Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A divat véres ára

Mivel lehet egy a bőrtáskákra, bőrövekre vadászó célcsoportot a legkönnyebben megfogni? Naná, hogy azzal, ha soha nem látott áron kínáljuk ezeket a cikkeket. A PETA legújabb kampánya éppen ezzel az eszközzel él, és hátulról támadva, a pénztárcájuk felől próbálja becserkészni a PETA logóra lassan már egyenesen allergiás embereket. Hogy ezt a hatást elérjék, csaliként szép bőrtáskákat és bőröveket tettek a plakátjaikra, amelyeket buszmegállókban van más olyan helyszíneken helyeztek ki, ahol volt idő arra, hogy az arra sétálók alaposabban szemügyre vehessék azokat. Szükség is volt erre, ugyanis a beígért hihetetlen, eddig még nem látott árakat nem tüntették fel a plakátokon. Azok helyére QR kódokként működő vonalkódokat tettek, amelyek egy honlapra mutattak, amelyen kegyetlen kisfilmek fogadták az akciós divatcikkekre vadászókat.

A gyanútlan cipő-, táska- vagy övvadászok a szomorú szemű Joaquin Phoenix vagy Pamela Anderson rövid bevezető szövege után olyan jelenetekkel szembesülhettek, amelyekre nem hiszem, hogy fel voltak készülve. Megkötözve teherautóra rángatott, majd a vágóhídon lemészárolt tehenek, élve megnyúzott vagy éppen ollóval felvágott hasú kígyók fogadták őket a beígért álomárak helyett, figyelmeztetve őket arra, hogy az olcsó divatcikkekért bizony sokszor nagy árat kell fizetni, csak épp nem nekik, hanem az állatoknak. Elgondolkodtató kampány, és végre egy olyan megoldás a Petától, ahol a sokkal nem elsősorban a botránykeltés, hanem az informálás volt a cél.

 

 

Címkék: botrány morbid köztér nsfw

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr33115011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goodjohnwin 2011.08.03. 09:29:41

öngól
- egy táska- és cipőfüggő csaj sem fogja a buszmegállóban a hülyetelefonjával a kódokat baszogatni, de még ha igen, akkor is kikapcsolja, ahogy nem a várt outlet-oldalt találja meg.
- Phoenix és Anderson is hord bőrt valószínűleg
- annak az esélye, hogy bármelyikünk cipőjének vagy táskájának a nyersbőre egy olyan szadista ázsiai farmról származik, amit kb 500 valóban létező helyett választott ki a PETA, elég kicsi.
- Anderson önmagában hiteltelen, hiszen ha komolyan vesszük a PETA elveit, akkor már az a smink- és kozmetikum-mennyiség (nem beszélve a szilikonról és egyéb preparálószerekről), amit a szpotban visel, túl van a kritikus tömegen... azokat talán nem állatokon tesztelték, mielőtt magára kenhette volna?

gigabursch 2011.08.03. 09:35:36

kemény...

De azért hozzá kell tenni, hogy kultúrállamokban ha már leölnek egy disznót/marhát/csirkét/stb... ott minden részét felhasználják, és nem azt teszik, hogy a 2/3-át viszik be a fehérjefeldolgozóba, vagy egyenesen exportálják tovább.

Tehát NY-EU nem a kultúrállamok körébe tartozik nálam.
Egy marha esetében max a 20%-át használják fel a több megy a szemétre.
Ugyanez igaz a disznóra is. Ha valaki nem lenne tisztában a NY-EU-ban levágott disznó fejének 90%-a nálunk, a tótoknál és a lengyeleknél csapódik le, mert mi megesszük a fejhúst, amit a kényeskedő "fejlett" nyugat nem eszik meg.

Egy kulturált ember takarékosan bánik az erőforrásokkal, és maximálisan felhasznál mindent, sőt maximálisan újrahasznosít mindent.

Szerintem...

fidesz = házmesterek pártja 2011.08.03. 09:45:02

Remélem, a PETA tisztelt(nek kevéssé nevezhető) tagjai mind vegák...
Egy bogarat is kikerülök, ha az úton elém áll, nem taposom el, de ezeket a sötétzöldeket baromira utálom.

Rollende Landstrasse 2011.08.03. 09:58:34

Páérom kevés húst eszik, de bőrdzsekit hord. Egy kollégája kötözködnim akart vele:
- Tudod, hogy ezért a dzsekiért megöltek egy bocit?
- Nem! Ezt a bocit te kietted a bőréből.

DartagnanX 2011.08.03. 10:17:11

Igen, Magyarországon is külön farmok vannak tehénkínzásra. :) Mutatnak valami világvégi barbár tanyát, ahol kínozzák az állatokat...

denevér3333 2011.08.03. 10:25:39

Sosem érdekelt semmiféle valódi bőrből készült cucc. Bár lehet a cipőm abból van pontosabban van egy olyan cipőm. A kaja az más húst hússal eszek és fogok is enni és szarok az összes vegára! A legdurvább ember akivel beszéltem azt mondta sajnálja az állatokat ezért vega, de azért horgászik!

movhu 2011.08.03. 10:43:49

Hú, az állatokat tényleg megölik ezen a bolygón, és megeszik őket? Utazom is el innét.

☉ ☾ 2011.08.03. 11:06:58

@movhu: az általad bemutatott hárítás az amire az tudom csak mondani: óvodás szint.

topankablog.hu · http://topankablog.hu 2011.08.03. 11:21:19

A táska- és cipőfüggők már régóta választhatnak vegán termékeket! Nem egy cég szakosodott a kizárólag növényi és/vagy szintetikus, tehát bőrt nélkülöző ruhák, cipők gyártására. Lehet, hogy a PETA esetleg ezekkel is kooperálhatna.

2011.08.03. 13:39:45

Akartam már kérdezni, van aki ettől nem vesz táskát? Már várom a videót a teljes motoros felszerelésem miatt leölt állatokról. Ettől még pont ugyanúgy felveszem holnap. De kenguru bőrből jobb lenne az igaz.:)

2011.08.03. 13:40:41

@Rollende Landstrasse: Én megkérdeztem volna: Közöd? Azt annyi.

Souvarov 2011.08.04. 11:40:33

Bárki bármit mondd, egy állat megölése (ruháért, húsért, bútorért, stb...) fájdalommal járó pusztítás. Egy élőlény életösztöne ellenére való elpusztítása. Ez tény.

Ugyanakkor én, mint vegetariánus, és bőrruhát nem hordó (Kivéve a téli cipőt, olyan gazdag nem vagyok, hogy ez elkerüljem... Talán egyszer.) ember belátom, hogy a húst fogyasztók, és bőr ruhát hordók nem bűnöznek. Évezredes, inkább milliós rend szerint élnek.
Nem ismerték még föl a lehetőséget, vagy nem tartják fontosnak, vagy kényszerből teszik, amit tesznek.

A húsevés és a bőrruházat visszásságáról beszélő szervezeteket fontosnak tartom.
A tények láttán elvakultan acsarkodókat, gondolkodás nélkül elutasítókat meg szánalmasnak.

Laciii 2011.09.04. 21:56:31

@VFXmethod:
Hátha még olvasod a választ. A vega kajáért is állatok halnak meg, rengeteg pocok, egér, nyuszi ... ha nem irtják őket szaporodnak, mint a nyulak és egy forintot nem adnak csak felzabálják az összes termést, ezért irtják őket, hogy te fizethess azért a salátáért a boltban.

baliquez 2011.09.07. 11:52:28

Megnéztem a patetikusan rossz filmecskéket, legjobb rész a tehenes, idézem:
"even having chili peppers rubbed into her eyes"

WTF???

Ugyan mifrancért kellene csilit dörgölni a levágandó jószág szemébe? Valamiről lemaradtam? Másfelől meg nem alapvetően táska lesz - a szemmel láthatóan igencsak kivénhedt, esélyesen beteg jószágból - hanem kurkumás-gyömbéres gulyás, a maradék felhasználható alkatrészek között pedig bizony ott a bőre is, az sem megy kukába. A csontjából pl. enyv készül, az ízületeiből pedig gumimaci. Ne fájjon már hogy nem a férgek eszik meg mindenestől.

szauropszida 2011.11.15. 18:53:11

Kedves kommentelők!

Látom 90% otok félreértette a reklámot! Ugyanis az nem az állatölés ellen van, nem azt reklámozza, hogy ne használjatok állatokból készült termékeket!
Hanem: Az állatok etikus leölését tartsátok szempontnak mikor valamit megvesztek. Olcsó böráruk vételével ui. a fejlődő orzságok termelőit támogatjátok, akik nem tartanak be semmilyen állatvédelmi törvényt, mely azokban az országokban sok helyen nem is létezik. Drágább bőrcuccot valszeg fejlett országban gyártottak ahol előirások szabályozzák az állatok szállitásának és levágásának a módját. Ennyi.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása