Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Letölthető gyerekhalál

Az idei év legnézettebb vírusvideójának, a Kony 2012-nek köszönhetően az elmúlt hónapokban mindenki az ugandai diktátorról, Joseph Kony-ról és a gyermekek ellen elkövetett gaztetteiről beszélt. Valószínűleg ez ihlette a Miami Ad School tanoncait – akiknek munkáiról folyamatosan beszámolunk Reklámbuzival – az alant látható, fiktív TCR kampányra is, melyben az utóbbi idők egyik legsikeresebb lövöldözős játékát, a Battlefield 3-at használták fel. Az ötlet zseniális. Hogy miért?

Az alant látható videó szerint gyereknapon letölthetővé válna egy ingyenes update a játékhoz, melynek köszönhetően a játékosokat fegyverek és védőfelszerelés nélkül dobják le a csatába. Mivel a játékban percenként min. félmillió golyó záporozik, nem sok esélye lenne a delikvenseknek a túlélésre. Miután ledaráltak minket és a földre hullunk, jön a meglepetés: gyerekek vagyunk. A program ekkor automatikusan átdob egy oldalra, ahol kiderül, hogy évente 200 ezer gyermek válik áldozattá háborús zónákban. Ha előbújik a jobbik énünk, pár kattintással adományt küldhetünk egy segélyszervezetnek, ahol ezeken a gyereken próbálnak segíteni.

Bár az ötlet annyira jól ki lett találva, hogy akár be is lehetne vetni, nem hiszem, hogy a játékgyártó EA bevállalná a dolgot – így is megvan a maguk baja a gyerekek kontra fegyverek témában. Ti mit gondoltok az egészről?
 

Címkék: játék nonprofit online miami ad school

2012.05.02. 09:00 Exo 17 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr554482236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Démonmac1 2012.05.02. 12:51:24

Az ember a játékokat a sikerélmény miatt,kikapcsolódásként játssza. Javarészt azért, hogy a szürke hétköznapokból kiragadjon.

Nem játszom Battlefielddel mert nem érdekel, de ha játszanék, nem díjaznám az ötletet. Szerintem készülhetnének egy nagy felháborodásra a játékostársadalom részéről. (perekre is)
ha jótékonykodni akarnak, akkor küldjenek a bevételből egy bizonyos % ot.

A mindenki az megint túlzás, senkit nem érdekelt a családból.

lutria 2012.05.02. 13:57:44

Vagy lesznek olyanok akik azon fognak versenyezni hogy ki tud legtovább életben maradni a fegyvertelen gyerek karakterével...

Mészáros Laci 2012.05.02. 14:05:23

Az EA imidzse szerintem javulna egy ilyen plugintől.

(Az FPS-függőkön egyébként ilyen módon nem lehet segíteni, ahogy az elrettentő feliratok is pontosan nulla darab dohányos leszokásához járulnak hozzá.)

Mészáros Laci 2012.05.02. 14:13:25

@Démonmac1:

"Az ember a játékokat a sikerélmény miatt,kikapcsolódásként játssza."

Lényegében erről van szó: a hétköznapokban a sikerélményhez valós erőfeszítésre van szükség. A játékokban megkaphatod a sikerélményt a játéktervezők által kiszámított adagokban.

Ha a hétköznapi életben kudarc ér (nem sikerül egy ZH, a barátnőd zabos lesz, mert elfelejtetted a névnapját, vagy a főnök leteremt), normális ember összeszedi magát: készül a pótZH-ra, jó nagy csokor virágot és bonbont visz a barátnőnek és meghívja moziba/vacsorára, stb), a játékos viszont belép a WoW-ra és két órán át lövöldözik. Ezzel valóban levezeted a feszültséget és enyhíted a rossz közérzetet anélkül, hogy bármi különöset kéne tenned.

Más kérdés, hogy a játékra fordított időt a tanulástól, a barátnődtől, a munkától veszed el, így a "hétköznapi életben" a helyzet tovább romlik, ami újabb feszültségforrás. Circulus vitiosus, asszem.

Sadist 2012.05.02. 14:30:49

Bennem nem sok mindent mozdított meg a videó. Konkrétan semmit. Akkor már inkább megnézem még egyszer a Véres Gyémánt DiCaprio filmet.

oolajtoo 2012.05.02. 14:31:22

"Más kérdés, hogy a játékra fordított időt a tanulástól, a barátnődtől, a munkától veszed el, így a "hétköznapi életben" a helyzet tovább romlik, ami újabb feszültségforrás. Circulus vitiosus, asszem."

ezzel az egész kikapcsolódás problémakört az esztelen semmittevés kategóriájába tolod át.

pedig 2 óra BF3 egyenértékű 2 óra esztelen tvnézéssel ...

vagy mindenkinek folyamatosan munkálkodnia, vagy imádkoznia kellene? mik vagyunk mi? bencés szerzetesek? hát pont hogy nem.

Sadist 2012.05.02. 14:38:19

@Mészáros Laci: Ez max az elvetemült fanatikusokra igaz (~<1%), normális ember miért ne játszhatna? Ennyi erővel egy könyv elolvasása is csak elveszi az időt más dolgoktól. Vagy egy film megnézése. Hétvégente pl. különösen jó haverokkal "lövöldözni" egyet, közben pedig ökörködni és röhögni.

Mészáros Laci 2012.05.02. 14:53:42

@Sadist:

"Ez max az elvetemült fanatikusokra igaz (~<1%)"

A nyugati típusú társadalmakban a népesség 30-40%-a erősen hajlamos arra, hogy a stresszt pótcselekvéssel oldja. hogy ez a 30-40% milyen "tévutat" talál, az sok tényezőtől függ: társadalmi helyzet, kultúra, számos egyedi körülmény, családi minták, ezért nehéz megmondani, hogy hányan választják pont a játékot.

Nekem az a benyomásom, hogy akik elég jó szinten játszanak egy-egy játékkal, azok között kifejezetten RITKA az, aki nem függő (a fenti értelemben), hanem valóban szórakozás vagy hobbyszinten űzi (pl az Age of Empires-t).

Mészáros Laci 2012.05.02. 15:03:25

@oolajtoo:

"ezzel az egész kikapcsolódás problémakört az esztelen semmittevés kategóriájába tolod át"

jaj, dehogy.

kifejezetten arról beszéltem, amikor valaki a belső feszültséget / stresszt nem a forrásánál próbálja enyhíteni, hanem pótcselekvéssel -- viszont eközben az eredeti feszültség fennmarad (vagy fokozódik).

játszol - nem tanulsz - rosszul sikerül a ZH - kudarcélmény - ezért játszol - még kevesebbet tanulsz.

vagy: játszol - alig beszélsz a feleségeddel - a feleséged neheztel - ettől megsértődsz - még többet játszol - még kevesebbet beszélsz a feleségeddel.

Sadist 2012.05.02. 15:10:30

@Mészáros Laci: Ez a 30-40% honnan jött, és milyen pótcselekvéseket kell ide érteni? Ha valaki a stressz levezetésére rengeteg könyvet olvas, akkor pótcselekszik? Vagy ha sporttal vezeti le a feszültséget? Ha szabadidejében azt csinál, amit szeret és kikapcsolódik vele, az pótcselekvés? Mikortól?

Sadist 2012.05.02. 15:15:28

@Mészáros Laci: Az meg, hogy az "elég jó szinten" játszáshoz fanatikusnak kell lenni, nem igaz. Egy kis ésszel és az adott játék kiismerésével nem nehéz jól játszani. Battlefield 3-ban pl. elég csak haverral összehangoltan csapatban játszani. Volt már párszor, hogy gyakorlatilag kitakarítottunk egy-egy szervert, pedig egyikünk se játszik sokat. Csak egy kis csapatmunka és kommunikáció kell hozzá.

Mészáros Laci 2012.05.02. 15:16:43

@Sadist:

gondot az okoz, amit amit fentebb ólajtónak írtam.

Mészáros Laci 2012.05.02. 15:19:33

@Sadist:

"Az meg, hogy az "elég jó szinten" játszáshoz fanatikusnak kell lenni, nem igaz. "

nem is ezt írtam, hanem azt, hogy (személyes megfigyelésem szerint) az elég jó játékosok között kisebbségben vannak a "hobby" játékosok és többségben azok, akik inkább függők, és ennek mellékhatásaként játszanak jól.

az viszont nem személyes tapasztalat, hogy a függők hajlamosak személyes sértésnek tekinteni a függőségüket érintő megállapításokat, tagadással és agresszivitással reagálnak :-(((( így aztán nem csak a cigarettadobozokon látható elrettentő rajzok, de a józan elemzés sem segít rajtuk.

Mészáros Laci 2012.05.02. 15:33:43

@Sadist:

"Ennyi erővel egy könyv elolvasása is csak elveszi az időt más dolgoktól."

ESETLEG IGEN. Akinek nehézségei vannak a párkapcsolatokban, simán lehet például nyálasregény-függő, és a nyálasregények heppiend-je fenntartja benne a reményt, hogy eljön majd a Nagy Ő. Hermann Meyert idézném: "Valahol a világban él egy férfi, aki hozzám illik. Egy férfi, akit nekem teremtettek. Egy férfi, aki arra született, hogy örökké szeressen engem. Egy férfi, akit nem zavar, hogy rágom a körmöm. Egy férfi, aki szereti a vastag derekü nőket, akik horkolnak, és hajcsavarókkal fekszenek az ágyba, egy férfi, aki el van ragadtatva az ismereteimt ől a korai etruszk művészetről. Várni fogok rá." -- miközben: "célszerű lenne kibontakoztatnia képességeit és adottságait, hogy aztán ezeket sikeresen fektethesse be a párkapcsolatban. Ha nem teszi meg, akkor ugyanaz történik vele, mint sok millió emberrel, akik számtalan hiányosságuk ellenére az egyedül tökéletes társra várnak, akivel ideális, harmonikus és boldog kapcsolatban élhetnek; újra és újra ebben reménykednek, és hiába várnak életük végéig."

Mészáros Laci 2012.05.02. 15:38:18

@Sadist:

Nekem elég sok lelki nyavajám van, vagy legalábbis lelki hipochonder vagyok, ezért elég sok ilyen tárgyú könyvet és cikket olvastam, előadást hallgattam. Ez egyfajta konszenzus, ami több helyütt is előfordult, a becslések eléggé szórnak, de 30-40% között van a közép.

(Azt sem tudom megmondani, honnan tudom, hogy Franciaország fővárosa Párizs.)

A 30-40%-ba beletartoznak azok is, akik a belső feszültséget evéssel enyhítik -- különösen nehéz azok helyzete, akiknek a belső feszültsége onnan származik, hogy azt gondolják, zsírpárnáik testalkatuk miatt nincsen kapcsolatuk.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.05.02. 16:05:55

Szerintem kissrácnak be kellene ülnie egy Tunguskába az indulási ponton, és fossá lőni a repülőket. Esetleg helikopterbe lövésznek, vagy repcsibe másodpilótának, vagy géppuskásnak tankba. Annyi mindenhez nem kell kézi fegyver a BF-ben...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása