Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kreatív QR-kódok

Annak ellenére, hogy hazánkban még mindig van egy fajta bizonytalanság a QR-kódokkal szemben, tagadhatatlanul ez az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy az okostelefon felhasználókat egy weboldalra, videóra vagy képre tereljük. A kezdeti fekete-fehér kódok után ráadásul most már itt vannak a színesebb verziók is, melyek még csalogatóbbá tehetik az emberek számára a szkennelést. Külföldön azonban még ennél is messzebbre mentek a márkák, és az eddig elrejtett kis kódot a kampány középpontjába helyezték. A következőkben két ilyen remek példát szeretnék mutatni nektek.

Árnyékos QR-kód

A dél-kóreai Emart szupermarket egy súlyos problémával nézett szembe. Dél és egy óra között drasztikusan lecsökkent a vásárlóik száma, sőt, gyakorlatilag üresen tátongtak az üzletek. Hogy megnöveljék a forgalmat, a Cheil Worldwide ügynökséggel egy olyan speciális QR-kódot hoztak létre, amely csak ebben az időszakban szkennelhető, ezáltal csak ekkor nyújt extra kedvezményeket a vásárlóknak. 

QR-sör

Az amerikai Guinness szerette volna, ha a pubokban és a bárokban többet beszélnek a márkáról. Ezért a New York-i BBDO reklámügynökséggel legyártottak több ezer speciális söröskorsót, melyeken a QR-kód csak akkor vált láthatóvá, ha barna sört öntöttek az üvegbe. Azok az érdeklődők, akik beszkennelték a kódot egy választóoldalra jutottak, ahonnan bármely közösségi oldalra (Facebook, Foursquare, Twitter, Instagram) publikálhatták, hogy épp Guinnesst isznak.

 

Címkék: reklám ambient qr kód

2012.05.07. 09:00 Exo 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr984489083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélabáttya (törölt) 2012.05.09. 19:46:39

A napórás/árnyékos kód zseniális!

Független Én 2012.05.18. 20:24:19

Bár a sörös poharas hír nem új, azért szép. Sok ehhez hasonlót keresek. A twitteren lehet is találni napra nap egyre többet. Ha valaki nem resttel retweetet olvasni, akkor követheti ezt @krkodmarketing

Független Én 2012.05.18. 20:27:02

Vagyis követheti ezt @qrkodmarketing

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása