Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rugby-dömping a reklámokban


A Beckett's étterem mellett mentem el, és a kirakatokat díszítő, rugby-közvetítésre invitáló feliratokat nézegetve gondolkoztam el azon, hogy mennyire nem tudunk semmit erről az izgalmas sportról. Miközben nálunk szinte ismeretlen a rugby, és sokan tévesen az amerikai focit értik alatta (amit az amcsik footballnak hívnak, míg az európai focit soccernek), szerte a világban komoly hagyományai vannak, és nagy népszerűségnek örvend. Most különösen nagy figyelmet kap a sportág, ugyanis ezekben a napokban zajlik Franciaországban a világbajnokság, amire majd minden földrészről érkeztek csapatok. Ennek kissé provokatív hirdetése fent látható a szerelem fővárosában kicsit másképp egymásnak eső játékosokkal. Hogy valójában mekkora figyelem kíséri a csapatok fellépését, az is jól mutatja, hogy a nagy cégek külön erre az eseményre kihegyezett hirdetéseket készítettek, amikkel az utóbbi időben elárasztották a médiát. Az sportág egyik legelhivatottabb támogatója az adidas, akiknek hosszú időre visszanyúló partneri kapcsolata van az egész mezőny legjellegzetesebb és legkarizmatikusabb csapatával, az új-zélandi válogatottal. Ők az All-Blacks, a fekete ruhás maori harcosok, akik minden mérkőzés előtt eljárják őseik törzsi táncát, a hakát. Ezt érdemes megnézni, tényleg impozáns jelenség. Velük az adidas több filmet is készített, egyet külön a vébére (klikk), amelyben azt mutatják be, hogy viszik magukkal a tengerentúlra az ősi földet, amelyből energiájukat nyerik. Ehhez kapcsolódott egy hihetetlen látványvilágú sajtóhirdetés is (jobbra) amelyen a maorik tánc közben magukba szívják a föld erejét. Persze a Nike válasza sem késett soká, ők az angol válogatottat küldték csatába. Az ő printjükön a csapattagok Dover fehér szikláiról letekintve várják az ellenfeleket. Az O2 mobilszolgáltató is ráugrott a témára, és a franciák elleni neyeddöntő előtt megjelentetett egy lelkesítő hirdetést, amiben fájdalmat nem ismerve szorítja egy játékos a válogatott jelképét, a rózsát (lent). Erre meg az Orange válaszolt, akik Zidane segítségével próbálták meg csapatuk mellé állítai az országot. Zizou a 2003-as francia rugby-csapat kapitányának irányításával igyekszik megtanulni a játék alapjait, csekély sikerrel, ami ebből a vicces filmből is jól látszik. A skótok is reklámokkal igyekeztek feltüzelni a hazai közvéleményt. A kampány azonban visszahullt a fejükre, ugyanis a hirdetés meglehetősen hasonlít a nagy rivális egyik korábbi reklámjára, amiben Rooney pózolt hasonlóképpen.

Címkék: film sport print látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr63189481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonbonetti 2007.10.08. 12:15:00

Az adidas reklám nagyon látványos. El is mentettem magamnak, kösz, hogy ekkorában is feltetted.

Steve the Great 2007.10.08. 13:16:41

www.youtube.com/watch?v=z7QuAOZzLII

Másik adidas reklám a NZ - haka témakörben... szvsz. ez is jó...

Alonso 2007.10.08. 13:40:13

Jó kis antológia. A Zidane-os nagyon jó, ahogy a magyarázat végén megcsinálja az átemelős cselt az óriási. Csinálhatnál ilyen válogatást focira is.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2007.10.08. 16:08:08

Egyébként az All Blacks-imázs és kampány elvitte a fődíjat a 2007-es Cannesi Reklámfesztiválon. Igaz,nem a nálunk sugárzott szpotért kapták, hanem egy másikért, amelyikben a véradást népszerűstik a csapattagok.

zmina 2007.10.09. 12:32:28

húúúú, ez nagyon nagyon. rugbyt fogok nezni komolyan :)

bozso1981 2007.10.09. 16:53:45

Én régebben ettől a reklámtól sz*rtam be! :)))))
a végén mikor betolja: -Easy! az kééééész!!!!!

www.youtube.com/watch?v=C2EwaWj7o4Q

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.10.09. 18:12:14

bozso
Ezt tényleg jó, köszi, nem ismertem.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása