Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sertéskampány? Világszám!

Nagyfőnök: Ez most már tűrhetetlen. Nem elég, hogy a pulykások évek óta támadnak bennünket, most már a csirke-lobbi és a halasok is mind a vöröshúsok ellen kampányolnak. Tennünk kell valamit.
Kisfőnök: Értem, de mit?
Nagyfőnök: Kutyaharapást szőrivel! Mi is kampányolni fogunk. Óriásplakátokkal borítjuk be az országot, amin elmondjuk mindenkinek, milyen egészséges a sertéshús.

Kisfőnök: De hát senki nem olyan hülye, hogy elhiggye, kolbászt, hurkát, szalonnátvagy párizsit enni egészséges. Magyarországon a vezető halálozási ok a szív- és érrendszeri megbetegedések, amiben az egészégtelen táplálkozásnak kulcsszerepe van.
Nagyfőnök: Na és? Legfeljebb ezt majd nem írjuk ki a plakátokra.
Kisfőnök: Értem. És mi legyen rajta?

Nagyfőnök: El tudnék képzelni egy lapockát vagy egy disznósajtot, de félek hogy az emberek összekevernék az Auchan plakátjaival. Legyen rajta mondjuk egy fehér színű, stilizált malac rózsaszín háttéren.
Kisfőnök: Aha-aha. Ez nagyszerű ötlet!
Nagyfőnök: De még hiányzik valami. Igen! Egy ismert arc, akinek elhiszed, hogy egész nap kolbászt zabál szalonnával és mégis él. Mint például a Fekete Laci!
Kisfőnök: Sajnos őt már megvették a baromfisok.

Nagyfőnök: Affene! Akkor legyen a Koltai Robi, neki úgyis most kerül az új filmje a mozikba. Majd kérünk tőle egy képet a filmplakátról, és azt tesszük fel a miénkre is. Így biztosan vállalni fogja.
Kisfőnök: Ez remek, de mi lesz a kapcsolat egy bakter és a sertéshús között?
Nagyfőnök: Majd a tárcsájára teszünk egy malacorrot. Az vicces nem?
Kisfőnök: De-De! hahaha. Hívom is a művészurat. Ha minden jól megy még a héten indulhat a kampány.  Ha szabad megjegyeznem remek ötlet volt főnök.

Címkék: kaja print magyarmocsár

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr8196626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berzerker 2007.10.15. 11:54:31

Ezeket a plakátokat én is néztem már. Az értelmetlen pénzpocsékolás tipikus példái. Még az állami Fair play-lampánynak is több hatása lesz ennél. Koltai Robi meg eláshatja magát a tárcsájával, meg az Indulabakterház-utánérzés filmjével együtt.

vegab 2007.10.15. 12:36:54

Hajrá hátra!

Míg európában általánosan csökken a hús fogyasztás, egyre több zöldséget eszik a lakosság. Az orvostudomány egyre inkább felismeri és elismeri - legalábbis a túlzott - húsfogyasztás hátrányait. A szív és érrendszeri betegségek kialakulásában betöltött szerepét. :(

www.vegetarianus.info

Weiand 2007.10.15. 12:52:33

de hát ha olyan finom:)
halál a desznyókra!!!

OkoskaTo:rp 2007.10.15. 12:55:29

"A magyar sertés világszám!" - Na igen, de minek rá vasutas jelmez?

a doktor úr 2007.10.15. 13:32:20

A plakát gyenge, ez tény. De ne ítéljük már el ennyire, hogy valaki a sertéshús eladásából próbál megélni! Hogy nem egészséges? Nos, minden relatív. A reklámozható termékek közül mondjuk az alkohol, a margarin, a fehérkenyér, a még vörösebb húsok (marha, stb), a konzervételek, a gyorsétkezdék kajái mind-mind sokkal egészségtelenebbek. Azoknak is be kellene tiltani a hirdetéseit! Meg az árusítását is! Sóval hinteni a hízlaldák helyét, a sörgyárakat felrobbantani, stb... Marhaság az egész.
vegab-nek meg csak annyit, hogy ha a természet növényevôknek szánt volna minket, akkor nem ad hozzá gumós fogakat. Ergo, csak növényt enni természetellenes. Persze mértéktelenül húst zabálni is az. A megoldás itt is - mint annyi más területén az életünknek, például másokról való véleményalkotásban - az arany középút és a mértékletesség.

Kabai és Veres 2007.10.15. 13:37:46

Az igen tisztelt Művész aprópénzért még a nekrofíliát is reklámozná... Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi...

Feri nagyapa 2007.10.15. 13:39:26

Mondjuk az egységes érés érdekében érésgyorsítóval lepermetezett napraforgóból készített olaj semmivel nem egészségesebb, mint a sertészsír. Sőt! Mi most térünk vissza a sütésnél a zsírhoz, illetve mellette még olívát használunk. Az úgynevezett növényolajipar meg a kőolajszármazék margarinnal (is) elmehet a náthásba...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.10.15. 13:45:31

Persze, a disznóhús nem az ördögtől való, de ha már a pozitív oldalait akarják előtérbe helyezni, akkor telán nem pont a szalonnával meg a kolbásszal kellene kampányolni, és főleg nem Koltai Robival malacorrú forgalmista-tárcsával a kezében. Mit mond ez a kampány és kinek?

Appendiksz 2007.10.15. 13:56:33

Igenis , támogassátok ti nagyfalusi emeletlakók a honi sertéstartókat!A nagyáruházak polcain akciósan ne vegyétek a lengyel, német, holland és dán sertésszerű hússzerű élelmiszart!
A magyar termelőktől 270 Forintért veszik a disznót. Számoljatok már egy kcsit! Ez legalább kukoricán hízott!
Viszont a leghelyesebb az lett volna ha a 100 M Ft reklámoénzt szétosztották volna a termelők között és meggyorsítanák, nem elszabotálnák az EU-s pályázati pénzek kiosztását. Nem csak a nagyonak, hanem a becsületes magyar sertéstartóknak is!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.10.15. 14:11:31

Appendiksz.
Egyetértek, a pénz ezerszer jobb helyen lett volna a termelőknél, mint az óriásplakátokon, aminek azon kívül, hogy néhány illetékes most elégedetten hátradől, hogy ő mindent megtett a magyar gazdákért az égvilágon semmi haszna sincs.

a doktor úr 2007.10.15. 14:17:01

reklámbuzi: ha xar a reklám (mer' az!), akkor egy szakember véleményét idézd vagy a sajátodat, ne egy dietetikusét, mert a plakát a gúny tárgya, nem pediglen a termék maga! Félreérthetô!
appendixnek meg üzenem, hogy a sertés terméktanács nem oszthat ki közvetlen támogatást, viszont marketingre kap a kkv-bôl, azért osztja szét. a támogatási+felvásárlási+eu-s (ab)normákkal spékelt szabályozási problémákért meg állambácsit kéretik baxtatni. hát, kéne is erôssen...

Nem doktor! 2007.10.15. 14:17:05

Doktor ÚR!

Abban igazad van, hogy nem vegának teremtett az Úr minket, viszont arra sem, hogy a génkezelt szójákkal teletömött húsokatfogyasszuk el, vagy a virslinek vagy parizernek nevezett zsírral dúsított sertésbörkéket! A tartási körülményekről és a stresszhormokról nem is beszélek! Valószínű, hogy akkoriban ez nem így zajlott, mint ahogy 100 évvel ezelőtt is más volt a helyzet! Tehát nem önmagában a hússal van a baj, hanem azzal a hússal amit átcsomagolva, átcimkézve jól leárazva lehet kapni :(

nickita 2007.10.15. 14:19:33

ezer éve nem ettem gyesznót (kolbászt, párizsit stb.). majd ha Koltaiból csinálják a szalonnát, akkor eszek.

a doktor úr 2007.10.15. 14:20:47

Elnézést mindenkitôl, elírtam: a sertés terméktanács természetesen NEM osztja szét a pénzt. (az elôzôekben említett okokból kifolyólag)
kedves Nem doktor!: maximálisan egyetértek. A baj annyi csupán, hogy eccerû földi halandó ma kishazánkban csak ehhez jut hozzá. Szívfájdítóan kevés az ellenpélda...

Nem doktor! 2007.10.15. 14:25:32

Doktor Úr!

Igazad van!!! Csak lassan ebben az országban mindent le lehet pakolni, jó ez ide alapon! Tudjuk, hogy bármit eszünk kevés olyat találni ami beleköthetetlenül jó, ehető, egészséges és még finom is! És sajnos az is igaz, hogy a vadhús - ami legalább természetes körülmények között él - sokkal drágább, mint hústársaik így nem mindenki engedheti meg magának! Az, hogy mondjuk a hal egészségesebb lenne...a húsa elvileg biztos - mivel nem zsíros, stb - ellenben higany van benne, nem is kevés (tengeri), ha pedig hazai, nos, gondoljunk habzó vízeinkre :( az a halban is benne van! (és itt nem a zsíros hízlalt tenyésztett pontyra gondolok)

Wolfclaw · www.wienerwolfi.atw.hu 2007.10.15. 15:22:14

Én azt mondaném, hogy röff :DD
Na de most komolyan, mennyivel több sertéshús fog fogyni attól, hogy Koltai Róbert egy malacorrú tárcsával a kezében bámul a fejembe? Ez nem más mint egy kis segítség, hogy többen nézzék meg a filmet. Ha jó kis felháborodás lesz ebből a sertéshúsos reklámból, az magával hozza, hogy Koltainak új filmje van. Szinte ingyen reklám. Erre tipikus példa, ahogy Csepi (Cepregi Éva) reklámozza a lemezét. Nem szó szerint idézem: "Megjelent új lemezem, valamint kitörtem a fogyás és visszahízás örökös körforgásából. Köszönöm K... dájet." Itt tartunk. Árukapcsolással lehet csak reklámozni.

lorien · http://lorien.blog.hu 2007.10.15. 15:22:58

Ugyan már, mese habbal, hogy a 270 Ft-os magyar sertés kukoricán hízik, ez csak egy álom, legfeljebb. A magyar sertés is tápon, gyógyszeren nevelkedik, máskülöben csak masszív veszteséggel lehetne előállítani. Nem véletlen, hogy a magyar disznóhús is tiszta víz, nézd meg bármelyik hentespultot (nehány kivétel lehet esetleg). A kukoricán és egyéb más, nem műtakarmányon hízott disznó húsa nem ilyen állagú (és akkor még nem is a szupermarketes áruról beszélek, arra ránézni is rossz!).

Mr_Wolf 2007.10.15. 16:31:21

Aki magyar, addig eszik, míg a koporsóba teszik!
www.disznovagas.hu

Belabela 2007.10.15. 17:15:51

Komolyan, ez a vöröshús-hisztéria az agyamra megy. Setét babona. Az életmódnak az étkezés egy kis szelete csak. Ha zsírosat eszel, égesd el, ne hagyd beépülni :) Ismerek olyanokat, akik mániákusan "egészségesen" étkeznek (pulyka, csirke, hal, apdét), egy szelet szárazsonkára úgy tekintenek, mintha ciánkáliban lenne pácolva, szénsavas vizet nem isznak, mer az öl, a kávéjukat meg telenyomják ldesítővel, mert a cukor az a fehér halál. Egyébként meg dagadtak, és feszt betegek, nem volt még olyan, hogy az 5fős családból valaki épp ne lett volna rerohadva valami nyavajával.
Ehez képest nagyanyám a szalonnát is zsírral eszi, halat csak az unokája akváriumában látott, az "étel" neki azt jelenti, hogy hús, a "hús" meg azt, hogy disznó. A gyümölcsleves kiröhögi, olyat csak a gyerekek esznek ebéd előtt. 95 éves, köszöni, jól van, Norbit bármikor harcképtelenné tenné egy tábla szalonnával.

Különben is, aki Budapesten eészséges életmódról beszél, az jobb, ha tudja: 10 perc lélegzés a főváros utcáin nagyobb egészségkárosodást okoz, mint fél kiló disznótepertő.

szélkakas 2007.10.15. 17:19:12

Belabel
És nagyanyád ledolgozza a szalonnát? Nem hagyja beépülni?:-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.15. 18:20:47

az idézet dietetikus, igen csak le van maradva. ezek a nézeteket már nem osztja a modern táplálkozástudomány. az érrendszei betegségeket túlnyomórészt, a mozgásszegény életmód és az üres kalóriák okozta elhízás okozza, és nem a vöröshusok fogyasztása.
persze az is igaz, hogy a nagyüzemben, és kisebb hizlaldákban előállitott hús, emberi fogyasztásra alkamatlan. (ahogy azt lorien is leírta) teletömik hormonokkal, antibiotikumokkal és táppal. majd kamionokban, végighurcolják a fél országon, és olyan körülmények között mészárolják le őket, hogy a húsuk telitődik adrenalinnal és streszhormonokkal.
aki evett már házilag, kukoricán, moslékon nevelt disznó husából, az tudja a külömbséget. a húskészitményekről, pedig inkább nem is beszélnék.
hát ezt reklámozzák, mint "egészséges" termék.
a koltai meg még egy fél mondatot se érdemelne...

chimie · http://brief.blog.hu 2007.10.16. 22:00:46

Nem értem, ilyenkor (amikor csak úgy ráírják, hogy egészséges, oszt kész) miért nem büntetnek ugyanúgy, mint mikor valaki azt írja, hogy ingyenes, oszt mégse. A rádió változat egyébként ha lehet, még idegesítőbb. Koltay ugyanis elég meggyőző hannghordozással tudja mondani, hogy "Nehogymár hagyjuk magunkat lebeszélni az egészséges magyar sertéshúsról". Aztán még sorolják is: kolbász, parizer(!)...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása