Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[brief.blog.rovat]: Telenor: előbb, mint gondolnád

Feltételezett ügyfél: Telenor

Feltételezett brief: 

Sziasztok, extra SOS szitu van!!! megkaptuk a múlt havi kutatási eredményeket és nagy a gyász - a vezetőség felé holnap prezentálunk, úgyhogy addig kellene valamit villantani, lehet, hogy másnap már dolgozunk a cégnél, ha nem sikerül :(

A fő para a mobil szélessáv: annyira szar a megítélésünk, hogy a fókuszcsopin a legpozitívabb hasonlat a "futórózsa" volt (mármint a sebességgel és nem a designnal kapcsolatban).

az a terv, hogy holnap nyomtatásban meg is jelentetjük azt, amit ma csináltok (a leadást kisírtuk, hogy kitolják du 3-ra) szóval extrém gyorsan kellene valami, ráadásul nem tehetünk rá apróbetüst, mert a jog mindig hetekig ül ezeken a szövegeken, szóval kerüljetek mindent, amibe egy picit is beleköthetnek (például gyors, szélessáv, internet).

cserébe viszont nem gáz, ha egyszerűcske lesz (egy Telenor logó azért legyen rajta :)) - pár helyen megjelentetjük, oszt annyi.

Ügynökség feltételezett válasza: 

Sziasztok!

Abból indultunk ki, hogy ha a sebességről nem is beszélhetünk, a negatív megítélésről bizonyítékunk van, így nyugodtan kiírhatjuk, hogy a Telenor jobb annál, mint amit az ember gondolna. 

Ezután behívtuk Erikát a jogról, és észrevételei alapján addig puhítottuk a kreatívot, amíg már semmi de semmi konkrétum nem maradt benne, amibe bárki beleköthet - így alakult ki a headline és a visual.

Igazság szerint Erika még ezzel sem volt teljesen elégedett, mert szerinte a download bar emlékeztet egy cigarettára, ami nem jelenhetne meg hirdetésben, de ha ezt az elemet is levesszük, akkor csak a csillagos ég marad, ami rossz asszociációkat kelt ("leígérik a  csillagot az égről").

Summa-summárum az időkeretet is figyelembe véve korrekt kompromisszumnak tűnik - ha részetekről okés, akkor küldjük is a nyomdába,

Üdv.

 

2011.06.03. 12:00 chimie 13 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr692937274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miles · http://miles.hu 2011.06.03. 14:56:26

Az ügyfél feltételezett levele: Annyira rossz a megítélésünk, hogy védekezünk egy kicsit, valami olyan headline-ra gondoltunk, hogy "nem vagyunk olyan rosszak, mint gondolnád".

nagyvárosi lány · http://chef-sisters.blogspot.com/ 2011.06.03. 15:01:20

:):):) egyébként "a vezetőség felé holnap prezentálunk, úgyhogy addig kellene valamit villantani, lehet, hogy másnap már NEM dolgozunk a cégnél, ha nem sikerül :(", gondolom, így lett volna.

Novi bácsi 2011.06.03. 15:09:41

@nagyvárosi lány: szerintem is...

Arról már nem is beszélve, hogy a "Gyorsabb, mint gondolnád!" visualje pedig a tökéletes képzavar csimborasszója (direkt írtam, nyugi): mikor hirtelen meglátom, azt hiszem, hogy valami PUMA reklámot tolnak, valami éjszakai futószerkóra...

Összességében: csillagos (literally) egyes alá...

keserumandula · http://sarnyai.hu 2011.06.03. 15:48:06

Ráadásul ez lehetne egy korai magömlésre figyelmeztető kampány kreatívja is…

Kow 2011.06.03. 16:18:53

Előbb mit csinál? Robban, lemerül, tönkremegy, elfogy? Hmmm... kicsit továbbgondolva megvan az üzenet. Itt valójában a reklámügynökség üzent egyet a szakma többi szereplőjének.

Tehát a kérdés így hangzik, amire a válasz a plakáton olvasható: "Te jó ég, mikorra kellett leadni a kreatívokat?"

...Reb... 2011.06.03. 16:30:35

"a vezetőség felé holnap prezentálunk, úgyhogy addig kellene valamit villantani, lehet, hogy másnap már dolgozunk a cégnél, ha nem sikerül :("

szerintem teljesen rendben van így és egyben ki is fejezi az egyes cégeknél kialakult emailezgetős seggvakarós munkaköröket :)

nikk rivers 2011.06.03. 21:20:48

@Janiiiiii: Egyetértek, valóban szuper a plakát!

Akik kevésbé érzékenyek a mobil szélessáv piaci mozgásában, talán nem tudják, hogy a telekom és a voda vérre menő nyilatkozatháborút vív a sebességkérdésben. Igazi vihar a biliben, szócsata óvodás szinten, érthető is, a voda mindíg is agresszívan szeretne piacot szerezni, a telekomban meg Istvánnak kell bizonyítani a rátermettségét (mert külünben féléves rendszerességgel hullanak a fejek..), tehát izmoznak a fiúk, lassan már ciki a hírt is elolvasni róluk..

Ellenben a nevető harmadik, a telenor nem nyilatkozgat. Megcsinálta a gyorsabb netet.
Egyszerűen, okosan, sallangok nélkül.
Előbb mint gondolnád.
Odab_sz.

Mindennickfoglalt 2011.06.05. 14:19:53

Telenorék valami hihetetlen módon ássák a márka sírját.
Mi ez a csillagos háttér? Ez a semmitmondó duma? Hol van a kapcsolódás a korábbi kommunikációval?
Miért nem képesek már évek óta kicsikarni magukból egy gondolatot, amire aztán felfűzhetnék a dolgaikat?

Na mindegy, biztos jó így is. Nem értem én ezt a világot.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2011.06.06. 15:33:59

@nick rivers: Azért a nevető harmadik egy kicsit túlzás.
www.hwsw.hu/hirek/46807/telenor-3g-hspa-hipernet-internet-mobilnet.html

"Augusztustól mindhárom hazai mobilszolgáltatónak lesz HSPA+ technológiájú 3G-szolgáltatása, a Telenor a tervek szerint ekkor indítja a legfeljebb 21 Mbps sávszélességű mobilnet-elérést, Hipernet néven."

Azaz, addigra a Telenor is csatlakozik a másik kettőhöz. Ez nem a nevető harmadik jellemzője :)

Abban egyetértünk viszont, hogy kicsit túl sok az izmozás a leggyorsabb hálózat címéért. Nem mindegy? De. (Egy bizonyos szint után, vagy sávon belül)

Amiben

wiener 2011.06.11. 01:15:42

@Bajnok: kb. 1 négyzetkilométeres kísérleti területe van a T-nek valahol, meg a vodának is hasonló méretű, a telenor meg lefedte budapestet teljesen és az ország nagyrészét, év végére az egészet, össze is omlott a rendszerük pár hete

viszont a hipernet nevet szépen levédték ezzel a kis előkampánnyal
jól csinálták nagyon

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása