Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szexi nagyikkal az egyenlőségért

Nem ma volt sláger Benny Benassy Satisfaction című száma, de a barkácsszerszámokkal pózoló modellek képe elég sok férfi retinájába égett bele abban az időben. Ezt a klisét azóta is előszeretettel használják a reklámokban, elég csak az RTL Klub Való Világnak készült szpotjaira gondolni, amiben ezt koppintották le a légkalapáccsal az utat törő munkáslányos jelenetben. Ezúttal ennél eggyel viccesebb feldolgozás készült a klipből. Szinte jelenetről jelenetre újraforgatták az egészet, csak ezúttal a granny szexre izgulóknak kedveztek, hiszen bomba csajok helyett attraktivitásukból sokat vesztett nagyikkal játszatták el a szerepeket.

Az eredeti videoklipre hajazó szpotban rengő hájredők, vastagra rúzsozott csíkszájak, alapozóval feltöltött szarkalábak, megereszkedett fenekek és maryzsuzsisan tapadó fogsorok váltják egymást a képeken. Miért? Hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a nőknek ugyanolyan bánásmódban és fizetésben kellene részesülniük a munkaterületükön mint a férfiaknak. Ha ugyanis ugyanazért a munkáért kevesebbet kapnak mint a férfiak, tovább kell majd dolgozniuk, és 60 éves koruk táján nem a jól megérdemelt nyugdíjra számíthatnak, hanem arra, hogy folytathatják a melót, és foghatják tovább a jelképes ütvefúrót. Furcsa, de összeáll az üzenet, bár azt, hogy lesz-e ember, aki erre emlékszik majd, és nem csupán a sokkoló nagyis jelenetekre, abban azért nem lennék olyan biztos. 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr252715685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2011.03.07. 16:57:34

Kim Kiyosaki a Gazdak nő c. könyvében (Bagolyvár, 2010) nagyon szépen kifejti ezt, és a probléma nem csak abból áll, hogy kevesebb a munkabér, hanem eleve kevesebbet dolgozunk (amerikai statisztika szerint 13!!! évvel -- ideális esetben csak a gyerekek miatt), váláskor a gyerekek általában a nőnél maradnak, továbbá a nők átlagéletkora 7-10 évvel hosszabb, mint a férfiaké...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.07. 17:50:03

az lenne az ideális, ha mindenki ugyanannyi fizetést kapna

Art Mooney 2011.03.07. 18:26:46

@edinalorincz: így van. arról nem is beszélve, h eleve korábban mehetnek nyugdíjba, ami (most még) fix bevétel. arról persze sosem esik szó (és nincs csilivili figyelemfelhívó kampány), h vajon szimpla gonoszságból ad a tőkés kevesebb bért, v van más oka is... emellett az h a kisebb fizetés MIATT "tovább kell majd dolgozniuk" totális ökörség. ha az adott bértömegen belül a nemi különbségeke el lennének távolítva, akkor igaz h nőne a nők bére, de a férfiaké csökkenne (bértömeg!), így a párral élő nőknek ugyanúgy "tovább kell majd dolgozniuk", hiszen a családi bevétel nem változott a szuper kiegyenlítéssel. stb.

IronLowrider 2011.03.07. 18:39:48

Ha a nők fizetése ugyanannyi munkáért tényleg alacsonyabb lenne, akkor senki nem alkalmazna férfiakat.

www.youtube.com/watch?v=Cb_6v-JQ13Q&feature=related

fehéregér 2011.03.07. 19:34:42

Azért ez a klip rémes. Nem azért, mert a "nagyik" öregek, és ráncosak, ez mondhatni természetes velejárója annak, ha az ember nem patkol el negyven évesen, hanem mert a korukhoz méltatlan ez a szerep, ezek a pózok. Fiatalabb korban sem hátrány, de idősödve pláne nagy szükség lenne valami méltóságra, ez a ribancos mókázás visszataszítóvá teszi őket.

aPacsirta 2011.03.07. 19:38:13

mindenhol csak a bulvár mocsok, még ebbe is bele van fűzve a VV

szori srácok, uncsiiiiiiiiiiiiiiiiiii

TROLLFORGATÓ!!!!!!!!!44négy | problem? · http://akinemmekintosthasznalazbuzi.blog.hu 2011.03.07. 19:38:37

Sunáznám!

Amúgy volt ilyen "kigyúrt" jómunkásemberes verzióban is :)

penelope garcia 2011.03.07. 19:39:12

Meglepően jól tartják magukat ezek a nénik, sok huszonéves is megirigyelhetné némelyük lábát, seggét. Én legalábbis szeretnék majd ilyen formákat 60-70 évesen. :)

aPacsirta 2011.03.07. 19:39:27

OMG!!!

ez gusztustalan!!!!!!!

[c] 2011.03.07. 19:39:57

@edinalorincz: "eleve kevesebbet dolgozunk (amerikai statisztika szerint 13!!! évvel -- ideális esetben csak a gyerekek miatt)"

Az azonos munkakörben dolgozó azonos tudású férfiak és nők közti jövedelemkülönbséget ez egyáltalán nem indokolja.
Akinek tíz évvel több tapasztalata van, nagy valószínűséggel több pénzt kap, önmagában ez ellen senki sem ágál, szvsz.

"váláskor a gyerekek általában a nőnél maradnak"

És azért lehet a nőnek kevesebbet fizetni, mert majd jól kipótolja a különbözetet a gyerektartás?

"továbbá a nők átlagéletkora 7-10 évvel hosszabb, mint a férfiaké..."

Ennek mi köze a fizetésekhez?

Nem cseszegetni akarlak, tényleg nem értem az indokokat.

penelope garcia 2011.03.07. 19:40:39

@fehéregér:

Ez aranyos. :)
Tudod, ez itt HUMOR kategória. Ereszd el azt a zabszemet. Lazíts.

penelope garcia 2011.03.07. 19:43:52

@antiszociális exlúzer:

Arról nem is bszélve, hogy a "kevesebbet dogozunk"-ot úgy kell értelmezni, hogy PÉNZÉRT kevesebbet. Egyébként meg átlagosan naponta 3-4 órával többet, hiszen a háztartást nem a férfi vezeti, a gyerekkel nem a férfi foglalkozik. Jó, ha legalább a pénzügyeket, hivatalos tilitolikat ő intézi. (Bár a legtöbb család jobban jár, ha nem, mert beosztani és megszervezni dolgokat igazán a nők tudnak jól.)

Girhes Joe 2011.03.07. 19:58:52

@antiszociális exlúzer:

Jó, elmagyarázom helyette.

1. A nők ugyanakkor kezdenek dolgozni, mint a férfiak.
2. A nők elmennek gyesre, a férfiak nem.
3. A nők nyugdíjkorhatára alacsonyabb, mint a férfiaké.
TEHÁT
A = 1+2+3 = a nők JELENTŐSEN kevesebb időt dolgoznak le pénzkereső munkában, mint a férfiak (a cikk állításával homlokegyenest ellenkezőleg).
Továbbá
4. A nők várható átlagélettartama magasabb, mint a férfiaké.
TEHÁT
B = 3+4 = a nők JELENTŐSEN többet töltenek nyugdíjban, mint a férfiak.
KÖVETKEZÉSKÉPPEN
A+B = a kevesebb munka ellenére hosszabb nyugdíjasévekben megkapott járadék kompenzálja a munkás években kapott alacsonyabb fizetést.

Na persze mindez csak abban az esetben igaz, ha tényleg fennáll valamiféle durva bérkülönbség, amiben én nem egészen vagyok biztos, a következők miatt:
- ahogy IronLowrider írta, ha ez igaz lenne, minden munkáltató elsősorban nőket akarna alkalmazni,
- vagy ha mégsem akar, és a nők bére mégis alacsonyabb, akkor meg valamilyen gazdasági hátrány mégiscsak indokolja a különbséget,
- a bérezés alku tárgya, két azonos adottságú, azonos munkát végző férfi (vagy nő) között sem azonos a bér szinte soha,
- és amúgy is csak azt a statisztikát hiszem el, amit magam hamisítottam.

Kicsit soknak tartom már ezt a mesterséges egyenlősdit, a férfiak és a nők közötti különbségek nem véletlenül alakultak ki és nem véletlenül maradt fenn egy részük.

[c] 2011.03.07. 20:20:39

Még most sem értek valamit, s ez a következő: adott egy pozíció és két ember (illetve két azonos pozíció), tegyük fel, hogy mindketten tíz év tapasztalattal rendelkeznek, azonos tudással és azonos végzettséggel (jó, sosem lehet teljesen azonos, ergo, legyen annyira azonos, amennyire elképzelhető).
Ha ilyen esetben a nő alacsonyabb bért kap, azt egyik sem indokolja a fenti válaszok közül. Lehet, hogy a nő három évig gyesen volt, de ettől még a tíz év tapasztalat tíz év tapasztalat, nem pedig 10-3.

"A+B = a kevesebb munka ellenére hosszabb nyugdíjasévekben megkapott járadék kompenzálja a munkás években kapott alacsonyabb fizetést."

Szerintem nincs mögötte semmi efféle megfontolás, aka "társadalmi befektetés". Akkor lehetne, ha az állam osztaná a fizetéseket. Akkor mondhatná Kiss Mariskának, hogy "azért adok neked alacsonyabb fizetést, mert majd visszakapod, amikor öreg leszel".

Abban igazad van, hogy a bér gyakran alku tárgya, s lehet, hogy a nők nem képviselik megfelelően az érdekeiket.

[c] 2011.03.07. 20:21:16

@Gergő77: Eltűnt a "válasz erre". Az előzőt neked válaszoltam.

[c] 2011.03.07. 20:46:29

@Gergő77: A nők munkaerőpiaci hátrányának elsődleges oka természetesen a gyereknevelés.
Ez nyilván összefügg azzal is, hogy a nők hová pozicionálják magukat a béralku során - azaz, kevesebbért is elvállalják a munkát, így igyekezvén kompenzálni azt a hátrányt, amelyet állítólag női mivoltuk jelent a munkaadó számára.
Természetesen a munkáltatót sem a sátáni gonoszság vezérli, amikor a gyerektelent ill. a család által kevésbé lekötött férfit részesíti előnyben, hanem a kőkemény gazdasági megfontolás.
De azért én nem gondolom, hogy ez a berendezkedés kizárólagos és megmásíthatatlan. Hogy egy gyakorlati problémát említsek: ha az apáknak járna a gyerekkel kapcsolatos szabadságmennyiség fele, és az esetek körülbelül felében (nyilván nem ezredmásodpercre kimérve) az apák is otthon maradhatnának, maradnának - teszemazt - a taknyos gyerekkel, akkor a munkaadó kénytelen volna elfogadni, hogy a családos embernek nemtől _függetlenül_ igénye lehet bizonyos dolgokra. Azaz, nem utasíthatná el az anyukát azon az alapon, hogy "túl sokat fog hiányozni, hogy a kölök taknyos orrát törölgesse", mert anyukánál, apukánál egyaránt kénytelen volna azzal számolni, hogy az illető szülő néha elmegy taknyos orrot törölgetni.
(Persze a gyerektelen szinglivel szemben minden családos ember hátrányban van kizsigerelhetőség szempontjából.)

Lángharcos 2011.03.07. 21:12:03

Mondjuk tény, hogy bárhol voltam állásinterjún, megkérdezték tőlem, hogy mikor óhajtok parazitát reprodukálni, mert hát nőstény állat vagyok, ez azt jelenti, hogy ketyeg az óra, és én át akarok lényegülni termeszhangya királynővé, és ontani a sok porontyot..

Amikor erre a kérdésre őszintén feleltem, hogy nem szeretnék gyermeket, akkor meg látszott rajtuk, hogy bizony, nem hittek nekem, sőt mindjárt a "aljas hazudozás" is a számlámra került a dupla X kromoszómám mellé..

Circus 2011.03.07. 21:16:06

@antiszociális exlúzer: "Természetesen a munkáltatót sem a sátáni gonoszság vezérli, amikor a gyerektelent ill. a család által kevésbé lekötött férfit részesíti előnyben, hanem a kőkemény gazdasági megfontolás. "

ez itt a lényeg. Voltam munkáltatói oldalon, és amikor 3 hónapon belül két egymást követő kolléganő ment szülési szabadságra (kvázi elpazarolt idővé minősítve a betanításukat), akkor komolyan elgondolkodtam a világ menetén. És igen, itt sajnos tényleg van valami alapja a bizonyos fokú megkülönböztetésnek, bármennyire is fáj ezt kimondanom... a kisgyermekes szülők/anyák irányában...

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy különböző bért kellene adni, mert ez nettó igazságtalan, de azért azon is el lehet gondolkodni, hogy pl bányászként mennyit fizetnénk egy amazonnak. Már, ha lemenne a bányába.

ostvan 2011.03.07. 21:31:54

A bérkülönbség oka - szerintem - onnan következik, hogy a nők nehezebben váltanak munkahelyet. Tehát azonos eséllyel indulva a nők és a férfiak azonos feltételek esetén egyforma bért kapnak, de az idő múlásával a férfi hamarabb feláll és keres egy másik munkahelyet. Természetesen magasabb bérért. A nő meg - természetéből adódóan - nehezebben mozdul, ezért a bére is kevésbé változik.
Ilyen egyszerű.

Lángharcos 2011.03.07. 22:20:19

@ostvan: A nők azért váltanak nehezebben munkahelyet, mert kevéssé kívánatosak a munkaerőpiacon: a munkáltatok félnek a petefészkektől... Így ha van már egy helyük, kénytelenek jobban megbecsülni.

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2011.03.07. 22:31:20

@antiszociális exlúzer: jogos, h nem érted, gondolatban már ott tartottam, hogy sokkal több nő szegény vagy nélkülöz idős korában, mint férfi. szintén amerikai statisztika, a magyar statisztikát meg sem merném szemlélni.

[c] 2011.03.08. 10:31:29

@Circus: Az egyenjogúság nem jelent egyformaságot, sem pedig "muszájt", csupán lehetőséget.
Egy nőt jó eséllyel nem vennének fel tűzoltónak, mert testi adottságai nem teszik rá alkalmassá. De azért lehetnek kivételek. Ha egy nő megméreti magát és alkalmasnak bizonyul, akkor adjanak neki azonos bért.
Nem arról van szó, hogy a nagy egyenjogúságban kötelező volna x százaléknyi nőnek tűzoltónak állni, meg y százaléknyi férfinak óvóbácsinak, hanem arról, hogy lehet (amennyiben alkalmas).
A legtöbb szakterület egyébként sem ennyire csak a női vagy férfitulajdonságokra épít.

macskabajsza · http://tejfolterminator.blogspot.com/ 2011.03.13. 18:33:23

@Gergő77:
"Kicsit soknak tartom már ezt a mesterséges egyenlősdit, a férfiak és a nők közötti különbségek nem véletlenül alakultak ki és nem véletlenül maradt fenn egy részük."

Egyenlőség, minek is az, jó ez így. Gondolom, ha nő lennél, ugyanígy gondolkodnál, természetesen.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása