Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

T-Mobile kontra Fazekas

Számomra nehezen érthető a T-Mobile húzása, ami egy cseppet sem nevezhető barátságosnak. Történt ugyanis, hogy Fazekas Róbert, akit doppingvétség miatt 2 évre eltiltottak az athéni olimpia után, néhány napja a ljubljanai versenyen megdobta az olimpiai induláshoz szükséges szintet, amivel kvalifikálta magát Pekingbe. Mivel kétéves eltiltását letöltötte, jogi akadálya nem volt az indulásának, amit a MOB sem tiltott meg. De miért is tette volna? Ha valaki vét a szabályok ellen, akkor megkapja az értük járó büntetést, majd annak letöltése után bebizonyíthatja, hogy hibája csak egy botlás volt, vagy hogy azóta jó útra tért. Miért ne járna ez a lehetőség Fazekasnak is, akit ráadásul azért tiltottak el, mert nem produkált kellő mennyiségű mintát, majd elhagyta a helyiséget, és nem azért, mert a szervezetében nem megengedett szert találtak. Kínosnak kínos, gyanúsnak gyanús az eset, de jogilag mégsem bizonyított maga a doppinghasználat. Akkor miért támadja Fazekast a T-Mobile? Miért ad hangot erkölcsi aggályainak a gyémántfokozatú támogató? Mert félti a jóhírét? De hát nem épp ezzel rombolja azt, amikor egy olyan embert támad, akit az utóbbi hónapokban kőkeményen dolgozott, hogy az eltiltása után visszatérhessen, és közben olyan szigorúan ellenőrizték, hogy a vécére sem tudott kimenni egy WADA-ellenőr kísérete nélkül? Annak idején én is iszonyatosan dühös voltam a két nehézatlétára, de ennek szerény véleményem szerint semmi köze ahhoz, hogy most részt vehetnek-e az olimpián. Pláne nem egy támogató hatásköre döntést hozni erről, még akkor sem, ha óriási pénzekkel támogatja a mozgalmat.

Nem tudom, kinek az ötlete volt a cégnél ez a nyilatkozat, de hogy előre borítékolható volt, hogy visszafelé sül el ez a pr-akció, az tuti. Szombathely polgármestere máris felszívta magát, és fel akarja mondani a céggel kötött szerződést, és bojkottot fontolgat a piacvezető mobilszolgáltató ellen. Nem értem, mi volt ezzel az egésszel a céljuk, hiszen pozitív hozadéka a Fazekas elleni támadásnak nem nagyon lehetett. A közvélemény szereti a tündérmeséket, márpedig ha Robi a több éves hercehurca után az olimpián bebizonyítaná, hogy doppingszerek nélkül is képes nagy eredményre, akkor mindenki a lábai előtt heverne. Persze erre most nincs nagy esély, de akkor mit csinálna a T-Mobile? Nem gratulálna Fazekasnak?

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy bizony nem ő az egyetlen mostani olimpikonjaink között, aki doppingvétségért korábban eltiltást kapott. A T-Mobile nem emlékszik Benedek sztorijára, akit egy szteroidtartalmú kenőcs miatt meszeltek el 8 hónapra a Sidney Olimpia előtt? Ha emlékezetem nem csal, ezzel akkor - nagyon helyesen - semmi problémája nem volt a cégnek, mint ahogy most sem került szóba az ügy. Félreértés ne essék, én maximálisan Benedek mellett vagyok, mint ahogy Fazekastól sem vonnám meg bizonyítás lehetőségét. Éppen ezért gondolom, hogy a T-Mobile óriási hibát követett el, amikor átgondolatlanul felemelte a szavát az olimpikon ellen, amivel a szombathelyieket és az ország közvéleményének egy részét máris maga ellen hangolta. Felesleges, értelmetlen húzás, ami csak árthat a T-Mobile imidzsének.

Update:

Bár a véleményem nem változott, a kommenteket olvasva be kell látnom, hogy a posztom legalább olyan elhamarkodott volt, mint amilyennek a T-Mobile nyilatkozatát véltem. A kommentekből kiderült, hogy nem volt szerencsés a saját, Fazekasékkal szemben megengedőbb, elnézőbb álláspontomat kivetítenem másokra, és azt feltételezni, hogy a többség is ezen a véleményen van. Nagyon sokan velem ellentétben nem bocsátottak meg Fazekasnak, és nem adnának neki egy újabb lehetőséget arra, hogy az eltiltásból visszatérve bizonyítson. Olyan szintű gyűlölet, harag és elkeseredettség ömlött a hozzászólásokból, ami arra késztet, hogy belássam, az enyém egy kisebbségi vélemény, és ebből kiindulva lehet, hogy a T-Mobile mégiscsak jól tette, amit tett, és nem csupán szponzori érdekeit, hanem a közvéleményt is szem előtt tartva cselekedett. Sajnálom, ha így van, és én kérek elnézést.

Címkék: telekom botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr76587168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NoMojito 2008.07.27. 17:04:52

bréniek!
Azért mert a dopping teszt pozitív eredménye és a meghiúsult mintavétel azonos szankciókat vonz, nem szükségszerűen ugyanazon a tényen alapszik.

Judit 2008.07.27. 17:05:19

Életem során sosem voltam, több mint a tömeg egy tagja. Szerintem sosem a tömegekkel és a sportolókkal van baj,hanem a vezetőkkel és a háttérben a szálakat mozgató ismeretlenekkel! A tömeg ezúttal is a jót képviseli: Örülni és szurkolni fog MINDEN magyar versenyzőnek, így Fazekasnak is a lehető legjobb teljesítmény eléréséért. Én tényleg mindenkire büszke vagyok! Az Olimipia egy szép eszme volt, mindaddig míg meg nem valósul amit nemrég Aján Tamás nyilatkozott , hogy a nagyok, gazdagok megúszhatják a doppingolást....azt hiszem ott kell, hogy végetérjen az újkori olimpiák története!

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.07.27. 17:29:13

1. Az dönti el, hogy kit támogat és kit nem, aki a lóvét adja.

2. A két jómadár azért az olimpia után is fogocskázott egy keveset az ellenőrökkel (miután engedély nélkül megléptek), ezt se felejtsük el.

bréniek 2008.07.27. 17:29:26

@ NoMojito 2008.07.27. 17:04:52

Igazad van, én inkább azt veszem alapul, ami életszerű. Mármint hogy miért is nem volt hajlandó kicsit megerőltetni a lölőjét :D

Az egyenlő esélyekről meg: mint az úszásban? Akinek menő "cápameze" van, az másodpercekkel jobb eredményt ér el. DE mivel a magyar csapat nem speedo szponzorált, hanem arena, így ők az eredeti verziót nem használhatják.
az arena mostanra hozta be. DE Cseh Laci is panaszkodik, hosszú távon halál a dressz. Modnjuk az sem lett volna rossz, ha nem olimpia előtt 1 hónappal kell elkezdeni a megismerkedést a ruhával...

No de ez már igencsak off...

szabisokk 2008.07.27. 17:38:11

olimpiai eszme. szép dolog. de ez már régen csak a pénzről szól. ki kinek a zsebét tömi meg. a sportoló ja az le van szarva, eszközök, felemelik, majd eldobják őket. mint a valóságshowkban. csak az pár hülye résztvevő nem látja, meg a nézők nagy tömege. talán akkor változna valai, ha a kínaiak túl mohok lesznek és elakarnak vinni 100 aranyat. akkor talán a többi nagy felnyomná az egész szart...persze nem lesznek kapzsik csak 52 nyernek...lesz néhány furcsa 2. hely ezért. minden élsportoló(ergo akik nyertek valamit), még a kerekes székesek is! kokszolnak, szednek valamit, avgy szedtek, hiszen ez állandó doppingolás. elég párszor, cucctól függően, az egész pályafutása alatt. persze mindig jön aki többet szed:-)

Samott 2008.07.27. 17:42:07

NoMojito: szirupos vagy sem, nekem rohadt ciki volt az az ugy.

dinoszaurusz 2008.07.27. 17:48:09

pisiljen mindenki egy verseny után, miközben leizzad 3 litert
ha sikerül, akkor mehet pisilő világbajnokságra

2 órai grundfoci után is elapad az összes csapom
nem kell ahhoz perverz kukkoló wada ellenőr

grigorij (törölt) 2008.07.27. 17:51:47

Húúú, döbbenetes végigolvasni...
Tanulság: a magyar átlag szerint egy szponzornak köteles adnia... Nem szabhat feltételeket, nem lehetnek aggájai... Főleg, ha multi...
Én másként élek. Eldöntöm, hogy szerződök-e a T-xxx-el vagy sem! Én úgy döntöttem, hogy soha! Eldöntöm, hogy kell-e UPC... Döntöttem, nem! Én választom meg, melyik újságot veszem, milyen sört iszom stb. Mert én adom a pénz!
Ha gazdag lennék, és szponzorálásra admám a fejem, biztos lennének erkölcsi feltételeim is, annak ellenére, hogy velem szemben is sokaknak vannak fentartásaik!
Például nem szponzorálnék olyan focicsapatot, ahol a szurkolól banánnal dobálják a néger játékost, vagy nerohannak a pályára és összeverik az allenfél edzőjét! (igaz, magyar focicsapatot max. az megyeiben...) És nem szponzorálnék egyetlen olyan sportot, sportolót sem, ahol a dopping hétköznapos: nehézatléták, súlyemelők, úszók, kerékpárosok, atléták...
És főleg nem szponzorálnék köcsög politikus polgármestereket sem!
Számomra ennyi ez az ügy!

dinoszaurusz 2008.07.27. 17:55:43

aggáLY

szabhat feltételeket
csak nem utólag

grigorij (törölt) 2008.07.27. 17:55:54

Egy közeli hozzátartozóm élsportoló lánya mesélte a napi ellenőrzési gyakorlatot:
Bemész MEZTELENÜL egy szobába (max. melltartó lehet), ahol egy asztalnál ülnek az ellenőrök. Szétteszed a lábadat, egyik kezedben az edény, azt a lábad közé tartod, a másik kezedet a magasba emeled! Így kell hugyozni, miközben szemből néznek és egy további ellenőr oldalról/hátulról közelről bámulja az eseményt!
Ennyit a nem embertelen mintaadásról!
Egyébként nem kell szépíteni a dolgokat! A hugyozás nem időre megy! Akár egész nap próbálkozhatsz! Csak legyen meg a 75 ml!
Ez a szabály!
Nem kell elfogadni, én nem tenném!

grigorij (törölt) 2008.07.27. 17:57:39

dinoszaurusz: köszönöm!
Bármely szerződés felmondható, módosítható utólag, ha megváltoznak a körülmények!
ez persze nem olyan...

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.07.27. 17:58:09

lemaradtam. Hogyan és miként támadja a T-mobil a sportolót? Mit mondott, hol mondta, linket!

lala225 2008.07.27. 18:00:12

Mindenkinek igaza van , vagy mégse ? Miért szponzorálta éveken át a T---- a Tour és egyéb versenyek doppingosait : Vinokurov , Zabel , talán Ulrich ...

bréniek 2008.07.27. 18:00:45

aki kiment, tisztában volt az ellenőrzéssel.
ha ez számára nem vállalható, akkor nem nyafogni kell, hanem letenni a sporteszközt, átöltözni, hazamenni.
that's all.

grigorij (törölt) 2008.07.27. 18:05:51

Dirkschneider: Te kis krobót!
Hogy jössz ahhoz, hogy bárkit mocskoljál!?
Húztál volna le csak egy-két hónapot a Garasinban, nem lenne ekkora a szád! Mi, akik ott voltunk, szinte börtönkörülmények között 25-30 éve, tudjuk milyen sötét egy hely a kedvenced!

wagnerl 2008.07.27. 18:09:48

Fazekas esküt tett az olimpia előtt, s ezt megszegte.

Paradicsom 2008.07.27. 18:11:31

Mi van? Szóval már az is gond, hogy ha egy cég baromi nagy pénzeket ad egy eseményhez, elvárja, hogy minőséget kapjon? Olyan nagy probléma, hogy a sportolóknak feddhetetlennek kell lenniük? Hagyjuk már! Akkor legközelebb majd mást fognak támogatni. Az jó lesz? A többi tisztességes sportoló valószínűleg nem fog annak annyira örülni. Tehát mi a fenéért háborodik fel bárki is azon, hogy a szponzor vár valamit a pénzéért? Majd ha meccénás lesz, akkor kussolni fog, de addig ez üzlet.

Kangörény 2008.07.27. 18:32:24

Olimpiai bajnok 35 éves korától adómentesen párszázezer forint jövedelmben részesül haláláig. (Nincs kedvem megnézni a törvényben, hogy pontosan mennyi.) Mennyire hihető, hogy egy tiszta sportoló az embertelen bánásmód miatt lemond ennyi pénzről? Most komolyan, van olyan ember, aki elhiszi ezt?

abb 2008.07.27. 18:37:46

@ Baszkurátor 2008.07.27. 16:02:01

"Saját szavaiddal cáfolod saját magad.
Az, hogy jogilag ugyan olyan megítélés alá esik még nem bizonyítja, hogy ténylegesen doppingolt."

Nem tudom feltűnt-e, de ezért ügyeltem kínosan arra, hogy mindenhol a "doppingvétség" kifejezést használjam; emellett természetesen hangsúlyozva, hogy ez UGYANOLYAN súlyú, mintha doppingolt volna (=pozitív mintát adott volna).
Abban a vonatkozásban, hogy ténylegesen doppingolt-e, csak magamat tudom idézni: "Egyébként meg kérlek ne játszd a hülyét kedves reklámbuzi, te is pontosan tudod, hogy doppingolt, mint ahogy ezen a szinten már mindenki teszi, csak ő le is bukott, és ami elég zavaró, hogy ezek után még neki állt feljebb."

Egyébként nagyon fején találta a szöget, aki megjegyezte, hogy reklámbuzi logikája szerint ha a t-mobile a "doppingvétség" kifejezést használja a "doppingolás" helyett akkor most nem lenne gond.


Van azonban egy kis probléma. Ahogy reklámbuzi mondta: "Lehet azt mondani, hogy Annusék doppingoltak, [...]". Ez azért roppant kellemetlen reklámbuzi, mert egyértelműen mutatja, hogy arra sem vetted a fáradtságot, hogy elolvasd a t-mobile nyilatkozatát. Eszerint ugyanis (idézem) "Fazekas Róbert nem méltó arra, hogy a nemzeti színeket képviselje, mert vétsége és annak súlya [...]". Tehát ŐK IS vétségről beszélnek, NEM arról, hogy doppingolt.

Hoppá.

vallalkozo 2008.07.27. 18:41:08

A sok Fazekas gyalázótól kérdezem csendesen: letöltötte büntetését? Kvalifikálta magát? Jogosan mehet? Amúgy ti hány métert is dobtok a diszkosszal??

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.07.27. 19:00:05

ejj, ejj...
szombathelyi lévén azért lenne egy-két kifogásom, mindamellett, hogy erős volt a t-mob kijelentése. A polgármesternek van arról valami halvány segédfogalma arról, hogy mennyi előfizetést tartalmaz ez a kötelék a tré és a város között? Ugy szerény számításaim szerint 1000-et... Ugyanis boldog-boldogtalan (de még a takarítónő a városházán is) ilyet használ, ugyhogy lehet még nagyobb is ez a szám. Nézzünk egy közelítő értéket a kötelék felmondására, szerintem sacc/kb 30000 ft/vonal. Az gyengén 30 milka. Hát azzal a pénzzel, amit én adóba befizetek a városnak nem kellene így játszani, én azt mondom... Építsenek inkább rajt egy játszóteret, vagy újítsanak fel mittomén hány km utat! De ne dacból mondjon fel szerződést! Ha kiköhögi saját zsebből, akkor megemelem a kalapom és elismerem, de a közöst ne tekintse a sajátjának!

Manyizga (törölt) 2008.07.27. 19:01:45

Fazekas indulása az olimpián két probléma miatt nem nyerő.

1, ha jól dob, akkor az összes riporter a doppingvizsgálat várható eredményét firtatja majd.
2, ha rosszul dob, akkor azon csámcsognak majd, hogy bezzeg dopping nélkül nem megy.

Úgyhogy indulása mindenképpen csúnya fényt vet a magyar olimpiai mozgalomra. Ezt elbaxták. Korábban kellett volna PR-kodni vele...

Baszkurátor 2008.07.27. 19:03:37

Nézzük mit is írtál.

abb 2008.07.27. 15:14:36
Jogilag és erkölcsileg?

"Kínosnak kínos, gyanúsnak gyanús, de mégsem bizonyított maga a dopping esete."

De bizonyított, ugyanis amit Fazekas csinált az jogilag _pontosan_ ugyanolyan megítélés alá esik, mintha adott volna mintát és az pozitív lett.

Nos kérlek.Mutasd meg nekem légyszives azt a WADA jelentést vagy a kivonatát amiben azt írják, hogy Fazekas és Annus pozitív mintát adott.
Mint előttem már írta valaki az, hogy jogilag azonos megítélés alá esik még nemjelenti azt, hogy doppingoltak.És ide most nekeverjük azt, hogy ki mit gondol, sejt vagy olvas a csillagok állásából.
Mégegyszer, utóljára:

Fazekas és Annus kevés mintát adott, elhagyták a helyszínt ezzel doppingvétséget követtek el.Ennyi.

Baszkurátor 2008.07.27. 19:07:17

@ Eszt kell csináni e 2008.07.27. 19:00:05

És is szombathelyi vagyok.KIfelejtetted a családtagokat és az ismerősokat.Szóval van az 1000+2000 ...

Ajy 2008.07.27. 19:10:52

Hát érdekesek a hozzászólások, de engem csak egy érdekelne kinek van arra bizonyítéka, hogy doppingoltak? Mert ha jól tudom ezt a következtetést abból vonhattuk le hogy nem tudtak elég mintát adni. Kovács Ágnest is elítélhették volna ilyen alapon. Szerintem mindenkit megillet az ártatlanság vélelme egészen addig amig ki nem derül, hogy bűnös.

iBKV 2008.07.27. 19:15:14

Lenyegtelen, Lee-nek van igaza.. Ha nyerne, akkor ott orulne vele egyutt es buszken kozolne a TAMOGATOTTAK nevsoraban Fazekas nevet is. Mellesleg... Marion Jones hany olimpiai aranyat nyert? Mennyirekurvajo futo volt? Majd oszintesegi rohamot kap es bevallja, hogy bizony en doppingoltam... Ja es ez a kinai olimpia nehogy a del-koreai foci vb-re hasonlitson... Kivancsi leszek, hogy hogyan fognak bundazni.. (Kosz, hogy valaki megemlitette, mert kis naivan erre eddig nem is gondoltam.. )

puszgyusz 2008.07.27. 19:17:57

T-Mobile és az erkölcs. Röhög a vakbelem. Sorozatban bünteti őket a Gazdasági Versenyhivatal a fogyasztók megkárosítása, illetve becsapása miatt... Egy ilyan cég-és minden más cég- amelyek a marketinges, PR-ros agymosás segítségével érnek el extra-profitot, az jobb, ha kussban marad, amikor erkölccsel kapcsolatos dologban kell állást foglalni.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.07.27. 19:27:22

A T-Mobile-nek igenis IGAZA van!
Egy olyan züllött embert, aki a tiltott szerei miatt négy éve egyszer már szégyent hozott az országra, soha a büdös életben nem szabadna többé Olimpia közelébe engedni!

boibo 2008.07.27. 19:36:33

Én is sportolok. Meg a gyerekeim is. Meg a szomszéd néni unokája is. Az olimpikonok pedig a példaképeink, ehhez méltón kell/kellene élniük is, nem csak a sportteljesítmény számít. Igaza van a T-Mobile-nak. Én sem örülök, hogy Fazekas ott lehet az Olimpián

libapotty 2008.07.27. 19:39:11

A két sportoló doppingvétséget követett el. Athénban az eset miatt az egész világ előtt kellett szégyenkeznünk. Az eset körülményei, az ezt követő pereskedés miatt lett ellenszenves a két sportoló. Szerintem, (de ezt nagyon halkan mondom) a MOB azért döntött a kiutazásáról, mert különben borulna a bili. (A perköltséget se ők fizették ki, ami a kiutazás egyik feltétele volt, - hanem az Atlétikai Szövetség.)Doppingolásban segít az edző, az orvos, sőt...
Szóval, ha ott adtak volna elegendő mintát, bebizonyosodott volna a doppingolás, elvették volna az aranyérmet, majd megkapta a büntetését, azt letöltve emelt fejjel mehetett volna ki most az olimpiára. Senkinek egy szava nem lehetne ellene. De nem igy történt.

Dimebag Darrell (törölt) 2008.07.27. 19:49:19

libapotty:

Itt van egy kis tévedés ...

Annyi mintát adtak hogy pro-kontra be lehessen bizonyitani dolgokat ...
Mivel nem adták meg a megfelelő mennyiséget igy nem is vizsgaltak semmit. Ki a kukába es vétettek. Akkor mar erdekelt senkit hogy mit is tartalmazott a minta ...

Tehát aki nem pisál eleget az doppingol kicsit vulgárisan ...

Dimebag Darrell (törölt) 2008.07.27. 19:50:48

boibo :

Erre én meg azt mondom hogy álszentek vagytok ...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.27. 19:52:06

Oké, belátom, hogy hibáztam. Lehet, hogy az én posztom legalább olyan elhamarkodott volt, mint amilyennek a T-Mobile nyilatkozatát véltem. A kommenteket olvasva kiderült, hogy nem volt szerencsés a saját, Fazekasékkal szemben megengedőbb, elnézőbb álláspontomat kivetítenem másokra, és azt feltételezni, hogy a többség képes megbocsátani Fazekasnak, és adna neki egy lehetőséget arra, hogy tisztán bizonyítson. Olyan szintű gyűlölet, harag és elkeseredettség ömlik itt a kommentekben, ami arra késztet, hogy belássam, az enyém egy kisebbségi vélemény, és ebből kiindulva lehet, hogy a T-Mobile mégiscsak jól tette, amit tett, hiszen csak a közvélemény nyomásának tett eleget. Sajnálom, hogy így van, és én kérek elnézést.

Dimebag Darrell (törölt) 2008.07.27. 19:56:58

Szerintem nincs igazad. Itt az emberek nagy része azt hiszi hogy az olimpokonok az egesz világon baranyok pedig ez nem igy van.

Ma divat a gyülölet mindegy ki csak lehessen valakit gyülölni.

A kajakos banya - kisem mondom a nevét mert ö sem mond ki 1-2 nevet - gyülöli a világot mert 20-30 millát nem fog megkapni ha nyernek a csajok.

Lehet hogy csak masra kell a pénz a T-Mobile-nál igy emelt fővel le tudnak lépni itt meg mindenki azt hiszi hogy Fazekas az oka mindennek ...

Pimpa 2008.07.27. 20:18:46

libapotty,

Annus Adriánt összesen 6x vizsgálták Athénban, ebből 2x vért vettek, tiszta volt.
De lehet, hogy volt művénája, és művére is...
Vagyis tiszta volt.

pallo 2008.07.27. 20:53:58

Előrebocsátom, hogy 4 éve mélységesen elítéltem Fazekas és Annus viselkedését, nem bizonyították, hogy doppingoltak, de valaki nem menekül még két héttel az eset után is a doppingellenőrők elől ha teljesen tiszta, tehát nem véletlenül menekültek ők. Ez a múlt, most Fazekas próbálja jóvátenni a hibáját eddig úgy tűnik tisztán teljesítítette a színtet, mehet az olimpiára. Ezt egy gyémámtfokozatú támogató erkölcsileg kifogásolhatja, de nehogy már a T-Mobile legyen az, akiről tavaly derült ki, hogy az ő általa szponzorált, mitöbb a neve alatt futó profi kerékpáros csapat, összes tagját központilag doppingolta a csapat orvosa. Ezek tényleg ennyire hülyék, vagy minket néznek hülyének. Elfelejteték Erik Zabel tavaly könnyek között mondott vallomását, hogy az egész T-mobile csapat kapta a doppingot vele és Jan Ulrichhal az élen. Ezek után miről beszélnek. Inkább befognák a szájukat, remélem a szombathelyi polgármester majd emlékezteti őket a kis T-Mobile kerékpáros csapatbotrányra, amit ők is szeretnének elfelejteni és tisztára mosni a nevüket, ugyanúgy,ahogy most Fazekas Róbert.

plb 2008.07.27. 20:59:06

A T-mobile már tudja, hogy Fazekas meg fog bukni az olmpiai teszten. Máskülönben nem csinálták volna ezt. Várom a végeredményt.

jogging 2008.07.27. 21:02:15

Ezt tuti.

Pista 2008.07.27. 21:03:50

Valamikor régen versenyszerűen sportoltam, futottam. Mezei futás, tájékozódási futás, szóval olyasmi, ami 60-90 perces intenzív erőkifejtéssel jár.

A versenyek után órákig nem kellett pisilni, sőt jónéhány pohár üdítő, vagy víz (sörről szó se lehetett :-((() is lecsúszott úgy, hogy ember csak a borzasztó szomjúságot érezte. Nyilván akkoriban nem kellett a verseny után "mintát adni", de ha kellett volna, akkor biztosan én is gondban lettem volna.

Jó, tudom, hogy a sportolók 99 %-a sikeresen "ad mintát", de aki azt hiszi, hogy ez csak úgy, hipp-hopp megy, az nagyon téved.

csak úgy.. 2008.07.27. 21:05:43

reklámbuzi,

ne sajnáld. Igazad van, és eszedbe ne jusson ezt feladni. A többi internetes fórumon azért közel sem ez a helyzet. Tény, hogy megosztja az embereket mind a T-mobil, mind Fazekas, de ettől ne kételkedj a saját ítéletedben. Az az ember vállalta, hogy az arany elvétele, az eltiltás, a pervesztés, a támadások után saját erőből, saját költségen, műtétek után felkészül az olimpiára és teljesítette a kritériumokat. Olyan lelki hátrányból is, hogy folyamatosan elítélik. Biztos lehet benne, hogy kint minden lépését figyelik és ellenőrzik majd. Mégis vállalja. Megértem és drukkolok neki. Pont ezért.

Vizont érdekesnek tartom, ahogy a T-Mobil és az itteni elítélő emberek az erkölcsre hivatkoznak.
Remélem, hogy az élet más területén, saját maguk életében és napi kapcsolataikban is ilyen tisztában vannak az erkölccsel és mindig aszerint cselekszenek. Ha igen, akkor jobb lesz a világ.

okoska 2008.07.27. 21:08:31

Elmegy a T-Mobile a pi..ába !!! Álszent egy kamu banda az egész !! MEGÉRDEZEM A TISZTELT MAGNETA VEZETŐIT: HA ENNYIRE SZÚRJA A SZEMÜKET EZ A FAZEKAS GYEREK, AKKOR MI A PI..ÁÉRT REKLÁMOZZÁK MAGUKAT A TOUR-ON? SAJÁT BICIKLIS KOKSZ CSAPATOT TART FENT A T-MOBILE, AMI AZTÁN A TOUR DE FRANCON INDUL!!!!
felejtsük már el az álszent dumát !!

Hajrá Fazekas !!!! Hajrá Magyarok !!!!

Baszkurátor 2008.07.27. 21:25:42

grigorij én szombathelyiként elmondhatom Neked, hogy duplán fájt az ami akkor, ott történt.
Hihetetlen boldog voltam amikor nyertek a fiúk ( itt ugráltam a lakásban, a nejem azt hitte, hogy megvadultam ) és elmonhatom, hogy meglett korom ellenére könny szökött a szemembe amikor elvették tőlük a győzelmet.De azt mondom én is és az emberek többsége is, hogy jogos volt.Ezzel nem is vitatkozok.
Viszont a tököm televan azzal, hogy doppingolással vádolják őket egyes ******* holott ezt soha, sehol, senki nem bizonyította.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.27. 21:30:37

grigorij
"Srácok! Vannak szabályok, előírások! Ezeket a sportolól elfogadják, alárják és vagy betartják, vagy sem! Fazekas NEM DOPPINGOLT!!!! Doppingvétséget követett el, ami bizonyos közvetekzményekkel jár! Ezt tudja minden versenyző!
Valóban, ahogy előttem írták, az avizsgálatot követő botrány a visszataszító!
De letudta, "kifizette" és megdobta a szintet! Tehát jogilag indulhat, és szerintem is induljon!
De ne mentsétek már fel a bűnei alól mindenféle kibúvókkal!!!
Ha a KRESZ 50 km/h-t ír elő és Te 70-nel mész, akkor senkit sem érdekel, hogy Sumi vagy és tudsz vezetni! Ha kötelező az öv, akkor vagy bekötöd, vagy nem! De ha elkapbak, akkor legyél már annyira ember, hogy elviszed a balhét!
Fazekas szabály szegett! Ez tény! Ez alól nem szabad felmenteni!
A szabály leírja, hogy mi a büntetése, ezt sem szabad elfelejteni!
Az más kérdés, hogy a múltja kicsit megbélyegzi... Aki szerti, mentse fel, aki nem, az ne!
A T-xxxx meg azt csinál, amit akar!"
Eddig oké, a végét nem hagyhattam benne, te is tudod. Bocs.

johevi 2008.07.27. 21:34:19

Az is doppingolás, ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségnek. Nem tette meg, elmenekült, majd a büntetés előtt bevágta a durcit, hogy "visszavonul" ezért nem lehetett megbüntetni. Ehhez képest most ujra kezdi... Ha egy ország, és saját aranya múlik, hogy hugyozni kell, akkor legyen ott addig amig nem tud hugyozni. Mindenki így csinálja, és ő is így csinálta évtizedeken át. Ha az lenne az előírás, hogy csináljon 10 bukfencet, akkor csináljon. Ezt a hülye szöveget, meg hogy a T-Mobile egész Szombathelyet támadja meg hülyeség. Sok más városi és megyei sportolót, szövetséget támogat, miért ne lenne joga a véleményét elmondani.

johevi 2008.07.27. 21:36:34

Most látom a hivatalos megfogalmazást: nem doppingolt, hanem doppingvétséget követett el.

grigorij (törölt) 2008.07.27. 21:41:49

Baszkurátor: Értelek, és természetesen sok szombathelyi barátom is van, köztük egy volt nehézatléta, aki velem volt "táposként" a seregben! Csak arra a kis farokra rágtam be!
Tehát, minden normális szombathelyitől elnézést! Remek a dobóműhelyük!

grigorij (törölt) 2008.07.27. 21:43:04

reklámbuzi : persze, semmi gond! csak fe(a)sze(o)getjük a határokat...

dirkschneider 2008.07.27. 21:50:07

grigorij 2008.07.27. 18:05:51 Dirkschneider: Te kis krobót! Hogy jössz ahhoz, hogy bárkit mocskoljál!? Húztál volna le csak egy-két hónapot a Garasinban, nem lenne ekkora a szád! Mi, akik ott voltunk, szinte börtönkörülmények között 25-30 éve, tudjuk milyen sötét egy hely a kedvenced! wagnerl 2008.07.27. 18:09:48 Grigorij, kicsi csillag, tündérvirág! 1) nem vagyok krobót (azaz horvát kisebbség, te kis kirekesztő), 2) hidd ell, hogy egész jó kis fizikai képzést kaptam, amihez képest a te kis "garasinod" a picsában sincs... 3) szopjad csak a magentát, pedig nála sokkal jobb már az összes többi, főleg flottával, amit Szombathely simán ki is fog használni, hiszen egy pár ezres flottára a többi (pl a Vudfun) simán térgyelőrajtbúl rárepül.

hmmm 2008.07.27. 21:56:06

"
Ma divat a gyülölet mindegy ki csak lehessen valakit gyülölni.

A kajakos banya - kisem mondom a nevét "


Pedig neki van, neked meg nincs, csak egy névtelen nulla vagy.

Remy 2008.07.27. 22:04:23

Na RB megint darázsfészekbe nyúltál:)))

Dimebag Darrell (törölt) 2008.07.27. 22:30:32

hmmm


Annak nincs aki nem tudja tisztességgel elviselni hogy a faképnélhagyták ... Ja es meg szarja is a kollégai hozzáertését ...

Dimebag Darrell (törölt) 2008.07.27. 22:34:48

Ja én tudom hogy nulla vagyok de van lenne bennem annyi önérzet hogy szanalomjeggyel nem utaztatnám magam ilyen helyzetben ...

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2008.07.27. 22:38:07

kkkeeeeeezzzzzzdddőőőőddiiikkkkkkk
klassz kis poszt volt ez :D

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2008.07.27. 22:44:23

a legjobb élmény, ahogy a kommenteket olvastam a háttérben a M1-en Quimby koncert a kettő együtt magávalragadó :)

Muad\\'Dib 2008.07.27. 22:46:05

Márcsak azért is ritka undorító a T csoport hozzáállása, mert mindenki tudja, hogy a méregdrága doppingot jórészt a szponzori pénzekből fizetik. És nyilván, ha nagyon akarnák feltünne az a pármilla ami felszívódik a pénzből. Persze akkor nem lehetne nézni a céges logókat a győztesen. Aztán, ha lebukik valaki akkor jön az álszent döbbenet, meg elhatárolódás... Hányinfer

viktor134 2008.07.27. 22:46:59

stoppard: no meg az iwiwre, aminek valami láncon keresztül tulajdonosa a straub. :) ott is biztosan csurrant egy pár száz misi haza. :)

Man-drake 2008.07.27. 22:56:00

Olyan jó olvasni ezt a sok megjelenő szakembert.

biztos ismétlés, de azért: Annus Adrián 6 mintát adott a versenye után (max! 2-t ír elő a szabályazat!!!!!!!!, szóval a 6-ik utáni +1-et nyugadtan tekinthette zaklatásnak), Fazekas esetében pedig a doppingellenőr volt marha türelmetlen, és volt pofája a barmának hozzáérni a mintaadóhoz pisilés közben. ami teljesen szabálytalan, ezt Fazekasék jelezték, és kértek másik ellenőrt!! ... a többi meg már történelem, és a labor bosszúja ...
Marha szép dolog úgy egyébként a dolgok részletes ismerete nélkül írni, itt többen megteszik. de lehetne kipróbálni milyen érzés is ez .. és majd kiderül ki az aki elbukik!

montipájton 2008.07.27. 23:00:54

Az, hogy az a két lúzer tele volt nyomva Athénban (meg előtte évekig), sportágon, sőt sportszakmán belül olyan tiszta tényállás, mint a nap. Mindenki tudja. Bénák voltak, lebuktak, kész.
A büntetést letöltötték, jogos, hogy induljanak újra. Amíg megint le nem buknak.
A T-Mobile aggályoskodása ilyen szempontból nem áll meg, amúgy viszont érthető. Tudják, kiről van szó.
A szhelyi polgármesterről viszont érdemes még említést tenni. Aki annyira hülye, hogy "bojkottálni" akar egy szabadon választható piaci céget, az nem való társadalmi posztra. Vagy mert szellemileg alkalmatlan, vagy mert egy despota barom.
Jó tudni, milyen fazonok vannak kis hazánkban közéleti vezető poszton. )))

szrenkota 2008.07.27. 23:10:18

velemenyem szerintem (mondta egyszer ifj. albert florian):
ha egy sportolo doppingolt, akkor az azt jelenti, hogy vetett a dopping-szabalyok ellen. ezek a szabalyok azert vannak, hogy betartsak oket (mily meglepo). ezt minden erintettnek TUDNIA KELL. ha nem tartja be valaki - doppingolt. nem lehet ez maskeppen, mert ha a szabaly nem ilyen egyertelmu, jon mindenfele okoskodas. tehat fazekas doppingolt. s mivel ez nagyon szegyenletes dolog, nem ket evre, hanem orokre kellett volna eltiltani anno. ez nem tortent meg, ugyhogy most teljesen jogosan indul. (szemelyes velemenyem szerint - ha ez mar igy alakult - bizonyitson! ha tok tisztan mondjuk csak hatodik lesz, akkor en azt gondolom, hogy jol van ember, piszokul merges voltam rad, de most jova tettel ebbol valamit, egye fene...)

valaki emlitette itt meszoly kalmant: a bunda utan a magyar foci kozelebe nem lehetett volna engedni. de engedtuk, ugyhogy azota fejelgetett ujsagirot, majmozott le fekete boru focistat esatobbi. es mi meg mindig ezzel a gyokerrel palyazunk eb-rendezest...

ja es akarmit is gondolok en kovacs agirol, a fentiek szerint o is doppingolt... csak kimostak valahogy...

a P.Mobil meg tuljatszotta a szerepet, oszt annyi.
de semmi koze a telefontarifaknak ehhez. ha egy multi ugymond erkolcstelen a fogyasztokkal, a dolgozoival, akarkivel szemben, attol meg lehet elkotelezett hive a doppingellenes harcnak... es igyen, nyilvan a tour-botranyok miatt kezdett igy viselkedni.

a szombathelyi polgarmester sajnos kisstilu es nevetseges. nem hiszem, hogy ezt az egesz szituaciot a "bantjak a szombathelyieket!" alapallasbol kene megkozeliteni...
es persze teljesen eredmenytelen is lesz a dolog.

amugy meg azt gondolom, hogy ez az egesz olimpia, elsport dolog teljesen indokolatlanul oly szerves resze nemzeti onertekelesunknek. szeretnek egy kicsi, korrekt, jo hangulatu orszagban elni, esetleg kevesebb nagy bajnokkal is.
de ha mar elsportolunk, epp azert mert kicsi orszag vagyunk, legalabb tisztan... fontosabb az eredmenyessegnel...

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.07.27. 23:17:57

BAZDMEG! MI A FENE TÖRTÉNT? ÉN NEM HALLOTTAM SEMMIT, VALAKI ADJON MÁR EGY LINKET!

5thlon 2008.07.27. 23:21:19

A közleményt maximálisan helyénvalónak tartom, és ez az a tipikus kommunikációs húzás, amikor a közvetlen üzletszerzés célján túlmutató eszközt vetettek be.

A cégnek van egy imidzse, ami maximálisan támogatja a tehetségeket az élet számos területén. Az Olimpiai Játékoknak is vannak írott és íratlan szabályai. Az, hogy valakit doppingvétség miatt eltiltanak, visszaveszik tőle az érmét, egyikkel sem összeegyeztethető.

A MOB hozott egy döntést bizonyos irányelvek alapján, és a jogszerűséget szem előtt tartva, ez idáig rendben van. Egy gyémántfokozatú támogatónak azonban ezt igenis jogában áll megkérdőjelezni, mi több ezt nyílt közleményben tudatni.

abb 2008.07.27. 23:24:40

@ Baszkurátor 2008.07.27. 19:03:37

Te nyertél, tényleg rosszul fogalmaztam. Ahelyett, hogy "kínosan ügyeltem", azt kellett volna írnom, hogy "kínosan próbáltam ügyelni", de ez - ahogy idézeted mutatja - egy ízben valóban nem sikerült.

Tehát, mégegyszer és utoljára. Jogilag doppingvétséget követett el (bizonyítva, jogerősen, erkölcsileg, jogilag stb. stb.), azzal hogy nem adott mintát, ami (mellesleg...) büntetésileg a doppingolással (=pozitív minta adása) egyenértékű.

Megjegyzem, hogy reklámbuzi csúsztató posztja úgy próbálta feltüntetni, mintha a t-mobile explicite doppingolással vádolta volna; ez nem igaz, én is idéztem a mindenki által olvasott sajtónyilatkozatukat, melyben teljesen egyértelműen a vétség szerepel. (Márpedig ez - még Baszkurátor kritériumai szerint is - fennáll.) Ezen azért nem akarok tovább csámcsogni, mert a posztíró is belátta a tévedését, és elnézést is kért.

Az pedig, hogy doppingolt-e? Kedves baszkurátor, nem értem, hogy miért lovagolsz ennyire azon, hogy nincsen jogilag, hatályosan, jogerősen stb. stb. bizonyítva. Valóban nincs. Ezt nem is állítom, nem is szándékoztam sohasem állítani, egyetlen valóban félreérthető megfogalmazásom volt, amit el is ismertem. A t-mobile sem mondta ezt. Csaképp pusztán amiatt, hogy olimpiára egyáltalán ki tudott jutni 2004-ben (arról nem is beszélve, hogy megnyerte), mindenki számára ismert, hogy doppingolt. Nincs bizonyítva, csak tudjuk. Ártatlanság vélelme természetesen van, tehát _hivatalosan_ nyilván nem doppingolt, legfeljebb nemhivatalosan tudjuk, hogy igen. Tudja ő maga is, a NOB is, a MOB is, a WADA is, a t-mobile is, a posztíró is, én is, és - tedd a kezed a szívedre - te is.

Végül egy zárómegjegyzés, amivel én ki is válok ebből a vitából. Szeretném megjegyezni, hogy személy szerint semmi különösebb bajom nincs azzal, hogy Fazekas doppingolt, *épp azért* mert mindenki más is azt tette. A második helyezett is, a harmadik helyezett is, és jó eséllyel az utolsó helyezett is. Doppingolt a többi magyar aranyérmes is, és a többi nem magyar aranyérmes is, csakúgy mint az egyéb érmesek és nem érmesek. És ez a szép az egészben: hogy a verseny tisztasága bizonyos értelemben megmaradt, mert - legalábbis dobogó-közelben - mindenki nagyjából hasonló szinten doppingol (felejtsétek el azokat a dumákat, hogy bezzeg az amerikaiaknak milyen szereik vannak, megsúgom, hogy mi sem vagyunk sokkal lemaradva, lényeges különbség csak a harmadik világ országiahoz képest van), ezért végülis az eredmény nagyjából megfelel az erőviszonyoknak. Legfeljebb pár másodpercet hozzá kell adni mindenkihez, vagy pár centit levonni.

Fazekas 2004-es produkciója tehát nem ezért volt nekem ellenszenves, nem a dopping volt a baj önmagában. Hanem az, hogy lebukott, és ezek után - ahelyett, hogy megtört ábrázattal azt mondta volna, hogy bocs fiúk, rácsesztem, és istenbizony soha többé, és a fiatalságnak eszébe ne jusson stb. stb. - még neki állt feljebb. Mindenkiben van anyag, de ha valaki lebukik, akkor nehogy már ő legyen felháborodva.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.07.27. 23:34:06

BAZDMEG! MI A FENE TÖRTÉNT? ÉN NEM HALLOTTAM SEMMIT, VALAKI ADJON MÁR EGY LINKET!

solesz 2008.07.27. 23:36:13

a doppingolást az orvosok közt "hála"pénznek, a közszférában kenőpénznek, a rendőrök között zsebre dolgozánsak lehetne nevezni.

akik fazekas és annus doppingolását tűzték a véres kardjukra, azok gondoljanak abba bele, hogy vajon milyen társadalom termeli ki a csalással nyerni akarók nemzedékét.

közülünk sokan, szüleink közül nagyon sokan még büszkék voltak arra, hogy pult alól szerzik az árut.

ezt nem fogja ez az ország egyhamar kinőni.

a t-mobil, a szombathelyi mitugrász meg közönséges politika. nem ebbe a blogba való. kár szakérteni őket. (milyen lett volna, ha a t-mobil azt mondja a bizonyos szombathelyi polgármesteri balhé (nyelvizsga, végzettség) után, hogy nem ad nekik telefont.)

MÜSZI 2008.07.27. 23:40:46

egy aranyéremért 20 000 000 ft -t kap egy sportoló.kb 5 perc munka. én 25 év alatt nem kaptam ennyi fizetést ,és végig dolgoztam. ennyi pénzért telihugyoznám az Atlanti óceánt!ha kilépett volna a dobókörből,érvénytelen lett volna a dobása! ha nem adott vizeletmintát,érvénytelen a dobása.ez a szabály!mindenkire vonatkozik

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2008.07.27. 23:50:57

Megjegyzéseim a poszthoz:

1: Amennyire tudom, Benedek pontosan feltárta, milyen módon lett pozitív a mintája, nevezetesen egy műtét után felírt kenőcs tartalmazott tesztoszteront. (Ld. a részleteket pl. itt: jesz.ajk.elte.hu/tar22.html (a Benedek-ügy alfejezetben...)

A Benedek ügyben tehát, ha hibázott is Benedek (mert bejelentési kötelezettsége lett volna, ha jól tudom), szó sem volt szándékos doppingolásról, továbbá az eset pontos körülményei is ismertek.

Fazekas esete viszont mindennek tekinthető, csak tisztázottnak nem. Két elmélet tartja magát, az egyik szerint Fazekast ártatlanul meghurcolták (ebben persze csak Magyarországon hisznek sokan) a másik szerint meg doppingolt (a világ így tudja).

Fazekas személye tehát még a legfinomabb megfogalmazás szerint is sokkal ellentmondásosabb, mint Benedeké, tehát az összehasonlítás szerintem sántít.

2: Érdekes, hogy az egyik reakciódban azt állítod, hogy a Te megegengedőbb véleményed Fazekas irányában kisebbségi volna. Szerintem ezt még az itteni kommentek sem támasztják alá, de a más fórumokon, vagy például ilyen-olyan médiaszavazásokon én eddig pont azt láttam, hogy nagyon is sokan támogatták Fazekas pekingi részvételét. Persze pontos adatot a csak egy rendes közvéleménykutatás adhatna, de számomra éppen az én - Fazekast doppingolónak tartó, emiatt elitélő és pekingi szereplését ellenző - véleményem tűnt inkább kisebbséginek.

3: A T-Mobile nyilatkozata szerintem szerencsétlen volt, már csak azért is, mert egy külföldi tulajdonú, multinak tekintett, ráadásul nem feltétlenül mindenki számára népszerű cég tett egy fenyegető jellegű nyilatkozatot (mondván, hogy akkor majd ők meggondolják, adnak-e pénzt továbbra is). Az ilyen fenyegető jellegű nyilatkozat könnyen vált ki dacreakciót még azokból is, akik esetleg amúgy egyetértenének a benne foglalt érvekkel.

led 2008.07.27. 23:51:16

#MÜSZI

ez ugye vicc volt? mármint az 5 perc munka...
hidd el (bármilyen sportól is legyen szó) te is, én is az a bizonyos 5 perc után befosnánk, behánynánk.
szóval, nyugi, és tisztelet.

led 2008.07.28. 00:00:40

off
rosszul fogalmaztam...nem az a bizonyos öt perc, mikor OTT van, hanem az évtizedek alatt átélt bármilyen 5 perces edzés.nah.
akkor.
mi.
beszarnánk.
szóval nem kell irigykedni, nagyon is (durván) megdolgoznak érte, és e megjegyzésemnek semmi köze a doppinghoz, meg a az érdekekhez.
szóval a csitt lámpa elég rendesen villog.
off

Tapicska forgalmista 2008.07.28. 00:10:36

Álljon már meg a menet! Nehogy úgy állítsuk be a dolgot, hogy Fazekasék magányos doppingolók voltak. Ehhez orvosi háttér kell, beszerzési forrás, az adagolás pontos előírása. A pisilőkészüléket (ha volt egyáltalán ilyen) is legyártotta valaki (hacsak nem barkácsoló kedvűek Fazekasék). Az doppingról az egész világon tud a sportvezetés! Szerintetek ki finanszírozza az orvosi hátteret, a kutatásokat? Most persze mindenki mossa kezeit, mindig a sportolóval vitetik el a balhét. Szerintem az egész ügyben Fazekas inkább áldozat, mint bűnös. Érdekes módon az athéni olimpián a kerékpáros Hamilton "A" mintája pozitív volt, de szegény amerikai (USA) sportoló "B" mintáját véletlenül túlfagyasztották, összetörték a dopping laborban (meg is kapta az aranyérmet). Előfordulhatna ez valaha is egy magyar sportoló pozitív mintájával? Ugyan már!
Álságos, szemforgató az egész dopping körüli helyzet. A T-Mobile kerékpáros csapata semmivel sem volt különb, úgy hogy ne játsszák itt nekem az erkölcsök bajnokát!

hehehehehe 2008.07.28. 00:19:26

faszkalapok

Az ugye úgy kezdődött, hogy

1. Annus dobott, nyert, elment doppingellenőrzésre, minden frankó volt, megkapta az aranyat.

2. Fazekas dobott, nyert, elment ellenőrzésre, ahol hirtelen ellenséges légkör vette körül, mert vagy az a másik kedves kalapácsvetőnk, vagy az a japán geci jelentette fel a WADA-nál, hogy gyanúsak a szombathelyi fiúk.

Gondold el, bemész és nema megszokott ellenőrzés következik, amire számítasz, hanem mint amikor feldobtak a gestaponál vagy az ávónál, és elvittek. seggében turkáltak, hogy nincs e ott zacskó, amiben másnak a hugya van, és csövön ereszti ki. meg hogy nem e katétereztek be neki régi pisát.

3. ennek ellenére FAZEKAS ADOTT vmi 50ml MINTÁT.
ezt soha még ellenőrizni sem volt hajlandó a WADA, mert hogy nem ez az előírt mennyiség. az igaz, de legalább azt tudtuk volna, hogy volt-e benne anyag, vagy sem.

4. SPORTDIPLOMÁCIÁNK - meg amúgy az egész diplomáciánk hála az országot mindenhol lejárató zsidajainknak - egy nulla volt. Ma is az.
Akkor kellett volna bekeményíteni...hogy botrányt csinál az egész Magyar csapat, ha ezt nem simítják el, nem ellenőrzik a mintát, amit adott, és nem csinálnak utólag még1 ellenőrzést.
Fazekast ott hagyták a hiénáknak, ő meg beszart. Ki ne szart volna be, ha ártatlan, ha nem. Esélyed nincs megvédeni magad egyedül, még ha tényleg ártatlan is vagy.

Ha rögtön az eset után, mielőtt nyilvánosságra kerül a dolog, a magyar sportvezetés egy háttérbeszélgetésen megfenyegeti a NOB-ot, hogy amennyiben boszorkányüldözés és lejáratókampány lesz, és nem adnak gyorsan még1 esélyt a tisztázásra, akkor az egész magyar olimpiai csapat hazautazik és felfüggesztik a szereplést. Asszem ilyen botrányt nem vállaltak volna be. A többi sportnagyhatalom is biztos él hasonló eszközökkel.
Hány doppingeset volt athénban? 50? Mégis a csaló magyaroktól volt híres a sajtó...

4. És ezekután szintén a sportvezetés hagyja, hogy a már aranyérmes, a doppingvizsgálatot sikeresen teljesítő Annust is meghurcolják.

Teljes joggal tartott attól, hogy odaálljon. Minek állna oda? Ki hallott még ilyet? Jó persze, szabályban így van, és? Kivel csinálták meg?
Képzeld el mit érezhetett Annus: kinyitja az újságot, bekapcsolja a TV-t, és már mint valami utolsó szökésben lévő bűnözőről beszélnek, miközben ő a verseny után már produkált egy negatív mintát.


Lényegtelen, hogy doppingoltak-e, vagy sem. Szerintem nincs olyan atléta, aki nem.

Itt a sportdiplomáciáról van szó. Az, hogy Fazekas elbukott, mert nem produkált elég mintát, az egy dolog.
Ahogy ez történt, és az, hogy utána hagyták, hogy Annusra is rászáljanak, és nem tudták megvédeni legalább az ő érmét, az a sportvezetés hibája.

Te megcsinálod doppinggal, amit ő?
Miért ne doppingoljon, ha mindegyik vetélytárs doppingol? Vagy a világrekordok folyamatos javulása a szemünk előtt zajló evolúció eredménye lenne? lófaszt...

Dopping Lance a hererák után 7x nyert Tour-t, mindegyik csapattársa megbukott már, a legutolsó idén. Csak ő nem doppingolt, mi?
Egy 99-es mintájában utólag találtak EPO-t, mert akkor még nem lehetett detektálni. Erre beperelte alapot és a labort...hogy ő nem doppingolt soha.
Persze...a sugártól meg a kemótól tudott 7x tour-t nyerni...

led 2008.07.28. 00:19:44

#Tapicska forgalmista
igazad van. sok naiv, és bagatell dolgot el tudok képzelni...de hogy egy sportoló "partizán akció" keretében próbálkozik...hát ilyen nincs.
kockázat. az van.
akik megbuknak azoknak végük, akik nem...nos, azokat ünnepli a világ.
hát nem erről szól az egész?
ilyenez ez, bárhogy húzzuk a szánkat.
egy hős mindig lesz.
mert kell lennie.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.28. 00:21:52

jozsefbíró
A posztban szerepel a link, ott mindent elolvashatsz a két esetről. Összehasonlítani jog szempontból mindkettőt lehet, mivel doppingvétségért Benedeket és Fazekast is eltiltották, egyiket 8, másikat 24 hónapra. A kérdés az, hogy mi alapján dönti el egy cég, hogy melyiknek hisz, és melyinek nem, amikor még a nemzetközi hatóságok sem tudták kibogozni a szálakat.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2008.07.28. 00:27:53

mérföldkőnek számító addict-történeti pillanatoknak lehetük szemtanui

hehehehehe 2008.07.28. 00:29:17

nincs pisilőkészülék..
vagy katéreren visszakapod a tiszta hugyodat, vagy a seggedben egy kis zacsiban van, és egy kis csövön csurgatod ki.

őskori módszer, én elhiszem, hogy szegény ország vagyunk, de nem hinném, hogy ilyen módon próbálkoztak volna...

meg azokat a szereket, amiket nekik érdemes nyomniuk, azokat a felkészülés alatt szedik, erősítéshez. jóval a verseny előtt abbahagyják...

tuti biztos vagyok benne, hogy annus és fazekas, mint valamennyi sportoló, doppingoltak már a pályafutásuk alatt.
tuti biztos vagyok benne, hogy Fazekas tiszta vizeletet adott ptt és akkor, még ha nem is eleget.
Annus elegendő viezeletet adott, és negatív lett.

led 2008.07.28. 00:32:29

#reklámbuzi
"A kérdés az, hogy mi alapján dönti el egy cég, hogy melyiknek hisz, és melyinek nem, amikor még a nemzetközi hatóságok sem tudták kibogozni a szálakat."

ez csak költői kérdés volt, ugye?
teljesen mindegy ki húzkodja a szálakat.
nekem pl. teljesen mindegy.
vki húzkodja.
így van ez.
így is lesz.
welcome.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2008.07.28. 00:39:41

Srácok, lányok

Nekem van profi ,ma is aktív sportoló szponzrációs- és reklámszerződése a kezemben. Történetesen a T-Mobil a partner fél.

Idézhetek belőle, csak azért, hogy lássátok, milyen rigirózus feltételeknek kell megfelelnie a sportolónak...

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2008.07.28. 00:40:28

Temészetesen a személyiségi jogokat nm sértve.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.07.28. 01:04:28

Rajta... Húzd ki fehér javítófestékkel a neveket :-)

Spéter46 2008.07.28. 02:21:57

Érdemes lenne egyszer Kovács Ági esetét is ilyen alaposan kitárgyalni!

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.07.28. 03:02:47

off:
A doppinggyanús sportágaknál valószínűleg az lenne a megoldás, hogy a verseny előtt a helyszínre kell utazniuk a versenyzőknek már egy héttel. Akkor mindenkitől mintát vesznek. Utána a verseny előtt 3 nappal megint mindenkitől mintát vesznek. A verseny után azonnal ismét mindenkitől mintát vesznek. A három mintán -- kerül amibe kerül -- mintavétel után azonnal elvégzik azokat a teszteket, amiket (a keresett anyagok lebomlása miatt) később már nem tudnának ellenőrizni (pl. EPO). A többi tesztet (az összes mintán) csak akkor végzik el, ha az illető benne van pl. az első 3-ban, 5-ben stb., ill. a többiből véletlenszerűen sorsolnak.

Ha valaki először megbukik, akkor automatikusan 3 év eltiltás. Ha másodszor is megbukik, akkor eltiltás örökre. Ilyen egyszerű. Nem?

PagoX 2008.07.28. 03:31:23

Kedves reklámbuzi!

Elolvastam update-odat, s egyáltalán nem értek vele egyet.
Ha van az esetről saját véleményed, azt bátran elmondhatod, s ha kissebbségben maradsz vele, nem biztos, hogy nem neked van igazad. Ha az ellentétes véleményen lévők haraggal, s gyűlölettel reagálnak, az őket minősíti.
Az esetről az a véleményem, hogy Fazekas letöltötte büntetését, így jogilag minden feltételnek eleget tett, hogy az olimpiai kiküldetéshez szükséges szintet az adott határidőig teljesítse. Ezt megtette, s ezért ugyanolyan elbánásban kell részesíteni, mint az összes többi sporttársát, vagyis a kiutazást a szövetségnek mérlegelés nélkül engedélyeznie kell.
Ha ezt a MOB megtagadta volna, akkor ők követnek el jogtalanságot, amiért Fazekas perelhetne.
Ezért tartom teljesen feleslegesnek, s igazságtalannak a szponzor, nem is írom le a nevét, mert további reklámot nem akarok csinálni nekik, fenyegetését.
Kedves mocskolódó hozzászólók!
Amennyiben Fazekas tisztán, szabályosan érmet szerez, gondolom, felháborodásotokban szétrúgjátok a televíziótokat, s petíciót fogalmaztok a NOB-nak, hogy vonják vissza az érmét, mert nem érdemelte meg, hogy kiutazhasson.
És persze egész végig ellene fogtok drukkolni, hogy nyerjen japán, amerikai vagy valamelyik másik nemzet, csak ő ne. Jó magyar szokás szerint.

huta9020 2008.07.28. 07:35:31

Az egész társadalmunk úgy működik, hogy mindenki azt teszi, amit a törvény nem tilt és tesz magasról arra, hogy mi az etikus. Miért pont Fazekas legyen a kivétel?
Aki az etikát emlegeti, az nézzen mélyen magában és inkább maradjon csendben. A T-Mobile sem kivétel, amely profitérdekből rendszeresen megtéveszti az ügyfeleit, ahogyan tesz minden más piaci szereplő is. Egy a mutyizást alaphelyzetnek, megváltozhatatlan nemzeti sajátosságnak tartó társadalomban, miért pont Fazekassal (vagy bárki mással konkrétan) kell szarozni?
Önvizsgálat, bűnbánat, megtérés (nem vallási értelemben), aztán majd ha tettekkel is bizonyított az illető, akkor lehet szava.

UI: Fazekas is tartozik egy beismerős vallomással...

zsé 2008.07.28. 07:53:26

A T-szutyok a végén földhöz veregetheti a seggét! Valószínűleg a világ tv-iben többet fogják majd mutogatni Fazekast, pont a dopping-balhéja miatt, mint az összes többi magyar sportolót, mezén, melegítőjén stb... a T.... felirattal. A cégnek pedig csak ez számít!
Egyébként a szponzori(reklámszerződés, ezt ne felejtsük el!) szerződés megkötése előtt a T-társaság ugyanúgy ismerte az olimpián való részvételre kiírt feltételeket, mint bárki más. E törvények szerint, pedig Fazekas amennyiben teljesíti a kvótát, TELJES JOGGAL indulhat az Olimpián. Ha, és amennyiben ezek a feltételek akkor megfeleltek a telefonosoknak, úgy most már ne zokogjanak.
Kíváncsi lennék, hogy a Raikkönent és csapatát szponzorálók vajon aggályosnak tartották-e azt, hogy úgy be tud néha rúgni, mint egy sertés?
Vagy vegyük példának a T-Mobile-t (most kivételesen kiírom a nevét):
Nem kell messzire menni, nézzünk szét egy kicsit az ő házuk táján!
Melyik vezetőjük nyilatkozta azt a saját piaci működésükre, hogy az aggályos, talán fel kéne hagyni az egésszel: hiszen őket is megbüntették súlyos 10milliókra, mely büntetés szerint nem a szabályok szerint jártak el, így BŰNÖSÖK! Ezek szerint soha a büdös életben nem szabadna nekik sem működniük!
Még egy gondolat: ha a szponzorokat hagyják ma beleszólni a dolgokba, tehát megengedik nekik, hogy kényük-kedvük szerint alakítgathassák a szabályokat, előbb-utóbb eljutunk oda, hogy egy ilyen világméretű és rengeteg ember érdeklődését kiváltó eseményt is, mint az Olimpia, a multik irányíthasság, ne add Uram, íróasztalok mellől. Meg kéne nekik elégedniük azzal, hogy a pénzükért cserében az ő logójuk, reklámjuk stb-jük díszeleghet olimpikonjainkon.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2008.07.28. 08:04:59

reklámbuzi: én is végigolvastam a belinkelt oldalt, mind a Benedek, mind a Fazekas ügyet. Igen, jogilag mindkettő vétséget követett el és ezért meg is kapta a szankcióját. Csakhogy míg Benedek esetében van egy bizonyítékokkal alátámasztott részletes magyarázat arra, ami történt, és ez egyben azt is jelenti, hogy Benedeknek nincs további rejtegetni illetve magyaráznivalója az ügyben, addig Fazekas esetében semmi sem tisztázott és legalábbis erős a gyanú, hogy nemcsak a rábizonyított doppingvétséget követte el, hanem ténylegesen doppingolt is. Én továbbra is úgy érzem, ég és föld a két eset.

Egyébként pedig ez az ügy nem büntetőjogi ügy, tehát nem látom be, hogy akár mi, akár a T-Mobile miért lenne arra korlátozva, hogy csak a kétséget kizáróan bebizonyított tényekből induljon ki. Fazekas közszereplő, és egy közszereplő esetében igenis aggályos, ha egy ennyire gyanús ügybe keveredik.

Üdv

jozsefbiro.blog.hu/2008/07/24/menjen_e_fazekas_az_olimpiara

grigorij (törölt) 2008.07.28. 08:16:13

dirkschneider 2008.07.27. 21:50:07: Öreg!
Életed legnagyobb élménye legyen, a T-xxx elleni gerillahadjárat... Csak azt nem értem, eddig miért használtad?

nane 2008.07.28. 12:27:24

Nem volt szép. Miért kell parázni, önkritikát gyakorolni? Kedves blogger, vagy gondold át jobban, vagy le se írd, ha 24 órán belül eltántorít kb 20 láthatatlan, névtelen kommentelő. Tóta W sosem tojik be, pedig jóval több hülyeséget ír. Büntetésből nem olvaslak egy ideig. Tudod, hogy ez fáj neked.

raffey 2008.07.28. 12:28:00

Mondjuk van valami diszkrét bája,hogy hetekkel egy kinai rendezésű olimpia elött az egy-kettő dopping vétségünkről vitatkozunk....Nem ismerem a kinai olimpiai bizottság gyémént fokozatú támogatóját,de feltételezem se szükségük nincs ilyenre,se a közelébe nem engednek senkit annak,hogy beleugasson a keretükbe,csapataikba,indulóikba.tutira veszem,hogy Kina nyeri az éremtáblázatot összesitett aranyéremben..na de mindegy.
A konkrét bejegyzéshez annyit..engem egy dolog zavar a t-mobtól..ez:
"..méltatlanná vált a nemzeti színek viselésére.."

azt hiszem ha egy multicég ilyen mondattal kommunikál az egyrészt moslytfakasztó másrészt semmilyen se erkölcsi se jogi alapja nincs egy ilyen mondathoz.Föleg,ahogy valaki már irta,hogy a GVH büntetései legalább ilyen alapot szolgáltatnak,hogy a t-xx méltatlanná váljon a magyar olimpiai csapat támogatására.
A sporszponzoráció ugye egy cég társadalmi szerepvállalásáról,értékek megjelenitéséről szól.Ebbe ugyan valóban belefér ha szóváteszik a dopping ellenes lépéseiket és állaáspontjukat de senki nem tiltotta meg nekik,hogy a támogatási szerződésben felajánlott összeget(ha csak pénzről van szó) azt teljes egészében arra forditassák a mob-bal,hogy minden olimpikonunk állandó és rendszeres,legmodernebb doppingellenőrzését elvégeztessék.
És akkor a t-xx őrködött volna a magyar élsport erkölcsei felett.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.07.28. 13:25:16

Azokkal értek egyet, akik szerint a legegyszerűbb lett volna (PR-szempontból, elvben ez az ügy így került az addictra), ha a T-Mobile csendben marad az ügyben. Az ügy elég távolról érinti őket, minek kavarnak hullámokat? Kinek jutna eszébe, ha mondjuk doppingoláson kapják Fazekast, hogy a mobilszolgáltatót tegye felelőssé?! Nyilván senkinek. Jobb az ilyesiből kimaradni, pláne ha 3m ügyfeled van. Legalábbis nem látok olyan forgatókönyvet, ami szerint ebből ők jól jöhetnének ki.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.28. 14:26:56

nane:)
Mellesleg szó sincs betojásról, vagy véleményvisszavonásról. A véleményem egy centit sem változott, az update arra vonatkozott, hogy talán nem kellett volna magamból kiindulva általánosítani, és arra felépíteni a posztot, hogy ez a lépés sokaknak szúrni fogja a szemét, mert a kommentekből nekem az jött át, hogy sokkal többen vannak annál, mint ahogy én azt gondoltam olyanok, akik egyetértenek a T-Mobile elhatárolódásával. Ennyi. De mivel te nem olvasod egy ideig a blogot, ez most úgyse jut el hozzád:)

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2008.07.28. 16:02:44

Talán fontos adélk lehet, hogy a Winkler, mikor megválasztották Sugár utódjául, karakánul kinyilvánította, hogy ha mégegyszer valaki az olimpián "doppinggyanuba" keveredik, akkor a T-Mobiltól, mint gyémántfokozatú főszponzortól búcsút vehe a MOB.

-200 misi! Tehát ebben az esetben csupán korábbi álláspontjának ad további nyomatékot a T-Mobil, ami persze itt a nagy magyar médiaszánalomban gellert kapott.

Mindenki saját szájíze szerint interpretálja a történteket.

:))

Kampfer 2008.07.29. 08:48:20

Udv ismet mindenkinek!

Nos, a ketkedoknek. Igen, a T-buzik elhatarolodtak a kerkeparcsapattol es megvontak a tamogatast. Na nem azert, mert ok ezt olyan qrvara elitelik, hanem azert, mert kiderult. Ha nem derult volna ki, a mai napig ok fizetnek azt a sok szart, meg a novert is, aki beadja nekik! De kibukott a dolog, gyorsan el kellett jatszani az atbaszott gazdag nagzbacsit!
Amit Annus es Fazekas csinalt, az nem rendkivuli, egyaltalan nem itelem el oket ezert. Azt tettek, amit meg nagyon sokan napjainkban. Regota qrvara nem erdekel az olimpia nevu baromsag, nemcsak azert, mert 60 percbol 50 alatt azt bamulhatom, melyik multibuzi jovoltabol lehetnek ott. Leszarom! A multikat is es az ugynevezett "erkolcsuket" is! (Lol) A t-buzik pedig inkabb csak kussoljanak, de nagyon! Ket dolog nem fer ossze a nevukkel: a tisztesseg es a korrektseg! Voltakepp leginkabb a kerekparcsapatuk kepviselte oket! Ott egyertelmuen kiderult, olyan a ceg, mint a csapata!
Udv!
Kampfer

albinoblacksheep 2008.07.29. 10:14:30

Végigolvastam a hozzászólásokat és látszik hogy csomó embernek fogalma sincs az élsportról és mennyi munkával és lemondással jár egy normális élethez képest. A sportolók nagy része nem azért kezd el doppingolni , mert annyira szeretne csalni. Hanem beleől az életéből 20 -30 éven keresztül napi 10 órát a sportba és mégse jönnek az elvárt eredmények. Legtöbben ezek után nyúlnak szerekhez, ez olyan mint az alkoholizmus. Tehát nem elitélni kell őket, hanem felvenni melléjük jó sportpszichológusokat, mert sokszor nem fizikumon múlik a teljesítmény , hanem a mentális állapoton. Erre legjobb példa női kézilabda válogatott, akik végig vezetnek és mindig az utolsó 10 percre omlaknak össze.

dragonfly 2008.07.29. 16:53:41

Nagyon jó hogy vannak még naiv emberek, akik hisznek a tiszta sportban, de sajnos egyre kevesebb sportág az ahol nem a dopping a fő versenyszám. Lehet hogy Fazekas "csak" doppingvétséget követett el és nem egy pozitív teszt lett az eredmény, de miért is követett el vétséget? mert el kellett, vagy igen, pozitív lett volna az eredménye. És igen, cső és más vizelet.
Akinek a sport a foglalkozása és ráadásul olimpikon, az 100%-osan tisztában van az ellenőrzés szabályaival. És ha te ott vagy az olimpián, megnyered, és tudod, hogy az már csak azon múlik az első helyed, hogy ott és annyit pisilsz, akkor nem veszel magad elé ezer liter vizet és várod hogy jöjjön az ihlet? hogyha olyan ártatlan vagy akkor megteszel mindent nem? És ezt a játékszabályt Kovács Ági is pontosan ismerte! na erről ennyit.

munoz 2008.07.31. 12:44:13

Két alapvetés:
1; A T-nek szíve joga eldönteni mire ad pénzt, és ami nem tetszik neki, azt akár fikázhatja is.
2; Az élsportolók jelentős része kap olyan készítményeket, amik a teljesítményüket fokozzák. Ezek egy része "legális" (vagy mert tényleg az, vagy mert a Wada nem tudja, nem akarja megfogni), egy másik része viszont tiltólistás. A sportolók mögött komoly orvosi csapatok működnek, amelyek segítenek eltüntetni a nyomokat.

Szerintem a közfelháborodás az emberek hihetetlen naivitásából származik. Nem csoda, hogy a két sportoló nem vallott, egy orvos, sportvezető sem állt ki, és mondta el miként működik a rendszer. Abban pedig megint csak nagy igazság van, hogy a gazdagoknak mindent lehet. Arról nem is beszélve, hogy ha mindenkit megfognának, akkor a lassú úszókra, botlábú futókra ki lenne kíváncsi, így mindenkinek érdeke, hogy csak egy-egy eset legyen és a hősök nimbuszát ne rombolják le (vagy csak ha már visszavonultak, mint Marion Jones).

Visszatérve a T-csoport lépéséhez, szerintem elég álszent a viselkedésük. Azok után, hogy a kiderült, hogy a Balkánon több helyen komoly összegekkel korrumpálták a helyi döntéshozókat, ez a nagy erkölcsösség kicsit vicces. De a szponzorációs politikájuk sem volt eddig ilyan komoly, a Fazekasékat megelőzően szintén eltitott Gécsek például lehetett reklámarc, ahogy az anyavállalatnál a keményen kokszoló kerékpáros csapatuk esetében sem voltak ilyen finnyásak.

fecsa 2008.08.04. 12:11:12

Ez azért elég vicces.
Tök álszent ez a viselkedés a T-Mobile részéről.
Mondhatnám, hogy a szombathelyi polgármester pont ugyanazt csinálja, mint a T-Mobil?
A rózsaszín céget nem büntették meg már számtalanszor valamiért??? Mennyit kellett fizetniük eddig bírságokra? Mi emberek nem háborodtunk fel azon, hogy lehúznak valamiért?
De igen.
Egy ekkora cégnek törődnie kellene azzal is, hogy "Nini, itt egy bácsi, hibázott, megkapta érte a méltó büntetést és most tessék, bizonyíthet".
Hol ott 100%-osan az sem bizonyítható, hogy doppingolt. Az már csak az ő hibája, hogy találgatásokra adott okot.
Mindenki megérdemel egy második esélyt.
És ha most érmet szerez? Akkor bezzeg majd mindenki veri a mellét, hogy magyar :)
Komolyan, vicc:) Hajrá Fazekas.

feketefene · http://feketefene.wordpress.com 2008.08.14. 19:21:39

A témobil csak ne papoljon a tiszta versenyről, főleg a biciklisek után. Azt meg senki ne mondja, hogy tudtukon kivül doppingoltak volna a kerekezők... :)

Ádám 2008.08.16. 16:24:10

Nem csak a magyar szurkolók, de a T-Mobil is örülne egy esetleges Fazeka éremnek, pontszerzésnek. Az update csak a seggek hatására van, nem?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása