Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zöld díjat egy Forma 1-es csapatnak?

Hogy a reklámozókat egy kicsit a környezettudatosabb gondolkodásra ösztönözzék, tavaly életre hívták a Green Awards elnevezésű díjat, amelyet a társadalmi felelősségvállalás és a kreatív megvalósítás szempontjából is érdemesnek talált kampányoknak ítélnek oda. Idén nagy felhördülést váltott ki a döntés, ugyanis a zsűri a nagydíjat egy autógyártónak adta. Ez önmagában még nem is lenne meglepő, hiszen a legtöbb vállalat - köztük a nyertes Honda is - egyre komolyabb energiákat fordít a környezetbarát technológiák kifejlesztésére és népszerűsítésébere (lásd Blue Motion technológia a VW-nál, hibridhajtású Prius a Toyotánál, Flexifuel program a Fordnál, stb...). Csakhogy a Grand Prix-t a Honda nem mondjuk a hidrogénhajtású és maga után csak vizet hagyó FCX modell kifejlesztéséért és népszerűsítéséért kapta, hanem a gyár Forma 1-es csapatának, a Honda Racingnek a kampányáért.

Ez abból állt, hogy a versenyautókra nem bazinagy logókat festettek, hanem a Földet. Ezt a különféle adományozók pixelméretű neveiből állították össze, akik  valamilyen módon hozzájárultak a környezettudatos életmód népszerűsítéséhez. Na hogy ez mi a francot jelent, azt senki sem tudja, mint ahogy azt sem, hogy a fenébe lehetett a benzinfaló, gumirongyoló, környezetbarátnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető száguldó cirkusz egyik oszlops tagjának adni a díjat. Mert aláírom, először tényleg meglepő volt látni az egyedi festésű autókat az oldalukon a myearthdream.com weboldallal, de hát valami attól még nem lesz környezetbarát, hogy környezeti témájú hirdetést tesznek rá. Az autó oldalára festett bolygó egy fikarcnyit sem változtat a tényen, hogy a Forma 1 a benzinmeghajtású teljesítményhajhászás világot körbenjáró ünnepe, ami minden porcikájában a pazarlásról, a minden áron való teljesítménynövelésről, és a következmények teljes figyelmen kívül hagyásáról szól.

Félreértés ne essék, a Forma 1-et is szeretem, meg a kampány is jópofa, de annyira hiteltelen, hogy az már fáj. Mint amikor a velejéig korrupt állam koppint az állampolgárok orrára, hogy azok a fair play szabályai szerint játszanak. Ennyi erővel többé nem is kell egy lépést sem tenni az alternatív energiaforrások kihasználása felé, elég ha szép virágokat festünk a százhalombattai olajfinomító tartályokra, vagy műfüvet ragasztunk a benzinfaló városi terepjárók motorháztetejére. Szóval a kezdeményezés jó, de ahhoz azért szerintem nem elég, hogy egy ilyen rangos díjjal jutalmazzák. Ezt mellesleg maguk a bírók is érezhették, mert az indoklásban ki is tértek erre, megemlítve, hogy a látszatát is kerülni akarják annak, hogy a Forma 1-et zöld sportnak tüntessék fel. Szerintem sikertelenül. 

Címkék: autó látvány reklámverseny

2007.10.31. 13:00 reklámbuzi Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr15213155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása