Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Reklámmadárszar a szélvédőn










Egy autómosó cég valami rejtélyes okból kifolyólag úgy gondolta, hogy madárszaros matricákat ragasztgatni az utcán parkoló kocsik szélvédőjére jópofa dolog. Az ügynökség biztos elmondta nekik a prezentáción, hogy az ötlet milyen figyelemfelkeltő, meg mennyire releváns. Csak ráírják a matricára a cég nevét és címét, a hátuljára meg egy kupont, és özönlik majd a sok megrendelő, akik egymás hátát sírják majd le a röhögéstől, miközben kilométer hosszan sorban állnak a forgó kefe előtt.

Lehet, hogy csak én vagyok túlérzékeny az autómra, de letörném a kezét annak, aki az én kocsimat akarná reklámfelületként használni. Már azért is harapok, ha szórólapot tuszkolnak szélvédómosó lapát alá, nemhogy még rá is ráragasszanak az üvegre egy hülye matricát. Értem én a poént, csak nem szeretem, ha az autómhoz nyúlkálnak, volt már ezzel elég rossz tapasztalatom. Egy autómosónak lehetne annyi esze, hogy tudja, tőle azt várják el a kuncsaftok, hogy vigyázon a kocsijukra. A megrendelő szeme fényét reklámhordozóként használni ezért aztán nem éppen a hosszú és gyümölcsöző kapcsolat záloga. Érdekes módon mások is éreztek már leküzdhetetlen késztetést leendő ügyfeleik autóinak összematricászáára. A legdurvább az volt, amikor áttetsző matricákat ragasztottak kocsik oldalára előre elkészített karcolásokkal, majd egészen apró betűvel - hogy a szívrohammal köszködő tulaj csak egészen közelről lássa - odaírták mellé, hogy x cég bármilyen sérülést szívesen helyrehoz. Jópofa mi? Anyád! Előbb zúzatom be a kocsimat, minthogy egy ilyenhez vigyem.

Címkék: autó ambient elmebaj szopatás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr81285947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0xFFFF 2008.01.06. 09:54:40

Megértelek. Engem múltkor leparasztoztak, amikor megkergettem az ósanteszkókorastb reklámhordóját, mert a lapát alá tette a szaros újságokat úgy, hogy 100 méterről hallottam, hogy a lapát visszacsapódik. Ellenakció kéne. Telematricázni mondjuk "Ne basztassad az autómat és a postaládámat" feliratú matricákkal az ósanok, teszkók, korák összes üvegfelületét. Gondolom boldogan néznék az érettségivel szerelt menedzserek reggel az áruházukat, hogy lám ! Milyen jó is ez a fajta reklám ! Hogy működik ! :)

Grigorij 2008.01.06. 10:01:42

Az előttem szólóval értek egyet! Évekkel ezelőtt a belvárosban dolgoztam és ami a Deákon vagy az Astoriánál az aluljárókban volt...
Szinte Rambóként kellett a szórólap osztogatók között áthaladnom!
Természetesen a rendőr meg a közteres szart az egészre, pedig, ha belegondolunk, ezek az egyének egyszerű "közterületfoglalók", ráadásul alkalmi munkát végeztek! Gondolom, amellett, hogy nap mint nap zaklatták a tömeget, tisztességesen fizettek adót, tébét és közterületfoglalási díjat is...

Vfair 2008.01.06. 10:43:04

Alapvetően tetszenek a gerilla-kampányok, és a relevancia + kupon mindenképpen a hatékony, és jól működő stratégia felé mutat.

Ilyen esetben (mivel az információra később még szükségem lehet), még elfogadhatónak érzem a szélvédőt.
(mert lehet azt az ablaktörlőt kulturáltan is megemelni-visszaengedni. de hogy ezt is oktatni kellene?!)

DE!
A matrica azért ERŐS.
Én is elküldeném a k.anyjába, akkor is, ha valami nagyon szofisztikált postit-féle könnyen levehető / visszaragasztható matricáról volna szó.
Ha meg ragadós, nyomot hagyós dágvány, a kezét is letörném miatta!

Ez tényleg sok(k)!

MP 2008.01.06. 10:45:55

Igazatok van. Csakhogy! Ezen a logika mentén haladva a parkolóbírság se kerülhetne az autódra. S ha ők odarakhatják akkor a szorólaposok is. Bár van aki leszedi az ablaktörlőt. Érdekes lene egy per ahol kártéríatést követelsz mert az ablaktörlő lapátod tönkrement. :)

User1 2008.01.06. 10:47:14

Hasonló ez mint a mailspam, vagy főleg mint a faxspam, amelyet ráadásul úgy csinálnak, hogy csak a reklámozott céget lehet elérni, aki küldi, azt nem, (faxszáma ugyanis mindig foglalt) amiből logikus a szemét magatartás.

Azzal együtt a bosszú (figyelmeztetés nagy betükkel, és fekete A4-es lap 5 szöri elküldése) jogos a megrendelőnek is, hiszen ezek éltetik az ilyen szemét cégeket. (Mailspam esetén fel kell őket íratni legalább 10 cég hirlevélre www.dint.hu, bookline.hu, ezektől az anyját is elátkozza)

Ezt a típusú reklámot én sem értem. Egy csomó beruházás és nyilvánvaló, hogy épp az ellenkezőjét váltja ki, az ember tudatosan nem választ ilyen céget, hiszen eleve szemétség amit művel, tehát milyen lehet akkor a szolgáltatása.

elizon pucsnik 2008.01.06. 11:45:22

Mellesleg ezek a cégek jelentős összegeket fizetnek ezekért a remek ötletekért,"megoldáscsomagokért" a marketing-"guruk" meg röhögnek a markukba..

Gecc 2008.01.06. 12:57:10

Ennel mar csak az lenne jobb, ha a matrica specko ragasztos lenne, es csak a mosonak lenne hozza oldoszere. :-D

autosave 2008.01.06. 13:29:44

na lepődjenek meg, ha valaki az ő telephelyük ablakait fogja festéksprayvel összefesteni egy szép csillagfényes éjjelen.... látom magam előtt a feliratot, ami üvegen, falon, mindenütt: "neked lehet, nekem lehet, jó pénzért tudok festéket eltávolítani, üdv: névtelen, hívja a N/A számot!"

:D

Netuddki. 2008.01.06. 13:29:50

A reklám kivitele a szolgáltatás minőségére utal.
Mi jut először az ember eszébe erről? Hát a sz.r!
Nem tudom a mai reklámosoknak mit oktathatnak. Ha egyáltalán a többsége tanulta ezt valahol. Persze a legtöbb reklám már csak ilyen.

autosave 2008.01.06. 13:30:57

a karcolóshoz rendőrt kell hívni, nem kötelességem észre venni, hogy csak matrica.
majd megunják a rendőrök és akkor talán lépnek valamit...

nyekk 2008.01.06. 14:15:26

Mitől jobb az, mikor kinyitom a TV-t, vagy az Indexet, és a pofámba tolakszik valami hülye hüvelygomba, vagy hasonló relám, SEMMIVEL! AGRESSZÍV MOCSKOS TETŰ MIND! Uff!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.01.06. 14:32:51

nyekk
Ha kinyitod a tévét, és nem tetszik, amit látsz, akkor elkapcsolsz. Ennyi. Ráadásul cserébe nem, vagy csak jelképes összeget kell fizetned a műsorért, akármilyen is legyen az. Ha nem lenne reklám, minden csatorna annyiba kerülne, mint az HBO. De hogy lehet ezt összehasonlítani azzal, hogy valaki a tulajdonodat használja reklámhordozóként és véletlenül tényleg összekarcolja vagy ragasztózza azt?

Antibaby · http://antibaby.freeblog.hu 2008.01.12. 19:01:48

szia! meg tudnád adni nekem ennek a cuccnak a forrását? ahol te is találtad.
Köszönöm

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.01.12. 19:29:35

Persze. Én a direcrdailyn találtam, de az adsoftheworld.com-on is megtalálod.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása