Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Milyen lenne a holocaust 2008-ban?

A holocaust túlélői lassan eltávoznak közülünk, így élő szemtanúk hiányában ez a szégyelnletes esemény fokozatosan a történelem homályába vész. Egyre kevesebb fiatal képes megérteni, hogy mit jelentett ez annak idején, mennyi kínt és szenvedést hozott a világba ez a genocídium. Szinte lehetetlen mai ésszel felfogni, mennyire le kellett ahhoz aljasodnia az emberi fajnak, hogy ilyesmire képes legyen. Az MTV (persze nem a királyiról beszélünk és nem is magyarországiról) úgy döntött, hogy műsoridejének egy részét valami jó cél érdekében használja fel. A Think MTV kezdeményezés keretében arra tettek kísérletet, hogy közelebb hozzák a holocaustot a mai fiatalokhoz. Ehhez két filmet forgattak, amelyekben azt próbálták bemutatni, milyen lenne, ha ma történne a holocaust, olyan emberekkel, mint bármelyikünk. Mindezt azzal a céllal, hogy megértessék az emberekkel, hogy a fekete-fehér felvételek mögött olyan hús-vér emberek vannak, mint amilyenek ők maguk is. Sajnos ezek a filmek ma is aktuálisak, mivel az ember számtalanszor bebizonyította már eddig, hogy nem képes tanulni a múltban elkövetett hibáiból. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ha még nem tette meg, látogasson el mihamarabb a páva utcai Holocaust Emlékközpontba. Érdemes.





A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr17314019

Caravaggio 2008.01.28. 09:48:50

Anélkül, h a tragédia súlyát vagy történelmi jelentőségét csökkenteni akarnám (amit bizonyára sokan meg fognak tenni, itt is), szeretném javasolni, h akinek a képzelőereje nem elég a címben feltett kérdés megválaszolásához, nézzen körül a közelmúlt afrikai történetében, ill. az internetes híroldalakon. Ruanda, Burundi, Szudán, Szomália, Etiópia-Eritrea, Kongó, Libéria, Elefántcsontpart. Vagy éppen említhenénk Afganisztánt és/vagy Irakot (bár lehet, h ezek egy lapon említése a Holokausztttal kissé megülné az amerikaiak gyomrát)... Tíz és százezrek haltak meg csak az elmúlt 10-15 évben...

Nincs tanulság vagy konklúzió, csak halottak...

movhu 2008.01.28. 10:14:26

A holokauszt arról szólt, amiről szól ma is sok háború. Az egyik ember úgy dönt, hogy ő magasabb rendű és ezért joggal bír más emberek élete és életvitele felett ítélkezni, adott esetben megölni őket. Ha pedig ezt még megpakoljuk egy kis gazdasági jelentőséggel is...

2008.01.28. 10:26:59

a világháború többi több millió áldozatárol miért nem esik szó hetente valahol..mocsok zsidó média

na persze 2008.01.28. 10:29:53

Gondolom Izraelben ugyanannyit foglalkoznak a kommunizmus magyar áldozataival, mint amennyit errefelé a holokauszt zsidóival.

Dr Keynes 2008.01.28. 10:33:17

Mint reklám szerintem jó. Ha a közönségből valaki nyitott az ilyen üzenetekre, akkor venni fogja. Mondjuk kérdés, hogy a közönségből mennyien nyitottak bármilyen üzenetre.

sc 2008.01.28. 10:35:00

A világháborúban a legtöbb magyar áldozat zsidó volt. Ezért. A kommunizmus magyar áldozatainak száma ennek töredéke. Ehhez Izraelnek semmi köze.

Andie 2008.01.28. 10:35:01

A lényeg az, hogy ne múljon el nap, hogy ne kerüljön ez szóba. A lényeg az, hogy mindig, mindenkor, mindenhol szóba kerüljön, ez legyen a fő téma, ekörül forogjon a virág, belesúlykolják az emberekbe, hogy jajj szegény zsidók, jajj, hát hogy meghurcolták őket, jajj, mekkora szégyen, micsoda aljasság, kárpótlás, jutalmazás, sohatöbbethozzánemérés, rosszat be nem szólás, ők bármit megcsinálás ezen az ürügyön.
Tévedés ne essék, nem tartom szép dolognak az emberek értelmetlen elpusztitását, kinzását, meghurcolását, aki ilyet tesz, az rosszabb az ördögnél. Igenis szégyenletes és ocsmány dolog mindaz, amit a képkockákon láthatunk, könyvekben, memoárokban olvashatunk. Mán ha minden úgy volt, ahogy ott ábrázolják az ezt kihangsúlyozni kivánó rétegek. Tudom, ma már megkérdőjelezni is főbenjáró bün, sőt, lassan bizonyos szavakat kimondani is 5 év szigoritott börtön. Nesze neked demokrácia, szólásszabadság.
Node mire jó ez az egész? A nagy sajnálkozás, emlékezés, újra meg újra felemlegetés? Nem esetleg figyelemelterelés? Ködösités?

Tudom, faszista vagyok biztosan. Pedig nem(is annyira), csak éppen már kicsit a könyökömön jön ki mindez, és közben alig látjuk meg a lényeget.

Kretusz 2008.01.28. 10:35:31

miért kellene közelebb hozni a holokausztot a fiatalsághoz, mint mondjuk a mohácsi vészt? vagy mondjuk Isonzót? szerintem pont ezzel válik érdektelenné az egész tragédia, hogy a II. vh emlitésekor csak a holokauszt. vagy mondjuk Hiroshima.

La Pantera 2008.01.28. 10:35:40

Ezek a jelentek az 50-es évek Magyarországán is lejátszódtak.

smartdrive 2008.01.28. 10:42:11

pont a lényeg nem jön le belőle, az ok

ez így nem a holocaustról szól, hanem a "sima" diktatúráról

shared folder 2008.01.28. 10:42:41

Hangyasav mondja a frankót. A világból annyit látunk, amennyit megmutatnak nekünk. Sajnos egyre nyilvánvalóbb, hogy valakik, vagy valamik kőkeményen megszabják, mi az, amit láthatunk és hallhatunk. Szomorú Irak példája. Hánynom kellett Szaddamtól, de simán mellékötettem volna Busht is.

Werwolf 2008.01.28. 10:43:51

kötelezö büntudatot kellene ereznünk, pedig nem is eltünk meg akkor.
a mai nemet fiataloknak is minden nap belenyomjak az orrat a kakaba, pedig ök se eltek meg akkor.
de ha vkit zavar, hogy az izraeli hadsereg legkondicionalt harckocsikbol meszarol köveket dobalo palesztin gyerekeket, szabadsagharcosokat, akkor persze az is fasiszta.
es ahogy valaki irja feljebb, az orosz frontot vegigszenvedö nagyapainkrol bezzeg alig esik szo, söt, valszeg miattuk is szegyenkeznünk kellene.

Dr.White(man) 2008.01.28. 10:44:46

...és tessék mondani a roma holokausztról is megemlékezik valaki valamikor? Már ugye azon a többszáz emberen kívűl is, akik jogtalanul lenyúlták a kárpótlást...

sc 2008.01.28. 10:45:08

Azzal spec. egyetértek, hogy a kitelepítésekre, kommunista börtönökben folyó kínzásokra és gyilkosságokra is emlékezni kell. Akárcsak a többszázezer zsidó tragédiájára. Itt Magyarországon valahogyan nehezen bírjuk egyszerre elutasítani a kommunizmust is meg a fasizmust is. Valamelyiket egy kicsit azért védeni kell, hogy hangsúlyozni lehessen a másik bűneit.

dr_kotasz0831 2008.01.28. 10:46:46

Pontosítanám Hangyasav olvtárs hsz.-ét. Afrikában nem százezrek hanem milliók haltak meg a közelmúltban úgy, hogy nem is tudtok róla. (Tisztelet a kivételnek) Ezzel persze nem azt kívánom mondani, hogy a holokauszt nem volt szörnyű, csak azt, hogy félre a demagógiával, és jelentsük ki, hogy nem pusztán a holokauszt volt szörnyű, hanem mi - hétköznapi - emberek vagyunk saját magunk farkasai. Tökmindegy, hogy hol zajlanak a legitimizált gyilkosságok (Európa, vagy Afrika, vagy Ázsia) azok ellen kéne az edukáció eszközével fellépni. Ilyetén módon a filmek meglehetően jók - véleményem szerint - viszotn megjegyzésként hozzáfűzném, hogy a világ tele van népirtásokkal és az átlag embernek fogalma sincs ezekről.

d 2008.01.28. 10:49:36

1. Sajnálom az áldozatokat, többszázezer magyarországi, magyarul beszélő zsidó is áldozatul esett.
2.Nem kívánok életem végéig olyan dolgokért bocsánatot kérni, amit nem én tetten, sőt még a nagyszüleim is gyerekek voltak a történtek idején.
3. Beszélhetünk a kommunizmus áldozatai mellett olyan kis népek genicídiumáról, mint az örmények, kurdok, krími tatárok, vagy a fent már említett afrikai, stb törzsek, népek, nem beszélve a szomszédos országok -szerencsére még nem vérre menő- magyargyűlöletéről. Számuk összességében sokszorosa a holokauszt áldozatai számának, mégsem beszél róluk senki, nincs saját emléknapjuk.
"Érdekes", hogy, ha népírtásról, borzalomról van szó, csak a zsidó holokauszt kerül elő, a média csak ezzel foglalkozik, másnak teret sem ad, vagy, ha igen, éjjel kettő után valamelyik dokumentumcsatornán.
5. És ez az a pont, ahol majd rám lehet sütni, az örökös ütőkártyát, az antiszemitizmus vádját, amivel azt hiszem még pár száv évig el lehet játszadozni. Helyette jobb lenne, ha mindenkit sajnálnánk, s nem lenne az emlékezés, az emberiség ellenenes bűncselekmények áldozattá válásának érzése, egy "szűk" réteg privilégiuma.

sc 2008.01.28. 10:51:32

dr_kotasz-nak sztem igaza van, werwolfnak meg azért nincs, mert senki nem mondta, hogy "kötelezö büntudatot kellene" bárkinek éreznie. Olvassátok el mégegyszer a szöveget.

Maestro 2008.01.28. 10:52:53

szar dolog a holokauszt, persze, de már kicsit sok hogy állandóan csak szegény zsidók meg jajdejajholokausztjajaajjj... más szörnyűségek is történtek... pl Don-kanyar, aztán a 80-as években lehett (sőt még akkor sem teljesen legálisan) filmet forgatni róla.

shared folder 2008.01.28. 10:53:05

Holocaust 2008: index.hu/politika/bulvar/eleven0127/

Itt nincs olaj... csak 'négerek'. Úgyhogy ez már holnap nem is hír.
Ez ma és a holnap Holocaustja. Szégyen

scottish 2008.01.28. 10:55:45

Az egy dolog (szörnyű), hogy faji ideológia alapján képesek az emberek rengeteg más embereket megölni. Azt azonban a mai napig nem értem, hogy a zsidó nép miért nem küzdött az országért ahol akkor élt? Mint mondjuk az USA-tól kapott jelenlegiért olyan nagyon tud küzdeni.

És ha már az amerikában élő zsidók ilyen lelkesen tudják képviselni a "holochhaust soha el nem felejtését" akkor miért nem képviseli senki Caster tábornok és az ő bandájának ámokfutását, amikor is az amerikai őslakosokat írtották ki nagy lelkesedéssel, ja és hogy a rezervátumnak nevezett koncentrációs táborokról ne is beszéljünk. Ha jól rémlik, azoknak azóta sem adtak országot. ÉS így mehetnénk vissza a történelemben Cortes vs Maják, stb.

A fehér ember már csak ilyen: mint a vírus.

Caravaggio 2008.01.28. 10:56:22

Buddha azt mondta (állítólag), h megvilágosodottként addig nem távozhat e világ mezőiről, míg csak egytelen embe is nyomorog és szenved.

Hasnolóan túlfejlett a lelkiismerete az itt kommentelők (és a nem kommentelők) egy részének, akiknek megszakad a szívük minden egyes palesztin fiatalért és halott magyar bakáért.

Ugyanők mégsem érzik fontosnak, h kicsit is sajnálatot és együttérzést mutassanak vagy érezzenek kb. 11 millió emberrel, akik között biztos voltak rossz emberek, meg kapzsi szatócsbolt-tulajdonosok is, de többség mégis csak ártatlan volt, a szó minden értelmében. Talán csak az volt a hibájuk, h nem hitték el, h ezt ember meg tudja tenni.

A dolog lényege talán mégsem az, h kikkel történt meg, hanem az út és a mód, ahogy megtörténhetett. Mert ha megkeményítjük a szívünket és úgy tekintünk emberekre, mint "zsidókra" vagy "cigányokra" vagy "etiópokra", akkor bármikor, bárhol újra megtörténhet. És aki ezt nem hiszi, az nem tanult semmit.

csak ennyi 2008.01.28. 10:56:32

Én nem tudnám eldönteni, hogy van-e a világban 'zsidó' média, vagy nincs, és hogy ilyen tematikának van-e értelme (a pénzt nem az együttérzés hozza...)
De mindez MÁR nyilván nem a zsidóságról szól. Ahogy a "Sorstalanság" sem arról szólt (már akkor, amikor Kertász megírta!), úgy ez a reklámfilm, és a holokauszt köztudatban tartása is azt a célt szolgálná, hogy ne felejtsük el:
5 év (5 hónap, 5 hét) sem kell ahhoz, hogy bárhol, bármikor létrejöjjön egy olyan zárt világ (egy utca, egy megye, egy ország, egy kontinens), ahol bárkivel, bármit megtehet az, akinek személyes patológiáját nem kontrollálja, hanem megerősíti a társadalom.
Amíg világ a világ, ez így lesz, ebben (sincs) társadalmi fejlődés, - az a technikai fejlődés, ami van, csak a gyorsabb, nagyobb tömegű népírtást teszi lehetővé.
Nincs garancia az emberi szabadság túlkapásai ellen, és ehhez kell a 'zsidó' média, - akár. Merthogy nincs más. Egyébként csak krémek vannak, meg mosóporok ... aztán hirtelen jön a meglepetés!

Valki 2008.01.28. 10:57:41

Teljesen egyetértek!! Csak a holokausztal foglakozi ka média és mással nem!! A mai zsidók mit csinálnak?? Csak abból élnek ami akkor tőrtén az őseikkel! Kihazsnálják a helyzetüket!! Mennek és kérik a pénzt amit kapnak az áldozatok után!

Maestro 2008.01.28. 10:57:43

Holocaust 2008: index.hu/politika/bulvar/eleven0127/

"A két rivális között hat napja próbál közvetíteni Kofi Annan ENSZ-főtitkár, aki vasárnap ismét találkozott Odingával."

OFF
bazmeeeeeg!!!
NEM Kofi Annan az ENSZ-főtitkár!! index bazmeg gratulálok.
ON

Werwolf 2008.01.28. 10:59:44

Hangyasav,

nem ertem, hogy mit szeretnel azzal mondani, hogy tulfejlett a lelkiismerete azoknak, akik stb... Hm?
A 11 millios szamot sem tudom hova tenni. Segits, pls!

mondjuk ki: 2008.01.28. 11:00:51

"senki nem mondta, hogy "kötelezö büntudatot kellene" bárkinek éreznie"

Arról biztosan nem tudsz, hogy a magyar állam milliókat öl holokausztkártérítés címén a zsidók mindeféle támogatásába. Na most, ha én felemelem a hangom, hogy ezt ne az én pénzemből tegyék, bizony azonnal rasszistafasiszta leszek, lejáratnak, ellehetetlenítenek, tönkretesznek.

Ezekből nekem nagyon úgy tűnik, hogy vagy bűntudatom van, vagy kussolnom kell... Nem is beszélve sok sok más országról, ahol az ilyenért mész a börtönbe, mert törvény tiltja, hogy erről vitázz.

canismerga 2008.01.28. 11:04:07

6 év alatt kb. 6 millió ember, akik úgy mentek a vágóhidra, mint a birkák. A többi legalább valamelyik oldalon fegyverrel tudott harcolni. Bár aki elhiszi, amit egy politikus mond és még fegyvert is fog érte az nem érdemel mást, mint golyót. Hősi halál nincs.
Werwolf, majd ha mellőleg is kilövik a legjobb barátodat ezek a "szabadságharcosok", úgy , hogy az agyát törölgeted az arcodról talán elgondolkodsz azon mi is a terrorizmus. A légkondis harckocsit messziről lehet látni és lőni rá. A sunyi kis bombagyárosokat csak nehezen lehet kiszúrni a tömegben sajnos.
A afrikai törzsi mészárlásokban az az iszonyatos, hogy fekete öl feketét, teszik ezt az idők kezdete óta, csak puskával sokkal hatékonyabb a dolog, mint dárdával és mérgezett nyíllal, bár az inkább dél-amerikai folklór.

Pozsi Papa 2008.01.28. 11:04:10

1, A Katolikus!!!! Tihanyi apátság 1211-ben kelt oklevelében már ott voltak az őseim nevei feltüntetve, ergo nem vagyok zsidó!

2, Ne hasonlítsuk össze afrikai borzalmakat a holocausttal, mert a holocaust itt történt a mi szüleink, nagyszüleink aktív vagy passzív közreműködésével. (tisztelet a kivételnek)

3, Az áldozatok Magyarországon élő MAGYAROK voltak akik vallásilag voltak mások.

4, A mai fiataloknak, tehát NEKÜNK fontos megérteni a multat, hogy a jövőben ilyen borzalom ne történhessen meg. Célok most is lennének cigányok, melegek, komcscik stb.

Gyerkek PEACE

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.28. 11:04:26

Csodálkozom, hogy egészen az ötödik kommentig kellett várni az első zsidózásig... :-(

dév 2008.01.28. 11:06:51

A 11 millió érdekes szám, csak, ha az elmúlt tíz évet figyeled meg, akkor is szembetűnik, hogy mind Auschwitz, mind a globális holokauszt áldozatok száma egyre emelkedik...

Ha most magyarázni akarnám a bizonyítványomat és politikailag korrekt szeretnék lenni, azt írnám, hogy az egymilliót is ugyanúgy sajnálom, mint a tizenegymilliót. És persze miért ne sajnálnám, miért ne lennék korrekt és miért ne magyaráznám a bizonyítványomat.

Maestro 2008.01.28. 11:07:13

pozsi papa:

mit értesz passzív közreműködés alatt?

no 2008.01.28. 11:08:50

Bocs ,de inkább emlékezek magyar bakákról mint egy hontalan kapzsi ország embereiről ...főleg úgy hogy közöm sincs hozzájuk .Amúgyis megkapták Izraelt ,úgyhogy hanyagolhatnánk ezt a holokauszt témát .Pofátlan népség ,magukat sajnáltatják ,közben pedig palesztinok százait ölik le ...kösz én nemkérek belőlük.

dév 2008.01.28. 11:10:14

Fedor, erről beszéltem; az antiszematitizmussal vádolás, mint ütőkártya...

Kampfer 2008.01.28. 11:10:23

Ismet egy nagyon sokatmondo probalkozas, hogy az embereket szepen megvezessuk. Gratula! Itt valoban csak az a cel, hogy allandoan napirenden legyen a tema, lehessen belole akar politikai, akar egyeb toket kovacsolni!
Az emberiseg nem 33-ban lajasodott le eddig! Mindig is ilyen volt, adott tortenelmi helyzetekben a legtobb esetben igy reagalt. Nem kell a jenkiknek ilyen bemutato filmeket forgatniuk, forgathattak volna akar a sajat "tortenelmukrol" is! Egyebkent mindig megkulonboztettek egymast az emberek! S emiatt oltek is egymast. Volt, amikor kovel, volt amikor landzsaval, karddal, puskaval, geppuskaval, vagy gazzal. Ez ilyen volt, most is ilyen es a jovoben is ilyen lesz. A zsidok eseteben sem volt ez maskent, mint az ormenyekkel, a maorikkal, a guancsokkal vagy a kanaanitakkal. Roluk is kerek szepen ilyen filmeket! Es persze ertuk is kerjen mindenki bocsanatot! Rohejes...
Kampfer

Jack__Bauer 2008.01.28. 11:10:36

Werwolf: nem tudtad, nem 6 millió, hanem már 11. Még ma is újabb és újabb tömegsírok kerülnek elő. Az áldozatok száma 2010-re várhatóan meghaladja a 20 milliót is...

dév 2008.01.28. 11:11:08

antiszemitizmus, bocs

Joe 2008.01.28. 11:11:56

Ez már annyira unalmas.
Én inkább az elesett magyar és német katonákra akarok emlékezni, számomra ők voltak a hősök, és ők valamiért nagyon el vannak felejtve.
Egy fillér kártérítést nem kaptak azok a rokonaim/ismerőseim akik, vagy akiknek a hozzátartozója a háborúban esett el, mert harcolt a hazéárt, ott volt a kitörésnél, a Donnál, Erdélyben, vagy lebombázták a házát... jaaaa, hogy ők nem zsidók... óó bocsánat, akkor nekik nem is jár semmi, értem én.
Ti értitek?

Maestro 2008.01.28. 11:14:23

Tisztelt Joe!
Értjük.

Kollégáink a fekete autóval már úton vannak, hogy személyesen is megoldást nyújthassanak problémájára.

Üdvözlettel:
Esélyegyenlőségi Minisztérium

sc 2008.01.28. 11:15:11

mondjuk ki
A törvény a kárpótlásról való vitát nem, legfeljebb a holocaust-tagadást tiltja - sztem azt is helytelenül. (Annak ellenére, hogy a holocaust-tagadókat nyilván nem az objektív tudományosság szempontja vezeti.) Ha pedig valakit munkatáborba zártak, megöltek, elrabolták a vagyonát, az kapjon is kártérítést (akár zsidó, akár Gulág-áldozat). Nem tudom mekkora összegről van szó, biztos utána lehet nézni, de nem hiszem, hogy ebben az országban sokak ebből élnének.

b0risz · http://zahar.blog.hu 2008.01.28. 11:16:26

tényleg idegesítő, hogy mindig nyomkodják a fejünket ebbe a szarba.
miért kell bűntudatot éreznem, olyan dolgokért a mai napig, amiért nem vagyok felelős?
miért kell áldozatként tekintenem a MAI zsidókra, mikor egy országot kaptak a háború után?
és tényleg, miért nem lehet a mai tömegmészáros, (túlnyomórészt zsidó) pénzembereket hibáztatnom az afrikában, izrelben, irakban, akárhol történtekért? mert nem lehet, mert ilyenkor jön a holokauszt-kártya, és még én leszek szar. szánalmas...

(anyai ágon weisz vagyok, még mielőtt valaki félreértene)

b0risz · http://zahar.blog.hu 2008.01.28. 11:19:47

a másik röhej, hogy ha valaki holokauszt tagadó, az büntethető.
hol van itt szólás, és gondolatszabadság?
azért mer valaki mást gondol, azért büntetni lehet?

Kampfer 2008.01.28. 11:20:25

Pozsi Papa!

Az en nevem ugyan nincs felvesve ennyire tuti helyekre felvesve, de valamit nem ertek! Miert ne lehetne osszehasonlitani az afrikai, azsiai, amerikai esemenyeket ezzel? Ami akkor tortent itt, ahhoz anny kozom van, mint az azsiai esemenyekhez, vagy az indianok ertelmetlen irtasahoz!
Antiszemitizmus pedig nem magyar kuriozum, a vilag szamos reszen talalkozhatsz vele. S ha a jenki fiatalnak valami koze van hozza (hisz neki keszult a film), akkor nekem miert van tobb kozom hozza?
Tovabba miert akarjak folyamatosan torvenyileg megszabalyozni, hogy kirol mit gondoljak? Nem fogom csak azert szeretni a zsidokat, mert a kondorosinak, a kokanak meg a fletonak ez tetszene... Teszek rajuk! Ezzel nem azt mondtam, hogy rohanjunk a vagonokert, de tuti ezt veszitek majd le belole... Mindegy!
Udv!
Kampfer

mondjuk ki: 2008.01.28. 11:22:53

A törvény állásától függetlenül még érvényes amit mondtam: ha nem akarsz részt venni a kárpótlás kifizetésében, fasisztarasszista leszel, tönkretesznek, ellehetetlenítenek. Gyakorlatilag nincs választásod, és ez nem csak Magyarországon van így, hanem az egész agymosott világon. Igenis, muszáj, kötelező fizetned, ha csak nem remeteként akarsz élni.

Elárulom, hogy azoknak a magyaroknak a még ma is élő rokonainak (nem leszármazottainak, mert ha valaki zsidó, akkor a harmadik generáció is kapja a "kártérítést"), akiknek így tették tönkre a családját és életét, ezer forint körüli összeget adnak havonta.

medwe 2008.01.28. 11:23:42

Imádom a holokausztot olyan izraeli esti mesés téma. Nem tudom a kék - fehér csillagosok az egyiptomi és babiloninai történteket mennyire emlegethetik fel, de talán ott oda figyelnek arra, hogy ne nagyon jöjjön több "felsőbbrendű" az országba.

no 2008.01.28. 11:24:18

Jahát nemgondolkodhatsz máshogy ,csak ahogy ők akarják ...És ezekre emlékezzek ?

szultan 2008.01.28. 11:25:34

igen sok holocaust volt, es van az emberiseg torteneteben, pl. az indianok kiirtasa -inkak, asztetok,a kozelmultban az ormenyek irtasa, napjainkban a kurdok irtasa,na es a mit csinalnak a zsidok a kozelkeleten?na es mi van a magyar 2-ik hadsereggelakik a donnal semmisultek meg. es kik kaptak karpotlast a fentiek kozul? senki,... de a zsidok a mai napig kapjak a penzt, dol hozzajuk minden oldalrol, es ez mar hanyinger kelto, ,,,.!

Kampfer 2008.01.28. 11:25:46

Huuu Medwe!

Na Te most aztan fasiszta leszel am rendesen! Bar szerintem ezek ilyenkor inkabb a nacikra gondolnak... De mindegy! :)
Kampfer

Felvásároljuk Magyarországot 2008.01.28. 11:26:19

Mi ez valami provokáció? Hétfő délelőtt van, és ez már a 3. holó hír. Így gyorsan meglesz a heti 8 sajnálkozás... Pedig még 3 emlékműállítás, és 2 gyásznap van betervezve a hét második felére. Még jó, hogy a zongorista a múlt héten volt a tvben...

Werwolf 2008.01.28. 11:26:29

sokba van ez az emlekezes.

sc 2008.01.28. 11:26:52

Na még néhány bűntudatot érző...
Legfeljebb azért kéne bűntudatot éreznetek, hogy NEM BÍRTOK OLVASNI, pedig mindannyiunk adóforintjaiból alighanem iskolába jártatok. Ez a hír SEM arról szólt, hogy "te vagy a hibás", hanem, hogy VELED IS MEGTÖRTÉNHETNE, szóval, hogy akár át is érezhetnéd más emberek szenvedését. Ki hinné, hogy ez ilyen nehezen megy...

Feketedisznóvágás 2008.01.28. 11:28:00

A holocoust sajnos megtörtént és borzalmas volt, de ugye rövid távon ennek köszönhető Izreal állam léte- kárpotlás a nagyhatalmaktol, hosszutávon pedig elérték hogy a világ- az iszlám államok kivételével- sajnálja a zsidokat, pedig 1940es évek előtt, divat volt antiszemitának lenni, nemcsak a fasiszta szalonokban. ma a holocaustnak kösznehtően a zsidók elérték hogy erre hivatkozva bármit megcsinálhassanak.

történészhallgató vagyok, amit leírok az szerintem nem antiszemitizmus, én nem tartom magam annak...

Werwolf 2008.01.28. 11:29:10

sztem a palesztinok megtanultak aterezni, milyen lehetett a gettoban viz, aram, kaja es jogok nelkül.

mondjuk ki: 2008.01.28. 11:30:20

És ha kíváncsi vagy összehasonlításképpen mennyit kapnak és mire költenek a zsidók: számtalan nemzetközi szervezet van, aminek gyakorlatilag az az egy célja, hogy minél többen tudjanak a holokausztról, ugye ezek se ingyen működnek. Ugyanígy rakás holokausztkiállítás, holokausztmúzeum. Megkapják a pénzt, amit aztán Izráel földjén már arra költenek amire akarnak. Amerikában nagyon erős a cionista lobbi, Izrael tízszer annyi pénzbeli támogatást kap egymaga, mint az ÖSSZES ország összesítve, ahova az USA segélyeket utal. Ez a fasza kis MTV (mint gyakorlatilag az egész USA-beli mainstream média) szerinted milyen érdekeltségű kezekben van?
Sajnálom, hogy akárcsak téged, az összes embert nem tájékoztatják ilyesmiről.

no 2008.01.28. 11:30:35

sc : akkor rossz példát választottak a párhuzam vonására .Amugy nemvagyok zsidó nemtartom valószinünek h VELEM IS MEGTÖRTÉNHETNE ...

Hangyasav 2008.01.28. 11:31:17

Csak h tisztességes legyek: nem vagyok történész, és nem folytattam ma reggel, itt a munkahelyemen mélyreható történelmi kutatásokat. Rendben, rosszul emlékeztem, kb. 6 millió és nem 11.

Biztos a zsidóbérenc média bérelt fel, h ilyesmiket írtam. Minden kedves holokausztot unó, hozzátartozóit a Don-kanyarban elvesztő palesztin kommentelőtöl elnézést kérek.

Kampfer 2008.01.28. 11:32:54

Sc!

Nem errol van szo, ezt meg te ertsd meg! Nem biztos, hogy mindenki annyra kivancsi erre, mint Te!
Jaaa, s ha mar iskola! Anno megkerdeztem a tanaromat, hogy hol tudnam elolvasni a Harcom c. muvet, mert ha mar annyit hivatkoztak ra, erdemes lenne ugye elolvasni! De ugye nem lehet ilyesmit kiadni, igy el sem lehet olvasni. De akkor milyen alapon hivatkoznak ra?
Iskolaba jartam, s azota is olvasok, nem a balazst nezem delutan! Szoval a fikazassal kicsit hatrebb! Koszonom!
Kampfer

Kampfer 2008.01.28. 11:35:40

Hangyasav!

Dedapam ugyan nem halt meg ott, visszajott (s igen, nemetek hoztak, segitettek neki, ilyen is volt). Nem volt palesztin, en sem vagyok az. Magyar volt! Talan mar hallottal roluk...
Kampfer

sc 2008.01.28. 11:35:52

no
nem vagy zsidó, tehát veled nem történhetne meg?
De hiszen pont itt írták le rengetegen, hogy nem csak zsidókkal szemben követtek el bűnöket. Pont ez a lényeg. Akik ott meghaltak, azoknak mindegy volt, hogy zsidóként gyilkolják le őket vagy barna szeműként, vagy biciklistaként.

dr_kotasz0831 2008.01.28. 11:38:40

Lehet, hogy úgy kéne megközelíteni a dolgot, hogy embert ölni bűn; és akkor mindannyian egyetérthetünk valamiben, és a jövőben nem fognak "ilyesmik" történni. Tuuudom - tuuudom, hogy ez nem ilyen egyszerű; de én hiszek a tanárokban és az oktatás erejében, és bármennyire is utópisztikus, ha mi nem is, de a gyerekeink talán megváltoztathatnák a világot.

A másik fura jelenség az e témára is ható "erő - ellenerő" elve. Tetszik nem tetszik stratégiai baklövés csak kommunikációs alapon megpróbálni megoldani a holokauszt problémáját, mert ha túlságosan sok impulzust kap a "célcsoport", akkor elutasítóvá válik. Ezt a jelenséget figyelhetjük meg Japánban és Németországban. Véleményem szerint, ha ezt a holokauszt témájú kampány jellegű aktivitásokat tervezők / szervezők nem veszik figyelembe, akkor fennáll a veszélye, hogy a holokauszt tagadása elsöprő elemi erővel törhet majd felszínre. Nem tudom, hogy hogyan lehetne jól emlékeztetni a társadalmakat arra, hogy a holokauszt szörnyű volt, de óvatosan kell bánni a témával, vagyis inkább a téma "figyelemben tartásával" mert sok jel mutat arra, hogy ezen kommunikációs impulzusok elutasítottsága nő. Ráadásul megkockáztatom, hogy nem "faji" vagy "ideológiai" okokból, egyszerűen túl sokat hallják az emberek, és ezért idegesíti őket. Ami az "elutasító jellegű eszme" popularizálódásához vezet.

Werwolf 2008.01.28. 11:40:11

az en egyik nagyapam is visszajött Oroszorszagbol. A haborut - ugyan több sebesülessel - meg tulelte.
De az 50-es eveket mar nem.
Megbecsüles helyett, "deklasszalt elem"-kent kellett megalazo munkakbol, fillerekböl tengödnie. Ezt kapta azert, mert harcolt a hazajaert.
Aki ugy erzi, most, csak az eselyegyenlöseg miatt, par masodpercig emlekezzen ra, es a hasonlokra az ö sajat csaladjabol.

Joe 2008.01.28. 11:42:21

Kampfer!
Be lehet szerezni... könyv formában is, és a neten is.
Minket máshogy fognak eltenni lábalól, mondjuk új eü törvény, gyűlöletbeszéd törv, ami midenkit véd csak a magyarokat nem, egy szavad nem lehet semmi ellen.
Magyarországon mindenkinek különleges jogai vannak, mindekit foggal körömmel védenek, csak minket nem, a saját országunkban.

no 2008.01.28. 11:44:44

sc : ok ,akkor megtörténhet .de akkor nem a szegíny zsidókkal kéne példálozni hanem inkább a palesztinokkal .Az valóságosabb ....

tittytwister 2008.01.28. 11:45:09

Tényleg sajnálom a Dunába lövötteket,meg mindenkit. De hol volt a Vatikán, a csendőrség, a társadalmi összefogás hogy mindez ne történjen meg? Vagy ez akkor elfogadott volt? Ezzel kapcsolatban mindíg A napfény íze c. film utósó pár perce jut eszembe....

sc 2008.01.28. 11:46:01

dr_kotasz
megint egyetértünk. a törökök nyilván az örmények állandó rinyáját unják, a japánok meg a nankingi mészárlásról szóló kínai panaszokat. másfelől tényleg ott vannak a halálmenetre kényszerítettek, megerőszakoltak hozzátartozói, akinek meg rosszul esik, hogy mások beleszarnak a sorsukba. nem tom mi a megoldás.

Werwolf 2008.01.28. 11:46:35

Tittytwister,

az, amikor a srac AVH-s lett?

Andie 2008.01.28. 11:48:33

Fedor : csodálkozom, hogy 1 napot kellett várni, hogy megint sajnálhassuk őket.

La Pantera 2008.01.28. 11:49:56

A napfény íze egy borzalmasan elfogult film, ott is MINDEN magyar a szörnyeteg fasiszta, gratulálok Szabó István...

Joe 2008.01.28. 11:51:36

tittytwister!
Nem tudom mit akarsz, Horthy kormányzó személyesen rendelte fel Budapestre az esztergomi páncélos hadosztályt, hogy leállíttassa a deportálásokat.Ezek után nehogy már nekünk legyen a legnagyobb bűntudatunk.
Magyar családok hány zsidót rejtegettek?
Lengyelországból hány zsidó tudott Magyarországon keresztül megmenekülni?Van fogalmad ezekről?

Kampfer 2008.01.28. 11:52:30

Joe!

Igen, azota mar elolvastam a neten megkaptam. Nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy hadd alkossak rola velemenyt en magam! Mert ha ilyen vadul tiltjak, annak valami oka kell legyen...
Egyebkent pedig a zsidoknak vegre ra kene dobbenniuk, hogy az atlagember szemeben a sok kis wolfovitz es a penzugyi befolyassal politikaban uzerkedo nemzettarsuk nem biztos, hogy a legjobb marketinget jelenti a szamukra! S ha ok nem igy tennenek, talan nem kellene ilyen gyenge propfilmeket gyartani!
S epp ne az mtv...! Lol...
Kampfer

Werwolf 2008.01.28. 11:54:26

A kesöbb gyöztesnek szamito Szlovakiaban nagyon "flottul" ment a deportalas.
A kesöbb vesztes Magyarorszagon a kormanyzati függetlenseg megörzeseig, azaz a megszallasig (1944 marcius) nem volt deportalas.
Mivel ez az info csökkenthetne a büntudatot, altalaban nem kerül szoba.

Kampfer 2008.01.28. 11:55:18

A Baltikumban, Ukrajnaban kicsit nehezebb dolguk volt! Ott maguk a helybeliek inteztek el oket! Nem bujtattak ott senkit! Lengyelorszagban is volt pelda ra, hogy a helyiek rendeztek el mindent, a nemetek nelkul!
Ajanlanam a szabo stevinek Jozefow tortenetet! Arrol miert nem tud filmet csinalni a kis nyomoronc?
Kampfer

Mr_Wolf 2008.01.28. 11:55:45

Csak, hogy a reklámról is beszéljünk.
Tekintve, hogy nem csupa rabbi látszik a metróban, hanem mindenféle rassz tagjai, felmerülhetne a kérdés, nem mindannyiunkhoz szól az opusz?
Nem arról szól, hogy a megkülönböztetésnek lehet ez a vége?
A holocaustra emlékezés nem csak arról szól, hogy ne feledjük a meggyilkolt zsidókat, cigányokat, melegeket, politikailag veszélyesnek ítélteket, hanem, hogy tudjuk, mindig lehetünk "mások". Amikor bárkinek deklaráltan előjoga származik velünk szemben faji, vallási, szexuális hovatartozásunk miatt, a vonat elindul.

tittytwister 2008.01.28. 11:57:17

Werwolf, akár, de konkrétan mikor az ex-zsidó komm. rendőrkapitány mondja: Auswitz? Többen jöttek vissza, mint ahányan elmentek......

canismerga 2008.01.28. 11:57:18

Kedves Fekadisznó történészhallgató!

A szalonzsidózás valóban nem újkeletű fogalom Európában. Ettől még a zsidók jól elvoltak a maguk fészkén, ugyanis nem jártak egy klubba, max. sok pénzért járatták a gyerekeiket jónevű keresztény iskolákba. Fordítva ez ritkán esett meg, valahogy a jó gój iskoláknak volt mindig szükségük a zsidók pénzére.:o)) De! Attól, hogy zsidózol, cigányozol, fekázol, szidod a buzikat még nem ölöd meg őket. Itt a különbség kedves barátaim, hogy egy nagy jobboldali vezérszónok szavait idézzem. Ölni bűn, nem szájkaratézni, mint ahogyan itt is sokan tesszük az utóbbit.
Az antiszemitizmus a sikertelen emberek ideológiája.

sc 2008.01.28. 11:58:18

Mondjuk Horthy ezt akkor tette, amikor már sokszázezer vidéki zsidót vittek Auschwitz-ba, és nyugatról jelezték, hogy háborús bűnösként tekintenek rá, ha nem tesz valamit. Ettől azonban még igaza van Joe-nak, szerintem is fontos lenne azt hangsúlyozni, hogy hányan és kik voltak, akik emberségből segítettek vagy legalább próbáltak.

Kampfer 2008.01.28. 12:02:27

Wolf!

A megkulonboztetes ott kezdodik, hogy a bibsi fonokom kozli velem, hogy x-nek azert nem rendelte el a szombati muszakot, mert o zsido! S erre szabaly van az orszagban (nem munkajog, magasabb ereju torveny). Ok! Utana a kkovetkezo teljesitmenyertekelesen es berrendezeskor kozli velunk, hogy az illetoben van igyekezet, bennunk nincs, ezert lett o megtolva (persze). Tovabba a kollegam hugaval negyszemkoztiben kozli a cegtulaj, hogy barmennyire is jo a penzugyi teruleten, sosem fogja vinni semmire, mert nem zsido! Nyilvan fogja, mert otthagyta oket, s en is otthagytam a szemet (egyebkent jenki) ceget, de mindezek fenyeben kicsit maskent latom a zsidokat! A sort folytathatnam... Nem amiatt nem szeretem oket, amit akar a harcomban olvastam, hanem a tapasztalataim miatt, amit en magam tapasztalok veluk! Ezert nem szeretem oket! A megkulonboztetes pedig nem magyar sajatossag! Le lehetne szallni vegre rolunk! sok hibaja van a magyarsagnak, de amit emiatt a zsidok a szemunkre vetnek, az epp nem az!
Kapmfer

Kampfer 2008.01.28. 12:04:17

Biztos ez? Ennyi lenne az igazan sikertelen ember?
Kampfer

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.01.28. 12:04:30

Mikor lesz már pirosbötűs ünnep?

Töppedt Medve 2008.01.28. 12:05:29

Az az igazán felháborító, hogy holokauszt emléknapból van havonta 4, az áldozatok száma exponenciálisan növekedik évente, a ma is folyó, sokkal de sokkal szörnyűbb népirtásokról meg valahogy elfelejtkezik a média.

Hangyasav, sC és a többi hasonlóan művelt siránkozó: Ti még sosem gondolkoztatok el azon, hogy vajon a ma is folyó népirtások miért nem kapnak ennyi médiafigyelmet, mint a holokauszt? A Don kanyarnál elesett apákról és fiúkról akik a hazát védték (tudom, pfujj, de gáz, nem trendi ilyen szót használni, hülye tarsolyos vagyok biztosan -nem-) miért nem készítenek ennyi filmet? Miért van belenevelve a német gyerekekbe az, hogy mindannyian bűnösök a zsidó népirtások miatt? Ha már a zsidó népirtásoknál tartunk azt mennyire tartjátok elfogadhatónak, hogy palesztinokat SZÓ SZERINT gettókban tartanak? Ők meg ugye buta arab terroristák akik megérdemlik, hogy gettóba kerüljenek, ugye?

és végül:
KI FOG ENNYI FILMET KÉSZÍTENI A KOMMUNIZMUS 100 MILLIÓ ÁLDOZATÁRÓL?

Ja és ez a 100 millió tényekkel bizonyított, míg a 6 millió egy mítosz.

omega 2008.01.28. 12:05:46

Szerintem a kommunistákról is lehetne ilyet készíteni (sőt KÉNE), mivel az abszolút nincs feldolgozva nyugaton (itthon se nagyon), pedig semmiben sem maradtak el a nemzetszocialistáktól (elég lenne a Szovjetúnió, kína, észak-korea és kambodzsa feldolgozása, csak úgy kezdésnek). Ráadásúl ebben az a "szép", hogy nem kell kűlső jegyekben különbözni a "normálistól", elég csak másképp gondolkodni, más nézeteket vallani (vagy "nem megfelelő" osztályba tartozni (a nem megfelelő osztályokat ők döntik el menet közben, éppen akiket ki kell rabolni vagy példát kell statuáli, értelmiségiek "előnyben")). Ha egy "puhább" valóságshow-t akarnának készíteni, elég lenne a kínai kultúrális forradalmat átűltetni egy középiskolába, kíváncsi lennék a reakciókra, amikor néhány ideológiailag feltúrbózott hormontúltengéssel és hatalmi vággyal rendelkező tinédzser bemenne az oktatási intézménnybe kormányzati meghatalmazással(!!) és a folyosókon vagy az osztályok előtt megaláznák vagy agyonvernék a tanárokat, mivel ők magasabb műveltségük miatt a "nyugat ügynökei", és még ha behódolnak is nekik és a vörös könyvnek, akkor is verik, mivel bűnös (meg persze élvezik). NA ez új lenne... (ezután jöhetne a haladóbb kurzusok, sztálitól maon át egészen napjainkig kim dzsong il-ig (pol-pot-ot ki ne hadjuk, de az a hard-core kategória).
Röviden ennyi.

canismerga 2008.01.28. 12:06:50

A kikuju törzs mintegy száz, bozótvágókésekkel és vasrudakkal felfegyverzett tagja a rivális luo törzshöz tartozókat mészárolt le, lángba borította házaikat és üzleteket fosztott ki a város központjában. A felperzselt házakban tizennégyen, köztük nők és gyermekek lelték halálukat a lángok között, miután valószínűleg rájuk zárták az ajtót - mondta egy névtelenül nyilatkozó rendőrparancsnok Nairobiban.


Egy helyszíni tudósító arról számolt be, hogy a túlerővel szemben tehetetlen rendőrség tétlen szemlélője volt a fékevesztett pusztításnak. A támadók saját elmondásuk szerint meggyilkolt társaikért akartak bosszút állni. A katonai és rendőri erősítés megérkezése után Naivasha központja késő délután viszonylag rövid időn belül szellemvárossá változott, de a külső kerületekben folytatódtak a rendfenntartók és fiatalokból álló fegyveres bandák közötti összecsapások.

Rift Valley tartományban, ahol Naivasha is található, csütörtök este óta összesen 130 ember esett áldozatul a zavargásoknak. A kelet-afrikai országban a december 27-én tartott elnökválasztás után törtek ki az etnikai összecsapások, miután a luo törzshöz tartozó ellenzéki elnökjelölt, Raila Odinga megvádolta ellenfelét, a kikuju Mwai Kibaki újraválasztott államfőt, hogy csalással szerezte meg a győzelmet. A zavargásokban azóta legalább 900 ember vesztette életét.

A két rivális között hat napja próbál közvetíteni Kofi Annan ENSZ-főtitkár, aki vasárnap ismét találkozott Odingával. Az ellenzék szóvivője elmondta, hogy három küldött kijelölését kérte tőlük a reményeik szerint "egy héten belül" megkezdődő tárgyalásokra.

Mai kis szines az Indexről. A két törzs neve bármivel kicserélhető... Mondjuk Kofi Annan már nem főtitkár:o)

Kampfer 2008.01.28. 12:09:22

Omega!

Szted majd egy jenki (?) media epp most fog nekimenni Kinanak? Azok meg a vegen visszautnek...! Az meg gaz lenne, igaz?
Kampfer

canismerga 2008.01.28. 12:10:31

Kampfer!

Sajnos az emberek nagyrésze sikertelen. Ez van. Bocs, te biztosan csak félre lettél értve.

vfan86 2008.01.28. 12:12:05

Egyre több ténnyel bizonyítják, hogy a jelenleg tálalt holokauszt az nem valós, vagyis kamukauszt. Ezen nincs mit vitatkozni, nem is szállok senkivel vitába, aki akar, az járjon utána, nem egy nehéz dolog. Csak sokan inkább becsukják a szemüket.

Én csak egy büdös magyar vagyok, akinek - ha már említve volt az imént - rokonai haltak meg a Don-kanyarnál. De én kussoljak! Nekem ezért senki nem fog kártérítést fizetni!

Töppedt Medve 2008.01.28. 12:12:42

Egyébként alapvetően nyugodt ember vagyok, ha nem cseszegetnek én sem cseszegetek senkit. Csak ez az ostoba demagóg duma, hogy: "de ott rengetegen haltak meg és ezért emlékezünk rájuk.." felidegesít. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy miért akarják ennyire erőszakosan lenyomni a torkunkon egy törpenép tragédiáját, amikor ennél jóval súlyosabb dolgok történnek nap, mint nap.

sc 2008.01.28. 12:15:14

különös módon a zsidók kiirtását a perbe fogott náci vezetők sem tagadták...

Kampfer 2008.01.28. 12:15:16

Canismerga!

Nem, lehet, hogy Neked van igazad. Ezert kerdeztem. A magam peldajabol okulva en jobbnak lattam lelepni, elhagyni a kozeguket. Most sokkal sikeresebbnek erzem magam, de nem szeretem a zsidokat(ezert sem). Az emlitett holgy nehezen bar, de a sajat kis vallalkozasat inditotta el, penzugyi teruleten. O is sikeres a maga teruleten es boldog is, de az adott szakmai sajatossagok miatt sokkal gyakrabban kerul konfliktusba a zsidokkal. Ha teheti, keruli oket, nem szereti oket. Egyebkent sztem a legsulyosabb ellentetek a legtobb esetben apro dolgokbol alakulnak ki. Ezekutan persze olvashatunk a zsidok magyar ingatlanpiacon betoltott szereperol (Index), a visszaeleseikrol s utana a wolfovitzrol es a mutyijarol is (haborura felbujto szereperol mar nem is beszelve). Szoval szerintem lenne mit marketingelni, csak akkor nem biztos, hogy errol szolna a film!
Kampfer

vfan86 2008.01.28. 12:18:07

Töppedt Medve! Te szereted a hazádat? Na ez a gond! Látjátok ez a probléma, hogy még vannak ilyenek ebben az országban! Engem kiborít ez a fasizmus, nem tudom a többiek hogy vannak ezzel! Eddig azt hittem, hogy nem igaz, hogy neonáci veszély van az országban, de most, hogy látom Töppedt Medve hozzászólásait, kiborultam! Csak együtt tehetünk ez ellen valamit! És tenni is fogunk, amíg egyetlen olyan ember is van, aki szereti a "magyar hazáját", addig nem nyughatunk! pfúj!

Kampfer 2008.01.28. 12:18:20

Sc!

Na a nurnbergi szinjatekot inkabb hagyjuk! Mikor nem volt jogalap valamit elitelni, gyorsan krealtak egy "beke elleni buntett" vadpontot! Milyen alapon? Rohej! Ott lett volna a helye sztalinnak, a makkarturnak, a harrisnek, meg a churchillnek is! Szanalmas egy szutykos szinjatek volt, olyan, mint a parizskornyeki volt! Annak is volt reszben koszonheto a masodik eges.
Kampfer

Werwolf 2008.01.28. 12:18:25

Sztem eddig normalisan beszelgetünk.
Nem csodalkoznek, ha perceken belül megjelenne egy egeszen primitiv h.sz. egy olyan nick-töl, amit meg senki sem ismer, es elkezdene fröcsögni.
Akkor megint le lehet minket tolni, hogy amig olyanok irnak olyanokat, addig eppen azert lesz szükseg mindig az emlekezesre.:)

Töppedt Medve 2008.01.28. 12:18:25

sc: Érdekes módon mellébeszélsz. Senki sem mondta, hogy nem haltak meg zsidók. Csak arról van szó, hogy nem úgy és nem annyian, mint amennyit mondanak. És hogy az ő tragédiájuk miatt más népek súlyosabb (értsd: több életet követelő) tragédiái háttérbe kerülnek. Azokról ugyanis nem lehet ilyen szép filmeket készíteni...

sprenczl 2008.01.28. 12:20:42

Uncsi már ez a holoipar....
Ami elmúlt, elmúlt; mint a tatárjárás, vagy örmény genocídium, vagy sok-sok más egyéb tragédia!!!

Kampfer 2008.01.28. 12:20:57

Wolf!

Varj csak, ido kerdese! A dolgok azok, amiknek latszanak! :)
Udv!
Kampfer

Töppedt Medve 2008.01.28. 12:21:35

vfan86: Igen, egy büdös nácirasszistafasiszta vagyok (így egyszerre bizony). Eleinte nehéz volt ezt a hármat így összeegyeztetni, hiszen az élet minden területén jelen kell lenniük és egyenlő teret kell biztosítanom nekik. Na jó viccet félretéve az a baj, hogy a liberális kommentelőkkel nem lehet még vitatkozni sem, ugyanis elterelik a vitát és nem a témáról beszélnek. Igazából ezért is tök felesleges sc-nek írnom, vagy bárkinek írnia.

sc 2008.01.28. 12:22:22

kampfer
igenám, de a magyar zsidók többsége nem amerikai cég pénzügyi vezetője, hanem pl. butikos, zongoratanár vagy matematikus és qrvára semmi köze nincs WolfoVicc-hoz.

canismerga 2008.01.28. 12:22:28

Kampfer!

Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.
Ez oda-vissza igaz. Sok sikert és szép napot, a politikusokat meg tolja meg egy kanszamár á'la Fábry Sanyi.

vfan86 2008.01.28. 12:22:53

Az előző kommentem bár lett volna inkább gúnyos, de sajnos ebben az országban már így megy, tehát akár valaki halálkomolyan is gondolhatta volna!

Ha valaki lusta utánajárni a baromságoknak, amiket mond, akkor egy személyes élményt hadd osszak meg!

Én valamikor 7-8 éve jártam Auscwitzben, és akkor az volt kiírva 1 táblára a bejáratnál, h ott több, mint 3millió zsidót öltek meg. Nővérem járt 2éve ott, és ma már furcsa módon az van kiírva, h kb. 1millió zsidó halhatott meg abban a táborban.

dr_kotasz0831 2008.01.28. 12:25:33

Szia SC!

Van egy olyan érzésem, hogy nincs megoldás. Még pedig azért mert van az az axioma, hogy "Jaj a legyőzötteknek" Azaz, ha valaki elveszít egy háborút, egy konfliktust, vagy csak rosszkor van rossz helyen, akkor szélsőséges esetben azt csinál vele az erősebb fél amit csak akar. So; lehet, hogy a megelőzés társadalmi szinten a jó megoldás. Vagyis, erős, határozott nemzetstratégia, erős állam, és erős erőszakszervezetek. Van egy olyan megérzésem, hogy ez a hosszú, nyugodt békés idők titka. De ez csak egy teória, nem biztos, hogy így van. De ami valószínű, hogy elégedetten, teli hassal, jól képzetten, nem akar senki "tömeggyilkolni". Talán...

states 2008.01.28. 12:27:16

Tragikomikus, hogy a rendszerváltás kezdete óta kies hazánkban a holocaust megemlékezéseket is politikai és egyéb haszonszerzésre használják mind a baloldali pártok, mind a holdudvarukba tartozó értelmiséginek mondott körök. Amivel aztán sikerült is az emberek többségéből jókora ellenszenvet kiváltani az eseménnyel kapcsolatben. Azzal pedig végképp lejárattak egy voltaképpeni kegyeleti aktust, hogy úgyszólván minden hétvégére esik már vmilyen holocausttal kapcsolatos megemlékezés. Jó lenne, ha az illetékesek rájönnének végre, hogy a kevesebb bizony sokszor több...

sprenczl 2008.01.28. 12:28:26

FREE TIBET!!!
IGAZSÁGOT ÖRMÉNYORSZÁGNAK!

Uncsi már ez a holoipar.....!!!!

Whir 2008.01.28. 12:30:32

1. Don-kanyar... Az, hogy valaki a náci Németország hatalmi törekvéseit támogatva fegyveresen megtámad egy másik államot, mitől volna hazafias dolog? A katonai aggresszió nem hőstett... ha agresszor vagy és valaki önvédelemből lelő, nem leszel hősi halott, hanem csak halott agresszor.

2. Hogy miért nem a többi népirtás? Mert a holokausztnak megvan az a sajátossága, hogy nem afrikai vadak gyilkoltak afrikai vadakat, hanem európai kultúrlények mészároltak le európai kultúrlényeket... nem a kőkorszakból kilépett törzsek baltázták le egymást, hanem a többezeréves görög-keresztény kultúrán iskolázott emberek gyilkolták meg lelkiismeretfurdalás nélkül a szomszédaikat. Nem félmeztelen afrikaik gyilkoltak, hanem Goethe népe és Arany János népe épített gázkamrákat és küldte haláltáborokba a saját társaikat.

omega 2008.01.28. 12:32:24

Nos a kínai hasonlat lehet hogy nem volt a politikailag "legkorrektebb" kifejezés (Na ez a politikailag korrekt duma is mekkora egy átverés, erről is lehetne egy cikket berakni, a szólásszabadság korlátozásának újabb módja), de ha már reality, akkor tegyük meg egy kisvárossal a linkben leírtakat:
www.lemontree.hu/egyebkep/linkkep/history/tortenetek/xx_szazad/054_kambordzsa.htm

Másrészt meg szerintem nem baj ha a holocaustról is forgatnak filmet (vagy bármely genocídiumról),de azt szinvonalasan tegyék! (én is torkig vagyok hogy a halocaust folyik orrba szájba, de pl. a vasárnap adott Zongorista című film elől nem tudtam felállni, annyira megragadott.)

medwe 2008.01.28. 12:32:52

az hogy lehet, hogy a regisztrált usernevemmel megegyező nickkel más is hagyhat kommentet?
egy ilyen súlyú téma esetében különösen kellemetlen érzés, hogy egy hülyével kell osztoznom rajta.
inda* fejlesztők, irgumbazmeg!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.01.28. 12:33:06

Ha a pék csak holokiflit süt és a boltos csak holokiflit árul, akkor a kedves vevő holokiflit eszik.
Ízlik, nem ízlik ezt lehet csak kapni. HOLOrszágban.

Muad'Dib 2008.01.28. 12:35:00

Whir 2008.01.28. 12:30:32
Tudtommal a Szovjetúnió megtámadta Lengyelországot és Finnórszágot. Magyarul a Szovjetúnió a háború legelejétől kezdve agresszor, a te logikádat követve. Ergó felszabadító hadseregről az ő esetükben beszélni nem lehet. Agresszorok ellen háborúzni szerinted meg önvédelem. Akkor most, hogy is van ez?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.01.28. 12:36:47

Az elmúlt 50 évben kb. 4 millió magzatot kapartak ki Magyarországon. Róluk is lesz film?

kanpulyka 2008.01.28. 12:37:25

Nekem - mint sokaknak - már nagyon tele a sárcipőm az ún. holokauszttal, de még jobban az olyan barmokkal, akik az "Emlékezni kell, hogy a borzalom ne történhessen meg többet!" mantrát hajtják nap mint nap. (ha nem tűnt volna fel, megtörténik - Srebrenica, holland (fő-fő holo-fan ország) segédletével.)
Bár testi adottságaim lehetővé tennék, soha, senkit nem bántottam, nemhogy bőrszíne, vallása, stb., de semmi miatt, alapból kerülöm az erőszakot. Eszembe sem jutna még egy Fekete Pákó féle szerencsétlen hülyét sem bántalmazni.
De nagyon unom már, amikor tolvaj politikusok, vagy ún. értelmiségiek (értsd: állami ösztöndíjakon kitartott, koszlott, kiégett senkiházik) oktatnak ki holmi erkölcsi kötelességekről.
Francba már ezzel a szájbarágós, hazug, revolverező zsidókampánnyal. Kutyát nem érdekli, hogy mi történt Kohn bácsival (Egy nyilas suhanc - az akinek a háború előtt rendszeresen adott cukorkát - puskatussal 6 órán keresztül ütlegelte a törékeny öregembert, majd "itt egy hungarista pofon, zsidó" felkiáltással vaskesztyűvel szájbavágta, végül beléeresztette egy MG42-es géppuska teljes lőszerjavadalmazását, szerencsére mindezek után Kohn bácsi a jeges Dunába ugrott, leúszott Várnáig és így túlélte a borzalmakat...) és a kis Jankellel, "aki mosolyogva mutogatta a szappant, amit a zuhanyzás előtt kapott, míg a gyilkosok nevetgélve cigarettáztak."
Unom a "3 éven keresztül, napi 300 kalórián, napi 23 órán át tört követ a nagytáti a mínusz 67 fokos hidegben, egy szál krumpliszsákba öltöztetve, amikor felszabadult 19 kg volt.", valamint "A tábor szadista orvosa zsidó gyerekek koponyájából készült ivószaruval koccintott, valahányszor újabb transzportot küldtek gázkamrába." történeteket.
A legszebb az volt pár éve, amikor egy kereskedelmi rádió képzett munkatársa - merthát valamit csak el kell hebegni az aktuális holokauszt-nap kapcsán - annyit nyekegett a mikrofonba: "Hát igen, emlékezni kell, mert emlékezni kell!"
Hagyjanak már élni engem és a gyermekeimet és majd akkor prédikáljanak, ha okot adtam rá.

akosb1 2008.01.28. 12:37:34

sc a masodik vilaghaboru utan kb 700000 embert hurcoltak a szovjetunioba magyarorszagrol malenkij robotra ebböl 250 -300 ezren nem jöttek vissza ,vagy az odauton vagy a visszauton vagy a lagerekben pusztultak el . A masodok vilaghaboru alatt kb 450 000 magyar zsidot öltek meg , szoval a nacik tenyleg vezetnek de azert a kommunistak is nagyon nagyon csunya emberek voltak. Es amig a nacik a helyükre kerültek es minden normalis embernek nyilvanvalo hogy mekkora gazemberek voltak addig sajnos sokak szamara a kommunistak megitelese nem ilyen egyertelmü.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.28. 12:38:53

A holokauszt jelkép, minden népírtás jelképe. A kurdoké, afrikaiaké is. Azért jelkép, mert ami akkor és ott történt, az egyedi, és remélhetőleg megismételhetetlen. Európa közepén, egy nagy múltú kultúrnemzet egyszer csak úgy dönt, hogy európa lakosainak egy részét minden valós indok nélkül, nagyipari módszerekkel eltünteti a Föld színéről. Minden népírtás szörnyű. Akkor is, ha félig törzsi állapotban lévő népek követik el egymás ellen, de így, egy olyan nemzettől, amelyik oly büszke lehetett a kultúrájára...

A fenti film talán pont azért nem utal az áldozatok származására, hogy az általános mondanivalót erősítse, de úgylátszik ez itt nem mindenkinek esett le. Ne esünk már bele abba hibába, hogy szembeállítjuk egymással a különböző szörnyűségeket! Amit a nácik műveltek, az IS szörnyű, amit a kommunisták műveltek, az IS szörnyű, amit a törökök műveltek a kurdokkal, az IS szörnyű, amit az afrikaiak műveltek, művelnek egymással, az IS szörnyű, és még sorolhatnám. Mindgyikre emlékezni KELL, hogy minél kisebb legyen az esély az ismétlődésre. Van holokuauszt emléknap (pont mostanában, ezért az aktualitás) és Holokauszt emlékhely, és van kommunizmus áldozatainak emléknapja és Terror Háza. Helyes, mind a kettőnek van jogosultsága (már ha ezeket nem használja fel senki aktuálpolitizálásra, mert sajnos erre kisebb-nagyobb mértékben mind a két oldal hajlamos).

Senki nem kényszerít senkit kötelező bűntudatra, és senki nem tiltja, hogy emlékezzen mindenki a saját áldozataira. De aki a Donnál elesett magyar katonákra mint hősökre akar emlékezni, annak azért jusson eszébe, hogy mi a francot kerestek egyáltalán ott? Keresték a trianoni határokat? Ki a bűnös a halálukban? Az oroszok, akik ideológiától függetlenül csak az otthonukat védték, vagy azok a magyar vezetők, akik eszetlenül egyszerre üzentek hadat a világ két legnagyobb országának, és az egyiket tevőlegesen is megtámadták, elégtelen felszereléssel küldve oda katonáinkat a biztos halálba, csak hogy ágyútöltelékek legyenek a németek védelmében... Az én nagyapám is ott volt, és csak hosszú évek után tudott a hadifogságból hazajönni (de legalább túlélte), szóval minden okom meglenne utálni őket, de objektivítás is van a világon... Persze lehet mondani, hogy dehát 44-45-ben, meg utána miket csináltak itthon a ruszkik, de könyörgöm, ez az "azzal kezdődött, hogy visszaütött" logika!

"nem a szegíny zsidókkal kéne példálozni hanem inkább a palesztinokkal .Az valóságosabb ...."

Azért a palesztinok (és főleg a környező arab országok) erősen tesznek azért, hogy lőjenek rájuk. Nem akarom a zsidókat védeni, de a harmincas évek Németországára nem az öngyilkos zsidó merénylők sokasága volt a jellemző, és mai Izraelnek se célja a palesztin nép kiirtása, szóval elég fals a párhuzam. Talán meg kéne békében egyezni. Fel lehet tenni a kérdést: Izrael tehet arról, hogy a palesztinok lágerekben élnek, vagy a környező arab országok, amelyek évtizedek óta nem hajlandóak egy "nemesebb cél" érdekében a menekülteket befogadni, hanem inkább a sanyarú körülményekkel fanatizálják szerencsétleneket? Egyáltalán: ha 48-ban a tárgyalás és békés együttélés kialakítása lett volna a reakció Izrael kikiáltására, akkor azok a lágerek se lennének, és ez nem Izraelen múlott, ők eddig még egy háborút se indítottak el...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.01.28. 12:40:20

Bocsánat, de a kisfilm végén azt írják, hogy olyanokkal történt mi mi. Akikel történt azok meg azt mondják, hogy ők nem olyanok, mint a többiek.

dr_kotasz0831 2008.01.28. 12:40:21

Whir!

A "donkanyaros" részben van igazság, de ne felejtsd el, hogy aki megkapja a behívó PARANCSOT annak vajmi kevés köze és beleszólása van a háború céljába/hoz. Erre mondják, hogy:

"Dulce et decorum est pro patria mori"

A háború önző dolog, de a kisember csak a kötelességét teljesíti, különben dezertálásért agyonlövik.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.01.28. 12:41:58

Fedor // nem írták ki, de a szcéne végén a kép egyértelművé tette. Nem tuszikat ábrázok és nem 1996ból.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.01.28. 12:43:13

Mindenkinek ajánlom Moldova György Szent Imre indulóját. Rövid, egy délután el lehet olvasni. Elég egyszer is, de a notórius zsidózóknak, meg azoknak, akik úgy gondolják, hogy ez a téma túlreprezentált, meg azoknak a zsidóknak is, akik úgy gondolják, hogy méltatlanul agyonhallgatott ez az ügy, szerintem nem ártana minden évben legalább egyszer terapikus céllal elolvasni.

sc 2008.01.28. 12:46:59

akosb1
én nem tudom, hogy stimmelnek-e ezek a számok, de ettől függetlenül a lényeggel tökéletesen egyetértek. nem voltam még pl a terror ház-ában, de nagyon fontosnak tartom, hogy legyen ilyen éntézmény, hogy a kommunista bűnök se legyenek elhallgatva-elfeledve. és hogy a kommunizmus áldozataira is emlékezzünk.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.01.28. 12:47:46

Hogy kinek mit kéne olvasni? Hmm...Talán Pistabácsi is elolvashatná Szolzsenyicintől az Ivan Gyenyiszovics egy napja c. kisregényt. Egy délután.

dzsánsztóni 2008.01.28. 12:51:19

Úgy tűnik a holocaust-megemlékezés nem éri el igazi célját. Lehet beszélni összehasonlítás képpen Afrikáról, örményekről, kírimi tatárokról. Van különbség, méghozzá az, hogy a zsidó-holocaust Európa szívében történt, és a legkulturáltabb európai ország (Németország) vezényletével lett végrehajtva, méghozzá szisztematikusan, jogszabályi háttérrel szentesítve. Egy kultúrnép vált barbárrá, nem a Hutu törzs vezette le a Tuszi törzsön a feszültségét.

Számomra az a mondanivalója, hogy sose higyje senki, hogy nem történhet meg ilyen AKÁRKIVEL, AKÁRMIKOR a jövőben.

nyuszibusz 2008.01.28. 12:51:47

Nem vagyok zsidó, de a holocaust aligha volt kamu. A kisvárosban, ahol felnőttem, több teljes generáció tűnt el, és ez nem valami akárki által szponzorált kiadványból, hanem az (egy szál, de jónevű) gimnázium érettségi tablóinak (önkéntelen) összevetéséből tisztán látszik. Mindamellett bűnösnek nem érzem magam (nem is fogom), de a holocaustot elfelejteni se szabad. Mint ahogy az I. meg a II.vh. magyar katonaáldozatait se. Egy kérdés: mi, mai magyarok ugyan szponzorálnának-e egy színes, szélesvásznú, számítógépes trükkökkel megalkotott világszínvonalú, a Don-kanyarról szóló filmet? Na ugye, hogy nem... Azt hiszem, ennek a saját kishitűségünk az oka. Szerintem ne becsméreljük azt, ha másokba több összetartás, több hit és a múlt jobb megbecsülése szorult. Mi meg itt fújunk egymásra, ahogy a viki meg a fletó diktálja, pont.

Juan 2008.01.28. 12:51:47

Whir,

A holocaust nem különleges. Sajnos egy csomó népirtás volt/van a világban. A népirtásoknak megvan a maga jellegzetességei (sebessége, tervszerüsége, mennyisége, stb.). Bármelyik paraméterét is vesszük a holocaustnak, találunk másik népirtást, amelyik abban a paraméterben felülmúlja. A paraméterek összességét tekintve természetesen egyedi a holocaust, de ha a paraméterek összességét tekintjük, akkor mindegyik népirtás egyedi.

Amit te mondtál, abban sem egyedi a holocaust: Sajnos Goethe népe és Arany János népe irtotta tervszerüen az indiánokat és tartotta rabszolgaságban a feketéket. Nem sokkal a holocaust elött (legalábbis azon az idöskálán tekintve, amit te irtál: "többezeréves görög-keresztény kultúrán iskolázott emberek").

Minden népirtás borzalmas. A holocaust is. Az örményeké is. A ruandai is az volt. Egyik sem különleges és mindegyik az.

Andie 2008.01.28. 13:07:34

Már sok okosat nemtudok irni, mert megtettétek helyettem pro és kontra. Inkább kérdezek.

Mi az a holokauszt? (már nyelvtanilag. mi a holo, és mi a kauszt? hogy jönnek ezek a szavak ide?)

Hogy került 6 millió zsidó a kamrákba, mikor kb egész Magyarország lakossága nem volt annyi akkoriban? Ráadásul mint tudjuk, nem nonstop üzemben tüzeltek, hanem nagyrészük dolgozott. Tehát nem egy feneketlen bendőjű szörny volt ám ott.

Miért Goethe és Arany népe épitette a kamrákat? Tudtommal itthon nemis volt gázkamra. Az, hogy a magyar vezetés asszisztált a kiutaztatáshoz, illetve a német apparátus elvégezte azt, amit, az nem a saját ötlete volt, nem az auswitzi őrök találták ki az egészet. Ne kárhoztassunk és döngöljünk már sárba egy (több) egész népet, csak mert 1 (egy!!!) vezetőjük olyan eszméket vallot, amilyeneket, és ezt ki is viteleztette! (független most attól, hogy ez az eszme helyénvaló volt vagy elitélendö).

Miért történt az, ami? Valami oka csak volt - morfondirozok én. Teszemazt... a hétvégén kiirtottam a nyaraló körül tizenöt darázsfészket. Csúnya dolog volt, az állatvédők biztosan felnégyelnének, de sajna bizony percenként 1 csipés a gyerkőcöm arcán nem szivderitö, plusz az állandó rettegés a további csipésektől... Valami megoldást kellett találnom. Ez volt az oka, hogy kiirtottam őket... (buta példa, tudom, isten őrizz, hogy konkrét párhuzamot vonjak).

Ja, és had ajánljak énis egy könyvet. Nagyon hosszú, nem 1 délutános, de igérem, ha elkezdted, nem tudod letenni.
Dövényi Nagy Lajos: Tarnopolból indult
www.angelfire.com/zine2/judeolog/konyv2/tarnopaa.htm

dzánsztóni 2008.01.28. 13:08:31

Juan: Nem mondtam, hogy különleges volna a zsidó-holocaust. És nem jó összehasonlítási példa az indiánok és feketék esete, akiket nem totális megsemmisítésre szántak, hanem rabszolgaként tartották őket, vagy a területi hódítások miatt haltak meg. Volt kegyetlenség ott bőven, nem arról van szó.

De a zsidó-holocaust a 20. században Európában történt!Nagyon kevés volt az olyan ember aki részvétet tanúsított. A legtöbben teljes közönnyel fogadták az eseményeket. Pénzért esetleg segítettek.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.01.28. 13:12:33

én is unom már ezt a holo dolgot
úgy tudom, a háború olyan dolog, ahol halnak meg emberek

sőt... állítólag van aki háború nélkül is meghal, elég, ha orvos közelébe megy
vagy cswak közlekedik

most akkor mi legyen?
tiltsuk be az orvosokat? vagy a közlekedést?

egyébként nekem meg meghaltak az üknagyszüleim is, kaphatnék valami kártérítést emiatt?

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.01.28. 13:15:09

És akkor a Páóféle médiahack kinek jó? blogart.blog.hu

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.01.28. 13:16:41

Bocsi PÁKÓFÉLE, természetesen.

Kampfer 2008.01.28. 13:16:57

Whir!

Behivoparancs! Akkoriban: mesz, vagy golyo! Nem volt szadesz meg ombudsman!
Tovabba! Kulturlenyek? Rendben. De ettol nem volt mas! A spanyolok is azok voltak azokban az idokben, mikor kiirtottak a guancsokat, s irtottak a del-amerikai indianokat!
A franciak is azok voltak, mikor a tavol-keleten kaszaltak, mint a kombajn! Az angolok is kulturnep voltak, amikor kiirtottak a tasmanokat, irtottak a maorikat, szipojokat, szingalezeket, s Kitchener is az volt, amikor Omdurmanban, majd Transvaal teruleten "dolgozott"! A jenkikrol most nem beszelnek, mert azok valoban nem kulturlenyek...
Szoval hagyjuk mar ezt! Ugyanannyira azok voltak, mint a nemetek, vagy mi!
Kampfer

Zzzzz 2008.01.28. 13:17:00

ennyi idiótát egy rakáson
ez az MTV Europe kis filmecskéje, semmi köze Magyarországhoz, ti meg egyből elkezdetek zsidózni
hát b+

Juan 2008.01.28. 13:18:30

Tóni,

Szerintem jó az összehasonlitásom. Én ugyanis azt a paramétert vettem alapul, amit Whir irt. Azaz azt, hogy "Goethe népe és Arany János népe irtott". Eme paraméter alapján lehet találni másik népirtást, amelyik rosszabb volt (indiánok). Te másik két paramétert vettél elö (hely és idö - Európa és XX század). Ezen paraméterek alapján persze nem jó az indiánokkal összehasonlitani, de nézhetjük ezeket a paramétereket is: Európában volt borzalmasabb népirtás. És volt a világon a XX században is borzalmassabb népirtás. Bár ennek az állitásnak a gyenge pontja a "borzalmasabb", hiszen hogy lehet ezt megállapitani?? Én mennyiségre gondolok, a kiirtottak számszerüségére.

Azonban ahogy irtam, ha a paraméterek összességét nézzük (hely, idö, mennyiség, sebesség, stb), akkor a holocaust egyedi, ahogy minden népirtás szintén az.

andy 2008.01.28. 13:20:21

Annyira unalmas már ez a téma! Nem telik el nap, hogy valamiért ne emlékezzünk a holokausztra. Szerintem pont az ellenkezőjét érik el ezzel.

scottish 2008.01.28. 13:21:36

Azért azt árulja már el valaki, hogy jön a Holocausthoz a Don-kanyari magyarok esete? Tiszteletem a katonáknak, de ők katonák voltak és háborúban, harctéren estek el.

Egyébként egyetértek pár előttem szólóval is, ha a HC-t, mint az emberi természet megnyilvánulásának eszméjeként emlegetjük és nem egy (!) nép írtásaként. Kár, hogy már csak ennek az egy népnek vannak fizetőképes rétege.

Juan 2008.01.28. 13:22:10

Wmiki,

Azért van ám különbség a háborúban, csatatéren elesett emberek és a népirtás között. Ez utóbbi esetben ugyanis nem katonákat ölnek.

Mondjuk erre lehet mondani, hogy a Drezdai terrorbombázás alatt sem katonákat öltek, de legalább ellenséges ország lakosságát.

Kampfer 2008.01.28. 13:23:35

Toni!

A burok szamara epitett taborokat azert hoztak letre, hogy ott a bur lazadas "civil bazisaval" szamoljanak le! Kitchener elmelete szerint ezert kellett meghalnia 36 ezer bur civilnek. Egy reszuk egyszeruen ehenhalt, mas reszuket lelovoldoztek, leszurkaltak! Akkor meg nem volt olyan fejlett a vegyipar...
Geronimo ugyan bortonben halt meg, de a nepe "rezervatumokban" tengodott evtizedekig, nincs adat, mennyi oslakos civil halt meg a termeketlen foldekre szamuzve azido alatt! Lincoln maga is kijelentette, hogy ha kell, annyi rezborut olnek meg, amennyit kell, hogy az allamok biztonsagat garantalja!
Ha valakik, akkor a nyomoronc jenkik ne akarjanak engem oktatni ilyen szar filmekkel, mint ezek itt! Letuk minden pillanata eroszak es hazugsag!
Kampfer

Töppedt Medve 2008.01.28. 13:26:32

Zzzzz: Látszik, hogy egy ostoba bunkó vagy aki nem is ezen a bolygón él. A holokauszt témának nagyon is sok köze van Magyarországhoz, de látszik, hogy te erről egy szót sem hallottál még agymosott barátom.

Kampfer 2008.01.28. 13:26:54

Juan!

Miert, ellenseges orszag lakossagat szarrabombazni jogos? Ne legyunk mar ennyre demagogok! Egy zsido mitol tobb, mint egy drezdai nemet? Na neeeeeee.......
Kampfer

Töppedt Medve 2008.01.28. 13:30:37

Juan: Ja, ha Drezdában "legalább ellenséges ország lakosságát" ölték meg akkor minden rendben ezzel. Ugye?

surranó 2008.01.28. 13:32:34

a holokauszt nem egy "zsidó-történet", hanem magyar és túl ezen egyetemes... igy a tiéd és... veled is megtörténhet, valamilyen szempontból, tehát jó ha érted és jó, ha sohasem engeded, hogy bárkivel is megtörténhessen.

Juan 2008.01.28. 13:33:22

Kampfer,

Sajnos a polgári lakosság gyilkolása minden modern háború része, a németek ugyanúgy bombázták Londont, mint ahogy a szövetségesek Drezdát. Hogy szélsöségesen fogalmazzak, "nincs mit egymás szemére vetniük". Régebben is irtották a polgári lakosságot, csak amig karddal hadakoztak elöször a hadseregen kellett átmenni, ami nem volt olyan egyszerü. De pestises hullákat már a középkorban lövöldöztek át a várfalon, ami persze a polgári lakosságot sem kimélte.... szóval a polgári lakosság irtása sajnos a háború szerves része.

A népirtás azonban nem, és ezért más is. Nem csak a zsidóké, hanem mindegyik népé. Ahogy állitólag az angolok is irtották az ireket, a saját koncentrációs táborukban, üvegport kevertek a foglyok ételébe, hogy hamarabb meghaljanak. Nem tudom mi az igaz ebböl.

no 2008.01.28. 13:38:22

dzánsztóni : miért a zsidók pénz nélkül segítenek ??és igenis ,összelehet hasonlítani mert semmiféle kiirtás nemvolt ,hisz vannak zsidók ,sőt akkor is volt egy országnyiravaló .Azért az inkákat is elég jól megcsapták ,meg nemtom hány indián rabszolga volt ....

no 2008.01.28. 13:40:37

Juan : Mert most a zsidók mit csinálnak a palesztinokkal ?? és akkor az ő holokausztjukról emlékezzek ,...naneröhögtessenek

XSun (törölt) 2008.01.28. 13:42:02

Pofám leszakad ennyi suttyótól (pedig nem is vagyok zsidó, olyan 1700 ig visszafelé katolikus mindenki).
Szerintem a lényeget nem értik itt sokan vagy nem akarják érteni.
Ez a filmecske pont nem a zsidókról szól, szakadjatok már le erről a témáról.
Hanem arról amikor a lakosság egyik része úgy dönt (bölcs vezérének útmutatása alapján) hogy a lakosság másik része nem is emberi lény, tehát jogunk sőt kötelességünk likvidálni őket.
A másikak lehetnek komcsik, buzik, cigányok, zöldszeműek vagy akár zsidók is (ha valakinek ettől van orgazmusa).
Ebben az emberírtó projektben NEM CSAK A ZSIDÓKAT írtották, bár kétségkívül ők voltak az egyes számú célpont.
De voltak itt buzik, komcsik, cigányok is (ugye kedves széljobbosok remélem összefut a nyál a szátokban mi?), bóbuszként meg mindenki más aki rosszallását fejezte ki mert nem tetszett neki a rendszer.
Ami miatt bennünket magyarokat érint a dolog, az az hogy nem valami távoli országban írtották egymást az emberek amit a térképen is csak nehez találnak meg, hanem a sarki szatócsot, fűszerest, a szabót vitték el. Az osztálytársadat az iskolából, a kollégádat a munkahelyedről.

Nos ezek után tegye fel magának mindenki a kérdést, hogy szeretné-e ha ilyen újból megtörténne?
Szeretné-e ha valami önjelölt megváltó azt mondaná hogy akkor elvisszük az osztályellenséget (by fekete autó 50-es évek).
Lássátok már be hogy ez rohatul nem CSAK a zsidókról szól, hanem arról hogy a politika a politikusok mit tudnak tenni az emberekkel.
Mire hogyan képesek kihasználni az emberek gyengeségét.
Itt nem arról szól a dolog hogy csúnya magyarok elvitték a zsidókat......
Itt arról van szó hogy a "vezetők" hogyan tudták szépen gyúrni a közhangultatot olyanra hogy amikor elvitték a szomszédot a családjával még csak a szemöldöke se rebbenjen meg senkinek.

És tudjátok mi a gáz, az hogy ugyenezt meg lehetne itthon csinálni ugyanúgy bárkivel, bármelyik halmazzal (szőke, cigány, buzi, terepjárós).
Ha valaki ezt nem látja vagy nem akarja látni az beteg.

Kampfer 2008.01.28. 13:42:34

Juan!

Az angolokrol:
Tudod mit vittek el a megszallas utan eloszor Nemetorszagbol? Nem a 262-es Messert s nem is a Dornier bombazot! A zyclone-b vegyszer gyartasi dokumentacioja es a gyartosor az elfogott nemet vegyeszekkel mar augusztus elejen Eszak-Irorszagban volt Portdown mellett egy telepen. Ket eve zarult az elso probaper, melyben egy ott meggyilkolt angol(!) katona csaladja nyert meg az angol hadsereg ellen! Ha jol tudom, majdnem 380 hasonlo per folyik meg az angol kormany/hadsereg ellen. Ezek olyan katonak, akik megtevesztes utjan jelentkeztek specialis szolgalatra, majd ott kiserleteztek veluk, nehanyukat egyszeruen megoltek! Sajat katonaik voltak! Szepen lefilmeztek, majd dobozoltak mindezt. Az uvegpor nekem is uj, sokmindent hallottam az irekkel kapcsolatban. Mivel szvsz az egy kozonseges gyarmatositas volt, igy nem soroltam ide a dolgot, bar emberi oldalrol az is egy szemetseg volt! Mindezzel nagyon sok gond van, de szerintem epp ezert nem kene ilyen utodott videokkal hergelni a kozonseget! Nem jo marketing!
Udv!
Kampfer

Juan 2008.01.28. 13:44:19

No,

Áruld el mi köze van a holocaustnak a palesztinokhoz? Tökmindegy mit csinálnak a zsidók a palesztinokkal, attól még a holocaust borzalmas volt és elkerülendö.

Tiltakoztok, hogy ne minket büntessenek az apátok büneiért. Igen, teljesen igazatok van!!! De pont emiatt a gondolatmenet miatt ne kissebitsd az apák szenvedését a fiaik büne miatt!

guest 2008.01.28. 13:48:20

nyuszibusz 2008.01.28. 12:51:47

Az nem probléma, hogy a zsidók összetartnak és szponzorálják a holokausztjukról szóló propagandát. A probléma ott kezdődik, hogy nem a saját fiataljaiknak propagálják, hanem más népek torkán akarják lenyomni és közben bőszen antiszemitázzák azt, aki kerek-perec kimondja hogy szarik a témára.

A történelemben jóval nagyobb tragédiák és népirtások voltak, ennek ellenére a csapból is csak a holokauszt folyik. UNALMAS.

Kampfer 2008.01.28. 13:49:36

Xsun...!

Szeme sem rebbent... Megall haz mellett a teherauto. Leugral rola 24 fegyveres katona. Szomszed csalad felpakol. Erre te kimesz s szolsz az egyik lovesznek, hogy pattintsa oda a fonokot, mert beszeded van vele? Ugyan mar ormester, kurvagyorsan pakoljak le a szomszedaimat az autorol...! Igy gondoltad, vagy hogyan?
Nyilvan arra gondoltal, hogy ne engedjunk ilyen politikanak ervenyt szerezni. Ez jogos! Kerlek probald meg ezek melle tenni a mai "gyuloletbeszed" politikat s maris latni fogod az ehhez hasonlo filmecskek kartekony hatasat! Az ilyen erzeseket nem lehet eroltetni, eroszakkal belenevelni emberek fejebe! Eroszakkal el lehet nyomni, aminek kesobb lesz meg a bojtje! S az akkor fizetendo ar sokkal nagyobb lesz...!
Kampfer

neeskens 2008.01.28. 13:50:22

Azért ez elég durva, milyen érvelés az,hogy a spanyolok kiirtották az inkákat, az amerikaiak az apacsokat,tehát semmi joguk oktatni.
Ki ne szarja le,hogy mit csináltak ők, először magunkkal kéne tisztázni a saját dolgainkat.
Ugyanis ebből az országból, ennek az országnak a társadalmának az asszisztálása mellett, és ennek az országnak a karhatalmi szervei aktív közreműködésével hurcoltak el 600 000 embert.Ez annak a politikának a következménye volt,ami néhány évvel azelőtt kihajtott 200 000 katonát a Don-kanyarba a vágóhídra.
Ez nem a zsidókról szól,hanem arról,hogy nem hagyhatjuk,hogy mégegyszer megtörténjen.Sem a zsidókkal, sem a cigányokkal,sem senkivel.Itt nálunk.
Sajnos sok helyen így is megtörténik. Nem is kell Afrikáig menni, ott van Bosznia...

Gustizia 2008.01.28. 13:50:28

Majd ha állami szinten megemlékeznek a magyar holokausztról ( igen, olyan is volt, legyen az székely genocídium, doni katasztrófa, munkatáborok, vagy az '56 utáni megtorlások etc...), majd ha június 4-e törvénybe iktatva nemzeti gyásznap lesz, majd ha nem fognak ríni azon, hogy felállítanak valahol egy-két turul emlékművet, majd ha elismerik, hogy Erdélyben él Európa legnagyobb nemzeti kisebbsége és jogokat adnak nekik, majd ha nem fognak úton útfélen fasisztázni csak mert magyar vagy, akkor esetleg elismerem egy idegen nép ( ejnye-bejnye, beh fasiszta vagyok ) -jelenesetben zsidók, állami szintű könnyhullatós, holokausztfilmes, fáklyás felvonulós giccsparádéjának létjogosultságát, pusztán kegyeletből. Addig nem.
Megjegyzem: kurvára nem vagyok antiszemita, életemben egy darab zsidóval sem sikerült még beszélnem, de nem érdekel a nyűgük. Az én felmenőim is szenvedtek annyit, ha nem többet, mint az övéik.

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 13:52:15

Nem tudom miért kezdek bele, mikor tudom, hogy olyan mint széllel szemben... Biztos azért, mert mazochista vagyok... vagy nem bírom az aluliskolázott, "csak azt jegyzem meg, ami nekem tetszik típusú" hmmm... embereket.
Szóval az első kérdésem: milyen hazát védtek a Don-kanyarban 1942 nyarán 1943 elején a hős magyar honvédek? (meg az ukrajnai "partizávadász" alakulataink)gyerekek Levédiát és Etelközt elhagytuk egy ideje... nekünk OTT semmi keresnivalónk nem volt!
második kérdés: hogy lehet hogy abban a kisvárosban ahol élek 1300 zsidó élt 1944-ig, 1946-ban 150 (nem mind eredetileg itt élő visszatérő)? az a kb. 1200 különbség hova űnt ha nem volt holokauszt?
harmadik: tudjátok-e hogy a menekült táborban élő palesztinok zöme 1948-ban az Izraelre támadó arab hadseregek felszólítására hagyta el lakóhelyét? és hogy szívesen letelepedett volna arab testvérei között, ha azok nem zárják menekülttáborba? (1967-ig Gáza egyiptomi, a nyugati part jordán fennhatóság alatt volt - és akkor is menekülttáborokban éltek... ahogy Libanonban ma is)
negyedik: az hogy sajnálom az indiánokat, abokat, örményeket, ruandai tuszikat-hutukat miért zárja kiazt, hogy a zsidókat is sajnáljam? keresztyén emberként kutya kötelességem mindenkivel szemben szánalmat érezni akármekkora sajtót kap is!
ötödik: valóban nem érzitek a felelősségét annak a generációnak, amelyik zömmel passzívan végignézte vagy profitálva belőle, aktívan végrehajtotta/segítette a deportálásokat? A Magyar Királyi Csendőrség és az álamaparátus nélkül nincs holokauszt!
hatodik: ha úgy beszélsz mint egy náci, úgy gondolkozol mint egy náci, úgy érzel mint egy náci ... miért szégyelled hogy az vagy?

ja utolsó kérdés! mióta büntetik Magyarországon a holokauszttagadást? az pl. Németország... ők egyébkén sokkal jobban szembenéztek a múltjukkal, mint mi...

no 2008.01.28. 13:52:51

XSun : a videó lehet nem erről szól ,de a bejegyzés igen .Kb ennyi köze van a videónak ahhoz h a holocaustról beszélünk .
Miköze van a holocaustnak a palesztinokhoz ??
Zsidók sírnak h derossz volt mert ennyi meg ennyi ember halt meg ,közben meg kimennek az utcára és palesztin ,kővel dobálózó gyerekeket lőnek agyon ...És a palesztinok holokausztjáról ki emlékezik meg ?miért csak a zsidóké a téma ? A zsidók megkapták Izraelt ...mikell még nekik ??Tudodmit : én azt is tagadom h lett volna eggyáltalán holokauszt ...Egy utolsó befolyásos ,dolgozni nemképes nép a zsidó nép ,akik mások kihasználásából élnek .Nekem rokonomat ölték meg az 50es években a kommunisták ,őróla és a kommunizmus többi áldozatáról nemakar senki sem megemlékezni ?? ja bocs ,itt magyarországon még a miniszterelnökünk is che emlékestre jár ,aki legalább akkora hentes volt mint a gyurcsány apósa ....

jordán negatív 2008.01.28. 13:55:14

"Tökmindegy mit csinálnak a zsidók a palesztinokkal"

Irtják őket. A zsidók jó tanítványai Hitlernek, és semmiben sem különböznek a náciktól. Úgyhogy ez a holokauszt siránkozás enyhén álszent dolog az évtizedek óta tartó palesztin-irtás tükrében.

Kampfer 2008.01.28. 13:56:04

Gustizia!

Ott a pont! Szivembol szoltal...! Igenis irrital, hogy a mai elit szerint mar attol fasiszta (bar inkabb naci, csak a nyomorult meg ezek kozti kulonbseget sem vagja), hogy a sajat tortenelmi jelkepeimet vedem s zavar, ha valaki emiatt mas magyart lenaciz! Akkor en is naci vagyok, s eggyel tobben vannak a tuloldalon...!
Neskeens!
Bocsi, nekem igenis szamit, hogy ki az, aki oktat! Ez ugyanis felveti a hitelesseg kerdeset! Nos, egy jenki s kulonosen egy olyan media, mint a fenti nekem nem hiteles! Nem hiszek nekik es igenis nyomorult haszonszerzest es alszent szinjatekot latok benne!
Kampfer

jordán negatív 2008.01.28. 13:57:50

"Nekem rokonomat ölték meg az 50es években a kommunisták ,őróla és a kommunizmus többi áldozatáról nemakar senki sem megemlékezni ??"


A kommunista vezetők Rákosival az élen egytől-egyik zsidók voltak, hát még szép hogy nem akarnak megemlékezni. A végén még kiderülne hogy a kommunista zsidók több embert irtottak ki, mint amennyi zsidót a németek.

Juan 2008.01.28. 13:58:09

Tomcsi,

Javarészt egyetértve jegyzem meg, hogy a holocausttagadás büntetése (Németországban) egy iszonyatos nagy baromság.

Nekem eszembe se jutott kételkedni a holocaustban addig, amig nem hallottam arról, hogy emiatt lecsukhatnak embereket Németországban. Igy viszont bennem van a kisördög, hogy ugye azt szokás tiltani, amiben van valami. Érdekes módon nem tilos tagadni Napóleon létezését. A holocaust létezését miért tilos akkor?

Most sem kételkedem alapvetöen a holocaust megtörténében, de mig régebben 100%-ig voltam biztos benne, most hogy hallottam erröl a törvényröl, már csak 80%-ig vagyok meggyözve.

Sajnos ez is a szólásszabadság megcsúfolása és ilyenkor mindig Voltaire szavai jutnak eszembe:

"Bár nem értek egyet veled, de véremet adnám azért, hogy szabadon elmondhasd véleményed."

kanpulyka 2008.01.28. 13:58:18

XSun, lehet, hogy a film készítői (is) úgy gondolták, ahogyan te, de valahogy mindig csak úgy sikerülnek ezek a filmek (plakátok, klipek, mittudomén), hogy a holokausztra lehessen gondolni. Itt sem véletlenül tűnik át a kép "egykori" fotókba...

gustizia 2008.01.28. 13:59:35

"ők egyébkén sokkal jobban szembenéztek a múltjukkal, mint mi... "

Egyetértek. Btw: Mikor lesz megrendezve a kommunisták "nürnbergi pere" ? Ha már a múlttal való szembenézésről van szó...

Andie 2008.01.28. 14:00:07

"Hol van az az X zsidó, aki korábban a falumban volt?" - kérdésre:
1) Amerikában családostól
2) Pesten
3) Parlamentben
4) Bármilyen más városban, egy üzlet(lánc) élén.

Juan 2008.01.28. 14:00:46

Jordán negativ,

De még mindig nem értem mi köze van a palesztinoknak a holocausthoz? Máris nem borzalmas a holocaust, ha a zsidók is irtanak valakit? Nem elitélendö a holocaust? Vagy mit akarsz ezzel mondani, egyszerüen nem értem.

no 2008.01.28. 14:00:54

Tomcsi71 : te ritka butus vagy ...kit akarsz te lenácizni ??!! Akkor beszélj létszives a Balfour nyilatkozatról ,arról h a zsidók szépen csendben betelepedtek a jelenlegi Izrael területére .Vagy beszélj a talmudról ...
Keresztény emberként azt mondom a zsidók már jézusnál elbaszták ...köszöntem!

Thomee 2008.01.28. 14:03:58

A hideg kirázott és futkosott a hátamon. Rettenetes lehetett annak idején. Isten óvjon minket attól, hogy bármi hasonló újra megtörténjen, bár nem kell messzire menni (pl.: Darfur).

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.01.28. 14:04:16

A Holokauszt sosem válik bocsánatos tévedéssé.

Szerencsére ma már tényleg elképzelhetetlen, hogy ilyesmi bekövetkezzen - el ne szóljuk.
Vétlen polgári személyek kiirtása aljasság, akár nácik, akár kommunisták követik el...

states 2008.01.28. 14:05:19

Szánalmas vagy tomcsi71, arról beszélj, mit keresnek zsidó telepesek, mit keres a zsidó hadsereg Ciszjordániában, az egykori Palesztinának annak a maradék 20%-án is, amit az ENSZ a palesztinoknak ítélt, és amely ENSZ-határazotokat is évtizedek óta semmibe vesz Izrael állam. Arról nem is beszélve, hogy nem múlik el úgy nap, hogy ne gyilkolászna civileket, nőket, gyerekeket a zsidó hadsereg. Semmivel nem különb a mai Izrael, mint a fasiszta Németország...

neeskens 2008.01.28. 14:06:30

Kampfer! De miért kellenne neked tűrni, hogy oktassanak, ne nézzed, ne vedd magadra. Ennyi,nem nekik kell elszámolni, hanem saját magunknak.

Aki meg itt Izraelt emlegeti, magyarázza már el nekem, hogy a mi falunkban 44-ben Birkenauba hurcolt magát magyarnak érző orvosnak, fűszeresnek, mi a fasz köze van közel-keleti konfliktushoz?
Ő tehet róla, hogy felhasználják a halálát különböző politikai célokra???
Biztos direkt halt meg, hogy így zsidó világösszeesküvést szolgálja.Ehh

no 2008.01.28. 14:06:43

Juan : az hogy nyomorékság azon sírniuka zsidóknak hogy hány halt meg közüllük a második világháboruban ártatlanul miközben kimennek az utcára és ugyanúgy ártatlan palesztinokat ölnek meg (számomra egy kővel,botokkal 'felfegyverzett' palesztin inkább ártatlan mint veszélyes ellenfél ,...főleg egy légkondiban csücsülő izraelitával szemben)

Thomee 2008.01.28. 14:07:22

Nem étem az embereket, akik egyet tudnak érteni az ilyen és ehhez hasonló faji tisztogatással. Az összes nagypofájú, habzószájű barmot összegyűjteném és elvinném őket valami kiásott (friss) tömegsírhoz, hogy szedegessék a hullákat és, hogy érezzék, milyen egy (vagy több) halott érintése. Betegek vagytok gyerekek, ha azt hiszitek, hogy járható út a gyűlölet és az agresszió. Ébredjetek fel és ne egymást gyilkoljátok! Ostobák!

jordán negatív 2008.01.28. 14:07:23

"Semmivel nem különb a mai Izrael, mint a fasiszta Németország..."

Én is erről pofázok. Az ne holokausztozzon, aki saját maga is népirtó.

gustizia 2008.01.28. 14:08:01

Mert amíg bizonyos zsidók ( hangsúlyoznom kell: jogosan ) üldözik a 110 éves rokkant nagypapa-nácikat ( Wiesenthal központ, vagymialófasz...), addig bizonyos ex-kommunisták, akiknek szintén vér tapad a kezükhöz, vagy legalábbis a diktatúra és a terror kiszolgálói voltak ( számomra az is a diktatúra kiszolgálója, aki mondjuk a cenzúrahivatalban csücsült és ezért munka-érdemrendet vett át -lásd Lendvai Ildi... bocs az offért ), szóval azok itt flangálnak és megmondják a frankót. Mellesleg más országokban törvény tiltja el a volt funkcikat nemhogy a közszerepléstől, de még attól is, hogy iskolaigazgatónál nagyobb közfeladatot lássanak el.

Thomee 2008.01.28. 14:08:03

Ja és nézzétek meg az Az élet szép c. filmet!

Reggie 2008.01.28. 14:08:05

"A holocaust létezését miért tilos akkor?"

Mert sok minden nem bizonyithato a holokauszttal kapcsolatban. Ezeket megprobalni bizonyitani nem eri meg, mert egy reszukrol meg az is kiderulhet, hogy nem is volt/nem is ugy volt. Ezert hoztak ezt a torvenyt.

Elgondolkodtato pl. hogy utolag hogy lett a 3 milliobol 6 millio... Biztos gazdasagi erdek.

Kampfer 2008.01.28. 14:08:13

Tomcsi!

Nem vedtek a honvedjeink ott sajnos semmilyen magyar hazat, ez teny. Szerencsere nekem viszajott a rokonom, apamnak epp eleget meselt, mielott meghalt...! Politikai akaratot hajtottak vegre, az adott korban ez volt az uralkodo iranyzat. Egyebkent az akkori fejekkel ne akarjunk ma gondolkodni szerintem!
Az 1200 embert sajnos valoszinuleg megoltek, jobb esetben kitelepultek Izraelbe. Akarhogy is volt, bunteny.
Ami ma Gazaban folyik, barmennyire is gaztett es szomoru nem tartozik ide. Ami idekapcsolja oket, az maga a zsidosag. Ezt be kell latni!
Nem mondtam, hogy nem lehet a tobbi kiirtott, megnyomoritott nep mellett a zsidot is sajnalni! Istenemre megtennem, ha nem tapasztalnek veluk olyasmiket, amikrol mar irtam. Tovabba rajtuk kivul talan csak az ormenyeknek van valamilyen (sokkal gyengebb) propagandajuk!
Toled is megkerdem: oda kellett volna menni a nyilas tiszthez, hogy vegye le a kezet a zsido baratokrol? Vagy hogy gondolod? Ha nincs magyar asszisztalas, akkor lett volna egy hadosztallyal tobb SS a megszallasra. S maris nincs szukseg a csendorsegre, legfoljebb durvabbak lettek volna az atrocitasok! Megszallt orszag voltunk! Tovabba hadban allo orszag!
Nemetorszag? Baratom! Egy amerikanizalt allam, megszallt allam evtizedeken at! Mara oda jutottak, hogy meg a Molders ezred nevet is toroltek, mert Molders a Condor Legioban szolgalt! Olyan emberek nevet lassan mar bun kiejteni, mint Prien, Udet, Molders, Wittman, vagy Hartmann, akik egyszeruen csak nacik voltak (mig pl. Erich Topp, Hartmann, vagy Galland a NATO-n belul is szolgaltak meg)! Egyszer valoban erdemes lenne errol a Nemet nep velemenyet megkerdezni!
Kampfer

Juan 2008.01.28. 14:11:16

No, és ettöl máris nem borzalmas a holocaust? Szerinted? Szerinted az apák szenvedését kisebbiti a fiaik büne (vagy te szavaiddal nyomoréksága)??

Thomee 2008.01.28. 14:11:26

És én itt ki is szállok a parttalan vitából...

kanpulyka 2008.01.28. 14:11:59

Még egyszer, hátha elmagyarázza nekem valaki érző lelkű megemlékező:

1. Nem érdekel, ki zsidó, cigány, stb.
2. Nem áltatom magam azzal sem, hogy naponta könnyeket ontok a hutuk, tuszik, palesztinok, stb. sorsa felett.
3. Ugyanígy a holokauszt sem érdekel már. (Viszonylag sok könyvet elolvastam egykor a témában, de ez a fajta érzelmekre ható, bugyuta propaganda kifejezetten idegesítő.)
4. Tény, hogy a debil "Emlékezni kell" imamalom ellenére továbbra is vannak etnocídiumok - a "civilizált" világ hallgatólagos asszisztálása mellett.

Nos, miért is kell nekem emlékezni? Miért tolakszik az azcomba a TV-ből, rádióból, internetről, plakátokról, moziból és még ki tudja honnan a zsidók egykori nyomora?
Szóval zsidó honfotársaim, nyugodtan emlékezzetek - a Páva utcai múzeumban, a zsinagógában, a zsidó legényegyletben, mittudomén. De kurvára elég már a holokausztból. Ennyi.

Thomee 2008.01.28. 14:13:53

kanpulyka! vannak olyan dolgok, amiket nem szabad elfelejteni, akkor sem, ha nem veled történtek. ez mindeki feleőssége. az őseinké, hogy megtörtént, a miénk, hogy ne történjen meg újból. szerintem ez a lényeg.

nagylevin 2008.01.28. 14:17:14

A Don-kanyarról, más tekintetben nem érdemes vitatkozni a reménytelen, süket gyűlölettel, amelyik azért sajnálja a palesztineket, hogy szidhassa a zsidókat, hiszen le se szar semmilyen más népirtást és a pelsztinekről se tudná, kik, ha nem épp Izrael és a palesztinok közti viszályról lenne szó.

De: A Donhoz kivitt katonák, legyen áldás az emlékük, szegények, nem a hazájukért harcoltak, pláne nem védték, nagyon távol haltak meg a hazájuktól egy idegen, imperialista és velejéig gonosz birodalom szövetségében. Aki kiküldte őket, azt az embert Bárdossy Lászlónak hívják, Horthy miniszterelnöke volt. Aki rengeteg áldozatért felelős, azt az embert Jány Gusztávnak hívták. A Donnál sok tízezer fegyveres nemzsidó magyar honvéd és sok tízezer munkaszolgálatos halt meg. Hála Horthy és kormánya döntésének.
Az, hogy számot vetünk a felelősségünkkel, (magyar zsidó vagyok és magyarként számot akarok vele vetni), nem gyengíti, hanem erősíti az öntudatunkat. Aki belátja múltját, akinek van ereje felemelt fejjel bevallani, az erősebb lesz és nem gyengébb, önálló lesz, bátor, független, szabad és felnőtt. Nem gyötri majd állandóan a kisebbrendűségi komplexus, nem akarja állandóan megmutatni, hogy ő azért is valaki, mert anélkül is tudja, nem lesz benne görcs és sértettség, értetlen, vak gyűlölet, az önelfogadásra való kélptelenség.

"Mert bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép, s tudjuk, miben vétkeztünk, mikor, hol és miképp".-írja a magát mindvégig magyarnak valló Radnóti, nagy magyar hazafias versében, akit pár magát főmagyarnak hívő gyilkos lő agyon. Ki volt magyarabb? Ő vagy azok a magyart gyilkolók, akik megölték?
"Elegendő harc, hogy a múltat be kell vallani" "a harcot, amelyet őseink vívtak, békévé oldja az emlékezés, s rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk és nem is kevés"-írja József Attila.
Lehet benne valami.

canismerga 2008.01.28. 14:17:35

Nekem az alattam lakó iraki kurd, a mellettem lakó spanyol, a másik szomszéd meg bennszülött svéd. Köszönünk egymásnak oszt ennyi, max a mosókonyhában váltunk pár szót. Odahaza magyar a magyarral nem tud meglenni. Lúzerek ölik egymást mások elveiért. Fasza kis hely, ott kell hagyni, majd az utolsó oltsa el a lámpát.

no 2008.01.28. 14:17:44

Thomee : Az erőszak rossz dolog ,ez igaz ,soha az életben nem bántanák magamtól senkit sem ,de neharagudj de az aki ugyanúgy embereket öl ne beszéljen arról h derossz volt amikor őket ölték .Mitszólnál egy frissen bombázott palesztin házhoz ??Legalább teis láthatnád ,hogy mit tesznek azok akiket próbálsz védeni ...

Kampfer 2008.01.28. 14:18:09

Thomee!

Akkor ismertess, mondd el! Egeszen a kezdetektol (1920-ra gondolok)! Ne satankent fesd le az ellenseget, mert nem az! O is ember volt, egy gyarlo ember, s korulmenyek, tapasztalatok tettek olyanna, amilyen! A mai ember is tapasztal, szemlel! S ezek alapjan itel! Ezert nem igy kellene ezt lefesteni! Allandoan ment a peldalozas a Harcommal. Kertem, hogy elolvassam. Tilos bakker...! Akkor mit hivatkoztok ra? Kerdeztem... Ismerjuk meg, s ugy alkossunk velemenyt! S elmagyarazni, beszelgetni kell, nem pedig agyatlan modon marketingelni! Ez a klip is kurvara nem az eloiteletekrol szolt, hanem az antiszemitizmusrol! Nagyon gaz a vegen a direkt fotoatmenet, ott hull le a lepel... Ez igy szerintem szanalmas!
Kampfer

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 14:20:19

1) Juan egyetértek... az a törvény tényleg baromság, történészként is mondom (az is igaz, hogy a megszálló hatalmak nácítlanítási buzgalma is benne volt a megszületésében)
2) Andie: komolyan gondolod, hogy a 445 000 deportált vidéki zsidó, a munkaszolgálat és a pesti nyilasterror során elpusztult több tízezer ember mind nagytőkés volt? Esetleg izraelben is mindenki az? mert akkor azonnal vágom körbe a fütyimen a bőrt és húzok oda... (mielőtt komolyan vennéd - merthogy a humorérzéketek se szok erős lenni az IQ mellett: ÉN MÉG emlékszem a Szózatra... itt élned halnod kell!)
3) No: áldott emlékezetű biológia tanárom mondta egy túra közben (miközben halkan belelépett...): ha egy lepény úgy néz ki, mint a tehénszar és olyan a szaga, mint a tehénszarnak, akkor az valószínűleg tehénszar... megjegyzem a Balfour-nyilatkozatot azért adták ki mert a palesztinai zsidó közösség az első háború alatt VÉGIG az antant hatalmakat támogatta (míg arab "barátaink" akkor indították el hősies felkelésüket a törökök ellen (Arábiai Lawrance!!!), amikor már egyértelmű volt, hogy a központi hatalmaknak befellegzett... a zsidó betelepedésről meg annyit, hogy a földet úgy vásárolták... na kitől??? az arab földbirtokosoktól, akik szartak rá mi lesz a fellahokkal...

no 2008.01.28. 14:20:59

Juan : Borzalmas a holokauszt .Márha eggyáltalán volt... Elitélem ha ártatlanok halnak meg ,de abból kurvára elegem van h a pofámba tukmálják a zsidók a nyomorukat miközben ők is ugyanazt teszik! Érted ??

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:21:20

Thomee: Miért is kellene nekem megemlékeznem havonta 4-szer egy olyan néppel történt eseményről, amelyik az én népemet szar gójnak tartja, aminek az agyonsztárolt írói a magyar férfiakat alkoholistáknak, a magyar nőket pedig kurvának tartják?

Thomee 2008.01.28. 14:24:45

Nem védek én senkit sem. A zsidókat sem védem, mert az ugye nem járja, hogy egy palesztin kölök megbobja az izraelit és erre izrael bombáz. Én azt mondom, hogy békében kéne élni és nem meddő vitát folytatni olyanról, amit nem is értünk (Te sem és én sem). Ezt csak azok értik és érthetik meg, akik benne vannak, de még ebben sem vagyok biztos.

Hoppácska 2008.01.28. 14:25:13

Nicsak MeinKampfner, és az ő nézetei...

Hangyasav 2008.01.28. 14:25:39

Reklámbuzi:

a kommenteket olvasva sajnálom, de azt kell mondjam, h házhoz mentél a lófaszért :o) A téma felvetése szép ötlet volt, a felvezető szövegből (számomra) az is kiderült, h téged tiszteletre méltó cél vezérelt.

A "Think MTV" cím gondolom arra utal, h megmozgassa az emberek fantáziáját, gondolatait, átgondoljanak dolgokat, mi miért hogyan történhetett, mit kellene tennünk azért, h hasonló ne történhessen meg még egyszer, sem Európában, sem Afrikában, sem a Közel-Keleten. De ez az ötlet itt és most arra késztet embereket h avas gondolatokat böfögjenek fel, olyasmiket, amiért már 50-60 éve is az ember után köptek jobb társaságban, olyasmiket, amivel elbasszák a többiek emésztését. Sírni van kedvem, h Magyaroszágon ilyen vélemények vállalhatóak, komolyan.

nyuszibusz 2008.01.28. 14:26:09

nagylevin 2008.01.28. 14:17:14 Egyetértek.

Thomee 2008.01.28. 14:26:57

Töppedt Medve! Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Kampfer 2008.01.28. 14:27:43

Levin!

Nincs azzal gond, amit irtal, egyetertek. Hadd legyen ugy, hogy engem magyarkent egy politikus sem fasisztazhat le azert, mert az automon Arpadsavos zaszlo van felragasztva es Turul van a muszerfalon! Rendben van ez igy? Vagy ha mar mindenaron mond valamit, akkor legalabb nacizzon! S akkor vegiggondolom a szerepem ebben az orszagban! Rendben van ez igy? Tovabba, ha mind egyenloek vagyunk, akkor legyen mar buntetendo a pozitiv diszkriminacio es a zsidok reszerol elkovetett megkulonboztetes is! S igy azert hitelesebb lenne a tortenet! Egyebkent a filmben a metro nagyon szovjet tipusnak tunt...
Hol forgattak?
Udv!
Kampfer

Andie 2008.01.28. 14:28:03

Tomcsi71: (végre valaki válaszol nekemis) - Természetesen nem gondolom, hogy mind az volt. De a nagy %-uk igen. Tudom, ezt nem divat hirdetni, ők szép csöndben, a háttérből irányitgatják a dolgokat a pénzzel. csak sajnos nem túl etikus módon. Ma sem. Az nem bün, ha valakinek sok pénze van, és ahhoz tisztességes munkával jutott. De az ellenkezőjét sem kell természetesen eltüzelni. Nemis erröl vitázunk.
És a viccet pedig értjük, én talán az átlagnál jobban is. Csak nem mindig lehet megkülönböztetni, mit minek szán a hozzászóló.

Thomee 2008.01.28. 14:28:29

Hangyasav! Egyetértek.

Kampfer 2008.01.28. 14:28:38

Hoppacska...! Jeee, meg mindig nem tud olvasni...! Iskola joember! Iskola es olvasas! hidd el: segit! Looool...
Kampfer

kanpulyka 2008.01.28. 14:28:56

Thomee, látom nem nagyon figyelsz...

"hogy ne történjen meg újból", azért emlékezzünk...

Ismétlem: Nem kívánok bántani (pláne kiirtani, legyilkolni, stb.) senkit. Sem zsidót, sem cigányt. Nem azért, mert folyvást a holokausztra emlékszem, hanem mert ez alapvető erkölcsi norma és nem azért, mert anno irtották a zsidókat (palesztinokat, apacsokat, stb.)
Aki meg ellenkezőképpen gondolkozik, annak meg tarthatsz megemlékezést.
Fentiek ellenére is állítom: irritáló már az az állandó "ajvékolás".

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:29:11

Hangyasav: Vezírünk is mondta már, akinek nem tetszik, elmehet Magyarországról. Egyébként tényleg szörnyű ez a nagy nácizmus ebben az undorító, gojokkal teli országban. :( Megyek is, inkább olvasok egy keveset a Tórából, hogy mit kéne tennem a gojokkal. :(

no 2008.01.28. 14:29:27

tomcsi : olyan dolgokkal dobálozol amikkel nemkéne ,nemhinném h az náci lenne aki elitéli izraelt a palesztinok ellen tett dolgaiért ,nemhinném h az náci lenne aki aztmondja szarik a második világháboruban elhurcolt zsidókra és tényleg nemazért mert náci lennék (ami szónak szerintem a jelentésével sem vagy igazából tisztában) hanem azért mert 60valahány évvel utánna már nem érdekel .És mégis ezt látom a tévében ,a neten ,és eztlátom tőled is ...Miért nem tukmálják a japánok ránk hirosimát meg nagasakit ?? Egy átbaszás az egész ,ugyanúgy mint bármi más amit a zsidók a gójoknak mondanak..

Thomee 2008.01.28. 14:31:04

Kampfer! Most meg okosíts ki azzal kapcsolatban, hogy nem is vagyok magyar, ha nem viselek árpád sávos zászlócskát a dzsekimen és nem piros fehér zöld a cipőfűzőm, vagy ha nem gyűlölök zsigerből minden zsidót, cigányt, arabot, kínait, stb!

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 14:31:51

Mein Kampf... én még zárolt példányt olvastam az egyetemi könyvtárból töri szakosként... ma már az interneten kb. 5 percébe kerül bárkinek megtalálni... ha kiváncsi rá (egyébként szerintem büntetés olvasni a nyelvezete miatt... dagályos, nyakatekert, tele körmondatokkal...). Tanítványaimmal (végzős, töri fakos gimnazisták) kipróbáltuk... bármikor megtalálható... Megjegyzem egyikük se jutott tovább 70 oldalnál...

no 2008.01.28. 14:32:15

Töppedt Medve : :D:DD:D:D

Thomee 2008.01.28. 14:33:33

Tényleg nem értelek benneteket.

Andie 2008.01.28. 14:34:12

Medve irodalmi ajánlását még kiegésziteném a Talmuddal... Na abban aztán van anti..öö..gojizmus?

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:34:30

Thomee: Az a baj, hogy az ostobaságod mellé határozottság is társul. Inkább ülj be a sarokba és gondolkozz el azon, hogy egy népirtást miért reklámoznak ennyire a több száz többi népirtással szemben. A holokauszt manapság már egy brand lett, ami eladható mindenhol, és nácifasisztarasszista aki nem szereti ezt a brandet vagy elege van belőle. Nekem, és sok ezer hozzám hasonló átlagembernek már kurvára elege van ebből a demagóg szarból. NEM AZT MONDOM: hogy ne emlékezzünk a holokausztra, hanem azt mondom, hogy emlékezzünk más tragédiákra is. A kommunizmus áldozataira kéne legfőképp emlékeznünk itt Magyarországon.

Kampfer 2008.01.28. 14:35:43

Thomee!

Olvass! Ezt irtam? Idezd mar legyszives! Azt irtam, hogy ha mar itthon vagyok es nekem ezek fontosak, akkor emiatt ne legyek mar megbelyegezve! S megcsak zsigerbol gyulolni sem kell senkit! Fentebb is irtam, de biztos nem olvastad: tapasztalok, szemlelek, olvasok, elek a vilagban. Ezek alapjan alkotok velemenyt! Nem azalapjan, amit barki is ram akar eroltetni, tokmindegy, hogy az melyik veglet! Tolem aztan lehet barki barmilyen, a Levint sem utalom amiatt, mert zsido! Mint nepet vagy mint kulturat nem nagyon szeretem, ennek tobb oka is van. De emiatt nem fogok Szolnokra rohanni a gozmozdonyokert, a fradiba meg a vagonokert! Nem errol szol a dolog. A kettos mercet nagyon komolyan meg kene mar szuntetni!
Kampfer

Thomee 2008.01.28. 14:36:41

Töppedt Medve! Te sem nagyon figyelsz! Én azt próbálom elmondani (mert az ostobaságom és határozottságom mellé még naivitás is társul), hogy békében kéne élni. És a béke megteremtése ott kezdődik, hogy elismerünk minden hibát (ami hiba) és megpróbáljuk rendbe tenni (legyen szó a világ bármelyik népéről és koráról).

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:38:09

Andie: Köszönöm, írni akartam, csak siettem. Én egyébként a párnám alatt tartom a Talmud rövidített változatát. Nagyon kellemes olvasmány, ajánlom minden izra... öhm magyar testvéremnek.

Thomee 2008.01.28. 14:38:33

Kampfer! Kicsit sarkítottam. Ezért elnézésed kérem, de azt hiszem a lényeget értetted.

Werwolf 2008.01.28. 14:39:50

"ajvékolás"....:)))

Thomee 2008.01.28. 14:39:52

Csak azt nem tudom felfogni, hogy hogyan válthat ki ilyen indulatokat valami, amit nem is ismerünk pontosan.

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 14:40:35

No: ki mit vesz magára... de volt itt néhány olyan hozzászólás, aminek a végéről éppen csak lemaradt a Sieg Heil! vagy Kitartás Szálasi! egyébként minek nem vagyok tisztában a jelentésével? a nácinak? ez jó... mire vagy kiváncsi kiscsibe? miben segítsek, hogy eligazodj az eszmei gyökerekben?

Kampfer 2008.01.28. 14:40:55

Tomcsi71!

Igen, mikor volt netem, mar megtalaltam, de meg is kaptam. Elolvastam. Haaat, mit mondjak valoban nem konnyu olvasmany. Anno 18 evesen, mikor el akartam olvasni nem hiszem, hogy sikerult volna. egy eve megtettem. A nyelvezete tenyleg nem egyszeru, kulonosen mikor pontokba szed. De ez most off. A lenyeg, hogy akkor azt a valaszt kaptam, hogy nem! Anno ez zavart csak. Egyebkent nem hiszem, hogy ettol rosszabb ember lettem, megertettem jonehany dolgot es felvetett bennem ujabb kerdeseket. De most mar azt mondom, ez onmagaban keves lett volna egy ilyen nepirtashoz! Vastagon benne volt nagyon sok tortenelmi, tarsadalmi korulmeny s persze a szovetseges oldalak kozonye es a kormanyok egoista politikaja. A Vatikan szerepet mar sokszor targyaltak az egeszben, nagyon off lenne szerintem.
Udv!
Kampfer

Andie 2008.01.28. 14:41:45

Thomee : hát már hogyne ismernénk? Naponta minimum 1-2 órányi anyagot kapunk az arcunkba, tökmindegy mit nézünk, hallgatunk. Olyan müveltek vagyunk már holokauszt ügyében, hogy szinte név szerint tudjuk mind a 6 milliót. Bocs. 6,1.. 6,2..
Holokausztrofóbiánk van.

no 2008.01.28. 14:41:52

Ha békében akarok élni akkor békében élek .Majd ha a zsidók bocsánatot kérnek a világtól a tetteikért ,akkor lehet elgondolkodok..

Kampfer 2008.01.28. 14:42:08

Semmi gond Thomee! A lenyeget ertettem! :) Nem is mondom, hogy teves es hibas! Szoval respekt!
Kampfer

Werwolf 2008.01.28. 14:42:33

Thomee,
lehet, h azert, mert allandoan a ismetelgetik, es kurva unalmas.
De közben azok, akik a szadba ragjak, sokkal kevesbe rokonszenvesek, mint az elsportolo, magyar szivü, dolgozo, es mellesleg uriember Sors-csalad a "Napfeny ize"-böl.

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:44:01

Nem maga a holokauszt vált ki indulatokat szerintem, hanem az az erőszakos reklámozás amit a média csinál. Az átlagember csak azt érzi ebből, hogy: na bazdmeg már megint erről beszélnek, és az én rokonaim akiket az 50-es években elvittek és a Péter Gábor féle (zsidó) ávósok halálra kínoztak? róluk mikor fogunk napi 14-szer megemlékezni?

Thomee 2008.01.28. 14:45:15

Egyébként összefoglalva a kommenteket egy kicsit: abban mindenki egyetért, ugye, hogy nem lenne szabad ilyesminek történnie? Ugye jól látom?

Thomee 2008.01.28. 14:46:38

Töppedt Medve! Jogos. Nem csak a nácikról, meg a zsidókról, meg a II. világháborúról kellene, hogy szóljon a történet.

no 2008.01.28. 14:47:26

Jól látod ,értelmetlen és ártatlan emberek leölése a legnagyobb butaság !De ezt egy népnek kisajátítani és kihasználni ,erőszakossan tukmálni szintén butaság ...szerintem.

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:48:42

Thomee: Senki sem vitatja, hogy nem kéne ilyennek történnie. Csak az zavar mindenkit, hogy egy olyan nép tragédiáját reklámozzák, ami most ugyanezt teszi egy másik néppel...meg hát azért vannak más problémák is velük. :D Persze ettől függetlenül nem akarom kinyírni Gipsz Jakab zsidó fogorvost vagy Weisz Jeremiás zöldségest, mert zsidó vallású.

Thomee 2008.01.28. 14:49:25

Töppedt Medve! Már majdnem megvan a közös nevező! :-)

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:50:30

Thomee: Eddig is megvolt, csak te meg én más nézőpontból szemléljük a dolgot. :)

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 14:51:41

Thomee: igen egyszerű... ez az a téma amit legjobban átpolitizáltak az elmúlt évtizedekben... ma ez kis hazánkban "oldalak" közti választóvonal... a legtöbb itt felszólalónak tök mindegy mi történt kb. 6 millió európai zsidóval/emberrel (és volt tervbe véve a maradék kb. 5 millióval... 6+5=11 millió... a vita elejéről), akiknek 10 % magyar állapolgár volt... lehet a másik felet/oldalt b.szogatni... ennyi!
egyébként meggyőződésem, hogy kampfer, no, jordán negatív, töppedt medve sem szívesen pakolna egymásra gyerek hullákat... de most az uralkodó eszme jól odamondogatni a (vélt vagy valós) balosoknak... ha ehhez zsdózni kell, meg egy kicsit embertelenek tűnni akkor az nem olyan nagy ár...

Kampfer 2008.01.28. 14:52:19

Thomee!

Sztem jol latod, talan csak a kommunikacioval van baj (mindket oldalon).

Tomcsi71!

Bar nem tudom, en lettem-e lecsibezve, de azert meg igy ebben a formaban folytatnam a beszelgetest s igy utalnek ra, a mai (kulonosen magyar) mediaban talan a volt szovjet terminologia miatt elegge osszemossak a fasiszta es a naci fogalmat. Bar en nem vagyok tortenesz, de az emlitett mu olvasasa utan nekem ugy tunt, hogy a nacizmus fo ideologiai vezervonala az antiszemitizmus, illetve a szocialdemokracia megsemmisitese, valamint egy nemet nemzetallam megteremtese volt, tekintet nelkul az eszkozokre. Politikaila homogen belso viszonyokat akartak teremteni. A fasizmust nem annyira az antiszemitizmus, mint inkabb az antikommunizmus es az olasz nacionalizmus es militarizmus jellemezte (s valami buta revizionizmus a Romai Birodalom utan). A zsidoknak ott is a megszallas utan lett veszelyes a helyzet tudomasom szerint. Deportalni is a megszallas utan kezdtek oket az eszaki teruletekrol. Lehet, hogy rosszul latom, vagy tudom, de akkor javits ki vagy egeszits ki engem! De szerintem a ketto keverese a mai magyar politikai elit reszerol eros tevedes.
Udv!
Kampfer

Muad'Dib 2008.01.28. 14:52:35

Thomee 2008.01.28. 14:45:15
Jól látod. Még annyival kiegészítve, hogy az viszont baj, hogy ha valaki azt mondja nem szereti a zsidókat, rögtön jön a nácizás, meg szörnyülködés. Miközben ,ha belegondolsz simán megtehetem én egy társaságban, hogy azt mondom nem kedvelem a franciálkat (csak egy példa) ,mégse fog senki arra vizionálni,hogy én ki akarom írtani őket.
Igenis, semmi kivetnivaló abban, hogy valaki nem kedveli a zsidókat. Nagy ez a bolygó elférnek egymás mellett. Az más, ha valaki kiírtani akarja őket. De kötelező szimpátiát kényszeríteni emberekre ez baromság...

Töppedt Medve 2008.01.28. 14:58:26

Tomcsi71: Szerintem senki sem háborodna fel ezen a témán, ha a politikai elit (bal meg jobb) nem látogatna el a heti 14 holokauszt megemlékezésre, hanem a 14 helyett mondjuk 7 alkalommal a kommunizmus áldozataiért tartott megemlékezésen lenne ott.

Ezt a gyerek hullás témát pedig ki kérem magamnak. Nem értem, hogy miért keverted bele mai magyar politikát.

Kampfer 2008.01.28. 15:00:45

Tomcsi! Nem szivesen pakolgatnam senki hullajat sem, akkor sem, ha az en kezemben volna a Kar98-as! Nem normalis megoldas, nem is megoldas. Ezt normalis ember nem vitatja!
A tortenelem mint tema mindig is erdekelt, egyik szenvedelyem, valamint a hadtortenelem. Igy nagyon felhaborit az olyan vagdalkozas, hogy jott egy orult s megtett mindent! Ez nem mukodik igy! A tortenelem szerintem folyamatok es esemenyek lancolata, osszefuggesek szovevenye. A magam reszerol az adott idoszakot mindig 1871-nel kezdem, a birodalmi nemet allam alakitasaval, s a francia-nemet ellentetek (politikai, katonai hegemonia) kielezodesevel, ami meg az angol-francia ellenteteket is hatterbe szoritotta. Ennek egyik tetopontja volt az elso vh, amit eleg szerencsetlen modon zartak le, s a vesztes Nemetorszaggal szembeni banasmod. Szerintem meg Hitler szemelye ellenere sem feltetlenul volt elrendelve ez a sors, ahhoz minden fel kozonye, vagy szamitasa kellett. Ha jol emlexem Foch jelentette ki, hogy ez fegyverszunet 20 evre.
Az antiszemitizmus gyokerei pedig mar sokkal regebben megfogantak Europaban, meg Hitler elott.
De lehet, hogy itt is van meg mit tanulnom. Udv!
Kampfer

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 15:10:47

Kampfer: nem téged csibéztelek... no gondolta úgy hogy szalonpolitikusi értelemben ismerem a témát...
egyébként jól látod az olasz fasizmus valóban csak ultranacionalista, antikommunista, birodalmi álmokat kergető eszme volt (plusz korporációs szisztéma - sikeres gazdaság és szociálpolitikával! merthogy ezt se tagadjuk le, ahogy a nemzetiszocialista Németország is jólétet teremtett a fegyverkezéssel otthon... megjegyzem az amcsik is ezért szeretnek annyira háborúzni az utóbbi 50-60 évben... a hadiipra a legjobb üzlet és gazdaságpörgető hatása verhetetlen... csak az államszocialista modellben nem működött). a nácizmusnál én az alábbi fő összetevőket szoktam figyelembe venni: alldeutsch/pángermán törekvések, fajelmélet-antiszemitizmus-szociáldarwinizmus (saját népére és rendszerére is alkalmazza Hitler: egymással versenyző szervezetek - SD/Gestapo/Sipo/Abwehr vagy Wehrmacht/Waffen SS, a német nép gyengének bizonyult... Néró-parancs), térelméletek (a császári német vezérkar találta ki a Lebensraumot nem Hitler), völkisch áramlat (népiesség - bajor bőrgatya, népviselet, a barbár germán múlt piedesztálra emelése, egyházellenesség) mindez párosulva a kispolgári családi háttérrel, az autodidakta módon megszerzett műveltséggel (annak minden veszélyével együtt... néha csak félműveltség lesz belőle)
bocs a terjedelemért, de én tényleg tanítok... és azt soha nem lehet abbahagyni, ha szereti az ember csinálni

Kampfer 2008.01.28. 15:11:18

Bar egy kicsit off volt, szoval bocsi mindenkitol. Annyiban erzem csak idevagonak, hogy ezek az esemenyek mindig egy esemenysort kovetnek (pl Ruandaban is ugye, ahol mar hetekkel, honapokkal korabban jeleztek kulfoldiek, hogy valami keszul), amit kezelni kell(ene). Amig beszelunk ezekrol es van kommunikacio, addig esely is van, hogy megoldjuk oket. Udv!
Kampfer

Róbert bácsi 2008.01.28. 15:12:34

Nem kellene összekeverni a szezont a fazonnal... A Don-kanyarban elpusztultak hősi halált haltak egy rossz ügy oldalán harcolva... Ugyanazok által "összehozott" rossz ügy áldozatai voltak, mint a deportált zsidók... De arról nem lehet elfeledkezni, hogy abba a háborúba önként lépett be Magyarország, és mi támadtuk meg a Szovjetúniót... Szembe kellene néznünk végre azzal, hogy mi voltunk a rosszfiúk... És elismerni... És a deportálások ügyében is mi voltunk a rosszfiúk... Sajnos. A négy-öt-hatszázezer zsidó vallású (vagy származású)
magyar állampolgár deportálásának hat hét alatt megtörténő "zökkenőmentes" lebonyolításához megközelítőleg másfél millió nem zsidó magyar állampolgár aktív részvételére volt szükség: a teljes magyar közigazgatásra, a csendőrségre, rendőrségre, a MÁV-ra, fuvarozókra és egyéb szállítmányozókra, nagyobb tömegek befogadására alkalmas intézmények munkatársai stb. ... Másfél millió, azaz az aktív korú felnőtt lakosság jelentős része részt vett benne! Nem a németek csinálták, hanem mi... MI lenne, ha egyszer vennénk a bátorságot, és mernénk őszintén belenézni a tükörbe... Megkérdezték már az itt kommentezők a szüleiket, nagyszüleiket, hogy mit csináltak vajon 1944 májusában, a deportálások idején? Vagy hogy mit csináltak az ötvenes években? Vagy 56-ban? Vagy a hetvenes években, a nyolcszázezer párttag országában? Az lehetetlen, hogy ebben az országban csak "minden időben üldözöttek" lakjanak... Valakinek üldöznie is kellett... Közülünk valakinek...

roots and culture 2008.01.28. 15:14:47

All! Ez a spot alapvetően nem izraelről nem a tóráról nem az áldozatok számáról, nem korrupt államokról és még csak nem is a zsidókról szól.
Hanem mindarról amit a Holokauszt (értsd. Égő áldozat) alatt az emberek átéltek. Ez lehet a ruandai, a kambodzsai, tibeti vagy történetesen az európai Holokauszt. A film üzenete nem más, mint hogy olyan emberek mögé állni (gazdaságilag politikailag szellemileg) akik mások leigázásának terveivel foglalatoskodnak, potenciális közösségvállalás azokkal akik ártatlan (értsd: különböző kulturális örökséget hordozó) embereket gyilkolnak meg.

Függetlenül a zsidó karvalytőkétől, a hazug médiától, holokauszt különböző értelmezéseitől, ártatlan emberek lemészárlása nem szép dolog - ezért tessék inkább elgondolkozni azon, hogyan lehet azt elkerülni, hogy ilyen szomorú események történjenek a világban, mert rajtunk múlik, velünk történik. Olyan emberek gyilkolnak és esnek áldozatul mint amilyenek mi vagyunk. Üdv.

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 15:17:05

Paul Atreides (Muad Dib): persze, hogy nyugodtan azt mondhatod társaságban "nem szeretem a franciákat" egyrészt mert ki szereti őket? másrészt belőlük azért mégsem küldtek x milliót KZ-be...

Töppedt Medve 2008.01.28. 15:17:07

Róbert bácsi: Ez most valószínűleg sokkolóan fog hatni, de a nagyszüleim vidéken zsidókat bújtattak. Úgyhogy nekem itt ne papolj kollektív bűnösségről meg hasonló baromságokról.

Kampfer 2008.01.28. 15:18:49

Tomcsi!

Akkor egyetertunk. Az autodidakta okulasnak neha en is latom a veszelyet s volt mar pelda, mikor ra kellett dobbennem felmuveltsegemre! Sok informacio el volt/van hallgatva, pedig ezek tudataban lehetne igazan egzakt a tudas es megalapozott a velemeny!
Egyszoval nem akarok en senkit sem vonatoztatni, vagy ha igen, akkor is sajat kedvebol, jo aron es ne MAV szinvonalon utazzon! S valami jobb helyre...! De Muad Dib velemenyet teljesen tamogatni tudom csak! Nem kell sem engem szeretni, sem mast! Normal korulmenyek kozott az erzesek tapasztalatok utjan alakulnak! Nem lehet kenyszer szulemenye! Sem egyik, sem masik oldal kenyszere sem! De akkor az tenyleg ne legyen kenyszer vagy megvezetes egyik oldalrol sem!
Udv1
Kampfer

Kampfer 2008.01.28. 15:23:38

Robert bacsi!

Csak Neked! Bar egy masik posztban mar leirtam, de ismet. Nagyapam akkor a honvedseg egy olyan egysegenel szolgalt, ahol a vasutat ert bombatamadasok karait haritottak el, jartak az orszagot a spec vonattal. O legvedelmis volt. S igen, javitottak a palyat, geppuskaztak a jenki vadaszokat es az oroszokat is, s javitottak olyan palyaszakaszt, ahol a loszervonatokat varakoztattak, hogy a transzport mehessen. Szerinted mit kellett volna tennie? Maskent! TE MIT TETTEL VOLNA??? Rambo modra elkezded geppuskazni a nemeteket? Vagy mi a fenere gondolsz, mit tehettek volna? Eleg volt akkor a magyar civileknek a kibombazottakkal es a menekultekkel foglalkozni! Mert akkor voltak a kibombazasok is, 44 elso feleben es nyaran! Erdekelne, miben lattad volna TE a megoldast...
Kampfer

Kampfer 2008.01.28. 15:29:21

Robert bacsi!

Tovabba: eszembe sem jutott megkerdezni a nagyfatert errol, orultem, hogy tulelte es vegigszolgalta a haborut es nem vagott bele olyasmibe, amivel a bajtarsait es a csaladjat veszelyeztette volna! eleg veszely volt maga a haboru! A faluban, ahol eltek ott voltak a nemetek evekig. Erdekes modon senkit sem bantottak, utottek vagy lottek agyon. Nem is nagyon volt osszetuzes a lakossaggal. Csak mikor a vonatok mentek 44-ben s a nagyapamek lattak mindezt, akkor valt szamara testkozelive ez az egesz! De tudod mit? Nem voltam ott, nem lottek ram, nem tudom aterezni, amit a nagyapam erzett. Dednagyszulom visszajott a Dontol, o a ruszkikat lotte, az volt a parancs. A nagyapam pedig a jenkiket es az oroszokat lotte, a nemetekkel egyutt, ez volt a parancs. Tobbszor majdnem rajtavesztett, de meguszta! Ennek orulok! 51-ben kivagtak az tanyajarol, de azt is tulelte! Eszemben sem volt soha kerdezgetni, mit tett volna a zsidokert! Te mit tettel volna?
Kampfer

gustizia 2008.01.28. 15:31:01

Rendben van. Mi deportáltuk a zsidókat, mi küldtük a gázkamrába őket, mi lőttük bele őket a Dunába. Mi támadtuk meg a CCCP-t. Bocsánat. Teljes szívemből bocsánatot kérek és totális a szégyenem, szörnyen röstellem az egészet. Még akkor is ha a nagyapám is éppen csak hat éves volt mindekkor. BOCSÁNAT még egyszer, és ezerszer.
De nem gondolják, hogy már elégszer bűnt bántunk? Nem gondolják, hogy megbűnhődtünk már ezekért a gaztettekért? Szálasit felakasztották. Azon nácikat akiket tudtak elfogtak, a többi öngyi lett. MIT AKARNAK MÉG?
Amit ellenünk követtek el az el van feledve. Tőlünk ki fog bocsánatot kérni? Tőlünk sosem kér senki bocsánatot? Ismétlem, akkor veszek részt bármiféle holokausztkodásban, ha megtanuljuk legelősszöris magunkat becsülni, ha annyi önbecsülésünk sincs, hogy magunkért kiálljunk, hogy állhatnék ki más népek szenvedése ellen?
Az Isten verje meg, azért legyen már egy egészséges nacionalizmus mindenkiben. Amíg ötvenhatról parlamenti képviselő olyképp nyilatkozik, hogy fasiszta csőcselék randalírozása volt az egész, addig nem tudok teljes átérzéssel a holokausztra emlékezni, bocsásson meg a világ...
Ha a holokauszttagadás bűntett, akkor a kommunistakegyetlenkedésektagadása mi? Bocsánatos bűn? Németországban beperelnek ha tagadod a holokausztot, nálunk meg olyanok hozzák a törvényeket, akik tagadnak egy másfajta totalitárius terror elleni felkelést.

bazalt 2008.01.28. 15:31:31

Róbert bácsi 2008.01.28. 15:12:34
"Nem kellene összekeverni a szezont a fazonnal..."

Hát nem is! A "négy-öt-hatszázezer zsidó" deportálásához miért is kellett másfél millió magyar? Zsidónként cserélték a személyzetet a pályaudvaron vagy mi? A mozdonyvezetőt kilométerenként váltották? A "teljes magyar közigazgatás"-ban mondjuk a mezőgazdasági részlegnek mi köze volt a dologhoz? A "nagyobb tömegek befogadására alkalmas intézmények munkatársai"-t is percenként cserélték? És mi lenne ha "mernénk őszintén belenézni a tükörbe" és azt mondanánk hogy apáink bűneiért nem mi vagyunk a felelősek? Azok meg aztán különösen nem, akiknek még az apja, nagyapja SEM csinált semmi rosszat!

gabber 2008.01.28. 15:32:00

Ez szerintem egy jó kezdeményezés. tömör, világos, közérthető. nem a világ problémáinak sematikus ábrázolásáról szól, mert az a történelemórák, a tanárok, családok feladata. Ha azonban ők ezt nem végzik el, legalább a szegény gyerek annyit tudjon, hogy bármikor megtörténhet vele is. Don kanyarról ne prédikáljon aki nem volt ott, ne zsidózzon aki nem ismer egyet sem, és ne elemezze a közel-keleti helyzetet aki nem lakik ott. Nekem az a véleményem, ami itt van az ennyi, nem kell mögötte plusz tartalmat keresni, vagy akár odavetíteni.

roots and culture 2008.01.28. 15:32:11

Ja és a kedvenc kérdésem az Ötödik pecsétből:

Öt perc múlva meghalsz és rögtön újjászületsz. Válaszhatsz, hogy azok között akarsz lenni, akik a fegyvereket fogják, vagy azok között akik a metrón ülnek/lakásban laknak?

Avagy Tomóceusz Katatiki leszel vagy Gyugyu?

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 15:40:55

roots and culture: a kedvenc filmem a témában!!! hogy a Latinovits milyen meggyőzően és tenyérbemászóan játszotta az "entellektüell nácit"! ha nem magyar a film és a közeg amiben játszódik tuti kap néhány oscar-díjat (legjobb férfi mellékszereplő pl.)

Muad'Dib 2008.01.28. 15:42:21

tomcsi71 · tomcsi71 2008.01.28. 15:17:05
Ez így van, de ez nem ok arra, hogy valakit/valakiket szeressenek. Franciákat nem küldtek KZ-be, de ettől még én nem vok automatikusan náci, ha az ellenérzésemet fejezem ki bizonyos viselkedések iránt. Mert, ha mindenkit szeretni kéne, akiknek volt már nagy tragédiájuk, itt mindenki imádna mindenkit. (Ami persze szép lenne, de soha nem lesz így).
Elég téves azt hinni, hogy a bűntudat miatt szeretni kell bármit is tesz a másik. Ez nem így működik, de sajnos ezt próbálják lenyomni a torkunkon...
És ez amit írok, nem zárja ki azt, hogy nagyon sajnálom az áldozatokat

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 15:44:00

csak nem vége a munkaidőnek? mindenki megy haza... kösz a vitát... legalább nem a proszatatámra, hasnyálmirigyemre stb. gondoltam ebben a időben...

Róbert bácsi 2008.01.28. 15:57:40

Kedves Kampfer, félreértesz. Egy szóval sem írtam, hogy bárkinek bármit másként kellett volna csinálnia... (Bár lehetett volna...) Azt írtam, hogy ideje lenne őszintén szembe néznünk azzal, hogy a második világháborúban mi voltunk a rosszfiúk... Hogy mi magunk (is) tehettünk mindenről... A bombázásokat mi magunk idéztük a saját fejünkre... Ha (!) nem támadjuk meg mondjuk a Szovjetúniót és az Egyesült Államokat, ha nem lépünk hadba Németország oldalán stb. De nem erről írtam, hanem az őszinte szembenézésről és tudomásul vételről, ami után nincs felhánytorgatása óvodás durcássággal a bombázásoknak, meg annak, hogy mások is szenvedtek stb. Ezt a kollektív nemzeti infantilizmust kellene végre kinőnünk, hogy minket mindig és mindenki csak bánt, mi nem tehetünk semmiről... Nem igaz. Meg kellene tanulnunk felnőtt módjára szembenézni a történelmi tényekkel, azokból levonni a következtetéseket és tanulságokat, és aszerint alakítani tovább az életünket.
Én csak ezt szerettem volna mondani...

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 15:58:15

Muad dib: bevallom én tényleg filoszemita vagyok, de nem a sajnálat, hanem az irigység miatt... azt el kell ismerni a zsidókról, hogy amit az elmúlt néhány ezer évben kibírtak az elképesztő... az élni és megmaradni akarásuk hódított meg... nekem a legdöbbenetesebb a jom kippuri elköszönésük a zsinagógából kijövet: "Jövőre Jeruzsálemben"... mad kétezer évig esély nélkül ismételgetni ezt a mondatot... aztán megcsinálni Izraelt (és lehet mondani hogy kellett hozzá a holokauszt, de ne tagadjuk le hogy az 1880-as évek óta cionista nemzedékek nőttek fel Palesztinában és ezek a szabrék megvédték, amit nekik ítéltek 6 arab ország támadásával szemben)... mindig azon gondolkozom el hogy mi lenne velünk akár csak 50 év államiság nélkül? hányan maradnánk mi magyarok? ezért vélem úgy hogy bizony van mit tőlük tanulni (összekapaszkodást, segítségnyújtást a közösséghez tartozóknak, szívósságot...) Meg a Közel_kelette is úgy vagyok, mint a spanyol bajnoksággal... nem az én ügyem de azért a nekem legszimpatikusabb csapatnak szurkolok (Atletic Bilbao - éljenek a baszkok) és inkább a szidók, mint az arabok...

ghost 2008.01.28. 16:01:15

szeretném látni a 445.000 zsidó születési anyakönyvi kivonatát akit elvittek..
számokkal dobálózni bizonyítékok nélkül 6x év távaltából elég baromság..

a történelmi "bizonyítékok" meghamisitásáról és az abból profitálókról meg van némi fogalmam..

és nekem is elegem van abból hogy az adómból fenntartott állami tv-ket használják propaganda csatornának a holokauszt biznisz hiénái..

Róbert bácsi 2008.01.28. 16:06:02

guztizia
önbecsülésünk akkor legyen, amikor már önismerettel rendelkezünk... mert akkor már van mire... amúgy meg azt gondolom, hogy nincs egészséges nacionalizmus... a nacionalizmus önmagában, jelző nélkül áll és beteges... patriotizmusnak hívják, amire talán gondolsz... amit meg írsz tökéletes példája annak, amiról a bejegyzésem szól: mint az óvodában... :)) sajnos...

Töppedt Medve 2008.01.28. 16:06:15

Tomcsi71: Te egy ostoba barom vagy. Most mondtad, hogy nem vagy zsidó, csak filoszemita vagy -tudom mit jelent, nyugi-, azt hiszed, hogy ők ettől jobban elfogadnak? Te ettől számukra csak egy koszos goj leszel, aki törleszkedik feléjük. Isten hülyeséggel vert téged, ez a te kereszted.

komment 2008.01.28. 16:08:28

annyira unom h magyar oldalakon mindig leplezetlenul rasszista es antiszemita kommentarokkal talalkozom, mintha semmi sem lenne termeszetesebb.

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 16:10:40

ghost te nagyon nagy ááááá! inkább csak annyit mondok hogy ez a 445 ezer a korabeli (nem a "komenista zsidóbérenc") magyar hatóságok vagonírozási adataiból van (a M. Kir. Csendőrség és a vasút szállítási jegyzékeiből)
Megvan milyen jelzőt kerestem tudatlan, ostoba fasz!

roots and culture 2008.01.28. 16:17:42

ghost:
Sajnos nincsenek nálam az anyakönyvi kivonatok, de ha ellátogatsz a budapesten kívüli településekre akkor elkérheted az önkormányztatoktól és hitközségektől. A 4-5 százezer közti becslés reális. Ahogy a IIvh áldozatainak száma megközelítőleg 50 M.

Ezen miért kell vitatkozni? Nem mindegy?

gustizia 2008.01.28. 16:20:28

...Ha nem támadjuk meg a Szovejtúniót és az USA-t és nem lépünk be a németek oldalán, akkor ronggyá bombáznak minket a németek, megszállnak, mint annak a rendje, és a lengyelek sorsára jutunk...
Nem voltunk abban a helyzetben, hogy eljátsszuk a semlegest.( pl. Bukarest, amint átállt Románia a szovjetekhez, kapta a bombázást rendesen a németektől...)

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 16:22:00

töppedt medve: látod ez van... én nyalok nekik... bár lakóhelyemen nem él egy se ma már - köszönhetően elvbarátaidnak... egyébként a te nagypapád is nyilas volt mint az enyém? - az ország seggelukában (Bp.) - ahol még van olyan hogy zsidó közösség - meg kb. kétszer van dolgom egy évben (akkor is általában a Rákóczi Szövetség ügyében)... nem tudom hol és mikor lenne alkalmam törleszkedni... egyébként számomra egyetlen zsidó elfogadása fontos, azzal meg azt hiszem nem lesz baj (talán rémlik még az életrajza: bethlehemi szültésű, názáretben nevelkedett, szakmája szerint alighanem ács... Józsua nevét adták neki, bár Jézusként ismertebb)...

roots and culture 2008.01.28. 16:27:35

Törpemedve:
Képzeld napi szinten azon dolgozom, hogy a nem-zsidók ne érezzék magukat bántva, abban a tévhitben, hogy a zsidók lenézik és koszos gojnak tartják őket mert ez a többségre nem igaz. Vannak ilyen zsidók meg vannak olyanok. Ahogy vannak ilyen olyan keresztények akik keresztes háborút hirdetnek és vannak akik nem. Vannak muszlimok akik felrobbantják a másikat és vannak akik nem. Ha leszámolsz azzal a félelmeddel, hogy Téged kirekesztenek és lenéznek egyrészt nem leszel kirekesztve és lenézve másrészt Te sem fogsz kirekeszteni, lenézni. Bárcsak a Mazsihisz is meghallaná ezt...

Kampfer 2008.01.28. 16:30:26

Szerintem azt világosan látni kell, hogy a '30-as évek végén, '40-es évek elején szinte adott volt, hogy Magyarország a Tengely oldalán száll háborúba. Egyrészt mert a német katonai potenciál így vagy úgy de érvényesítette volna az akaratát, s akkor sokkal hamarabb járunk talán még rosszabbul, másrészt azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a Tengely ellenségei jobbára azok az országok voltak, akik kb. 19 évvel azelőtt szépen megszívattak minket s a szemükben csak mint "turáni faj" léteztünk! Most nem Clemenceau-t idéztem, de ő sem különb! S igen, nézzünk végre magunkba! Azok az államok, akik jelenleg meghatározzák az európai közgondolkodást (trendet), a történelem folyamán az ellenségeink voltak!
Róbert bácsi!!! Egy szart gondolom, hogy rosszfiúk voltunk!!! NEM VOLTUNK ROSSZFIÚK! Egyszerűen katonai értelemben elvesztettük! Tudod mit? Soha az életben nem fogom magam s a népem rossznak tartani, pontosabban nem emiatt! Egy büdös jenkit nemcsak rossznak, de hazug, álszent élősködő suttyónak tartok, ő meg nem érdekel minek tart, azt sem tudja hogy létezem.
Nem azért kell ezeket a dolgokat megbeszélni, mert valakik így gondolják, hanem azért mert ez lenne az érdekünk! Egyébként én úgy gondolom, hogy erre ma itthon semmi esély, de próbálkozni lehet, sőt kell! Viszont a mindenkor regnáló hatalom felelőssége, hogy ezt a vitát tárgyilagosan kezelje, nem pedig úgy, hogy ha egy zsidó vagy jenki elböffenti magát, akkor az ország egyik felét szépen lefasisztázom! S ebben azért a zsidó kötődésű egyik pártunk élenjár!
Üdv!
Kampfer

tomcsi71 · http://tomcsi71 2008.01.28. 16:31:06

egyébként tudjátok mit utálok még a holokausztban? ha egy rendes kóser sóletet akarok enni vagy tökölődöm egy napot vagy méregdrágán Pestre kéne menni... a nagyobbik lányom néptáncos egy bukovinai székely csoportban... tanulnak néha érdekeseket (moldvai, szerb, sváb táncokat) de egy klezmeres jiddis táncházat nem lehet összehozni... szóval nem csak a deportálás ténye és az embertelenség, hanem az otthonom kultúrális sokszínűségét, édekességét megrabolták...

gustizia 2008.01.28. 16:39:32

Azt a vonulatát támogatom az egésznek, miszerint a zsidóság meghatározó arculata volt a magyarságnak a holokauszt előtt. Kiszakításuk így e nemzet sorvadását, a kultúra szegényedését segítette elő, amit a bolsevizmus csak tovább fokozott. Ez talán a legtragikusabb, amit az adott emberi sorsok csak tetéznek. Ettől függetlenül az orrba-szájba holokausztozást továbbra is elutasítom. Ugyanúgy ahogy a vérmagyarkodást is. Csak akkor tényleg legyenek helyén a dolgok, és oké, legyen akkor patriotizmus.

roots and culture 2008.01.28. 16:39:55

Kampfer:
Világosan kell látni, hogy adott, hogy a XXI.század elején a jóléti országok bután vagy korruptan vagy sehogysem segítik az afrikai országokat. Adott, hogy Kína leigázza és kulturálisan megsemmisíti Tibetet.
Soroljam. Nem a népek a rosszfiúk, hanem az egyének akik benne vannak és a tohonyaságuk és anyagi mohóságuk miatt nem az emberi faj sorsával törődnek hanem a saját jólétükkel.

Szerintem adott, hogy segíteni lehet másokon. Szerinted?

Kampfer 2008.01.28. 16:48:28

Roots! :)

Nincs gond azzal, amit írsz, igazad van! Egy kérdés: hogyan tudnád Te segíteni jelenleg akár Tibetet, akár az afrikai államokat? Még úgy is érdekes lenne a helyzet, ha itthon alakulna egy párt, amely ezért a célért küzd s szénnényerné magát a választásokon! S a magyarság mindent megtett ezért! De továbbmegyek! Szlovákia ugyanerre az útra lépne, ott is nyerne egy ilyen párt, kormányra kerülne s a magyar kormánnyal egyetértésben elkezdene ezért lobbizni nemzetközi porondon. (Tudom abszurd, de miért ne...) Nos, szerinted mekkora lenne az érdekérvényesítő képességünk? Szerintem vastagon konvergálna a nullához! De ha még pl. Németország is erre az útra lépne, akkor is fújhatnánk, hiszen a jelen világgazdasági helyzetben már nem jelentünk (még így együtt sem) gazdasági, politikai, katonai potenciált. Érted mi a gondom? Nem lenne érdek, amit ezzel szolglánánk! A multinacionális tőkének s a globalizált világgazdaságnak semmi szüksége egy konszolidált Afrikára, egy megrendült Kínára, vagy egy társadalmilag teljesen konform kelet-Európára! Viszonylagos stabilitás és olcsó, politikailag kiszámítható régió kell nekik. Ez a cél, ezt próbálják elérni. Nem nagyon tudunk ebbe beleszólni sajnos!
Kampfer

Róbert bácsi 2008.01.28. 16:49:36

Kedves Kampfer,
sajnos baromira senkit nem érdekel, hogy te mit gondolsz a rosszfiúságunkról... Pontosabban, attól még, hogy te azt gondolod, hogy nem voltunk rosszfiúk - sajnos még azok voltunk... Katonai, politikai, emberi értelemben... De ettől még nem hinném, hogy akár magadat, akár a népünket rossznak kellene tartani. Nincs ok-okozati viszony az állításaid között, csak tomboló érzelmek... Erre írtam fentebb, hogy óvoda... :)
És ebben kellene tudnunk változtatni. De addig, amíg gond nélkül leírod, hogy "zsidó kötődésű egyik pártunk" - addig elég távol vagy bármiféle változtatástól - és sokkal közelebb a "rosszfiúkhoz"... :))

Muad'Dib 2008.01.28. 16:50:29

tomcsi71 · tomcsi71 2008.01.28. 15:58:15
Viszont ebből amit írtál kitűnik, hogy nem véletlenül viseltetnek ellenérzéssel az irányukban. Ugyanis beilleszkedésre képtelen, arrogáns csoporról van szó. És valóban lehet a kitartásukat dícsérni, de ha te pont ezt szereted bennük, akkor engedd meg, hogy itthon is legyenek olyanok ,akiknek a magyarság a legfontosabb és leszarják a többiek mit gondolnak/mondanak. Vagy ami náluk pozitívum, az itt negatívum? Hogy van ez?

Kampfer 2008.01.28. 16:53:33

Róbert bácsi!

Idézet volt egy másik fórumon egy zsidó kommentezőtől! Izraeli hölgy magyar származással, itthoni belpolitikai viszonyainkat taglalandó...! Neked is azt tudom csak mondani: olvasás! Ja, ha nevén nevezzük a dolgokat, pártokat, akkor rosszfiúk, óvodások, nácik vagyunk?
Tudod mit? Akkor az vagyok. Csak hogy boldog legyél és bölcs maradj!
Kampfer

gustizia 2008.01.28. 17:05:51

Engem sajnos baromira nem érdekel az, hogy akkor adott helyzetben rosszfiúk voltunk. Az meg egyenesen büszkeséggel tölt el, hogy nem a szovjetek oldalán léptünk hadba. Ez van. Mostmár ugye jófiúk vagyunk? Vagy még mindig él a kollektív bűnösség tana?

tomcsi71 2008.01.28. 17:07:07

Muad Dib: szerintem ott nem illeszkedtek be ahol nem hagyták őket... Magyarországon volt kb. 50 nagyon jó évük... nekünk magyaroknak meg lett ettől: Teller, Szilárd, Neumann, Kármán, Wiegner... Szerb Antal, Rejtő Jenő, Nagy Lajos, Radnóti Miklós, Kertész Imre... Kellér Dezső, Somlai Artúr stb....
szerintem mi is gazdagabbak lettünk meg ők is jól jártak... egy darabig
Egyébként ki mondta hogy nem a magyarság a legfontosabb? Csak én úgy látom gazdagabb (kultúrálisan) és talán kevésbé frusztrált magyarság lenne a mai ha másként alakul 1920-44 között...

roots and culture 2008.01.28. 17:23:50

Kampfer:
1. Azt tudom tenni pl. Tibetért, hogy elmondom az embereknek, hogy milyen sorsa van a tibeti népnek. Ha valaki megérti és van további kapacitása akkor lépéseket tud tenni, hogy javulhasson a helyzet. Ez egy folyamat, és mint minden folyamat az egyénektől indul el. Ha emlékeztetem az embereket a Holokausztra / a tibeti nép sorsára akkor talán nem felejtik el és amíg nem a történelemkönyvek poros széljegyzeteibe kerül be egy nép sorsa addig van remény egy kultúra megújulására és fennmaradására.

Ezért kell emlékezni és emlékeztetni és vitatkozni . Mert amíg gazdasági rendszerek, társadalmi berendezkedések, államformák, államok, jönnek és mennek addig semmi gond, de ha népek és kultúrák vesznek el akkor az emberi faj sokszínűségéből és különlegességéből veszítünk el - mi mindnyájan - egy egyszeri és megismételhetetlen darabot.

A magyarság vagy bármely kulturális közösség akkor lehet erős, ha hitelesen, befogadóan, holisztikusan közvetíti a saját kulturális örökségét a világ felé (az hogy elvesztett vagy megnyert x háborút vagy milyen a pillanatnyi államformája az senkit nem érdekel).

Mindig az egyénből következik a kiindulási pont. Ha az egyén elfogadja, hogy mások másképp gondolkoznak és senkinek nincs igaza sőt továbbmegyek ha elfogadja, hogy a világ minden emberével közös célja van (élni) akkor az érdekek is közössé válhatnak.

Csak ehhez olyan egyének kellenek akik nem önző érdekek alapján vezetnek közösségeket, országokat, hatalmakat. Nem Szlovákián vagy Magyarországon múlik, hanem az rajtunk, az embereken.

Kampfer 2008.01.28. 17:36:15

Roots!

Az elmélet teljesen helyes! Én a gyakorlati oldalára próbáltam rávilágítani! Gondold végig: egy magyar ipartörténeti legendát (PG - DR Rt.) nem tudtunk megmenteni a dózertól, hisz csak annyi történt, hogy néhány éve egy gazdasági tárca (igen, az a párt vezette akkor is) lehetetlen helyzetbe hozta, tönkretette, majd a telket eladta a tesco-nak, s ott ahol egy ipartörténeti fogalom, a magyar repülőipar bölcsője s éltetője létezett, most majd egy tesco lesz felhúzva. Ez közel sem lett volna akkora tétel, mint egy nép történetére felhívni a figyelmet! Itt egy céget kellett volna megmenteni. Nos, ez is azonnal elbukott egy minisztérium s egy kollaboráns cég pénzügyi érdekein! Akkor hogy szállna szembe bárki is egy olyan gazdasági (s persze katonai és politikai) potenciállal szembe bárki is, mint Kína? De ettől függetlenül amit írsz, abban ott az igazság! Csak a gyakorlati megvalósítása nehéz. Akinek az emlékezetébe akarod vésni mindezt, az már megkapta elégszer! S már inkább az ellenkező hatást váltod ki belőlük!
Tomcsi!
Azért a Kertésznek az a beszólása, hogy ő a jobboldali kormány idején bepakolt bőrönddel volt itthon, eléggé visszatetsző volt s hiteltelenné tette! Ugyan ki a fene akarta itt őt bántani? Ez a hisztériakeltés baromira nem használ sem a zsidóknak, sem a magyaroknak! Ennyire nem kellett volna marketingelnie...
Kampfer

roots and culture 2008.01.28. 17:43:49

Kampfer:
Igen az elmélet nagyon szép és ha egyre többen teszik fel maguknak naponta legalább 1x azt a kérdést, hogy mit tettem ma ezért az elméletért akkor szépen lassan változhat a helyzet, ahogy figyelembevéve az elmúlt néhány ezer évet változik is.

Pl. a világ egy részén már nincs halálbüntetés, vagy van vallásszabadság vagy nem az emberek 90%-a él nyomorban.

Csak szépen lassan. Ha meg addig elpusztítjuk magunk alatt a bolygót akkor is jobb lett néhány ember jelleme - done deal. Remélem nem üt visszafelé :)

léptem.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2008.01.28. 18:00:37

Nem olvastam végig ezt a rengeteg kommentet, elnézést ha valaki megelőzött. Szóval nekem elsőre azt tűnt fel, hogy a reklámokban szó nincs zsidókról, ti pedig itt azonnal zsidózásba kezdtetek. Miért is? A holokauszt pontosan annyira vonatkozik minden népcsoportra, akiket érintett, amennyire érintette őket.

Egyébként meg olcsó fogás, hogy egy archív fotóba állíták bele a mai jelenetet. Egy mai holokauszt pontosan hogy nem ilyen lenne. Érdekesebb lett volna azt megmutatni, hogy _valójában_ milyen lenne ma.

A holokauszt pedig szerintem azért említésre méltó, mert nem múlt el. Ma is masíroznak olyan fiatalok az utcán, akik viccesnek tartják az ezzel való pózolást. Nem vicces, ezt kellene megértetni velük.

És rohadtul nem összekeverendőek a diktatúra áldozatai egy népirtással. Minden diktatúrának vannak áldozatai, de ilyen népirtás példátlan a mi kultúrközegünkben. Ami Ruandában zajlott, egészen más volt, sajnálni őket is lehet, de bennünket az nem veszélyeztet. A náci holokauszt igen.

Kampfer 2008.01.28. 19:06:53

Androidus!

Úgy jött ide a zsidókérdés, hogy a fotó a filmecske végén ugye a zsidók deportálását mutatja. Továbbá olvass! Te is! A poszt végén a szerző a pesti holocaust múzeumba invitálja a népeket! Nem az összes többi népről szóló megemlékezésre, nem is magáról a genocídiumról emlékezzünk meg, mint történelmi eseményekről, vagy fogalomról. A holokausztról, vagy soah-ról, tökmindegy. Akkor lett volna ez az egész ettől elvonatkoztatható, ha a fotók nem vsak erről szóltak volna s az utalás a múzeumról nincs benne!
Továbbá, amíg politikai célokra használva ezt az eseményt nap mint nap aktualizálják ezt a kérdést, addig masírozás is lesz és antiszemitizmus is lesz, annál is inkább, mert mint már írtam ennek mélyebbek a gyökerei!
Továbbá: szerinted a holokauszt nem egy diktatúra egyik következménye volt? Javíts ki ha tévedek, de szerintem a Birodalom nem egy népi demokrácia volt...! S ahogy volt már erre is hivatkozás korábban, ez a fajta népirtás legföljebb volumenében lehet egyedi, de egyáltalán nem ismeretlen a mi kultúrkörünkben! Irtottak már ki európai vallás és kultúra nevében városokat, népeket, országrészeket! S ami Ruandában, Boszniában lezajlott, igenis veszélyeztethet s igenis teljesen ugyanaz a jelenség! Nem keverése a dolgoknak, hanem a hasonló jelleg miatt párhuzamba állíthatók! A ruandai események kapcsán még az állami szerepvállalás és szervezés is erősíti ezt a párhuzamot! Szóval szerintem csak olvasd végig a kommenteket!
Üdv!
Kampfer

gustizia 2008.01.28. 19:41:23

Jah, Androdius,a huszas években Sztálin 4-6 millió ukránt éheztetett halálra a termények szisztematikus elszállításával, kijelentve, hogy ő semmibe sem nézi az ukrán népet. Lehet, hogy nem a mi kultúrközegünkben történt ( végülis Ukrajnával éppencsak határosak vagyunk ), de én még akkorsem hallottam ukrán holokausztról, de még csak valamiféle bocsánatkérésről sem ( nemhogy kommunizmus "nürnbergi pere " ).

nemkellvagta (törölt) 2008.01.28. 20:13:37

érdekes, hogy micsoda varázsszó a holokauszt. igazi komment-mágnes, mint a homoszexualitás. persze a vélemény is olyan mint a segglyuk: mindenkinek van egy és legtöbbször messziről bűzlik. jó szórakozást.

lajoska 2008.01.28. 20:41:05

Az első holokauszt:
Mózes IV. könyve 31. rész
www.biblia.hu/biblia_k/k_4_31.htm

7. És harczolának Midián ellen, a miképen megparancsolta vala az Úr Mózesnek, és minden férfiút megölének.
10. Minden városukat pedig az ő lakhelyeik szerint, és minden falvaikat tűzzel megégeték.
17. Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden fineműt; és minden asszonyt is, a ki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek.
18. Minden leánygyermeket pedig, a kik nem háltak férfiúval, tartsatok életben magatoknak.
24. Ruháitokat pedig mossátok meg a hetedik napon, és tiszták lesztek: és azután bemehettek a táborba.
32. És vala az a préda, azaz annak a zsákmánynak maradéka, a mit a hadakozó nép zsákmányolt: hatszáz hetvenöt ezer juh.
33. És hetvenhét ezer ökör.
34. És hatvanegy ezer szamár.
35. Emberi lélek pedig: a leányok közül, a kik nem ismertek vala férfival való egyesülést, ilyen lélek összesen harminczkét ezer.
52. És mindaz az arany, a melyet felemelt áldozatul vivének az Úrnak, tizenhat ezer hétszáz és ötven siklus vala...

Folytatás:
Jozsué könyve 10-11. rész.

Meg van írva.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.01.28. 21:01:14

Egyáltalán nem igaz, hogy a kisebbségek utálják azokat, akik elfogadják őket. Ha elfogadással találkoznak, nagyon is toleránsak (toleránsabbak a legtöbb magyarnál), én ezt tapasztaltam.

hungromit · http://napigarfield.blog.hu 2008.01.28. 21:42:01

Elnézést, ha olyat írok, amit már valaki megírt előttem, de a felénél tovább se időm, se kedvem nem volt olvasni a kommenteket.

Először a videóhoz szólnék hozzá: Szerintem dícséretes az MTV részéről ilyen módon demonstrálni a deportálásokat (mégha talán tényleg hatásvadász egy régi fotóba beállítani a végén), de mindenképp jó az ötlet, és a kivitelezés se lett rossz.

Ami pedig a videók körül kibontakozott vitát és gyomorforgató kommenteket illeti, nos megjegyezném, hogy a holokausztnak valóban nem csak zsidó áldozatai vannak. Sőt, továbbmegyek, szerintem hazánk szempontjából elsősorban MAGYAR áldozatai voltak a holokausztnak, náci terrornak. Mert azok az emberek, akiket itthonról elhurcoltak megsemmisítő- és munkatáborokba, vagy a dunábalőttek egész egszerűen, azok elsősorban MAGYAROK voltak, és csak másodsorban zsidók. Itt, aki azt hiszi, hogy minden évben valami idegen nép nyomorára emlékezünk, az borzalmasat téved. Magyar honfitársainkra emlékezünk, akik vallásuk, illetve nézeteik miatt meg lettek hurcolva és embertelen módon, tömegesen le lettek gyilkolva.

És valóban, más országokban szintén történtek/történnek pogromok, genodíciumok, népirtások, amikről sokkal többet kéne beszélni. Nagy hiba, hogy azokról kevés szó esik (tessék, jelenleg is ott a példa Kenyában, a "fejlett" világ hátat fordít). És valóban Izrael egy elég agresszív, militáns ország (az ottani hadsereg nem piskóta), ami sokszor előnytelen támogatást élvez nagyhatalmaktól (elsősorban ugye USA-tól) a környező országokkal szemben, de ki a fene mondta, hogy minden zsidó egyetért Izraellel? Ki mondta, hogy az a magyar zsidó, aki magyar állampolgárnak vallja magát, az egyetért Izraellel? Csak azért mert Izrael A zsidó állam? Hát nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy ettől egy magyar zsidó (de mást mondok, akár még egy izraeli zsidó is) nem fogja elítélni Izrael rossz cselekdeteit, háborúit, csak úgy, mint egy gondolkodó amerikai is elítéli az Iraki háborút.

Remélem nem ismételtem mások hozzászólásait, és remélem akiknek ez még nem volt világos, azok most talán kaptak egy kis elemet a zseblámpába.

Kampfer 2008.01.29. 11:52:44

Nos, Kedves Gromit!

Magam reszerol koszonom, hogy megosztottad velem az alapigazsagot. Szerintem nem arrol van szo, hogy az itt leirtak ne lettek volna szamunkra vilagos, egyszeruen csak velemenykulonbsegek vannak s ugyanazok a dolgok sok emberben sokfele erzetet es gondolatot keltenek. Nem biztos, hogy ugyanazt, amit benned!
Udv!
Kampfer

Pozsi Papa 2008.01.29. 12:29:03

A filmek szerintem nagyon ötletesek és találóak. Gratula az MTV-nek (Made in USA)

Komment:

1, A Katolikus!!!! Tihanyi apátság 1211-ben kelt oklevelében már ott voltak az őseim nevei feltüntetve, ergo nem vagyok zsidó!

2, Ne hasonlítsuk össze afrikai borzalmakat, Kenyát, Eritreiát stb. a holocausttal, mert a holocaust itt történt a mi szüleink, nagyszüleink aktív vagy passzív közreműködésével. (tisztelet a kivételnek)

3, Az áldozatok Magyarországon élő MAGYAROK voltak akik vallásilag voltak mások.

4, A mai fiataloknak, tehát NEKÜNK fontos megérteni a multat, hogy a jövőben ilyen borzalom ne történhessen meg. Célok most is lennének cigányok, melegek, komcsik stb.

Gyerkek! PEACE!

DarkFuture 2008.01.29. 12:32:14

A videót elnézve eszembe jutott, hogy Izrael teljesen másképp intézi ezt a dolgot.Alvó embereket lapítanak halálra az ágyukban dózerrel, miközben falvakat tüntetnek el,Tankal lőnek köveket dobáló gyerekekre,a civil lakosságot szisztematikusan tartják elszigetelve meggátolva a segélyek beáramlását,gyerekeket ölnek,civileket bombáznak kísérleti fegyverrel,kórházak,iskolák,hivatalok semmisülnek meg,rád lőnek ha csúnyán nézel,egyszóval inkább ezen kéne elgondolkozni egy kicsit.

Pozsi Papa 2008.01.29. 12:41:03

Maestro:

A passzívitáson a következőt értettem:

Babits Mihály: "Vékesek közt cinkos aki néma..."

Persze kérdés, hogy akkor mit lehetet volna tenni. Nem akarok senkire se követ vetni, de voltak bátor igaz(i) MAGYAR emberek (köztük nagyapám)akik rejtették a szomszédot, ismerőst vagy akár ismeretlent is.

Kampfer 2008.01.29. 13:54:19

Pozsi Papa!

Be proud! Akkor Te egy igazi becsuletes magyar ember vagy! Az a sok hulye, aki ehelyett epp harcolt, az meg egy sunnyogo cinkos volt, mert nem zsidokat menekitett???
Na tudod mit? Veled viszont kokemeny az ellentetem es esetleg szemelyesen is ereztetnem Veled, mit gondolok az olyanokrol, aki szerint nagyapam vagy dedapam csak egy cinkos volt! Teszek ra, hogy nem mentettek zsidokat! Tudod loveszarok-asas, vagy legvedelmi gepagyu kezelese kozben, esetleg kibombazottak mentese kozben zsidokat menteni kurvara nehez, meg akkor is, ha Te ezt baromira nem tudod elkepzelni! Lehet a Te nagyapad mogott nem volt ket jutasi ormester, aki uvoltozte volna a parancsokat!
Szoval tudod mit? Le lehet roluk szallni! De legy te az egyetlen igaz ember ebben a nyomorult orszagban, mert a te nagyfaterod zsidokat mentett... Hat az enyem meg nem b*meg! Ettol meg ugyanugy szeretem es orulok, hogy tulelte! Veled meg kurvara nem ertek egyet...!
Kampfer

Kampfer 2008.01.29. 14:07:58

Buggy!

Na ez a valo vilag... Ez is egy resze. Ez biztos nem fert bele az mtv prop munkajaba!

Pozsi Papa!

Ja, s meg annyit, hogy csunya lenne, ha aszerint definialnank hogy ki az igaz(i) magyar, hogy ki mentett zsidot es ki nem! Vagy ki a bator es ki nem! Zsidorejtegetest nagyobb esellyel lehet tulelni, mint a jenki vadaszokra geppuskazni, vagy Il-2-esekre lovoldozni! Esetleg a ruszki pancelosokra molotovot dobalni az Alfoldon! Szoval ne te itelkezzel mar batorsag es igazsag felett! Szanalmas...
Kampfer

Caravaggio 2008.01.29. 14:23:14

Kampfer:

nagyon szimpatikus a nicked. Magáért beszél, ahogy a szavaid is.

Szóval lehet lovagolni a lövészárokásáson meg a zsidómentésen, de a dolog nem ott kezdődőtt.

Ez az egész a harmincas években kezdődött, a zsidó- és kommunistaverésekkel, a pogromaokkal, a masírozzal, a cinkos hallgatással, a szalonnácikkal és az antiszemitákkal, akik "nem előítéletesek, ugye, csak tapasztalatból beszélnek". Folytatódott a Numerus Clausus-sal, a boltok bezáratásával, a szakmáktól való eltiltással, az ellehetetlenítéssel, és lehetne sorolni... ez a folyamat majd egy évtizedig tartott, Németországban is, Magyarországon is.

Nem (csak) az a kérdés, h valaki 1944-ben bújtatott-e valakit (mondjuk a szomszédját vagy barátját vagy kollégáját, nem csak "zsidót"), hanem hogy hogyan jutott odáig a dolog. És lehetett volna tenni ellene, h idáig jusson. Például azzal, h az ilyen előítéletes *-kat időben leállítják, és nem engedik, hogy túl sokat játsszanak "halt-hendehoff-ratata-tásat"...

Caravaggio 2008.01.29. 14:28:42

Javítás:

"pogromokkal, a masírozással"

Kampfer 2008.01.29. 14:32:23

Hangya!

Hogy mit vonsz le egy nickbol, a Te dolgod, nem vitatema. Amit irsz, abban sincs hiba, de Pozsi ugye nem azt irta le, amit te! Bujtatasrol irt s szinte azzal kapcsolta ossze az igazi magyarsagot! Nos, en ezt utasitottam vissz es most is ezt teszem. Abban amit Te irtal, nincs vita koztunk. Amit erdemes meggondolni az az, hogy bar voltak mar korabban is hasonlo nepirtasok, megis az akkori atlagember (valasztot nem irok, mert ugye az adott rendszer nem igy kerult hatalomra Magyarorszagon) nem igazan alkothatott kepet arrol, mive fajul(hat) ezen torvenyek vagy intezkedesek sorozata. Akkor nem volt sem net, sem youtube, sem vhs, es akkoriban meg az ilyen merteku es volumenu deportalasok sem voltak szeleskorben ismertek (pedig ugye mar voltak ilyenek). Tovabba korabban mar irtam, hogy nem tudunk az akkori emberek fejevel gondolkodni, mert nem eltunk akkor! Nem tudjuk, mi motivalhatott egy akkori magyart, vagy nemetet vagy ukrant. Olvasni a konyvekben egesz mas, mint atelni! S Pozsi is konnyen okoskodik, hogy ki volt az igaz... Szerintem a nagyfaterom is szivesebben bujtatott volna zsidot, vagy akar mast, mintsem a Mustangokra lovoldozott volna, vagy az orosz pancelosokkal harcolt volna...! Masok voltak az eselyek... Amit o irt, most is visszautasitom! Babits sorai melle lehetne tenni ezer mast is, amelyik meg a harcost dicsoiti. Egyebkent erdekelt volna ezzel kapcsolatban Babits velemenye, de mindegy.
Udv!
Kampfer

Caravaggio 2008.01.29. 14:43:27

Na, ez már azért kicsit kultúráltabban hangzik...

Kampfer 2008.01.29. 14:50:50

Hangya!

Persze, mert amit Te leirsz, azzal nincs semmi problemam. Sem az igazsagtartalmaval, sem azzal, ahogy leirod. :)
Pozsi nagyon kiakasztott, lehet nem pontosan azt gondolta ahogy irta, vagy en nem az ertettem, amit o szeretett volna kozolni! De szerintem az ilyesmi csak melyiti az arkot!
Azt sem tartom normalisnak, hogy az egyik eroszakkal igazolnak egy masikat (lsd. a mai kozel-keleti helyzetet). Demagog es zsakutca! Egyik sem igazolja a masikat, ezert nem volt szerintem a filmben is egy esemenyhez kotni az uldozesek jelenseget. Szerintem a kanaanitaknak sem lehetett sokkal jobb, vagy a tasmanoknak sem. Ettol meg a holokauszt nem kisebb bun, csak nem egyedi. Ha ez jott volna at a filmbol, talan nem alakult volna ki ez a vita! (Bar ebben azert lehet, hogy tevedek...)
Udv!
Kampfer

janko 2008.01.29. 19:03:25

Nagyon hosszúnak és a megítélések különbözőségén alapul a nézetem amit, ha valakinek nem is felellne meg azt állitom ez az EMBER aki kevés kivétellel szadista hajlamait éli ki, ha módja nyíllik rá. A világ történelme,a vallásos leirások, pl. Biblia az ember csoportok egymás elleni háborúikról szolnak.Lehettek eszmék, vallások, melyek az emberek egymás iránti lojalitását hirdették, mindig akadt olyan személy akinek nem ilyen volt a mentalitása, igy e személy mögé nagyon gyorsan csatlakoztak, követve a vezéregyéniség bármely -izmusát-. Meghirdették a harcot, az őket nem követők ellen. Koromnál fogva átéltem és ma is átélem az EMBERBEN rejlő szadizmus megnyilvánulásait. Mig kettő ember él e földön ez nem fog megszűnni! Egyre inkább fokozódik. Az elidegenedés világát éljük. Ma az egy fedél alatt élő korosztályok,csak kényszerből élnek egyűtt, nem kell a szülő, mert nem tud a gyorsan változó világgal együtt haladni, igy nyűggé válik. És ez forditva is igaz! Vidéki ember lévén nagyon keveset ismerek a felnövekvő un. rokonságból,vissza inkább igaz. A szadizmus egyik ága a GYÜLÖLET. Mindegy miért, de mivel Én neki nemvagyok szimpatikus, ezért talál olyan tulajdonságomat amiért gyülölhet. Ezt közli azzal akivel Ő szimpatizál, így már kettőnek vagyok unszimpatikus,ez tovább szaporodva, már az Ő köréhez tartozók gyülölnek és igy tovább. Ha most ÉN is igy cselekszem, már létre jött a két tábor. És ha ezt kivetitjük, akkor két ember mögött, két tábor osztja meg az országot. Esküszöm 80 %-a nem tudja miért ehhez vagy ahhoz tartozik. nem is érdekli, fontos, hogy az Ő szájaize szerint harsogjon. Így csak szikra kell, hogy beinduljon a konfliktus helyzet és kész a helyi csoportok közti, majd egyik félhez, amásik félhez csatlakozás. Polgár háború,de nem fűzöm tovább.
Ki út nincs. Nem is lehet. A globalizációnak nem lenne értelme, a MAMMON nem engedi, hogy az emberek megszabaduljanak ennek a téveszmének elnyomásától. Sajnos az emberiség nagy része ebben a betegségben szenved! Nem számit a hovatartozás,nemzet, faj, vallás.

sgdfkz 2008.01.30. 17:34:50

Valaki kitörölte a hozzászólásaimat,biztos túl jól megmondtam a dolgokat.

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2008.01.30. 20:41:34

Egy: Ha egy kicsit belekavarunk a történelem pöcéjébe, akkor kiderül, hogy a ma emberének nincs szégyenkezni valója sem a múlt, sem a jelen miatt. Annak ellenére, hogy politikusaink egy része ezt a szégyenérzetet szeretné erősíteni.

Kettő: A történetnek nincs vége, s éppen azok leszármazottai tesznek róla, hiszen a holokauszt áldozatok fiai és unokái álltak elő újabb követeléssel a németek elé mondván: hogy ez lelkileg mennyire megviseli őket, meg ilyesmi.

Szó sincs arról, hogy..., de azért elgondolkodtató, hogy a nagyszülők, szülők szenvedéseiből egyesek miként csinálnak üzletet.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.01. 19:55:47

Igenis hangoztatni kell mi történt a fiatalok miatt akiknek fogalmuk sincs milyen volt mikor éjjel rájuktörték az ajtókat és másnap már egy táborban topogtak egyszál semmiben várva a megváltó halált.Emlékezni kell a holokausztra hogy a mai fiatalok ne higyék azt hogy milyen jó muri volt, mert ilyet is hallottam már.Meg kell mutatni, éreztetni kell hogy nem népcsoportok voltak veszélyben hanem mindenki akire rámutattak mert nem volt egyenes a füle vagy görbe volt az orra.Meg kell mutatni hogy teis egy marhavagonban fohászkodtál volna a gyors halálért, vagy később a rokonaid rothadó teteme mellet, ahol kisgyermekek látták a szüleiket meghalni de nemtudtak sirni mert annyi erő sem volt bennük.Igenis meg kell mutatni mi volt a holokauszt hogy soha többet ne történhesen meg!

Doktor Rossz · http://rosszdoktor.blog.hu 2008.02.02. 09:03:15

A rio-i karneválon most betiltották egy tánciskola holokausztos performanszát, ahol lesoványodott halottak felett egy Hitlernek maszkírozott táncos ropta volna a táncot....

Oregon (TM) 2008.02.03. 11:04:25

Szerintem ez reklamnak, pr uzenetnek szar. Persze nem is ez volt a cel, csak kellet meg egy medium ahol lehet ajvekolni.

ps: es gondolkodom

szilas 2008.02.07. 23:11:31

Róbert bácsi!

Az én nagyapám 44-ben munkaszolgálatos volt meg van a katonakönyve.
Nem értem miért kellene nekem bocsánatot kérnem!!?? Undorító ez a holocaust business.
52-ban meg elvitték a nagyapám a gulágra...

szilas 2008.02.07. 23:35:14

Egyébként meg felháborító ez a kettős mérce! Cigánybünőzés nincs, csak egyének vannak, de a holocaust az egész magyarság bűne. Aha.

xcerazes · http://dark.blogol.hu 2008.02.08. 01:14:58

úristen, a feledés homályába fog merülni! senki sem fog tudni róla!
mindenhonnan ez folyik, miért kéne újra súlykolni az emberekbe?
ezektől a videóktól aztán nagyon átéreztem a holocaust-ot.
igen, én egy rohadék, irónikus, radikális gondolkodású(nem, nem olyan értelemben) mocsadék vagyok.

PÁLOS TREND - palostrend · http://www.palostrend.hu 2008.02.09. 21:10:50

DÓZISKOLA - ZSIDÓ KOLA...

Benne minden mi marcangolja.
A májam, a lépem, drága vesém.
Éveimet viszi, eszi herém.
RÉMmé „maszkír” bőröm a prém.
Miközben eme kóser báj,
Nyaktól le is kínzón fáj.

DÓZISKOLA –ZSIDÓ KOLA...
Benne minden: AGY mosás.
Máriára! – ukász: - Dukász!
Árpád sávra – nyilasozás!
Neveimet veszi. Tesz a keresztre.
Vesztemre tör – éjjelente. S…-
Fegyvernek látszik: csillag a jele!

DÓZISKOLA – ZSIDÓ KOLA...
Benne minden mi mű, cukor, máz.
Regéinket rágalommá summáz.
Döglégyként köp becsületre…
Pajeszt pödör – „SÍR” emlékre.
Úgy verve minket agyba-főbe
Hogy velünk virít a DICS fényébe.

DÓZISKOLA - netovább
Megtörlek, ócska, bűzlő galád.
Mert hadszíntérről szintézissé
Színre lépnem csak így lehet
Misszió ez de messze visz…
Mert túl közel a hideg LEL!!!
Ha még célszalagunk átszakítva
Kéz a kézben is vérzünk el!...

palacio 2008.02.09. 22:23:43

Teljesen rendben vannak a filmek. Ötös

cincin66 2008.02.10. 14:42:41

Biztosan érdekes a Talmud, szeretném olvasni, de nem tudok arameusul. Segítenétek megtanulni? Hogy fogjak hozzá?

cincin66 2008.02.10. 14:45:34

Bocsi, ez kicsit off volt, Andie, ill. Töppedt Medvétôl kérdem.

Kati 2008.02.11. 19:05:39

Igenis kellenek a filmek, és emlegetni kell a Holocaustot, mert az emberek többsége számára csak egy szót jelent valódi jelentés nélkül. Persze a hasztalan ismételgetés nem viszi előre az ügyet, de kérdezd meg a most 15 éveseket (és ne a fővárosi gimnazistákat) hogy mit tudnak a Holocaustról és szinte biztos vagyok benne, hogy sokan elsírnák magukat a válaszokon.

Kampfer 2008.02.12. 11:42:21

Kati!

S kerdezd meg gyanazokat, hogy gimiseket, mit tudnak az altalanos allampolgari jogokrol, kotelessegekrol! Vagy akar a Turul legendarol! Esetleg az Aranybullarol! Elarulom Neked: szinte semmit! A tokio hotelrol bizosan mindent, de masrol alig valamit! Emiatt a holokauszt meg nem kulonleges!
S a landeszman mit tud szerinted a tasmanokrol, a guancsokrol, vagy arrol a kb 10 filippino hegy torzsrol, akik naluk sokkal rosszabbul jartak? elarulom Neked: semmit! Mert nem is erdekli! Tesz rajuk, mert semmi erdeke tudni roluk! Az ormenyekrol mar tud, mert ugye ezeket hozzak fol altalaban peldanak. De ennyi!
Ami pedig az altalanos kommunikaciot illeti, ha azt mondod nekem, hogy az ilyen propagandanak az ismeretterjesztes a celja, s nem a buntudat-keltes, es az esetleges szimpatiaebresztes a zsidosag irant, akkor szerintem nem mondasz valot! Tovabba ismet kibujt a szog a zsakbol, mert ennek a filmnek a promo szerint epp az lenne a celja, hogy barmifele gyuloletkeltest vagy megkulonboztetest elutasitson. Nos szerintem epp nem ez jott le belole, hanem ismet egy soah-prop anyag! Ezzel pedig mar igencsak telitett a piac!
Egyebkent pedig tenyleg erdekelne, hogy ki a fene kerdezte meg egy 20-as, 30-as evekben elt nemet, olasz vagy magyar velemenyet? S ki vetette fol annak a megoszto politikanak a felelosseget, amely egy ilyen haboruba taszitotta a vilagot? Mert ugye az a politika gyartatja most az ilyen "ismeretterjeszto" filmeket is...
Kampfer

Kampfer 2008.02.12. 11:43:24

jav: ...kerdezd meg ugyanazokat a gimiseket, hogy...
Bocsi a sajtohibaert! :)
Kampfer

múvemáccsó 2008.02.12. 13:12:50

az MTV "társadalmi célú hirdetései" mindig tök jók:


lsd a lengyel prosti, akihez jönnek a "vendégek", miután bemutatta a "lakását".


az Aids-esek.

hatásosak, mégsem bele a pofádba, szájbarágósan - mint a magyar: adj pénzt, hogy ne altassuk el a kutyust.->már nem is emléxik rá az ember.

cincin66 2008.02.12. 14:08:04

Kampfer: valszeg igazad van, sajna többnyire tleg szte semmit. Noha a 'top 10 kv' ( v 100 ? ) között 'A pál utcai fiúk' ill az 'Egri csilllagok' állítólag elôkelô helyen végzett, ismerek olyan srácokat, akik szerint mindkettô "dögunalom" ( sic! ). Hogy az Aranybulla nagyjából mint Magna Charta, mindössze 7 év különbséggel - pfff, egyikrôl se. Abban - a kommentelk alapján - tök igazad van, úgy tünik, nem jött át. DE: "ugyanolyanokkal mint mi" - ez, úgy tünik, még neked sem. Mármint az, h hogy lehet, hogy egy kultúrnemzet, Goethe, Schiller, Bach, Händel, stb. nemzete, no nem csinálta, de 35 v hány % szavazatot adott a náciknak, akik könyveket égettek. Mármint az, h elgondolkodjunk azon, h "ugyanolyanokkal mint mi". H eljussunk oda, h ne történhessen. Ehhez meg kell érteni, hogy volt lehetséges az a 35 v hány %? De ilyesmit nem láttam a kommentek között. Off: kár, h sem Andie, sem Töppedt Medve nem járt erre két napja, nemtom hogy lehetne megtanulni arameusul legalább olvasni.

Kampfer 2008.02.13. 11:10:46

Cincin!

Udv!
A kerdesedre sajnos nem tudom a valaszt. En anno evekig kerestem a Meinkamp-ot, hogy el tudjam olvasni. Mindenki csak hivatkozott ra, meg fujolta, gondoltam elolvasom. Nem bantam meg, most mar velemenyt alkothatok rola! Aki meg nem olvasta, csak fujol, az meg magat minositi...
Szoval tenyleg nem tudom, hogy a Talmudot hogy lehetne elolvasni, vagy hol lehet valoban hiteles forrasbol hozzajutni. A neten errol nem talaltam komplett infot, kiemelt reszeket csak.
Ami viszont a masik megallapitasodat illeti, nos atjott nekem az "olyanok, mint mi" uzenet! Nagyonis. Csak en mas szemszogbol nezem a dolgokat, mint az ma Magyarorszagon "szalonkepes". Ugyanis nem veletlenul nyertek anno a nacik! Nem veletlen, hogy a Weimari Koztarsasagot a nemetek nagy resze megvetette es azt csak a szovetsegeseket kiszolgalo babnak tartotta! Tovabba azt se felejtsuk el, hogy ez abban a korban tortent, amikor szerte Europaban follangoltak a nemzeti, soviniszta mozgalmak, amikor a nemzetallamok letrejottek (vagy letrehoztak oket, ugy mint itt korulottunk), illetve elhibazott bekediktatumok miatt kozos allamokba kenyszerultek. A nemetseget megalaztak, elvettek meltosagukat, sot, a beke utan ugye meg lengyel agresszioval is(!) szembe kellett nezniuk! Szabadcsapatok harcoltak egymassal, nem letezett egyseges nemet kulpolitika, gazdasagpolitika, csak egyseges nemet almok es jovokep. Mindez itthon is megvolt, ne felejtsd el! Csak ugye nekunk nem volt meg az elegendo katonai, gazdasagi es politikai hatalmunk mindehhez. De a celok itt is meg voltak, nem is veletlenul kerultunk az adott oldalra! Emiatt is irtam korabban, hogy nem erzem magunkat ezert rosszfiuknak! Az adott tortenelmi helyzetben nyilvan nem allhattunk a szovetsegesek oldalara! Ezt egyszeru katonakent meg a nagyapam is igy latta! Tovabba szerintem a vilaghaborut a nemetek csak kirobbantottak, eloidezni viszont a francia arrogancia, a brit megoszto politika, valamint az amerikai kozony idezte elo. Bolcsebb politikusok mar a 20-as evekben elore lattak a bekediktatumok kovetkezmenyeit! De legalabb tanultak a hibabol, hiszen 45-ben mar nem ugy bantak a legyozott Nemetorszaggal, mint 19-ben! A zsidokerdes mar egy kicsit bonyolultabb kerdes, na ott jon be a kepbe Hitler es a nemetseg akkori kapcsolata. Magyarorszagon nyilvan csak idomulni akartak az adott celok elerese erdekeben a nemet politikahoz, s ehhez epithettek is az itt is meglevo antiszemitizmusra. Igy Magyarorszag eseteben szerintem parhuzamosan kell beszelni a meglevo antiszemitizmusrol, ami akkor is megvolt, illetve arrol a sodrodasrol, ahogy az orszag a katonai es politikai helyzet alakulasaval egyre gyengulo poziciokba kerult. Hogy vedhettek volna meg a hazai zsidosagot, mikor az olaszok sem tudtak megvedeni a sajatjaikat Mussolini bukasa es a megszallas utan? Pedig az o katonai potencialjuk kicsit nagyobb volt!
Visszaterve az eredeti kerdeshez, igen! Olyanokkal is megtortenhet, mint mi! Erre bizonyitek Jugoszlavia esete. Nem kell ehhez zsidokerdes! De minden esetben felmerul a nagyhatalmak felelossege! A jenkike is! Epp ezert kicsit ertetlenul szoktam nezni az ok okoskodasukat.
Udv!
Kampfer

cincin 2008.02.15. 01:05:53

Mármint, hogy hogy vot lehetséges?
Gondolom, azóta megtaláltad, több tucat helyen olvasható, rémlik is, h írtad. Amennyin sikerült keresztülrágnom magam, nem ok nélkül fujjolták.
A Talmudot nem is Tôled kérdeztem, Andie és Töppedt Medve említette, gondoltam tudnak vmi forrást, de úlszik nem jártak erre.
Vagy ... vagy úgy gondolták, a kérdés provokatív, amiben kétségtelenül van igazság, u.i. a szövegkörny.bôl, ahogy említik, kétségkívül az látszik, h a Luzsénszky féle hamisítványt olvasták.
Amúgy, ha csakugyan érdekel, a wikinek van Talmud címszava magyarul is, az ismertetés elég jó és meg lehet tudni belôle, mi a helyzet a Luzsénszki félével. Psze az angol részletesebb, fôleg ami hivatkozásokat illeti. Van egy csomó link különféle online Talmudokhoz. Amúgy magának a Tamudnak két fô része közül egyik ( aMisna ) héber, a Gemara részben héber, nagyobbreszt arameus.
Az egyik online napi adagonként van szerkesztve, a kísérôszöveg azt mondja, ha vki mainden nap feldolgoz egy ilyen adagot, 7 év alatt ( ! ) elkészül.

Visszatérve most már a topik címbeli kérdésére, sajna számos hszból azt a szomorú következtetést vontam le, h - ugyanolyan.

Mert a kegtöbb hsz azzal foglakozott ( azon méltatlankodott ), miért kell folyton elôvenni, hetenként emléknap, stb. Pedig, ha meggondolod, van 1 magyar és 1 amit az ENSZ vezetett be( jan 27. ), nyilván ennek kapcsán mutatták a filmet.
Holott a fôkérdés, mint mondtam, hogy volt lehetséges. Amíg erre nincs meg a válasz, ki vagy téve annak, hogy egy barom szerint pl a soványak csinálnak minden bajt ( nem is oly abszurd: Sexpír: Julius Cézár - Cassius sovány, a soványak gondolkodók, ezért gyanus ), és, ha sovány vagy, már visznek is, vagy lônek a Dunába.

Nos van elképzelésem, psze nemtom a tutit.

Itt egy kisebb tévedésedet kell helyreigazítanom: a nemzetállamok nagyrészt a XIX. sz. ban jöttek létre: Németo. Olaszo. Regát ( Román ), a XX. sz. ban a ww1 után csak folytatták, mint tudjuk tévesen.
Ww1 okairól mi azt tanultuk, az egységessé vált No gyorsabban fejlôdött a többinél, le is körözte és volt britt vilábirob, fr. gyarmatbirod stb, de nem, v alig német gyarmat. Ez volt a valódi ok, a szarajevoi merénylet csak az ürügy.
A vereség után németek, akárcsak a magyarok nehezen v egyáltalán nem tudták feldolgozni a traumát, keresték az okokat. És mert a vlódi okok ( Monarchia - Svejk, Oszmán birod - "Európa beteg embere", stb ) elmzése fárasztó, egy jó bünbak sokkal egyszerübb, hát megették a fajelméletet, mely szerint a zsidók okosak, épp ezért alacsonyrendüek ( sic! ), ezért világuralomra törnek, de legalábbis mások rongálására, a háború voltaképp a németek elleni zsidó összeesküvés eredme, a veszély egyre erôsebb, védekezni ( ! ) kell.
Ehhez még elôvették az ókorból eredô vérvádat, a középkori kútmergezés-pereket, a hamisított Talmudod( azt fordította le Luzsénszky németrôl magyarra ), és kapóra jött a "cion bölcseinek jkvei".
És mert nem tudták feldolgozni a traumát és psze a gazd helyz is rossz volt, szívesen ették ezeket e baromságokat, nem kellett azzal foglalkozni, h pl miért is szavazták meg a szocdemek a háborút - az internacionálé jegyében. Mint tudjuk, az Internacionálé, mint nemzk szervezet, ezt megengedte tagszervezeteinek. Mert mindegyik úgy vélte, ha gyôztes ország tôkései zsákmányolják ki, az jó.
Miután megvolt a bûnbak, a "nemzközi zsidó", természetesnek tartották, hogy "önvédelembôl zsidótlanítani kell". Pszeh a német kispolgár nem akart senkit gázkamrába, halálgyárba küldeni, eszébe sem jutott ilyesmi, de a "zsidótlanítást" jónak gondolta. Ehhez jött még a gazd válság és a náci párt "szocilalista" programmja( "Nemz Szocialista Német Munkáspárt" ).
Hát vhogy így képzelem.

Összefoglalva: a bünbakkeresés a tudatlanság következtében eredményes volt. Ezért gondolom veszélyesnek, amiket itt olvastam, mármint azokat amik szintén bünbakkeresôk, jórészt tudatlanságra és elôítéletekre alapozva.
Üdv!
cincin

Kampfer 2008.02.15. 07:54:36

Udv Cincin!

Igen, megtalaltam es en el is olvastam vegig. Valoban nem konnyu olvasmany. A magam reszerol azt vallom, hogy vannak benne eget vero ostobasagok is, es az akkori gondolkodast nagyon is jellemzo es meghatarozo okfejtesek. Az altalanositas hibajaba esik bele leginkabb, de amit a politikai szerepvallalasrol es a felelossegrol irt pl. az meglepoen konzekvens es akar idoszeru is lehetne. A fejlodes egyetlen kiutjat az expanzioban keresve megincsak hulyeseg volt, hiszen jonehany peldaja van annak, hogy lehet fejlodni expanzio nelkul is.
Ami a talmudot illete valoban van jonehany "altalmud" is a neten, epp emiatt hagytam abba a kutakodast, mert nalam muveltebb emberek ramutattak, hogy ha erre alapozom az ismereteim, akkor nagyon mellefogok. Igy letettem a keresesrol, mert hiteles forrast en sem talaltam. (A Kampfrol is onnan tudtam hogy hiteles lehet, mert egy nyomtatasban megjelent kotet is a kezembe kerult utobb s a szoveg ugyanaz volt).
Igaz, tenyleg nem akkor kezdodott a nemzetallamok kialakulasa, helyesbitek, folytatodott. Mar az 1871-es katonai gyozelem utan megalakult maga az egyseges Nemet Csaszarsag is, a folyamat csak folytatodott.
Az is igaz, hogy az I. vh egy olyan gazdasagi, katonai es regios politikai ellentet miatt alakult ki, ami szinte elkerulhetetlen volt, de a gyoztesek nagyon elszamitottak, hogy hogyan is kell kezelni egy legyozottet! Kulonosen egy olyan buszke, eros es kreativ nemzet eseteben, mint a nemet. Ilyen ellentetek egyebkent maskor is voltak, gondoljunk csak a spanyol-amerikai haborura, vagy az angol-amerikai ellentetre a tengereszeti egyezmenyek idejen. Ami a zsidok elleni gyuloletet illeti azt kell mondjam, valami valosagalapja volt a dolognak atekintetben, ahogy azt Hitler a nemet celok elleni aknamunkanak minositette. Ugyanis november 11-en katonai ertelemben a nemetek nem alltak vesztesre. A frontvonalak nem nemet teruleteken huzodtak, nem volt altalanos osszeomlas, a legi uralmat sem birtokoltak az antant hatalmak. Belso politikai viszalyok s az angol blokad hatasai vezettek a hatalom szetesesehez es a fegyverszunethez. Baloldali mozgalmak elen, valamint a szocdem sajto jo reszeben pedig valoban zsido szemelyek foglaltak helyet. Tobb millio nemet tert vissza a frontokrol, akik elarulva ereztek magukat. Majd jott egy hang, aki kimondta azt, amit legtobbjuk erzett, gondolt, es ramutatott egy lehetseges okra. Hogy ez mennyire volt valos, kevesse szamitott! Ehhez jott a szovetsegesek banasmodja, a nemet gazdasag nyomorba taszitasa (meg a 29-es valsag elott, amikor az amerikai gazdasag ment, fujodott a tozsdelufi). Csak egy osszefugges feltetelezese eleg volt az osszeeskuves elmelethez, s a zsidok (egyebkent valos) szerepe a nemet sajtoban es belpolitikaban. Innen mar egy adott tortenelmi kornyezetben csak egy lepes az antiszemitizmus kibontakozasa, majd hivatalos politikai szintre emelese. Hogy 33-ban a nacik gyoztek, ezen ne is csodalkozzunk! 13 ev szovetseges politikaja szinte a nacik karjaiba hajtotta a nemet nep jelentos reszet! Ezen nincs is mit szepiteni, nem veletlen az az erv, hogy legalabb annyira a szovetsegesek bune a holokauszt, mint a nacike (nem nemetet irtam!) es Hitlere. S ha mar itt tartunk, akkor Europaban a nemeteken kivul is hasonlo erzelmek uralkodtak, eleg csak a Baltikumra vagy a Balkanra gondolni, illetve akar Franciaorszagra a megszallas alatt, ahol megannyira tamogatta es szervezte a helyi hatalom a deportalasokat! Ezert tovabbra is visszautasitom azokat a vadakat, amik szerint a magyarsag ebbol a szempontbol is bunos vagy bunosebb, mint a tobbi! Ami a Pozsi Papat illeti nagyon a begyemben van, az olyan nezetekkel eles a szembenallasom es kokemeny az ellentetem, nem is tekintem semmilyen formaban vitapartnernek, mert szerintem nevetseges!
Valamit el kell fogadni. Bunbakkereses mindig volt, most is van es lesz is. Akkor is volt. A hiba ott volt, hogy a gyoztesek azt hittek, csak eredmenyek es dicsoseg (?) az osztalyreszuk, pedig a felelosseg is az ovek volt! De legalabb tanultak belole, ami 45-ben mutatkozott meg, illetve a Japan Birodalom megszallasa utan. Ha ugy hagytak volna magara, mint anno a Nemet Csaszarsagot, akkor azota ujbol haboru lett volna a tavol-keleten.
S most is azt mondom, hogy mindig okok lancolata vezet egy ilyen esemenyhez, mindig egy folyamat eredmenye. Nem tudhatjuk, mit erzett egy nemet, egy magyar vagy egy osztrak akkoriban, konyvben olvasva nem ugyanaz, mint atelni. A sovanyokkal szerintem kisebb esellyel probalkoznanak, mint a zsidokkal, epp az adott valosagalap es a szemelyes tapasztalatok hijan! Amennyire igaz az altalanositas hibas elmelete, annyira igaz az is, hogy valamilyen valosagtartalom nelkul nehez lett volna ezt az ervelest igy elhinteni egy egesz nemzet fejeben. A delszlav esemenyek soran sem volt ez maskepp! Ott is voltak valosagalapok es nevetseges altalanositasok, csak a politika ugy hasznalta oket, hogy ebbol a leheto legnagyobb elonyt kovacsoljak!
Udv!
Kampfer

cincin66 2008.02.15. 16:35:51

Udv Kampfer!
Igen, a Talmudot illeti - ha érdekel, mi van benne, mirôl szól - nyugodtan rábízhatod magad a wiki ismertetôjére. Psze az dióhélyban. Mint említettem, az angol címszó alatt van egycsomó link, melyek között van teljes szöv. is. Psze, mint a tegnapiból is kiderült ( 7 év ), aki nem rabbi ill nincs oka, h elmélyedjen a judaisztikában, az nyilván inkább megelégszik egy megbízható ismertetôvel.
egy megjegyzés mindenképp: a Talmud nem szent kv. A zsidóságnak szent kv egy van, Biblia, azon belül elsôsorbsn a Tóra, vagyis Mózes öt kve, mert ebben a hagyomány szerint Mózes Isten szavait írta le, a prófétai kvek szintén: a próféta azt mondja, anit Isten mondat vele. Ezért ezek szent kvek. A Talmud a szóbeli hagyományt ôrzi, isz 2.sz-isz5.sz. írták le, hogy feledésbe ne merüljön. Tehát emberek írták, emberek fejtegetései, emlékezete alapján, ez tehát fontos, mert psze tudósemberek, de nem szent. Ezt azért tartottam fontosnak, mert sokszor keverik.
Ami a terjedelmét illeti, tegnap nem találtam, nem akartam emlékezetbôl, közben meglett: egy tipikus kiadás 5894 oldal ( faqs.org/faqs/judaism/FAQ/03-Torah-Halacha/section-18.html ). A mai kiadások ezenkívül tartalmazzák a középkori kommentárokat is, azzal együtt, ha jól emlékszem, 25000 oldal. Szal nem semmi.
Ezeket illetôen, ha képben akarsz lenni, ajánlom az alábbi linkeket, mindkettô egy oladlt mutat, elmagyarázza, h az oldal melyik része micsoda. Az elsô színkóddal, a második "buborékban" írja ki.
ccat.sas.upenn.edu/rs/2/Judaism/talmud.html
www.steinsaltz.org/dynamic/content.asp?id=17

Bocsi, h hosszú lesz, de ez olyan aranyos, h nem tudtam neki ellenállni (az anekdota egyébbk több változatban forog, lehet, ismered is):
What is Talmud?
A Roman philosopher once asked a rabbi "What is Talmud?" The rabbi answered
"Let me explain. There were two men who were on a roof and they climbed down a chimney. One's face became dirty and the other's did not. Which one washed his face?"
"That's easy", said the philosopher, "the dirty one washes his face"
"No. The one with the clean face looked at his friend and thought his own face was dirty, so he washed, while the other one saw his friend's clean face and thought his face was clean, too, so he didn't wash."
"Then Talmud is reasoning!"
"No. Let me explain again. There were two men who were on a roof and they climbed down a chimney. One's face became dirty and the other's did not. Which one washed his face?"
"The one with the clean face, right?"
"Wrong!" There was a mirror and the one with the dirty face saw himself and washed his face."
"Aha! Talmud is logic, then."
"Of course not! How could two people climb down a chimney and one get dirty and the other one not?"
"Oh, I see. It's all about common sense."
"You foolish man", said the rabbi, "of course it's possible if the first one brushes away all the dirt."
"Now I understand", said the philosopher. "The Talmud is all about getting at the basic facts."
"No", said the rabbi, "Nobody can ever brush away all the dirt and nobody can ever get all the basic facts."
"So what is Talmud?" asked the philosopher.

"Talmud is about doing the best we can to uncover God's purpose in this world and find our role in it. "

(from THE SOURCE by James Michener) ( www.jafi.org.il/education/juice/2000/talmud/talmud1.html - nem azé írtam, h tanulj Tlmudot, csak innem van ( jafi = The Jewish Agency for Israel, ennek sitenak a 'title'-je: Talmud Learning GroupTalmud Learning Group )
:-)

A katonai helyzetben nem merültem el annyira, ahhoz nemtok hozzászólni, azé kétlem, ha nyerésre élltak volna, leteszik a fegyvert. Nefeledd, a szövetségeseknek akkor már blokádlehetôségük volt.
Ettôl eltekintve, nagyjából egyetértek, mint az már a tegnapiból is kiderült.
A bûnbakkeresésben is igazad van, mindig, mindenhol volt, van is és lesz is, ahol, amikor vkinek vmi baja van.
Csak arra kell ügyelni, h ne együk meg, mert, mint mondtam, az épp ügyeletes bûnbak esetleges, bár általában legegyszerübb a "hagyományos kisebbségek" ( zsidók, cigányok ), de sosincs garancia.
Szal, aki se tettes, se áldozat nem akar lenni, annak ügyelnie kell, ha marhaságot hall, igyekezzék felvilágosítani.
Mert az összeesküvéselmélet mindig kényelmesebb, mint végiggondolni pl a gazdaság törv.szerüségeit, v azt, hogy a blokád épp elég, hisz akkor sok mindent nem lehet beszerezni és az összeomlás csak idô kérdése.

És még vmi: sokan itt azért morogtak, h agyják ôket békén ne kelljen bûntudatuk legyen. Nos sztem az emléknapoknak nem büntudatkeltés a céluk, hanem amit itt megbeszéltünk, a figyelem ébrentartása, nem bûntudat végett, hanem, h ne ismétlôdhessen.
Akiben mégis bûntudatot ébreszt, félek, nem alaptalanul. Nem, mintha elkövetett volna vmit, hanem, mert - esetleg tudat alatt - ha tehetné, bizony elkövetné. Másképp mitôl jutna eszébe bmiféle bûntudat?
Üdv!
cincin

Kampfer 2008.02.17. 15:03:16

Üdv Cincin!

Na most adtál elég infot, amit tanulmányozhatok ezerrel! :) Van mit olvasnom.
Egyébként respekt! Szerintem a fő vonalakban egyetértünk. A céllal nincs is semmi gond. Ha mindkét oldal tanul a hibákból, akkor az mindig csak előbbre visz! Ebből a szempontból egyébként szerencsésebbnek tartom azt módot, ahogy például egykori túlélő orosz és német veteránok találkoztak először kint Volgográdban, majd Berlinben. Illetve ahogy néhány éve itthon a Magyar Veterán Repülők Egyesülete szervezett egy találkozót az egykori ellenségeknek. Szerintem az ő szájukból hitelesebb bármilyen szó, mint egy ilyen reklámhadjárat, még akkor is, ha sokkal nehezebben érhet el egy mai fiatalhoz a mondanivaló! Továbbá nem lehet egyszerűen feketének és fehérnek lefesteni senkit sem, mert ahogy egykori zsidó túlélők és orosz katonák is élnek még, s vannak hozzátartozóik, ugyanúgy élnek még drezdai túlélők, egykori SS katonák, Wehrmacht katonák és hozzátartozóik. Nos, ha egy üzenetet csak az egyik félnek címzünk, vagy az egyik fél igazát próbáljuk megérteni, azzal éppúgy kirekesztünk és megkülönböztetünk, mint egykoron. S máris nem érünk el semmilyen célt, amit el szerettünk volna! A magam részéről hitelt adok egy egykori orosz vagy német vagy magyar katona véleményének, egy zsidó túlélőnek, vagy egy drezdai kibombázottnak. De az ilyen jellegű reklámok, vagy prop anyagok nálam nem nagyon érnek célt...! Lehet, az én hibám, de szerintem nem is én vagyok a célközönsége.
Üdv! :)
Kampfer

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása