Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A neten égeti a Vistát az Apple







Az Apple alapvető reklámtaktikája évek óta az, hogy keményen odamondogat a Nagy Testvérnek, a Microsoftnak és egyáltalán az egész PC-világnak. Ez kezdetben működött is, de amióta Steve Jobsnak köszönhetően az Apple igazi keményvonalas multivá nőtte ki magát a számítástechnikai piacon, egyre rosszabb szájízzel nézik az emberek a fikázáson alapuló filmeket. Egyetlen szerencséjük, hogy mindezt piszok jól csinálják, és a filmek mindig megmaradnak a jóízlés határain belül. Ezekben két ember személyesíti meg a szemben álló feleket: az egyik, a kedves lúzer típusú, klasszikus IT-fejszerkezetű PC, a másik pedig az időközben a Die Hard 4-gyel világhírnévre szert tevő Justin Long által alakított Mac. Ők beszélgetnek egymással, illetve a megszokott koreográfia szerint PC bizonygat valamit Mac-nek sajnálni való lelkesedéssel, aki csendesen és szerényen figyeli, ahogy barátja pillanatok alatt komplett hülyét csinál magából. A legújabb három, kifejezetten a Vista gyalázására épülő reklámfilm (Boxer, Póduim, PR-Lady) szerintem szintén nagyon jó lett. PC az egyikben boxolóként igyekszik szó szerint felvenni a kesztyűt, a másikban egy pódiumról szónokolva ad hülye tanácsokat, a harmadikban pedig egy pr-asszisztenst fogad, aki a Vista minden hiányosságára egy politikailag korrekt jelzőt talál. Ennek a kampánynak a kiterjesztéseként jelent meg a neten egy újabb szösszenet, amivel megint bevittek egy mélyütést a redmondi fiúknak. Az Apple talán a szépen alakuló eladási statisztikáktól megbabonázva az eddigieknél is támadóbb felfogásban lépett pályára, és ezúttal már az ellenfél térfelén igyekszik labdát szerezni.

Ugyanis az egyik legismertebb informatikai honlap, a c-net Vistát bemutató oldalán egy direkt erre az szájtra készített fikázó bannert helyeztek el, amelyhez egy külön kisfilmet is leforgattak. A két szereplő feje fölötti csíkbannerben a "Don't give up on Vista" sor olvasható kis izzókból kirakva. Apeh-ellenőr öltönyös PC barátunk ezzel akar villantani a Mac előtt, de hiába nyomogatja a kezében lévő bazinagy gombot, nagy küszködés után is csak a give up részt sikerül felkapcsolnia a lámpákból. Alapvetően szellemes ötlet, de félő, hogy az emberek lassan telítődnek az Apple kekeckedéseivel és túl nyomulósnak találják majd a kampányt. Így az egész akár visszafelé is elsülhet, hacsak időközben Bill Gates vagy Steve Ballmer nem kezd el arcoskodni, és nem veteti le a cnet-tel az egész bannert, jó időre legitimalizálva ezzel az ellenük irányuló támadásokat. Ha ellen tudnak állni ennek a kísértésnek, akkor még pozitívan is kijöhetnek az egészből, és az Apple-re égethetik a kötekedő mitugrálsz nehezen levakarható pecsétjét. Arra az esetre, ha ez mégis bekövetkezne, a plastik média jóvoltából a banner működését egy kis videóban is megnézhetitek, amely innen letölthető.

Címkék: online szopatás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr7237000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zombi 2007.11.22. 10:20:38

Imádom a Get a Mac reklámokat. Egyszerűek, ötletesek, viccesek. Mi kell ennél több?

Szintiboi 2007.11.22. 10:22:00

Az összes mekes bekaphatja. Arcoskodnak folyton a lúzer gépükkel, amin még játszani sem lehet. Gáz.

gyepetto baggio 2007.11.22. 10:45:57

szintiboi, te egy mekkora barom vagy!

give up

gramercy (törölt) 2007.11.22. 10:50:00

@Szintiboi

hehe, légy boldog a szaros pécéddel!

khmm 2007.11.22. 10:53:01

Csak csendben jegyezném meg, hogy ma a Mac sima Intel alapú PC + FreeBSD (ingyen letölthető) + csicsa + baromi sok marketing, hogy mennyire menő csávó vagy, ha ilyened van.

ac3 2007.11.22. 10:59:06

jatszani szamitogeppel? a konzolok koraban?:) muhahah
pc = windows, mac = osx, igy kell ezt erteni szerintem.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.11.22. 11:00:54

Watt25
He-he. Tényleg lakapták. Nem mondom, hgy nem volt kiszámítható a lépés, de azt hittem több eszük lesz.

J. McClane 2007.11.22. 11:08:14

Szerintem gáz, hogy az Apple még mindig ezt hajtogatja, hogy Mac jó, Win rossz, azthittem felnőnek végre. Azért lássátok, hogy az apple többé nem az a szeretni való kis laza cég.

lexusfreak 2007.11.22. 11:11:45

A Mac-en is mennek jatekok gond nelkul, en is most Age of Empire 3-ast jattszok minden full felbontasban (MacBook 2,2 Ghz (Santa Rosa), 4 GB ram stb)
Ha meg ugyis nagyon kemeny jatekokkal akarsz jattszani (mint pl a Crysis), arra desktop gepbol is a legdragabb kell hogy elvezheto legyen. Vagy marad a konzol mint azt ac3 megmondta. Amugy a Leopard hihetetlenul jo OP, a winfos elmehet a francba mellette.

jano 2007.11.22. 11:13:50

Egyszerűen zseniális.

Néha kicsit fárasztóak a get mac ad-ek, de ez nagyon jó.

És képessek egy site-ra megcsinálni, holvagyunk mi ettől??

guy 2007.11.22. 11:14:06

MAc-kel lehet játszani, csak windowst kell rá tenni, mert az újabb játékokat arra írják. Különben sztem igaza van annak, aki azt állítja, hogy a MacOSX nem jobb, mint a Windows, ugyanis nekem ugyanúgy fagy néha - csak a kezelőfelülete nagyon addiktív :-).

Black Mamba 2007.11.22. 11:14:29

Ez a kis fricska k vicces. :)
Milyen szép is, amikor egy cég megnevezheti egy másik cég termékét a reklámjában.

qwerty666 2007.11.22. 11:14:46

A Mac jó, de baszott drága, marad a PC.
Amúgy mi az a windows?? :D

zebi 2007.11.22. 11:15:16

Dehát ez majdnem olyan, mintha a Bentley szekálná a Suzukit... Na jó, a BMW a Volkswagent.

joco 2007.11.22. 11:58:44

@marc84: Nem drága, tessék összehasonlítani a hasonló kategóriájú márkás PC-kkel plusz Windows liszensz ára, máris kiderül, hogy kb ugyanott vagyunk.

zsom 2007.11.22. 12:10:15

Hehh.. azért vicces, hogy a Mac még mindig ott ragadt le, hogy PC = Windows... Hol a linux? Vagy azon nehéz fogást találni, ezért marad a struccpolitika? :)

zsom 2007.11.22. 12:14:22

@joco

Windows liszensz? Az mi? Otthoni gépre senki nem vesz windowst.. max kapja az új géppel. Egy cégnél meg fontos, hogy bárki tudja használni az oprendszert, ismerje.. sokat érne egy mac a titkárságon, ha Micike nem tud vele dolgozni. :))

korn · http://www.hellorepublic.com 2007.11.22. 12:15:12

Én nagyon bírtam a mac-pc szpotokat, de már telítődtem velük. Szerintem a Coke-Pepsi, McDonalds-Burger King, stb. fricskák erejét pont az adja, hogy egyszer egyszer odabasznak, aztán kussolnak. Ez a "sokkal kúlabbak vagyunk, mint a Microsoft" mantra nekem már egy kissé paranoid képet fest az Apple-ről.

gyanta 2007.11.22. 12:19:21

marc84
a Mac nem baszott drága, sőt. egyre elérhetőbb...

zsom:
az emberek fele meg még mindig ott tart, hogy a mac=drága gép.

linux? kevésbé ismert. a win kék haláljait mindenki ismeri, könnyebb azzal viccelődni...

zsom 2007.11.22. 12:27:25

@gyanta

Nem ismerek erről statisztikákat, ezért ez inkább kérdés..

Biztos, hogy többen használnak otthon OSX-et, mint valamilyen linux rendszert? Mert én erre nem vennék mérget.. Minden esetre, most hogy a Dell (és talán a Toshiba is?) linuxxal is adja a notijait, lassan nem csak az MS lesz a mac nagytestvére...

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2007.11.22. 12:38:13

Kedves barátaim,
Nekem az a furcsa, hogy úgy ítélitek meg a reklámokat, mintha azok nekünk készültek volna. Nos, nem. Nagy ívben tesznek ránk. A USA egészen más világ, fogyasztói mentalitás vagy a piac működése szempontjából. Teljesen felesleges a mi viszonyainkból kiindulva arról beszélni, hogy a Mac drága vagy sem, hogy csak "forradalmárok" választják a Macet, és hogy miért nem beszélünk a Linuxról, uncsi a sulykolás, stb, stb.
Odaát a Mac egy átlagember számára nem drága és nem hepciáskodásból veszi a többség, odaát egy átlagember nem kezd el Linuxot farigcsálni, odaát egy átlagember már több évtizede reklámáradatban nő fel. Mi, akik még emlékszünk az alkatrészekből összerakott PC-kre, és nyugatra eljutva az tetszett a legjobban, hogy óriásplakátokat látunk az út mentén, inkább csak elképzelni tudjuk Coca-Cola országot, átérezni kevésbé. Csak ízelítőt kapunk abból a piaci versenyből, ami odaát van, elég arra gondolni, mennyi cucc van, ami New Yorkban olcsóbb, mint Budapesten. Itt luxus, ott mindennapos.
Tessék felébredni.

hozzaszolo 2007.11.22. 12:46:52

Annyira unalmas ez a PC vs. MAc dolog. Valahol mindenkinek igaza van. Nekme eddig egész életemben PC-m volt, 1 éve pedig i-mac el nyomom. Kurva jó ksi gép de ezzel kapcsolatban se lettem függô. A világ egyik legszarabb egere van hozzá, nagyon kényelmetlen ha éppen egy kis programra lenne szukségem ami segítia a munkámat és nem tudom megszerezni os op-ra! + hozzátenném belül szín tsizta márkás pc. Hogy miért vettem meg? Kipróbálni, kurva jo a design, csendes , igényes, jó gép....ennyi....de basztassátok tovább egymást. autóhasonlattal élve inkabb egy német Vs. jaôán vitához hasonlitanám (jobb a japan :))) ).

pinbota 2007.11.22. 13:11:36

ElChe, te nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy csak idehaza vásárlonak sokan komponensenként pc-t és maguk rakják össze. Ha olvasnál amerikai honlapokat, rájönnél, hogy ez odakint is pont így működik. Erre egyébknén magad is rájöhettél volna abból, hogy nem a kelet-európai piacra készülnek elsősorban azok az alkatrészek amikkel tele van minden bolt.
Az sem igaz, hogy amerikában a mac olyan kurvára elterjedt lenne, tény, hogy az utóbbi időben nagyon népszerűve vált, de még mindig óriási a pc és a windows részaránya.
A konzolok viszont látványosan népszerűbbek odakint mint idehaza.
Az árakról meg annyit, hogy ott valóban jelenleg minden sokkal olcsóbb mint európában, de ennek jórészt az az oka, hogy a dollár nagyon sokat vesztett az értékéből az euróhoz képest az utóbbi években és az üzleteket továbbra is dollárban kötik. Nem véletlenül épít sok európai autógyártó az ott népszerű modelljeinek külön gyárat, nem a szállítási költség a fő ok.

D-Fens 2007.11.22. 13:18:31

lexusfreak, egy probléma van a te gépeddel: azt a konfigot én kb. a negyedéből rakom össze.
A mac a sznob buziknak való, akik villognak vele hogy ötmillió forintos gépük van de lófaszt se értenek hozzá.

paraszt · http://www.paraszt.com 2007.11.22. 13:43:01

Macet azok vesznek akik soha sem fogják kinyitni a gépüket. Minek tennék amikor csak használt alkatrész létezik gyakorlatilag. A gond az, hogy ha a júzer nem cserél gépet évente, amikor szétmegy a sajátja, szop.

Tarkin kormányzó 2007.11.22. 13:53:16

nem tudom milyen a MacOS, de az biztos, hogy a Vista egy rakás szar. A linux meg még annál is nagyobb.

Mirage 2007.11.22. 14:26:54

Ezek vicces, kreatív reklámok. Összehasonlítva, most hirtelen egy darab vicces, kreatív microsoft reklám sem jut az eszembe.

A mac vs. pc vita szánalmas.. miért kell használati tárgyak mögé ideológiát gyártanotok? Ez kábé olyan, mintha fikáznátok a háziasszonyokat, akik Persil mosóport vesznek (ugye vehetnének Tomi-t is, ami 20-30%-kal olcsóbb). Sőt, ha valaki Volvo-t vesz, és nem Citroent pl., akkor valószínűleg az is egy magamutogató szarházi, mert "a drágábbat veszi"? Gyerekek, fogyasztói társadalom van, mindenki azt vesz magának, és kiscsaládja részire, amit akar (és amire van pénze :)). Ne itt éljétek ki a kissebbségi komplexusaitokat..

pl.:"mac a sznob buziknak való, akik villognak vele"
Ehhez külön gratulálok D-Fens :)
Nekem van xp is meg os x is, xp-t akkor használom, amikor muszáj. Hadd döntsem már el én, anélkül, hogy ilyen idióták beszólnának miatta :D

Akik ennyire komolyan veszik a marketing üzeneteit, és sértve érzik magukat amerikai reklámok miatt, GYENGE EMBEREK. Erről meg végképp nem az Apple tehet :)

D-Fens 2007.11.22. 14:36:29

Mirage, a tapasztalataimat írtam le sajnos (munkahelyi ártalom).

KopaszMercis 2007.11.22. 14:38:53

Szerintem viccesek es kedvesek es raadasul altalaban igazak is...
Amikor a Tiger bemutatojan kiraktak a "Redmond Start Your Photocopiers" feliratu tablakat az volt meg kurva vicces...
Viszont ami durva, hogy amikor Steve Jobs az egyik keynote-jaban kihozta a Vista uj gomb alaku ikonjat, en eloszor azt hittem, hogy ok csinaltak gunyolodva es ugy gondoltam, hogy ez mar azert kicsit sok...
amikor kiderult, hogy az VALOBAN a vistabol van, leesett az allam.

If you can't inovate imitate :)

Johny Bravo 2007.11.22. 15:04:19

Sokkal viccesebb lenne ez a mac vs. pc reklám, ha mac egy való életből merített bájgúnár faszkalap lenne, aki csak azért lóbálja a hóna alatt a meket, hogy mindenki lássa, neki mekje van.

Olyan a mac, mint a croc papucs. Jó a reklámja

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2007.11.22. 16:06:05

Vicces, hogy még itt az addicton is egymásnak esik a PC és Mac szurkolótábor, ahelyett, hogy a reklámról lenne szó (hehe nem írom le direkt, hogy melyikbe tartozom, de viszonylag elkötelezett híve vaok) tisztelet a kivételnek.

Nekem pökhendinek tűnnek a reklámok és egyáltalán nem kedvesnek, valahogy azt az érzést keltik bennem, hogy semmi jót nem tudnak mondani magukról, ezért aztán elkezdik fikázni az ellenfelet. Aztán meg a bokszolót külön nem is értem, ha ez nem bokszmeccs, akkor miért is kell (le)szerepeltetni a másik szereplőt?

Ami pedig azt illeti, a microsoftnak is vannak kreatív reklámjai: www.zune-arts.net/ - más kérdés, hogy sújtja őket a "nagy gonosz óriás" image, amiből minden próbálkozás ellenére sem tudnak kijönni (de például az XBOX már igen, igaz, ennek az az ára, hogy nem nagyon erőltetik, hogy ez MS - és hasonló a helyzet a Zune-nal is).
De egyébként a PC és a Microsoft az nem igazán ugyanaz...

Black Mamba 2007.12.18. 15:13:12

aranyos karácsonyi special itt: www.apple.com

Hangyasav 2007.12.18. 16:54:08

Nem értem én aezt a PC-s Apple-s leprázást. Minek kell fikázni? Ha alaposabbak lennének az ismereteitek, nem lennétek ilyen vehemensek.

10 éve Apple gépeken dolgozom. Szeretem őket, mert elegánsak, felhasználóbarátak, könnyű őket menedzselni, és átlag tizedannyi probléma van velük, mint egy PC-vel. Átlagember is könnyen boldogul velük: meg kell szokni, főleg Windows után, de ha ismered, töredék annyi energia kell a működtetéshez, mint a PC-nél, lehet a munkára vagy a szórakozásra koncentrálni. Viszont drága, nem minden program van meg hozzá, ami létezik, azt bonyolult megtalálni, tehát vannak hátrányai.
Otthonra viszont PC-t vettem, mert olcsóbb, és igen, hekkelhetőbb. Együtt élek a hibáival, de nem igazán szeretem. Viszont nem leprázom azokat a barátaimat, akiknek az van: azon is lehet dolgozni, szép és kreatív munkákat készíteni, játszani. Kinek a pap, kinek a papné.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása