Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Élet a spáros zacskón túl


Sosem értettem, hogy van képe egyes bolthálózatoknak abból is hasznot húzni, ami valójában a szolgáltatás része kellene hogy legyen. A Tesco és az Auchan már rájött arra, hogy az ingyen zacskó nem valami plusz, nem ajándék a nap végén, hanem egy alapszolgáltatás, amit a vásárlók joggal várnak el a boltban hagyott pénzükért. Ráadásul a bolt érdeke is, hiszen azt még kereskedői aggyal is könnyű belátni, hogy egy zacskós vásárló többet vihet haza a termékekből, mint egy zacskó nélküli. Nem tudom fejből felsorolni, hogy pontosan még hol mindenhol dívik még ez a gyakorlat (aki tudja, írja meg), de a zacskólehúzás egyik élharcosa tagadhatatlanul a Spar. Oké, jobb minőségű zacskó meg minden, de 30 forintot elkérni egy nejlonszatyorért, ami tulajdonképpen egy hatalmas reklámhordozó, amin egy akkora Spar logó van mint a fejem, elég nagy pofátlanság. Hiszen itt a vásárló fizet azért, hogy reklámozhasson egy smucig bolthálózatot, akinek örülnie kellene, hogy valaki hajlandó végigcipelni az utcán a szutyok logójukat.

Persze máshol már rég rájöttek arra, hogy a zacskó több egyszerű bevételi forrásnál, sőt, az egyik legizgalmasabb és legsokrétűbb médiafelület, hiszen itt a média használója akaratlanul is a reklám részévé válik. Ezen gondolkodásmód legújabb gyümölcse a a véradást népszerűsítő táska, amelyen egy kis cső vezet a cipelő vénájától egy kis tartályba, amelyben a felajánlott vér gyűlik. Az ötlet és a kivitelezés egyszerűsége annyira megtetszett, hogy összetúrtam még néhány figyelemre méltó darabot a közelmúltból, ahol szintén eredeti módon használják a reklámtáska adottságait. A fegyvertnek látszó táskát egy belgiumi könyvkiadó adta a krimijei mellé, a körömharapdálósat Stop n' grow szer gyártója, az összepréselt fejű embert a Panadol, a fehérneműset pedig meglepő módon egy fehérneműt forgalmazó üzlet. Persze nem akarom én ezt a Spar fejére olvasni, és a céget arra kényszeríteni, hogy valami ötletes dolgot tegyenek a zacskójukra a logójuk helyett, de ha már azt teszik rá szép nagyban, lagalább ne kérjenek érte pénzt, please.

Címkék: humor ambient morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr100181933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mayya 2007.10.02. 09:10:59

Szia! Méghogy 30Ft?! Nálunk 42Ft-ot kérnek el érte! Egyébként emlékeim szerint volt már a Kaisers-el kapcsolatba n egy per, ahol a vásárló ugyanezt nehezményezte, de a végkifejlet persze semmi változást nem eredményezett! Ilyen smucig cég még a Rossmann, ahol a Tesco minőségű nejlontatyót 20Ft-ért adják!Nem értem ezeket a cégeket, külföldön is kérnek pénzt a reklámozásért? Vajon ott megtehetik?... Üdv.: Mayya

Én kőolajat iszom reggelire. Te mit? 2007.10.02. 09:18:06

Régen tudtak az emberek kosárral járni a boltba (ami mellesleg sokkal kényelmesebb és jobb is), meg sokszor használható textil szatyorral. Ma ez már nem megy? Fel vagy háborodva? Picit röhejes a dolog.
Környezetvédelem. Kötelezővé tenném a fizetős nejlonacsit, és az árában legyen benne az előállítása+hulladékfeldolgozás összes környezetre gyakorolt hatásának forintosított összege. És az áruházak ne vállalhassák át a zacsi árát, a vásárlónak kelljen megfizetni. A vásárlói szokásokat ilyen egyszerűen lehet(ne) alakítani.
Papírzacsi lehetne olcsóbb vagy ingyen.

takezó · http://takezo.freeblog.hu 2007.10.02. 09:22:44

Angliában a környezetszennyezéssel kapcsolatos nejlonzacskó-hatást egyszerűen úgy oldották meg, hogy kötelezték a boltokat az eldobható, a környezetben könnyen felbomló zacskók használatára.

Nem, nem a vevő a fasz, ha nem tetszik neki, hogy fizet azért, hogy reklámozzon.

cyan 2007.10.02. 09:23:36

papírzacsi meg a fákat nyiffantja ki. vagy újrahasznosított papír. de ahhoz is fa kellett eredetileg.
védd a fákat! együnk hódot.
:)

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.10.02. 09:26:32

Szia!
Itt nem arról van szó, hogy az áruházak átvállalják a zacsi költséget, vagy nem, hanem arról, hogy egyenesen ezen a terméken dolgoznak a legnagyobb profittal! Mert a vékony zacsi, amit CBA-ban 15-ért vesztegetnek, 2 Ft-nál nem drágább, amiben benne van a logozás is.
Ahhoz, hogy a papírzsacsi működjön az kellene, hogy mindenki autóval járjon, mert nehéz holmi esetén, max. ölben lehet vinni - ld. amerikai filmek. De nem ez a helyzet.
Lehetne esetleg betétdíjas a zacskó?! Tuti visszavinnék az emberek, mint a sörös üveget.
Egyébként a Librinek volt múlkor egy vidám, mintás zacskó, az szívesen vittem haza. :)

mitilla 2007.10.02. 09:28:17

öööö, én asszem EU környezetvédelmi előírás, hogy pénzt KELL kérni a nejlonzacsiért, kvázi fizesd ki a környezetterhelő anyag megsemmisítésének költségeit. nem tudom, hogy még türelmi idő van-e, vagy mondjuk a tesco inkább büntit fizet, mintsem a vásárlóktól kérjen pénzt.

OkoskaTo:rp 2007.10.02. 09:31:13

takezó! Az "elbomló" zacskó előállítása is fosszilis szénhidrogénekből történik. Egyébként meg Angliában saját tapasztalataim szerint a visszaváltható zacsi a divat. Pénzbe kerül, de ha visszaviszed, visszakapod az árát. A legtöbben mondjuk a pénztárnál az aprópénznek kirakott charity boxokba (kb. adománygyűjtő) szórták egyből a tízpennyseket.

A cikkel maximálisan egyetértek; nem is járok ilyen boltokba. És lehetőség szerint máshol sem kérek szatyrot: a frissen vett könyvet a táskámban is haza tudom vinni.

ukkacs 2007.10.02. 09:31:32

Szlovákiában - ha jól emlékszem - hasonló áron kis vászontáskát kapott az ember. ez esetben én, és azt utána boldogan hurcoltam magammal a táskám alján, amíg el nem vásott. Viszont! ez egy sima nyers színű vászon volt, logó rajta egy darab se!
szóval éljen a környezetvédelem, de a szóróanyagot képező logózott nejlonszatyor ára szerintem is elég magas. és azt nem is fogom reggelente gondosan belehajtogatni a kistatyómba (hanem megy kukászacskónak - recycling)

ukkacs 2007.10.02. 09:35:11

ja és ha jól emlékszem a Tesconak volt is egy ilyen visszaváltós-zacskó próbálkozása :)
persze a lényeg itt a reklám lenne maga. ha nálunk is bevállalnának ilyesmit a cégek, akkor már meg is lenne, hogy ki fizesse a költségeit ;)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2007.10.02. 09:44:02

Kőolaj, igazad van, de azt azért tudd, hogy a nejlonzacsikat ma is termékdíj terheli. Az összeget nem tudom, de a Tesco, Auchan, Cora kifizeti a vásárló helyett, az "igazmagyar" kismultik meg kifizettetik a vásárlóval többszörös áron. Ráadásul a 30 forintos füles zacskó egy kalap szar, alig fér bele valami, könnyen szakad és hasad.

gentry 2007.10.02. 09:58:45

- Ez aztán a nagyvonalúság, harminc forint miatt problémázni.... Az értem, hogy az elv zavaró egyeseknek, de ilyen filléres tételeknél sz.rják már le.....
- A "Én kőolajat..." -nak meg azt üzenem, hogy kosárral boltba járni kényelmetlen, a textil szatyrot kimosni szintén. Így marad a nejlon....

Colombre 2007.10.02. 10:11:40

Gratulálok környezetvédő társaimnak!
Olyanról hallottatok már, hogy egy zacskót akár többször is fel lehet használni? Nagyon megerőltető lenne a táskába egy strapabíróbb nejlonszatyrot bepakolni, hogy amikor szükség van rá ne anyázni kelljen, hogy drága meg lehúznak, stb.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2007.10.02. 10:24:39

Környezetvédelemtől elvonatkoztatva: oké, 30-40 forintért még reklámozok is valakit. És azok a nagy adidas, Puma stb feliratú egyszínű pólók, amik semmi extrát nem tudnak, csak éppen 4-5000 forintba kerülnek? Fizetős szendvicsemberek leszünk bennük.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.10.02. 10:25:43

Kőolaj
Egyrészt igazad van, aki nejlonszatyrot használ, az megérdemli a sorsát. Másrészt viszont takezóval értek egyet.
Szerintem is az lenne a megoldás, ha lebomló táskát kapnék a pénztárnál, de nem venni kellene, mert azt továbbra is kicsinyes lehúzásnak tartom, hogy a cég reklámhordozójává válok, és még fizetek is érte. Nem a 30 forintról van szó, abba nem hal bele senki, hanem arról, hogy veled fizettetik meg a reklámot.

eastwood 2007.10.02. 10:26:48

Szerintem egyenesen be kellene tiltani a nejlonzacskókat, az összeset! Átlagpolgár elmegy a supermarketbe, vesz 2 szem paradicsomot, 1 db paprikát, 1 köteg zellerzöldet stb. és mindegyiket külön zacsiba rakja. Aztán a pénztárnál persze jön a nejlonzacskó, azokat is jó 'gazdaságosan' megpakolja, hogy jussan egy csomó, hisz ingyen van. Hiába, így kényelmes! Autóból kidobni a szemetet, az is baromi kényelmes. Meg úgy egyébként szennyezni a környezetet is ultrakényelmes.

Ehhez a látásmódhoz csak gratulálni tudok, ha így haladunk, majd nézd meg milyen kényelmes lesz a világ 50 év múlva!

Sündisznócska 2007.10.02. 10:30:34

Alapvetően persze igaz, hogy a vásárló többet vesz, ha nem kell azon aggódnia, hogyan viszi haza, mert felszerelik zacsival, na, de egy részt láttad már, hogy pakolják meg a legtöbben ezeket a zacsikat? Egy liter tej, új zacskó, két tejföl, új zacskó, egy kiló kenyér, új zacskó....mer` ingyér` van, hadd szóljon, nehogy már egymás mellé kerüljön a tejföl meg a tej, mert, mi van, ha kifolyik az egyik? A zacsi meg jó lesz otthon szemeteszsáknak, kutyaszarnak, bárminek.
Aminek nincs ára, nincs értéke, tehát kétszer annyit használnak el belőle a k. vevők, amennyi indokolt lenne.
Nem beszélve arról, hogy az említett hiperekbe a vásárlók 90%-a autóval jár, ahová igazán beférne a nagyi hajdanvolt cekkerének / kosarának egy-két mása...
És, hadd védjem meg a Spart, a TEscos zacsik meg az övék közt van is ekkora minőség különbség, legalábbis, ha már egyszer is megpróbáltál egyikben vagy másikban valamilyen sarkosab tárgyat szállítani, tudnod kell, hogy a TEscos már az áruház kijáratánál megadja magát...

Amúgy, a Cora-ban pl. most volt erről szavazás (maradjanak-e az ingyenes zacsik), és helyre kis kiállítás kiséretében a keletkező hulladékokról... Nem tudom, mi lett az eredmény, nem hiszem, hogy megszavazták, viszont, évek óta megvan a szabály, hogy csak a feltétlenül szükséges számú zacsit adhatják.....amit nem tartanak meg, mert a hozzás hasonló "zöldek" megvernék őket...

Vad.Korte (törölt) 2007.10.02. 10:43:22

Ellepi a civilizációt a sok szemét, legfőképpen az ilyen nylon, ami csak gyűlik, gyűlik. A zacskóért azért kérnek pénzt, hogy kétszer gondold meg, mielőtt veszel egyet, és ha már veszel, benne van az árban a feldolgozás, újrahasznbosítás ára. Én felemelném 100 Ft-ra.

A Kaisers-ben (Csepel) a felvágottat begöngyölik egy focipályányi nylon csomagolóba, majd ezt beteszik egy nylon zacskóba, erre kapcsozógéppel rátűzik a blokkot. Fincsi kis aluménium. Ha hármat veszek, hat adag szemét.

Én is szupermarketben vásárolok. A kocsit kitolom az autóhoz, és ott bepakolok a bevásárlós rekeszbe. Ehhez nem kell nylon zacskó. A táskámban van egy zacskó, abba teszem, ha valamit váratlanul el kell helyeznem.

Bólogatunk a szelektív hulladékgyűjtésre, de arra is gondoljunk, hogy legyen kevesebb a hulladék!

Vajk 2007.10.02. 10:47:14

Ugyanmar, miert kell ezen kiakadni. A bazinagy DIESEL meg MAYO feliratu polokat is ingyen kellene akkor adni?

Ha nem tetszik vigyel sajat zacskot es kesz.

vajk

Vad.Korte (törölt) 2007.10.02. 10:47:47

"kosárral boltba járni kényelmetlen, a textil szatyrot kimosni szintén. Így marad a nejlon...."

Pont az ilyen hozzáállás miatt borít el minket a szemét. Nekem kényelmetlen, a többi meg le van szarva, mi?

Ha így gondolod, fizess!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.10.02. 10:49:44

Oké, megértettem, és hamut szórok a fejemre a környzettudatlan hozzáállásom miatt. A bejegyzés megírásakor tényleg nem vettem figyelembe a környezetvédelmi megfontolásokat, ami hiba volt.

De ha még egyszer azt mondja valaki, hogy a papírzacskó helyett az a megoldás, hogy fizessünk többet a nejlonért komolyan mondom, hogy kárt teszek magamban. Az meg aztán a csúcs, hogy valalaki azt gondolja, hogy ma Magyarországon egy bolt azért kér pénzt a zacsiért, mert annyira aggódik a környezetért. Ne már....

Pinokkió 2007.10.02. 10:49:53

A slusszpoén az az, hogy az ilyen zacskók előállítási költsége nagyjából 1 forint körül mozog. A tescós szatyor kb. 50 Fillér lehet, de a sparos sem több 2 forintnál. Ők meg eladják 40-ért...

gyz 2007.10.02. 10:59:00

én csak fizetős szatyrot engedélyeznék tartani a boltokban, amit aztán előállítási költség fejében meg lehetne venni - így nem lenne lenyúlás, de nem is lehetne automatikusan százszámra tömni az embereket a műanyag hulladékkal.

azt tényleg nem értem, hogy ha az ember amúgy is vásárlási céllal indul a boltba, miért nem visz magával szatytot? akár műanyagot, akár textilt. százszámra gyűlik a háztartásokban a sok műanyag zacskó, ami aztán a kukába kerül. Amíg nem volt ez az állandó automatikus zacskóadás, addig az embereknek semmiféle gondot nem okozott, hogy szatyorral menjenek vásárolni. Nálunk van 4-5 különféle méretű (meg fonott kosár a piacra) és kész. Amikor meg megfeledkezik róla az ember, még mindig kérhet a boltban.
Miért nehéz a textilszatyrot kimosni időnként? A zoknit se dobjuk ki egy használat után, mosógép meg mindenhol van.

kezd az egész "fejlett" világ abnormális mértékben elkényelmesedni, és még ideológiákat is gyártunk, hogy egy-egy abszolút felesleges kényelmi berendezés/szolgáltatás nélkülözhetetlenségét bizonyítsuk.

bébicsősz 2007.10.02. 11:10:16

gyz
Te még soha nem mentél boltba mondjuk munkából hazafelé? Mindig csak otthonról indulsz?

gyz 2007.10.02. 11:15:25

bébicsősz

olvass figyelmesebben.

idézem magamat: "Amikor meg megfeledkezik róla az ember, még mindig kérhet a boltban."

nem arról van szó, hogy ha nem viszel, akkor büntetésből kézben kell hazacipelned a cuccot, hanem arról, hogy ne tömjenek mindenki kezébe kérés nélkül 5-10 nylonzacskót (pl Cora, Auchan, stb)
az első mondatban is azt írtam, legyen (előállítási költségen, vagyis kb 5 Ft-ért), de csak külön kérésre.

cyber panka 2007.10.02. 11:32:30

tudtommal kötelezik az üzleteket környezetvédelmi előírásból a zacskók pénzért árúsítására.

Almaspite 2007.10.02. 11:33:56

Én úgy oldom meg, hogy kérek a Tescoban egy üres KARTONDOBOZT (mindig van, mert az árufeltöltés folyamatos), és abba pakolok a pénztárnál. Sokkal praktikusabb, mert a szatyrok szanaszét borulnak a kocsi csomagtartójában, míg a doboz merev fala szilárdan tartja az árut. Nesztek! Nem nájlon, nem kell otthonról magammal cipeljem, amikor kirámoltam belőle, akkor összehajtogatva elhelyezem a ház kukái mellett található papírgyüjtő edényben. Környezetvédelmi fél-isten vagyok!

dr Zorro 2007.10.02. 11:39:26

A Spar-os nejlonszatyor úgytudom környezetbarát!! Ez lenne a kötelező minden egyéb vacak 1-szer használatos szatyrot osztogató multinak.

kob2 2007.10.02. 11:40:16

Most ezt tényleg komolyan gondolta a kedves blogger? Azon kifakadni, hogy fizetni kell a környezetszennyezésért?? Legközelebb viszel magaddal szatyrot. Megállsz az asztalka előtt, ami minden közértben van, és szépen bepakolsz a kocsiból. Vagy kitolod a kocsidhoz és egyből a csomagtartóba pakolsz. Nem nagy ördöngősség. Hogy lehet az, hogy valaki bevásárol 20ezerért a tescoban (én), és össz-vissz egy darab szatyrot kér az apróságoknak? A többi megy a csomagtartóban tartott műanyag rekeszbe, amit simán be lehet vinni a lakásba. És akkor tettél valamit a környezetért, cserébe hogy autóval mentél bevásárolni.

zmina 2007.10.02. 11:40:33

ja, kotelezik, de nem arra h egy fos zacskoert, amin a sajat reklamjuk van 40 forintot fizessel :) ezzel max. takarozni lehet.
amugy jo a post megin, es szenzaciosak a zacskok :))

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.10.02. 11:44:17

Végre valaki a táskaötleteket is észrevette:-)

Mr_Wolf 2007.10.02. 11:46:53

A környezettudatos vs. kényelmes vitát konstruktív irányba is fordíthatnánk. Tekintve a poszthoz kapcsolt képeket lenne arra lehetőség, hogy a bevásrló zacsikon akár a mi, akár a bolt kontójára (megjegyzem, mindenképpen mi fizetjük) karitatív hirdetések kerüljenek.
Így kedves Reklámbuzi te a pénzeddel nem a Tecsó reklámkampányához járulsz hozzá, hanem pl. a véradás népszerűsítéséhez.
Ez a Tecsónak - Spernak, stb. is jó, mert PR fronton erősíti, és a kreatívok is kiereszthetik magukból a bennen szunnyadó jócsávót.

xy 2007.10.02. 11:49:30

De ha az ember a zacskót otthon szemetesnek használja, akkor nem környezetszennyezőbb, mintha emiatt külön venne szemeteszsákot. Akkor van gond, ha vki egy használat után kidobja.

hengerfejtömítés 2007.10.02. 12:02:49

"... a cégek egyik alapszolgáltatására, a bevásárlószatyorra jelentős adót vetnének ki, amely több milliárd forint kiadástöbbletet jelente. A leginkább a hipermarketeket sújtó adó miatt eltűnhet ez az ingyenes alapszolgáltatás."

2004 Augusztus 30
www.felvasarlo.hu/infocenter/archives/000183.html

Valamiért nem lett belőle semmi...

a nagy levin 2007.10.02. 12:48:00

olyan, hogy "kornyezetbarat zacsko", nem letezik. Ezt olyan nehez megerteni? Tessek fonott kosarral meg esetleg vaszontaskaval vasarolni.

human · http://yummie.hu 2007.10.02. 12:50:51

"egy részt láttad már, hogy pakolják meg a legtöbben ezeket a zacsikat?"

Hát. én örülök ha a 2-3 liter tejet kibírja az zacskó addig a 10-20 percig amíg cipelni kell, nemhogy még tegyek mellé valamit.. A Spar nagy zacskója viszont más kérdés, abba én is pakolok rendesen, és nem azért mert fizettem érte, hanem mert bírja a cuccot

nyistapista 2007.10.02. 12:56:00

Figyelem, újra a cekker a divat.

Susi 2007.10.02. 12:58:16

Sok hűhó semmiért.
Elolvastátok már valaha azt az üzenetet, az említett zacsin, amit a SPAR-ban megvesztek 42 Ft-ért, hogy az egy kukorica-alapú, a természetben lebomló zacskó? Speciel ez a cég ráadásul az összes zacskóból befolyó pénzt, minden évben átutalja a Máltai Szeretetszolgálatnak, akik ebből a pénzből tartják fenn az Önkéntes mentőszolgálatukat, óvodákat építenek, élelmiszersegélyekkel segítenek a rászorulóknak. A SPAR a láncok közül a legkorrektebb, úgyhogy ne szóljátok le!

szotyola 2007.10.02. 13:04:55

Susi
Ne csináld, sírok a boldogságtól. Köszönöm Uram, hogy adtad nekünk a Spárt! Kukorica, lebomlás, Málta, szeretet, ez jobb mint egy évad Romana.

steadman · http://steadman.freeblog.hu 2007.10.02. 13:41:49

2005 januárjától kell az üzleteknek környezetterhelési vagy ökoadót fizetni a nájlonszatyrok után, szóval nekik is többe van, mint az előállítási költség. Szerintem jól teszik, hogy pénzt kérnek érte. Mi a Sparba járunk, s mivel kell fizetni, legalább az esetek 80%-ában viszünk magunkkal szatyrot.

Peter 2007.10.02. 14:33:20

Mitilla: ilyen EU eloirasrol nem hallottam, valami konkret hivatkozast tudnal irni? Az Egyesult Kiralysagban a legtobb helyen ingyen nejlonszatyrot adnak, csak Aldiban, Lidlben es hasonlo boltokban kell fizetni. Franciaorszagban is tobb helyen adtak ingyen szatyrot.

Takezo: Angliaban sajnos nincs megoldva a helyzet, helyenkent bokaig lehet jarni az eldobott nejlonszatyrokban, es az elbomlo nejlonszatyrok hasznalata nem kotelezo ( www.defra.gov.uk/environment/localenv/litter/plasticbags/index.htm# )Irorszagban viszont 22c ado van a nejlonszatyrok, es a hasznalatuk ezaltal jelentosen csokkent.

Uborkalajos 2007.10.02. 14:55:12

Valóban pofátlanság ennyit kérni egy zacskóért, mert már viszonteladónál meg tudom venni 5 Ft-ért a teszkó, osan minőségű zacsit. A lényeg tényleg azon van, hogy mi fizetünk azért, hogy reklámozzuk a céget. Most hívtam fel egy üzemet, hogy mennibe kerül nála a zacsi: bruttóban 28 Ft-ért adják el, De! Kukmoricaszárból készült a szatyor, három hónap alatt lebomlik. Teljesen környzetbarát. Ha már harminc forintért adják el nekünk a szatyrot, adjanak efélét. De hát akkor a multinak szegénynek nem 1000 milliárd lenne a bevétele, hanem csak 999

wh_old (törölt) 2007.10.02. 16:56:00

Ausztriában, az INTERSPAR-ban olcsóbb a vászontáska mint a nejlonzacskó (olyan ami nálunk is van), ezen meg is lepődtem - sőt, az üzletben körülnéztem és majdnem mindenkinél ilyen volt :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása