Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elrettentő, zsírral nyomtatott plakátok

Hogy lehetne megmutatni a fogyasztóknak, hogy az a sok szar kaja, amiket gondolkodás és mérlegelés nélkül magukba tömnek, mennyire egészségtelen? Úgy, hogy szembesítjük őket azzal, mennyi zsír van ezekben az ételekben. Ezt tette a német  német Barmer Gek egészségpénztár, de szerencsére hangzatos szlogenek vagy elrettentő képek helyett egy különleges és meghökkentő módon. A kampányhoz olyan posztereket készítettek, amelyeket nem festék, hanem zsír felhasználásával állították elő.

A hozzájuk szükséges zsírt egy egyszerű eljárással vonták ki öt klasszikusan egészségtelen, magas zsírtartalmú, mégis közkedvelt ételből, majd a zsírt egy festékszóróra hasonlító eszköz segítségével felvitték a speciális papírra, amin így megjelent a kívánt szöveg, illetve minta. Ennél látványosabban és érzékletesebben nem tudták volna megmutatni, milyen sok zsír is van ezekben a kajákban. Most megyek is, és bedobok ebédre egy hamburger menüt, hogy megnyugodjak! A többi posztert itt megnézhetitek nagy méretben is.   

fatbild.jpg

Screen Shot 2012-09-26 at 10.17.42.png

Címkék: kaja látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr584803810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. betonfelhő Ph.D. 2012.09.26. 14:24:56

58 gramm zsír miatt picsog a poszter...?
rögtön 4-szer ennyi szénhidrátot viszel be egy hamburger menüvel (üdítő függő, lehet több is), attól meg tényleg bajod lehet, _sokkal_ többet veszel fel belőle mint mondjuk a zsírból. És a zsírtól nem leszel cukorbeteg sem, és nem is attól hízol el elsősörban, hanem a rengeteg cukortól.
Ez is egy a sok bullshit kampányból/reklámból. Hülyeség. A hamburger céókettő kibocsájtása miatt is kezdjünk el aggódni?
Félrevezet.

Kuruttya 2012.09.26. 15:11:04

Régóta azt huhogja mindenki, hogy nem a zsír az ellenség, hanem a szénhidrát. Akkor most ez miért? Teljesen hiteltelenné teszi az ilyen kampányokat, hogy öten ötfélét mondanak, de mindenki kurva határozottan.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása