Vicces kampány az Ikea katalógusnak

There's an app for that! - hangzik az Apple jól ismert jelmondata, amit ezúttal az Ikea irigyelt meg egy kicsit. Legutóbbi kampányukat ők is arra építették, hogy az áruházban és annak kínálatát bemutató katalógusban minden benne van, amire valakinek egy adott élethelyzetben szüksége lehet. Az eredmény egy vicces print kampány lett, ami köztéri felületeken és sajtóhirdetésekben elevenedett meg. Érdemes végigpörgetni a reklámokat, vannak közöttük kifejezetten eltalált darabok.

there'sapageforthatintheikeacatalogue4.jpg

there'sapageforthatintheikeacatalogue2.jpg

tovább »

Címkék: humor ikea lakberendezés köztér

2014.07.24. 13:16 reklámbuzi 3 hozzászólás

Himnuszt használni egy reklámban???

El tudjátok képzelni, hogy valaki a magyar himnuszt egy reklámban használja, hogy egy teljesen hétköznapi terméket adjon el? Hogy egy ilyen fajsúlyú nemzeti jelképet kommercionális eszközzé alacsonyítson? Micsoda szentségtörés! Meglepődnék, ha nálunk erre sor kerülne, nagyot kellene ahhoz fordulni a világnak. Pedig az ötlet nem ördögtől való, amit ki más bizonyított volna be, mint a Volvo bevállalós reklámügynöksége, akik a legújabb, a XC70-es modellhez készített, nálunk is futó reklámfilmjüket a svéd himnusz szövegére építették fel. 

A kampány arca az isteni Zlatan, aki egyszerre testesíti meg a játékintelligenciát (leszámítva, amikor dühöngő őrültként viselkedik a pályán) és a nyers erőt, csakúgy mint maga az autó. A filmben a svéd himnusz sorait halljuk Ibra előadásában, egy hihetetlenül jó és hangulatos aláfestő zenével kísérve, a képeken pedig a svéd táj elevenedik meg a szemünk előtt Ibrahimovic kalandjain keresztül. Őt láthatjuk, ahogy szarvasra vadászik, a jeges vízben fürdik, vagy a családjával tölti az időt. Bármit csinál, valahogy heroikussá, himnikussá és jelentőségteljessé magasztosul a reklámban, és úgy adja át a svéd büszkeséget, hogy nem válik sem erőltetetté, sem kínossá. Szerintem fantasztikus ötlet volt a himnusz reklámban való felhasználása, és az egész koncepció iszonyatos erővel hat. Lassan a Svédországban készülő jó dolgokat felsoroló listára az Ikea, Volvo és az Abba mellé felvehetik a  jó reklámokat is. Ti el tudnátok képzelni hasonlót itthon?

Címkék: celeb autó látvány reklámzene

2014.07.11. 12:02 reklámbuzi 4 hozzászólás

Szemnedvesítő reklám apukáknak

Bár a legtöbb családban az anyuka az, aki összetartja a dolgokat, ő az, akire a gyerekek mindig, minden körülmények között számíthatnak, rengeteg olyan pillanat van, amikor igazán egy apukára van szükség. Egy apukára, aki bátorít, megvigasztal vagy éppen csak bolondozik és játszik a srácokkal, biciklizni, focizni vagy éppen kötelet mászni tanítja őket. Ezeket a pillanatokat és ezeket az apukákat ünnepli a Dove Men, méghozzá jó érzékkel megfogva az egész témát. 

A film és a kampány még akkor is szép és megható, ha hasonló pozicionálással már a P&G a téli olimpia alatt elindította a Thank you mom! kampányát, ami hatalmas sikert aratott. Apukakánt én ezt simán elnézem, (anyák napján sem arra gondolok, hogy miért nincs apák napja), és örömmel látom, hogy a Dove felnőttként kezeli a célcsoportját, és az Axe-szal vagy akár a parfümmárkákkal ellentétben nem puncimágnesként hirdeti a nekik kínált kozmetikai termékeket. Bár egész más termék és egész más insight, az apukás témában a kedvencem a Robinson's narancslé szpotja, amit sokadszorra is szívesen nézek meg. Talán a Dove is ezek közé tartozik majd, meglátjuk.

2014.06.19. 11:50 reklámbuzi Szólj hozzá!

Van Persie csodagólja egy csodás reklámban

Van Persie pénteken befejelte a vb egyik legszebb gólját, amitől a hollandok teljesen megmámorosodtak. Ennél már csak az volt nagyobb húzás, hogy a Stabilo írószermárka másnapra elkészítette a gól rajzolt, flibookos animációját, , aminek minden fázisát a Stabilo tollakkal rajzolták meg. Az egyszerű, de mégis elképesztően látványos reklámban újra láthatjuk a legendás fejest, a legendás pacsit és a szelid bolond holland szorkolót a nagy kalapban, kezében a kupát szorongatva. A gól sem volt semmi, de az a gyorsaság, ötletesség és kivitelezés, amit a Stabilo a dolog mögé tett, szintén 3 pontot érdemel. 

2014.06.16. 08:57 reklámbuzi Szólj hozzá!

Különleges mez a rasszizmus ellen

Most minden és mindenki a focivébé lázában ég, ahol szerencsére eddig még semmiféle rasszista atrocitás nem érte a játékosokat. Ez azonban nem természetes dolog még a futballpályákon, elég akár csak Dani Alves egy hónappal ezelőtti, banánevős incidensére gondolni, amikor a brazil védő a neki bedobott banánt botrány helyett felvette és megette. Brazíliában sincs ez másképp, ezért az egyik leghíresebb futballcsapat, a Botafogo úgy döntött, hogy a mezszponzorral, a Pumával összefogva egy különleges, a rasszizmus elleni harcot kifejező mezt készítenek. Nagy felhajtás volt a dolog körül, a rajongók és a média is lélegzetvisszafojtva várta a nagy napot, amikor az új mezeket bemutatták. Aztán amikor a játékoskijáróban megjelent a csapat, mindenki nagyot nézett, merthogy a mezeken első pillantásra az égvilágon semmi sem változott.

El kellett telni egy kis időnek, mire mindenki felfogta, hogy ez nem így van, merthogy a fekete-fehér mez színeit megcserélték, és ami eddig fehér volt, mostantól fekete lett, ami fekete, az pedig fehér. Feketén-fehéren kiderült, a két szín együtt adja ki a Botafogót, egyik sem létezhet a másik nélkül, és egyik sem fontosabb a másiknál. Mikor mindenkinek leesett a dolog, hatalmas visszhangot kapott a kezdeményezés, ami nem csoda, mert tényleg okos gondolat volt a beugratós kampány.

Címkék: sport foci nonprofit rasszuzmus

2014.06.15. 11:29 reklámbuzi 10 hozzászólás

Óda a focivébéhez

A fociról sokan, sokfélre reklámot forgattak már. Az Adidas és a Nike járnak ebben az élen, ők képesek igazán jól megfogni ennek a sportnak a lényegét. Igazán emlékezetes kampányt mégis csak ritkán sikerül alkotni, talán világversenyenként egy kiemelkedő filmnek sikerül megragadnia a hangulatot. Nem akarom elkiabálni, de azt hiszem, idén ez a kampány lesz az, amire emlékezni fogunk. A reklám vagy videoklip vagy kisfilm, nem is tudom, minek nevezzem az Apple által éppen 3 milliárd dollárért felvásárolt Beats fülhallgatóknak készült, mégis messze-messze túlmutat ezen. Sokkal inkább egy óda ez ehhez a csodálatos játékhoz, ami iszonyatosan jól ragadja meg azt a hangulatot, ami ilyenkor a hatalmába kerít játékost és szurkolót egyáltalán.

A készítők nagyon ügyesen nem tolták előtérbe a terméket, inkább azt használták ki, hogy a meccsek előtt a játékosok ilyen fülhallgatókkal igyekeznek kikapcsolni a külvilágot, és fejben ráhangolódni a meccsre. Elképesztő sztárkavalkádot láthatunk, Van Persie-től Götzén, Schweinsteigeren és Hernandezen át Fabreagasig felvonul itt mindenki aki számít. Az egészet ráadásul Neymar és az édesapja foglalja keretbe, aki megpróbál még a meccs előtt valami bíztatót, bátorítót és felemelőt mondani a fiának. Hát mit mondjak, sikerült, mint ahogy a filmnek is sikerült azt a felfokozott várakozást, izgalmat és hangulatot visszaadnie, ami a foci-vb lényege. Tegyétek ki egész képernyőre a filmet, vegyetek fel egy fülest és úgy nézzétek meg, aztán kezdjünk el együtt visszaszámolni a kezdésig. Hat,...

Címkék: sport celeb látvány reklámzene

2014.06.06. 09:39 reklámbuzi Szólj hozzá!

A vécébe száműzött kismamák

Bár nem vagyok anya, apukaként azért tudom, hogy a szoptatás az egyike a legszebb, legbennsőségesebb pillanatoknak, amit egy anyuka és a gyermeke közösen átélhet. Nyilván az a legjobb, ha ezt otthoni, biztonságos és rendezett körülmények között élhetik át, de manapság egy kismamának is sokkal több dolga és elfoglaltsága van annál, hogy mindig minden esetben otthon tehesse ezt meg. Ha viszont bármilyen okból arra kényszerül, hogy elmenjen otthonról, és a kicsi épp akkor éhezik meg, amikor nem kellene, bizony nagy bajban van. Nyilvános helyen eleve megnézik, kinézik a kismamát, aki szoptatni szeretne, mondván ne tárja közszemlére ezt a dolgot, ne mutogassa a mellét, amit amúgy gyerek nélkül azért szívesen nézegetnének a legtöbben.

Marad az elvonulós megoldás, amivel nem is lenne baj, ha el lehetne vonulni valahová. A legtöbb helyen (tisztelet a kivételnek, mondjuk néhány benzinkút-, étterem-, vagy bolthálózatnak), nincs erre lehetőség, és az egyetlen megoldás, ha a kismama a lehető legkevésbé meghitt helyre, egy nyilvános vécébe vonul vissza szoptatni, ami viszont sok mindennek nevezhető, de felemelőnek nehezen. Erre hívja fel a figyelmet egy diákok által készített kampány, amely épp ennek a helyzetnek a fonákságait mutatja be. Szívás.

breastfeeding-1.jpg

breastfeeding-2.jpg

breastfeeding-3.jpg

 

2014.05.25. 08:39 reklámbuzi 4 hozzászólás

Egy férfi ne nyávogjon, ha verik

Ebben a témában sok figyelemfelkeltő vagy egyenesen provokatív kampány született már. A legújabb, a brit ManKind szervezetnek készült London utcáin beépített szereplőkkel, akik a járókelők szeme láttára játszottak el egy tipikus jelenet. A dolog attól váli igazán érdekessé, hogy kétféleképpen, fordított szereposztással is eljátszották az erőszakba torkoló vitát, az eredmény pedig egészen meglepő volt. Míg a nő esetében azonnal a segítségére sietett az utca népe, amikor a férfit ütlegelték, a járókelők nevetgéltek csak a kínlódó férjen/baráton, egész egyszerűen nem vették komolyan.

Persze, hiszen egy férfi ne panaszkodjon, ha veri a felesége. Álljon ki magáért, és védje meg magát. Csakhogy ez közel sem ilyen egyszerű, amit az a számomra megdöbbentő tény is mutat, hogy a családon belüli erőszakos esetek 40 %-át férfiak kárára követik el. Hihetetlennak tűnik, hogy tényleg ilyen magas legyen a férfi áldozatok száma, de egy kicsit utánakeresve kiderült, hogy nálunk is hasonló a helyzet és a bírósági ítéletek alapján készült felmérés szerint a családon belüli bántalmazások körülbelül 30 százalékában férfi az áldozat. Elgondolkodtató.

Címkék: nonprofit prankvertising

2014.05.24. 14:21 reklámbuzi 34 hozzászólás

Te is szerepelhetsz az új Star Wars filmben!

Hihetetlen, de ha akarod, most akár egy életreszóló élmény kellős közepén találhatod magad, és életed végéig mutogathatod a barátaidnak, hogy te tűntél fel Han Solo mellett egy pillanatra 25:12-nél barna kapucniban. Hogy ehhez mit kell tenned? Részt venni a Disney, a Lucasfilm és a Bad Robot közös akciójában, amellyel az Unicef Innovation Labs programját támogatják. A Star Wars: Force for Change elnevezésű kezdeményezésben nincs semmi más dolgod, mint támogatni az Unicefet egy kisebb összeggel itt, majd bízni a szerncsédben, hogy te leszel az, aki elutazhat majd Londonba, és betekinthet a Pinewood Studiosban zajló forgatás kulisszái mögé.

Sőt, konkrétan a kulisszáiba, mert a fődíj, hogy szerepelhetsz a hetedik részben. Mindezt maga a rendező, J.J. Abrams mondja el az Abu Dhabiban forgó film egyik helyszínéről. Persze nem maradhat el egy kis extra kontent a készülő filmből, aminek láttán minden Star Wars rajongónak kihagy egyet a szívverése. Mit lehet erre mondani? Sok sikert a sorsoláshoz, az erő legyen veletek!

Címkék: film mozi star wars nonprofit

2014.05.22. 17:24 reklámbuzi Szólj hozzá!

A maszturbálás evolúciója

Úgy tűnik, ez a hétvége már csak a sikamlós reklámok jegyében telik. A tegnapi, pikánsabb Ikea hirdetések után ezúttal egy igencsak érdekes, nem kevésbé szexorientált reklámra bukkantam. A film  igazán egyszerű módon mutatja be a maszturbálás történetét, ha nem is kezdetektől, de az 50-es évektől a legújabb, szerintük a jövőt jelentő kis eszközig. Nem szép tőlük, hogy a lányokra nem gondoltak, az emancipáció nevében remélem, hogy hamarosan a nekik szánt verzió is elkészül majd, a hozzá való történelmi áttekintéssel. Szerintetek kimaradt valami? Ha igen, én mosom kezeimet!

Címkék: humor szex

2014.05.18. 09:12 reklámbuzi 3 hozzászólás

Pikáns hirdetések az Ikeától

Nálunk kevésbé bevállalós a svéd cég, inkább csak a meghitt, családias hangulatú, cukilakberendezős, Beddinge-ágyneműtartóban bújócskázós vonalat ismerhetjük. Pedig a hanyatló nyugaton ennél azért bevállalósabbak, nem egy kifejezetten pikáns reklám készült már nekik (kedvencem a Tidy up, amiben egy gyerkőc egy ottfelejtett vibrátorral játszik autósat). A most készített sajtóhirdetések ehhez képest azért finomabbak, de legalább annyira viccesek. A reklámokon családfákat látunk, amelyeken nemcsak a szülők, de a fogantatásban nagy szerepet játsszó, így szinte a családhoz tartozó bútorokat is. Persze jól nevelt svédekhez illően főleg ágyakat, de azért látható, hogy volt egy két renitensebb is a családban, akiknek köszönhetően egy mosdókagyló, egy konyhaasztal vagy egy mosógép is becsúszott oldalágon. A ti családfátokon mi szerepelne?

ikea-family-tree-3.jpg

 ikea-family-tree-2.jpg

ikea-family-tree-1.jpg

Címkék: print ikea hum

2014.05.17. 08:59 reklámbuzi 14 hozzászólás

Kutyamentő képernyővédő

Ez nem egy karakter a Pom-Pom meséiből, hanem egy remek ötlet a Pedigreetől arra, hogy a menhelyen gazdira váró kutyusokat és az elfoglalt gazdikat közelebb hozzák egymáshoz. Persze, a legegyszerűbb, ha mindenki fogja magát, és elsétál a menhelyre, hogy kutyát válasszon, de ha ez ilyen egyszserű lenne, akkor üresek lennének az állatothonok. Sokaknak kell egy kis bíztatás, egy kis impulzus ahhoz, hogy elszánják magukat.

Erre találta ki a Pedigree ügynöksége a brazil AlmapBBDO a Dogsaver nevű kis kampányt, aminek a lényege, hogy egy egyszerű appal a képernyővédőben mutatják meg a gazdit kereső ebeket névvel, pofával együtt. Hogy a bárki által elérhető és letölthető app minél több emberhez eljusson, műszaki áruházakat, számítógép üzleteket kerestek meg, hogy a kihelyezett képernyőkön is a kutyamentő képernyővédő fusson. Szerintem ügyes megoldás, megérdemlik a jutalomfalatot!

 

Címkék: kutya nonprofit állatok

2014.05.16. 09:08 reklámbuzi 1 hozzászólás

A leghasznosabb kávésüveg a világon

Ha te is elmorzsolsz pár jóízű káromkodást a reggeli csipa mellé, és csíkra nyitott szemmel mászol a konyháig elkészíteni az első kávéd, akkor ez a te terméked lesz. A Nescafé instant kávé, azon kívül, hogy embert farag belőled, mostantól ki is ver az ágyból, mint hétalvó kisiskolást a dühös anyukája. Egy ügyes termékfejlesztéssel a 3D nyomtatott kupakba rejtettek egy ébresztőórát, ami addig csörög, amíg ki nem nyitod az üveget. A mexikói Publicis és a NOTLabs ezzel az ébresztő kupakkal zseniális választ adott arra a kérdésre, hogy hogyan vegyük rá a fogyasztót, hogy az első dolog, amit reggel a kézébe vesz, az a termékünk legyen.

 

Címkék: nescafe 3D nyomtato

2014.05.14. 10:01 foltin 1 hozzászólás

Innál vizet, amit egy autó állított elő?

h2o.jpgA hidrogénhajtású autókról már régóta lehet hallani, de igazán nagy változások még nem indultak be. Talán az első nagy lépés a Honda FCX lehet, ami már teljes mértékben hidrogén hajt meg. Ami igazán különlegessé teszi ezt a technológiát, az az, hogy a végtermék a felhasznált hidrogénből és a levegő oxigénjéből keletkező víz, ami a technológiának köszönhetően olyan tiszta, hogy konkrétan meg is lehet inni. Ezt használta fel egy ügyes kampányban az ausztrál Leo Burnett, amely az új, hidrogénhajtású Hondákból származó vizet flakonokba palackozta, és H2O márkanév alatt forgalomba hozta. A palackokat először egy moziterem gyanútlan vendégeinek kínálták, akik megdöbbenve szembesültek a ténnyel, hogy az általuk elkortyolgatott víz egy Hondából származik. A víz kapható lesz a benzinkutakon, így az autósok is nagyot nézhetnek majd. Ha nem is váltanak a még nehezen elérhető és méregdrága technológiára, az biztos, hogy beszélni fognak róla. Mert a jövő tényleg vízízű.

Címkék: autó

2014.05.13. 12:05 reklámbuzi 7 hozzászólás

Amikor az adakozás élménnyé válik

Ha a fizetéshez az esetek többségében bankkártyát használunk, miért ne lehetne az adományozáshoz is ezt használni? Ez volt a Miserior nevű segélyszervezet kampányának alapötlete is, amihez egy kifejezetten meglepő médiumot választottak. Egy olyan LCD kijelzős köztéri hirdetési megoldást találtak ki, amely lehetővé tette, hogy a járókelők az adományt a kártyájuk lehúzásával tegyék meg. Ráadásul e lhúzó csík a képernyő közepén volt, és a mozdulatot egy látványos animáció kísérte, így a kártya virtuálisan egy késsé alakult, amellyel egy szelet kenyeret szelhettünk egy rászorulónak, vagy megszabadíthattunk valakit a béklyóiból, levágva az őt fogva tartó kötelet. Remek ötlet, és ha nem is ebből jött össze az adományok nagy része, figyelemfelkeltésre és a Miserior tevékenységének bemutatására kitűnően alkalmasak voltak.  

Címkék: nonprofit látvány köztér

2014.05.11. 10:55 reklámbuzi Szólj hozzá!

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

A reklám helye

Keress állást az addicton!

Ajánló

Friss anyag

site statistics