Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nemcsak a mosónők halnak korán

Tegnap, a levágott kezes DVD-kampánnyal kapcsolatban meggondolatlanul elsütöttem egy ártatlannak szánt poént a holland drogpolitikáról, amellyel azt akartam érzékeltetni, hogy ilyen elszállt ötletekhez bizonyára jól jön némi tudatmódosító szer az alkotóknak. Erre ma szembejön velem egy konkrétan a drogfüggőség témájához kapcsolódó, nem kevésbé provokatív reklámkampány. Gondolkoztam rajta, hogy kitegyem-e a hirdetéseket az oldalra, de végül úgy döntöttem, elébe megyek a pofonknak. Inkább fejtse ki most a véleményét mindenki ebben a kérdésben, hogy aztán lezárhassuk a témát. Sok látogatóval ellentétben nem tartom magam a téma szakértőjének, ezért inkább reklámként igyekszem értékelni a londoni BBDO munkáját, amelyet a Focus 12 elnevezésű rehabilitációs központ számára készítettek. A "There's no such thing as an old junkie" fősorral futó hirdetések brutálisan és talán egy kissé szenzációhajhász módon közelítenek a témához. Az egyértelmű, hogy a drogfüggőség nem az örök fiatalság záloga, azt viszont nem merném kijelenteni, hogy egy fiatal addikt számára releváns érv lehet, hogy nem lesz hosszú és boldog öregkora, ha nem jön le a szerről. A képek megrázóak, így akár hatásosak is lehetnek, de csak Csernus doki tudná megmondani, hogy működhet-e az effajta érvelés. Többek (köztük copyranter, az általam ismert egyik legviccesebb reklámblogger) véleménye szerint egy szép kövér scam hirdetéssel állunk szemben, vagyis olyan reklámmal, amelyet az ügynökség nem megrendelésre készített, hanem  azzal a céllal, hogy később reklámversenyeken indulhasson az anyaggal. Valóban nem elképzelhetetlen a dolog, de ha a reklámok a legkisebb hatással is vannak a célcsoportra, már megérte a kezdeményezés. Még akkor is, ha esetleg nem teljesen önzetlen célok vezették az ügynökséget a kampány elkészítésekor.


 

Címkék: nonprofit morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr100248401

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Encuentra más 2017.10.06. 14:41:31

Isteni sör egyenesen a Zirci Apátságból - Sörtúra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syren 2007.12.01. 10:23:26

Szerintem ez rohadtul hatásvadász, látszik hogy életükben nem láttak közelről drogosokat.

Verebes 2007.12.01. 10:34:12

Na és Keith Richards?

H:P-B:F-Sz:Z 2007.12.01. 10:44:42

Ugyanezt a következtetést a Nolita-No Anorexia plakátoknál is le lehetne vonni.. lehet, h álszent a divatcég részéről, lehet, hogy hatásvadász, lehet, h sarkított etc., de ha már egy vkire odafigyelnek emiatt, és időben veszik észre, már megérte...

Csirke Úr 2007.12.01. 10:55:12

"Na és Keith Richards?"
:D:D:D:DLOL!
így van...és Steven Tyler(aerosmith) és Iggy Pop?
hatásvadász szar.ezenkívül minden drogost a keménydrogos kalapba rak.helytelen.aki havonta elszív egy jointot,ugyanabba a kategóriába kerül itten,mint aki naponta lövi magát.Pedig a heti 3 pohár bor/napi fél liter péterpál közt is nagy különbség van ám...

konkrétabban 2007.12.01. 11:28:03

Talán nem ártana először pontosan definiálni a 'drog' kifejezés valódi jelentését.

Csak úgy mondom...

konkrétabban 2007.12.01. 11:35:16

Ja, és a középső képen szereplő öreg számomra egyáltalán nem elrettentő, sokkal inkább szimpatikus.

Kb. milliárd a neten fellelhető, ma is élő, napi rendszerességgel marihónalját fogyasztó, 80-on túli öregekről készült fotók száma.

William S. Burroughs?
Hunter S. Thompson?
Thomas de Quincey?

Nevetséges ez az egész, amíg az államilag támogatott drogfogyasztás létezik! (konkrétabban: gyógyszerek és alkohol).

konkrétabban 2007.12.01. 11:39:27

A 'nevetséges' jelzőt visszavonom!

A 'HITELTELEN' sokkal jobban illik ide...

joc 2007.12.01. 12:01:34

konkrétabban!
lecci kuldj linket a neten fellelheto, spanglizgato oregekrol keszult fotokrol :)

amugy csak annyi komment: felejtsük el már csernus dokit plz, ha lehet. hasonlatként is, metaforaként is.

Netuddki. 2007.12.01. 12:03:11

Most mi van? Öregkorban nem lehet rászokni?

Szerintem sokkal eredményesebb lenne, ha az ellátókat statáriálisan falhoz állítanák, és időről időre a kivégzésekről mutatnának be "reklámfilmet".
"Idefigyelj b..ki ezt kockáztatod!" címmel.
Nem azon keseregni a TV-ben, hogy szegény drogfutár akit lekapcsoltak valahol Dél-Amerikában, milyen sz.r lesz neki ott a börtönben a hazai körülményekhez képest.

konkrétabban 2007.12.01. 12:09:27

Kedves kovi, remélem a bortermelőkkel és pálinkafőzőkkel ugyanígy járnál el. Nem beszélve a whiskey gyárak dolgozóiról, a beherovka és az absynth előállítóiról, a pszihoaktív gyógyszerek gyártóiról, a hajnalkát a kertjükbe ültetőkről, a szegfűszegárusokról és természetesen minden élelmiszerbolt dolgozójáról, ahol szeszt és dohányt árulnak.

De őszintén szólva szerintem elég lenne téged a falhoz állítani...

TGV 2007.12.01. 12:09:28

nem ertem, hogy mi lenne ezekben a kepekben az elrettento...
A kepeken azt lathatjuk, hogy ezeknek az oregeknek az egeszseguk es az egzisztenciajuk is lehetoseget teremt arra, hogy tolhassak az anyagot. Lehet ennel boldogabb oregkort elkepzelni? stb., stb.,
aki azert "drogozik", hogy elpusztitsa magat (na jo, a fajdalmat magaban) az meg ugyis megtalalja az utat...
van egy amerikai soroza, mindenfele fuggoket kovetnek kameraval, a csaladot is, es feltarjak az eletuket. Majd a vegen szerveznek egy szeanszot egy mediatorral, es a csalad, baratok elmondjak a delikvensnek, hogy ez igy nem mehet tovabb, mert szeretik stb. altalaban mindenki sir, es az esetek nagyreszeben a beteg elfogadja, hogy azonnal elvigyek nagyon messzire egy rehabilitacios kozpontba. Aztan meg honapokig kovetik, hogy mi lesz a vegkifejlet. Legutobb egy olyan adast lattam, amiben egy szerencsejatek es gyogyszerfuggo csaladanya "faradozott" azon, hogy mindent elpusztitson. Persze az "igazi" drogok sokkal latvanyosabbak!

DányiDani · http://poetsnews.blogspot.com 2007.12.01. 12:11:28

szerintem vicces...
mit kell ezt dúldimenzionálni? mégiscsak egy plakát.
amúgy bizonyos életkoron felül a nem-junkie-k is hullanak, mint a szönyegbomba.
persze biztos nem veszem elég komolyan a problémát? melyiket? a drogot, vagy az elpatkolást?

konkrétabban 2007.12.01. 12:13:16

Joc, írd be a Gugli képkeresőjébe, hogy 'old man smoking', vagy bármi mást. Rádbízom.

Hajjakend 2007.12.01. 12:22:13

Körül kell nézni egy drogambulancián, és pont ilyenek lehet látni.
A gond csak az hogy a plakátról lemaradt hogy kemény egy drogos 37 évesen néz ki így - ha megéri -.
A herointól 3 év alatt hullik ki az összes foguk.

konkrétabban 2007.12.01. 12:23:42

ja, és ja: mi van a kávémaffiával???? Ha az nem drog, és az alkohol sem drog akkor semmi!!!!!!!!!!!

konkrétabban 2007.12.01. 12:30:11

William S. Burroughs ezen a képen már pár évvel elmúlt 37... Én nem látok rajta semmi elrettentőt, milyen érdekes. Vesd ezt össze egy öreg alkoholista alkesz képével és válassz szert...

lerevdr.files.wordpress.com/2007/08/william-s-burroughs-w-gun.jpg

konkrétabban 2007.12.01. 12:39:38

Jack Herer 37 múlt:

pdr.autono.net/herer.jpg

konkrétabban 2007.12.01. 12:43:36

Mindenesetre szereztetek egy vidám napot a vakbelemnek...

Doktor Zsivágó 2007.12.01. 13:26:03

Emberek és főleg konkrétabban.
Ne mossuk már össze a kőkemény utcai drogosokat a Kelemenannaféle celebhernyósokkal, akiknek nem jelent gondolt néha egy kicsit szippantani. Kurvára más, amikor nincs honnan előszedni a pénz, és nincs miből félévente drogelvonóra menni.

Mérleg 2007.12.01. 13:26:19

Volt egy barátom, heroin túladagolásban halt meg 27 évesen. Van pár barátom akik 60 felettiek és több mint 30 éve élnek a fűvel és hasissal. Családjuk van, felnőtt gyerekeik. Tanulságokat tessék levonni (politikus uraknak is)

Másrészről jó lenne ha a hatástanulmányokat nem olyan kormányoktól vennék át (Usa pl.), amellyek a betiltásért küzdenek és államilag is támogatott kutatólaborokat bíznának meg. Hanem olyan kormányok által megrendelt tanulmányokat, ahol nem prekoncepciókkal megrendelt és a tiltást megerősítő szakvéleménnyeket várnak el az által fizetett kutatóktól hanem objektív a valós veszélyekre és előnyökre rámutató eredményeket. (Hollandia, Svájc) Érdekes mód míg a heroin köztudottan gyilkos szer és leépít a fűvel kapcsolatban csak hazugságok árán lehet fenntartani a tiltást. Miért? Mert a politikusaink gerinctelen hazaárulók és inkább lefeküdnek az amerikai nyomásnak (new york-i egyezmény) mintsem a gyógyszergyártók (antidepresszánsok) és a faipari lobby (kenderpapír) nyomásának ellenére, a társadalomnak kedvezőbb törvényeket hoznák. Ha olyan kurva nagy veszélyben van az egészségünk, akkor miért kapok bárhol alkoholt és piát?? Képmutatás.... Hazugság. És most emiatt a pár ezer faszkalap miatt becsületes emberek a törvénnyel szembe kénytelebnek szegülni. Ahogy azok is azt tennék akik nem hiszik magukról ... csak tiltanák be pár hétre az alkoholt és meglásd mennyi törvényszegő ember lenne megint. Maffia nem csak a pia tilalomon tud megerősödni.

Éljen a természetes antidepresszáns!

Éljen a fizikai függőség nélküli "drog"!

Éljen az erdőket megkímélő kender papír!

Éljen az árakat leszorító legális fű!

Éljen a nyugodt és kiegyensúlyozottabb társadalom!

Éljen a fű a hasis és a varázsgomba!

konkrétabban 2007.12.01. 13:34:22

Általánosban (6-7-8 évesen) technika órákon a fél osztály technokolt rágott rágógumi helyett...

Halál a vegyiparra??? Vesszenek az oldószerek?

konkrétabban 2007.12.01. 13:37:28

Vagy egységes szabályozást az összes drogra, és irtsák ki a szőlőt, a komlót, az árpát és az összes pálinkafőzésre alkalmas gyümölcsöt is, vagy hagyjanak békén mindenkit, aki nem árt másoknak!!!!!

konkrétabban 2007.12.01. 13:38:52

Jah, és a kumiszról se feledkezzünk el ám!!!!!!

Halál a tehenekre, a kecskékre, a juhokra, és az összes tejtermelő állatra is!!!!!!!

Mérleg 2007.12.01. 13:42:16

Ha kapható lenne a természetes fű, nyilván nem lennének agyromboló technokolt szipókázó félőrültek (szerintem ugyanis őrültség ilyet fogyasztani)

Láttam a metron évekkel ezelött pár legális technokolos fiút ... szószerint undorítóan néztek ki és úgyanúgy elültek mellőlük mintha illegális szert használnának. Mivel a higitó az egyik legveszélyesebb szer, nyilván nem az egészségre gyakorolt hatása miatt tiltják a többit. De míg tiltják másnak lesz belőle üzlet, adók nélkül. És közben szépen kiírtják az erdőket és országokat szoktatnak rá a nyugtatókra. Ha azért van alkoholo, mert arra kivetett adó szükségszerű, akkor már azzal is keresnének az üzleten ha azt a pár százmilliót amit a füvesek üldözésére költenek benntartanák a kasszában. Agyatlan barom politikusok.

konkrétabban 2007.12.01. 13:43:37

Zwack Unicum, Jagermaister?????

Ki tudja miből készülnek????
Kiirtani az összes gyógynövényt is, izibe'!!!!!!

Kedves drogellenzők! Nem veszitek észre, hogy itt valami nem stimmel?
Nektek nem ordít a képmutatás és a sunyi, számító álnokság a drogellenes propagandát látva????

Csirke Úr 2007.12.01. 13:59:05

Na,EZ AZ:)!
látom,itt van az értelmesebbje ( más néven: büdös szélsőliberális pedofil szingli buzik:P:P)!
Én pl, ha nagyritkán lázas vagy fejfájós vagyok, tuti, hogy nem az egészségügyet csesztetem a bajommal-kiskamra-üveg kinyit-sodor-szippant.
Vegyük mondjuk a hatásosságot.Ha megiszom egy felest,akkor épphogy hat,ha 20 felest iszom meg,lehet,bele is döglöm.Ha elszívok egy emberes jolát,betépek,ha 20at szívok el...nos...akkor alszom egyet:)
következtetés:a fű valóban veszélyesebb,mint az alkohol/cigi/koffein.Sőt.A fű kapudrog!
a heroinról most azért nem szólok,mert büntetőjogilag egy kategória a fűvel,addiktológiailag viszont éppen ugyanarra a receptorra kapcsolódik,mint az alkohol....milyen érdekes...de az alkohol LEGÁLIS...
báhh...

konkrétabban 2007.12.01. 14:04:04

Mai reggelem:

az OBI-ban teljesen legálisan, 87,- Ft-os egységáron beszerezhető kék hajnalka magját rágcsáltam szét (2 zacsi), egy doboz Danone joghurttal vegyítve. Azóta jobban megy a takarítás, és a főzőcskézés is...

Ez van barátaim, tökmindegy hogy mi mindent tiltanak be a farizeus vérszívók, aki akarja, az úgyis megtalálja a módját...

mxplanet 2007.12.01. 14:16:38

mérleggel értek egyet!

amúgy a sex is drog:))


manapság már a csórók drogja nem a technokol, hanem az öngyujtó gáz.az aztán odabasz az agynak.


jah és akkor tiltsák be a habpatront is??
ami dinitrogén-oxidból áll, és a mentőautókban is van, azzal a különbséggel hogy harminciksz százalékban tartalmaz oxigént is.

inkábbb jól belufizok, mint hogy egy üveg rusht, vagy hasonlót szivjak be.

medzsikmásrúmmedzsikmásrúm...

konkrétabban 2007.12.01. 14:18:25

Merthogy ez bizony egy teljesen normális emberi szükséglet.

Aki elfojtja, az talán tovább él (kétlem), de minek?

erdőspéter 2007.12.01. 14:28:29

Forduljatok fel egészen nyugodtan!
Javaslom még fogyasztásra: ciáncukorka,
kipufogó gáz, légyölő galóca, azbeszt por,
metilalkohol, DDT,
Állítólag ezektől is jól be lehet tépni.
Egészségetekre. Nyomottabbak már úgysem lesztek.

konkrétabban 2007.12.01. 14:31:41

"Állítólag ezektől is jól..."

Te próbáltad már? Vagy honnan veszed?

Benyomtad már a napi felest?

mxplanet 2007.12.01. 14:32:46

a galóca nem is rossz ötlet kedves péter!
szerintem a dopamin háztartásod szintje ott lehet valahol az iq szinted körül ;)

konkrétabban 2007.12.01. 14:34:59

Szerényen megjegyzem még, hogy a drogosok (kivéve mákfogyasztók) általában SOKKAL JOBBAN SZERETNEK ÉLNI, mint nem drogozó embertársaik.
Sőt, nem csak szeretnek élni, hanem JOBBAN IS ÉLNEK! (nem pénzre gondolok, hanem minden másra)

Erre varrjál gombot, erdőspéter kiskomám....

mxplanet 2007.12.01. 14:37:56

erdős! mi a véleményed a gyógyszerekről???????

erdőspéter 2007.12.01. 14:58:24

Közös nevezőre jutottatok? Megvan a közös ellenség?
Egyébként ki a szart érdekelne, ha otthon butítanád magadat Mari húnaljával, vagy akármivel.
A baj az, hogy hivalkodtok a betegségetekkel.
Rendezzetek a buzikkal egy közös felvonulást az Andrássy úton ! Elég nagy lehet az átfedés a két csoport jözött. Demszky haverotok pedig biztosan szponzorálná a nagy eseményt.

konkrétabban 2007.12.01. 15:03:39

Erdőském, klasszikussal élve (Belga):

"Te vagy a beteg, és nem én!"

Ostoba állat!

konkrétabban 2007.12.01. 15:08:25

Különben meg pontosan ez az egyetlen bajom az idiótákkal:

Mi közöd hozzá, amíg nem szegek meg semmilyen más törvényt, sőt vérvizsgálat nélkül észre sem veszed rajtam???

mxplanet 2007.12.01. 15:13:00

erdős te egy bigott seggfej vagy.
kerülöd a kérdést a gyógyszerekről??
nézz meg egy SOTÉS bulit, annyi drogost nem láttam egy egyetemi bulin se.és pedig ők tudják a legjobban mi mire hat. ezek gyógyítanak téged is;)
remélem jól teletömöd akkor a gyerekedet mindenféle gyógyszerrel abban a hiszemben, hogy jót tettél neki

igazi pojáca vagy:(

konkrétabban 2007.12.01. 15:13:04

És igen, a jó élményekről jó beszélgetni.
Ha nem érdekel a téma, lehet koccolni...

konkrétabban 2007.12.01. 15:17:31

Az meg külön pikantériája a dolognak, hogy egy ilyen "erdőspéter"-féle lény, ha egyszer is átélne egy kellemes szívós beszélgetést, soha nem lenne képes többé így gyűlölködni.

Szomorú, hogy ilyen alakokkal kell vitatkozni a természet legnagyszerűbb alkotásairól.

mxplanet 2007.12.01. 15:21:47

el kellene olvasnia pl Jim Dekorne-tól a pszichedélikus sámánizmus cimű könyvet.
rájönne egy-két dologra

erdőspéter 2007.12.01. 15:22:58

Seggfejek! Miből gondoljátok, hogy két pofára tömöm magamba a gyógyszereket ?
Miből gondoljátok, hogy nélkületek nem tudom, hogy a gyógyszergyártás egy piszkos és a kábítószerkereskedelemmel közeli rokonságban álló üzlet ?
Beszélgessetek nyugodtan tovább a jó élményeitekről, és élvezkedjetek azon, hogy elképzelitek, milyen unalmas, szürke és siralmas lehet az én nyomorult életem drogok nélkül.
Megyek és felkötöm magam, mert már nem is bírom tovább. Brühühü. Agyő faszfejek!

mxplanet 2007.12.01. 15:32:11

remélem kapálni mész a hátsó csalitosba te jobbágy

konkrétabban 2007.12.01. 15:32:43

Erdőském, remélem nem csak ígérgeted...

De inkább guríts le két sört, te nyomorult szánalmas faszfej... Ugyanott leszel mint negyed gramm fűtől, csak te még hánysz is, másnap meg a fejed hasogat, amire dobhatsz egy Szaridont.

konkrétabban 2007.12.01. 16:32:06

...kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze orvosát, gyógyszerészét...

Hangyasav 2007.12.02. 00:12:22

Hali,

szép jó setét (akarom mondani, estét) mindenkinek, csak úgy bekukkantottam ma este a későesti szedatívumok előtt, mert reklámos révén nagyon pörgök az anyagtól, és nem tudok elaludni 6 pálinka nélkül :o), és mit látok, a kommentek szép, toleráns ívet írtak le a kreatív/provokatív/vitatható reklámoktól (amikről a blog szól) a gyomormély-melengetően ismerős magyar őstermelőkig, akiknek a reakciói oly ismerősek a mindennapokból. Srácok,nem titeket látlak nap-mint-nap a sor elejére tolakodni a piros lámpánál, hogy azután elsőként álhassatok be a hamisított rokimatricával a kismamáknak fenntartot parkolóhelyre?

Láttok valami összefüggést a között, hogy a hollandusok TÉNYLEG toleránsak és még ötletes reklámokat is csinálnak, ellenben mi magyarok ált. szar reklámokat csinálunk, viszont nem tudunk úgy beszélgetni 3 percnél többet, hogy valaki ne küldene el a másikat a liberálbolsevikzsidóbérenc ésvagy fasisztabigottfasz kurvaanyjába?
A kommentelőknek tudatmódosító jó éjszakát kívánok, és javuló tendenciát a kommunikációs skill-jeiknek!

konkrétabban 2007.12.02. 12:49:32

...biciklivel közlekedem már évek óta...

konkrétabban 2007.12.02. 18:06:49

Egyébként a legfőbb gondom ezzel a reklámmal (ahogy már írtam is), hogy az antidepresszánsok, a dohánytermékek, az alkohol és a kévé nem szerepel rajta. Ezek az államilag támogatott drogok éppoly károsak az emberi szervezetre, mint bármi más, amit szívsz, szúrsz, lenyelsz vagy szippantasz.
Egy marihuánás cigaretta semmivel sem károsabb, mint egy korsó sör, és nem is lehet normálisan megindokolni, hogy az üzleti szempontokon kívül miért tilos az egyik, és miért támogatott a másik (bormarketing, sörfesztivál etc...).

Elfogadhatatlan, hogy egy részeg nyugodtan beszarhat az utcán, telehányhatja a buszt és molesztálhat másokat, ezért legfeljebb fasza gyereknek tartják; ám ha egy másik otthon baráti társaságban elszív egy füves cigit, utána jót beszélget és társasjátékozik, ezért évekre börtönbe kerülhet.

Ez gyalázat.

Ahogy az is, hogy a drogosokat ilyen és hasonló marketingeszközökkel megpróbálják a terroristákkal egy kalap alá vonni, mintha minden füves cigit szívó fiatal egyből gyerekeket rontana meg, vagy tömegmészárlást rendezne.

Baromság.

Ez a reklám tehát igaztalan, ostoba sztereotípiákat erősít, káros, manipulatív, hazug és sunyi üzleti érdekeket szolgál.

Ennyi.

Bobby Newmark 2007.12.03. 12:58:55

Az utolsó előtti mondatod kis átalakítással definícióvá változtatható:

A reklám: igaztalan, ostoba sztereotípiákat erősít, káros, manipulatív, hazug és sunyi üzleti érdekeket szolgál.

:P

Egyébként egyetértek a mondandóddal.

Tetsuo 2007.12.03. 16:57:10

"Önélzetes a kis latól."

Nade akkor itt van kettő öreg drogos csak úgy a hecc kedvéért:
Tim Leary:
www.vlib.us/beats/drtimothyleary.jpg
És egy allstar kép Albert Hoffmann és Goa Gil :)
www.mindkiller.org/mkradio/hoffman-picture2.jpg

nem 2007.12.05. 00:55:57

egyebkent kedves erdöspeter, ős-magyar versenyzőnk, szeretnélek megkérdezni, hogy TE, mint HASZNOS (az írásaidból egyértelmű hogy egy "drogos szarházinál" sokkal hasznosabb) tagja a magyar társadalomnak, mi mindent tettél már a hazádért?
én a 2 középfokú és egy felsőfokú nyelvizzsgával való indítás után a Műszaki Egyetem hallgatójaként, az intézmény legmagasabb felvételi pontszámú szakán végzem tanulmányaimat kiemelkedő eredménnyel. Amennyiben minden úgy alakul, egyike lehetek (amennyiben persze e körülmények megfelelöek lesznek) azoknak, akik ezt az országot velemelyest kiúzzák a szarból. nem is feltétlen a végzettségem miatt, itt inkább (nyílt szimpátiát vállalva egyes korábbi hozzászólókkal), a GONDOLKODÓ ember mivoltára szándékozom utalni. (le is zárhatnám a hozzászólást itt azzal, hogy: "akkor kérlek, miért zavar az téged hogy nem sört iszom hanem füvet szivok?", de inkább-->)
Mondd, kérlek: a "kurvaliberálisgeci, tömjedcsakmagad,majdmegdöglesz" "gondolkodás" miben viszi előrébb az általad mélyen tisztelt országot?

nem 2007.12.05. 01:11:38

jaés, az elöbbi kommentem nem a mellveregetésre ment (ugyis név és arc nélkül megy itt a móka), hanem: hagyjunk már fel ezzel a "minden drogos egy lecsúszott, társadalomra és környezetére káros bűnöző" kategorizálással. nézz körbe az egyetemeken és meg fogsz lepődni. Én elhiszem neked, hogy a "mocskosliberális demszky-sta buzi" és ehhez hasonló kifejezésekkel dobálózó társaságokban nem divat a füvescigi:), bár ha jóltudom, annál inkább preferált dolog az alkohol nagymérékű használata(de nem akarok általánosítani). az jobb?:)

meggegyzés (csak a kedvedért): nem az mszp és nem is az szdsz neve mellé tettem X-et anno(de ezt csak azért mondom, mielött kezdene kialakulni a kicsi fejeben a "persze h emellett érvesz, hisz ezt mondj a szadesz is" gondolat)

további szép napot

csoffanat · http://csoffanat 2008.01.22. 16:02:10

"kiaz akinek kell az hogy nem vagyok tiszta, legalább nem vagyok egy szar alkoholista..." copy con

csak ennyi tudok mondani. a többit leirták hejettem... :)

"A valóság azoknak való akik nem birják a kábítószereket"

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása