Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Reklámszemle: Pokoli energiaitalreklám maoriknak

Talán ti is találkoztatok már a Hell energiareklám legújabb kampányával, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni. Eddig viszonylag keveset kommunikált a márka tévében, ezért is elég feltűnő a mostani egész komoly büdzsével futó kampány, de nem csak emiatt érdemel említést a szpot. Az alapötlet az, hogy az energiaital hatását valami érdekes módon mutassák be, amihez az alkotók az új-zélandi törzsi táncot, a hakát találták legmegfelelőbbnek. Ezt az eredetileg a csatatéren eljárt, az ellenfelek megfélemlítését célzó harci a táncot az új-zélandi rugby-válogatott tette világszerte ismertté, mivel minden egyes mérkőzésük előtt eljárták azt ezzel erősítve a csapategységet és elbizonytalanítva az ellenfelet. 

A hakát sokszor, sokféleképpen felhasználták már a reklámokban (az egyik legemlékezetesebb az adidas reklámja 1999-ből, vagy a Scotch whiskey vicces szpotja, de itt találtok még négyet, itt pedig egy a helléhez kísértetiesen hasonlót is), bár igaz, itt Magyarországon ez kevésbé ismert, és ennél fogva akár érdekes is lehet. Nézzük, mit hoztak ki belőle. Egy csapat embert látunk, akik ezt a táncot járják hétköznapi ruhában, amolyan flashmobszerűen, és közben egy egészen fura versikét kántálnak, amiből kiderül, hogy épp most ittak egy Hellt, amitől erő és elszántság költözött beléjük. Őszintén szólva nem sikerült teljesen megértenem a gyerekversek hangulatát idéző szöveget, de az olyan részek mint hogy "lenyelem, lenyelem, pocimba beteszem, hasamba belemegy, Haaa" elég beszédesek (akit érdekel, itt elolvashatja az egészet). Nekem egy picit zavarbaejtő az egész, mert a szpot lehetett volna talán vicces is (mint például ez a haka feldolgozás), de valahogy inkább kicsit kényszeredettre sikeredett az egész. Ettől függetlenül biztos sokan emlékeznek majd rá, mert a blokkból kiugrik, és a haka miatt is nyomot hagy, de hogy jót-e, az már kérdéses. Nektek bejön a magyar haka? Szavazzatok!

Szerintünk: (0/5)
Pontszám: (1,9/5)

Címkék: pia energiaital reklámszavazás reklámszemle

2014.05.06. 13:48 reklámbuzi Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr316126253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása