Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ajándék léggitár a skótoknak


Az ingyenes ajándéktárgyak osztogatására épülő akciók mindig nagy sikerre számíthatnak, pláne, ha skótokról van szó. Nem véletlen, hogy épp Skóciában örvendeztették meg a járókelőket egy meglepő látványossággal. A helyi Rock Radio ugyanis ingyenesen elvihető léggitárokat tett ki Glasgow sétálóutcájára, hogy így kedveskedjen a hallgatóinak.

A vicc az egészben az, hogy miután egy kicsit utánanéztem a dolognak kiderült, hogy a léggitár mint hangszer valóban létezik. Jelenleg ugyanis már kétféle szerkezet is van a világon, amely a kézmozdulatokat hangokká konvertálja. Az egyik egy pár narancssárga kesztyűből és néhány infravörös kamerából álló szett, amelyet a Helsinki Műszaki Egyetem (!!!) fejlesztett ki, a másik pedig egy speciális, a játékos mozgását érzékelő t-shirt, amelyet ausztrál tudósok találtak fel. Szóval a kampányt akár folytatni is lehetne, valódi léggitárokkal megszervezve egy promóciót. Szerintem annak is legalább ekkora sikere lenne, hiszen egy működő léggitár egyetlen valamirevaló háztartásból sem hiányozhat.

Címkék: rádió ambient elmebaj köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr8278596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2007.12.30. 11:52:35

Hahahaha, zseniális. Eszembe jutott, milyen jó lenne Magyarországon is megcsinálni egy ilyen kampányt, de aztán rögtön az is eszembe jutott, hogy valószínűleg öt-tíz perc múlva eltűnnének az állványok.

Asidotus 2007.12.30. 12:23:31

A léggitár a rock és metal rajnogók kedvenc hangszere. Az, hogy finn tudós mérnökök ilyet kifejlesztenek, az azt jelenti ,hogy ezt a zenét kultúrának tartják.
Nem úgy mint itthon. Ezért élünk élhetetlen országban.
Talán Tóta W. erről is írhatna.
És ezért is "Kurva" ország, ahol élünk, mert az embereknek nincs zenei ízlése, eladhatják neki a mocskot.
Hány népszerű finn könnyűzenei előadót ismerünk?
Rasmus, Him, Apocalyptica, Amorphis, Stratovarius, Nightwish, csakhogy metal bandákat mondjunk. MI mit termeltünk ki a Kodály-módszerrel?

cyan 2007.12.30. 19:08:34

nemrég láttam egy olyan hangszert, ami a rádióhullámokkal szólal meg (legalábbis ha jól emlékszem), kézzel kell a hangokat megszólaltatni, de nincs húrja. még a jútyúkon is van video róla, csak sajna se a hangszer neve, se a video linkje nincs meg.

Caravaggio 2007.12.30. 22:37:38

Apu Összecsokizott Alsónadrágja vagyok... egyszerűen remek!

Balu · http://www.balulap.hu 2007.12.31. 12:42:35

Az a gáz, hogy nálunk két hétig menne egy ilyen reklám, és kirobbanna a botrány, hogy egy léggitár sem volt kitéve sohasem!...

mrgarris0n · http://zsfilm.blog.hu 2008.01.01. 16:22:33

off

cyan: a thereminre gondolsz? 2 antennából meg egy "dobozból" áll a cucc, egyik kézzel a hangerőt szabályzod, másikkal a hangmagasságot? Jarre is használja a koncertjein...

en.wikipedia.org/wiki/Theremin

cyan 2008.01.01. 20:05:43

mrgarris0n: igen, csak sehol se találtam, de így már könnyű keresni a yutyúkon:
youtube.com/watch?v=nJYho56INKU

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása