Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Reklámbotrány Amerikában

Lassan sorozatot lehetne készíteni azokból a reklámokból, amelyek egy adott ország lakosait kiakasztották. Először a kínaikat feldühítő, megalázóan primitív tévéreklámról volt szó, aztán az ausztrálokat megtérdeltető puncihódos hirdetésről írtunk. Az amerikaiak azonben egészen más miatt jöttek ki a sodrukból. A történethez tudni kell, hogy az Absolut vodkának éppen most fut egy kifejezetten erős, "In an Absolut world" fősorú kampánya, amelyben azzal a gondolattal játszanak, hogy milyen lenne a vágyainknak mindenben megfelelő álomvilág. Sok másik jól sikerült hirdetést követően, melyek közül nekem a már ismert fősorral felmatricázott Ferrari és Porsche taxis gerilla akció tetszett, most tőlük szokatlan módon módon egy politikai témájú hirdetést készítettek. A mexikói Qién magazinban megjelent reklám Mexikó és az Egyesült Államok határait provokatív módon nem a törvény szerinti, hanem a hihetetlen számú betelepült spanyol ajkúnak köszönhető tényleges határvonal mentén rajzolta meg. Úgy, ahogy azt a helyiek szívesen látnák.

A mexikóiak biztos jót mosolyogtak rajta, a határ túloldalán viszont ez a kis vicc kicsapta a biztosítékot. Az amerikaiak tiltakozása néhány nap alatt olyan méreteket öltött, amit már a cég sem hagyhatott figyelmen kívül, és pénteken végül bocsánatot kértek, és visszavonták a reklámot. Ha ez az ötlet az óceán túloldalán ekkora vihart kavart, el sem merem képzelni, mi lett volna egy hazai verzióból, ami a magyarok lakta területek mentén rajzolta volna meg a határokat. Elég valószínűtlen, hogy egy ilyen reklám megszülessen, persze In an Absolute world, Nothing is imposssible.
  
forrás: gatewaypundit

Címkék: politika print botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr45412950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.04.07. 09:46:01

Kiváló reklám; a jenkik meg húzzák meg magukat, mert úgy 80-100 év múlva ez nem Absolut World lesz, hanem Real.

zjunior 2008.04.07. 09:55:25

Csak jelzem, hogy volt egy időszak a történelemben, amikor a USA-Mexico politikai határ majdnem pontosan ugyanígy nézett ki. Aztán a mexicóiak elbuktak egy háborút, azt annak annyi lett.. Egyébként, egy-két USA állam neve még ma is spanyol derivációra utal.. lsd. Montana/Nevada/Új-México, nem beszélve a számos városnévről, ami egyértelmű mexicói jelenlétet idéz (San Francisco, Los Angeles stb.stb.)

rece 2008.04.07. 10:02:30

Az Absolut már több kampányával is honosította magát a Föld országainak sajátosságai vagy a művészeti stílusok arculatosítása terén (Hogy mi jut eszükbe a magyarokról?):
blogmagazin.hu/napi/rovat/reklama/1705/abszolut_tanmese
Szerintem nagyon jók!

zenész 2008.04.07. 10:17:28

..he he, mit ugrabugrálnak?? Ez van, az USA mint olyen a fejekben létezik csak komolyan. Valójában a kontinens azon része, ahol a világ összes csavargója letelepedett, és kinevezték magukat "amerikaiaknak". Az igazi "amerikaiak" jelenleg rezervátumokban élnek, legalább olyan rossz körülmények között, mint itt a romák. És ezek a határok nagyon jól mutatnak. Maradjon így :-).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.07. 10:34:20

hát, egy nagymagyarországos hirdetésre a románok meg szlovákok tényleg kirúgnál a ház oldalát...

skovalsy 2008.04.07. 10:35:13

Tiltakozás, haha. Mintha az amerikaiak zöme tudná hol húzódik a déli határ, szerintem a keleti parton ezen ugyanúgy röhögnek. :)

Marci 2008.04.07. 11:01:43

és ki a fasz az a Hanna Sural? Hol van Reklámbuzi?

Gepember · http://blog.gepember.com 2008.04.07. 11:01:52

Nem szeretem a humorérzék nélküli emberket.
A reklám érdekes és meglepő ahogy az Absoluttól már megszokhattuk. Bár én elsőre az Absolutos üveget kerestem elrejtve a térképen ;)

CSaB · http://www.domain.hu 2008.04.07. 11:46:19

Mo.-n is lesz nem sokára reklámbotrány. ;)

Porcelán az elefántboltban 2008.04.07. 14:18:08

És akkor hollywoodi filmek helyett mexikói szappanoperákat kell majd néznünk?

sztrelnyikov 2008.04.11. 10:31:20

Biztos vagy benne, hogy a mexikóiak egy ilyen határt szeretnének? Hát nem azért mentek el otthonról, mert nem jó nekik Mexikóban?

Ha nincsenek a gringók, kinek a házát takarítják majd? A rendes mexikói mujerek kitakarítják a sajátjukat és nincs szükségük Dolores-re.

van egy orszag... 2008.04.18. 14:11:47

Pszt, figyu:

Magyarország nélküli térképet gyártottak Slotáék:

index.hu/politika/kulfold/slotmonelk04/

"Miután Slotáék sajátos térképére a média is felfigyelt az SNS a Magyarország nélküli Európa térképet is eltüntette honlapjáról."

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása