Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[brief.blog.rovat] Tópark: megközelíthető





















Feltételezett ügyfél:
Tópark

Feltételezett brief:

Helló Regina!
Megint lenne egy gigaprojektünk - óriási óriásplakát ötletekre lenne szükségünk :D!
Egy pici gond van csak: azon túl, hogy ez egy ingatlanos dolog, egyelőre nem nagyon árulhatok el semmit, a kampánnyal ennek ellenére haladni kellene (könyvelési okok miatt, tkp a ti szempontotokból tökmindegy). Szóval, sajnos ennyit tudok mondani, remélem azért ki tudtok jönni valami ütős dologgal:

1. Az ingatlankomplexum neve Tópark (egy egykori tó és egy park helyén fekszik majd - ezt csak azért mondom, nehogy olyasmivel gyertek, hogy tó meg park legyen a képen)
2. Az ingatlankomplexumnak lesz alapterülete
3. Az ingatlankomplexumra út vezet majd

Ja és van célcsoport is: angolul beszélő magyarok

Jó munkát!

Ügynökség feltételezett levele a megbízónak:

Sziasztok!

Köszi a felkérést, imádjuk a kihívásokat :-) Ami a célcsoportot illeti, arra gondoltuk, a legjobban úgy tudjuk majd kiszűrni őket, hogy fele-fele részben angol, illetve magyar nyelvű plakátot készítünk.

Keményebb dió volt a visual: végül arra jutottunk, hogy megpróbáljuk átgyúrni úgy az általatok leírtakat, hogy kézzelfogható legyen a jellemző - a kézzelfoghatóságról meg Kálmánnak a csajok jutottak az eszébe (mint mindig ;-)).  Sajnos mindkettőt egybe nem tudtuk beépíteni, de így legalább van miből válaszatni. Tehát:

1. Lesz alapterülete
Egy telt hölgyet látunk. Szöveg: Kiterjedt

2. Út vezet hozzá
Egy csábos pózban fekvő hölgyet látunk. Szöveg: Megközelíthető

PS: Angol szlogen ügyében még jelentkezem, letöltöttünk egy kis progit, ami generál ilyesmit, de shareware és nem sikerült a regisztráció valamiért. Így meg minden termék esetében azt ajánlja, hogy "The ideal way of life". Mondjuk amennyit erről a projektről tudunk, lehet, hogy nem lesz már jobb :-(.
  

Címkék: látvány köztér brief

2008.05.09. 12:00 chimie 24 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr81460425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.05.08. 20:41:19

A beküldő, Ádám által kikövetkeztetett brief:

Feltételezett ügyfél: Walker and Williams Investmeng Group Hungary Zrt. (Tópark fejlesztő)


Feltételezett brief:

Sziasztok! Az a helyzet, hogy most indul hamarosan egy outdoorkampányunk, csak sajna teljesen elfelejtkeztünk a printekről, annyira beleástuk magunkat az új weblapba (meg az új febelnök is jön lassan... ;) Szóval gyorsba kellene valami, ami jól átjön és mindenki megérti, miről van szó. A kutatásunk amúgy azt mutatta, hogy legtöbben attól paráznak, hogy messze van a tópark, nehéz ki-be járni, úgyhogy vagy azt kéne mondani 1) hogy nem is kell bejönni, mert itt minden van, vagy azt, hogy 2) tök könnyű bejönni. Ezt rátok bízzuk, meg tudjátok oldani! Ja igen, és még valami: a színünk a lila!

Ügynökség feltételezett válasza a megbízónak:

Szevasztok!

Mindent értünk, mellékelten a javasolt megoldás. Az van, hogy a tópark tényleg kint van egy kicsit, viszont mindkét kreatív koncepciótokkal egyetértünk, úgyhogy mindkettőt rávezettük a printre.

Az elsődleges feladat ugye a figyelem megragadása, úgyhogy rátettünk egy kívánósan néző csajt, ő az új junior accountunk ,))) A heverő a tárgyalónkból van csak megdétépéztük egy kicsit, át lett színezve és minden.

Na ha már figyelnek, akkor látják az üzenetet. "Megközelíthető", vagyis könnyű kijutni a tóparkba, na ez szl a köznek, a parasztoknak. Ők úgy se vesznek nálatok lakást, de beizgulnak a csajra és érezni fogják, hogy ez valami cool, úgyhogy ezzel épül a márkátok. A másik, az igazi üzenet a logótokhoz tartozó szöveg kiemelése lett, az "ideal way of life". Ezt eleve csak azok értik, akik beszélnek angolul, vagyis nagyobb eséllyel van pénzük házat venni kint, amúgy meg átjön, hogy az ideal way az, hogy kiköltözik és minden van a tóparkban!

Ennyi, remélem bejön, ha jó a preview, szóljato, béla átdobja composite-ban! Csumi!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.09. 12:38:01

Kedves reklámbuzi és chimie! Én mindkettőn jót röhögtem! Még több hasonlót kérek, lenne miről írni. Szerintem. További ideális napot!

Hangyasav 2008.05.09. 13:04:27

chimie, Ádám:

Mindkettő nagyon jó, jót röhögtem.

Az meg szánalmas, h láthatólag jó hosszan pörögtek a honlapon, dizájnoltak meg kifejtették gazdagon a koncepciót, toltak alá vasat is, még építészre meg látványtervezőre is tellett, de ügynökségre-grafikusra-fotósra már nem – és még az építészeti idoda sem tudott beugrani valami látványos ArchiCAD-grafikával. Égés.

Gyuri 2008.05.09. 13:27:39

Nekem meg tetszett, amikor utcán láttam.
ha ez volt a fő átvinni való, hogy megközelíthető, akkor kíváló

fcuk · http://blog.lfsteam.com 2008.05.09. 14:45:38

Erre a plakátra egyből felkaptam a fejem - Megközelíthető. wtf. Második gondolatom - amiért írok:) - ki mennyi ideig tudná ebben a pozícióban emelve tartani a lábát mindenféle támasz nélkül?:)

zionka · http://www.iwiw.hu 2008.05.09. 15:31:16

Szerintem kéne virítanotok pár munkát, vagy bármi értékelhetőt, amit már letettetek az asztalra és akkor lehet érdemes lenne elolvasni amit írtok.

Addig szerintem felesleges... ;)

Zionka
(amúgy életben nem ez a nevem, csak Veletek jobb így dumálni álnéven, bár nekem nincs mit szégyelnem... ;))

Hangyasav 2008.05.09. 15:54:45

zionka (nem igaziból)

érint személyesen? Ha tudsz valamit, oszd meg velünk, hagy okosodjunk...

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.05.09. 16:21:17

Zionka: Sajnos, ha kiderülne, ki vagyok, nem írhatnám meg mindig szabadon, amit gondolok.
Tekintettel kellene lenni a jelenlegi és lehetséges ügyfelekre, a lehetséges munkaadókra, ilyesmi.

Amúgy nem hiszem, hogy csak az írhat étterem-kritikát, aki jól tud főzni. Az is igaz, hogy névvel több súlya lenne/lehetne a rovatnak, de számomra nem ez a lényeg.

Nóra 2008.05.09. 16:30:28

Én ismerem chimie-t irigyeljetek))))))

A post jó, mint mindig! Ügyes volt az "angolul beszélő magyarok" célcsoport-visszavezetés. A visual meg annyira abszurd, hogy szinte elhiszem, hogy így volt, ahogy leírod....

zionka · http://www.iwiw.hu 2008.05.09. 17:24:20

nem az a baj, ha valami nem tetszik és ennek hangot is adsz, csak az, hogy ez nem erről szól... Szerintem ezt Ti is érzitek. Úgy gondolom, hogy fikázni könnyű, kritizálni nehezebb, az utóbbit ritkán tapasztalom az ilyen jellegű fórumokon. Megmondom őszintén, hiányzik...

Én sem tudok főzni, de nem azt mondom a szakácsnak hogy szar amit főztél, hanem el tudom mondani hogy nekem túl édes, vagy sós, vagy akár javasolni is tudok. Pl. szerintem a lekvárhoz nem jó a mustár... :)))

További szép Napot Nektek!

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.05.09. 17:33:06

Ott van ám ez is, csak a sorok között.
Csodálkozom, hogy nem látod meg.

ivan from adsoftheworld · http://adsoftheworld.com 2008.05.10. 01:39:47

Sztem vicces. Meg az ugyfel is nevet rajta sztem ha van humora. En nem sertodnek meg, mivel nem serto egyaltalan a stilusod. Remelem irod tovabb! :)

Nóra 2008.05.10. 10:05:20

Zionka, szerintem a nagy többség nem azt érzi, amit Te... Ez a blog a legviccesebb reklámkritika, amit valaha olvastam. És hidd el, az építő szándék, amit hiányolsz belőle, maximálisan ott van...

hikarii 2008.05.10. 13:48:32

Szia Zionka!

Remek ötlet lenne rimánkodni azon, hogy ebben az országban nincsen stratégiai tervezés vagy azon, hogy a marketing szakma olyan 20-25 évet maradt le.
Remek lenne csak a kutyát nem érdekelné, a többség tisztában van vele.

Szerinted konstruktiv javaslatok kellenének egy blogra? Szerintem meg nem. De ezt a részét meg nyugodtan hagyjuk meg az addict készitőinek, ha neked más ötleted van ragadj billentyűzetet és nosza.

Még valami. "bár nekem nincs mit szégyelnem" -itt kivánok további sikereket a pék szakmában.

egygrafikus 2008.05.13. 11:21:27

Nemcsak, hogy ostoba a reklám, de nem is eredeti "ötlet": nem túl régen volt az Árkádnak egy kampánya, ahol a "Könnyen megközelíthető" head-et rittyentették egy kevésbbé szűzlány kinézetű modellre... (az pont ilyen ostoba kampány volt amúgy...)

karas · http://www.karas.hu/ 2008.05.13. 23:35:00

ez az egyik legjobb brief eddig:D

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.05.23. 16:51:29

Nem baj, Zionka, azért szép lábad van :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása