Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Minimaxból cukrosbácsi lett

Nem gyakorló felnőtteknek valószínűleg az égvilágon semmit sem mond a Minimax csatorna neve, de a gyerekeseknek valószínűleg azonnal beugrik valamelyik itt látott mese. Persze ezen az adón is vannak furcsa mesék (például Noddy, a kissé gyengeelméjű autóvezető játékbaba, Flipper a beszélő delfin vagy éppen Bibi, a kilógó bugyogójú gyerekboszorkány), de a többiekkel összehasonlítva még itt vannak a legártalmatlanabb rajzfilmek. Franklin kalandjai például kifejezetten jók, simán nézheti a gyerek anélkül, hogy minden második pillanatban az ujjaival kellene eltakarnia a szemét a tévében a főhősre támadó szörnyek miatt. 

A Minimax is tudja (vagy legalábbis eddig úgy tűnt), hogy egy gyerekcsatornának nagy felelőssége van a kicsik felé, akik mesenézés közben sokkal nyitottabbak, ezért sokkal sebezhetőbbek is. A csatorna eddig igyekezett is megnyerni magának a szülők jóindulatát, és a néha zsibbasztóan ostoba és közvetlenül a gyerekeket célzó reklámokat leszámítva olyan akciókat szervezett ( most például az olvasást népszerűsítő akciójuk fut), amivel egy kicsit kiengesztelhették őket. Az a tendencia azonban, ami mostanában látszik kibontakozni az adón, egészen megdöbbentő. Merthogy a Minimax kezdi felfedezni saját, a gyerekek körében egyre népszerűbb márkájának az erejét, és rájött, hogy ezt más területeken is tudja kamatoztatni. Összebútoroztak a Coop áruházlánccal, és elkezdtek különféle termékeket Minimax név alatt piacra dobni. Ezzel még nem is lenne nagy baj, ha nem az élelmiszeripar szemetét próbálnák a gyerekekre tukmálni. Minimax márkanévvel ugyanis még csak véletlenül sem lehet semmi egészségeset kapni.

Fogkrém? Gyülömcsital? Tejtermék? A fenét! A három termék, amivel eddig a Coop áruházlánccal kötött házasságuknak köszönhetően előrukkoltak, a következő: az egyik egy a CBA boltokban forgalmazott cukros-kakaós ostya, a másik egy apró, banán, málna vagy kakaó ízű cukorgolyókkal töltött szívószál, amelyen át tejet szívva azonnal ronccsá rombolódik a kicsik foga, a harmadik pedig egy ótvar pillecukor, amihez csokiszószt mellékelnek, hogy a gyerekek abba mártogassák bele az édességet. Ahelyett, hogy saját felelősségük tudatában valami olyat próbálnának meg csinálni, ami hasznos a gyerekeknek, és ami pozitív irányba befolyásolja a csatorna megítélését, a hirtelen jött sikertől megrészegülve aprópénzre akarják váltani a márkát, azonnal a sárba taposva azt. Ahelyett, hogy az egészséges életmódra, egészséges táplálkozásra vagy mondjuk rendszeres fogmosásra buzdítanák a piciket, egy profitnövelő, de fog- és hitelrontó marketingakcióba kezdenek. A rövid távú üzleti haszon reményében a béka segge alá rántják a saját megítélésüket, valószínűleg nem egy szülőt haragítva magukra az eddiginél is jobban. Kedves Minimax, megérte?

Címkék: gyerek tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr461594373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noda10 2009.12.18. 11:39:45

Nem az első ilyen okos húzás, nem is az utolsó. Egyébként én nem értem, hogy lehet ennyi negatív példát hozni. Az alap marketinges, reklámelmélettel foglalkozó, stb könyvekben feketén fehéren le vannak írva a márkaépítés ismérvei. Ha az embernek nincs intuíciós készsége, legalább ezekből a könyvekből a saját fejébe verhetné a szabályokat, mint a Szentírást. De nem... Az illetékesek nem tanultak, vagy ennyire hülyék? Netán mindkettő.

PS: Miért van munkájuk? :D

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.12.18. 12:48:02

a nápolyis CBA-s dolgot láttam már, nagyon ócska
egy sima fehér zacskón minimax felirat...

szánalmas

Guild 2009.12.18. 14:17:42

Nem gondolom, hogy marketing szempontból akkora mellékfogás lenne. Lehet, hogy lesz pár egészségtudatos szülő, aki felháborodik, de a többség szerintem simán megveszi a cuccokat a nyafogó gyereknek.

csokiájsz 2009.12.18. 14:28:56

sztem elég gáz. A pillecukor habvarázs nálam is kivágta a biztit. Minimax = tiltólista.

pucros 2009.12.18. 14:35:50

Minimax éppen porrá rombolja a brandjét.
Most ez a divat. A Tiger Woods is ezt csinálja.

dugcy 2009.12.18. 14:36:06

A gyerek látja, tombol érte, szülő megveszi - marketing ok. Amúgy valóban gáz mert szarok a termékek, és szegényes a Minimaxra nézve is - amit amúgy szeretek, és szerettem azelőtt is mielőtt megszületett a gyerekem.

midnight coder 2009.12.18. 15:24:07

Éljenek az egészségfasiszták!

escéhá 2009.12.18. 15:37:34

Ki mondta, hogy kell venni? Én a gyerekem simán megérti, hogy bizonyos termékeket mégha esetleg finomak lennének is, miért nem kaphat meg. Elvek...

Picsasereghajtó 2009.12.18. 15:43:34

@escéhá: Ott a pont. A gyereknevelés a szülő feladata, a TV-é a profitmaximalizálás. Aki szó nélkül megveszi a gyerekének a tévében látott szart, az elbaszta a nevelést, és erről nem a tévé tehet, hanem a hülye szülő.

Nehogy már a BKV legyen a felelős azért, hogyha nem figyelsz a gyerekedre és az bemászik a villamos alá.

Naszta · http://naszta.hu 2009.12.18. 15:48:56

@escéhá: "Tiltással nevelsz, hazugságra tanítasz."

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.12.18. 15:57:52

nem kötelező venni belőle, én nem fogok az tuti

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.12.18. 16:09:40

escéhá
Senki nem mondta, hogy venni kell belőle. Én sem fogok, és még sokan mások sem. Én arról beszélek, hogy ez a szülők felé nagyon rossz üzenet, és a Minimax megítélését rontja. Megint a rövidtávú profitérdekek győztek a márkaépítés felett.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2009.12.18. 16:33:54

a minimaxot sosem harcsáztam. de szerencsére van alternatíva a minimax mellett, ahol viszont egyáltalán nincsenek reklámok (én azok miatt nem engedem nézni ezt a csatornát a srácoknak). jim-jam - upc-n fogjuk.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.12.18. 16:35:24

GyümölcsITAL?! Soha! 12 % gyümölcs, cukor és citromsav annál több! Minimum nektár, de inkább lé...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.18. 16:58:20

Mi a bajod a kiemelt mesékkel? Mert ha mondjuk az Avatart emelted volna ki...

Bedina74 · http://anyaapagyerekek.blog.hu 2009.12.18. 17:02:28

A gyerekeim oda se figyelnek, ha reklám megy a Minimax-on! Persze azért 1-2 dologra felfigyelnek, de ha azt mondom ilyet tuti nem kaptok, megkérdezik, miért, elmondom, megértik. Ennyi.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.12.18. 18:20:55

hát mondjuk főleg ilyenkor karácsonykor ha megnézed, elég sok reklám van,villóznak össze vissza...
én ilyenkor határozottan rühellem...

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.12.18. 21:04:45

@Bedina74: az én gyerekeim sem nyofogtak még egyszer sem hogy vegyek ilyen vackot.
@Sün! balázs:Szerintem azoknak a szülőknek van valami elb@szva az nevelési módszereivel , biztos a nagyszülők öket cseszték el és ezt a génjeikkel örökítik....

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.12.18. 21:19:19

Nem viszek gyereket vásárolni, vagy ha igen, akkor az elején megbeszéljük: egy dolgot választhat. Ez jellemzően működik, és semmi ilyen apró vacak nem fér bele az "egy dologba", hiszen az már nem buli :)

A Minimaxnak meg toll a fülébe, a műsorszerkezet is romlik, este fél 8-tól már "nagyobb gyerekeknek" szóló mese (gyakorlatilag anime) megy.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.12.18. 22:28:42

@Konrad: úgy tűnik azonos elveket vallunk, lehet ugyanzonon a Dr. Spockon szocializálódtunk? :DDDD

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.12.18. 23:51:30

@SueSue: szinte biztos :) Megvan még anyuéknál, elég rongyos példány.

eaposztrof · http://blog.eaposztrof.com 2009.12.19. 03:27:33

egyértelmű bizonyíték, hogy posztkommunista barmok vannak hatalmon a minimax döntéshozói közt (is), akiknek fogalmuk nincs arról h információs világban élünk, és hogy mekkora hatalmuk van az online médiafelületeknek. és arról sincs h egy felvilágosult társadalmat próbálnak átverni, és h a kor édesanyái szeme előtt az egészség lebeg, és jelesre készülnek a témában vásárlókörút előtt.

szánalmas..

nikk rivers 2009.12.19. 09:39:09

- Noddy jó mese, hároméves kislányom imádja, az ő korosztályához igazodik, nagyon jó nevelő hatású (mindig átjön az üzenet a gyerekeknek, hogy strapa tizedes miért csukta dutyiba a két rosszmanót pl.)

- Az üzletek eddig a legváltozatosabb mese-márka elemek alatt árulták a legváltozatosabb hulladékaikat. Teljesen logikus, hogy a minimax is meg akar élni.
Aki müanyag szarokkal tömte eddig a gyerekét, ezután is azzal fogja, akár egészséges a minimax food, akár nem.

- A "TVben láttam, elhiszem" mentalitást nem lehet egyhamar kinevelni a szülőkből, innen már mindegy melyik csatornára van kapcsolva a "Varázsdoboz"

Rita25 2010.01.20. 13:02:24

Kisfiam rágta a fülemet, hogy vegyek neki szívószálat (nagy Minimax rajongó), de olvastam a blogot és nem akaródzott. Persze nagyi megvette neki, ezért megnéztem mi van benne. Kicsit ledöbbentem, mert rá van írva, hogy 100 % természetes. Tuti kamu - gondoltam, de nem. Tényleg nincs benne semmi káros, eltekintve a cukortól, ami miatt járhatunk a fogdokihoz. Pl. a vaníliásba van E 160, aminek utánanéztem a neten, ahol ezt találtam:
E-160 (likopin): Természetes eredetű. És a sok allergén anyag után végre egy anyag, aminek állítólag tumor-növekedést gátló hatása van. A paradicsom sok likopint tartalmaz.(www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1790)
Még egyszer idejöttem, és újra olvastam a bejegyzést. Szerintem nem is próbálta/látta a terméket, és a szokásos lehúzás megint, amire persze mindenki (én is) felült. Megjegyzem: nem adok minden nap ilyet a gyereknek, de ha igen, akkor inkább ezt, mint más édességet.

C-kazmi 2012.07.12. 10:23:24

Szerintem egyáltalán nincs igaza annak aki lehúzza, a termékeket, ugyanis tényleg finomak és egészségesebbek mint pl.: kóla, tábla csoki, gumicukrok, nyalókák, amik tele vannak szintetikus anyagokkal és tömény cukor szinte mindegyik.
Az én gyerekeim nagyon szeretik és meg veszem nekik, mert ezt látom a leg gyerek barátabb édesség.
Attól, hogy valamibe van "E" betű, az nem azt jelenti, hogy káros, ugyanis a természetes anyagoknak is "e" rövidítésük.

v-katus65 2012.07.12. 10:37:12

@csokiájsz:
Mi bajod van a Habvarázzsal, tény, hogy elég sok cukor van benne, de azt a gyerekek a játék és mozgás alatt el is égetik.
Nem egy 30 év körüli állandóan TV és számítógép előtt ülő tohonya semmit nem mozgó felnőttnek.
Sajnálom, hogy nem lehet kapni mostanában, remélem hamarosan újra elérhető lesz.
Bár minden édesség gyártó ennyire gyerek centrikus lenne, a profit orientáltság helyett.

dr.neni 2012.07.12. 10:54:47

Gyermek orvosként sokszor hallok érdekes dolgokat a gyerekek szüleitől. Tőlük halottam először ezekről és az édességekről és csak rá legyintettem, hogy biztos ez is valami jó marketing fogás és valaki jó sokat keres ezen.
De miután kicsit utána néztem rájöttem, hogy ha mégis csak egy jó anyagi lehetőség valakinek, akkor is okosan a gyerekeknek egészségre nem ártalmas természetes összetevőket tartalmaz.
Remélem ez az étkezési reform a többi édesség gyártót is magával ragadja és észhez térnek.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása