Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tiltakozásul vetkőző idős hölgy

Rég láttam ilyen provokatív és zavaba ejtő reklámot mint amit a Holland Szocialista Párt készített néhány héttel ezelőtt. Ebben egy 86 éves nénit látunk, aki a kormány egészségügyi politikája elleni tiltakozásul vetkőzik anyaszült meztelenre. Az ottani megszorító csomag keretében ugyanis megváltoztatták az eddigi gyakorlatot, és az idősek mellé kirendelt, személyenként dedikált ápolókat ezentúl rotációs rendszerben küldik ki, így mindig éppen az megy majd, akit véletlenszerűen beosztanak. Az idős hölgy a vetkőzés közben szomorúan beszél arról, hogy idáig egy ember járt ki hozzá, hogy segítsen neki a mosakodásban. Őt már jól ismerte, nem szégyellt előtte levetkőzni. Mostantól viszont minden nap egy újabb vadidegen jön majd, és neki nem lesz más választása, mint újabb és újabb emberek előtt levetkőzni. Ennyi erővel viszont akár nyílvánosan is megszabadulhat a ruháitól, hiszen így sem érzi magát sokkal kellemetlenebbül.

Amellett, hogy mennyire zavarba ejtő, és megrázó ez a jelenet, nem tudom megmondani, hogy segít-e egyáltalán a cél elérésében, vagy inkább csak félreviszi a figyelmet. A reklám ráadásul nem kínál semmiféle lehetőséget azoknak, akik mindezt meg akarják akadályozni. Nincs felhívás, nincs népszavazási kezdeményezés, csak a ködös, távolba vesző lehetőség, hogy a következő választásokon a holland szocialistákra szavazzanak. Nem tudom, lesz-e a kampánynak eredménye, viszont minden tiszteletem azoké az embereké, akiknek van elég lelkierejük ahhoz, hogy valami fontosat csináljanak, és segítsenek az idős, elesett embereknek, felülemelkedve az ezzel járó mindenféle kellemetlenségen. Respect.

Mielőtt bárki megnézné a filmet, szeretém jelezni, hogy ez tényleg 18+ vagy inkább 81+.


forrás: osocio

Címkék: politika film botrány nsfw

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr41331813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispetya 2008.02.09. 09:40:05

Hű bazmag. Ez azért kemény. Elképzelem, hogy ez itthon megy a retekklubon a Fábry Show előtt. Asszem a lakosság felét úgy kellene felmosnai a padlóról.

Visszaping 2008.02.09. 09:44:04

Ez egyszerűen felháborító. Nem lehet ilyet tenni egy tisztességben megőszült nővel, aki ennyi idősen koránt sem biztos, hogy tudatában van annak, hogy mit vállalt el. Paraszt hollandok.

haribodog 2008.02.09. 12:56:46

Hát épp arról van szó, hogy nem lehet ilyet tenni egy beteg idős nővel. És nem csak a TV-ben.

sensemilla 2008.02.09. 13:21:23

nem paraszt hollandok.csak a lehető legdurvábban hívják fel a figyelmet mindenre.mert arra figyelsz. amúgy meg az öreg nem hülye,biztos tudta,mit vállal,mikor igent mondott.nem a magyar mentalitásból kéne kiindulni.

üdv Amsterdamból

roberto 2008.02.09. 13:44:33

Szerintem is merész, de nem hatásvadász, hanem hatásos. Nem lehet mellette szó nélkül elmenni, biztosan emlékezni fogsz rá még sokáig.

stardust 2008.02.09. 14:15:56

Csak lazán tartozik a téma magvához, de a néni nyílván tiszta fejjel vállalta.
Van ilyen. A képzőn nem egy, nem kettő ilyen nénit rajzoltunk a szakon. Ők is anyaszűlt meztelenül álltak-ültek előttünk.
Bár ők zömmel bolondok voltak szegénykék. Majdnem kitettem egy mosolyt, de aztán mégsem.
Úgy látszik nem magyar specialitás, hogy sok döntést olyan alakok hoznak, akiknek az adott témához lövésük sincs. Költséghatékonyság okán olyan döntést hoznak, amitől maga az elv sérül (emberség).

cyan 2008.02.09. 14:56:17

Dove reklám is ilyen, csak másképp

erminavet · http://kotottpalya.blog.hu/ 2008.02.09. 15:38:10

Én azon gondolkodtam el, hogy ez a Szocialista Párt filmje. Csehországban is a jobbos kormány vezet be olyan reformokat az egészségügyben, mint nálunk a balos. (És most az lényegtelen, hogy a konkrét intézkedések mennyire jók vagy rosszak, az irány hasonló, tagadhatatlan.) És a bal tiltakozik. és még lehetne sorolni.

Vagyis aki kormányoz, az szembesül a költségvetési hiánnyal, aki meg ellenzék, az védi a jóléti intézkedéseket. De akkor miért van nevük a pártoknak? Lehetne inkább A és B párt. Vagy hogy azért legyen valamilyen emlék az ideológiáról, piros, narancs, kék és zöld párt.

ti

KáKá 2008.02.09. 16:12:33

Figyelemfelhívó? Igen. Hatásos? Igen. Ugye milyen ilyesztő dolog szembenézni a jövőnkkel! Pedig mind ilyenek leszünk. Már ha megéljük egyáltalán.
Ahogy most állunk, Magyarországon ugyanezt a reklámot már egy ötven évessel is leforgathatnák.

Hangyasav 2008.02.09. 17:02:30

Nehéz és veszélyes dolog valamit a saját kulturális közegéből kiragadva értelmezni. Hollandia nagyon más. Teljesen másképp (szerintem nyitottabban és józanabbul) állnak sok dologhoz (droghasználat, euthanázia, emberi méltóság, meztelenség, vagy a szülés). (Személyes megjegyzés: nemrég született gyerekünk, ennek kapcsán rengeteget olvastam a témáról. Valahol olvastam egy magyar lány beszámolóját, aki Hollandiában él és ott szült: annyira másképp állnak hozzá, hogy olyan, mintha nem is egy bolygón élnénk.)

Ami nekünk döbbenetes és sokkoló, az nekik lehet, h épp csak áttöri az ingerküszöböt.

Valami egyébként megragadta a figyelmemet, idéznék a felkonf-ból: "az idősek mellé kirendelt, SZEMÉLYENKÉNT DEDIKÁLT ápolókat ezentúl rotációs rendszerben küldik ki." Háát, nem a magyar társadalomról beszélünk...

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.02.09. 18:25:38

Viszont ez egy közelítő probléma, előszele nálunk is érezhető: a jóléti társadalmakban megnő az életkor, így egyre több a nyögdíjas, akiket egyre kevesebb munkaképes tart el, mert a születések száma csökken..
Személyenkénti ápolóra nincs nálunk kapacitás, de az elfekvőben vagy öregotthonban azért ismerik az ápolókat.
A filmre pedig csak annyit, hogy remek!

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2008.02.09. 19:49:14

nsfw a címkék közt? hátha valaki rákeres?! pff, vaze, nagyon komoly.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.02.09. 20:38:55

Tudja valaki Horváth Mengele HP Ágnes emailcímét, h átküldjem neki a linket? Múltkor nem a hollandusoktól jött haza örömittasan,h micsoda extra szívműtéteket végeznek ott.... aztán kiderült, h Pécsen már évek óta csinálják azt a fajta eljárást...
Ez nem szakértő, szagértő! A szar szagát érzi, ami a fején van, s amit ránk akar kenni... A 7százát baszkiferi, azt megint jól meg fogjátok csinálni........ ha hagyjuk!:S

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.02.11. 12:23:24

T. Hangyasav!
"Nehéz és veszélyes dolog valamit a saját kulturális közegéből kiragadva értelmezni. Hollandia nagyon más."
Ez nagyon igaz, tehát ne hivatkozzon senki se a több-biztosítós renszer bevezetése mellett a Holland példára, h ott bezzeg...., mert az egy egész más egy főre jutó GDP-jű ország, nemde?
Üdv.

Hangyasav 2008.02.11. 15:42:20

malacka69: Nem tudom, miért nekem címezted, amit címeztél: nem emlékszem, h hivatkoztam volna egy vagy több biztosítóra vagy Dzsídípíre. Általánosságban jegyeztem meg, h attól még, h Európa, még láthatják a dolgokat nagyon különbözően.

Ha a fentieket a miniszter asszonynak szántad, tudatom, h nem állunk kapcsolatban :o)

Tudom, hogy rozsda marta lik ez műveltségem páncélján, de mi az isten haragja az az nsfw tag?

Mária 2008.02.11. 16:21:31

nsfw = national schools film week

}:-)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.02.11. 16:24:08

Hangyasav
nsfw: naked sexy free woman
Vagy pedig "not safe for work".

Hangyasav 2008.02.11. 16:59:20

Köszi!

Egyébként én már a MILF és BDSM marketing-rövídítésekkel is évekig küzdöttem, mire megfejtettem... :o)

Picióriás 2008.02.11. 17:32:44

Na látod ezek meg nekem nem mondanak semmit Hangyasav!?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása