Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zenélő lépcső az aluljáróban

Hihetetlen, hogy egy aprócska kis ötlettel hogy fel lehet dobni a legunalmasabb aluljárót is, amin az emberek amúgy csak túl akarnak jutni. A Volkswagen néhány nyomásérzékelő és egy-pár méter fekete, illetve fehér műanyag segítségével a stockholmi Odenplan metróállomás egyik aluljáróját pimpelte fel, és alakította át a lépcsőt egy hatalmas, működő zongorává. Az utasok felfedezve a poént, azonnal birtokba vették a szerkezetet, és szinte meg is feledkeztek arról, hogy egy mozgólépcső is van a zongora mellett. Mindenki ezt akarta használni, ami nem is csoda, mekkora poén lehet már a mondjuk a Highway to Hellt elszteppelve leszállni a mélybe. Mindezt a VW persze nem csak úgy unalmában készítette, hanem a Rolighetsteorin.se oldalon szervezett "Theory of Fun" elnevezésű kampánya részeként, ahol azt akarják bebizonyítani, hogy egy kis öröm, jéték vagy humor meg tudja változtatni az emberek viselkedését. A stockholmi DDB által szervezett kis események mellett arra is buzdítják az embereket, hogy töltsék fel a saját fun ötleteiket is, cserébe szép pénzjutalmat is ígérnek. Akit érdekel, itt egy másik mutatványuk a világ legmélyebb szemetesével, ami szintén jó poén. 

via:creativity-online

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr741438891

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aluljárunk 2009.10.20. 10:04:49

A Népszabadságban olvastam egy cikket a budapesti aluljárókról, illetve a programról, mely azt hivatott szolgálni, hogy minél többnek legyek valódi gazdája. Olyan, amelyik gondjukat viseli. Jómagam megannyiszor megfordulok többek között a legnagyobb al...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

worki · http://worki.hu 2009.10.09. 18:03:10

Zseniális! Jó lenne sok ilyen ötletes megoldást látni mindenhol!

Váraljay Gabriel 2009.10.09. 18:15:41

Szuper. Érdekes, hogy milyen sok kezdeményezés van külföldön, itt meg mindenki a saját kis szürke életét éli és nem ad semmi pluszt a léthez.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.10.09. 18:28:44

jó volt nézni, hogy mosolyogva jöttek ki az emberek az aluljáróból:)
az a tom hanks film jutott róla az eszembe, amikor a játéküzlet padlójára volt egy klaviatúra fektetve és urálva/lépegetve eljátszottak egy számot rajta...:)

MrBean 2009.10.09. 22:17:28

Elképzelem mondjuk a Blaha aluljáró szökőkút felőli feljárójánál... Ahogy a cekkeres Pavlatics néni a háziorvostól hazafelé menet már a villamoson kipanaszkodta magát boldog-boldogtalannak a sajgó hátáról, a visszeres lábáról és férje Alzheimerjéről... "És tessék, még a lépcsőn se hagynak csendben, nyugodtan lemenni! Briganti banda!" Hát ilyen ország vagyunk mi :) Cáfoljon meg engem a DDB :)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.10. 09:18:46

ötletes, meg aranyos,csak a VW-hez nem tudom kötni...:S

zsírfeka (törölt) 2009.10.10. 11:25:50

a szemetes sokkal ütősebb...
[:-]>

Chalabre (törölt) 2009.10.13. 12:32:33

Ez óriási ötlet, csak valahogy nem a VW-hez illő, nincs kapcsolat... Mondjuk a BÖF vagy mások megcsinálhatták volna itthon... Nagyon eredeti... Nálam itt kezdődik a kreativitás... Hasonló kezdeményezéseket itthon is olyan jó lenne látni...

A feneketlen szemetes is nagyon klassz, egy kicsit kandikamerás feeling, nem figyeltem mit hirdet, de fel lehetne rá hívni mondjuk a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. figyelmét.

gabigyerek 2009.10.21. 00:33:02

Lehetne, lehetne, de hidd el, hogy szerencsétlen kuka nem érné meg a következő napfelkeltét. Sajnos ezek vagyunk mi, kár szépíteni.

Parasite 2009.11.06. 17:58:32

@Chalabre: illik VW-hez. eleve érdekes és jó dolgok, összekötöd utána a VW névvel. meglátsz egy kukát és eszedbe jut róla a feneketlen kuka, róla meg a VW. továbbá ""Theory of Fun" elnevezésű kampánya részeként azt akarják bebizonyítani, hogy egy kis öröm, jéték vagy humor meg tudja változtatni az emberek viselkedését." tehát VW-t vezetni öröm, játék, amitől boldog leszel stb.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása