Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Alienek a metróban

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom a június 7-én mozikba kerülő új Alien-előzményfilmet, a Prometheust. Ridley Scott legújabb üdvöskéje remélhetőleg választ ad majd azokra a kérdésekre, amelyek már évek óta foglalkoztatják a megszállott rajongókat (és persze engem). Hogyan, miért és kik hozták létre azt a gyilkos fajt, amely immáron 30 éve képtelen kinyírni Sigourney Weavert?

De hagyjuk is a sztorit, nézzük inkább a marketinget! A giga költségvetésű filmhez nem csak hetente felbukkanó trailerek, hanem különleges reklámfogások is dukálnak. Ilyen ez a párizsi metróalagútban létrehozott installáció is, amitől biztosan sokaknak felállt a szőr a hátán. A kilences metróvonal egyik rég elhagyatott állomásán berendezett Prometheus-díszlet elég komolyra sikerült, még ha csak pár másodpercre is látszik. Bár az alant látható amatőr videófilmre biztos rákeverték a zenét, hanghatások nélkül is elég ijesztő lehetett az élmény. Ti paráznátok?

Címkék: viral reklám ambient

2012.05.23. 10:45 Exo 28 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr104531516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyd 2012.05.23. 15:37:47

"Hogyan, miért és kik hozták létre..."
Csak én érzem ezt erőltettnek? Miért kéne egy fajt létrehozni? Főleg, hogy eddig erről szó sem volt.

TetraB 2012.05.23. 15:48:01

cyd: az Alien, Giger és Scott elképzelése szerint eredetileg biomechanikus, tehát félig gép, félig élő, ergo mesterséges.

Leslieke 2012.05.23. 15:53:22

@cyd: az Alienek mesterségesen létrehozott lények. Fogadd el.

Csé 2012.05.23. 16:08:53

@cyd: Elég régóta téma, hogy az Alienek mesterségesen létrehozottak. Az, hogy te erről eddig nem hallottál, azért lehet, mert nem ástad magad bele (valószínű semennyire) az Alien-Predator témába.

Dandie (törölt) 2012.05.23. 16:10:52

@cyd: ha sok időm lenen flagelném ezeket a hozzászólásokat, és miután megnéztem a filmet, visszatérnék hozzájuk válaszolni. Mindenki annyira tudja miről fog szólni, pedig mindenkinek nem lehet igaza.

Messzi Vetek 2012.05.23. 17:03:25

toltam volna a helyükben valami látványos vetítést/projektmappinget: pl látszódik/kinyílik a kijárat arra a bolygóra.
...és valakik közelednek.

szóval az alapötlet jó, de a megvalósítás elég amatőr.

musi 2012.05.23. 17:15:48

gagyi... 2012-ben már hologramot kéne nyomni nem berendezett metróállomást LOL :D Már a budapesti metrón is 10 évvel ezelőtt volt "mozgó" reklám (képkockákból állt össze) ha még emlékeztek... Ennél még az is menőbb volt.

cyd 2012.05.23. 18:20:39

@TetraB: "elképzelése szerint"
És a megfilmesítés szerint?

@Leslieke: Én bármit elhiszek, ha bebizonyítod.

@Csé: Készült 4 alien film meg 2 akármi. Az hogy az idők folyamán kultusszá vált és nekiálltak köréépíteni háttértörténetet még nem feltétlen jelent semmit.
A filmekből nem tudunk meg sokat a lények eredetéről.

@Dandie: Ez vajon nekem szóló vagy a poszt általam kifogásolt részére adott reakció?

Az eredeti kérdésre a válasz: nem. Az installáció nem sokban múlja felül a mozik előtt található papírmasé figurákét.
A PeCsa-ban rendezett Alien kiállítás vagy 10 éve, na abban volt parás rész.

komplikato 2012.05.23. 18:55:51

Hát inkább mennék parázni a londoni Aliens élő showba, ami ha jól tudom már megszűnt, ahol "tengerészgyalogosok" kísérték át egy űrhajón a turistákat és időnként elragadott egy Alien pár katonát meg beépített kamu vendéget. Aztán kijáratnál még lehetett venni ilyen kedves relikviákat, mint arctámadó sztázis üvegben és hasonlóak.

nemecsek ernő áruló 2012.05.23. 19:13:01

@cyd: "Csak én érzem ezt erőltettnek?"
Igen, csak te. Szerintem eszed ágában se legyen megnézni! Nem neked készül! Komolyan, kérlek, ne is kommentelj Prometheus posztokat, foglalkozz inkább magas művészi értékkel bíró filmekkel, Tarr Bélával, ilyenekkel.

Az a helyzet, hogy Ridley Scott a saját gyermekét kiegészíti egy olyan legendával, ami valószínűleg már '78-ban, az első film forgatása közben is a fejében volt. Joga van hozzá. Te viszont szerintem messziről kerüld el a mozikat, mert sok ultra-gagyi próbálkozás, és 30 év után ismét Scott veszi a kezébe az irányítást, ezért minden tömve lesz vele a következő két hónapban; megértem, ha ez neked nem tetszik, nekem se tetszene, ha olyan lennék, mint te. (vö: www.youtube.com/watch?v=AArr8gObS3A)

Alaister Grand 2012.05.23. 19:17:05

Szerintem klassz alapötlet, elnagyolt megvalósítás.
Bőven lehetne jobb, hihetőbb, átéltebb.
Azonban nyilván gondolniuk kellett azokra is, akik nem sci-fi őrültek, mint mi. Hihetetlen, de ráadásul ők vannak többen. :)
Szóval tekintettel voltak a öreg nénikre, az ovisokra és mindenkire, akinek gyenge a szíve és/vagy a fantáziája, ezért nem csinálták ennél ütősebbre. Gondolom én.

Alaister Grand 2012.05.23. 19:19:03

@komplikato:

Jaaaaj, erről nem is tudtam!
Beh kár, hogy lemaradtam róla! :/

Lasombra 2012.05.23. 19:40:13

@nemecsek ernő áruló: nem tudom, mi járt Scott fejében az első filmnél, de az egész koncepció atyja sokkal inkább Dan O'Bannon, mint Scott. előbbi találta ki az egészet, és ő hajtotta a projektet, hogy film legyen belőle. utóbbi csak belecsöppent. O'Bannon és a 20th Century Fox jó pár rendezőt megkeresett előtte.
végül Scott storyboardja megtetszett nekik, de az egész design meg koncepció Gigerestől, facehuggerestől O'Bannon ötlete.
persze később Scott is felkarolta, meg hozott be új ötleteket.

csak hogy ne merüljön méltatlanul feledésbe a valódi szülő. :)

és én is coming-outolok, láttam minden filmet, még könyveket is olvastam, de én sem tudtam, hogy mesterséges életforma. ez valami Expanded Universe dolog lehet. :D
azt tudom, hogy az AvP-ben használták őket a predatorok edzeni, meg hogy felmerült (off-screen, Scott játszott el a gondolattal), hogy a Space Jockey az első filmben azért szállíthatta a tojásokat, hogy egyfajta biofegyverként használja más bolygók ellen, de hogy valaki kreálta volna őket, ez új.

ma sem keltem fel hiába. :D

Szőnyegtáska 2012.05.23. 19:40:16

szerintem jópofi :) túl keményre nem vehették a figurát, mert ugye a metró nem korhatáros, szerintem ezért lett ennyire "gagyi" :)

nemecsek ernő áruló 2012.05.23. 19:56:16

@Lasombra: Jó, hát konkrétan én se tudtam, hogy mesterségesek, nem is erről szólt a kommentem, hanem a tojással közöltem, hogy ne így élje ki a szeretet-hiányát. :)

Egyébként én kifejezetten örülök Scott újra felbukkanásának, Cameron ugye most Avatarozik (pedig az ő általa elkövetett Aliens milyen jó volt! :)) A Fincher féle "végső megoldás" annyira nekem nem jött be, a negyedik meg... Nos nem véletlenül került ki a Nostalgia Critic oldalára. :D
thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/35197-alien-resurrection

Jaaajj, egy könyv volt, amit olvastam, még fiatalabb koromban, nem emlékszem a pontos sztorira, de arra igen, hogy Ripley rémálmodja Bishop felszívódását, aztán ébredés után elhúztak egy bolygóra, és nagyon sokat káromkodtak! :)
Elolvasnám újra, csak nem tudom, melyik lehetett az.

2012.05.23. 20:07:51

fasza. nagyon fasza

cyd 2012.05.23. 20:57:11

@nemecsek ernő áruló: Na! Megszólalt a "nép hangja". Megkérdeztél mindenkit, hogy ilyen biztosan állítod?
Szerintem kurvára ne akard megmondani, hogy ki mit tegyen, pláne monitor mögül. Segítek: elég alacsony lesz az ilyen irányú cselekedeteid pozitív eredménye.
Sok ultragagyi? A 2. 3. vagy a 4. részre gondolsz? Amiből a másodikat Te is ajnározod a harmadik véleményes az utolsó meg talán béna. Légyszi most sorold ide az AvP-ket is, amit rendes Alien néző nagy ívben kerül és még arra sem veszi a fáradtságot, hogy kiköpjön a címek hallatán.
Az külön bájos, hogy nem csak megmondod mit tegyen az ember, de még azt is tudod mit érez és gondol. Meghajlok nagyságod előtt fotelpszichológuskám. Csak így tovább, hajrá.

mirage8 2012.05.23. 21:01:17

Kivalo ez a zene! Remelem, ilyen lesz a film is.

teisfiambluetooth 2012.05.23. 21:16:55

Nagy dolog! A Gyűrűk ura III. premiere előtt a Határ úti metróállomásra telepítettek egy egész ork törzset. Azóta is ott vannak, csak már nem jelmezben. Meg lehet nézni, true story...

TetraB 2012.05.23. 21:39:33

@cyd: a könyvekben mindenesetre gyakran használják a biomechanikus szót és a filmek scriptjében is megtalálható:

Aliens:

ANGLE ON WALL as something begins to emerge. Dimly
glimpsed, a glistening bio-mechanoid creature larger
then a man. Lying dormant, it had blended perfectly
with the convoluted surface of fused bone. The
troopers don't see it. Smoke from the burning ocoons
quickly fills the confined space. Visibility drops
to zero.

www.imsdb.com/scripts/Aliens.html
www.awesomefilm.com/script/Alien3.txt

flippant 2012.05.23. 21:44:24

Megnéztem az előzetest, nagyon durva, már alig várom. Van egy olyan jelenet, hogy a csaj a szemét nézi és közelről mutatják (mindig is fostam a "szemes" jelenetektől). Meg egy olyan rész, hogy a csóka fejét beszívja valami a szkafanderbe. Mondjuk a kapitány milf jó csaj. Az ördög ügyvédjében játszott. SZép arca van csak a melle kicsi.

Olmen 2012.05.23. 23:39:52

@flippant: kapitánymilf csaj az az Oscar-díjas Charlize Theron. De neki elég jó cickói vannak ám :)

victor vacendak 2012.05.23. 23:49:31

Ez már túl sok a hype-ból.

cyd 2012.05.24. 01:06:13

@TetraB: Aha. Köszi. Így már tisztább, bár a bio-mechanoid szerintem nem biomechanikust jelent. Az -oid végződés valamilyen -szerű, legalább is latinban.
Az biztos, hogy Giger alkotásai biomechanikusak és a lény filmbeli formáját is innen merítette, de a felépítésében végső megvalósításában nincs semmi gépi, organikus az egész.

TetraB 2012.05.24. 11:36:13

@cyd: igen, ez lehetséges, hogy a "szerű" értelemben kell venni. mindenesetre a savas vér, a gyors fejlődés, a nagy fizikai erő és a "páncélzat" a rovarszerű hatás mellett némi gépies utalást is hordoz, bár ebben a világban bizonyára elképzelhető egy ilyen biológia.
talán erről többet megtudunk a Prometheusból és talán a film mérnökei kizárólag biogenetikai úton hozták létre őket. remélhetőleg nem torkollik az egész valami Aliens 4 ki-kicsodának-a klónja/hibridje bújócskába.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása