Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zsebtolvajokkal reklámoznak Romániában

Amikor megláttam ezt a hirdetést, először azt hittem, hogy csak valami tréfa, de hamar kiderült, hogy nagyon is komolyan gondolták a készítők. Az egész kampány elsősorban a román közbiztonságnak köszönheti a létrejöttét, mivel ott állítólag 2, azaz kettő percenként lopnak el egy mobiltelefont. Nem tudom, hogy nemzetközi összehasonlításban ez kirívóan magasnak számít-e, de azt sejtem, hogy ezzel minimum az európai élmezőnyben vannak a szomszédaink. Ez a körülmény hívta életre a Vodafone különleges mobilbiztosítási szolgáltatását, amelyet az érintettek, vagyis a mobiltulajok valamiért mégsem akartak annyira igénybe venni.

Nosza, gondolták a román vodafone-osok, döbbentsük rá az elkényelmesedett ügyfeleinket arra, mekkora veszélyben is vannak az értékeik. Erre a nemes célra az ügynökségük, a helyi McCann Eriksson a "legkézenfekvőbb" megoldást választotta, és "rablóból lesz a legjobb pandúr" felkiáltással egy csapat hivatásos zsebtolvajt bérelt fel. Ezeknek hál'istennek nem a telefonokat kellett ellopniuk, hanem mobil alakú szórólapokat kellett az áldozatok zsebébe, táskájába vagy telefonjára csempészniük. Amellett, hogy én úgy rúgnék picsán egy ilyen "álzsebtolvajt", aki valakinek a táskája körül matat, hogy lerepülne a villamosról, az is elgondolkodtató, hogy hol szerezte ezeket az alakokat a Vodafone. Apróhirdetésben? Kör-SMS-ben? Vagy az online regisztráció során feltettek egy Foglalkozott-e már Ön zsebtolvajlással? szövegű kérdést? Esetleg a rendőrségi nyilvántartásból válogatták ki a pickpocketeket? Valami nem stimmel odaát.

via:adsoftheworld

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr1001369909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.09.09. 13:54:02

Nem akarok feszkót kelteni, meg nyilván RB-é minden tiszteletem, és különben is, de azért valaki megmagyarázhatná, hogy két teljesen azonos témájú poszt esetén miért azt teszik ki Index címlapra, amelyik délután 1-kor keletkezett, a helyett, amelyik délelőtt negyed 11-kor ( adrenalin.blog.hu/2009/09/09/elmenyhajsza_a_vodafone_zsebtolvajokat_alkalmaz )? És mondom, eszemben sincs azt állítani, hogy RB onnan vette az ötletet, ez az Index blogajánló szerkesztőinek szóló üzenet.

xstranger 2009.09.09. 14:19:49

Nem szamolva azt a kezenfekvo lehetoseget hogy valaki bepereli a Vodafone-t hogy eltunt a telefonja es csak ezt a papirt talalata helyette. Ok meg mossak ki magukat ha tudjak, mivel elismerten zsebtolvajokat alkalmaztak.

yz 2009.09.09. 14:23:20

99% hogy scam
esetleg a vodafone saját üzleteiből egy-kettőben csinálták egy pár napig

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.09. 14:23:54

@Mr. Pither: gondolom mert az addict máskor is sűrűn van címlapon, ezt már sokan ismerik, és többen kattintanak rá, ha valami érdekesnek tűnő szöveg van mellette. Mondjuk nem ismerem a másik blogot, lehet, hogy az is ugyanilyen jó, de gondolom a blog.hu-sokat a korrektség nem érdekli, csak a kattintásszám.
Maga a reklám egyébként hát, ötletesnek mondható, de engem nem biztos, h egy ilyennel meg lehetne győzni.
Sokkal egyszerűbb valami berakni a táskába/zsebbe, mint kivenni onnan.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.09. 14:31:05

Pither
Nem egyszer elöfordult már, hogy egy másik reklámbloggal együtt nyúltunk egy témához, és egyikünk sem gondolta, hogy valaki nyúlta a másikat. Te se tedd.

yz
Egyetértek, szerintem is scam-szagú. Ilyenkor gondolok azt, hogy a One Show jól döntött.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.09.09. 14:38:01

Meh. Hülye blogmotor.

@reklámbuzi:
Lásd: "És mondom, eszemben sincs azt állítani, hogy RB onnan vette az ötletet, ez az Index blogajánló szerkesztőinek szóló üzenet."

Egy pillanatig sem feltételeztem ezt, nem is ez volt a mondandóm lényege. Csak az igazságérzetem azt diktálná, hogy azé kerüljön ki a címlapra, aki hamarabb kijött az infóval, és ebben semmi személyes nincs. Másrészt persze @danaz: -nak is teljesen igaza van, szóval le is hűltem.

leon, a proli 2009.09.09. 14:42:57

ez az írás a "pickpocketeket" részig jó volt. az angol szó használatánál még a szóismétlés is jobb lett volna

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.09.09. 14:49:24

@Mr. Pither: Soha nem feltételezném Reklámbuziról, hogy tőlem lopná a reklámokat, hiszen a forrásaink megegyeznek, könnyű felismerni az érdekes alkotásokat. :)

Az viszont most engem is felbosszantott egy picit, hogy a negyed 11-kor publikált postom helyett, az Addict délután 1 órás irománya került ki a címlapra. Ezt nem értem.

@danaz: Ha hiszed, ha nem, általában mi is elég sűrűn kint szoktunk lenni az Indexen, és többnyire elég szép látogatottságunk van. :) (Pedig mi még 1 évesek sem vagyunk.) Olvass bátran te is minket! :)

Fecskefüst 2009.09.09. 14:57:27

Vicces, mikor az ad-renalin reklámblog duzzog, amiért nem bírta beelőzni a kicsivel régebben működő ad-dict reklámblogot. Bocsánat, de ez ad-ta magát. :)

Omyg 2009.09.09. 15:03:40

@Fecskefüst: ezért a kis szójátékért ad-nék egy maflást :)

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.09.09. 15:10:38

Nem rossz, bár számomra érdekes reklám.

DeSouza · http://parhuzamosdimenzio.blog.hu 2009.09.09. 15:11:06

addict: 2 percenként 1 lopás
adrenalin: percenként 2 (=2 percenként 4 lopás ugye)
Nem mintha nem lenne mindegy, de valakinek félresiklott a fordítása. :)

Hegyi 2009.09.09. 15:13:42

a vodafonnal kapcsolatban mindig is volt egy olyan érzésem, hogy olyan mint a turkálós ruhabolt ez is erősíti ezt

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.09.09. 15:25:29

Nagyon sajnos, azt kell mondanom, hogy ha nálunk egy ilyen annyira megcsinálhatatlan lenne, és a szomszédban meg működik ez semmi másra nem mutat, mint, hogy nekünk mennyivel kevésbé maradt humorérzékünk, milyne görcsös, rosszhiszemű feszültek lettünk. Ez rossz fényt vet ránk. A reklám ötletes, humoros, jó. Érdekes, hogy a posztoló is meglátta a humoros elemet („azt hittem....valami tréfa”), de azért ellen fordult.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.09.09. 15:30:32

@Fecskefüst: Semmiféle affiliációm nincs az adrenalinnal, szóval bocs, ezt most benézted.

@ad-renalin: mint mondtam, én sem feltételeztem, hogy tőled vette az ötletet.

Bravo Bateman 2009.09.09. 15:46:14

végül is Szabó Simonék 2002/2003 környékén csinálták ezt meg filmen... az csak 6-7 éve volt.
-> Zsebzsötem - www.youtube.com/watch?v=yqNETncrSwc

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.09.09. 15:55:55

@DeSouza: Egyszerű a megoldás. A képen rajta van angolul: kétpercenként egyet.

Amúgy nekem tetszik. Tökös dolog. Végre valaki, ráadásul egy ilyen brand, hajlandó valami merészet csinálni.

Nekem kezd elegem lenni abból, hogy: "jajjajaj, csak ne legyen olyan, hogy valakiben ellenérzést kelt a reklámunk..." Na ezekből lesznek a szarok, amik gyakorlatilag senkinek sem szólnak.

Remélem nem Scam.

Void Bunkoid 2009.09.09. 15:59:38

Speciel amúgy a stat élethű, erdélyi ismerőseim bármikor tudnak keríteni bármilyen használt telefont. Ez romániában olyan szintű hobbi, mint nálunk a vonatdobálás :P

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.09. 16:10:40

@xstranger: Nálunk tuti ez lenne :D
A rajtakapott zsebes meg hadonászhatna a papírmasé telefonnal,kifiléznék a hetesen... :D

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.09.09. 16:14:44

Nekem ez nagon tetszik! Kicsit olyan pofonvágós, ha találsz a zsebedben egy telefonnak látszó papírt, amire az van írva, hogy ugyanolyan könnyen mehetett volna kifelé is, mint befelé.

Már gondolom, hogy ez volt ráírva, vagy csak maga a tény, hogy 2percenként ellopnak egy telefont. És annak is rajta kéne lennie, hogy hogyan került a zsebembe. Mert nem biztos, hogy feltűnik amúgy egy bónusz szórólap...

Mi van odaírva a telefonra?

nemezisazis 2009.09.09. 16:28:11

nekem is nagyon tetszik! ....

most komolyan.. van itt olyan aki felfedezéskor nem törné el több ponton egy olyan idegen karját aki a zsebünkben/táskánkban turkál?

nem kell szemét, a postaládámat úgyis teletömik. idegenek ne nyúljanak hozzám se, nemhogy a zsebembe vagy a táskámba. a kettőt meg pláne ne kombinálják..

az utolsó bekezdéstől rosszabb ember vagyok, humortalanabb?
korcs már ígyis ez a világ, valami egész minimális illem maradhatna..

Fecskefüst 2009.09.09. 16:34:06

@Mr. Pither:
Ööö, mélyenszántó hozzászólásomat az eggyel előttem (felettem) lévő hozzászóló inspirálta, Téged a világért sem gyanúsítanálak affil... izével.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2009.09.09. 19:20:03

Londonban is lattam mar ilyet, itt az utcakat plakatoltak ki kis poszterekkel, olyanokkal amiken a zsebtolvajokra szoktak figyelmeztetni, csak itt arra figyelmeztetnek h beletehetnek a zsebedbe vmi szinten hasonlo szolgaltatasra buzdito papirt.

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.09.09. 19:24:17

@nemezisazis: hogy eltörném-e? Hát nem hiszem, hogy menne. Tulajdonképpen én elég védtelen lennék egy ilyen szituban. Semmilyen női önvédelmi eszközt nem szoktam hordani (paprikaspré, és társai), és ugyan tutira megpróbálnék ezzel együtt is ellenállni, de...

Amúgy van egy műsor valamelyik csatornán... Megnemmondom melyiken. Mindenféle csalásokat mutatnak be profi csalók. Onnantól kezdve, hogy az utcán hogy lopják le az órát a kezedről egészen addig, hogy hogy tudják úgy ellopni a kocsidat, hogy benne van minden cuccod, lakáskulccsal, irataiddal együtt - így még az autód után a lakásodati is kirámolhatják.

És tényleg megcsinálják ezeket, beavatatlan átlagemberekkel. Az egy dolog, hogy egy papírfecnit tallsz a zsebedben. De mit csinálsz azzal, aki elviszi az autód, kipakolja a lakásod, majd miután felfedezted, egy óra múlva beállítanak, hogy itt vannak a cuccad, és legközelebb figyelj jobban....

Kacifánt 2009.09.09. 19:51:17

Talán butaságot kérdezek, de a fent látható angol nyelvű hirdetés jelent meg Romániában? Mert, ha igen az igencsak elgondolkodtató az idegen nyelv ismerete szempontjából hozzánk képest. Szerintem nálunk elképzelhetetlen hogy egy reklám angol nyelven jelenjen meg.

feltételes reflex 2009.09.09. 19:53:11

már pár éve módomban áll időről időre román reklámokat látni-nézni, és egyre inkább meggyőződésem, hogy jóval merészebbek, sokkal humorosabbak, ütősebbek, mint amiket itthon, a magyar közönségnek elsütnek.

nyilván én sem kedvelem se a zsebtolvajokat, se a zsebtolvajlást, de valamiért eszembe se jutna a vérfürdő emiatt a reklám miatt, sőt. ezenkívül jobban kellene ismerni az ottani társadalmat is, hogy értelmezni lehessen a reklámban megbújó iróniát.
de lehet, hogy kicsivel több humorérzék is megtenné.

sulemia · http://sulemia.freeblog.hu 2009.09.09. 21:21:19

szerintem azért nem kötöttek biztosítást (jó, tudom nem erről szól a beszélgetés), mert jó érzékkel levették hogy nem nekik érné meg hanem a vodafonnak. Jobban megéri olcsó mobilt venni amit nem kell sajnálni mint havonta sok pénzt fizetni semmiért.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2009.09.09. 22:14:00

Kacifánt: minden bizonnyal románul futott a hirdetés, csak készült angol változat is a fesztiválnevezések végett.

Szerintem az ötlet tök kreatív, de elég kilóg a lóláb - más szóval ezzel lehet fesztivált nyerni, de a valóságban terméket eladni aligha.

Tegyük fel, hogy találnak 10 jó tolvajt, akik trükkösen percenként 1 ember zsebébe becsempészik az üzenetet. Mennyi a reach? Napi 5000 fő egy 22 milliós országban? Arról nem beszélve, hogy mi van, ha valaki félreérti a szitut, mikor a zsebében kotorásznak, vagy olvasatlanul kidobja a hirdetést mert fogalma sincs, hogy került oda.

Summa-summárum: jól néz ki, de erősen scam-gyanús.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2009.09.09. 22:15:27

..és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mégis hogyan fogadtak fel profi zsebtolvajokat? Fejvadásszal?

aker919 2009.09.10. 00:47:37

Nehezen tudom ezt elképzelni, nem láttam/hallottam róla, és még nem is csempésztek a zsebembe semmit. Vajon mennyit kellene fizetni egy ilyen "profi" zsebtolvajnak, hogy az, amikor mások zsebébe vagy táskájába nyúl, akkor garantáltan ne kívánjon semmit kivenni cserébe? Hol éri meg a Vodafonnak drága pénzért bűnözőket alkalmazni (mert tudtommal olyan lagális szakma, mint "profi zsebtolvaj" még Romániában sincs), amikor egy átlagos szórólapozó napi gázsija nem haladja meg az 50 lejt (kb 3000 ft), és hol éri meg a fentebb említett "profiknak" naphosszat cetlikkep pepecselni, amikor fel óra alatt össze lehet lopni annyit amennyire éppen szükség van? Persze lehet szó jó kézügyességű, tisztességes alkalmazottakról, viszont számomra, Bukarestben eltöltött 5 év után, a profi zsebtolvaj azt jelenti, amikor az illető képes visszalopni a telefont, pénztárcát ha az túl régi modell illetve éppen nincs elég pénz benne.

Szabó Patrícia 2009.09.10. 17:19:16

asszem volt egy hasonló hangulató akció a Piranha (Piranja?) riasztónak vagy 10 éve, tán több: kiraktak egy jó verdát a belvárosban, és ha valaki fel tudja törni, hogy a riasztó nem szólal meg, megtarthatta az autót. aztán amikor senki nem figyelt egy pillanatra, eltűnt a verda, azóta sincs híre .)

emlékszik erre valaki estleg, aki szintén a gerontopszichiátria lakója? vagy ez is városi legenda csak?

JillandJack 2009.09.10. 20:35:26

Az ötletet a román McCann valamelyik skandináv irodájuktól vette. Az eredeti szerintem jó ötlet volt: a norvégok vagy svédek 2005-ben vagy '06-ban csináltak egy "vigyázzunk jobban értékeinkre!" kampányt az ottani tömegközlekedési vállalat megbízásából a járműveken, ahol a zsebtolvajok beleloptak műanyag kártyákat az utasok táskáiba, zsebeibe azzal a szöveggel, hogy amilyen könnyen ez odakerült, úgy az utas értéktárgyai is kikerülhettek volna. Amikor a kivitelezés buktatóira rákérdeztünk (pl. mi van, ha egy utas észreveszi, hogy a tolvaj más zsebében tturkál), azt mondták, hogy mindig ott volt velük egy beavatott civil ruhás rendőr a járműben.

Ződgyík 2009.09.26. 13:52:05

Képzelem, mikor valaki megfogja az egyiket, amint a zsebében kotorászik, és letépi a karját, hogy aztán a trutymós végével verje agyon...
Amúgy meg baromság. Aki nem akar, azt nem győzöd meg. Ez van...

Alízium · http://minerva-szki.hu/szakkepzesek/ujsagiro-1.php 2009.11.10. 11:09:04

Szerintem ötletes, csak nehogy a szórólapozók rászokjanak!
Viccen kívül, elég jól arcon csapja az embert, hogy tessék jobban figyelni az értékekre.
Nekem nem kell zsebtolvaj, én magamtól is elhagyom a telefonjaimat vagy beejtem őket a szellőzőbe. Akkor pedig már a Vodafone sem tud segíteni, főleg, mert én Pannon-os vagyok :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása