Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A nők vagy a férfiak becsületesebbek?

Screen Shot 2012-08-26 at 20.27.32.png

Az amerikai Honest tea márka jó ideje építi a kommunikációját egy izgalmas és tanulságos aktivitásra, amellyel a fogyasztók becsületességét vizsgálják. Ennek lényege, hogy kiszolgáló személyzet nélküli standokat állítanak fel, és arra kérik a járókelőket, hogy ha megszomjaznak, akkor egy dollárt dobjanak az ott kitett becsületkasszába (mellesleg ez inspirálhatta a Sopron bankot, aki nyár elején rukkoltak elő hasonlóval itthon, csak ők ásványvíz automatával kísérleteztek). Ezúttal azonban kiterjesztették a kampányt, és 30 amerikai városban is megszervezték az akciót, ráadásul figyelték az eseményeket, és a végén feldolgozták és kielemezték az adatokat.

Ebből a végén egy látványos és tanulságos honlapot készítettek, ahol kirajzolták Amerika becsületességi térképét. Ezen össze lehet hasonlítani az egyes városok becsületességét, meg lehet nézni, hogy a több ezer tesztalany közül mely csoportok voltak azok, akik a legnagyobb százalékban tették be a kasszába a tea árát. Kiderül, hogy a biciklisek becsületesebbek-e az autósoknál vagy hogy a szőkék a barnáknál vagy éppen a gyerekesek az egyedülálló férfiaknál. Ha kíváncsiak vagytok, érdemes átbogarászni az oldalt. 

Címkék: online ambient

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr654733620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.08.27. 17:49:48

@Vuvuzela: Szégyen, de nekem is első gondolatom volt, hogy vajon azok, akik a felvételeket elemezték, elkészítették-e a saját kis dugi-grafikonjukat ebben az összehasonlításban is.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2012.08.27. 19:54:45

A szégyen az, hogy tényeken alapulva sem lehet ilyet mondani sértődés nélkül, mert csak. A rasszizmust én is elítélem, az embereket nem szabad származásuk alapján megítélni, de a tények csúnya dolgok, lehet rajtuk megsértődni, de attól még igazak.

Überspannung 2012.08.27. 20:23:19

@vitaygeorgina: OMFG miért lenne már szégyen? Az igény az objektivitásra nem szégyen. Ez lenne a leghasznosabb grafikon, bármi derülne ki róla. Inkább az a szégyen, hogy úgy ki van mosva az agyad, hogy ezt szégyennek tartod.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása