Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fogadj a lovak halálára!

deathbet.jpg

Először akkor kaptam fel a fejem, amikor a Befutó (eredeti címén Luck) sorozat forgatását leállították, mert a forgatások közben több ló is elpusztult a versenyjelenetek felvétele közben. Aztán egy másik alkalommal is olvastam verseny közben megsérült és elpusztult lóról, ma pedig az index főoldalán is szerepel a hír, miszerint a 90. Magyar Derbyn el kellett altatni a Lake Luis nevű lovat, mert bukás közben annyira szétroncsolta a a lapockáját, hogy nem volt esélye a felépülésre. Ezek kapcsán kezdtem el én is figyelni a kritikus hangokra, melyek szerint a lóverseny már rég nem sport, hanem egy üzlet, aminek a elsősorban a végletekig kihasznált lovak isszák meg a levét. Ez ellen a jelenség ellen készített egy egészen döbbenetes kampányt egy diákokból álló csapat, hogy felhívja a szerencsejátékosok figyelmét arra, hogy ha nem változik semmi, akkor tétjeikkel ha csak áttételesen is, de lovak pusztulását segítik elő. 

Ehhez egy olyan netes fogadó alkalmazást készítettek, amelyben magát a fogadó mechanizmust, és a fogadás logikáját állították a feje tetejére, hiszen itt nem a versenyek győzteseire kellett fogadni, hanem arra, hogy melyik lesz az a ló, amelyik legközelebb elpuszul valamelyik derbin. Ehhez a lovak mellett található adatbázist lehetett segítségül hívni, amiben a ló egészségi állapotától, versenyeinek számán és hajszoltsági fokán át a zsoké statiszikájáig minden adat szerepelt. A megtett téteket az alkalmazás automatikusan a facebookra is posztolta, ezzel segtítve elő a provokatív, vagy ha úgy tetszik morbid ötlet terjedését. Nekem nagyon tetszik az ötlet komplexitása, eredetisége, és a kivitelezés is, látszik, hogy nem lóhalálában csapták össze, pedig csak egy reklámsuli diákjainak munkájáról van szó. 

Címkék: nonprofit online morbid állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr564634328

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ments lovakat: fogadj halálukra 2012.07.08. 11:51:01

A lóversenyek állatokat veszélyeztető kockázatos világára hívja fel a figyelmet egy diákok által készített alkalmazás, ahol a versenyek győztese helyett az életét vesztő állatra lehet fogadni. A részletesen kidolgozott adatbázisban megtett téteket a rends…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gentry 2012.07.30. 09:55:46

Várom a szerző felismerését azzal kapcsolatban, hogy a labdarúgás/kosárlabda/tenisz (bármilyen tetszőleges sportág behelyettesíthető) már rég nem sport, hanem üzlet.
Továbbá bízom benne, hogy hamarosan elkészül az alkalmazás futball verziója is, ahol arra lehet fogadni, melyik lesz az a játékos, aki legközelebb meghal a pályán.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása