Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[brief.blog.rovat] APEH: nem ciki...



Feltételezett ügyfél:
APEH

Feltételezett brief:
Hello!

Sorry, nem volt időm bemutatkozni, de máris lépni kell tettek mezeje, campaign time (május 20 = bevallás)!

Tehát: én akarok teljesen új szemlélet!!! Mindenféle szakértő javasol nekem, hogy meggyőzés fontos ("ha nem fizetsz adót, nincs iskola, autópálya") meg rettentés ("elkapunk és börtönbe kerülsz") meg hogy ez komplex probléma, etc.

De!! Nekem vision van! Cola: nem olt szomjat, káros egészségre - emberek mégis veszik, mert reklám jó! Cigaretta ugyanaz. Satöbbi!

Tehát! A feladat: új style - mutassuk meg, adózás lehet trendy dolog is! Mint  iPod vagy Nike. Azt akarok, hogy mindenkinek hobbija legyen adózás! Azt akarok, hogy mindenki kedvet kap adózás! Azt akarok, hogy mindenki lássa APEH egy laza brand, nem hivatal! Azt akarok, hogy jövő ilyenkor az a cool, aki sok adózik (főleg elektronikusan, ami funky). Van pénze, van adója, van boldogsága! És akkor vehetünk nagy autó, csinálhatunk sok-sok campaign:-).

PS. Jogi osztály kérésére nem adózás, hanem bevallás legyen a megfogalmazás. Lazaságnak is megvan határa :-)

Ügynökség feltételezett levele a megbízónak:
Kedves Jessica!
Welcome to Hungary! :-)

Mivel itthon az Apeh image-e (még) nem teljesen azonos az általad említett márkákkal, arra gondoltunk, hogy első körben nem említjük a kreatívoknak, higy miről is van szó. Csak annyit mondtunk, hogy olyan visual kellene, ami a gazdagságot fejezi ki (pénz-adó-boldogság, hogy téged idézzünk) - például gondolják azt, hogy egy exkluzív őrző-védő szolgálat klienseit kell megmutatniuk.

Miután a visual így kialakult (sportkocsi, öltöny, napszemüveg - ügyeltünk rá, hogy egyik márkája se látszódjon), nekiláttunk a szövegezésnek. A probléma az volt, hogy itt már - mikor kiderült, hogy ki az ügyfél - a kreatívok elkezdtek hőzöngeni, hogy túl erős lenne a váltás az eddigiekhez képest meg ilyenek. Kompromisszumként többféle szlogent írtunk - javasoljuk, hogy ne csak a saját vision alapján döntsetek, de küldjétek át őket egy fókuszcsoportnak is, mondják meg ők, melyik áll szerintük a legközelebb az APEH világához.

Tehát a 4 változat (a nagyon pozitív "call to action"-től kezdve a visszafogottabb felé)

Valld be Te is és legyél király!
Ha bevallod, még lehetsz jó arc.
Nem ciki, ha bevallod.
Gyík vagy, ha bevallod, de nem vagy egyedül.
 
UI. Sokat vitáztunk, hogy megosszuk veletek, de felmerült egy viral irány is. Az lenne a lényeg, hogy ugyebár magyarul nem csak az adóját vallja be az ember, hanem minden más szörnyűséget :-) is. Visualként szerepelhetne a viral változatokon tömeggyilkos, terhes csaj vagy miniszterelnökünk is. Szlogenként leginkább a 3. változat jönne szóba ez esetben.

Címkék: apeh plakát brief outdoor

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr62468799

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: rap beat 2018.09.02. 05:22:29

Can you give a six mounth old kitton amoxicillin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dike 2008.05.16. 12:39:29

Épp ezen gondolkoztam, miután láttam a Metróban (mozgólépcsőnél is meg az újságban is), hogy mégis, mi a bánatot akar ezzel elérni az APEH? Az elektronikus bevallást szorgalmazzák? A közeli határidőre hívják fel a figyelmet? Vagy??? Menő leszel ha szja bevallást adsz be? Állok és nem értem. Viszont sajnálom rá az adófizetők pénzét, többek között az enyémet is.

egygrafikus 2008.05.16. 12:54:17

Ügynökség kiegészítô levele:

Hi Jessica!
Arra gondoltunk, ha már új kampány, kéne új arculat is a régi olyan izé. Nálunk most épp nem értek rá a designerek, de az éjjeli portás fia most felvételizett a rajzszakkörbe, ôt kértük meg az új logo megtervezésére. Nagyon szellemesen - ezek a mai fiatalok értik a retrot, na - visszanyúlt a hetvenes évek divatos betûjéhez (valami Avantgarde vagy mi) kicsit átrajzolta (mégiscsak jobban ért hozzá, mint az eredeti tevezôje, te ismersz valami Herb Lubalin nevû pasit?) és egymásra rakott néhány bicikligumit, amit persze nézhetünk pénzérmének is, ha nagyon akarjuk. A retro jegyében a nyolcvanas években divatos szineket választott hozzá, szerintem nagyon kúúl lett a cucc, nektek megszámítjuk az egészet rongyos 5 milláért.

Hangyasav 2008.05.16. 13:47:22

„szerepelhetne a viral változatokon tömeggyilkos, terhes csaj vagy miniszterelnökünk is" :o)

-Öö, drágám, mondanom kell valamit. Khm, az utóbbi időben elhanyagoltalak egy kicsit és a gyerekeket is kevesebbet törődtem. Gizike is kezd már panaszkodni, h ritkán ugrom fel ebédidőben. Be kell valljam, hogy elkövettem egy nagy hibát - elkúrtam, na, férfiasan szólva. Ne, kérlek, tedd le azt a vázát, azt még Aczél elvárstól kaptam! Nem az van, amire gondolsz... na, szóval 2 éve én vagyok a miniszterelnök... drágám, most hova mész?!

Emzéperiksz 2008.05.16. 14:14:14

Elképzeltem a képen ábrázolt újgazdag simlis vállalkozót, ahogy a plakátot meglátva elgondolkozik, és még aznap minimálbérről 500 nettóra jelenti be magát a saját cégében. Aztán este összejön a haverokkal a night clubban, ahol eldicsekszik vele. Mert már nem ciki.

nem várt fordulat 2008.05.16. 14:21:46

nem a f*szt nem ciki ez....

Kikkoman 2008.05.16. 14:34:06

chimie
Bátor ember vagy. Kicikizni az APEH-et?:))

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.05.16. 14:35:56

közebeszerzés, kommunikáció, PR

blr 2008.05.16. 14:38:17

Amikor először láttam, én sem értettem, hogy mi is a hirdetés célja, de rájöttem, hogy jelen esetben a dolog nem ciki.
A korábbi évektől eltérően gyakorlatilag mindenki önmaga kell hogy beadja a bevallást. Szerintem egyszerűen azt a célt szolgálja, hogy ne felejtsük el.

Ha kiplakátolnának egy batár nagy feliratot, hogy "SZJA-bevallás határideje: május 20.", kinek maradna meg a fejében két mp-nél tovább?

Egyébként nekem tetszik (én nem ezt láttam, hanem a csajosat).

Gilderoy 2008.05.16. 14:42:18

Ha bevallottad akkor a kocsit le kell szedni a képről, mert kb. annyit kell befizetni. Nem ciki...

egygrafikus 2008.05.16. 14:42:55

Én mondjuk az egészet nem értem. Adózni ugye muszáj, törvény írja elô (most hagyjuk, hogy hányan simliznek) - akkor ezt minek reklámozni? Ilyen alapon jöhetnek a BTK különbözô paragrafusait hirdetô kampányok, miszerint lopni/ölni/sikkasztani, stb ciki, nem trendi... Ha mondjuk azt hirdetné az apeh, hogy tovább tartanak nyitva, vagy mittudomén, bármilyen, a lakosságot pozitívan érintô szolgáltatásuka, azt értem, bár az is elég pénzkidobás szagú. De egy törvényi kötelességet???

Freechild 2008.05.16. 14:48:12

APEH egy ősi román cég, aki pedig adózik sikeres ember nem lehet... (egy kis ellenreklám :) )

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.05.16. 14:53:12

Én azt gondolom, az adózási morál javítása lehet célja az APEH-nek, de nem hiszem, hogy ez a megfelelő eszköz.

nemgrafikus 2008.05.16. 14:54:40

egygrafikus>
"Adózni ugye muszáj, törvény írja elô [...] minek reklámozni?"
A forgalomban az elsőbbséget is meg kell adni, tehát a balesetmegelőzési kampány is felesleges. Tulajdonképpen enni is muszáj, bár nincs róla tv., nem ragozom.

kklljjhh 2008.05.16. 15:13:50

"ha nem fizetsz adót, nincs iskola, autópálya"
hát lehet másnak nem lessz de a saját gyerekének igen (magán) autópálya: minek az ott a repülő
"elkapunk és börtönbe kerülsz" jaj most megijedtem majd biztos ithoni bankszámlán fogom tartogatni jajaj meg amim van azt is biztos majd a saját nevem re írom jajajaj biztos nem a fiaméra vagy a nagymamáméra

itt egyedül az önbevallás megszüntetése lehet a cél semmi egyéb másképp nem lehet megszüntetni az adócsalást

kklljjhh 2008.05.16. 15:17:59

köszi Freechild ez nagyon tetszik:
aki pedig adózik sikeres ember nem lehet...
mondjuk én még egy fityinget nem csaltam

egygrafikus 2008.05.16. 15:18:35

Nem hiszem, hogy az adózási morálon egy ATL kampány ezreléknyit is változtatna, ez nem olyan, hogy a plakát láttán elszégyellem magam és bevallok mindent öt évre visszamenôleg...

nemgrafikus
igazad van, teljesen feleslegesek a balesetmegelôzési kampányok is. Nem ismerem a statisztikákat, de nem hiszem, hogy plakátok hatására eggyel több ember bekapcsolta volna a biztonsági övét mondjuk. Viszont amikor meglátják a rendôrt, van nagy kapkodás... Amióta nulla tolerancia van, mindenki nagyon szépen tartja a 130-at az autópályán, pedig eddig is volt már kampány.

zakkant 2008.05.16. 15:22:38

bocs az OFFért de szerintem ez iszonyat nagy reklám: talmacsi.uw.hu

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.16. 15:45:22

"aki pedig adózik sikeres ember nem lehet... "

Na az ilyenek miatt tart többek között itt ez az ország... Fel kéne már fogni, hogy ez így nem megy. Amerikában igenis sikk nagyadózónak lenni, ott ez a státuszszimbólum.

Persze ez nem jelenti azt, hogy minden tökéletes az APEH-nél, meg hogy az adótörvényeket nem kéne egy kicsit jobban az élethez igazítani, de nem a totális elutasítás a megoldás. Igenis fontos lenne az adómorál javítása.

Amúgy meg nem értem a fanyalgást: általában az a gond, hogy a magyar reklámok fantáziatlanok, és nem elég merészek. Tessék, jön egy hivatal, amely nem szokványos módon oldja meg a tájékoztatási kötelezettségét ("Határidő, wazze, nem elfelejteni"), és rögtön nekiálltok cikizni...

Maria · http://maria.blog.hu 2008.05.16. 15:46:58

Aki ilyen kocsival jár, annak naná, hogy a metróban kell hirdetni, meg a buszmegállóban, citylighton :)))

A pórnépnek meg erről a plakátról úgyis az jut az eszébe, hogy ha "ezek" nem adóznak, akkor ő is megpróbál tenni valamit a saját érdekében.

És az "ezek" szó itt legyen nagyon kétértelmű!

Enmera 2008.05.16. 15:56:37

Sztem az adózási morálon az is sokat lendítene, ha a segélyből elő nem adózók ellen is indítanának vagyonosodási vizsgálatot amikor 50 millás házat vesznek. Lokálpatrióta honfitársam jelezte is az APEH-nak hogy a segélyen "tengődők" a kisváros főutcáján vásárolnak 50 millióért házat. Válasz: nincs időnk minden bejelentést kivizsgálni.

Amíg kettős (háromszoros-négyszeres) mércével mérik az embereket, nem fog javulni az adózási morál!

Freechild 2008.05.16. 16:02:42

kklljjhh

A második részt én se gondoltam komolyan, de az elsőért kiállok...

FPéter 2008.05.16. 16:13:59

Ebben (abban) az országban csak köpködni, fikázni, nyavalyogni, panaszkodni, bűnbakot keresni és mindent hibát rákenni, és "trükközni" (adóval, kötelességgel, mindennel) a trendi. Ezért tart ott, ahol.

Netuddki. 2008.05.16. 16:17:44

Mi a ciki? Az, hogy a környező országok közül mi fizetjük a legtöbb adót. Már aki nem tud kibújni alóla, mert az APEH nem mindenkitől szedi ám be. Na ez a ciki.
Ennek a plakátnak is az az üzenete, hogy az APEH azért könyörög, ami gyakorlatilag az ő feladata lenne.

Szélsőségesen Liberális Wicca (törölt) 2008.05.16. 16:19:12

Nekem az APEH logón lévő vonalkákról egyből egy szép, méretes aktahalom ugrott be... :)

Franie 2008.05.16. 16:20:19

Szerintem nem ciki, és jó a reklám. A szégyen az, hogy 1100 milliárdot csalnak el évente a bérekkel, vagy valami hasonlót hallottam. Akkor már rég nem itt tartanénk ...

Franie 2008.05.16. 16:22:05

Ja, egy kicsi adalék: 3,8 millió adózó tart el közel 9 millió embert. Arról nem is beszélve, hogy a segélyért ácsingózók meg nem adóznak, és milliós kocsikat, meg házakat vesznek. Na, ez a ciki.

Franie 2008.05.16. 16:26:03

Na igen, könyörög. Nem kellene könyörögnie, meg fenyegetőznie, ha mindenki tisztességesen adózna, akkor sokkal jobban menne itt minden. Az adóról meg mindenkinek az jut az eszébe, hogy az a pénz, amivel a képviselők tömik a zsebüket. Hoppá. Ez maradt még le ...

egyenetlen első lófaszkiráj 2008.05.16. 16:54:11

...a kib. munkábagörnyedt hátamat! Azt kellett volna a plakátra tenni. Meg ez a tegezőformula...

bkv 2008.05.16. 17:02:31

Erről az a nyolcvanas évekbeli BKV-s "reklám" jut eszembe, ami a buszok ablakára volt matricázva. Egy fiatal fickót ábrázolt, aki lehajtott fejjel állt, és az volt a feje fölé írva:

SZÉGYELLEM, HOGY JEGY NÉLKÜL UTAZTAM

lifelike 2008.05.16. 17:18:45

egyreszt nem ertem mi az uzenet a fogalmazas hibaiban, vagy ez csak jopofa, hogy igy van megirva? miert nem ciganyosan?
masreszt az apeh egy rosszul kitalalt, az orszagot megbenito, a regioban es egesz europaban egyedulallo szar adorendszer vegrehajto hatalma, ami tobb kart csinal mint hasznot
nevetseges az egesz
balkan

gewf 2008.05.16. 17:37:10

Az adórendszerünk valóban olyan amilyen, a rendszerváltás óta folyamatosan átszabják, toldozzák, foltozzák, de mindig az a vége, hogy újabb és újabb bőrt húznak le az emberekről. Épp emiatt bújnak ki egyre többen az adózás alól, aki teheti papíron minimálbéren "tengődik". Ördögi kör, ebből nem ilyen reklámokkal lehet kimászni, hanem az adórendszer totális átalakításával. Amíg 10 milliós országunk adó (és így az állam) bevételeit cirka 3 millió ember fizeti be (a munkaképes lakosság 43%-a semmilyen adót, járulékot nem fizet!!!), addig itt nem lesz változás. És valóban, az adózás, mint fogalom nálunk jóval nyugatabbra mást jelent: azt, hogy én, mint gazdag, jól élő, jól kereső, de a társadalomnak hasznos tagja IGENIS FIZETEK ADÓT, és ezért cserébe elvárom, hogy az állam, mint a nép által felruházott vezető hatalom elszámoljon felém, hogy hogyan, milyen módon gazdálkodik belőle. Ugyanis a MI PÉNZÜNK. És ha a kormány ellopja, elherdálja, elcsalja, akkor legközelebb megy a levesbe, többet sose jut hatalomra. Nálunk a politikai elit az életben nem fog idáig jutni agyilag...

Szép álmok...

xy 2008.05.16. 18:20:41

a bkv is csinált ilyesmi plakátot, "az igazi kalandvágyók máshol keresik a veszélyt - ne bliccelj, vegyél bérletet te is" felirattal, jót nevettem:-D

Balu · http://www.balulap.hu 2008.05.17. 11:03:58

"Valld be Te is és legyél király!
Ha bevallod, még lehetsz jó arc.
Nem ciki, ha bevallod.
Gyík vagy, ha bevallod, de nem vagy egyedül."

Sőt: Legalább te valld be, és... majd megigazulsz!

Tetszett!

sanya64 2008.05.18. 17:57:44

a plakát elrettentő célzatú és maffiamódszerekre utal, hiszen a rajta látható adóellenőr éppen egy nagy fekete autóval indul vallatni, csak előzőleg telefonon még rá is ijeszt a delikvensre...

))

nemkellvagta (törölt) 2008.05.18. 20:09:05

1. először azt hittem, buzi.
2. de ahhoz meg mi köze az apehnak?
3. az apehnak mindenhez köze van.

Nóra 2008.05.19. 10:50:25

Lesz vki, aki ennek hatására fog bármi olyat "bevallani", amit eddig nem??? Képzeljétek el a vállalkozót, amint meséli a haveroknak, hogy "eddig tényleg cikinek éreztem, de ma már tudom, hogy ez a menő"!

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása