Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sportfogadás magyar celebekkel

Adott két, nemzetközileg elismert sportfogadással foglalkozó cég, akik a magyar törvények kiskapuit és a Szerencsejáték Rt. töketlenkedését kihasználva nálunk is megvetették a lábukat. Nincs is ezzel nagy baj, legalább egy kis versenyre kényszerítik a magyar mamutot. A furcsa az egészben az, hogy ezek a nemzetközileg komoly presztizzsel rendelkező cégek Magyarországon látszólag gőzerővel dolgoznak azon, hogy ezt a renomét minél hamarabb tönkretegyék. Ehhez a szokásos eszközt választották, az unalomig ismert, lerágott, tökletesen hiteltelen celebek alkalmazását.

Milyen ősi átok ül például a Kárpát-medencén, hogy itt mindenkinek Bajor Imre ugrik be először, ha ismert arcot keres egy reklámhoz? Tehetséges? Nem. Közkedvelt? Nem. Az ő neve van legelöl a listán? Az sem lehet, mert akkor Anettka vagy Antal Imre ajánlotta volna nekünk már a Szalon sört is. Valami rejtélyes módon a bwinnek mégis sikerült Bajor "Mire fogadjak?" Imókát megtalálnia, aki a sportfogadás menetébe bevezető oktatófilmekben egy pillanat alatt bebizonyítja, hogy kevesebbet ért a focihoz, mint Dávid Ibolya. Bármibe lefogadom, hogy képtelen lenne felsorolni öt, a magyar első osztályban szereplő focicsapatot, vagy hogy kettőnél több nevet tudna mondani mondjuk a Liverpool kezdőjéből. Persze nem kell szakembernek lenni a fogadáshoz, de hát ez mégsem lottó, ahol elég 5 számot beikszelni. Mari néni senkinek a kedvéért sem fogja megtenni a Chelsea-Boltont ikszre kettes kötésben.

De szerencsétlenségünkre a bwin nem érte be a bajor minihuszárral, harcba küldte még Isztvan Kokó Kovaxot, aki annak idején nagyon jól döntött, hogy a diákszínpad helyett az edzőtermet választotta. Lehet, hogy a sportolók között ő a legjobb színész, de ez még édeskevés ahhoz, hogy a neki szánt, végtelenül bárgyú szituációkat (pl. Kokó ül az éttermében a bárpultnál, ahol két barát/vendég/apeh-ellenőr megkérdezi, hogy mit csinál, mire ő a Kásást is alulmúló fahangon elmondja, hogyan kell interneten fogadás kötni) sikerüljön megtöltenie egy kis élettel. Bár az is igaz, hogy az ő szerepeltetése ezerszer jobb húzás a Találkozások Magazin csalfa műsorvezetőnőjéhez képest. A háziasszonyok meghódításához ugyanis Rékasi Károlyné Encit is csatasorba állították, akiről lerí, hogy egyetlen kapcsolódási pontja a sporthoz az, amikor reggelente bekészíti Zsebi tornacuccát.

A legnagyobb ellenlábas, a sportingbet sem akart lemaradni a béna celebháborúban, ezért a FIFA sorozat arcaiként már bizonyított Hajdú Bé István - Faragó Ricsi kettőst szerződtette le. Első ránézésre jónak tűnhet az ötlet, de aki látta a két borzadályt (filmnek nem nevezném), amelyben a két riporter mindent elkövet, hogy a szájukba adott kényszeredett szövegeket a lehető legmesterkéltebben adják vissza, az tudja, hogy nem volt az. Az egyik reklám végén például Hajdú Bé a kamerába néz, és egy nyertes fogadás után sasjózsefi mélységekbe ereszkedő hanglejtéssel közli, hogy "Fogadni mertem volna!". Miattuk külön haragszom a sportingbetre, mert alapvetően két tehetséges fickóról van szó, akik ennél a büntetéssel is felérő reklámnál sokkal többet érdemeltek volna.

A legrosszabb az egészben persze az, hogy szemmel láthatólag pénz is rendelkezésre állt volna egy rendes kampányhoz, hiszen a médiajelenlétből tökéletesen látszik, hogy a fogadóirodák hatalmas reklámbüdzsével gazdálkodnak. De itt is a szokásos szemléletmód érvényesült: celebekkel és médiadömpinggel bármit el lehet adni. És a legszomorúbb, hogy még az is lehet, hogy ez tényleg így van.

Címkék: sport magyarmocsár

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr32313401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hyvent 2008.02.05. 09:45:53

Ez a Bajor Imrés bwin reklám nekem is a halálom. Rettentően kíos. Persze ilyen lenne, ha egyszer ő szerepel benne?

Hyvent 2008.02.05. 09:49:34

Szóval kínos. Bocs.

Osiris 2008.02.05. 09:55:12

Cikibb ez az egész, mint 10 kivágott Puhl Sanyi display a Totózó előtt:)

Simon Bolivar 2008.02.05. 10:16:23

He-he, végre egy igazi, savas reklámbuzis poszt:))

banlevi 2008.02.05. 10:47:18

Sajnos nem nézek sporttévét, így nem láttam ezeket a műremekeket. Nem lehet valahol megsasolni?

paráznabillegető 2008.02.05. 11:02:23

nem csak a sporttévén szoktak menni... sőt! ott mintha ritkábban látnám, mint a többin...

kukacka 2008.02.05. 11:10:19

Kifelejtetted a lényeget: Bajor Imrének szemmel láthatóan nagyon jó média-reklám-film kapcsolatai vannak, esetleg egy nagyon jó ügynöke, aki képes eladni. Nálunk a kapcsolati tőke rulez, a nép véleménye le van..., magasról ívelve...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.05. 11:12:27

Előre bocsájtom, hogy nem láttam a reklámokat, de...

"Milyen ősi átok ül például a Kárpát-medencén, hogy itt mindenkinek Bajor Imre ugrik be először, ha ismert arcot keres egy reklámhoz? Tehetséges? Nem. Közkedvelt? Nem. Az ő neve van legelöl a listán? Az sem lehet, mert akkor Anettka vagy Antal Imre ajánlotta volna nekünk már a Szalon sört is."

Akkor kapják elő őt, ha az úgynevezett "bohém, bohókás kisember" figurára van szükség. Van olyan réteg (és elég nagy), ahol ő igenis A listás sztár, mégha ezzel te vagy én nem is értünk egyet (bár 10-15 éve még tényleg az volt).

Antal Imre szerepelt anno reklámban, cigivel, mi mással. Ennek is köszönheti, hogy szegény most épp mindenórás a sírkövesnél.

Anettka meg a karrierjét kezdte azzal a Budapest tévénél, hogy (még felöltözve) gagyi reklámszövegeket hadart ezerrel.

"Bármibe lefogadom, hogy képtelen lenne felsorolni öt, a magyar első osztályban szereplő focicsapatot, vagy hogy kettőnél több nevet tudna mondani mondjuk a Liverpool kezdőjéből."

Látom, te se nézed a Heti Hetest :-) Nagyon is otthon van focitémában. Egy reklám nem dokumentumfilm, ő ott szerepet játszik. Ha hülyeségeket csinál vagy mond, akkor azért a megrendelőt, a rendezőt meg a scriptírót tessék lekapni a tíz körméről.

"Lehet, hogy a sportolók között ő a legjobb színész, de ez még édeskevés ahhoz, hogy a neki szánt, végtelenül bárgyú szituációkat (pl. Kokó ül az éttermében a bárpultnál, ahol két barát/vendég/apeh-ellenőr megkérdezi, hogy mit csinál, mire ő a Kásást is alulmúló fahangon elmondja, hogyan kell interneten fogadás kötni) sikerüljön megtöltenie egy kis élettel."

Kokóra tényle nincs mentség. A sportteljesítményét tisztelem, de attól a hátamon futkároz a hideg, amikor a rádióban egy balcsapottal magáévá teszi a Boleró italport :-)

Cseber Lajos 2008.02.05. 11:13:30

Legjobb tudomásom szerint jelenleg TILOS a Szerencsejáték zrt-n kívül bármiféle sportfogadás reklámozása, sőt az abban való közreműködés is. Ezt ugyan bírálja az EU, de úgy tudom, hogy még érvényben van a tiltás, de ha valaki jobban tudja, akkor javítson ki. De ha igazam van, akkor ez egy illegális dolog.

Gezu 2008.02.05. 11:15:58

Ricardo meg steve, röhej

Aham 2008.02.05. 11:19:12

"Nálunk a kapcsolati tőke rulez, a nép véleménye le van..."
Na azért, te nem vagy a nép, a blogíró se a nép, én sem :)

A nép az az átlagember, aki bizony anettkát nézi, antallimrét, meg a Csodálkozások magazint (ami ma már Jefrejtor, izé Reflektor), storyt, meg blikket vesz, benne kiszeltündével stb.
Ez van.

Mellesleg Bajor Imre nem rossz szinész ám - csak ezekben a kabarésosos dolgokban már túlzásba viszi a hülyegyerekséget, és ma már erről ismerik fel...

El a kezekkel Steve-től és Riccardótól! 2008.02.05. 11:31:06

A Faragó-Hajdú B. reklámszpotokat imádom. Az utánozhatatlan magyargagyi stílusuk félreismerhetetlenül a Napkelte reklámainak hangulatát hordozzák. Én valósággal vadászok rájuk, minél többször látni akarom!

Ati 2008.02.05. 11:36:34

Azt nem tudom, hogy tilos-e a Szerencsejáték Kft-n kivül más sportfogadás reklámozása (ami szeintem sertheti az Eu idevonatkozó versenyszabályait), de az biztos, hogy a reklámmal ellentétben semilyen bankkártyával nerm lehet pénzt átutalni, csak bankon keresztül számlára. Én már próbálkoztam VISA és Mastercard kártyával, de a bank (nem írom melyik bankok) nem engedélyezik a tulajdonukban levő kártyával sem a BWIN sem pedig a SPORTINGbet címére való átutalást. A telefonos érdeklődésemre azt válaszolták, így gátolják a szerencsejátékot, és letiltatják az ide irányuló bankkártyás befizetést

mikipeti 2008.02.05. 11:38:18

Bajor nem akkora tévedés itt. Ő az egyszerű embert hozza, aki mégis tudja használni a bwin-t. Kokó meg Kokó, tudja mindenki, hogy nem színész. Persze Payton Manning sem az, mégis király a US Mastercard reklámokban. (Mindegy) Tehát a reklám szakmai szempontból nem gázos.

Ellenben a Sportingbet nagyon gáz és egyetértek nem is tudom kivel (reklámbuzi?), hogy két ilyen normális arcot nem lehetne egy ilyen minden szempontból színvonaltalan reklámba benyomni.

Máté 2008.02.05. 11:39:35

Détár Enikő szerepeltetése is tényleg vicces, marhára hiteles, hogy ő a bwinen fogad bármire. Valamelyik interjúban pont azt mondta pár hónapja, hogy soha nem internetezik:D

Máté 2008.02.05. 11:46:09

Ja, amúgy a sport1/2 jogilag nem tudom, hogy oldja meg a reklámok leadását, de a sportklubon nem illegális ilyet reklámozni, mert romániából sugározzák az adást, náluk meg egy picit liberálisabb a médipiac (=lehet internetes fogadóirodákat reklámozni)

Amúgy meg hajrá netes fogadóirodák, és dögöljön meg a Sz(a)Rt és a tippmix a pofátlanul alacsony oddsaival, meg 5ös kötéseivel együtt! :)

gyedmatroz 2008.02.05. 12:03:57

A sportingbetes reklámoknál nem tudom eldönteni, hogy direkt ilyenek, vagy csak így sikerült. Ez a "fogadni mertem volna" annyira rossz, hogy alig birom elhinni, hogy valódi, és nem csak direkt csinált. Mondjuk Hajdú B. szerepelt más reklámokban is (hangját adta hozzá), és azok is full gagyik voltak (mikor az árufeltöltést közvetíti mint egy meccset, az valami botrányos.

pocakmalac 2008.02.05. 12:08:58

A mamumt egy "m". Csak a köcsög pláza írja kettővel.

pocakmalac 2008.02.05. 12:09:55

Mamut, nem mamumt...

Libsy 2008.02.05. 12:26:51

Mi a bajotok az Imikével??Én meg azt a pénzkeltetős csapatot rühellem, meg a rikács hangú egérkét. Ilyen hanggal nem is engedném megszólalni. Hogy a többit ne is említsem. Egyébként jók a magyar reklámok, függetlenül attól ki van benne. Hogy egyeseknek nem tetszik ez meg az, na bumm, így jártak.

osztovata 2008.02.05. 12:41:23

Máté
a Sport1/2 stúdiói a Lomb utcában vannak. Tehát gondolom akkor onnan sugározzák.
Ami meg bajorimikét illeti, hát elég belőle a hetihetesben.

kacsa! 2008.02.05. 12:57:30

Videó nélkül semmit sem ér a poszt
Máté 2008.02.05. 11:39:35
"Détár Enikő szerepeltetése is tényleg vicces"
Kicsodaaa?? Détár Enikő??? Akkor csak szar lehet csókolom

Gesztikula 2008.02.06. 07:12:55

Szerintem csak egy hype, hogy jó a magyar reklám. Mint az, hogy kreativitás=magyar. Sok beltenyésztett Geszti emlőin nevelkedett "kreatív", meg a " best practice" alapon tutizó "szakember" tönkreteszi a reklámot. Sajnos nagyon kevés a kreativitás (az igazi). Tényleg próbálják a leharcolt - reciklált celebeket bedobni. Bajor soha nem volt jó színész. Mindig csak Szomszédok- Heti hetes- Fészek intervallumban csillogó alkec volt és lesz. Kokót meg csak a Dirk Gerkens "találta föl". De szerintem ő profi bxolónak is olyan volt mint reklámmondó kisiparos. mikipeti, Bajor tévedés. Ő nem kisember, ő az elfuserált celebroncs.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.06. 23:34:10

bajorimi tényleg ért a focihoz, de a reklámok akkor is szarok! de szerintem ez inkább a rendező igénytelensége, mert nem hiszem hogy nem lehet annyiszor újravenni egy jelenetet, míg az jó nem lesz. csak ki lehetne kokoból meg a többiekből egy-egy normálisan hangsúlyozott mondatot húzni valahogy...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.07. 15:15:36

"Kokót meg csak a Dirk Gerkens "találta föl". De szerintem ő profi bxolónak is olyan volt mint reklámmondó kisiparos."

Végül is csak profi világbajnok volt, előtte meg olimpiai- és amatőr világbajnok, tényleg nem ért a boxhoz.

Hülye vagy Te?!

Gesztikula 2008.02.07. 22:13:38

Fedor!
Nem, nem vagyok hülye, ellenben tudom mit írok.
Neked is ezt javaslom, járj utána a dolgoknak, amiről írsz. Koko-t az Universum "csinálta" meg, a Retek klub meg pénzelte. Univerzumnak kellett egy ún. "világbajnok", Dirknek meg nézettség. Rockandroll. Csak semmi köze az igazi sporthoz. Normális site-ok (box-szal foglalkozó) 10-15. helyre rakták a ranglistán Kokót. A csúcskorában. A már leszálló Prince Naseem nem tudott Vele bunyózni mert a TVk nem fizettek volna egy felvezető meccsért. Az igazi klasszisokról nem is beszélve... Az, hogy mit csinált az olimpián az más. Annak semmi köze a profiboxhoz. Ha érdekel adok 1-2 tippet mit olvass, ha érdekel a profibunyó. Nincs harag!?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása