Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fogadj örökbe egy jegesmedvét!

 

Ez a film olyan, mintha kifejezetten a Cukiság blog olvasóinak készült volna, mert a benne látható jegesmedvék annyira elbűvölőek, hogy ez ember elolvad tőlük, mint a jégsapkák a klímaváltozás hatására. Mellesleg pont ez jelenti a bajt, mivel a jégtakaró elvékonyodása miatt a jegesmedvék élettere drasztikusan csökken, ami veszélybe sodorja őket. De nincs még minden veszve, mert a nationalgrid nevű szervezet szerint a lassan a veszélyeztetett fajok közé kerülő jegesmedvék megmentéséért mi átlagemberek is tehetünk. A reklámfilmben azt mutatják be, hogy ha környezettudatosan élünk, akkor olyan mintha örökbe fogadnánk egy jeges macit, aki ott él velünk. Ebből aztán rengeteg jópofa, szerethető jelenet született, amelyek közül kiemelkedik a zebrán hason átcsúszó medve, ami annyira édes, mint az új Coke Zero. Ha nem féltek a cukor-túladagolástól, és van bennetek egy kis felelősségérzet a jegesek iránt, akkor nézzétek meg a filmet.

Címkék: nonprofit állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr16495092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greg36 2008.07.03. 10:33:06

Persze, a globális felmelegedés meg a jegesmedvék csökkenő populációja is gond, meg értem én, hogy a hülye amerikaiaktól csak így lehet pénzt kiszedni, de könyörgöm, a jegesmedve nem háziállat, nem is plüssjáték, hanem vadállat.
És nyilván vadállatként kéne őket megőrizni a Földön, nem cirkuszi mutatványként.
Pont olyan szép csúcsragadozóként, mint cuki-házikedvencnek, sőt, úgy az igazán szép.
Az ilyen reklámok miatt is hiszik azt az emberek az állatkertekben, hogy meg lehet a vadállatokat simogatni, aztán csodálkoznak, amikor az aranyos-tündibündi-maci megharapja őket. (Pont Brooklynban másztak be gyerekek a ketrecükbe, mert hitték azt, hogy olyanok, mint a mesékben meg a reklámokban. Gyerek halott, medvék lelőve, hurrá)

eal 2008.07.03. 10:40:52

Greg36

"...jegesmedvék megmentéséért mi átlagemberek is tehetünk. A reklámfilmben azt mutatják be, hogy ha környezettudatosan élünk, akkor olyan mintha örökbe fogadnánk egy jeges macit..."

Éééérted? Olyan (!), mintha.

b 2008.07.03. 10:41:04

pedig ennek a reklámnak pont hogy nem ez az értelme, hogy tényleg fogadj örökbe egy jegesmedvét, ezt szimbolikusan kell érteni! pontosan ezért tegyél a felmelegedés ellen, hogy ne szoruljanak ki a természetes életterükből.

.mandzsetta 2008.07.03. 10:56:22

Szerintem aranyos lett a reklám. Csak azt nem látom, hogy mi olyan környezettudatos a gyerekek viselkedésében. (Nem tudom, pl, hogy az otthoni úszómedence mennyire kíméli a környezetet). Talán hatásosabb lett volna, ha tényleg környezettudatos viselkedéseket mutatnának be, pl szelektív hulladékgyűjtést, lámpaoltást, biciklizést, stb.

Persze, aranyos, de erről az a reklám jut eszembe, a mini vizilovakról, akik az emberek cipőiben vagy hol élnek... Valami nagyon elcseszett info-mercial akart lenni arról, hogy az emberek (a gyerekek) mindent bevesznek, és ha azt mutatják nekik a tv-ben, hgy mini vizilovak élnek a cipőikben, akkor keresni fogják. Szóval tényleg, talán óvatosabban kéne használni vadállatokat a mindennapi környezetet bemutató reklámokban.

Tudom, hogy ez felnőtteknek készült, és (reménykedjünk) nekik van annyi eszük,hogy meglássák a lényegét, de nincs 18-as karika a reklámon.

Hát ennyit. :)

Greg36 2008.07.03. 10:57:06

eal, nem a reklám célja zavar, hanem a megvalósítása.
Általában zavar, ha olyan reklámokat mutogatnak, hogy azért kell egy állatot megmenteni, mert cuki - legalábbis úgy mutatják be - holott a valóságban nem az. (Ezért sem fogsz 'éljünk környezettudatosan, hogy megmentsük a cápákat' meg 'vak albino barlangi gőtéket' reklámot látni).

egygrafikus 2008.07.03. 11:06:50

Az amúgy külsôre tényleg cuki jegesmedvék a természet legkegyetlenebb, legbrutálisabb ragadozói...

janila 2008.07.03. 11:15:00

kegyetlen, de a videón nem éééédeees?:)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.03. 11:16:44

mandzsetta
Van igazság abban, amit mondasz. Így belegondolva tényleg nem túl szerencsés jelenet a magánmedencés. A készítők valószínűleg nem tudtak ellenállni a kísértésnek, hogy úszás közben is megmutassák a jegest.

évi 2008.07.03. 11:22:03

igenis, cuki állat a jegesmackó!
attól, hogy csúcsragadozó még cukibb!

albinoblacksheep 2008.07.03. 11:45:42

Teljesen igaza van Greg36 és Mandzsettának is. Viszont milyen jó reklám lenne, ha védd a macikat felirattal azt mutatnák, hogyan kap szét 5 másodperc alatt egy fókát.
Miközben fröcskölne a vér és szállnának a húsdarabok a macinál is aranyosabb fóka meg visítana TI milyen szöveget raknátok alá/mellé????

Greg36 2008.07.03. 11:55:25

Semmilyet, de nem is olyan képeket mutatnék.
Hanem olyat, hogy a természetben vezeti a bocsait, a jégben dagonyázik, tempózik a jégtáblák között, meg rohan a hóban. És akkor már lehetne a szöveg, hogyha elfogynak a jéghegyek, hol fognak ők élni?
Egyébként a cuki jegesmaci reklámok és mesék miatt mászott be a 11 éves Perez kölyök meg két társa a brooklyni állatkert jegesmedve ketrecébe, mert azt hitték, aranyosak, és lehet őket simogatni. Legalábbis a két túlélő gyerek azt mondta utána...

eal 2008.07.03. 11:59:04

Greg36:

Nézd, igaz, hogy nem csak a cuki állatok veszélyeztetettek, sőt, főleg nem azok, részemről például a cápák sorsát elképesztőnek tartom, és lehetne sorolni a náluk is rosszabb helyzetben lévő, kimondottan taszítónak vélt állatokat. De egy reklámnak el kell érnie a célcsoporthoz (nem vagyok szakember, így nem tudom a pontos fogalmakat), ezt pedig sokkal egyszerűbb a pandákkal meg a többi "aranyos" állattal megtenni. A környezettudatos életet elég nehéz az emberekkel elfogadtatni.

eal 2008.07.03. 12:01:17

Greg36:

"Egyébként a cuki jegesmaci reklámok és mesék miatt mászott be a 11 éves Perez kölyök meg két társa a brooklyni állatkert jegesmedve ketrecébe,"

Teddy mackó? Plüss cápa? A mesebeli állatok? Valószínűleg te is mást gondoltál az állatokról, amikor gyerek voltál. A legtöbb gyerek legalábbis így van ezzel reklámmackó nélkül is.

Greg36 2008.07.03. 12:03:38

eal
Valóban.
De akkor figyeld a reklámot:
Lény környezettudatos, miközben legalábbis kegyes ferdítéssel szolgáltatjuk az apropót hozzá.
Azaz hazudunk neked, hogy te tudatos légy. Nem látsz benne némi álszent ellentmondást? :)

eal 2008.07.03. 12:06:59

Greg36
Ó, dehogynem. Csak nem gondolom, hogy a sokkolás (azaz a valóság bemutatása) mindig célravezető. Nem azt mondom, hogy ez így jó, csak azt, hogy nem feltétlenül átgondolatlan, haszontalan, de nem vagyok sem reklám-, sem környezetvédelmi szakember, így simán lehet fals a véleményem.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása