Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ne lógj a BKV nyakán!

Érdekes módon az senkinek nem jut az eszébe, hogy taxizás után kiugorjon a kocsiból és fizetés nélkül otthagyja a sofőrt. Ha viszont valaki ugyanazt a távolságot valamelyik BKV-járattal teszi meg, hajlamos azt gondolni, hogy jegy nélkül utazni bocsánatos bűn. Ha jön az ellenőr, majd jól leugrik a villamosról, végső esetben pedig bediktálja valamelyik haragosa címét. Magyarországon, ahol a bliccelés évtizedek óta nemzeti sport, ez a probléma magától nem fog megoldódni. A BKV-nak tehát jól felfogott érdeke hogy a bliccelés visszaszorítása érdekében lépéseket tegyen, hiszen ellenkező esetben hogy várhatná el bárkitől is, hogy fizessen.

Ez a célja a fővárosi cég legújabb "Ne lógj rajtunk" elnevezésű sajtó- és gerillakampányának, amely lehetett volna akár jó is, de sajnos inkább megint csak amolyan ababotondosra sikeredett. Az autósoknak beszólogató akció és a szintén nagy sikerű 600.000 forintért megvásárolt combinó mintájú műanyag tehén után most a bliccelőket igyekeznek szép szóval meggyőzni arról, hogy jegy nélkül utazni csúnya dolog. Ennek érdekében hétfőtől kezdve két héten keresztül két ember járja majd egyebek mellett a nagykörúti villamos, valamint a 2-es és 3-as metró szerelvényeit nyakában egy-egy bábbal, így jelezve, hogy az utasok a hátukon cipelik a bliccelőket. Egy kicsit kényszeredett ugyan az alapötlet, de békávés mércével mérve akár zseniálisnak is mondható.

A kivitelezés azonban pocsék. Kezdjük ott, hogy a kampány fősora a lehető legszerencsétlenebben van megfogalmazva. Egyszerűen ráírhatták volna a bábukra, hogy "Ne lógjon az utasokon" vagy "Aki bliccel, az az utasokon lóg", amivel egyértelmű lehetett volna, mi a francot is akar a BKV, ehelyett a "Ne lógjon rajtunk!" mondatot biggyesztették fel rájuk. Hiába van idézőjelbe téve, hiába van aláírva, hogy "A fizető utasok", ettől még mindenki úgy fogja érteni, hogy már megint a BKV szólogat be az utasainak. A másik dolog, hogy a két szerencsementes emberünknek egy-egy leselejtezett kirakati bábut kell amolyan gólya viszi a fiát módszerrel magával cipelnie, amivel úgy néznek ki mint egy low-budget dekorációs stúdió alkalmazottai, akik a piros 7-esen kénytelenek szállítani a Corvin áruház ruhaosztályának berendezését. Sokkal életszerűbb és hatásosabb lett volna, ha valódi embereket cipelnek a hátukon. Persze ehhez be kellett volna vállalni a dupla bérletköltséget, ami alapjaiban rengette volna meg a kampány költségvetését. Pedig a párosok egymást váltva probléma nélkül elmetrózgattak volna egész nap.

Még egyszer mondom, a kezdeményezéssel egyetértek, valóban tenni kell valamit a bliccelés visszaszorításáért, de nem így és nem pont akkor, amikor éppen a tízmilliós sikerdíjak, jól megérdemelt évvégi bónuszok kiosztása van soron a vállalatnál. Az emberek zsebében már nyílik is a bicska, és vérben forgó szemekkel kutatnak minden után, amiben a BKV feleslegesnek tartott pénzköltését érhetik tetten. Márpedig egy ilyen kampány után nehéz lesz vitába szállni azokkal, akik szerint épphogy a pazarló BKV lóg az adófizetők nyakán.

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr4259192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2007.12.12. 09:16:00

Ilyen csilivili járművek vannak a BKV-nál? Ez nekem teljesen új...

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.12. 09:23:05

Az új villamosok kényelmetlenebbek a régieknél. Viszont könnyebb felszállni.
A jegyek, bérletek árai pedig lassan elérik a csillagos eget, ugyanez nem mondható el a fizetésekről. Ez ellen mikor fog felszólalni valaki?

aranyhaj.blogspot.com

Black Mamba 2007.12.12. 09:32:11

Mária - nem villamosozhatsz sokat a körúton. :) a Combinó beseje van a képen.

Vesepecsenye 2007.12.12. 09:32:32

Azért azt megnézném, amikor a bliccelő ránéz a bábura, elolvassa a feliratot, majd úgy elszégyelli magát, hogy azonnal végiglyukaszt egy tizes gyűjtőblokkot:)

Mária 2007.12.12. 09:38:02

Mamba: pont ez a gondom... tennék rá valamelyik szakadt külvárosi busz belsejét és mindjárt okafogyott lenne az egész kampány :)

korn · http://www.hellorepublic.com 2007.12.12. 10:04:32

Ez a gerillakampányocska kábé annyira ösztönzi a bliccelőket arra, hogy utastársaik nyakából leugorva, meaculpázva rohanjanak bérletpénztárakhoz, mint a Süsühangon a helyünk átadására felszólító Bodrogi Gyula a 9-es buszon.

Mr_Wolf 2007.12.12. 10:22:13

Van itt egy kis félreértés. Azok a kampányok - sípoló bíró, lógó bliccelő, stb. - amelyek a sumákolásra világítanak rá, nem azokhoz szólnak, akik sumákolnak, hanem azokhoz, akik ezt ismerősi körükben eltűrik.
Amíg röhögve, hősként mesélhetik nekünk a haveri körben, hogyan blicceltek - csaltak adót - vettek olcsón autóalkatrészt - és mi ehhez asszisztálunk, addig mi sem óbégathatunk, hogy ritkán jár, és koszos a busz, miért nincsen több autópálya, miért lopják el a dísztárcsákat a budai utcákban.
No így lógunk egymás nyakán barátaim.

Mária 2007.12.12. 10:35:42

Mr_Wolf: erre is igaz, hogy amíg a fejétől... Nem mintha én bármikor bárkinek is lógnék a nyakán... de ez a reklám, a "FairPlay" kampánnyal meg a többi, vélhetően készülőben lévő, kisemberre rápirítani szándékozó balfékséggel együtt falra hányt borsó lesz addig, amíg az emberek csak a "Jupiter - Kisökör" párhuzamra asszociálnak belőle.

És igaza van mindenkinek, aki a fentiek miatt irritálónak tartja ezeket a melléfogásokat.

Hátazért 2007.12.12. 10:41:22

A BKV nyakán lógni menő. A többi utas pénztárcáján élősködni talán nem annyira. Ha ennek a kettőnek a szétválaszthatatlanságára rávilágítanak, a bliccelés dicsősége is veszíthet régi fényéből. Ennél többet meg nem lehet tenni ellene reklámszinten (a BKV-nak nyilván nagyobb a kompetenciája). Vagy igen? Hogyan?

Hangyasav 2007.12.12. 10:46:52

"amíg az emberek csak a "Jupiter - Kisökör" párhuzamra asszociálnak belőle"

Amíg mindenről, ami arról szól, h mit kellene másképp tennünk ahhoz, h élhetőbb legyen körülöttünk az ország (és a világ) csak a fenti párhuzam jön elő sokakból, addig minden így is fog maradni, sőt még ígyebbül. Amíg nem tanuljuk meg, h a demokrácia nem az h 4 évente szavazok valami szavazathajhász, hataloméhes szarházira, azután kénylemesen hátradőlök, mert ezt is kipipáltam, hanem az, h mi magunk is tesszük a dolgunkat. Elvégezzük a munkánkat becsületesen, befizetjük az adónkat, megvesszük a jegyet, nem dobjuk el csikket, nem basszuk össze a megállókat és a járművek külsejét. Teszünk azért, h jobb legyen és az is maradjon. EZ az alapja a dolognak, és akkor joggal lehet számonkérni a szarháziakon, h ők miért nem tették meg azt, amire ígéretet tettek, és páros lábbal kirúgni a politikusokat a következő választásokon, és akkor majd ők is teszik a dolgukat és kirugdossák a lusta faszmeresztő BKV-s bürökratákat, mert szavazatot veszítenek miattuk.

Hangyasav 2007.12.12. 10:51:53

Még annyi, h sokan sírdogálnak az itteni állapotokon, és mutogatnak a németekre, hollandokra, svédekre, svájciakra, hogy ott bezzeg.
Ott sem bezzeg, mert ott is vannak problémák szép számmal, bármelyik említett országban is legyen az az ott, de mégis azért lehet jobb ott élni, mint itt, mert ott az emberek (és a hatóságok is) sokkal inkább a saját felelősségüknek tartják a dolgok helyes működtetését, nem csak álldogálnak az orrukat túrva és dumálnak arról, h mit kéne a felettük lévőknek jobban csinálni.

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.12. 10:58:19

Sziasztok!
Mr_Wolffal értek egyet teljesen, sajnos ez a magyar hozzáállás a dolgokhoz. És persze a politikusok is igen, nagyon nem fair playt játszanak, de mit várunk a vezetőinktől, ha ilyen torz értékrendünk van magunknak?! A politikai elit erkölcsi szinvonala pont az emberek morális szintjét tükrözi. Nem tudom, melyiknek kellene előbb megváltoznia, de amíg a sok paraszt nem fizet a buszon, a többi meg büszkén nyomja a buszsávban, nem lesz változás, sem fent, sem lent. Szerintem a szellemi szinvonalunkat hűen tükrözi a tény, hogy az autókban ülők kvázi letekintenek a pórnépre a buszmegállókban, és azzal hencegnek, hogy x+1 éve már nem ültek buszon... Ez talán még menőbb is, mint bliccelni.
Egyszer egy BKV ellenőr utánam üvöltött, hogy "magának tényleg nincs 100 Ft-ja, hogy vegyen egy jegyet? Ennyire skót?" Húú, nagyon elszégyeltem magam, azóta veszek jegyet, bevallom.
Egyébként meg minden nagyvárosban kapuk vannak a metróban, a villamosra pedig csak egy ajtón lehet felszállni, ahol ellenőrzik a jegyet. Nem értem a BKV miért nem ezekbe ruház be egy kicsit?! Ott a recept, csak le kéne másolni. Szépen, fokozatosan.

Mária 2007.12.12. 11:14:31

"...Ez az alapja a dolognak, és akkor joggal lehet számonkérni a szarháziakon, h ők miért nem tették meg azt, amire ígéretet tettek..."

Hangya: elvégzem a munkámat becsületesen, befizetem az adómat, megveszem a jegyet, nem dobom el csikket, nem baszom össze a megállókat és a járművek külsejét. Csókolom, hová mehetek megreklamálni a jogaimat?

Nem valószínű, hogy közpénzből, kormányzati megrendelésre valaha is fogunk kampányt látni erre, azzal a koncepcióval, hogy ébressze fel az embereket, hogy legyenek asszertívek, tegyék a kötelességüket, kérjék számon a jogaikat, stb...

Azokban az országokban, amelyekre mutogatunk, ez többnyire evidens... nálunk ezt a szemléletet támogatni, tanítani kellene... akár kampányokkal is.

Nade kinek az érdeke lenne finanszírozni egy olyan kampányt, aminek a végeredménye az, hogy a jónép kérődző tehénkéből magabiztos állampolgárrá változik? Aki nem csak a BKV-n potyázókat vonja felelősségre, ahogyan tanítják neki, hanem másokat is :)))

Olcsóbb, egyszerűbb, kényelmesebb megoldás az "atya a hülyegyerekéhez" stílusban szólni hozzájuk: tedd ezt, ne tedd azt, máskülönben ejnyebejnye, egyébként meg szégyelld magad, oktondi állatka...

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.12. 11:35:46

Mária:
Az atya a hülyegyerek stílusról annyit, hogy sajnos ezt érti a Győzikén szocializálódott jónép, mást nem. Lehet ez kényelmesebb és olcsóbb is, de az is lehet, hogy mást nem értenének. Legyünk asszertívek? Igen, legyünk. Szerintem hány ember ismeri ezt a szót? Marketignesként, vagy reklámszakemberként hajlamosak vagyunk borzasztó komplikált, okos és magvas gondolatokkal tűzdelt üzeneteket kitalálni, csak sajnos ezzel az emberek nem tudnak mit kezdeni. Lehet, hogy bármelyik "atya a hülyegyekhez" kampány onnan indult, hogy csináljunk egy kampányt arról, hogy legyünk asszertívek, mire a marketingtanácsadó, vagy akárki feltette a kérdést, hogy ezt miért értené bárki is? Nézzétek meg a reklámokat: A mosópor kimossa, B nem; fáj a fejem, akkor beveszek egy pirulát; Gabika kipróbálta az Aktivált és ajánla mindenkinek; bankos szappanoperák - na ezek azok, amiket mindenki ért, egy politikai, erkölcsi üzenet sem lehet ennél bonyolultabb! Marad az ejnyebejnye stílus...

paráznabillegető 2007.12.12. 11:39:33

egy kiskutya szobatisztának nevelése sem megy reklámkampánnyal, fizikai kényszerre van szükség.

tetszik vagy sem: a bliccelés sem oldható meg lelkizéssel. kerítés kell a birkáknak, s hozzá pásztor meg ebek.

bár a reklámcégek jól keresnek ezen...

neduddgi 2007.12.12. 11:40:14

Drága Hangyasav! Igazad van. De jó lenne, ha igazad lenne!
Abban van igazad, hogy tőlünk függ minden. Annak idején, 17 éve azt mondtuk, hogy legyen piacgazdaság. És mi van most? Például mesterségesen fenntartott BKV. Hagyjanak már békén. Adják el a metrót, buszt, villamost, azok számolják ki, hogy mennyi legyen egy jegy, és hagyják békén az adómat. Legyen érdekük, hogy utazzak rajtuk, szolgáltassanak, és legyenek értem. Különben tönkremennek, vagy jön más.
Az állam meg támogassa a személyeket. A Juliska néniktől, gyerekektől, rászorulóktól nem sajnálom, ha odaadnák a befizetett adómból azt a részt, hogy ki tudják fizetni a bérletet (természetesen igazolják, hogy rászorulnak)de a MÁV-tól, BKV-tól baromira sajnálom.

nemkellvagta (törölt) 2007.12.12. 11:41:52

miért csak nálunk lehetetlen megoldani, amit a világon mindenhol megoldanak: akkor szállsz fel, ha fizetsz, akkor mész be, ha fizetsz, különben a sofőr nem enged fel a buszra, a kapu nem enged be a metróba. lehet, hogy van oka, csak azt magyarázza el valaki.

the-real-tika 2007.12.12. 11:42:35

A képen egy Combinó látható, nappal. Ha nincs rajta utas akkor ( bkv logika szerint ) meg kell szüntetni a vonalat, mert gazdaságtalan, főleg így, hogy két utasra ( bár a rövid nadrágos pasi gyanús) két bliccelő jut. :-)

Mellesleg:
Én még nem láttam egy Combinót sem, ami üres lett volna.

nemkellvagta (törölt) 2007.12.12. 11:45:29

ja, és abból is elegem van, hogy mindenféle állami kurvaanyják nevelgetnek, adjá számlát, ne adjá hálapénzt, ne csalj, ferplé... vett már valaki szőlőt egy francia piacon? kapott számlát? összeomlott a francia gazdaság? haggggggggggyámá....

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.12.12. 11:48:31

Sajnos az ilyen gyökeres változáshoz szerintem sem elég néhány reklámkampány. Gondoljatok bele, hány ember tolná mondjuk vissza a bevásárlókocsit a Tescóban, ha csak reklámokkal kérnék rá, hogy ugyan legyen már jó fej, és tolja vissza. Így viszont, hogy bele van szorulva egy százasa, úgy gurítja vissza mindenki mint a parancsolat. Egy ilyen kampány legfeljebb arra lenne jó, hogy megindokolják vele, az utasok érdekében szereltek fel beléptetőrendszert a metrólejáratokhoz. Önmagában egy ilyen kezdeményezés szélmalomharc, mert csak nagyon hosszú távon tud bármiféle eredményt elérni. Itt viszont konkrét intézkedésekre lenne szükség, csak hát az többe kerül.

Manyizga (törölt) 2007.12.12. 12:11:49

Mán nemazéé, de bliccelni nem csak az bliccel, aki sikknek érzi a lógást. Hanem az is, aki nem tudja kifizetni. Szerintem ők vannak többen.

Remélem majd azt is publikálják, hogy a 13%-os jegyárnövekedés után mennyi %-kal csökkent az eladott bérletekből származó bevétel. Mert ez jelenleg törvényszerű...

Hangyasav 2007.12.12. 12:12:27

Ami engem bosszant, az a következő:

amikor gyerek voltam, a metro bejáratánál voltak ilyen kapuk, csak 2 Ft bedobásával (!) vagy a bérlet felmutatásával lehetett bejutni. Nyilván kevesen blicceltek, bár azért lehetett.
Namost valami bölcs kitalálta, h ez így korszerűtlen! és leszerelték az egészet, és jött a ami rendszer, a főfasz meg, aki kiagyalta, nyilván felnyalta a pár millás jutalmat, végigvegetálta agyhalálban a munkaidejét a nyugdíjig, és ha a túlzásba vitt munkahelyi rejszolás idő előtt nem végzett vele, akkor masszív nyugdíjba ment. Ezt így eddig mind MI fizettük, a munkabérét és a nyugdíját is. A BKV évtizedek óta veszteséges, amihez azért jelentősen hozzájárul a metro is, mint az egyik legforgalmasabb cucc. A veszteségeket is mi fizetjük.

Most az előbb emlegetett főfasz párja kitalálja, (bár lehet, h mostanság bizottságban operálnak), h kell egy ilyen ügyfélbeléptető rendszer, meg elektronikus jegy, ami PPP konstrukcióban is fog kerülni sokcsilliárd forintba. Ez szintén az adófizatők fogják fizetni (a BKV-re eső részt), plusz az önmagukra méltán büszke bizottsági főfaszok sokmilliós bónuszát, vállalati kocsiját, meg mindent. Oda-vissza "fejlesztenek", mindig drágábban mind korábban és soha nincs felelős. Na, EZ föl bírja nyomni a véryomásomat...

GergoV 2007.12.12. 12:23:33

Már régen kellett volna egy ilyen kampány, de ez a bábus nagyon gagyi. Örülök, hogy már autóval járok. :)

Balfake 2007.12.12. 12:37:40

csib: Igen, van, aki nem tudja kifizetni a 100 HUF-ot se, de mégis mikor volt az annyi? 10 éve? Jövőre bőven 300 felett fogunk járni. Mint ahogy páran jelezték is, a bliccelők nagy többsége nem jófejségből bliccel, hanem mert válogatni kell pl. a kaja és a bérlet közt. Mondd, te mit választanál?

(Ja, egyébként tudom, mi az az asszertív, nyomhatod a kismacit a füzetembe, ha már atyáskodás meg lesajnálás.)

AI 2007.12.12. 13:01:48

Én nem bliccelek, és rühellem amikor kiürül a fél kocsi, ha megjelenik a kaller, de attól még nem gondolom úgy, hogy a bliccelés mexüntetése fogja kihúzni a BKV-t a szarból, akkor amikor 6 milliárdot fizetnek ki egy cégnek, csak azért, hogy Leisztinger cége bejöhessen helyettük. Ezek után egy ilyen kampányt.
Tuti, hogy a decemberi volt az utolsó bérletem, januárba átülök az autóba.

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.12. 13:02:14

És miért is 300 a jegy? Lehet hogy azért, mert kettő helyett fizetsz?!
Csúnya és embertelen kapitalizmus van: aki nem tudja kifizetni a jegyet, menjen gyalog! Ha nem tudja a vállalkozás fizetni az iszonyatos adóterheket, akkor igenis menjen tönkre, mert nem versenyképes. Én nem tudom elfogadni, hogy nincs rá pénze, azért bliccel. Akkor gyalogoljon, ennyi. Kegyetlen igen....
B opció lenne a szocializmus, de az ugye nem ment 50 év alatt se. De próbáljuk meg újra, ha ez nem tetszik, hátha most sikerül. Good luck :)
Asszertivitás ügyben Mária tud felvilágosítást adni! :))

AI 2007.12.12. 13:02:30

januárban. na.

Banderas 2007.12.12. 13:09:33

Már nem lakom Budapesten, de pár évig \\\"élvezhettem\\\" fővárosunk tömegközlekedését, ezért megértem a bliccelőket, mert:

1. A BKV árai köszönő viszonyban sincsenek a szolgáltatás minőségével és a magyar fizetésekkel.
(Szerintem a reális ár vonaljegynél 100 Ft, havi bérlet 3000 Ft lenne)
2. A menetrend szerkesztésnél az utas érdekei sehol sincsenek figyelembe véve. ( Szállj át sokszor, sétálj sokat, várj sokat, lehetőleg télen szabad ég alatt, vagy pöcegödör szinvonalú alul-felül járókon, megállokban )
3. Legendás a BKV \\\"utasbarát\\\" hozzáállása, a pénztárak, ügyfélszolgálatok remek nyitvatartása.
4. A BKV minden évben több milliárdos veszteséget produkál, de mindig van pénz a megszámlálhatatlan mondvacsinált vezető beosztású \\\"szolid premizálására\\\". A mi pénzünkből.
5. Ismert a BKV beszerzések \\\"kedvező piaci ára\\\" és átlátható pályázati rendszere.( Vegyük a legszarabbat legdrágábban, költsük rá a legtöbbet, néhányan majd fű alatt a cégnél jól járnak rajta)

Szerintem mindössze ezeket kellene orvosolni és máris kevesebb lenne a bliccelő.

Kakimanó 2007.12.12. 13:14:52

Jó ez a blog. Nyomtam is nektek egy GoogleAds-et;)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.12.12. 13:17:29

Kedves Kaki
Ez igazán kedves tőled, de nem kell feltétlenül bejelenteni. Köszi

csibbbb 2007.12.12. 13:30:01

Hm... aranyos kis megjegyzések..
Arról bezzeg senki sem ír mi van ha az illető havi nettó 50ezret keres, vagy egy normál család: 2felnőtt- 2gyerek, számoljunk csak havi bérletárakat... Nos azért nem szép dolog, h 3év alatt 120Ft-tal nőtt a jegyár...

Következő...incidens: ellenőr, busz, roma banda kb. 5fő, ellenőr pedig nagyívben kikerüli és bünteti az iskolás kislányt...no comment.
Amúgy meg külföldön ennyi pénzért átszállójegyet kapni, amivel korlátozás nélkül lehet utazni...

Egy kicsit eltérve: volanbusz- miért fizessek 20km re 400Ft-ot??? egy kicsit vicces, főleg, h óránként jár, no meg a fűtést is sajnálja!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.12.12. 13:30:20

Trendi dolog fikázni a békávét

(amúgy ez a kampány tényleg szar)

tompus 2007.12.12. 13:32:12

Nem azért lesz jövőre közel 300Ft egy jegy, mert túl sokan bliccelnek, hanem azért, mert a nagyokosok kitalálták, hogy annyi legyen. Hogy ettől csökken az utaslétszám, vagy esetleg többen fognak bliccelni, az nem érdekli őket. A jegyárbevétel jelenleg is csak a BKV bevételének töredékét adja.
Sajnos az az érvelés nem állja meg a helyét, hogy amíg sokan bliccelnek, addig ne várjunk normális színvonalat. A péknek sem finanszírozod meg előre a befektetést és eszel évekig szar zsömlét, hogy hátha majd egyszer normálisat is lehet majd kapni nála.
Ha utasbarát menetrend lenne, kényelmes járművekkel, barátságos, segítőkész munkatársakkal, normális jegyrendszerrel, akkor sokkal többen választanák a tömegközlekedést. 1 busz árából fel lehetne szerelni az összes járművet normális jegykezelő készülékkel, és akkor be lehetne vezetni az időkorlátos és zónás jegyeket.

Koppány/ZJ Doppelhammer 2007.12.12. 13:35:58

csib 2007.12.12. 11:35:46

Nem érti a reklámokat a pór nép nagyrésze. Itt az új dili, Emese. Emese konfettit szór, kenyeret süt, erre mindenki emlékszik, de magára a reklám mögöttes tartalmára, na arra már csak 10%-15% jobb esetben. Az emberek bulvárosodnak, megnézik Győzikét meg a többieket, Blikket olvasnak, aztán meg letagadják, merthogy az ciki. Aztán meg csodálkozunk, hogy mindenki elhisz mindent amit lát, vagy hall.

bagoj 2007.12.12. 13:44:16

Na, megnézném, hogy száll fel két bábuval kombinóra vagy hetesre napközben. Egyébként meg legyen beléptető rendszer. Aki fizet, utazhat. És akkor nem kell ilyen übergagyi promóval se égetni magukat.

Pár hónapja csináltak olyan kampányt, hogy az összes metróállomáson reggeltől estig dolgoztak az ellenőrök és nagy örömmal tapasztalták, hogy sokkal több lett a szokásoson felüli jegyeladás, mint amennyibe az ellenőrök kerültek. Akkor meg miért hagyták abba? Azt gondolták, hogy két hét alatt ránevelték az embereket arra, hogy mindig vegyenek jegyet? Most meg osztogatják a prémiumokat. Na elmennek ám a...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.12. 13:55:11

A fotón úgy néz ki, mintha a fickó nyakában a Lelkes Emese lógna. Lehet, hogy nem is kell az adóforintjainkért agódni, mert az egész kampányt a Budapest Bank fizeti? :-)

Laposguta 2007.12.12. 14:01:09

Ha majd a BKV arra költi a rengeteg pénéz, hogy legyen MŰKÖDŐ jegyautomata a megállóiban/járművein, akkor nem fogok lógni. Így néha rákényszerülök. Pedig vennék én jegyet.

Laposguta 2007.12.12. 14:02:12

pénzét

Railgun 2007.12.12. 14:12:21

Üdv!

Hadd meséljek kicsit a napi utazásomról. Durván számítva a jövőévi bérlet a fizetésem egy tizedébe fog kerülni.
Számoljunk a jövő évi árakkal. Vegyünk egy szar hetet, amikor nem tudok autóval menni (hoznak-visznek) és heti 3x kell bkv-znom. Az én esetemben napi 6 vonaljegyet jelent. Ami ugye 6 x 270=1620 Ft naponta. Namost heti 3x ez 4860 Ft. Ha egy hónapban minden héten 3x békázom az már 19440 Ft. És ez csak heti 3 alkalomra vonatkozna, mi lenne, ha egy hónapban minden nap bákávéznom kellene? Lehet számolni. Vegyek bérletet? 8500 Ft vagy mennyi.
És mi van ha megveszem a bérletet, és csak kétszer vagy háromszor tömegközlekedek egy hónapban? Csak azért nyomorogjak a tömegben várjak a buszra a hidegben, válasszam ezeket a meleg autó helyett, mert van bérletem?

Egyébként úgy oldom meg, hogy a) vagy veszek 10-es gyűjtőt, és azzal elvagyok egy hónapig (alkalmanként egy vagy két lyukasztás), b) vagy egy max két vonaljegyet veszek, amivel talán egy napig kihúzom.

Szolgáltatás színvonaláról csak annyit:
ahol várni szoktam a buszra, ott 4 is megáll, és van amikor negyed órát kell várni, hogy méltóztasson jönni, van amikor meg két csuklós is megy egymás után. No comment.

Bliccelek? Igen. Büszke vagyok rá? Nem. Érdekel a BKV jövője? Nem.

Lolly 2007.12.12. 14:31:05

Lelkes emesénk tényleg poén :D itt nem is a reklám a lényeg, de azért felkelti az emberek érdeklődését ;)
Már csak azért is h mit akar itt ez a hülye fogyi csaj.. :D tudtátok h már oldala is van?? :D
www.lelkesemese.hu/
Jó igaz a bkv-nak is de az nem ien poén :DD

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.12. 14:40:25

Kedves Csib2,
Aki 50 ezerből él, arról a szociális rendszer keretében kell gondoskodnia az államnak, nem a bliccelést megengedni/elfogadni/megbocsátani neki. Teljesen más téma, köze sincs a BKV-hoz.
Ha a jegyárat emelik a becsületes utasok finanszírozzák a hiányt, ha nem növeled, MINDENKI finanszírozza, aki adót fizet. Most akkor melyik is a jobb? Szerintem ennek köszönhető a 120 Ft-pos emelés. Az egyetlen megoldás eladni az egész BKV-t tokkal vonóval. Mondjon már valaki pár országot ahol állami kézben van a tömegközelekedés!

grigorij (törölt) 2007.12.12. 16:06:34

Railgun: köszönöm, hogy megfogalmaztad az én problémámat is! Nekem négy megálló a mh, ami napi 2x230Ft azaz 460... kb. 2000 méterért... Ez havonta 20x460, valamivel több, mint egy bérlet! De nekem sincs dolgom beljebb a városba! Így viszont inkább "bliccelek" a haveroknál, felém jönnek autóval és hazavisznek... Így meg lehet spórolni havonta sok sör árát!
Szóval itt kérem nem a bliccelőkkel van baj! A BKV szolgáltatása nincs arányban a jegy és bérletárakkal! Ha megfelelő, zónás rendszer lenne, akkor nem tartanám felháborítónak, hogy egyesek 230 forintért keresztül utazzák a város, míg nekem egy-két megállóért ugyanannyit kell fizetnem!
És nincs megoldva a jegyárúsítás, multkor például a Lurdynál 40 percig keresgéltem jegyárust! Végül a postán, hatalmas sort végigvárva vette 1 jegyet...
A BKV piszkos, zsúfolt, pontatlan, udvariatlan, szervezetlen!!!! Ezért ez a díjszabás irreálisan magas!
És nem kell a süket duma, hogy vegyek jegyet előre, mert a cégünknek is csak a munka elvégzése UTÁN fizetnek! Ha előre veszek 10-20 jegyet, akkor valójában 0% kamattal hitelezek a BKV-nak!
És aki azt hiszi, hogy a bliccelők számának csökkenésével bármi is változna, az egy HATALMAS NAGY BAROM!
Nem kell ide az ideológia!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.12.12. 16:28:51

Kedves Lolly, Noonci és még ki tudja hány néven bejelentkező ismeretlen ismerős. Hagyd abba a lelkesemes oldalra mutató spamkommentek szórását, mert ezentúl minden ilyet ki fogom moderálni. A banknak ezzel többet ártasz, mint gondolonád, még akkor is, ha majd a kampány mérőszámaiban jól mutat, mekkora látogatottságot ért el a cégetek az szájttal. Ne spamkommenteléssel akarjatok EFFIE-t nyerni, kíméld meg a blogot ettől a szartól. Köszi

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.12. 16:43:54

"És aki azt hiszi, hogy a bliccelők számának csökkenésével bármi is változna, az egy HATALMAS NAGY BAROM!"
Akkor én barom vagyok, szerinted. Próbálom egyszerűen magyarázni, miért jó, ha nem bliccelnek: ha többen fizetnek, akkor több pénz lesz a bevételi oldalon, és talán a veszteséget nem kell ilyen mértékben az adófizetőknek finanszírozni, tehát jobban járunk. Ettől a szolgáltatás színvonala nem feltétlen fog változni és nyilván az is lehet, hogy veszenk az igazgatóság minden tagjának egy Maseratit karácsonyra, erre költik. :)) De lehet, hogy esetleg fejlesztésbe fektetik és akkor az is jó lesz nekem. Ebben semmilyen ideológia sincsen, ezek csak számok.

hagymácska 2007.12.12. 23:24:10

csib! akkor figyelj ide kicsit: 50 000.- Ft-ból élőknek vastagon nics jogosultságuk semmilyen segélyezésre.. netto 50 az a minimáltól kicsit kevesebb kurva sokan tengődnek ennyi léből, és nemcsak nyugdíjasok...
rendszeres szoc.segélyre jogosult pl.az akinek nem éri el az egyfőre eső jövedelme a 24.417.- Ft-ot és nincs vagyona, egészségkárosodott, nem foglalkozott ill.támogatott álláskereső..na Te ebből mit veszel le?????bírom ha vki úgy osztja az igét társadalmunkat érintő problémáktról, h.dunsztja sincs mi a nagybüdös valóság; tájékozódj és aztán írj ekkora baromságot h. az 50ezerből élőket támogassa az állam! ráadásul tudjuk h. a segélyezés a legnagyobb pénznyelés ami elképzelhető de ez már kissé OFF.
ON: bliccelni faszság ettől függetlenül DE a BKV azért ne kérjen má' ennyi pénzt mert szar a szolgáltatás. ennyi eccerű. Pasim húga Strasbourgban él jelenleg ő mondja h. kb.6000.-Ft körül van az összvonalas bérlet és ebben benne vannak az elővárosok is...nem akarok hülyeséget írni de talán még No.-ba is azzal járhatnak át shoppingolni..
na.így.aztán ott van London csak nagyon fifikás sok agyalással lehet kicsiket bliccenteni a zónás rendszerben, de ha elkapnak...véged:)

Hátazért 2007.12.13. 09:52:01

Ezek szerint minden bliccelő egy Hős, mert
bátor tettével a BKV-fejeseket rövíditi meg
egy-két koktéllal. Ez aztán a vaskos racionalizáció! A másik kedvencem, hogy kb. MINDENKI elvből bliccel, mert drága a jegy. Ha nem lenne drága, megvennék. Frankón! Én erre mondom: naneeeeeemár.

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.13. 09:53:25

Szerinted az baromság, hogy a rászorulókat a BKV-nak kellene támogatni azzal, hogy bliccelhetnek? Okos lehetsz, tényleg.

Mária 2007.12.13. 10:08:32

Csib: nem baromság. De a BKV-nak nem a luxus kategóriába kellene pozicionálnia magát, sem a hirdetéseiben, sem az áraiban.

Vagy ha mégis azt tenné, akkor ne nyújtogassa a mancsát az adófizetők pénze után.

hagymácska 2007.12.13. 11:40:18

CSIB!
NEM: az a baromság h.azok akik havi 50-ből élnek azokat az állami segélyezés tartsa el. ennyi. ne forgasd kis a szavaimat.köze se volt a kommentemnek ahhoz amit Te most baromságnak írsz..olvass már vissza please.

sensimilla 2007.12.13. 17:52:47

Én is elvből bliccelek. Mégpedig az az elvem, hogy egy piacgazdaságban működő vállalattal szemben a legminimálisabb elvárás, hogy kötelezővé tegye a fizetést a szolgáltatásáért. De könyörgöm! Ezek akkora balekok. Komolyan mondom, már nekem kellemetlen, hogy az utóbbi másfél évben egyszer sem bírtak elkapni. Pedig szinte mindennap metrózom, gyakran kutyával, ami dupla lógás. Ha erre képtelenek, azt mondom, adják el, legyen igazi üzleti vállalkozás. Ne adókból tartsák fel, hanem legyen tényleg kötelező jegyet venni. A boltban sem a lelkiismereteden múlik, hogy fizetsz-e a zsemléért.

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.13. 20:01:30

Úristen, te azért nem lopsz a boltban, nehogy elkapjanak? Hol nőttél fel, egy barlangban? Voltak neked szüleid? Mit tanítottak? Embert öltél már? Vagy az is belefér, ha nem buksz le?...

Hagymácskának igaza van, szerintem félreértettem. Fogalmam sincs mekkora összeghatárnál kell az államnak eltartani a jóembert, tényleg nem tudom. Amennyit én költök az irreleváns infó, mert másképp élek, mint az átlag. Viszont ez egy másik vita, semmi köze a BKV-hoz.

hagymácska 2007.12.14. 09:06:52

thx hogy visszaolvastál, és felülírtad korábbi kommentedet :) ritka az ilyen!
középosztálybeli értelmiségként szegről-végről olyan emberekkel foglalkozom akik sajnos ennyiből tengődnek..(én sem állok fényévekre ettől sajnos:SSSS), de nem sajnáltatom magam az nem az én kenyerem.
egyébként nagyon könnyen utána is lehet ezeknek nézni itt a neten.

ettől föggetlenül tartom h. a BKV és a MÁV monnyon le! pénznyelő automata mindkettő cég, és a mi pénzünket nyelik senki másét. ez zavar kissé.

sensimilla 2007.12.14. 15:05:20

csib! látom sokminden átjött a mondandómból. nem. nem azért nem lopok. vannak szüleim, sőt csodálatos szüleim vannak.
de hidd el nekem, ez a bkv dolog pontosan ugyanolyan, mintha a boltban lelkiismereti alapon kellene fizetni. tutira csökkenne a bevétel, nem is kicsim. nem miattam, sőt gondolom nem is miattad. az átlagemberek miatt.
nem szeretem ha kiforgatják a szavaimat.

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2007.12.14. 15:57:00

Végre egy kis pozitív gondolkodás! :)

Black Mamba 2007.12.20. 12:23:47

Ne lógj...
bakker, igaziból is megcsinálták a képen látható groteszk akrobatamutatványt! Tegnap nyomakodok a sok "karácsony van, shoppingoljunk" ember között a villamoson, amikor azt veszem észre, hogy két srác áll a hátán valami "guminő" szerű izével, és mindenki nagyon nézi őket. Mondom, mi baj lehet, közelebb megyek, és félrelökve mindenkit az utamból megláttam a kampánysort a srácok dzsekijére írva. És a bábuk rendületlenül kapaszkodtak a nyakukban. :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása