Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerkedj QR-kóddal!

Bár több mint 15 éve létezik, hazánkban mégis viszonylag kevesen ismerik a QR-kódot, amely tulajdonképpen egy kétdimenziós vonalkód. A technológiát a Toyota egyik partnercége, a japán Denso-Wave fejlesztette ki, elsősorban az autógyártási folyamatok nyomon követésére. A kód egyik legnagyobb előnye, hogy a sarkokban található jellegzetes négyzet alakú mezők miatt egyrészt könnyű szkennelni, másrészt pedig szinte bármilyen szögből fényképezve (akár elforgatva is) könnyedén azonosítható és feldolgozható jelet kaphat az eszköz.

A QR-kódokkal idehaza először különböző flyereken, matricákon és névjegykártyákon találkoztam még jó pár évvel ezelőtt. Az utóbbi hónapokban azonban már sajtóhirdetéseken, CLP-ken, óriásplakátokon, sőt épülethálókon is látom őket, így kijelenthetjük, hogy a reklámozók is egyre jobban bíznak a technológiában. De sajnos a nagy kérdés még mindig fenn áll: vajon hányan szkennelik le a kódot ezekről a felületekről?

A lengyelországi Heineken okosan kikerülte ezt a kérdést, és nem reklámokra, hanem valódi emberekre rakta a kódot. A U-code nevű kampányukban a fesztiválozókat szerették volna megszólítani egy különleges, ám igen egyszerű ötlettel. Az érdeklődőknek személyre szabott QR-kódokat nyomtattak, melyekkel sokkal könnyebben lehet új emberekkel megismerkedni, csajozni és pasizni. A kampány-összefoglaló videó szerint 5000 kódot készítettek, ami kb. a tízszerese volt a vártnak. Ennek tükrében kijelenthetjük, hogy embereken nagyon is jól működik ez a technológia. Reméljük, hogy pár év múlva már senkinek sem kell elmagyarázni mit jelent és mire jó. Ti egyébként le szoktátok olvasni az ilyen kódokat a reklámokon?

Címkék: reklám fesztivál ambient qr kód

2012.01.07. 14:00 Exo 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr503526382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszt! 2012.01.08. 13:09:42

Sajnos fogalmam sincs mire való ez a rusnya ábra.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása