Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Látványos reklám, művészi árnyjátékkal

Az árnyék az egyik legalapabb és legelhasználtabb reklámklisé. Azt a "poént", hogy a reklámozott terméknek  valami más az árnyéka (pl. egy autónak egy repülő, arra utalva, hogy az milyen gyors), rengeteg reklámban elsütötték már, pedig már elsőre sem volt valami eredeti. Na persze ez a megoldás is, mint minden más, egész más hatást kelt ha úgy és ott használják, ahogy azt kell, ahol az eredeti, ötletes és újszerű. Erre tökéletes példa a Newcastle Brown Ale trükkösen megvilágított reklámposztere, amelyen távolról, első pillantásra semmi igazán különleges nem tűnik fel a szemlélőnek. Csak egy hatalmas, kicsit fura, rajzolt alakot lát, ami a plakáton lévő sör felé nyúl, hogy megszerezze azt.

Közelebb lépve azonban már látszik, hogy az egészet igazából sok száz, egymáshoz ragasztott, és mesterien elhelyezett söröskupak által vetett árnyék rajzolja ki, gyönyörűen támasztva alá a Kóstolj bele a sötét világosabb oldalába sort. A videóban látszik, milyen precíz munkára volt szükség, hogy az egyes kupakokat pontosan kicentizzék, és azokkal az utcai fényviszonyok közepette is a kívánt hatást érjék el. De sikerült, és részemről mind az ötletért, mind a kivitelezésért jár a kalapemelés. Még akkor is, ha ebben a témában a kedvencem továbbra is a John Lewis áruház néhány évvel ezelőtti karácsonyi reklámfilmje marad, amiben először láttam ezt a megoldást, és amit azóta is sokszor emlegetek. Mit csináljak? Nekem bejön az élet árnyékos oldala.

 

Címkék: pia látvány köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr173156664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.08.16. 19:40:06

Amikor Angliában voltam négy hónapig, körülbelül 50-féle ale-t kóstoltam meg, és ez volt az egyetlen, amit - az első pint után - főzésen kívül másra nem voltam hajlandó használni. Persze ettől még a reklám jó.

Bérgyilkos Bohóc 2011.08.17. 09:36:13

Jó, szép meg minden, de annyira ezért nem kéne hanyatt esni és rácsodálkozni az eredetiségre. Ilyen árnyék installációkkal már korábban is Dunát lehetett rekeszteni.

oOMoHiOo (törölt) 2011.08.17. 10:10:06

@Bérgyilkos Bohóc: köztéri óriásplakátokon is? Mert galériákban/szabadtéren, öncélú "művészi" installációkat már tényleg sokat láthattunk.

Guszty 2011.08.17. 10:24:05

A kedvencem az az okoska járókelő, aki vakuval lefotózza :-)

egygrafikus 2011.08.17. 17:09:21

Ha már árnyékról beszélünk, ő az etalon...

kumiyamashita.com/

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.08.17. 22:42:51

Csak hogy mindenki tudja, ez amerikai New Castle, nem az angliai.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.08.18. 01:26:19

@pixmac3Cmanager: "Newcastle Brown Ale is a beer produced by Heineken International. It was introduced in 1927 by Newcastle Breweries. In 2005, brewing was moved out of Newcastle upon Tyne for the first time, to Dunston on the other side of the River Tyne, and in 2010 moved entirely to Tadcaster, North Yorkshire. In the United Kingdom, sales peaked in the early 1970s, and again with a "cult status" revival in student unions in 1990, but exports of the beer to the USA have been a continued success story, where it is the most popular imported beer."

Csak hogy.

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.08.18. 08:45:19

@Mr. Pither: A videoban nem Newcastle upon Tyne látható, arra gondoltam. 1. elöször is amerikai a slang és nem angliai, 2. ott a az amerika zászló, 3.) az angliai Newcastle upn Tyne nem igy néz ki (ott voltam egy ideig).

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.08.18. 09:18:38

@pixmac3Cmanager: Nade... a videóban mondják, hogy "two New York-based artists", ebből mondjuk sejteni lehet, hogy az installáció tengerentúlon és -ra készült...

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.08.18. 09:24:00

Igen, ezt is tudom hallom, Brooklyn ban vannak, mndják is. Csak most nem volt kedvem még ezt is lerini. Stresszess mai napom.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása