Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lefejezés a meghekkelt reklámokon

A Wired magazin egy érdekes jelenségről számolt be minap, amely Kelet-Londonban ütötte fel a fejét. A járókelők a plakátokról kedvesen mosolygó reklámarcok helyén egyik napról a másikra levágott fejű vagy éppen vérben fürdő arcú embereket találtak. Mint kiderült, egy magát egyszerűen csak Decapitatornak, azaz Lefejezőnek hívó titokzatos alak választotta az önkifejezésnek és a street artnak ezt a különös módját. Kis barátunk lelkesen lefényképezi a hirdetést, majd otthon a számítógépén megbuherálja a kép egy részét, amit kinyomtat, és az eredeti poszterre ragaszt. Furcsa szenvedélyének áldozatul esett már szirupos musical-hirdetés, a Mézengúz főhőse és egy a nyalókáját fejjel még erotikusan szopogató modell is. Munkáit hősünk gondosan dokumentálja, és egy Flickr képtárba gyűjti. Érdekes hobbi, ha valaki érti, mire megy ki a dolog, az magyarázza el nekem is. Én azon a véleményen vagyok, hogy örüljenek a kelet-londoniak, amíg az elkövető csak így éli ki bizarr késztetéseit.












A reklámok átalakítása mint street art műfaj persze nálunk sem ismeretlen. Na nem a T-Online kamu-graffitis nyulára gondolok, hanem például Kovács Gergőre, a Kétfarkú Kutya Párt ötletgazdájára, aki számtalan hazai óriásplakátot ragasztott már felül kis kiegészítő szövegekkel. Ezek közül nekem a Hyundai elütött kutyája, a szaró Lópici Gáspáros Puncs óriásplakát és a Magyar Reklámszövetséget megrendítő őszinteséggel bemutató city light poszter tetszik, de a honlapján más finomságokra is bukkanhatunk. Ezentúl tehát, ha egy brutális, vagy egy önirónikus reklámot látunk, ne ítéljünk elsőre, mert lehet hogy pusztán csak egy ügyes reklámhekkel van dolgunk.

Címkék: botrány morbid hungarikum nsfw

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr85285108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RnYk 2008.01.05. 11:25:28

Miért van cson a sárga zümmögős cucc nyakában? :)

cyan 2008.01.05. 13:20:29

mindnek lábszárcsont-vég van a nyakában, anatómiát még tanulmányoznia kell az illetőnek.
mkkp plakátjai jók, már régóta követem az újabb agyszüleményeit. a legszebb, amikor beperelték, erre visszaírt nekik :) meg a máv is, a "vonatokat direkt nem takarítjuk" falragasz miatt

Daved · http://buxevo.com/hu 2008.01.05. 15:54:02

Most olyan szép mosoly fakadt az arcomon, hogy végre lefejezték azt az idegesítő "méhecskét". Ma boldog leszek :)

b0risz · http://zahar.blog.hu 2008.01.05. 22:07:32

cyan, khm a lábszárcsont nyilvánvalóan a poén része...

Babygirl 2008.01.06. 00:03:33

Sziasztok!

Segítsetek lszi, a diplomamunkámat írom és kellene nekem a Kreatív magazin on-line felületéhet egy hozzáférés pár cikk miatt. Valaki tud segíteni? Előre is köszi...

Nyunyi · http://www.nyunyi.blog.hu 2008.01.14. 19:56:39

Hehe:) Hé gyrekek ez szeged:) Sun city (H) Jól kitalálták, de ez-legalábbis- szerintem nem a MKKP műve, vagyis valami idióta banda azthiszi, versenbye szállhat a atombaleset szenvedett kutyusokkal x)

Zabkezelő · http://zabkezelo.blog.hu/ 2008.01.17. 22:53:18

Én is egy hasonlóra reklámhekkre bukakntam (és fényképeztem le):

zabkezelo.blog.hu/2007/11/24/a_penz_nem_boldogit_1

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.02.06. 11:49:11

Update
A srác feltett magáról a youtube-ra egy videót, ahol Beckham fejét nyisszantja le egy nagy köteg újságon.
www.youtube.com/watch?v=tN1rcUjB5Q0&eurl=http://www.scaryideas.com/video/5779/

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása