Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

No Comment: Laboratory nélküli UPC tender

"Már hónapok óta lehetett sejteni, hogy marketingkommunikációs feladatokra tendert ír ki a UPC. Most ez megtörtént. A cég meghívásos pályázaton keres kreatívügynökségi és médiaügynökségi partnert. Online tender egyelőre nem lesz. A médiatendert már kiírták, a kreatívpályázat még előkészítési fázisban van. Annyit már most is tudni lehet, hogy a kreatívtenderen a UPC-vel három éve együttműködő Laboratory Ideas nem indul, mivel az ügynökség már többször kijelentette, nem indul tenderen." forrás:kreatívonline

Címkék: no comment

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr531505120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.11.06. 17:02:36

hát én a kötöttszörnyes gyereklélekbántó Futrinkautcás reklámok után nem is vennék UPC-t

Hara Mati 2009.11.06. 17:43:15

@SueSue: hát, az már a végjáték volt szerintem. Biztos jobb lett volna a csúcson abbahagyniuk, de én személy szerint így is sajnálom, mert valami tényleg véget ért. Valami, ami jó volt.

korn · http://www.facebook.com/pages/Reklamvers-mindenkinek/135522226476780 2009.11.06. 17:49:41

ríszpekt a Laboratory hajthatatlanságáért,
itthon, rajtuk kívül nem sokan merik felvállalni ezt a fajta függetlenséget:
a bizalmi tőkét a biztos profit elé helyezni

szorítok nekik

112233445566778899 (törölt) 2009.11.06. 21:09:47

Én nem tudom, mit vagytok úgy elájulva ettől. Mi se tenderezünk, mégsem halunk éhen. Nem éri meg, hiszen a szellemi tőkénket nem pazarolhatjuk. Arra azért kíváncsi lennék, mivel foglalkozna egész nap az a sok marketinges hölgy a különböző vállalatoknál, ha senki sem indulna tenderen. Referencia, portfólió, személyes beszélgetés, közös hang, szimpátia - mi más kell, hogy eldönthesse valaki, érdemes-e együtt dolgozni valakivel?
Tudom, hogy a beszerzési osztályok mostanában átvették a hatalmat, de igazából nem csodálom. Néhány marketingosztályra egy fillért nem bíznék én sem.

borzalmacska 2009.11.07. 12:45:13

Végre egy ügynökség, aki képes ellenállni a "nyúbiznisz" csábításának. Az ügyfelek tendereztetési mániája tényleg az ügyfél-ügynökség kapcsolat halála. Azon kívül, hogy árversenybe kényszeríti az ügynökségeket, mindössze annyi funkciója van, hogy őrületbe kergeti szerencsétlen kreatívokat is.

Ugyanez megy kicsiben: aki fizet, az diktál. Mi most akarunk új arculatot csináltatni, és a főnök már az n+1-edik grafikustól kér be logóterveket, persze ingyen. Pedig volt már olyan, ami tetszett neki, "De hát nézzünk meg még néhányat, nekünk úgysem kerül semmibe. Ha nincs munkája, ráér rajzolgatni, nem?"

Kérdés, hogy mennyire engedheti meg egy ügynökség, hogy elvei legyenek. Szerintem még a Laboratory sem elég erős ehhez.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.11.09. 09:13:02

@korn: @borzalmacska: Amennyire én tudom, van másik olyan ügynökséget, aki képes felvállalni a függetlenségét, és a ellenálni a nyúbiznisznek.

Azaz: Ha úgy van, akkor kirúgni ügyfelet, vagy nagy tenderen mégsem indulni, ha olyan az ügyfél.

Hogy melyik ez, nem árulhatom el, mert Ők sem tették magukról.

korn · http://www.facebook.com/pages/Reklamvers-mindenkinek/135522226476780 2009.11.09. 09:37:25

@Bajnok: tudom, ezért írtam úgy, hogy nem sokan,
és azt is, hogy ők felvállalják, azokkal ellentétben, akikre Te utaltál

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.11.09. 12:10:42

@korn: Télleg írtad. Bocsáss meg, még hétfő reggel van/volt.

medvemackó 2009.11.10. 14:12:25

Azért óvatosan ezzel a riszpekttel: iparági pletykák szerint azért nem indulnak, mert megkérték ôket, hogy ne induljanak, voltak állítólag mutyiszagú ügyek amit az új upc vezetés nem komált...

zaq 2009.11.10. 14:29:46

@medvemackó: túlkompenzálnak? kicsit kacagtató, hogy a UPC - ismerve az előzményeket - a mutyi miatt finnyáskodik.

Szabó Patrícia 2009.11.11. 10:25:08

a tendereztetés az egyik legmegalázóbb ostoba fos, a szakma legsötétebb árnyoldala ebben a formában. főleg, mert ingyen van, ügyfél meghív 8-10 ügynökséget, és szopatja őket akár 2 hónapig pár fordulóban, végül egyet kiválaszt, a többi ötlet meg ottmarad náluk ingyen, ajiba. sajnos nem egyszer fordult elő velem is, illetve velünk, hogy a meg nem vett ötletre nyomokban ráismertem a Kiválasztott munkájában.
én minden meghívott ügynökség helyében kiszámláznék mondjuk 1,5 misit, mert az talán lefedi a prezentáció összköltségét, munkaórával, a jópofa nyomtatványokkal együtt, amik kellenek, hogy elkápráztassuk a leendő ügyfelet, aki helyett majd a fókuszcsoport eldönti, mi tetszik neki, hatalmas tisztelet és riszpekt a kivételnek. (persze, kurvára nem fedi le a melót 1,5 misi, de talán meggondolná az ügyfél, hogy hány ügynökséget szivat feleslegesen)

van egy ügyfelünk, aki pl. azt csinálta, hogy meghívott vagy 10 ügynökséget egy chemistry meetingre, ahol beszélgettek két órát erről-arról, aztán ez alapján kiválasztott kettőt, és csak azokat versenyeztette meg, azt is csak azért, mert két ügynökségre volt szüksége, és kérdés volt, ki miben a jobb. ez így viszonylag korrekt.

de bazmeg ki az, aki 8 ügynökséget hív meg, mert még azt sem tudja kitalálni, melyik tetszik neki?

aztán még egy kérdés, ezek szerint a Laboratory semmi olyan ügyfél környékén nem fedezhető fel, aki épp tendereztet? vagy csak hivatalosan nem indulnak, viszont másfelől megpróbálják becserkészni az ügyfelet? ez most egy kérdés, nem inszinuáció, csak hogy teljesen képben legyünk. illetve tenderen nem indulnak, hanem betámadnak ügyfeleket simán? mert akkor nekem nem annyira haverok, meg nem is annyira karakánok, ha őszinte akarok lenni, csak óvatosak és csendben támadnak, hátulról. vagy rosszul gondolom? javítsatok ki nyugodtan, de tök hülyének ne nézzük egymást.

egygrafikus 2009.11.11. 12:08:26

A legszebb amikor egy bannerra, vagy egy wobblerra hívnak meg két három ügynökséget és szopatják ôket több körön keresztül. Illetve nem. A legislegszebb az, amikor a meglevô ügyfelétôl kap az ügynökség egy megbízást, dolgozik rajta, prezentál több körön keresztül, majd a legvégén közlik, hogy egy másik cég ötlete nekik jobban tetszik, mert ez egy tender volt, csak elfelejtettek szólni...

Szabó Patrícia 2009.11.11. 12:32:41

És még valami a Laboratory "nemtenderezek" vonalához, mert ez egy kicst kérdéses nekem nagyon: ha pl. betámadna hátulról egy ügyfelet, akit megdumálnak, viszont az ügyfélnek kötelező tendereztetnie, akkor vajon lesz-e egy fal tender, amint a Laboratory "nem indul", és mégis megnyeri, míg a többieket feleslegesen szopatják, vagy elegánsan innen is visszalép, avagy az ügyfél új üzleti szabályzatot ír magának, amelynek megfelel új ügynöksége? a kérdés nem véletlen, konkretizálni is tudnám a kérdést, de nyilván nem itt. szal?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása