Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vigyázat, újra támad a CBA!

A CBA reklámjai felérnek egy szellemi atomcsapással, ráadásul az üzletlánc egyik agysejtirtó kampányt küldi harcba a másik után, hogy így riassza el a vevőket a boltoknak még a környékéről is. Valahogy mégsem működhet megfelelően az elrettentés, mert mindig újabb és újabb mélységekbe kénytelenek ereszkedni az aktuális CBA-reklám elkészítésekor. Ha emlékezetem nem csal, először a tulajdonosokra, a két világbajnok Lázár fivérre épültek a montázsszerűen összedobált filmek, amelyek kohéziós erejét egyedül az adta, hogy 5 másodpercenként valamilyikük peckesen átfogathajtott a képernyőn.

Ezt követte a vidéki élet romantikus és emberközeli világába bevezető filmetűd, amelyben Drága Margókám úgy tudott Drága Józsikámtól 10 dkg szafaládét kérni, hogy abba bele kellett a szívnek szakadni. Pénztáros lány még mozgóképen nem mutatott olyan szeretettel belógatott reklámtáblára, ahogy ezt ebben a filmben láthattuk. Ezen a ponton azt hihettük, hogy innen már nincs lejjebb, de akkor a hazai üzletlánc (tényleg, mit szól ehhez Usztics Mátyás, a Magor-boltok atyja?) olyan reklámmokkal mért újabb csapást a fogyasztókra, amelyek romboló ereje felért egy háromórás, reklámszünet nélküli Fásy mulatóval.

A legutóbbi CBA-filmek készítésekor szemmel láthatóan az egyszerűség lett a jelszó. Ennek jegyében a kreatívok nem is bonyolították túl az alkotói folyamatot, és a legkézenfekvőbb módszert alkalmazták, amit vicces reklámfilmek írásakor ember csak alkalmazhat. Leemelték a polcról a nagysikerű Viccek, amiken már nagyanyáink sem nevettek című könyvet, gondosan leporolták, majd találomra kimásoltak belőle néhány ősrégi és igazán lapos viccet. Ezeket aztán néhány szerencsétlen statiszta szájába adták, alákevertek némi konzervröhögést, majd a Pumukli és Skála-Kópé szerelméből szültetett rajzfilmfigura megalkotásával feltették az i-re a pontot. Ezekhez képest egy Maksa Zoltánnal súlyosbított Új Szeszélyes könnyed felüdülés, így megtekintésüket szigorúan csak azoknak ajánljuk, akik elég okosak ahhoz, hogy ne érezzék meg az azonnali és tömeges agysejtpusztulást, ami a Crepto és Pick című filmek elkerülhetetlen mellékhatása.

Szakállas vicc kislányokkal:


Zöldséges kabaréjelenet mákszemnyi poénnal:


Akinek ennyi szenvedés nem elég, az megnézheti még a  januári kampány Te erre a dömperre cserélted le az álompasit? és a Butaság fertőző, ne menjen társaságba fantázianevű filmeket is.

Címkék: magyarmocsár

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr40329599

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simon Bolivar 2008.02.08. 09:31:15

Te szentséges Atyaúristen! Ez valami elképzelhetetlenül brutálisan fájdalmas.

vi /etc/passwd · Http://www.flickr.com/photos/haazee/ 2008.02.08. 09:50:21

Sajna nem t'om megnézni a reklámokat, mert a brózerem blokkolta őket, de...
Aki a CBA-nál vásárol, sikeres ember nem lehet. :D
Egyik Lázár gyerek (v. mindkettő) tagja a Goj motorosok nevű többé-kevésbé náci beütésű motoros bandának.
A boltjaikban két dolgot nem szoktam megtalálni: tisztaságot és elfogadható árakat...
Budapest egyik legdrágább élelmiszerboltját Csepelen találtam meg a néhai CSM I.-es kapu közelében a HÉV megállónál. (gyk: Szent Imre tér)
Amikor utoljára ott jártam, kellőképp sötét és koszos is volt a hely.

ChF 2008.02.08. 09:51:52

Szerintem jófejek, hirdettek a Kuruc.infón is. Én azóta , ha tehetem, csak náluk vásárolok. Bizony.

gyüttment 2008.02.08. 10:02:03

politikai és közízlés kéz a kézben jár, hiába, no.
1 gádzsó babettás

pAra 2008.02.08. 10:03:54

vi /etc/passwd 2008.02.08. 09:50:21

ember! ilyen dumával magyarhonban nem fogsz sokra menni.

salom!

tanárÚr 2008.02.08. 10:03:58

A CBA "a balról lopj (ötletet) és jobbra menj képviselői." ...de jobbról kapta a támogatást "Széchenyi terv"... OV seggnyalók,...kicsit MIÉPes nyalók, kicsit nemzeti jobbos, Nem véletlen a Kuruc infó.
De van a Kispesti, Erzsébeti, Kőbányai áruházaknak egy közös kereskedelmi igazgatójuk, aki évek óta énekel a saját CBA műsorokban azt látnátok ( a Alföldi Róbert és a Csonka pici egy kismiska ahhoz képest) a CBA dalokat is ő énekli ...Szegényke "meleg mint" a Nap.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2008.02.08. 10:05:46

Az az utcai táncikálós az nem véletlenül Coop-reklám?

khmm 2008.02.08. 10:06:44

Imádkozni inkább a romlott cuccok miatt kellene, amit pl. vasárnap sikerült náluk vennem...

akasztófa 2008.02.08. 10:07:56

Sajnos tévedsz, kedves ChF. A kurucos hirdetés után a gyáva CBA még azt is letagadta, hogy megbízást adtak a honlapnak a reklámra, és vastag elhatárolósdiba kezdtek, hogy ők aztán nem, még a honlapjukon is kint volt. Na, én meg pont azóta nem veszek náluk semmit. Gyáva műmagyarok.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.02.08. 10:13:31

akasztófa
A kurucos hirdetés kamu volt, amit a kurucinfó kimásolt valahonnan, és beillesztette a honlapba, hogy úgy tűnjön, mintha komoly hirdetők is számításba vennék az oldalt. Gyönge trükk, nem kell ennek bedőlni. Az addicton is volt erről szó, mégpedig itt: addict.blog.hu/2007/12/06/hirdessen_teged_a_kurucinfo

movhu 2008.02.08. 10:14:36

Ezek olyan jó reklámok......lettek volna a 60-as évek közepén :)

Liberté_73 2008.02.08. 10:17:43

Ja ennyit a márkarögzülésről. Az utcai musical-operett-broáf az coop volt sztem.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.02.08. 10:19:10

Liberté
Mennyire igaz, ezt benéztem, az tényleg Coop volt. Ezúton elnézést kérek a CBA-tól, hogy rosz szíszínben tűntettem fel őket:)))

ex7 2008.02.08. 10:22:56

A CBA jó példa arra, hogy nem kell ahhoz államinak lenni, hogy egy cég elképesztő igénytelen és drága legyen. A máv, a kórházak se lesznek jobbak, ha majd magánkézben lesznek, csak drágábbak. Aztán majd csak nézünk.

Hangyasav 2008.02.08. 10:23:30

Én azt találom furcsának, h tudtommal (javítsatok ki, ha tévedek) forgalom alapján a CBA a legnagyobb kiskereskedelmi lánc Mo-n. Ennyire telik? Pénzük van, az látszik, de agyilag ennyire fussa?

Töprengek még azon is, hogy kell-e egy retail-láncnak egyáltaln ilyesféle reklám? Akciós plakát, occsó virsli, vanillin-cukor most reklám áron, aszt jónapot, az árérzékeny magyar úgysem a fíling alapján választ boltot, hanem az ára vagy a közelsége alapján. Aki meg hangulatra vágyik az bemegy a Culinarisba vagy kiugrik Bécsbe...

tanárÚr 2008.02.08. 10:40:28

Az az utcai táncikálós az nem véletlenül Coop-reklám? NEM , SOK BULIN OTT VOLTAM, KÖZEL LAKOM EGYIKHEZ.

W Joe 2008.02.08. 10:43:40

Mákot akartam venni a tésztához. Most már tudom, hogy a CBA-ba ne menjek érte :D

W Joe 2008.02.08. 10:47:55

Zálogból visszamaradt olcsó viccek eladók! Hogy hol..?

epécske 2008.02.08. 10:53:12

én ezt a viccet nemrégiben egy püspöktől halottam (komolyan, nem vicc). lehet, hogy ő néz reklámokat, ellentétben velem?
Viszont soha életemben nem jutott eszembe, hogy a tulajdonosnak milyen politikai, ideológiai és egyéb hovatartozása van. Szerintem az ember azt az élelmiszerboltot utálja a legjobban, ahol leggyakrabban kénytelen vásárolni.
Egyébként én is Bécsben szeretek vásárolni. Közel 20 év alatt sem sikerült megközelíteni a kinti Meinl hangulatát, látványát, kínálatát. Az árait annál inkább.

pat bateman 2008.02.08. 10:54:43

elég szánalmas ez a lánc. próbálja megnyerni magának a magyarkodó lakosságot, aztán néhány termékével - jellemzően a nem saját termékekkel - meg messze drágább mint az "idegenszívű" versenytársak. ettől függetlenül van, ami megéri náluk, de elég szűk a kör. aki meg nyakló nélkül ott vásárol, az megérdemli, hogy a hazai üzletlánc kilopja a zsebéből a forintokat...

ez magyarkodó lakosság megnyerése nem vicc: egy nyugdíjas - és erősen jobbos - szomszéd néni fennen hangoztatta nem egyszer, hogy ő ITT vásárol mert az magyar, a tecsó és társai meg rabló banda, oda be nem teszi a lábát. erre mondaná tóta w., hogy HÚLYÉNEK lenni mindenkinek joga van...

bateman · http://bateman.sarok.org 2008.02.08. 10:54:53

A legrosszabb az, hogy ezeket a CBA szemeteket nyomatják az összes metrómegállóban, ahol van kivetítő. Mindig tudtam, hogy a kék vonal a népbutítás egyik elsőszámú ezköze...

Murányi 2008.02.08. 10:55:10

Tetszett a poszt, küldtem neked egy kattintást:))

ladislaus 2008.02.08. 10:55:17

CBA-val tévedtek.
Vannak saját boltjaik és vannak olyan boltok akik csak partnerek, és a CBA láncot használják. Amolyan "frencsájsz". Nos minden boltot sajnos a CBA sem tud és nem is ellenoriztethet, mert akkor maga alatt ássa a fát. Nálunk 2 CBA bolt is van. Egyik ilyen frencsájsz, a másik CBA tulajdon. Utobbiban rend, tisztasag van, es nagyon kedvesek, udvariasak a kiszolgálok. A másikban inkább ellenkezoje. Pedig egy kis Bp melletti faluban lakom, a Budai hegyekben. Az ami ellenszenves bolt az épp a falu kozpontjában van. A másik a Bp-re vezeto uton. Inkabb oda megyunk vásárolni mert még parkolni is kényelmesebb ott :D
Ja és a kaják minosége. Az ahova járunk simán megcsinálja hogy az aznap vagy másnap lejárt termékeket 50-70%al olcsobban adja. Nos egy joghurtnál vagy tejfolnél, turorudinál ha ma jár le akkor azt holnap is megeheted. Ha holnap nem akkor már ma sem. Ez igy megy már 3-4 éve és semmi semmi baj soha nem volt ezekkel a termékekkel.
Reklám meg? Alacsony koltségvetés. De ez a világon mndenhol. Mennyivel jobb a teszko meg madarasteszko meg kora reklámja? Lázár tesok meg hogy milyen motoros bandában járkálnak miért zavar? Maszop meg internacionálét énekel minden rendezvényén. (a rohadt komcsik...)

pat bateman 2008.02.08. 10:57:40

a legidegesítőbb a cba reklámokban nem is maga a tartalom, hanem az AHOGY: a reklámhang olyan szinten irritáló, hogy ezt már nem lehet überelni. na jó, ott van az aktuális volvo reklám zenéje, aminél gyermekdedebbet rég hallottam...

Pistike100 2008.02.08. 10:57:47

Szerintem ezek sokkal inkább rendben vannak, mint sok más jóval nagyobb költségvetésű reklám.
Nem annyira eredeti poénok, mint némely sörreklám (na nem a hazaiakra gondolok...), de szerintem az irány jobb mint némely unalmas, mesterkélt, vagy sokkoló mű...
ex7-nek üzenem:
Az apró különbség, hogy ha nem tetszik a CBA nyugodtan mehetsz a PROFI-ba, Tescoba, sarki kisboltba stb... Tuti, hogy találsz olcsóbb dolgot is... EZ A PIACGAZDASÁG!!!! Sőt ha ezek mind drágábbak az elvárásodnál, nyithatsz TE magad is egy "minden féláron" boltot. Az általad felsoroltaknál nem igen taláok választékot... (persze szerinted - gondolom - KUBA, vagy Észak Korea az igazi :)

diaboloo 2008.02.08. 10:58:25

Ezeknek a reklámoknak nem "mi" vagyunk a célcsoportja. Akinek szól, azt minden bizonnyal képes megszólítani.

Ocsibogyo 2008.02.08. 11:00:15

Szánom-bánom, az első viccet nem ismertem, de szerintem nem rossz. Azt nem állítom, hogy a viccek annyira passzolnának a reklámhoz, úgyhogy a vélményem csak a viccekre vonatkozik.
Egyébként szerintem az emlgetetett Coop-os reklám mindennél rosszabb, annyira nem bírom elviselni, hogy elkapcsolok. Ezeket ahhoz képest öröm volt végignézni.

tanárÚr 2008.02.08. 11:01:13

LADISLAUS hogy akadjon a torkodon a kemény "tejföl"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.08. 11:03:33

"Egyik Lázár gyerek (v. mindkettő) tagja a Goj motorosok nevű többé-kevésbé náci beütésű motoros bandának."

Ez így van. Nem véletlenül forgalmazták ők anno a Magor terméket, a Kossuth térre is ingyen szállították a saját márkás ásványvizet, és ha arra vagyok kiváncsi, hogy hol és mikor játszik a Kárpátia, csak le kell sétálnom a CBA-ába, megnézni a faliújságot :-) De hát hol érdekel engem, hogy milyen a boltos politikai irányultága? Boltot én inkább hely, választék. ár és színvonal alapján választok...

"Aki a CBA-nál vásárol, sikeres ember nem lehet. :D"

"A boltjaikban két dolgot nem szoktam megtalálni: tisztaságot és elfogadható árakat..."

Boltja válogatja. A kisboltok franchise-ban mennek, azokra sokszor van panasz jogosan, de a mostanában nyílt nagyáruházaik nem, és én az egyiket, ami a közelünkben van, kifejezetten kedvelem, pont azért, mert nagy, tiszta, világos, kulturált (tényleg olyan, mint a reklámban, bár nem szólítanak név szerint :-) ) és nem drágább, mint mondjuk a sima vagy a madaras tecsó.

pat bateman 2008.02.08. 11:09:16

mondjuk asszem a népszabadságot nem lehet megvenni a cba üzletekben - ahová járok pl. biztos nincsen - egy ilyen kaliberű napilapot nem árulni elég öreg hiba... (lehet, hogy a többi - nem bulvár - napilap sem kapható, nem t'om.)

tanárÚr 2008.02.08. 11:12:22

www.entropia.hu/himnuszok/cba.mp3

Itt a CBA dal, amit énekel a meleg kereskedeli igazgató hallgassátok meg.

ladislaus 2008.02.08. 11:13:10

tanárur: Mi a baj most?

iszkiri 2008.02.08. 11:14:58

Tudom, hogy gáz...de nekem tetszik

tanárÚr 2008.02.08. 11:15:33

ladislaus semmi , nyuge !

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2008.02.08. 11:18:01

nekem sokkal jobban tetszenek ezek mint az előző széria, ez legalább vicces.

az előző viszont tök szembemegy a valósággal és az összes vásárlás-élménnyel, hiszen az emberek 99%-a már nem találkozik olyan boltossal aki felismeri és ajánl is neki valamit (félre aztán még annyira sem tesz). plusz az ADR is el volt benne baszva, vagy csak simán csúszott a hang.

kár a fikagőzért, sokkal bosszantóbbak szerintem a német_háziasszony elvet követő steril reklámok.

tanárÚr 2008.02.08. 11:18:07

iszkiri mi tetszik? a dal? azzal nincs is semmi baj, ha nem ez lenne a szövege még sláger is lehetne, de egy meleg Kereskedelmi igazgató énekli.. s ugye a jobb oldalon nem nagyon szeretik a "melegeket" (se)?:)))hehe

Őrnagy Őrnagy 2008.02.08. 11:19:02

Miért kell mindent megszállottan gyűlölni ami magyar? Hol éltek ti, nem Magyarországon?

Különben meg a boltnál egy a lényeg, hogy ne kellejen sokat sorba állni. Nekem ez a fontos. Eleget álltam 90 előtt, nem fogok többet. Meg az is fontos, hogy közel legyen, ne kelljen autókázni csúcsforgalomban. Ennyi a téma lényege. A reklám meg... Kit érdekel? Nem nézek reklámokat.

EzVan:) 2008.02.08. 11:21:59

off

Fizikus, végre egy értelmes leírás a klímaváltozásról.

ladislaus 2008.02.08. 11:22:20

Melegekkel az a baj hogy világgá kurtolik hogy melegek. ennyi. Es ezt jobbrol mondom!

dínó 2008.02.08. 11:27:21

Az az igazság, hgoy nem értem, miért magyarkodik ennyire a CBA, mert két horvát fickó a tulajdonos. Igaz, a központ Pécsen van...

Bukott Rockzenész · http://bukottrockzenesz.blog.hu 2008.02.08. 11:30:33

Érdekes, hogy mifelénk a "sötét" Zalában legalább három nagyon kulturált CBA egységet találtam már, ezek közül egy szupermarket méretűt. A fővárosban viszont volt szerencsétlenségem belefutni egy igénytelen, lepukkant CBA-ba. Gondolom, a minőségi különbségek az üzemeltető vállakozó hozzáállásától adódnak.

tanárÚr 2008.02.08. 11:31:26

Dinó nem igaz!
18 fős a tulajdonosok szövetsége. Baldauf nevű az elnők és alapító. Sok alelnökkel (ebből ez egyik a Lázár gyerek)
XI ker ben van központ.

tanárÚr 2008.02.08. 11:34:00

Horvát országba és Romániába csak "terjeszkedett" egy -két tulaj ebből a 18 fős vezetőségből....
CBA.hu lapot nézd meg!

jorda 2008.02.08. 11:34:33

Suszter maradjon a kaptafánál ! Azért,mert valaki sikeres sportoló,az nem biztos,hogy ért a kereskedelemhez.
Röhej volt az RTL-en mikor az egyik Lázár,mint kiváló vállalkozó osztotta az észt!

ladislaus 2008.02.08. 11:36:24

Igy van, Baldaufék a tulajok. Magyarok, bár a nevuk másra utal.

dínó 2008.02.08. 11:37:17

Kedves Tanár Úr! Köszi a felvilágosítást! Akkor valszeg a sógornőm, aki a pécsi "központban" dolgozik, lehet, hgoy nem is ott dolgozik...na majd jól a körmére nézek! :-D Egyébként meg tök mindegy, soha nem vásárolok ott, mert k...va drága, akár horvát, akár magyar, akár közös tulajdonú a cég...

tanárÚr 2008.02.08. 11:37:54

ladislaus jah.:) kicsit körbe van metélve:)

Coupe 2008.02.08. 11:38:08

Vidéki lovaskocsis ember nem lehet sikeres. A gumicsizma gumicsizma marad. Pont olyan a CBA, mint amilyennek egy vidéki, szutykos, magyartájon magyar embert célzó, agrárproletár kereskedelmi egységet elképzel a sztereotípia. A Délinél megvan az egykori minta Csemege üzlet? No abból CBA zászlós hajó lett. Kézzel pötyögik a hetvenes évekből egy az egyben átmentett pénztáros bringák az árakat, a folyamatos árufeltöltés miatt lehetetlen közlekedni egész nap, mindegyik soron valami retkes asszony áraz vagy pakol persze nyitvatartási időben, lassú, nehézkes az egész, büdös a hús nem egyszer, komolyan, aki valamit szeretne megtudni a kádár korszakról, az masírozzék be oda. És az ezt működtető Lázar fivérek a magyar gerinc és szellem prototípusai, a kommunizmus ádáz és kitartó jobboldalikereszténynemzeti felszámolói. Ugyan már, a gumicsizma legyen gumicsizma...

ladislaus 2008.02.08. 11:38:47

Jah, es a sikeres sportolo miért nem lehet sikeres uzletember? Ismerek ilyeneket. Sportolokat miert kell leirni hogy buták és máshoz nem értenek?
egész rtlklub rohej. Lázár fivéreké ha jol tudom a CBA egyik logisztikai kozpontja. Szoval mégis csak sikeres és nem bunozik, nincsenek botrányai... Jahogy épp ez fájdalmas vkinek talán? :)

tanárÚr 2008.02.08. 11:39:47

Dió szivesen! www.cba.hu/ ezt olvasd el "tudor bubor":))

tanárÚr 2008.02.08. 11:55:08

2008. január 21. (www.cba.hu oldalról van!!!!!

Új CBA-reklámok

A CBA 2008-tól új reklámfilmekkel jelenik meg az M1, Hír TV, Echo Tv és a Viasat 3 csatornákon.

Nah a kis jobbos "magyarkodó" üzletlánc:))))
a RémHír tV. n Echo (Magyar Gárda) TV -n Pörzse és társai...szal fasizálódik a CBA:)))))

zilla 2008.02.08. 12:09:46

pat bateman:
"a reklámhang olyan szinten irritáló, hogy ezt már nem lehet überelni. na jó, ott van az aktuális volvo reklám zenéje, aminél gyermekdedebbet rég hallottam... "

Az új Volvo reklám azutóbbi évek egyik legjobb reklámja. Felkelti a figyelmed, és miután meghallgattad, vagy azt mondod rá, mint te is, hogy végtelenül buta, gyermekded. Vagy azt, mint én meg pl. paklo, www.paklo.net/blog/paklo/2008-01-30_-_Volvo-dal
, hogy fantasztikus. Egy biztos, hogy mindenkinek jól az agyába vésődik.
Egyébként meg: Hopp! A reklám itt elérte célját. (Ilyen szempontból a CBA-s, Klapkás reklámok sem rosszak tulajdonképpen.) Azok száma, akik kifejezetten a reklám miatt nem vásárolnak egy adott terméket vagy egy bizonyos helyen gyakorlatilag elenyésző.
Mindenesetre ha lesz három gyerekem, lehet, hogy benézek a Volvóhoz. :)

ladislaus 2008.02.08. 12:11:47

Vagy itt olcsobban reklámozhatnak. nem? Es azert ezt is meg-meg nezik balrol, ahol szinten vannak olyanok akik elmennek majd cba-ba vasarolni.
TanarUr, Te nem szoktal ott venni soha semmit? Figyelsz arra hogy kikeruld? :)

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.02.08. 12:12:14

Én ezt a kislányos reklámot mindig a metrón látom, ahol hang híján feliratozzák. Nem tudom, hogyan nem tűnhetett fel senkinek hogy a "És mond, ti imádkoztok vacsora előtt?" mondatban a mondd az két d.

niterider 2008.02.08. 12:14:26

En a CBA-ba azert nem vasarolok, pedig az van hozzank a legkozelebb, mert iszonyatosan bunko emberek dolgoznak ott, akik leszarjak, h. belolem is elnek. Eccer meg is kerdeztem az egyik frusztralt penztarost, hogy ebbe a boltba csak szellemi fogyatekosokat vesznek fol dolgozni...?!
Ellenben a Dob-Rumbach sarkan levoben, van egy-ket aranyos holgy is.

hófehérke (törölt) 2008.02.08. 12:29:09

Nem mindegy, hogy jobbos-balos-meleg-sportoló-horvát vagy magyar a tulaj, valamit hogy drága-olcsó-piszos vagy tisza az üzletlánc? Ez a blog (szerintem!) a reklámokról szól, most épp a CBA reklámokról, amik - egyetértek reklámbuzival - rettenetesek.

Player71 2008.02.08. 12:39:00

A reklámjaik szerintem is nagyon gázosak. De néhány kivételtől eltekintve melyik nem az Magyarországon? Szóval egyrészt az ügynökségekről is elmond valamit, a másik meg valószínűleg a tulajról is, akinek tetszik és leadatja.
Hogy melyik milyen tiszta és mocskos, vagy büdös, az az üzletvezetőn múlik szerintem. Nagyon sok olyat ismerek, ahol ragyogó tisztaság van, rend és friss áru. Máshol meg olyan lepukkant csajok dolgoznak, hogy csöpög a zsír a hajukból és a pult mögött falják a sütiket.Ilyen is olyan is van Pesten is, vidéken is, "frencsájzos" vagy CBA tulajdon, szerintem ez is mindegy.
Aki meg az alapján ítél, hogy melyik motoros társaságnak a tiszteletbeli tagjai az elég szegény ember lehet. Bár a névváltoztatás szerintem sem szerencsés, mégis ezek a srácok gyűjtöttek Böjte Csaba árváinak, vagy az olaszliszkai árváknak. Nem sok ballib,vagy ilyen-olyan megélhetési jogvédőt láttam, hogy ezekben a esetekben nagyon jó példával jártak volna elöl, szóval szerintem ezt a témát nem kéne erőltetni, mert lehet, hogy visszafelé sül el...

multikulti 2008.02.08. 12:59:24

Megnéztem a reklámot, valami rettenetesen szarra számítottam, ehhez képest semmi baj nincs vele, legalábbis nem több, mint bármelyik reklámmal. A viccek nem öncélúak, tematikusan kapcsolódnak a CBA termékválasztékához. Ellentétben némely reklámmal, ami odáig fokozta a "kreativitást", hogy azt se tudni mit reklámoz.

Akik meg azt sérelmezik magyar nyelven egy magyar honlapon, hogy a cég a magyar üzletláncnak reklámozza magát, azok nagyfokú szűklátókörűségről tesznek bizonyságot. Bárcsak több olyan magyar cég lenne, akik sikerrel veszik fel a harcot a külföldi versenytársaikkal! Egy magyar cég elsősorban minket gazdagít, egy külföldi meg a saját hazáját.

sprenczl 2008.02.08. 13:11:03

A budaörsi CBA tök jó! Jobb, mint ugyanott a helyi Ósan és Tacskó. (piaválaszték, pékség sokkal jobb
A nagy boltjaik teljesen rendben vannak. Kár, hogy a Profi, Penny M. és a Plus helyett nem ők vannak akkora méretben.
Amúgy egy kis riposzt: aki reklámokat néz, sikeres ember nem lehet...:)

pat bateman 2008.02.08. 13:12:51

ki nem tojja le, hogy magyar vagy nem? a lényeg, hogy ne nézzen hülyének, s csak azért ne várja el tőlem, hogy ott vásároljak, mert ő MAGYAR, a "HAZAI"... felőlem lehet akár kínai is a tulajdonos, csak legyenek versenyképes árai és minőségi szolgáltatása.

Susogo 2008.02.08. 13:16:36

Te Úristen!

Így terjed a pletyka! :)))
Mint moszkvában, mi?
Igaz nem osztogatnak hanem fosztogatnak, de mindegy.

Csak okulásra: A CBA nem 18 fős, hanem majd 50-ven, tulaj van. A Pécsi központ meg egy régió. De akik Ti itt írtok és kritizáltok jobban tudjátok. Bár nem védem őket- bár dolgoztam benne itt ott 7 évet, de azért ott is emberek dolgoznak. S ha nem egy surmó "vásárló" lennél a sok közül és TE is emberihangon szolnál, akkor talán, lehet, hogy Ők is kedvesebbek lennének. Ez nálam működik! Sőt bárhol vásárolok az emberi szó azért kell, hogy Ő is embernek érezze magát.

S az hogy valaki jobbos vagy balos az nem jelenti azt hogy szar alak. Mindkét odalon akad ilyen is olyan is. Azt nézzétek meg mit értünk el ezzel a balos hazudozos, embert lehúzós kormánnyal. A sereghajtást a régióban. S kiút az van, mint a magyar fociban! :(

Na mindenkinek üdv.

S ne feledd ha olvasodd ezt még, Ne itélj, mielőtt nem ismertél meg valamit teljesen!

tanárÚr 2008.02.08. 13:23:18

hÜLYE OKOSKODÓ FASISZTA JOBBOS ! ITT A TELJES VEZÉRKARI LISTA VAZZE!
OPERATÍV VEZETŐK


* Dr. Malasics András (általános vezérigazgató)
* Neubauer Katalin (kereskedelmi vezérigazgató)


ÜGYVEZETŐK


* Baldauf László (elnök)
* Gyelán Zsolt (elnökhelyettes)
* Lázár Vilmos (elnökhelyettes)
* Varga Sándorné (elnökhelyettes)
* Krupp József (elnökhelyettes)
* Szabó Sándor (elnökhelyettes)
* Tóth Imre (ügyvezető igazgató)
* Viszokay Árpád (ügyvezető igazgató)
* Tomicsek János (ügyvezető igazgató)
* Breier László (ügyvezető igazgató)
* Bogdán József (ügyvezető igazgató)


FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG


* Dienes Zoltán (fb elnök)
* Takács Mihály (fb tag)
* Nagy Imre (fb tag)
* Rubóczky József (fb tag)
* Dr. Sólyom Gábor (fb tag)
* Kerekes Ferenc (fb tag)

Susogo 2008.02.08. 13:27:21

Tanár úr!

Aztán úgy gondolja-e, hogy ezen kívül nincs más tulajdonos, mert nem ügyvezető?

Tévedni emberi dolog! Még magától is Tanárúr!

Vagy maga itt a kommunista pápa?

multikulti 2008.02.08. 13:32:32

"ki nem tojja le, hogy magyar vagy nem?"
Pedig értelmes ember erre is figyel. Úgy, ahogy európa gazdagabb, nyugati felén is bizony figyelnek erre, és védik a hazait. Ez is egyike azoknak az okoknak, amiért előbbre vannak.

tanárÚr 2008.02.08. 13:33:44

Susogó ,.... tulajdonos van ! ( te kis fasiszta), csak ez a vezetőség!! Érthető suttyókám?:)))

jah-man 2008.02.08. 13:35:12

Az átlagember nem gyűlöli a magyart. Csak azt nem szereti, ha valakinek elsődleges szerepet játszik az életében, hogy magyarkodjon. Ezenkívül azt sem szereti, ha hülyének nézik, és drágán szart sóznak rá. Ha meg valaki ráadásul egyszerre csinálja a kettőt (játssza a magyarkodó bazári majmot + még jól át is ver) azt már lehet, hogy gyűlöli...

Susogo 2008.02.08. 13:38:35

Az van és érthető is.

Akkor talán meg is tudod mondani a nagy eszeddel ki a marketinges?

Vagy csak vagtába lövöldözöl majd mint Gacsai Máté a lakodalomba?

Bár látom nálad az a fontos, hogy fasisztázhas!

Jellemző a kommunista beégetett agyú fajtádra!

tanárÚr 2008.02.08. 13:40:49

Regionális központok is vannak..és sok sok ,...majd 3600 tulajdonban lévő üzlet(tehát tulaj) ...de a CBA--mint üzletlánc tulajdonosi, kitalálói, vezetősége a listán van! Láthatod kis szélső jobbos köcsög!

pat bateman 2008.02.08. 13:45:10

jah-man, ott a pont nálad!:)

gansol 2008.02.08. 13:47:05

ezeket verni kéne...

Susogo 2008.02.08. 13:50:55

Kedves Tanárúr!


Inkább magadra hagylak tévhiteiddel, mit a netről böngészel össze, mint hogy órákat adjak-e jelentéktelen témában.

Amúgy nem vagyok köcsög, mert akkor nem tudnék írni, de Önt tudom ez nem igazán zavarja.

Maradnék inkább tisztelettel Ön iránt.

S ajánlom vásároljon a kizsákmányoló és még többet lenyúló multi boltokban, főként az igen "igényes" Tesco boltokban, mint a CBA-ban.

Ők eddig is megvoltak Ön nélkül, ezután is meglesznek, s talán a gyűlölet helyett Örülni is lehetne egy igen picit, hogy valamit mi magyarok is eltudunk érni, ha összefogunk és nem egymást "kúrogatjuk" (lehetőleg el!).

De ezt Ön is ugyan olyan jól tudja, mint mi akik itt ülünk az asztal másik oldalán.

Baráti viszont írásra! :)

Susogo 2008.02.08. 13:54:02

Bocsi még egy!

Ezért csak hogy értsd nézd meg a CBA Kereskedelmi Kft. mint cég bejegyzését. Azok a tulajok akik ott szerepelnek!

Mert hogy tudd a CBA Kereskedelmi Kft. a Master-franchise tulajdonosa. A régós központ csak átvevő és tovább adó!

Exkuzémoá!

tanárÚr 2008.02.08. 13:54:20

Kedves tudatlan! ha tudnád hogy mennyire belülről ismerem a CBA-t nagyon elcsodálkoznál:)) de itt nem mondhatom el:)

Susogo 2008.02.08. 13:55:50

Gansolnak üzenem:

Verjük is, és tépjük is (a pofánkat)!!!!!


Mint a répát! :))))))

tanárÚr 2008.02.08. 13:56:12

Susogó jobboskán nekem ezzel nem mondtál újat..magadban beszéltél?:)

V.János 2008.02.08. 13:56:23

Ugyan már!!! ENNYI HAZUGSÁGOT ÉS HÜLYESÉGET MÁR RÉG OLVASTAM!!!!!
Egyáltalán semmi baj nincs a CBA-ban sem a tisztasággal,sem az áraikkal!
Én csak tudom, mert nagyon szegény vagyok, minden forintot beosztok ,így minden bolt árait fejből fújom és saját tapasztalatból tudom, hogy nagyon sokszor van jó akció a CBA-ban: csak pár példa: hol tudtok venni jó magyar krumpli kilóját 39 meg 59 forintért, tartós literes tejet 118-ért, finom felvágottakat 5-600 ft/kg-ért(ami máshol 1000 ft fölött van)stb?
Látszik, hogy fogalmatok sincs a valós árviszonyokról csak általánosítotok!
Annyi igaz, hohy valóban vannak drága CBA-k is,nagy különbség van midnen egyes boltjuk áraiban.

pat bateman 2008.02.08. 13:57:21

jah-man csak kicsit szögletesen fogalmazott, de ez kb az az erősség ahogy a "jobboldalról" puffogtatnak úgy általában. egyébként osztom Susogo mondatát: "S az hogy valaki jobbos vagy balos az nem jelenti azt hogy szar alak. Mindkét odalon akad ilyen is olyan is." néha tényleg meg kell lepődnie az embernek, hogy mekkora taplók vannak pro és kontra...

V.János 2008.02.08. 13:58:19

Ja, még valami a tisztaságról: a CBA-ban még sosem láttam szaladgáló vagy döglött egeret, és nem mennek bogarak a zacskós rizsben, mint pl. a Tescóban!!!

Susogo 2008.02.08. 14:00:34

Igen!

Ha ilyen jól ismered, akkor miért írsz olyat amiről tudod hogy nem igaz!

Susogo 2008.02.08. 14:02:31

Tanárúrnak üzenem:


Egy pofa sör mellett jobban menne a diskurzus! :)

b-max 2008.02.08. 14:12:26

Lehet hogy buta vagyok, de számomra a CBA a legjobb áruház, igaz ehhez az kellett hogy megjelenjen a konkurencia (tesco és társai).
Annyira elmaradottak nem lehetnek, mert rajtuk kivúl szerintem máshol nincs élelmiszer webshop.......
És ebben máris óriási lépéselőnyuk van.

Susogo 2008.02.08. 14:56:39

B-max-nak:

A webshop egy nyűg szerintem, de elsőként a G-ROBY indította el és a II. kerületi körzet kiválóan prosperál. A többi csak mint mindegyik másik megyeget.

vini_old (törölt) 2008.02.08. 15:48:28

dínó 2008.02.08. 11:27:21
Az az igazság, hgoy nem értem, miért magyarkodik ennyire a CBA, mert két horvát fickó a tulajdonos. Igaz, a központ Pécsen van...


Pécsett.
Nekem a CBA-ról mindig a nyuggerekkel tömött boltok, a járhatatlan közlekedő utak, a mocsok, és az árukkal tömött bolt (igen, az sem jó, ha túl van tömve) jut eszembe.

multikulti 2008.02.08. 16:04:35

"Az átlagember nem gyűlöli a magyart. Csak azt nem szereti, ha valakinek elsődleges szerepet játszik az életében, hogy magyarkodjon."
Mi az a magyarkodás? Ha egy üzletlánc felhívja a figyelmet arra, hogy hazai tulajdonban van szemben a versenytársakkal, vagy ha egy gyártó feltünteti, hogy magyar gyártmányú a termék, akkor már magyarkodik? Ez gond? Miért?

Hangyasav 2008.02.08. 16:21:29

Az valami hihetetlen, mennyi ráérő és indulatos ember olvasgatja a reklámblogokat...

kukacka 2008.02.09. 01:09:27

Ki gondolta volna, hogy a CBA ugyanúgy megosztja a magyar társadalmat és szélsőséges indulatokat gerjeszt, mint a napi politika?

:)

stardust 2008.02.09. 14:48:39

ennyi hülyét!
Emberek! A reklámkampány vérszar? Vérszar!
Jónapot!

figyelj! 2008.02.11. 13:25:50

ennyi hülye közt elfér egy barom is, ugye kedves szardust

stardust 2008.02.13. 17:44:04

Jaaaaj nyomikám, hát itt vagy?
És én lettem a keresztapád? Megtisztelsz.
Fogadj el tőlem még egy nevet kérlek:
"IQnuku"
Jó név, illik hozzád. Használd!

Veight 2008.03.21. 20:34:21

Nincs egy horvát kezén sem a CBA. Egy elérhetőséget adhatnál, mégis honnan vetted ezt. Magyar kézen van, magyar az összes tulajdonos. És, hogy miért büszke erre? Mert a legnagyobb magyar cég aki Magyarországnak termel tőkét és ha szar van sem menekíti ki azt külföldre, mint más, külföldi beszerzési társulások, akik ezt megtehetik (és meg is teszik, miért ne tennék). Vannak rossz boltok, vannak kifejezetten SZAR boltok is, de van olyan is amire érdemes emlékezni és szívesen megyek vissza.

Laca a CBA- ból 2008.08.15. 09:14:23

Sziasztok!Semmitérő a cba!2 évet dolgoztam a Pécsi CBA-nak nulla azaz mondom mégegyszer nulla pénzért!Megélni 70000-ből nem lehet!Nem biztosított munkahely!ELjöttem a CBA-ból nem rég de a papírjaim nem adják ki úgyhogy feljöttem pestre hogy kiverjem a hisztit és kirugassam azt az ál szent k....t aki a Pécsi rendes CBA-t vezeti!Simán megteszem!Ami a kis Cba-kat illeti ezerszer összehangoltabb jobb kényelmesebb mint a közvetlen cba!A rendes cba bolt undorító!FÚÚJ!!!!!!!!!!!!!
Ami a tulajokat érinti a tesóknak semmi közük nincs hozzá!Egyetlen tulaj van az is k....g nem kicsit!Utáltam mindíg is!A lejárt dolgokról annyit hogy nem az nap vagy másnap jár le hanem mondjuk egy hete le van járva!
Pl:
A Pécsi CBA Szupermarketben olyan tejet adtunk el (0,5 l ruszki tejről van szó) amiről senki nem tudta honnan van pontosan!Nem volt semmi sem feltüntetve!Sem magyar leírás stb!Bejöttek a nyomozók kb dél tájt és simán lefoglalták azt!Ha jól emlékszem 1200 l tejet!De ez most nem pontos adat!A főnök nem a hatósággal foglalkozott hanem hogy neki ez most mekkora kiesés mert nagyon vitték a vásárlók!Akkor miről is beszélünk!?Korrekcióról a vásárlók felé?Vagy csak simán átb....k őket!Inkább a második!Karácsonykor simán bezárták a Grill osztály a büdös hús miatt!Mit tett a CBA?Fizetett egy hétig jó volt és azóta semmi sem változott!Miért nem!Azért mert esetleg korrektek?A nagy l.....t!Rohadt szemetek a CBA-k!És az a gond ha egyszer bekerülsz oda mint alkalmazott akkor nem könnyen szabadulsz!Na most lépek mert el kell mennem a CBA-ba!Szevasztok!

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása