Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi testrészek és a Coke Zero

Az Index fogyasztóvédelmi szakszolgálata, a Tékozló Ízeltlábú még 2007-ben letesztelte a Coke Zéro-t. A vakkóstolás eredménye szerint - mégha a kóstolásban részt vevők nem pont sommelier-ek is - a Zéró a rossz és az irtóztató közötti kényes mezsgyén egyensúlyozó ital, amely az összesítésben 2,4 pontot kapott a lehetséges 10-ből, ahol a Tesco Gazdaságos gagyikóla 4 (!) pontot kapott. Ez nem semmi, tekintve, hogy bizonyára milliókat öltek bele a kifejlesztésébe, és a világ több óvatlan országában már forgalmazzák is. Ezt olvasva már akkor is morcoltam a szemöldököm, de a Coca-Cola tovább súlyosbította a helyzetet, és reklámozni is kezdte ezt a borzalmat, mi több, már kapni is lehet, és az utcán bókászva azt látom, hogy a tizenévesek között kifejezetten menő Zero-s dobozzal a kézben flangálni.

Először akkor támadt furcsa bizsergő érzés a gyomorszájam környékén, amikor megláttam a Metro hátsó oldalán a Gólyaszemmel beszélgető tömzsi, elefántlábú Nyalós Nyelveket, amint a Zero-t kóstolgatják. Este, amikor a jól megérdemelt New York-i helyszínelők békés vérfüdője közben már a reklámszpottal is szembesültem, már a vacsora is megfordult bennem, míg a feleségem kiabálva sürgetett, hogy kapcsoljak már el, mert ez annyira undorítóóó!




A YouTube-os keresés igazolta a félelmeimet: ezekből több is van! Úgy lászik, a Coca Cola Co. bajban van, és nem tudott ellenálni a valamelyik Zs-kategóriás horrorfilmrendező előnyös ajánlatának, és Atlantában úgy gondolták, hogy az új terméket újrahasznosított emberi testrészekkel lehet a leghatásosabban eladni. Gólyaszem és a Nyalós Nyelvek mellett szerepel Fütyi Úr (aka Finger) is, valamint Jabba the Hutt kistestvére, Alien Brain is. A szereplők egyszerűen nem hisznek egyszerű érzékeiknek: az vagy nem az? Nem annak lászik, de az íze, az aztán igazi! Nyamm! Yummi! Cupp.
Egyszerűen nem térek magamhoz: a sokadik megnézés után is erőt vesz rajtam a borzongás, amihez hasonlót csak a Fókusz közben szoktam érezni, amikor kutyakölyköket szexuálisan molesztáló túlsúlyos magyar médiaszereplőket mutatnak piros bőrtangában... émelygés és sírós nevetés kerülget. Én vagyok nem-evilági, vagy ezek a reklámok valóban ennyire gusztustalanok és visszataszítóak?

Ja, még valami. Kóstolta valaki ezt a rettenetet?

Címkék: pia elmebaj

2008.04.25. 11:15 Hangyasav 46 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr87441469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wekler 2008.04.25. 11:21:10

Engem nem a zavarnak ezek. A két szinkronhang (Szabi és Majka) pedig kifejezetten jó választás szerintem. Fiatal célcsoportnál a gusztustalanság a nyerő. Ennyi

itelethozo 2008.04.25. 11:29:55

kóstoltam.mentségemre szóljon,hogy nem adtam érte pénzt a w-end előtt osztogatták.ugyan az a sz@r mint a light kóla.és igenis van cukormentes mellékíze.zero helyett legyen a neve rókabőr.

W Joe 2008.04.25. 11:37:17

Már vártam, hogy mikor lesz. Ez az egyik leggusztustalanabb reklám, amit TV-ben valaha láttam. Ettől biztos elmegy pár embernek a kedve a kólától.

fatass 2008.04.25. 11:44:06

Elfogulatlan vagyok az izzel, mivel soha semmilyen kolat nem szerettem. A reklamok viszont tetszenek. A szinkronok is. Szerintem nem gusztustalanok, hanem viccesek a nyelvek es a szem (es pl. az agy is, ami az egyik youtube-on fent levo spotban van). Ne vegyunk mar mindent annyira komolyan, emberek! Darth Vader sem igazibol hal meg a filmben!

SDali 2008.04.25. 11:46:40


Szerintem is gusztustalan, de legalább vicces lenne. Értem én az alapötletet,(az érzékszervek vitatkoznak, a nyelv nem hisz, amit a szem mond- ha-ha, mennyire eredeti, és csöppet sem erőltetett) de hogy egy ennyire sablon ötletre még egy ennyire ócska párbeszédet húzzanak.... -Teleszórunk muslincával... ennél komolyan nem sikerült jobbat szülni? Nem próbáltam, és ha rajtam múlik, nem is fogom. még a végén szemen csapom magam a nyelvemmel. Coca-cola rendesen alulmúlta ezzel a mezőny nagyrészét...

W Joe 2008.04.25. 11:50:18

Kólaivás közben nem szeretnék szemgolyókra, lábakon sétáló nyelvekre, és hasonló nyalánkságokra gondolni :)

Óóóóóó... 2008.04.25. 11:52:39

Én nem iszok Cola-t, mert szar az íze, nem nézek TV-t, mert pikk-pakk felbassza az agyam - de tényleg - mégis szerintem nincs semmi gáz ezzel a reklámmal. Lehet, hogy ízlésem sincs?
Kifejezetten megkívántam a disznónyelvet, amit gyerekkoromba ettem utoljára. Lehet, hogy lesz a Light Coke mellet Meat Coke és most ezt vezetik be?

Kati 2008.04.25. 12:01:14

Nem iszom Colat, de gyerekként szerettem, nagyon ritkán iszom egy keveset. Én is megkóstoltam egy ingyenes mintát a Zeróból és szeritnem nagyságrendekkel jobb, mint az összes többi cukormentes változat. Valószínű, hogy amikor az indexes tesztet végezték akkor sima kólákkal hasonlították össze, ahol érthető, hogy elvérzett. Sok ismerősöm issza a light Colat, és szerintük sokkal jobb ez, mint a régi light verzió.

Reklám: hatásos, hisz nem erről beszélünk...?

Stardust 2008.04.25. 12:16:28

Én a múlt héten láttam először a nyelveket.
Az első reakcióm nekem is az volt, hogy ez egy kissé gusztustalan.
Azóta viszont azt veszem észre magamon, hogy kezd tetszeni.
Nem fog a kedvencemmé válni, de...
Az agyast eddig nem láttam, most megnéztem a YouTubeon.
Amikor az Agy görgős kiskocsin betolja magát, hangosan felröhögtem.
Abszúrd a dolog, de viccesnek találtam.
Valaki itt feljebb megjegyezte, hogy valószínüleg a tiniket célozzák, és ők dijjazzák az ilyen abszúrd/gusztustalan dolgokat. Ebben lehet valami.

Én amúgy csak a lightot iszom, az nekem izlik. Ezt még nem próbáltam.

Stardust 2008.04.25. 12:17:49

Ja, a Szem nekem kifejezetten tetszik.
Elnézést mindenkitől, akinek nem. :)

Geitenbeffer_ 2008.04.25. 12:21:28

Reklám szar
Zero iható
uff.

Bezmag 2008.04.25. 12:27:48

én is kóstoltam, a kajáldában adták ingyen. A hosstesnek jobban örültem volna. Hát egy korty után - fő az optimizmus - a kukában landolt. Mintha édeske cukorpotlót szopogatnál permanensen...

A reklám meg tényleg gödör a völgyben...

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.04.25. 12:27:52

Sosem jöttem volna rá, hogy mi az a két csernobili mikrodinoszaurusz a reklámban... Köszi.

Azt is meg tudja valaki magyarázni, mit jelent "az élet coke oldalán" mondat?

Hangyasav 2008.04.25. 12:28:05

Én ma reggel erőt vettem magamon, és megkóstoltam, és vettem egy klasszikus, cukros Coca Colát is.

A Cola Cola egyébként nem az én italom, de az édessége mellett van benne valami enyhe, kellemes, üde illat és íz, ami elfogadhatóvá teszi. Szénsavasan és behűtve iható.

A Zero nem volt jó, h finom legyek. Illata szinte semmi, a szénsav csípett, (van denne jó sok), íze nem különösebben van, csak valami fémes-csípős íz a rettenetes geijl édes-ség mellett. Hosszú, nem túl kellemes, fémes-műanyag utóíz.

Asszem először és utoljára ittam.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.04.25. 12:28:51

Ízről nem tudok nyilatkozni, mert semmilyen kólát nem iszok már évek óta.
A reklámon is sokat gondolkodtam, mert először azt gondoltam, hogy szar, meg undorító, aztán rájöttem, hogy valószínűleg nem én vagyok a célcsoport hanem azok a bizonyos tizenévesek, és lehet, hogy nekik bejön, ugyanúgy, mint a pepsis no cukor kampány, ami szerintem szintén szar.
Szóval nem biztos, hogy a reklám rossz, lehet, hogy pont jó egy megfelelő célra, de ezt nem tudom belátni, mert én nem azon az oldalon vagyok, akinek ez kicsit is elfogadható. :-)

bulgakov 2008.04.25. 12:33:29

nem gusztustalan, semmilyen

Szélsőségesen Liberális Wicca (törölt) 2008.04.25. 13:14:23

Pont tegnap teszteltem le a Zero-t.
Nem volt jó. Én kifejezetten éreztem benne az édesítő ízét.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.04.25. 13:19:11

Szerintem nem ez a reklám a legalja!
Nézzetek Gardenia reklámot! (családfő kirángatja a családot az ágyból egy locsolótömlőért)
Na az kész!

Gipsz Jakabné 2008.04.25. 13:31:50

Szerintem jó ez a reklám, mégpedig azért, mert a célját elérte, vagyis megmaradt az emberekben. Ha azt mondja vki, hogy Coca-Cola Zero, rögtön tudja mindenki, hogy miről van szó és ez ennek a reklámnak köszönhető. A reklámoknak ez a céljuk. Egyébként pedig semmivel sem gusztustalanabb, mint a műfogsorát reklámozó nagyi, vagy Ásóka és barátai, a köröm- és hüvelygombák, tamponok és még sorolhatnám. Szerintem ötletes, figyelemfelhívó. Ja, és a Zero finom. Bár Én kicsit elfogult vagyok a Coca-Cola termékekkel.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.04.25. 14:03:38

van a zérónak egy olyan hőfoka, mikor jó. nem jó túl hidegen, és nem jó langyosan sem (úgy semmisem jó, brrrr), de van a hidegségnek egy pontja, mikor sztem teljesen oké. én szeretem a kólát, és számomra jó alternatíva, ha már iszom a cukros verzió helyett.
a reklám viszont nem jön be.

Dike 2008.04.25. 14:03:39

A Zero-nak szerintem ugyanolyan light íze van, a reklám broáf.
Off: Tudom, nem nagy durranás, de rajtam kívűl másnak is feltűnt az Akadémiai kiadó plakátja, amin öles betűkkel az english-ungarian felirat látható az angol-magyar szótáron? Szvsz elég tré, hogy ez senkinek nem tűnt fel, mielőtt utcára került volna.

Hátazért 2008.04.25. 14:05:51

Ha még egyszer valaki leírja azt a közhelyet (talán egyedülálló, hogy egy közhely ekkora barmoság), hogy a reklám célja, hogy beszéljenek róla, azt fejbe dobom egy s-mint-spórolás pénztárcával. Az tuti megmarad az emlékezetben és eléri a célját.

Gipsz Jakabné 2008.04.25. 14:09:58

Hátazért! Lazíts!!!!

Hangyasav 2008.04.25. 14:17:47

Jakabné, Hátazért:

a Reklámnak nem egy célja van, lehet tucannyi is. Eladásösztönzés, ismertség növelése, cég vagy termék vagy termékcsoport bevezetése, fel- vagy le- vagy átpozícionálása a piacon, akció kommunikációja, társadalmi célú reklám, politikai reklám, és még lehetne találni példákat.

Bár ez nem egy szűk szakmai blog, jó lenne kerülni a közhelyes kijelentéseket... hozzáértőként-laikusként csak emeli a párbeszéd színvonalát, ha tudjuk miről beszélünk.

Puja Balganaiva 2008.04.25. 14:57:48

Szerintem az íze borzalmas.Határozottan,erősen kellemetlen édesítőszer-íze van.Nem is beszélve a rejtélyesen nehezen eltűnő habról,ami a tetején keletkezik.Hát,nem valami guszta.
A reklámban pedig nagyot csalódtam.Eddig nem nagyon volt olyan reklámja a Coca Cola-nak,ami ne tetszett volna.Hát ez az első.Visszataszító,gusztustalan,és baromi gyenge szöveget nyomatnak.Csalódás!!!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.04.25. 16:45:30

A reklám jó, elgondolkodtató és megmarad fejben - mindenki erről beszél! Aki kólázik, biztosan kipróbálja, és aki nem, az is. Már megérte!

Én ennek ellenére sem fogom megkóstolni - amióta megtudtam, hogy anno kokakivonat is volt a kólában, (és tényleg frissített!) de már nincs pár évtizede, azóta nem vettem semmiféle kólát. Inkább kávét iszom, ha kell.

Guybrush 2008.04.25. 17:31:10

Hangyasav és minden reklámszakember: pozicionálni és pozicionálás rövid i. Igen kínos hosszúval írni, lévén kétszeresen is ez a szakmánk (pozicionálás és helyesírás). Hagyjuk meg a hosszú í-t az ügyfeleknek az egyenlőrével együtt. Kösz és bocs az offért.

alternaiv 2008.04.25. 17:31:33

Esetleg próbáljatok meg a célcsoport fejével gondolkodni és nem a sajátotokkal. Nem nektek szól a reklám, nekik meg (talán) bejön.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.04.25. 18:53:38

Mellesleg nekem nincs nagy bajom a filmekkel. Először én is nagyot néztem, amikor az adsoftheworldön szembejöttek, de annál jobban meglepődtem, amikor láttam, hogy a magyar ügyfél is bevállalta őket. Szerintem bátor dolog volt.

bélabéla 2008.04.25. 23:17:42

Ez a tökéletes reklám. Pont olyan, mint a termék. Akinek a Zéró ízlik, annak a reklám is bejön, és viszont. Akinek forog a gyomra egy beszélő szemgolyótól és két beszélő nyelvtől, annak a Zérótól is forogni fog. A következő szpotban bejön egy beszélő gyomor,és bemutatja "inverz perisztaltika" c. magánszámát. Szlogen: cukormentes oda-vissza.
DE leszögezem: aki az ilyen lét megissza, az megérdemli. A Zérót, a Maximumíznócukort meg a szemgolyót. Micsoda önáltatás inni a cukormentes műizét, tele a rákkeltő szar édesítőkkel, amitől gyomorfekélyt kapsz, mert átveri a gyomrodat! Cukormentes kell? Igyá vizet! Kövér vagy? Mozogj! Attól, hogy mérgező szart iszol, még nem leszel sem trendibb, sem soványabb, sem menőbb.
Ismerek embereket, akik napközben nyomják a Lájtot, a kávéba édeskét, éjszaka meg kimennek a konyhába, és magukra rántják a hűtőt. Szánalmas, szánalmas, szánalmas.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.04.26. 00:16:48

Anyám veszi ezt a lónyálat, mert cukorbeteg, de cukorfüggő (szép paradoxon, mi?).
Belekóstoltam, és azt kell mondanom, nem rossz. Mármint nem ANNYIRA rossz mint a light, és kétszer jobb, mint a Pepsi bármelyik.
Iható minősítése van nálam, de nem fogok erre pénzt költeni, ha van más is a polcon.
Nem éreztem annyira rajta a cukorpótlék ízt, kellemesen erős az aroma, de lehet tudni, hogy ez nem az igazi. 3,5/10-et adnék rá. Tesco cola viszont tényleg 4/10 :)

A reklám viszont nekem is undorító volt. Ki csinálta? Rotten pont com?

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.04.26. 20:00:21

A németek megmutatták megint, hogy kell a szarból aranyat csinálni... Német Cocke Zero reklám:
www.youtube.com/watch?v=icJq3nr3nS4&feature=related

Hangyasav 2008.04.26. 21:29:16

Wow!

Bár nem értek németül, újra csak Wow! Hatásos. A Szöveg kimaradt, de valszeg nem vesztettem sokat. Esetleg semmit.

Hátazért 2008.04.28. 10:47:50

Hangyasav, nem kell rögtön osztani az észt :) Nem azt írtam, hogy nem cél az, hogy beszéljenek róla, pont arra utaltam, hogy számtalan célja van - és ha a beszélnek-róla hatást úgy éri el, hogy botrányosan szar és kínos, akkor a többi célt tuti nem éri el... márpedig így beszédtémává válni nem nagy kunszt.

hátramozdító 2008.04.28. 11:09:25

Ez a film is csak azt bizonyítja, hogy nem szabad lebecsülni az emberek fogékonyságát a gusztustalanságokra. Számomra a Coke Zero és a film ugyanolyan gusztustalan, tehát a reklám onbrief, hogy marketingesül kommentáljak. Régebben volt egy derűs kampány csontvázakkal, gyerekeknek, bezony, egy Túró Rudi klónnak és a kispajtások állítólag szerették, bár eltűnt a termék azóta jól. Számomra az is visszataszító volt. De egyáltalán nem kizárt, hogy én vagyok a perverz...

Hangyasav 2008.04.28. 12:24:31

Hátazért:

az ún. "észosztás" nem Neked szólt, hanem Gipsz Jakabnénak, Neked inkább pozitív visszacsatolás lett volna, ha vetted volna az adást :), hovatovább nem is annak szántam, hanem némi ismeretbővítésnek, hiszen bár itt szép számmal megfordulnak reklámos-marketinges arcok, mégis sok a laikus kommentelő is, akik nem biztos, h tisztában vannak a lehetséges célokkal. Kicsit túl gyakran "hangzik el" az az "axióma", h "beszélnek róla, tehát elérte a célját", ami adott esetben még igaz is lehet, de nem igaz bármikor és bármire.

Hátazért 2008.04.29. 11:34:33

Hangyasav, elnézést kérek, valóban nem vettem az adást :|

nahh 2008.04.29. 12:18:15

Aszonták az okosok, hogy mivel már minden nő bugyija telelett a light colá-val meg a rekeszcipelősreklámfiúkkal, így most a pasik is kaptak egy alternatívát cukkermentes kolára...merhogy pasiként ciki light-ot kérni, ez a zéró meg olyan tökös, még kimondva is...hát nem tom,az okosok hajtogatják ezt...de a reklámba akkor a fentiek vezérvonalán haladva dögös nőciket kellett volna pakolni §:)

executor 2008.04.29. 14:11:38

Én eddig ittam a Zerot, semmi extra, de elmegy. A reklám után soha többet nem fogom. Könyörgöm, ez egy ital, hadd ne kelljen már ivás közben nyelvekre, szemgolyókra, belekre, stb. gondolnom!
A Gundelbe se mennék el, ha mondjuk egy tányér szarral reklámozná magát...

a jó izlés drágám, ... 2008.04.29. 18:12:58

kúszó nyelvek és agyak már nagyon rég óta vannak filmművészetben, mindenkinek ajánlom jan svankmajer munkásságát:
youtube.com/watch?v=LuBwXfg3Mr4
szal minden elismerésem a cocacolának, hogy egy kis horrort csempész a barátok közt szünetébe, ez az igazi avantgárd.

DrSzöszi 2008.05.06. 16:57:03

Láttam már a reklámot, és annyira undorítónak találtam a figurákat, hogy észre sem vettem, mit reklámoznak. Frankón.
Tehát szar reklám.

Vagy igazatok van, és nem vagyok célcsoport.

kalin 2008.05.25. 20:42:36

na, elmondom mi a lényeg.
coke zero a coke light "férfiasított" változata, külföldön, pl hollandia, sok fajta kólát lehet kapni, többet mint a hazai piac 3-4 fajtája.
ez az egyik. coke light férfiaknak, ezért is a fingós, böfögős, hányós reklám. kinek tetszik, kinek nem, nem ez a lényeg. trendi és friss az biztos, azt nem lehet elvenni (a reklám jó, bár a lényeg nem nagyon jön le belőle).
amúgy meg a coke zero se rossz, csak nagyon (!) hidegen kell inni, és akkor már majdnem olyan mint egy sima coke. részemről néha iszom egyet és inkább ezt, mint a sima coke-t(40gr cukor, ebben meg 0.)
másrészről meg boycott coca cola, had ne magyarázzam meg ezt is miért...
please reply.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.05.26. 00:51:41

Német zero reklám fordítás:
(Tim a boltban összefut az ex-csajával)
Ex: hy!
Tim: hy...
ex: és... hogy vagy?
(Zero bemutatja: ahogy lennie kell)
Szőke bombacsaj: Tejszínhab, vagy csokiszirup?
Tim: Mindkettő...
Tim: ismersz engem, rohanok!
(Zero cukor, maximum íz. Ahogy lennie kell)

Bocs, kicsit hevenyészett fordítás, de németül soha nem vooltam hajlandó megtanulni :P

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.05.26. 01:00:49

Magyarországon forgatott Coke Zero arab vagy izraeli reklám:

www.youtube.com/watch?v=e0_FQlgXsyU&feature=related

Nézzük csak meg azt a szép hidat a háttérben...

LaszloZoltan 2011.01.04. 23:21:26

Ezt a reklámot elnézve elég nagy gondban lehetek a kreatív emberkék akik ezt a filmet összedobták. Akármennyire avantgárd illetve "kifinomult" a megcélzott szegmens, nehéz eldönteni, hogy mire is buzdít maga a reklám, vagy éppen mire nem.
Én pl. aki nem vagyok egy nagy Cola fogyasztó legyen az bármelyik típus egy ilyen reklám eredményeként nem is leszek.
Akkor inkább a karácsonyi karaván nem túl nívós filmecskéje, abban legalább nem a testrészek bizonygatják, hogy milyen jó nekem ezt a "nedűt" inni.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása