.01. 22:19:33

Természetesen biztosan könnyfakasztó lesz annak a 3-4000 családnak aki érintett a témában.
De sajnos az embereket ma sokkolni kell, mert már magasabb az ingerküszöb. Ez gyakorlatilag mindennel így van, már mp5 lejátszót veszünk, meg 100000:1 kontrasztos TV-t, meg lsd mi volt 6 éve a valóságshow-ban és mi megy ma...

Hasonló reklám amikor valós, vagy valósnak tűnő beállított filmeket képeket mutogatnak balesetről...
Sokkoló annak az évi néhány 100 családnak akit érint, de MÁSHOGY NEM LEHET RÁVENNI az embereket hogy nem kell 150-el menni és ezzel veszélyeztetni másokat...
Sokkoló de hatásos, és megérinti az embereket.

A fenti képpel tökéletesen egyetértek.
Tisztelem az emberi életet, de hol van az a 3000 áldozat ahhoz a napi sok tizezerhez aki naponta éhen hal afrikában, vagy hol van háborúkban meghalt áldozatok számához, vagy a cunamihoz...
sehol.sehol.
Persze, a kert végében robbanó bomba és a világ másik végén folyó öldöklés között különbség van... meg ezek szerint ember-ember között is...
erre hívja fel a figyelmet a reklám.
ha amcsi útlevele van valakinek akkor az már sokkal "több" mint egy afrikai gyerek?!?
Amcsi felfogás szerinte igen, persze ha szemtől szembe kérdezik őket akkor nem...

Erre tökéletes a reklám!!!
Persze a fene nagy érzés miatt, értsd a fenti érdekek és látszat fenttartása érdekében úgyse nyomják majd 'ámerikában.

Zsoo 2009.09.01. 22:19:54

A környezet tömkretétele, az emberiség mostani életvitele, a mérhetetlen környezetpusztítás, a fogyasztás ide vezet! Cunamihoz, pusztuláshoz! Bár a cunamihoz amúgy nincs köze a környezet felélésének, de jól szemléltet! Fentartható fejlódés kell, szerény, környezethez igazodó életforma! Nem az autók száma és értéke legyen az értékmérő, egészen más! Inkább a közösségért, nemzetért való áldozatvállalás, a tettek és a belső értékek!

forumuser 2009.09.01. 22:22:06

@reklámbuzi: Nem logikátlan, habár egy bizonyítást egyelőre nem nyert tudományos elméletre épít, miszerint a cunami és a globális felmelegedés között összefüggés lehet.

fraki 2009.09.01. 22:22:19

@terasz9: A "mire gondolt a szerző" kérdésről egyetemen az első szemináriumon elmondják, hogy hülyeség (nekünk elmondták). Elmondod te is. Mégis felteszed, és annak tükrében ítéled meg a reklámot. Most akkor nem tudom, ki a hibás...

pistola 2009.09.01. 22:22:36

Nincs ezzel semmi gáz. Az átlag amerikainak csak azt akarták demonstrálni, hogy mennyire komolyat tud odaütni az anyatermészet. Itt csak az áldozatok nagy számáról van szó, nem arról, hogy benne van-e az ember keze, vayg sem. Az átlag jenki pedig 9/11 óta mindent ahhoz hasonlít, illetve így könnyebb nekik megérteni az pusztítás nagyságrendjét.
Semmi baj nincs ezzel.
Amikor elkezdtem olvasni a posztot, azt hittem valami termék, vagy szolgáltatás reklámjában használták fel. Na, az úgy szupergáz lenne! De ezzel nincs baj, csak ismerni kell az amerikaiakat és úgy már érthető.

Zsoo 2009.09.01. 22:23:51

@terasz9: Hol hallottad?
A tényeket hiába cáfolod!
Gondolkozni kell, ennyi az egész!
Csak mert nem mondják ki a médiákban minden nap az igazságot, merthogy épp ellentétes a cél, attól még létezik az igazság, és csak egy van belőle!
Nézz meg videókat, gondolkozz el a tényeken, olvass könyveket, nem én írtam őket, hanem nagy tisztségben levő emberek, akiket persze megpróbáltak elhallgattatni, esetleg eltenni láb alól, ahogy ez szokás!

Wild Colonial Boy 2009.09.01. 22:24:10

@egy hang a hátsó sorból: Igen, értelmezheted úgy is. Tényleg nem szól sokkal többről ez a kép. Inkább azért érdekes mert egy olyan témához nyúlt, amihez nem illik. Persze odaírhatták volna csak szimplán a szöveget: Ne baszakodj a bolygóval, mert mindig ő az erősebb. De így talán hatásosabb lett.

forumuser 2009.09.01. 22:25:37

@Zsoo: Basszus, olyan vagy, mint a szexfüggő, akinek mindenről AZ jut eszébe... Csak számodra az AZ egy másik AZ.

egy hang a hátsó sorból 2009.09.01. 22:27:15

@Wild Colonial Boy: Inkább azt, hogy "Nyugodtan baszakodj a bolygóval, úgyis ő az erősebb"... :)

forumuser 2009.09.01. 22:27:28

@Zsoo: Mire váltanád a rendszert? Diktatúra? Államegyház?

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.09.01. 22:27:36

@fraki: irónia volt, nem érdekes. Te nem érted, én vagyok a hibás. (Ez is irónia volt.)

Zsoo 2009.09.01. 22:28:02

@terasz9: Gondolkozz!
Nézzd meg a videót, amin látható, hogy a tornyok szabadesésben hullanak alá, és mond meg, hogy lehet ilyen?
Annyira képtelenség, viszont rendkívül hatásvadász!
Soha a történelemben nem dőlt össze egyetlen acélszerkezetű épület sem! Meg sem olvadhatott, és sok repülőgép becsapódását is állnia kellett volna! Mutatok pár videót, utána kommentáld!

csak egy szemlélődő agy 2009.09.01. 22:28:37

Éles ellentétek, igényes vizualizáció, ütős mondanivaló: ez jellemzi a jó és maradandó reklámot. Mellesleg ez spirituális üzenetet is hordoz, nem úgy mint a reklámok kilencvenkilenc százaléka.

forumuser 2009.09.01. 22:30:10

@Zsoo: Milyen bizonyítékokat vonultatnak fel?

fraki 2009.09.01. 22:30:38

@egy hang a hátsó sorból: „Ez igaz is. Csak az nem világos még mindig, hogy akkor most mi van? Ennyi volt az üzenet?”

Igen.

„Köszönjük, ezt tudtuk eddig is.”

Lehet, de a reklám célja nem ismeretterjesztés, hanem figyelemfelkeltés, mémerősítés.

egy hang a hátsó sorból 2009.09.01. 22:31:41

@Zsoo: Csupa agyament baromság, amire reagálni is felesleges.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.09.01. 22:33:03

Na és a Pearl Harbor mozifilm mi volt? Döbbenet masírozókampány volt az egész, ami viszkivel erősen átitatott szódával elment volna, mert hát nézzük el nekik, de amikor a végén az utózöngében az USA 7 fős (a pontos számra nem emlékszem, de kb. ilyen nagyságrendű volt) civil áldozatlistáját úgy állították be mintha ez lett volna a világtörténelem legnagyobb tragédiája, már én is eléggé ferdén néztem. (most tekintsünk el attól, hogy az USA milyen körülmények közöttkerült be a háborúba és hány katona halt meg, itt mindössze a dramaturgiáról van szó)

Rá egy hónapra jött is a WTC attack.

DE.

Próbáljuk magyar kontextusan elképzelni, mindjárt nem lenne ilyen egyértelmű. Mondok egy képzavaros, demagóg dolgot, pl. a Magyarországról deportált zsidók száma elenyésző az Etiópiában naponta éhen haló gyerekek számához képest. Akkor most mi van? Rohadjanak meg az etiópok, hogy hozzájuk mertük hasonlítani a zsidó holocaustot, vagy pofa be cionisták, nézzétek meg mi folyik naponta a világban? Nem egyértelmű.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.09.01. 22:34:48

Csernobilban is kinőtt a fű, és buja vegetációval válaszolt a hülye emberiségnek.

forumuser 2009.09.01. 22:35:59

@Zsoo: Hát a zsidók. Tessék, itt van egy alapvetően nem politikai témájú blog egy alapvetően nem politikai témájú felvetéssel, erre muszáj eltéríteni a zsidózás irányába... (Mert a téma alapvetően a reklám etikussága és hatékonysága.)
Arohadtzsidrákokcsináltákazegészet, meg aWWFisrohadtzsidrákbanda. Még bosszantana is, ha nem lenne olyan unalmas.

Ebből nekem az jön le, hogy "akinek rühellem a pofáját, az zsidó, mert hát csakis azért rühellhetem, mert az".

Zsoo 2009.09.01. 22:36:52

@trollkotze: Én nem váltom semmire, az élet fogja váltani, a mostani rendszer" nem fenntartható, önpusztító, természeténél fogva véges! Leírtam, hogy mire kell váltani..Fenntartható, természetközeli..Politikailag pedig a globális liberalizmus megbukott, ezt itthon próbálják eltitkolni, de csak az időt húzzák!
Egy szűk csoport irányítja a világot, de már nem soká! Újra előtérbe kerülnek a nemzetek, lassan felismerik a népek, hogy kik uralkodtak rajtuk. A szociális piacgazdaság az a társadalmi rendszer ami ideális lenne. Szocializmus a liberalizmus helyett! Szocializmus, ami sosem volt sem magyarországon, sem Kelet-Közép Európában! A szociális piacgazdaság tette Németországot nagyhatalommá..

csak egy szemlélődő agy 2009.09.01. 22:36:55

2009.09.01. 19:20 reklámbuzi:

Nézzétek meg az MTV Switch kampányát, ami lényegében ugyanezt üzeni, csak - a fősort kölcsön véve - éppen 100-szor összeszedettebben és logikusabban.

Mélyen tisztelt admin úr!

Az ég egy adta világon semmi, de végtelenül semmi értelme összevetni a két mondanivalót. Nem ugyanaz a séma. Itt csupán a számokat hasonlítják, és ahogy mondta Ön, idézem: "...egész egyszerűen túl nagy a kísértés. 9/11 annyira beleégett az emberek tudatába, annyit "reklámozta" a média..." ez nem más csak egy történelmi részlet, míg az MTVswitch kampány azon képe inkább _célzott_ támadást mér a környezetszennyezést előidéző ikonok egyikére.

Zsoo 2009.09.01. 22:38:45

@egy hang a hátsó sorból: Nélküled kell megvívnunk a csatánkat!

_czar 2009.09.01. 22:40:24

Zsoo gecihülye vagy menj már haza légy szíves
ja de még írd be hogy miylen színvonaltalanul küldtelek el anyádba és mielőtt kérdezed ige, zsidó vagyok
ez a reklám meg teljesen rendben van.

Zsoo 2009.09.01. 22:42:05

@trollkotze: Nem a származás, hanem a tettek alapján kell megítélni egy embert, vagy egy ember csoportot, egy fajhoz tartozó
egyéneket! Ezek tények, semmi gyűlölet nincs benne! Már bocs, de ez 1000%-ig politika, csak egy kicsit kéne látni az összefüggéseket! Látni, nem csak nézni bambán!

nazgul 2009.09.01. 22:44:57

Arabok baszkurálása=kicsi halál
Föld baszkurálása=megahalál

Ennyi.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.09.01. 22:44:59

@Zsoo: Gondolkodtam azon, amit írtál.
Arra jutottam, hogy a tornyok valószínűleg a gravitáció miatt indultak el lefelé, de azért még agyalok rajta, mert elképzelhető, hogy nem is lefelé indultak, hanem elszálltak az űrbe, csak a gonosz média így tálalta nekünk.

Nagy valószínűséggel acélszerkezetes épület sem dőlhetett még össze a tornyokon kívül, mert azok egyszerűen képtelenek összeomlani, még ha a "tudod kik, de nem szabad kimondani a nevüket, mert különben elvisznek az ufók" által uralt média mást is mond.

És valóban, a repülőgépekben csak úgy le kellett volna pattanniuk az épületről, aztán végigflipperezni egész manhattanen a toronyházak között, mert ott annyira becsapódásálló minden.

Egyetértek hátsó hanggal: csupa baromság, még reagálni sem érdemes rá.
Rám sem.

svéd 2009.09.01. 22:48:04

konklúzió: természetes közegükben a pandák megölik a cunamit, a repülők meg az amerikaiakat. a reklám meg már rég halott.

Zsoo 2009.09.01. 22:49:19

@_czar: Ki kérdezte, hogy mi a származásod?
Hogy jön ez ide? Attól, hogy zsidó vagy, ettől még nem vagy se jó, se rossz ember, ki az az elmeháborodott aki ilyet bárhol is állított? Aki állított ilyet az magáról állít ki bizonyítványt!
gondolom nem Szamuely a példaképed!?
Tény a zsidók jelentős szerepe a világtörténelemben!

_czar 2009.09.01. 22:52:22

akaszd fel magad kérlek

Zsoo 2009.09.01. 22:53:00

Semmi műszaki érzéked nincs, ne is gondolkozz!
Különben is, min gondolkoznál? Mivel? Nézzd csak a kreált világot!

_czar 2009.09.01. 22:53:10

legalábbis feküdj le holnap suli

_czar 2009.09.01. 22:53:50

műszaki érzék :D

Zsoo 2009.09.01. 22:55:45

@_czar: Fáj valami(d)?
Nem kivételezek senkivel!
Nekem csak ember létezik, nem érdekel milyen származású!
se negatív, se pozitív diszkrimináció!
Sajnálom, ez van!
Nem ilyedek meg a holokauszt kultusztól!

breach tru di walls 2009.09.01. 22:55:52

"Respect it! Preserve it!"
A cunami ellen nem védekezni kell, csak be kell látni, hogy erősebb, mint minden ami emberalkotta (példában itt a 911es emberalkotta pusztítás), ezért tisztelni kéne és mellé azt kell hozzátenni, hogy az utóbbi században a katasztrófák száma megnégyszereződött, tehát ha ez nem teljesen átlagos, ciklikus erősödés, akkor bizony mi tehetünk erről, tehát a mi lelkünkön is szárad valamennyire az egyik megrázóbb katasztrófánál / merényletnél százszorta pusztítóbb dolgok előidézése.
De igazából az összes ilyen reklám túlzó és sarkított, de így jobban hat, mint ha nem lenne az.

_czar 2009.09.01. 23:00:54

zsoonak ment, bocs :)

Zsoo 2009.09.01. 23:01:20

Az, de kár, hogy ilyen primitív vagy!
Liberélis vagy, befogadó, csak tudném miért gyűlölködsz!?
Legjobb védekezés a támadás igaz?
Pedig nem is támad senki!

_czar 2009.09.01. 23:04:14

csak a pontosjét jegyezd meg a többi nem számít :D

svéd 2009.09.01. 23:04:43

ÁLLJ! ELÉG! AZ ALÁBBI KÉP ELOSZLAT MINDEN TÉVHITET ÉS LEZÁRJA EZT A HÜLYE VITÁT!

kepfeltoltes.hu/090901/911_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

egy hang a hátsó sorból 2009.09.01. 23:04:59

@breach tru di walls: "az utóbbi században a katasztrófák száma megnégyszereződött"

Na ezzel is bajom van.
Egyrészt ebben az is szerepet játszik, hogy sokkal sűrűbben lakott és beépített a világ, mint az előző évszázadokban, tehát bárhol bármi baj történik, nagyobb eséllyel okoz gondot embereknek.
Másrészt a telekommunikációs vívmányok hatására most már arról is értesül az ember, ha valakinek Mongóliában sugárfosása van. Régebben is voltak "katasztrófák", csak nem nyomták az emberek arcába nap mint nap, mert nem volt tv meg rádió meg internet.
Harmadrészt mi a "katasztrófa" definíciója, amiből négyszer annyi van, mint száz éve?

egy hang a hátsó sorból 2009.09.01. 23:06:07

@svéd: Jól látom, hogy ezek ráadásul zsidó pandák?

svéd 2009.09.01. 23:13:41

igen@egy hang a hátsó sorból: jaja, az egyik az, a másik meg tuti román! lejött a havasokból azt irgalmatlanul betámadta a nagy almát!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.09.01. 23:15:44

Nekem "átjött" a reklám. És igazuk van.

Tegnap volt az index címlapon egy hír, miszerint Bretagne-ban a tengerparti algák annyi hidrogénszulfidot termelnek, ami helyenként már életveszélyes. Kicsit rákerestem a dologra és mit látok?

www.sciencedaily.com/releases/2005/02/050223130549.htm

Aki nem tud angolul: a vulkáni tevékenység miatt megnőtt szén-dioxid szint miatt felmelegedő klíma miatt megnőtt hidrogénszulfid koncentrátum következtében végül az akkor a bolygón élő fajok 95%-a kipusztult. 95%.

Hogy egy másik reklámot idézzek: "apa keződik".

Kalmár 2009.09.01. 23:18:47

Azt hiszem hibás a megközelítése ennek a reklámnak.
Szerintem nem almát hasonlít körtéhez.
Nem is a halottak számáról szól.
Annak pedig, hogy lepkefingnak minősítené 911 hatását, egyenesen az ellenkezőjéről szól.

Szóval, szerintem ez az EMBERISÉG REAKCIÓJÁRÓL szól.
Azt veti össze, hogy pár küldemény takaróval letudtuk és el is felejtettük a sok százezer ember halálát okozó tsunamit.Ma is éheznek és árvák sok ezren.

Ezzel szemben egy "egyszerű" 3000 körüli halottal járó terrortámadásra éveken át tartó több százezer ember halálát okozó háború a válasz, nem kimélve pénzt és életet.
A világbéke védelmében? Óh köszi, lesz itt béke.

Szóval az üzenet:
Egy sok százezer halottat hozó problémára süket a világ.
Míg a 911-re fordított energiák végtelennek tűnnek.
Izléstelen?
Na arra lenne pár példám.....

breach tru di walls 2009.09.01. 23:23:42

@egy hang a hátsó sorból: ebben van igazság - mármint hogy az emberek kevésbé tudtak róla - de ahogy a statisztikák "mutatják" a feljegyzett bizonyos fokú / erősségű természeti jelenségek száma növekedett közel a négyszeresére, de ez kicsit máshova terelte el a gondolataimat, mármint az, hogy több emberre hat ki egy ilyen katasztrófa, de ez nem idekapcsolódik.
A pontos (?) adatokat nem rég olvastam egy hiteles (?) magazinban, ahol a bevallom nem emlékszem milyen skála szerinti beosztásnál magasabb, meg a viharoknál a Beaufort-skála szerinti X értéknél nagyobb szélerősségnél stb. Tehát mindegyik "lehetséges" elbirálandó-katasztrófának meg van a határértéke ami fölött valós-katasztrófáról beszélünk.

gitáros 2009.09.01. 23:28:06

Zsoo, szegénykém, te nagyon buta vagy. Nem "nagy tisztségben levő" embereket kell olvasni, hanem értelmes dolgokat... Sok sikert hozzá.

egy hang a hátsó sorból 2009.09.01. 23:36:05

@breach tru di walls: "A pontos (?) adatokat nem rég olvastam egy hiteles (?) magazinban, ahol a bevallom nem emlékszem milyen skála szerinti beosztásnál magasabb, meg a viharoknál a Beaufort-skála szerinti X értéknél nagyobb szélerősségnél stb."

Na hát és épp ez az, amit 100 évvel ezelőtt szinte senki nem mért, vagy ha mérte is, nem volt benne az esti híradóban, és ráadásul kevesebb embert is érintett az adott területen.

Egy szóval nem állítom, hogy jó irányba mennek a dolgok környezetvédelmileg, de speciel ez a "négyszer több katasztrófa" szerintem egy eléggé nesze-semmi-fogdmegjól, hatásvadász dolog. Egyszerűen sokkal több adat áll rendelkezésünkre sokkal több eseményről a Földön, ami a nagyobb népesség és kiterjedtebb emberlakta területek miatt sokkal több embert érint, és a média segítségével sokkal a hír könnyebben eljut a többi emberhez is.

Zsoo 2009.09.01. 23:38:32

@gitáros: Ne is foglalkozz velem!
Én csak egy buta senki vagyok!
Akkor nézzd meg inkább a videókat, lépj túl rajtam!
Hátha egyszer megközelítesz!
130 az IQ-m, szerényen!

sanyix 2009.09.01. 23:43:47

teljesen jó cucc. Szánalmas az a hiszti amit néhány ember miatt csinálnak, és költenek rá iszonyatos pénzeket ("terrorizmus elleni háború"), holott ez semmi, sokkal több ember halt meg pont emiatt, és sokkal több fog meghalni más miatt, pl az éghajlatváltozás, ami ellen tehettek volna a háborúra elköltött pénzzel. De ugye annak nincs közvetlen pénzügyi haszna, és csak a pénz számít, majd akkor jönnek rá hogy nem amikor a bank mánágerek egy sivatag közepén halnak szomjan, de gazdagon...

Mellesleg maguknak csinálták ezt a problémát is...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.09.01. 23:46:32

Egy frisebb cikk a kén-hidrogénről:

www.alternet.org/story/140912/thanks_to_our_fossil_fuel_addiction%2C_we_may_be_setting_ourselves_up_for_a_catastrophic_natural_event

A jelenlegi modellek bizonytalansága mellett a jelenlegi éves 2-3 ppm-es CO2 növekedési ütemben 100-500 éven belül válik hosszú távra (néhány százezer évre) visszafordíthatatlanná a folyamat, ami könnyen minden többsejtű életforma kipusztulásával járhat.

igyugyaz 2009.09.02. 00:48:04

Zsoo: Kérlek írd be a youtuebba hogy 911 truthers debunked es nézd végig a videókat akkor megtudod, hogy nem szabadeséssel estek össze a tornyok hanem levágtak 2 mpet a videóból a "leleplezők" A többi "bizonyítékot" is cáfolják...

indapasssucks 2009.09.02. 01:11:43

911-re azért nem mondjuk hogy lófasz, mert olyan területet vont be a harcba, ami kurvára hátország. Ez a sokkoló benne, nem az, hogy milyen okos ötlet a második gépet pont akkor bevezetni.

az áldozatok száma elhanyagolható, egy ilyen témájú évkönyvben a 3.fejezetben említenék meg.

felejtsétek már el az olyan statokat, hogy 3millio éven belül a kénzemohydrodioxid aránya 150.131345% lesz a légkörben. Annyit értessz a globális ökológiához mint a faék az atomórához.

ave 2009.09.02. 01:49:27

Pedig milyen igaza van.


Hasonlo a zsido holokauszt es a ruandai nepirtas egymashoz viszonyitasa is. Igaz ott nem forditottak az aranyok, de az egyikrol mindenki tud, a masikrol meg 10-bol 2-en.

CliffBarnes (törölt) 2009.09.02. 03:49:49

Birom mikor valaki hulyesegeket hord ossze... Ha mar csak azt nezzuk, hogy ez nem reklam, vagy azt, hogy az usaban minden egyes katona hosnek tartanak, de egy lebombazott eskuvo meg ja hoppa bocs, de amugy is ok lodoztek kategoria. Vagy azt mennyire egocentrikus a vilaguk nemzeti szinten (tudom, itt elek) es fogalmuk sincsen "a kulfoldrol".
Arrol nem is beszelve, hogy ez szimplan egy felhivas arra, hogy emlekezzenek mekkora fajdalom es pusztulas volt, mit jelentett a 9/11. Es most kepzeljek el, hogy szazszor annyi gep repult volna NYnak. Megvan? Hat ez volt a cunami - valojaban meg ennel is tobb (egy raadasul egy olyan tersegben ahol hetek mulva sem volt egy arva orvos sem, meg az utak es a tobbi es a tobbi ilyenkor szokasos egzotikus maszlag).
Sajat helyi tapasztalatukra epitve magyarazza el, sot erzekelteti mi tortenik a vilag egy szamukra elfeledett reszen. Ennyi. Nem fikazza le az amcsi tragediat, nem mondja, hogy az smafu, es meg csak nem is valami rohadt mobiltelefont vagy valosagshowt reklamoz.
Innentol legalabbis kicsit meredek ez a felhaborodas, hogy jaj milyen izlestelen...

Bal 2009.09.02. 04:33:23

Az egész egy hamis analógia. Könyörgöm, mi köze a cunaminak a környezetvédelemhez? Egyáltalán, az emberi tevékenységhez? Valaki komolyan azt hiszi, hogy az embernek lehet valami köze, felelőssége, szerepe egy 114000 MT-ás földrengésben? Az áldozatén kívül, persze.

Rendben lenne, ha a reklám azt sugallná, hogy építsünk több gátat és építsünk előrejelző rendszereket, de nem; az idióta üzenet az, hogy legyünk zöldek, mert a bolygó különben jól elnáspángol. Bezzeg ha zöldek lennénk, akkor a földkéreg se ficorogna, a Szunda-lemez előzékenyen leállna a csúszással, és ízibe megszűnnének a földrengések.

Értem én, hogy érzelmekre játszanak. Csak ebben az a gáz, hogy engem például az ilyen abszurd csúsztatások mindig is elidegenítettek a környezetvédelemtől. Bekattan, hogy ezek nem ésszel érvelnek, csak simán vallást akarnak alapítani. Abból meg köszi, de van épp elég.

heloszia 2009.09.02. 04:54:17

www.worldwildlife.org/who/media/press/2009/WWFPresitem13540.html
azért ezt is leírhatta volna a kedves reklámbuzi a cikkében. ki is a hatásvadász akkor??

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.09.02. 06:24:12

Te Zsoo! Szerintem túl sokat nézted a Zeitgeist-et. Ha utánaolvasnál, tudhatnád, hogy már az első öt percben akkora lódítások vannak benne, amiből megélnének a napirend előtt felszólalók a parlamentben két hétig.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.02. 07:02:38

Épp most olvastam, hogy a WWF szerint ezt náluk senki nem hagyta jóvá, ez egy ügynökségi magánakció volt. Nem csodálom.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.09.02. 07:15:55

Talán tényleg nem túl ízléses, de nagyon hatásos. Ahogy mondani szokás, egy ember halála tragédia, de egy millióé csak egy statisztika. Ha egy TV nézőnek meg akarod mutatni, hogy az nem statisztika, hanem egy millió tragédia, akkor olyasmihez kell hasonlítanod, amit képes felfogni...

sertésmájkrém 2009.09.02. 07:28:59

@Gee Halen: Adj egy linket a lódításokról és a cáfolatokról. Én kíváncsi vagyok.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.09.02. 08:25:37

az ingerküszöb már olyan magas, hogy egyszerűen MUSZÁJ blikkfangos megoldással "elkapni" a néző szemét, és már maga az a tény, hogy többen foglalkoznak eme reklámmal (ez a blog is) maga a reklámérték. Persze, mindez annyira kézenfekvő, hogy nem is kellett volna említenem...

heloszia 2009.09.02. 09:16:21

szörnyű, hogy az index kirak ilyen nívotlan hatásvadász irományokat a főoldalra. a cikk írója igazán utánnanézhetett volna a forrásnak ha már ilyen stílusban fröcsög és elítéli egy cég managmantjét. főleg egy olyanét aki valószínűleg ezerszer többet tesz egy szebb jövőért mint ő.. az a baj, hogy ebben a világban ez nem érték csak az ilyen szenny meg mocsok mint ami itt megy ezen az oldalon is

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.09.02. 09:48:29

Maga a megjelenítés kreatív, tetszik, csak a mondanivalója nem.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.02. 10:06:40

Update: Közben a felháborodás elérte a WWF-et is, akik határozottan cáfolják, hogy bármi közük lenn a reklámhoz: "WWF strongly condemns this offensive and tasteless ad and did not authorize its production or publication. It is our understanding that it was a concept offered by an outside advertising agency seeking our business in Brazil. The concept was summarily rejected by WWF and should never have seen the light of day. It is an unauthorized use of our logo and we are aggressively pursuing action to have it removed from websites where it is being currently featured. We strongly condemn the messages and the images portrayed in this ad. On behalf of WWF, here in the US and around the world, we can promise you this ad does not in any way reflect the thoughts and feelings of the people of our organization."

majomka 2009.09.02. 11:33:58

Borzasztóan undorítóan szar ez a reklám. Felháborító. Még jó, hogy nem a wwf csinálta, nagyot csalódtam volna bennük.
Szívesen elbeszélgetnék viszont a jó kurva anyjával annak, aki kiadta a keze közül.

ethan blow 2009.09.02. 14:01:41

szori, nekem ez bejön, értem is, és nem félre, remélem. és azt gondolom, hogy Amerika szépen belerángatta a saját szarába a fél, ha nem az egész világot, 8 éve erről szól az életünk, miközben 5 perc alatt 100x annyi ember halt meg, mert szartak odafigyelni (az emberek), előregondolkozni, felkészülni, figyelmeztetni, aztán mindenki megnyugtatta magát, hogy "küldene csomagot, ha tudna", és ennyi. ez nem meggyalázása a 3000 WTC halottnak, mindenki sajnálja őket, mindenki kellően le is döbbent, de nekem személy szerint pl. miért kell, hogy több közöm legyen hozzá, mint bármi más tragédiához? mert több közöm lett, elég, ha csak arra gondolok, hogy jövő héten repülőre kell ülnöm.

másrészt valszeg ez nem WWF által rendelt hirdetés, meglepődnék, ha az lenne, ennyire nem radikálisak, ha jól emlékszem. úgyhogy teljesen okafogyott ez az okoskodás is, nekem viszont ez jutott róla eszembe.

NEXUS-303 · http://azigazsagoldala.blog.hu 2009.09.13. 17:23:30

SZERINTEM a WTC elleni támadás leg izéléstelenebb felhasználása az volt amikor lerohanták IROAKOT e miatt és megöülétek több tízezer civilt az emerikaiak (gyerekeket nőket, férfiakat, öregeket)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása