Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lenyűgözően szép kígyóreklám


















Sokan kérdezik, hogy miért hívják a kreatív csapat egyik tagját art directornak, hiszen a reklám nem művészet, sokkal inkább kőkemény marketing. Ez csak részben igaz, mert ha vetünk egy pillantást ezekre a printekre, könnyű belátni, mennyire elengedhetetlen része a reklámoknak a művészi igényű és színvonalú kivitelezés. Ez teszi teljessé, stílusossá, élvezhetővé és alkalomadtán lenyűgözővé a hirdetéseket. A reklámgrafika alkalmazott művészet ugyan, de ez semmit nem von le az értékéből. A művészeti vezetők kezei közül sokszor kerülnek ki olyan alkotások, amelyek amellett, hogy jó és működő reklámok, egyúttal komoly képzőművészeti értéket is képviselnek (itt persze nem feltétlenül az akciós császárszalonna a madaras tecsóban típusú billboardokra gondolok) .

Erre példa ez a kampány is. A különféle tekergő kígyók színes kavalkádjából megálmodott hirdetések akkor is lélegzetelállítóan gyönyörűek, ha valószínűleg scamekről, azaz olyan reklámokról van szó, amelyeket az ügynökség maga készített valódi megrendelés nélkül, hogy aztán azokat különféle reklámversenyeken nevezhesse. Persze lehet, hogy megint csak én vagyok a rosszindulatú és Jakartai Hüllőbarátok Egyesülete rendelkezik olyan komoly anyagi forrásokal, hogy megbízza a helyi Mcann Ericksont egy ilyen kampány elkészítésével, hogy így győzzék meg a kígyókkal nem rokonszenvezőket a hüllők szépségéről. Végülis mindegy is, hiszen a lényeg, hogy a végeredmény bámulatos.

Címkék: állatok látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr12292365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2008.01.11. 11:23:15

Szerintem meg kibaszottul nem bámulatos. Akkor is bámulatosnak mondanád, ha kutyák lennének százával egymásra pakolva? Állatokat ennyire "természet-távoli" helyzetben ábrázolni, úgy, hogy az egészről süssön, hogy a kígyó valami olyasmi, ami semmivel sem több, mint a gyurma meg a hurkapálcika, az még akkor is gáz, ha nyilvánvaló a rajzoltság. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a reklámnak mint művészetnek épp az adja a különlegességét, hogy nem csak mondjuk egy szép festményt kell festeni, mint a festészetben, hanem egy olyan valamit, ami összecseng a reklámmal. És az összecsengésnek legalább olyan szépnek kell lenni, mint a képnek, a kettő együtt adja ki a művet. Ez pedig - még ha scam is - erre abszolút nem alkalmas, mert a reklám mondvacsinált apropója egy irdatlan, életszerűtlen, gagyi hülyeség. (Vulgárisabban: ki a fasz akar kígyót reklámozni?!)

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2008.01.11. 11:29:11

Vaqgyis rosszul fogalmaztam, mert persze a kép öszecseng a szöveggel - arra gondolok, hogy olyasvalamihez kell képet csinálni, ami valamilyen szinten reklám vagy mondjuk társadalmi üzenet; és olyan valamit kell találni a képhez, ami túl azon, hogy összecseng vele, alkalmas a reklámozott termék (v. üzenet) szellemiségének vagy akár nyelvi formájának érzékeltetéséhez, asszociatív vele stb. Itt azonban kitaláltak egy képet, és mellécsesztek valami hülyeséget. Ez pedig a reklámnál mint mávészetnél nem működik - mert ezt a festészetben használják, és "címadás"-nak hívják, semmi többnek.

AD1 2008.01.11. 13:13:58

Ember, neked aztán magyarázhatnánk Van Goghot...

Legalább a headline-t olvasnád el.
Bár bocsesz, biztos elolvastad.
akkor viszont hajrá TESCO, neked találták ki a csomagolását is.

peace

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2008.01.11. 17:20:29

Jól van, AD1, szépen megmutattad, hogy fekete-fehér a világlátásod.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2008.01.11. 17:21:01

Mindig öröm az érdemi vita, köszi.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása