Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Különleges mez a rasszizmus ellen

Most minden és mindenki a focivébé lázában ég, ahol szerencsére eddig még semmiféle rasszista atrocitás nem érte a játékosokat. Ez azonban nem természetes dolog még a futballpályákon, elég akár csak Dani Alves egy hónappal ezelőtti, banánevős incidensére gondolni, amikor a brazil védő a neki bedobott banánt botrány helyett felvette és megette. Brazíliában sincs ez másképp, ezért az egyik leghíresebb futballcsapat, a Botafogo úgy döntött, hogy a mezszponzorral, a Pumával összefogva egy különleges, a rasszizmus elleni harcot kifejező mezt készítenek. Nagy felhajtás volt a dolog körül, a rajongók és a média is lélegzetvisszafojtva várta a nagy napot, amikor az új mezeket bemutatták. Aztán amikor a játékoskijáróban megjelent a csapat, mindenki nagyot nézett, merthogy a mezeken első pillantásra az égvilágon semmi sem változott.

El kellett telni egy kis időnek, mire mindenki felfogta, hogy ez nem így van, merthogy a fekete-fehér mez színeit megcserélték, és ami eddig fehér volt, mostantól fekete lett, ami fekete, az pedig fehér. Feketén-fehéren kiderült, a két szín együtt adja ki a Botafogót, egyik sem létezhet a másik nélkül, és egyik sem fontosabb a másiknál. Mikor mindenkinek leesett a dolog, hatalmas visszhangot kapott a kezdeményezés, ami nem csoda, mert tényleg okos gondolat volt a beugratós kampány.

Címkék: sport foci nonprofit rasszuzmus

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr346303480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsbagoly 2014.06.15. 15:46:17

Nem unjátok még ezt a rágógumit? A szinesbőrűek sokkal rasszistábbak a fehéreknél! DE olyanért nem igen olvasni/hallani elítélvesenkit!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.15. 15:48:13

A Puma vezérigazgatója például, ha jól tudom, félrészt néger, félrészt "roma".

Jogos tehát, hogy önzetlenül, szívjóságból, humanizmusból sok pénzt költ a rasszizmus elleni harcra anélkül, hogy ebből bármilyen bevételre is számítana.

Az új, megfordított mintás mezeket például biztosan ingyen adja a Puma a szurkolóknak, vagy ha kér is értük pénzt, az meg azért jó, mert akkor a szurkolók tudnak tenni a rasszizmus ellen.

A lényeg, hogy a rasszizmus elleni harcot fokozni kell!

J.László 2014.06.15. 16:30:49

Egyetértek. Fel kéne végre venni a küzdelmet a zsidó, cigány és néger fajgyűlölettel.

Fejesrob 2014.06.15. 17:21:33

Ezt a baromságot. Olyan ez mint annak idején a békeharc. Egyesek érdekből lihegnek, a többi pedig bosszankodik, hogy pénzért mire képesek az emberek. A svábok irányában vajon miért nincs rasszizmus?

Ha nem lenne rasszizmus már régen kihaltunk volna.

_most_ 2014.06.15. 17:21:40

tényleg nagy ötlet, a tervezőknek semmit nem kellett csinálni, csak megcserélni a két színt, mégis mindenki odáig volt az eredménytől. Amúgy a foci ma már csak a pénzről szól, de azért az jó dolog, hogy a fociban ilyen markánsan kiállnak a rasszizmus ellen, legalább valami társadalmi haszna is lesz a focinak.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.15. 19:12:01

@_most_:

Bizony. A rasszizmus elleni harc minden 10%-os fokozása 20%-kal gyengíti a rasszizmust brit tudósok kutatásai szerint.

Ha még az Orbán Viktor is elhatárolódna az izmustól, Magyarországon az végképp megszűnne.

Pszt! 2014.06.15. 19:13:17

Jó látni, hogy a büdösnácik minden ilyen hírre ugranak! :)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.15. 19:14:11

Civil kitüntetést kellene adni a Pumának és Dassler úrnak a rasszizmus és a fasizmus ellen kifejtett erőfeszítéseikért, és ki kellene tüntetni azokat a civil szervezeteket is, amik kitüntették a Pumát és Dassler urat, majd ezeket a civil szervezeteket is ki kellene tüntetni, de ezúttal már állami kitüntetéssel, hogy teljesen megszűnjön a fasizmus.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.15. 19:15:30

@Pszt!:

Nem hiszem, hogy lennének még büdösnácik, ha már a Puma is szembenézett Németország múltjával.

ComLo 2014.06.16. 02:32:14

Volt egy pont amikor számomra már kontraindukáltak lettek a FIFA reklámjai (FIFA Fair Play, Say no to Racism) és betudtam annak, hogy a FIFA mint a legkorruptabb szervezet a földön, simán csak szar marketing stratégiát tol.

Mostanában kezd derengeni, hogy, ha tudatos, ha nem, ez a dolog lehet hogy jól müködik. A raszizmus leginkább az alacsonyan iskolázott, buta rétegekben elterjedt. Náluk érvekkel, példákkal nehéz eredményt elérni, viszont a súlykolás, pláne úgy, hogy a kedvenc játékosa teszi működhet.

Akik emögött is zsidó\néger összeesküvést vélnek felfedezni, azokat ki kell ábrándítani: egyszerűen arról van szó, a FIFA olyan töménytelen mennyiségű pénzt tud ilyenre elégetni, hogy a sportszergyártóknak kifejezetten megéri beállni mögéje.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása